Σελίδες

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθερώσεως της Κορυτσάς στην θεσσαλονίκη

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθερώσεως της Κορυτσάς στην θεσσαλονίκη
Η οργάνωση του Εθνικού Μετώπου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε χθες Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, για την επέτειο της απελευθερώσεως της Κορυτσάς από τον Ελληνικό στρατό την 21η Νοεμβρίου 1940.
Προηγήθηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Νέας Παναγίας και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της "Γυναίκας της Πίνδου", υπέρ των πεσόντων του ηρωικού έπους του 1940. Ακολούθησε ομιλία στην αίθουσα του συλλόγου, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία, στο πρόσωπο του τότε αντισυνταγματάρχη του πεζικού Δημητρίου Θεοδωράκη, υπό την λαμπρά ηγεσία του οποίου ο Ελληνικός στρατός, έτρεψε σε φυγή τις Ιταλικές φασιστικές δυνάμεις και εισήλθε στην Κορυτσά, αφού προηγουμένως είχε απελευθερώσει και άλλες περιοχές του Βορειοηπειρωτικού μετώπου.


Το Εθνικό Μέτωπο, εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος δήμαρχος και μέλος του πολιτικού γραφείου Γιάννης Κουριαννίδης, ο γραμματέας της οργανώσεως Θεσσαλονίκης και μέλος του Εθνικού συμβουλίου Σωτήρης Αντωνιάδης και ο συντονιστής για θέματα νεολαίας Γιάννης Παπαϊωάννου.

Οργάνωση Εθνικού Μετώπου Θεσσαλονίκης

Τι παίζεται στην Κύπρο;

Picture 0 for Τι παίζεται στην Κύπρο;
γράφει ο «Μακεδών»

Το κακό με το Κυπριακό Ζήτημα, μπορεί να απεικονισθεί με τον τίτλο ενός παλαιού σημειώματός μου για την οικονομική κατάστασή μας «Ξέρουμε τι δεν θέλουμε, αλλά δεν ξέρουμε τι θέλουμε». Απορρίφθηκε το Σχέδιο Ανάν, επειδή οδηγούσε σε ίδρυση χώρας υπό πλήρη εξάρτηση (με αλλοεθνείς «δικαστές» να αποφασίζουν για τον κυπριακό λαό, σε περίπτωση διαφωνίας των δύο κοινοτήτων) και με προοπτική τουρκοποίησης του νησιού.
Υπήρξαν μάλιστα και φωνές -που ακόμη υπάρχουν, μειωμένες όμως- που «κουράστηκαν» από τις πολυετείς διαπραγματεύσεις, που δεν φέρνουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, παρά εδραιώνουν την κατοχή των Τούρκων στο νησί, αυξάνοντας συνεχώς αφενός τον αριθμό των εποίκων (σε λίγο το 80 χριστιανοί - 20 μουσουλμάνοι, θα μετατραπεί σε μισό-μισό, αν δεν έχει ήδη γίνει), αφετέρου την επιρροή της Άγκυρας.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στο νησί, που διενήργησε η MetronAnalysis, καταγράφεται μια ιδιαίτερα σημαντική τάση της κυπριακής κοινωνίας -εν όψει της διαφαινόμενης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό- για την εξεύρεση λύσης, όπου όμως κατά 74% απορρίπτεται η ιδέα δύο ξεχωριστών κρατών.

Οι φόροι ανοίγουν τον δρόμο στο λόμπι της δραχμής

του Θανάση Μαυρίδη

Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις τονώνουν την αυταρέσκεια όσων εκδηλώνουν με την φορομπηχτική τους πολιτική το σύνολο των σαδιστικών τους αισθημάτων σε βάρος της κοινωνίας. Η ωμή πραγματικότητα θα φανεί σύντομα και τότε δεν θα βρίσκουν πέτρα για να κρυφτούν. Εκτελούν εν ψυχρώ την μεσαία τάξη και αδυνατίζουν τις όποιες άμυνες της κοινωνίας απέναντι στη λαίλαπα των αρχιερέων της δραχμής. Τα χειρότερα έπονται.
Ο φόρος κατοχής στα ακίνητα είναι κομβικής σημασίας για τα όσα επακολουθήσουν. Την ώρα που η αριστερά του Λαπαβίτσα ονειρεύεται την δραχμή και οι αδαείς πιστεύουν ότι με το παλιό νόμισμα θα επιστρέψουμε στο 2008, η μεσαία τάξη δεν έχει καν προλάβει να σηκωθεί από το πάτωμα για να σηκώσει το γάντι.
Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο σημείο μηδέν. Την ώρα που Ιρλανδία και Πορτογαλία θα βγαίνουν από το μνημόνιο, η Ελλάδα θα αναζητά το μέλλον της στην δραχμή, μέχρι που θα δει να διαλύονται στη στιγμή και οι τελευταίες ονειρώξεις μιας γενιάς που γαλουχήθηκε στα ιδεώδη ενός κόσμου που έχει για πάντα χαθεί! Ο κ. Αλαβάνος, για παράδειγμα, ονειρεύεται ότι με την δραχμή θα εξαφανιστεί η ανεργία. Κάποιος πρέπει να του πει ότι και στις τελευταίες ημέρες της Σοβιετίας δεν υπήρχε ανεργία. Σε κάθε θέση εργασίας είχαν βρει απασχόληση εκ περιτροπής περισσότεροι από δύο εργαζόμενοι. Αλλά δεν υπήρχε καν αντικείμενο εργασίας! Λεπτομέρειες μπροστά στο όνειρο της οικοδόμησης

Η Κύπρος, η ΕΕ και… το σοκ των ιστοσελίδων!

euparl
γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης/Διεθνών Σχέσεων

Δεν μπορώ να μην πάρω θέση στο δημοσίευμα ενός συνήθως υπερβολικού και συχνά ανακριβούς ιστοχώρου, με τίτλο Σοκ: Η ΕΕ δεν διαφωνεί με την δήλωση Ρ.Τ.Ερντογάν ότι “Δεν υπάρχει Κύπρος”!

Καταρχήν με την λέξη Σοκ δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις (προφανώς για να μετράμε τα «κλικ»!). Πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει βγάζει συμπεράσματα από αυτές τις υπερβολές και τις ανακρίβειες. Το βλέπει κανείς κυρίως facebook όπου ακόμη και άτομα που θα έπρεπε να καταλαβαίνουν, παρασύρονται, εκρήγνυνται, μιλούν για προδοσίες, για εκείνους που μας… επιβουλεύονται, κλπ.

Δύο σύντομα σχόλια στα αντίστοιχα του άρθρου:
Ένας υπάλληλος του γραφείου του Επιτρόπου Φούλε κάνει μια δήλωση στα ΜΜΕ και αυτήν τη δήλωση η ιστοσελίδα την παρουσιάζει ως θέση της ΕΕ (δίνοντας μάλιστα την ερμηνεία που επιθυμεί).
Ένας Έλληνας Ευρωβουλευτής κάνει μια ερώτηση (και μάλιστα με τη διαδικασία του

Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς διχασμό...

Του Γιώργου Κράλογλου

Όσο συγκεχυμένη και αν είναι η εικόνα των δημοσκοπήσεων για την επόμενη κυβέρνηση έχουμε τον φόρο δήμευσης των ακινήτων, την κατά κράτος «ήτα» των ιδιωτικών υπαλλήλων από τους κρατικούς (πάνω από 1.500.000 θύματα οι ιδιωτικοί έναντι 2000 με το ζόρι οι κρατικοί) και τα πολιτικά «παντρολογήματα» ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν τον «πάγκο» στους «μνημονιακούς».
Με μια όμως αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ολίγου ΠΑΣΟΚ και άλλων προοδευτικών δυνάμεων της «Αλλαγής Β΄» με πρωθυπουργό τον κ. Αλέξη Τσίπρα ενώ (όπως είναι φυσικό) τα τρέχοντα προβλήματα δεν θα μας αφήσουν θα εισχωρήσουν και κάποια απρόσμενα και άσχετα από την κρίση.
«Κορυφαίο» από αυτά θα είναι το κενό που θα προκύψει από τον αφανισμό του κοινωνικού διχασμού «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί».
Οι λόγοι είναι ευνόητοι.
Οι μνημονιακοί που θα είναι στην αντιπολίτευση δεν θα μπορούν να αρθρώσουν κουβέντα γιατί ως μνημονιακοί... θέλουν το κακό της χώρας οπότε κανείς δεν θα τους υποστηρίζει ανοικτά.
Άλλωστε γι΄ αυτό καταψηφίσθηκαν και πέρασαν στην αντιπολίτευση.
Στην αντιπολίτευση όμως, ως τρίτο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή η οποία είναι επίσης αντιμνημονιακή και άρα υποχρεούται να αναθεωρήσει την τακτική της προς την επίσης

Δύο φορές προδότης. Την μία που έφυγες δημιουργώντας την ΠΟΛΑΝ και την άλλη που επιμένεις να μένεις μετατρέποντας την ΝΔ σε ΠΟΛΑΝ. Ξεπέρασες ήδη και τον Μητσοτάκη...

Αντώνη καλημέρα.

Δεν ξέρω αν είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και, επίσης, δεν ξέρω αν έχεις σωστή ενημέρωση από τους ηλίθιους που σε περιτριγυρίζουν σε ότι αφορά την διεξαγωγή τους.
Θέλω να σε πληροφορήσω ότι αυτό που συνέβη το Σάββατο κάθε άλλο από εσωκομματικές εκλογές ήταν μια και δεν τηρήθηκε πουθενά ο εσωτερικός κανονισμός σε μια προσπάθεια εκλογής των, κατά την γνώμη των βλακών συνεργατών σου, «ημετέρων».
Αντώνιε δόθηκε γραμμή «τόπο στα νιάτα» στην προσπάθεια χειραγώγησης των ΝΔκρατών και ο κεντρικός μηχανισμός, όχι ότι είναι πρωτόφαντο, έκανε τα πάντα για να θεωρηθούν άκυρες αυτές οι εσωκομματικές διαδικασίες.
Όποιος (ακόμη και μη μέλος) ήθελε, ψήφιζε όσες φορές ήθελε και σε όσες γειτονικές τοπικές τον «καλούσε το καθήκον».Φαίνεται ότι ακολούθησες την πρακτική της πρώτης εκλογής Γιωργάκη σαν προέδρου του ΠΑΣΟΚ τότε που δήθεν τον ψήφισαν δύο εκατομμύρια ΠΑΣΟΚοι.
Δημιουργούνταν «χθες βράδυ Παρασκευή» ΟΝΝΕΔ σε τοπικές, που «προχθές Πέμπτη» δεν είχαν ΟΝΝΕΔ.
Τοποθετούνταν πρόεδροι ΔΗΜΕΦΕ χωρίς επίσημα διοριστήρια του κόμματος. Μία μάλιστα, φανερά και ασύστολα, είχε το θράσος να επηρεάζει τους ψηφοφόρους υπέρ της

Έτσι γίνονται έρευνες και δημοσκοπήσεις: «Γαλέρα και σκλάβοι»

από το defence-point.gr


Τυγχάνει να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα από τον χώρο, οπότε διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί, ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο συγγραφέας έχει δίκιο και σίγουρα δεν υπερβάλλει. Μπορεί το επιχείρημα που προσφέρει ο νόμος «προσφοράς και ζήτησης» όντως να «σαλπίζει» υποχώρηση για τα αποκαλούμενα ως «εργασιακά δικαιώματα», όμως υπάρχουν και κάποια ηθικά όρια, που ο καθένας βάζει στον εαυτό του.
Και όπως φαίνεται, στην περίπτωση τουλάχιστον που περιγράφεται παρακάτω, στο συγκεκριμένο «μαγαζί» η κατάσταση θυμίζει λίγο αυτή με τα προσχολικής ηλικίας παιδάκια στη διάθεση πολυεθνικών στα πιο φτωχά τμήματα της Ασίας. Θα ενδιαφερόταν άραγε η επώνυμη και γνωστή στους «παροικούντες» μητρική εταιρία, εάν δημοσιοποιηθούν οι επώνυμες καταγγελίες; Ποιος ξέρει. Ορισμένοι είναι εξαιρετικά χοντρόπετσοι.
Ακολουθεί το απόλυτα αληθινό άρθρο. ΠΗΓΗ: «http://antifasistiko.wordpress.com», διότι η έννοια του φασισμού μπορεί να δεχθεί πολλές ερμηνείες και περιεχόμενα.

Πολλά υπάρχουν για να σχολιαστούν αυτήν την περίοδο. (Βασικά συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα, ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα σύνταξης που θα έγραφε

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΑΚΑ. "Αρπαγή παιδιών από Γερμανούς"


Ένα πολύ επιτυχημένο φωτομοντάζ και μια πολύ καλή λεζάντα-ατάκα από το antistachef-wordpress-com:

"Οι Γερμανοί κλέβουν τα παιδιά μας! Και δεν φτάνει που τα κλέβουν, μετά τα εκμεταλλεύονται. Τα μαθαίνουν να κλέβουν για να τους φέρνουν λεφτά στο σπίτι".