Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

... δημοσιογράφοι και γόνοι ... Παντελής Kαψής, το κερασάκι στη «μεταρρυθμιστική τούρτα»


"Συμμορία μεταρρυθμιστών"
Κάποτε η ιερή λέξη “μάντρα” της πολιτικής σκηνής της χώρας, φανταχτερή και ταυτόχρονα κενή περιεχομένου, ήταν ο “εκσυγχρονισμός“. Επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σημίτη, της οποίας τα στελέχη σήμερα κοσμούν το δικαστικό ρεπορτάζ. Η σημερινή "μάντρα", εξίσου φανταχτερή και τόσο κενή περιεχομένου, όσο η κουφάλα δοντιού έτοιμου να πέσει, είναι η “μεταρρύθμιση”.

Για την σωτηρία της χώρας λοιπόν (άλλο ένα χιλιοειπωμένο τσιτάτο άνευ περιεχομένου), πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις (μη ρωτάτε ποιες, απλώς ό,τι ορίζει το εκάστοτε μνημόνιο). Γι’ αυτό λοιπόν συστρατεύτηκαν οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και πάλι, σε μία εξαιρετικά ευέλικτη κυβέρνηση 42 μόλις υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών.

Η έντονη μεταρρυθμιστική πνοή (βλ. μπόχα) του νέου σχήματος είναι πρόδηλη από τις λεπτομέρειές του: ένα στα τρία στελέχη της κυβέρνησης είναι γόνος πολιτικού (βουλευτή, υπουργού ή ακόμη και πρωθυπουργού) ή δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ), ή συνδυασμός των δύο.
... Στ. Ψυχάρης, Π. Καψής, Γ. Μπόμπολας ...

«Το νου σας ρεμάλια»….

Από την ώρα που έφυγε ο Παναγιωτακόπουλος από το ΠαΣοΚ καταγγέλλοντας την συγκυβέρνησή του με τη Νέα Δημοκρατία, πέρασαν ήδη πέντε ολόκληρες ημέρες.
Η κυβέρνηση είναι ακόμη στη θέση της…
Θέλει θράσος, πολύ θράσος, να έχεις υπηρετήσει τους Παπανδρέου κι ύστερα να σου φταίνε οι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Επιπλέον, από την ώρα που σχηματίστηκε η κυβέρνηση, σχηματίζονται ουρές πέριξ του
Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργείων, από μη εκλεγμένους βουλευτές και πολιτευτές -κυρίως γαλάζιας απόχρωσης- που αναζητούν εναγωνίως να καπαρώσουν κάποια καρέκλα του κρατικού μηχανισμού.
Εξ ου και ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου, δανεισμένος από την θρυλική ατάκα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην παλιά ασπρόμαυρη ταινία του κινηματογράφου.
«Το νου σας ρεμάλια»…
Θα μπορούσαμε να  συμπληρώσουμε τη φράση… «το νου σας ρεμάλια, σας βλέπουμε…».
Αναρωτιόμαστε, πάντως, για ποιον λόγο δεν στρατεύονται ή επιστρατεύονται οι άξιοι της κοινωνίας κι όλα γυρίζουν πέριξ των αποτυχημένων να εκλεγούν;
Αφού, όσοι πολιτευτές ανέλαβαν δημόσιους

Δεν “παίζεται” η πολιτική παχυδερμία…

Οι νεοέλληνες σπάνια στεκόμαστε στο μυαλό μας. Εχουμε μια άγρια τάση στα θαύματα. Γι’ αυτό, στον τόπο μας έχουν πέραση οι θαυματοποιοί, μια και μας λείπουν οι θαυματουργοί. Οι πρώτοι είναι δανεισμένοι από τα τσίρκα και πάντα είχαν απήχηση στο κοινό τους, γιατί δημιουργούσαν το φαντασμαγορικό κόσμο, που θεράπευε “πάσαν νόσον”, όσο βέβαια κρατούσε η παράσταση. Το θαύμα είναι πράξη. Ο θαυματουργός είναι πρακτικός.
του Στέλιου Συρμόγλου
steliosΗ πολιτική της φαντασμαγορίας είναι η πολιτική της παράστασης, της απάτης και του σωρευμένου ψέματος. Τέτοιοι πολιτικοί δεν φροντίζουν την πράξη, αλλά την παράσταση. Αν μπορούν να “παριστάνουν” μια ζωή, μια ζωή θα κυβερνούν λαούς σαν τους Ελληνες. Αυτό εννοούσαν και εν πολλοίς εννοούν οι Ελληνες όταν λένε “χαρισματικός”. Καλός, δηλαδή, παίχτης, παραστατικός, παραστασιακός, όχι οπωσδήποτε δημιουργικός. Η πιάτσα τον αποκαλεί ο “εφετζής”. Και μ’ αυτό το κριτήριο κυρίως απαντούν και στις “παραπλανητικές” ερωτήσεις των “πληρωμένων” δημοσκόπων και διαπιστώνουμε “αλλοπρόσαλλα” δημοσκοπικά ευρήματα, που σοβαροί κοινωνιολόγοι και ειδικοί επιστήμονες της πολιτικής ψυχολογίας, βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο σχετικά με την ψυχοτροπία των διαφόρων κοινωνικών ομάδων…
Αλίμονο σε όποιον πολιτικό παίξει κακή παράσταση, μικρή παράσταση. Είναι χαμένος. Δύο φορές αλίμονο σ’ όποιον πολιτικό πει τέρμα η παράσταση. Ειναι χαμένος από χέρι. Τέτοιοι πολιτικοί συνήθως εξαφανίζονται από το πολιτικό προσκήνιο. Οι άλλοι, οι επιμένοντες στην “παράσταση” αποκομίζουν πολιτικά κέρδη άμεσα ή έστω μεσοπρόσθεσμα. Ετσι, η”σοσιαλιστική μοναρχία” του Ανδρέα Παπανδρέου, με το σχέδιο των παραμορφωτικών κατόπτρων, κατάφερε να μπερδέψει τα πάντα και τους πάντες. Μετά μας προέκυψε το “φαινόμενο” Κώστας Σημίτης, με την “εκσυγχρονιστική λογική”, ο αλχημιστής των στατιστών και δημοσιονομικών αριθμών και “ρυθμιστής” της μελλοντικής

ΑΙΣΧΟΣ! ΛΑΘΡΑΛΙΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ: ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ!


Ενα απέραντο ''πάρτι'' λαθραλιείας έχει στηθεί στο Αιγαίο πέλαγος, πλήττοντας τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.
Απ’ την Κρήτη και τις Κυκλάδες μέχρι το Αγιον Όρος, οι λαθραλιείς, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία ελέγχων από το Λιμενικό Σώμα, εφορμούν με τα καΐκια τους σε παραλίες λουόμενων, καθώς και στις εκβολές των ποταμών, σαρώνοντας τα δάση των φυκιών της ποσειδωνίας και καταστρέφοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα.
Μάλιστα, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου για την Προστασία της Θαλάσσιας Ζωής «Αρχιπέλαγος» προβλέπουν ότι, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, το μέλλον των ιχθυοπληθυσμών του Αιγαίου θα είναι ζοφερό. «Ηδη σε αρκετές περιοχές οι ιχθυοπληθυσμοί έχουν καταρρεύσει», εξηγεί ο διευθυντής του «Αρχιπελάγους» Θοδωρής Τσιμπίδης, προσθέτοντας: «Πολλά απ’ τα εμπορικά είδη, όπως ο μπακαλιάρος, έχουν εξαντληθεί.
Σε μία πενταετία η ιχθυοπανίδα θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα και θα έχουμε μαζική εξαφάνιση των περισσότερων εμπορικών ειδών».
«Πρόκειται για ασυνείδητους ψαράδες που λειτουργούν καταστροφικά για όλον τον κλάδο και οι οποίοι πρέπει να απομονωθούν», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Δημήτρης Ζάννες.
Οι λαθραλιείς ανήκουν, ως επί το πλείστον, στην κατηγορία της μέσης αλιείας (μηχανότρατες, γρι- γρι κ.ά.) και εφαρμόζουν τους πιο ευφάνταστους τρόπους παράνομου ψαρέματος προκειμένου να ψαρέψουν τα τελευταία ιχθυαποθέματα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ

Ο Ερντογάν τα βάζει με όλους

Picture 0 for Ο Ερντογάν τα βάζει με όλους
Ξεκινώ από τα συνηθισμένα: η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην ημετέρα, επειδή… παρενοχλούμε τις πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών της στο Αιγαίο. Κάποιοι θα θελήσουν να χαμογελάσουν με την τουρκική παράνοια, αλλ’ ας μη το πράξουν.Επειδή με τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους -και στα διεθνή φόρα- δημιουργούν δυσμενές κλίμα καθ’ ημών. Το ίδιο πράττουν -καθ’ υπόδειξη ή κατά μίμησή τους- τόσο οι Αλβανοί όσο και οι Σλάβοι των Σκοπίων. Και αφού δεν υπάρχει η δυναμική απάντηση από πλευράς μας, «πες, πες κάτι μένει» εις βάρος μας.
Αυτές τις ενέργειές τους τις παραβλέπουμε. Δεν το πράττουν όμως οι άλλοι, και δείχνουν την δυσαρέσκειά τους. Ο δε κ. Ερντογάν, συνεχίζει ακόμη επιθετικότερα.
Γνωρίζει, ή διαισθάνεται, πως μέχρι να τακτοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τα πράγματα στην Εγγύς Ανατολή, η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας είναι χρήσιμη στους Δυτικούς. Και πιστεύει πως εξ αυτού του λόγου είναι άτρωτος. Έτσι πίστευε και ο Μπουμάρακ, και ο Σαντάμ

Καμία συναίσθηση από τους ισλαμιστές στην Αίγυπτο…

Σύμβουλος του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, αποκάλυψε στον βρετανικό «Guardian», ότι η προεδρία θεωρεί το τελεσίγραφο των 48 ωρών που απηύθυνε το στράτευμα για την επίλυση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα, ως στρατιωτικό πραξικόπημα.
Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι όμως στο σχόλιο, ότι η προεδρία ελπίζει ότι ο στρατός δεν θα κινηθεί αντίθετα με τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελούν μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης (του στρατεύματος με τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια στρατιωτική βοήθεια)!
Η αναφορά αυτή του προεδρικού συμβούλου είναι άκρως αποκαλυπτική για τις ψευδαισθήσεις και τη νοοτροπία που επικρατεί στην ισλαμιστική κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία για κάποιον «μαγικό» λόγο φαίνεται να πιστεύει ότι έχει εξασφαλίσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» της αμερικανικής

Σκέψεις για τον λαό και τη Δημοκρατία

του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου (αντιστρατήγου ε.α)

Μετά από σκέψεις επάνω σε σκέψεις, που κι αυτές απορρέουν από άλλες σκέψεις, προσπαθώ να καταλάβω ποιος θα μπορούσε να είναι ο προσανατολισμός της υγιούς συνειδήσεως ενός ανθρώπου, του οποίου η μοίρα έταξε να ζει στους παρόντες καιρούς. Και λέω, διαυγούς συνειδήσεως, διότι μια τέτοια συνείδηση φωτοδοτεί, κατά κανόνα, την συνετή κοινωνική πορεία.

Προσπαθώ να δώσω σχήμα σε κάποια διατύπωση, που να αποδίδει, έστω και κατά προσέγγιση, την έννοια της διαυγούς συνειδήσεως. Αλλά φεύ! Διαρκώς έρχομαι αντιμέτωπος με τερμινολογικούς παράγοντες, οι οποίοι αδιαλείπτως με παροχετεύουν σε ασαφή νοητικά δρομολόγια.

Επιχειρώντας συγκεκριμενοποίηση και με δεδομένο, ότι ζω σ’ αυτή την επί τα χείρω διαμορφούμενη πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, διαπιστώνω, ότι εκών άκων συμπεριέχομαι σε ένα υποβαθμισμένο, σε ένα υποτονικό, σε ένα κατώτερο της Ιστορίας του κοινωνικό σύνολο, του οποίου η δημοκρατική του εκπροσώπηση είναι ανάλογη της κατωτερότητάς του. Και ερωτώ τον εαυτό μου: «είναι στ’ αλήθεια ο λαός στον οποίο ανήκω ένας κατώτερος λαός»; Οι σοφότεροι διατείνονται, ότι ένας κατώτερος λαός χαρακτηρίζεται από ωχαδερφισμό, από κοινωνική οκνηρία και από αλεξιθυμία. Και όπως μου εξηγούν, η αλεξιθυμία είναι η δυσκολία στην κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων,

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ!

gap-saxinidis
ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
του Μάκη Βραχιολίδη vrachiolidis@yahoo.gr
Σάλος με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής». Για το πολιτικό έγκλημα Σαχινίδη. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έριξε μόνο τη χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, αλλά κυριολεκτικά την ισοπέδωσε με τις υπογραφές του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος αύξησε σε απίστευτα ύψη το επιτόκιο υπέρ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)! Σχεδόν στα επίπεδα του 14%! Πρόκειται για εθνική αυτοκτονία με τις υπογραφές του κ. Σαχινίδη!
Ενώ οι πάντες είχαν την ψευδαίσθηση ότι διαπραγματευόμενοι είχαμε λάβει δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο γύρω από το 4%-5%, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών άλλαξε τις προηγηθείσες αποφάσεις ανεβάζοντας το επιτόκιο υπέρ της ΕΚΤ, στα δυσθεώρητα ύψη του 14%!
Ο κ. Σαχινίδης μοίραζε τα επιτόκια λες και ήταν τραπουλόχαρτα, λες και έπαιζε πασιέντζες! Πρόκειται όμως για το αδίκημα της απιστίας για το οποίο καλείται να επέμβει η Δικαιοσύνη.
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Σαχινίδη να αυξήσει

Καταρτισμός Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικιστών Κυπρίων Φοιτητών

                  
Συμφοιτητές/τριες,
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γ.Σ. της Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ –Κ.Ε.Σ. για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του κινήματος μας. Ο απερχόμενος πρόεδρος Κωστής Αντωνιάδης και το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο παρέδωσαν στο νέο την 45χρονη ιστορία του κινήματος μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την περσινή προσφορά τους η οποία έφερε στο κίνημα μας το 20,3% στις εκλογές της Ε.Φ.Ε.Κ. και την δεύτερη έδρα.
Στις πλάτες μας έχει περάσει τώρα το βαρύ όνομα του κινήματος μας και οι αγώνες που χάραξαν τόσες και τόσες γενιές συναγωνιστών πριν από εμάς. Όλοι στο νέο Δ.Σ. δεσμευόμαστε να αντιπροσωπεύσουμε το ΔΡΑΣΙΣ τη νέα χρονιά αναλαμβάνοντας με πλήρη συνείδηση την ευθύνη για προάσπιση των Ελληνοχριστιανικών ιδανικών. Πιστοί στο τρίπτυχο μέσω του οποίου γαλουχηθήκαμε ορκιζόμαστε ότι θα φράξουμε το δρόμο σε κάθε πολιτικό με ανθελληνικές ορέξεις για ομοσπονδοποίηση

Αιτήματα της ομογένειας προς την αυστραλιανή πολιτεία

Τη διαβεβαίωση ότι η στάση της Αυστραλίας στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ παραμένει αμετάβλητη έλαβαν εκπρόσωποι της ομογένειας στις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον (πρώην) υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, αλλά και την υπαρχηγό του Συνασπισμού, Τζούλι Μίσοπ στην Καμπέρα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από το Εθνικό Ελληνοαυστραλιανό Συμβούλιο στον υπουργό Μετανάστευσης αλλά και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσαν εθνικά θέματα όπως την ονομασία της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον «Νέο Κόσμο» για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Οκόνορ εκ μέρους των Εργατικώνκαι ο κ. Άμποτ εκ μέρους

Βρομεροί λαοί, βρομερές θρησκείες...

Ο Ραβίνος Άαρον Μοςς (rabbi Aaron Moss) διδάσκει Καμπάλα, Ταλμούδ και πρακτική του Ιουδαϊσμού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Σε ερώτηση που του υποβάλεται σχετικά με το αν ο Ιουδαϊσμός απαιτεί να είμαστε ευγενικοί με τα ζώα και αν, ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε χορτοφάγοι απαντά:

«Σέβομαι πολύ όσους επιλέγουν να μην τρώνε κρέας από ευαισθησία απέναντι στα ζώα και λένε ότι αυτό συμβαδίζει με τις απόψεις του Ιουδαϊσμού (αν και όλοι συμφωνούν ότι επιτρέπει την κατανάλωση κρέατος).
Υπάρχει όμως και άλλη οπτική γωνία, πιο πνευματική, που μας δείχνει ότι η κατανάλωση κρέατος δεν είναι μόνο η ικανοποίηση μιας ανθρώπινης επιθυμίας, αλλά έχει και ιερό σκοπό. Το Ταλμούδ μας διδάσκει... Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα με ελεύθερη βούληση....  Όταν χρησιμοποιούμε την ελευθερία μας με καλό, δίκαιο και ανιδιοτελή τρόπο, τότε είμαστε η ανώτερη μορφή ζωής και όλο το υπόλοιπο δημιούργημα βρίσκεται εκεί για να μας υπηρετεί. Ως εκ τούτου, τρώγοντας άλλα πλάσματα, στην πραγματικότητα, τα υψώνουμε σε μέρη που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φτάσουν από μόνα τους.
Για παράδειγμα, εάν εγώ φάω μια τομάτα και στη συνέχεια χρησιμοποιήσω την ενέργεια που μου έδωσε για να κάνω μια καλή πράξη, τότε η τομάτα συμμετέχει στη δράση μου κάνοντας τον κόσμο καλύτερο. Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει από μόνη της.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ο Ιουδαϊσμός δεν θεωρεί βίαιη την κατανάλωση ζώων ως τροφή. Στην πραγματικότητα, βίαιο θα ήταν τον αντίθετο διότι αν δεν τρώγαμε τα ζώα θα τους κλέβαμε την ευκαιρία να υπηρετήσουν έναν ανώτερο σκοπό (εκτός φυσικά αν συντρέχουν λόγοι υγείας).... Εάν θεωρείτε το φυσικό κόσμο ως μοναδική πραγματικότητα, τότε έχετε δίκιο να νιώθετε ένοχοι όταν καταναλώνετε άλλες μορφές ζωής. Αλλά αν θεωρείτε πραγματικό τον πνευματικό κόσμο, τότε ακόμα και το φαγητό μπορεί να γίνει άγιο».
Σοφά λόγια και θα μπορούσε να εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο τόσο ο αρχαίος Έλληνας όσο και κάθε σημερινός καλός Χριστιανός. Έλα όμως που ο ραβίνος Μοςς δεν

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ

Έχετε μήπως «μπερδευτεί» με όλα όσα ακούτε ή διαβάζετε αναφορικά με τον Αμερικανό φυγά Edward Snowden και για τις κατηγορίες εναντίον του; Ότι αποκάλυψε πως λειτουργεί το αμερικανικό σύστημα παρακολούθησης, συλλογής και αποθήκευσης όλων των ηλεκτρονικών δεδομένων του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και των εντός Αμερικής, δηλαδή αυτών που ανταλλάσσονται αναμεταξύ Αμερικανών πολιτών; Για το τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί συμβαίνει; Και τι σημαίνει για τον καθένα μας προσωπικά όταν χρησιμοποιούμε το σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα για να επικοινωνούμε, να αγοράζουμε, να πουλάμε, να αγαπιόμαστε; Όταν για παράδειγμα οδηγούμε με τα σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητα που διαθέτουν το «δικό» τους σύστημα ελέγχου και οδήγησης – το δικό τους δηλαδή «μυαλό» που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τη βούληση αυτού που κρατά το τιμόνι;

Χωρίς να θέλω να μεταφέρω κάποιο αίσθημα υστερίας ή παράνοιας θα αρχίσω από το τελευταίο. Το σύγχρονης τεχνολογίας αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει εκτός βούλησης του οδηγού! Μπορεί δηλαδή να ελεγχθεί ηλεκτρονικά από κάποιον τρίτο εξ’ αποστάσεως και να το κάνει αυτός ό,τι θέλει, ρίχνοντάς τα ακόμα και στον γκρεμό!

Τις μέρες αυτές στην Αμερική μια σημαντική μερίδα περιθωριακών ΜΜΕ ασχολούνται εντόνως με το θάνατο από αυτοκινητιστικό ατύχημα ενός πολύ σημαντικού δημοσιογράφου, του Michael Hastings. Το ατύχημα συνέβη στις 18 Ιουνίου στις τέσσερις το πρωί σε δρόμο του Λος Άντζελες. Ο Hastings οδηγούσε μόνος του ένα καινούριο Mercedes, έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο καρφώθηκε στο περιτοίχιο, ακολούθησε μια τρομακτική έκρηξη και μόνο μέσω DNA μπορούσε να διαπιστωθεί η ταυτότητα του νεκρού. Τις προηγούμενες μέρες ο Hastings, του οποίου η διερευνητική δημοσιογραφία τον είχε καταστήσει «στόχο» του συστήματος, έστειλε μηνύματα σε φίλο του ότι

JSSNews: Ένας αντισημιτικός πολιτικός διορίστηκε Υπουργός στην Ελλάδα


ADLΗ Αντι-Δυσφημιστική Λίγκα, Anti-Defamation League (ADL), εξέφρασε την ανησυχία της για το διορισμό του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ως Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, λόγω των ανησυχητικών σχόλιων του σχετικά με τους Εβραίους και τη δημόσια προβολή ενός αντισημιτικού βιβλίου.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες εκθέσεις σχετικά με τον υπουργό, ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι «όλες οι μεγάλες τράπεζες ανήκουν στους Εβραίους» και ότι το «εβραϊκό λόμπι» θα ήταν το μόνο που θα μπορούσε να καθορίσει «το μέλλον του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας».

Πραγματοποίησε, επίσης, ευρέως την εμπορική προαγωγή του βιβλίου «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια», γραμμένο από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, διαπρεπή συγγραφέα αυτοαποκαλούμενο αντισημιτικό.

«Σε μια εποχή όπου ο αντισημιτικός και αρνητικός λόγος συνεχίζει να ξετυλίγεται τακτικά στον δημόσιο και πολιτικό λόγο στην Ελλάδα και οι ηγέτες της Χρυσής

Τη χώρα την κατέστρεψε ο Εθνικός Διχασμός

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίνε χωρίς αμφιβολία πολλοί.

Ειδικά για την περίοδο της Μεταπολίτευσης, ο λαός έχει εξαγάγει τα συμπεράσματά του και ειδικά τούτη την ώρα δεν ωφελούν ούτε οι δαιμονοποιήσεις, ούτε οι ωραιοποιήσεις – από όπου και αν προέρχονται.

Ακόμη και αυτοί που δεν θέλουν να το παραδεχτούν (διότι δεν τους βολεύει) γνωρίζουν.

Αλλά αυτή δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών – αν ήταν για κάτι τέτοιο, θα κάναμε μια ωραία ημερίδα και θα το συζητούσαμε.

Τούτη την ώρα η χώρα κρέμεται από ένα κλαδί και κουνά τα πόδια της πάνω από το βάραθρο.

Ή θα πριονιστεί το κλαδί και η χώρα θα κατακρημνιστεί ή θα γίνει μια ύστατη προσπάθεια και η χώρα θα αναρριχηθεί, θα πατήσει σε στέρεο έδαφος και (για άλλη μια φορά με ματωμένα μέλη και ρούχα) θα προχωρήσει μπροστά.

Μπορεί να διαφωνούμε στον τρόπο της αναρρίχησης, αλλά μέση οδός δεν υπάρχει.

Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να βλέπουμε κάποιον να αιωρείται με τον γκρεμό κάτω από τα πόδια του και

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο! Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα δυστυχώς μετατράπηκε σε τζαμί!


Η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια!
Άνοιξε και πάλι, δυστυχώς, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 για προσκύνημα, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα η οποία λειτουργούσε ως μουσείο. «Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια», σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal.

Στην προσευχή παραβρέθηκαν περίπου 50 πιστοί. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Βακουφίων της Τραπεζούντας Μαζχάρ Γιλντιρίμ δήλωσε πως «από σήμερα ξεκίνησε η προσωπική προσευχή των πιστών. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε και επίσημη τελετή». Ο ίδιος ανέφερε πως εκτός των ωρών της προσευχής (σ.σ. 5 φορές την ημέρα προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι) ο συγκεκριμένος χώρος θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μουσείο.
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί