Να ρίξει φως στο σκοτάδι μιας πρωτοφανούς υπόθεσης στην Ελλάδα που θα μπορούσε να ωφελήσει την οικονομία της χώρας...καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε σχετική Ερώτηση. Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση ο 37χρονος Ερβέ Φαλσιανί, πρώην στέλεχος ελβετικών τραπεζών και φυσικά ο Υπουργός και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι απέρριψε(!) πρόταση του Φαλσιανί ο οποίος ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!
Ο άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.

Το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησαν και άλλες χώρες και σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τα αρχεία που προμήθευσε ο Φαλσιανί έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα 79.000 ονόματα φοροφυγάδων σε διάφορες χώρες, βεβαίως πλην Λακεδαιμονίων. O Φαλσιανί ήλθε σε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη.

Αρχικώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε το γεγονός σε εκπομπή του «Mega», ενώ μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων είχε πει «ναι μας έχει γίνει μια πρόταση όπως αυτή που έγινε στην Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα». Μετά ακολούθησε εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται ότι προσπάθησε τρεις φορές να πάρει απάντηση στην πρόταση Φαλσιανί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά όλες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον Υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη πότε ήλθε σε επαφή με την κυβέρνηση ο Φαλσιανί, τι ποσό ζητούσε για να δώσει το CD και τι ενέργειες έκανε… ή δεν έκανε η ελληνική Κυβέρνηση και με ποιο σκεπτικό και πώς χειρίστηκε το θέμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. «Η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών ίσως ήταν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού διότι σε μια τέτοια «βόμβα» είναι προφανές ότι ένας Υπουργός όπως των Οικονομικών θα ζητήσει την πολιτική κάλυψη του Πρωθυπουργού. Ίσως ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι με τα… «κίνητρα» που έχει δώσει θα επιτύχει τον επαναπατρισμό και τη νομιμοποίηση αυτών των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες και δεν θέλει να προκαλέσει την οργή των μεγαλοκαταθετών, αγοράζοντας το CD που ενοχοποιεί πολλούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το πραγματικό κίνητρο του Υπουργού Οικονομικών είναι ο φόβος, μετά και την αποκάλυψη για την τεράστια περιουσία Τσοχατζόπουλου. Φοβάται δηλαδή το ενδεχόμενο, μεταξύ των 2.650 ονομάτων που περιέχει το ηλεκτρονικό αρχείο του Φαλσιανί να περιέχονται και μεγάλα ονόματα του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική παράταξη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν τι όφελος επρόκειτο να έχει η ελληνική οικονομία από την συναλλαγή με τον Φαλσιανί…
Από το Ελληνική Γροθιά