Σελίδες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ήλθε η ώρα να ψηφίσουμε για την Κύπρο μας

 Ήλθε η ώρα να ψηφίσουμε για την Κύπρο μας  
Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), μετά από επιλογή του από τη Γαλλική Ομοσπονδία Εθελοντικών Συνδέσμων, προκήρυξε Εθνικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του ΕΘΕΛΟΝΤΗ που θα εκπποσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εθελοντικής Προσφοράς, που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2010, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο,  υπό την αιγίδα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.   
Από τις δεκάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν, η επιλογή ήταν:  
 Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εθελοντική Προσφοράς στο Στρασβούργο   
 την Κύπρο να εκπροσωπήσει η κα Κλαίρη Αγγελίδου.  
Η διοργανώτρια Γαλλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει την έναρξη της ψηφοφορίας για το κοινό μέσω διαδικτύου, από σήμερα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2010.  
 Ψηφίζουμε, όσες φορές θέλουμε, Κλαίρη Αγγελίδου (Angelidou Kleri), μέσω της ιστοσελίδας  www.benevolat.eu/en/vote.php 
Οι ψήφοι του κοινού θα είναι το 40% του συνόλου της βαθμολογίας. Το 20% θα είναι από τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο και το 40% θα είναι από τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής. 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ 
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ  -ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ- 
ΚΛΑΙΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ,  Τόνοι και Πνεύματα

Μεγάλες μπίζνες στην καρδιά του Ισλάμ.

Μεγάλες μπίζνες στην καρδιά του Ισλάμ

Σύμφωνα με μελέτες του επιχειρηματικού κόσμου, ο τουρισμός της Σαουδικής Αραβίας, ειδικά ο θρησκευτικός, είναι ιδανικό οχυρό έναντι της ύφεσης.

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος θα μπορούσαν να φθάσουν τα 17,6 δισ. δολάρια και έπειτα να διπλασιαστούν, σχεδόν, έως το 2015.

Η Business Monitor International προβλέπει ότι θα είναι διαθέσιμα 319.000 δωμάτια στη Σαουδική Αραβία, σε σύγκριση με τα 218.000 που ήταν το 2009.

Τα ατού της χώρας, υπογραμμίζει, είναι ο «ισχυρός και αναπτυσσόμενος» θρησκευτικός τουρισμός και οι «οικονομικές πηγές» για επενδύσεις στην υποδομή.

Ως ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία η χώρα αντιμετωπίζει την τουριστική της βιομηχανία, μια σιδηροδρομική γραμμή, κόστους 6 δισ. δολαρίων και μήκους 276 μιλίων, θα συνδέει τις δύο πόλεις, μειώνοντας τις ώρες του ταξιδιού, ενώ ένα άλλο πρόγραμμα αναβάθμισης, στο αεροδρόμιο της Μεδίνα, θα αυξήσει τη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων, επιτρέποντας την είσοδο 12 εκατομμυρίων επιβατών τον χρόνο, από 3 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Τζέντα θα αυξήσει επίσης τη χωρητικότητά του.

Από το 2012 θα το χρησιμοποιούν 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες, οι οποίοι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα αυξηθούν στα 80 εκατομμύρια.

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια βελτίωσης των εμπειριών των προσκυνητών έγινε με το μετρό Αλ μασαέρ αλ Μουγκαντσάχ, το οποίο θα μεταφέρει κόσμο από τη Μουτζαλιφάχ, τη Μίνα και το όρος Αραφάτ, σημαντικές τοποθεσίες για τους ταξιδιώτες.

Τις ώρες αιχμής θα μπορεί να μεταφέρει 72.000 επιβάτες και θα συμβάλλει αισθητά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, που κάθε χρόνο προκαλεί ατελείωτες ουρές.

Η αναμόρφωση της Μέκκας αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και σεβασμού για όσους εργάζονται στα ξενοδοχεία και στον τουριστικό τομέα.

Ο Ασίμ Γκαρούτ, 38 ετών, έχει ζήσει όλη του τη ζωή στη Μέκκα. Τώρα εργάζεται στον Βασιλικό Πύργο του Ρολογιού και εξηγεί ότι η κυβέρνηση απέδειξε σε ολόκληρον τον κόσμο πόσο μεγάλη εκτίμηση τρέφει γι’ αυτήν την ιερή πόλη.

«Θέλουν η Μέκκα να είναι η καρδιά του Ισλάμ. Θέλουν να είναι υπερήφανοι γι’ αυτήν».
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_21/11/2010_423275
geopolitics-gr

Oι ΗΠΑ ασφαλές καταφύγιο για Ναζί

Ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για Ναζί


Του Eric Lichtblau
The New York Times


Έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει ότι η αμερικανική κυβέρνηση και τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας δημιούργησαν ασφαλές καταφύγιο για Ναζί και τους συνεργάτες τους στα μεταπολεμικά χρόνια.

Η έκθεση των 600 σελίδων, που παρέμενε μυστική τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προσφέρει νέα στοιχεία για περίπου 24 υποθέσεις ανώτατων στελεχών των Ναζί. Το υπουργείο περιγράφει έτσι την αναζήτηση του διαβόητου δρος Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστού και ως Αγγέλου του Θανάτου στο Αουσβιτς, μέρος του τριχωτού της κεφαλής του οποίου παρέμεινε για δεκαετίες σε συρτάρι στελέχους του υπουργείου στην Ουάσιγκτον, καθώς και τη δολοφονία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες πρώην στρατιώτη των Βάφεν Ες Ες στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και την εσφαλμένη αναγνώριση του φρουρού του στρατοπέδου εξόντωσης της Τρεμπλίνκα, γνωστού με το ψευδώνυμο Ιβάν ο Τρομερός. Η έκθεση καταγράφει επιτυχίες και αποτυχίες των δικηγόρων, ιστορικών και ερευνητών του Γραφείου Ειδικών Ερευνών (OSI) του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ιδρύθηκε το 1979 με στόχο την απέλαση πρώην Ναζί.

Η περιγραφή της εμπλοκής της CIA και των σχέσεών της με πρώην Ναζί αποτελεί την πλέον ενοχλητική αποκάλυψη της έκθεσης. Αν και το υπουργείο απέφυγε να κοινοποιήσει την έκθεση αμέσως μετά τη σύνταξή της το 2006, δικαστική αγωγή τον περασμένο μήνα υποχρέωσε την υπηρεσία να κοινοποιήσει εκδοχή της έκθεσης, με μεγάλες περικοπές. Μεταξύ των αποκαλύψεων περιλαμβάνεται η βοήθεια της CIA στον βοηθό του Άϊχμαν, Όττο φον Μπόλσβινγκ, που εργάσθηκε για τη CIA μετά το 1954, παρότι είχε σχεδιάσει την «εκκαθάριση» των Εβραίων της Γερμανίας. Στην περίπτωση του Τσερίμ Ζομπσοκόφ, πρώην στρατιώτη των Βάφεν Ες Ες, η έκθεση αποκαλύπτει ότι αυτός υπήρξε πληροφοριοδότης της CIA μέχρι τη δολοφονία του από βόμβα το 1985.
eopolitics-gr

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλει την ενδοτικότητα της κυβέρνησης

Για "ενδοτικότητα" στο Αιγαίο καταγγέλλει η Ν.Δ. την κυβέρνηση - Αξιωματικοί: "Αποδομούν την άμυνα" Εκτύπωση E-mail


24-11-2010 10:55:01
ImageΚαθαρή διαφοροποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαμε πριν λίγο, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ελλάδος και Τουρκίας για το καθεστώς το Αιγαίου. Για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο η Νέα Δημοκρατία, διαφοροποιείται πλήρως από την κυβερνητική γραμμή διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και αφήνει σαφείς αιχμές "ενδοτικότητας" με σχετική δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στην αντίδραση της Ν.Δ.κρίσιμο ρόλο έχουν παίξει άτυπες ενημερώσεις ανώτατων αξιωματικών των Επιτελείων στην ηγεσία του κόμματος που αναφέρονται σε "αποδόμηση της αμυντικής διάταξης της χώρας".
Στην δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηρίζει "Βιαστική και ανεξήγητη" την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να συγκαλέσει σύνοδο κορυφής ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι η κίνηση αυτή «απομακρύνεται από τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Επίσης καταγγέλλει τις "παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της Ελλάδας με την Τουρκία".Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή «ενισχύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της γειτονικής χώρας, έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων, σε μια στιγμή που είναι σε εξέλιξη σοβαρότατες διεργασίες που καθορίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην περιοχή μας»Υπενθυμίζει ότι «τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Κύπρο, συνιστώντας πρόβλημα και εμπόδιο» για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Βουλή τόσο για τους λόγους της πρωτοβουλίας όσο και «για το περιεχόμενο των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την Τουρκία».
Η κίνηση αυτή της Ν.Δ. δείχνει ότι επιτέλους είναι αποφασισμένη να σηκώσει τους τόνους απεναντι σε ένα όργιο μυστικής διπλωματίας που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, το οποίο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχει ένα χαμένο (Ελλάδα) και έναν κερδισμένο (Τουρκία), επί τη βάσει του απλού γεγονότος ότι δεν συζητείται τίποτα περισσότερο παρά οι διεκδικήσεις της Τουρκίας επί των ελληνικών κεκτημένων.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο defencenet.gr ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Επιτελείων έχουν έρθει σε επαφή και έχουν ενημερώσει τόσο τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον αντιπρόεδρο Δ.Αβραμόπουλο για τις ανησυχίες τους και για το γεγονός ότι τα συζητούμενα θέματα στις μυστικές διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την Τουρκία, τα οποία έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους, κατά την εκτίμησή τους αποδομούν εκ βάθρων την αμυντική διάταξη της χώρας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Iσλάμ: Ιστορία, επεκτατισμός και βία.


«Ισλάμ: Ιστορία, επεκτατισμός και βία». Πως οι Άραβες μουσουλμάνοι κατέστρεψαν κάθε ίχνος πολιτισμού στο Ιράν


Ο Ιρανός Dr. Arsham Momeni στο αξιόλογο βιβλίο του «Ισλάμ: Ιστορία, επεκτατισμός και βία» κάνει μια σύγκριση της συμπεριφοράς του Μ. Αλεξάνδρου όταν κατέκτησε την Περσία και τις συμπεριφοράς του Ισλάμ, όταν κατέκτησε το Ιράν.
Επί Μ. Αλεξάνδρου «ο άμαχος πληθυσμός δεν θεωρήθηκε μέρος του στρατού του εχθρού. Οι τραυματίες δεν εκτελέστηκαν στο πεδίο της μάχης. Όταν βρέθηκε η σορός του Δαρείου Γ’(336-330 π.Χ.) ο Μ. Αλέξανδρος διέταξε να γίνει η ταφή σύμφωνα με τους νόμους και τις τελετές των Περσών. Αυτό, γιατί η αποστολή που αισθανόταν ότι επιτελούσε δεν ήταν ο αφανισμός του πολιτισμού των άλλων λαών, αλλά ο εμπλουτισμός τους από τον Ελληνικό. Θυμόταν και τηρούσε δηλαδή κάποιους ιερούς κανόνες, που είχε μάθει από τους θεούς και από τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Christensen: “Το Ιράν κατακτάται για δεύτερη φορά μέσα σε μία χιλιετία (ΣΣ. Εννοεί την κατάκτηση του Ιράν εκ μέρους των Αραβομουσουλμάνων), όμως αυτή τη φορά έχει πολύ σημαντική διαφορά από την προηγούμενη· διότι τότε οι (Έλληνες) εισβολείς διέθεταν έναν πολιτισμό, του οποίου η λάμψη έφτασε και σε αρκετούς μετέπειτα αιώνες, ενώ τώρα είχε νικήσει ένας απολίτιστος λαός...”».
Σε άλλο σημείο του πολύ σημαντικού βιβλίου του ο Dr. Arsham Momeni αναφέρει ότι όταν οι Άραβες μουσουλμάνοι νίκησαν τους Πέρσες και κατέλαβαν την πρωτεύουσα των Σασσανιδών Κτησιφώντα, τεμάχισαν τον ανεκτίμητου αξίας μεγάλο τάπητα των ανακτόρων, «Άνοιξη του Χοσρόη», και τον μοίρασαν στους... πιστούς του Ισλάμ! «Η σύγχυση και η αλαζονεία τους ήταν τόσο μεγάλη, που οι εισβολείς θεώρησαν την καμφορά ένα είδος αλάτι και τη χρησιμοποιούσαν ως γευστική ουσία στις τροφές τους. Στην αγορά της πόλης οι νεοφώτιστοι αναζητούσαν να ανταλλάξουν τα κίτρινα (τα χρυσά) με τα λευκά (τα ασημένια) γιατί θεωρούσαν πιο αξιόλογα τα δεύτερα»!
Εξ άλλου, ενώ οι Μογγόλοι όταν κατέλαβαν το Ιράν υποστήριξαν την προώθηση της Περσικής τέχνης και των γραμμάτων, οι Άραβες μουσουλμάνοι έδειξαν μεγάλη αντιπάθεια και μίσος προς αυτά. Οι Ισλαμιστές «ουδέποτε υποστήριξαν την τέχνη επειδή θεωρούσαν τα δημιουργήματά της αντικείμενα ειδωλολατρικής φύσεως και σκοπού. Έτσι αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην καταστροφή τόσο των έργων ζωγραφικής, όσο και αυτών της γλυπτικής και διακόσμησης».
Επίσης οι μουσουλμάνοι, πεπεισμένοι για την πληρότητα και απόλυτη επάρκεια του Κορανίου, κατέστρεψαν οποιοδήποτε άλλο γραπτό! Στο Ιράν κατέστρεψαν όποια βιβλιοθήκη ή βιβλία συναντούσαν, με αποτέλεσμα ν’ αφανιστεί ανυπολόγιστος αριθμός βιβλίων μεταξύ τού 637 και τού 750 μ.Χ.
Αλλά η καταστροφή των συγγραμμάτων δεν γινόταν αποκλειστικά και λόγω του θρησκευτικού τους περιεχομένου. Η περιγραφή του Α. R. Birouni ναι σαφής. Ο Abu al Rayhan Muhammad ibn Ahmad al Biruni (973-1048) φυσικός, αστρονόμος, μαθηματικός, χημικός, γεωγράφος και ιστορικός ανήκει στους ελληνίζοντες φιλοσόφους του Ισλάμ. Ήταν εμβριθής και πρωτότυπος και υπήρξε από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του μεσαιωνικού Ισλάμ. Γράφει λοιπόν ο al Biruni: «Μετά από την επιβολή των Αράβων στις περιοχές (...), αυτοί σκότωσαν τους συγγραφείς και τους ιερείς και στη συνέχεια έκαψαν τα συγγράμματά τους (...), ώστε τελικά ό,τι απέμεινε από επιστήμη, τέχνη (...), μεταβιβάσθηκε από μνήμη σε μνήμη».
Ενδεικτικό της νοοτροπίας του Ισλάμ για τα βιβλία είναι και η περιγραφή του Άραβα ιστορικού Haaj Khalifah, ο οποίος γράφει: «Όταν οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν το ιρανικό κράτος και βρήκαν τα ιρανικά συγγράμματα, ρώτησαν τη γνώμη του Ομάρ για την τύχη των βιβλίων, και εκείνος σαν απάντηση διέταξε να τα ρίξουν στο νερό, διότι όπως είπε “αν αυτά είναι για καθοδήγηση, ο Αλλάχ μας έχει δώσει πολύ καλύτερο βιβλίο, και αν είναι να μας αποπροσανατολίζουν, ο Αλλάχ μας επιβεβαιώνει ότι δεν τα χρειαζόμαστε”.
Έτσι οι μουσουλμάνοι έριχναν στο νερό ή στη φωτιά και κατέστρεψαν όποιο βιβλίο έβρισκαν».
Κατά την ίδια περίοδο οι μουσουλμάνοι κατέστρεψαν και πολλά άλλα συγγράμματα, όπως π.χ. οι Μύθοι του Αισώπου, Τα ποιήματα του Ομήρου και πολλά Ιατρικά κείμενα, τα οποία είχαν μεταφρασθεί από τα ελληνικά στα περσικά εκατοντάδες χρόνια πριν εμφανισθούν στο ιστορικό προσκήνιο οι μουσουλμάνοι. Παράλληλα καταστράφηκαν και άλλα συγγράμματα Αστρολογίας, Ιστορίας, Περσικής μυθολογίας και διοικήσεως.
Από το βιβλίο του Ν. Βασιλειάδη «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Οδυσσέας, η θέση μου. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα. Οι λαοί δεν έχουν καμιά σχέση με τις θρησκείες ή τις λοιπές ιδεολογίες που τους επιβλήθηκαν. Οι Άραβες σαν λαός δημιούργησαν πολιτισμό, άσχετα αν αυτός αποτελεί συνέχεια του Ελληνικού ή οποιουδήποτε άλλου  πολιτισμού και τα αποτελέσματά του είναι γνωστά είτε στα μαθηματικά είτε στα δημιουργήματά τους σε όποια ευρωπαϊκή χώρα πέρασαν (πχ Ισπανία). Οι Άραβες είναι ένας καθαρός σημιτικός λαός κάτι του οι σημερινοί Ισραηλινοί (όχι οι Ισραηλίτες) θέλουν να αποκρύψουν και επί πλέον ότι οι Ιρανοί είναι οι πλέον καθαροί Άραβες. Δεν υπερασπίζομαι το Ισλάμ, το οποίο περιφρονώ, αλλά τον λαμπρό Αραβικό λαό. Επίσης περιφρονώ και κατηγορώ τις σχέσεις που δημιούργησαν  στο παρελθόν Α. Παπανδρέου και Παπούλιας με ακραία ισλαμικά στοιχεία. Αναρτώ το παρόν παρ' όλο που το ιστολόγιο  "Κόκκινος Ουρανός" δεν θέλησε να αναρτήσει ούτε το σχόλιό μου.


Τελικά Δρούτσα, θα το πιστέψεις κι εσύ ότι είσαι ΥΠΕΞ.

ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ...ΚΟΡΕΑ.!

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ"... 
Διαβάζουμε:
Την ιδιαίτερη ανησυχία του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την επιθετική συμπεριφορά της Β. Κορέας. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σε δήλωσή του επισημαίνει πως η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο και την επιθετική συμπεριφορά της Β. Κορέας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Ν. Κορέα.Το σημειώνουμε διότι οι "ανησυχίες" Δρούτσα- Δελαβέκουρα έχουν... τεράστια απήχηση στην διεθνή κοινότητα και μάλιστα συνέβαλαν τα μέγιστα στην απακλιμάκωση της κρίσης...Τώρα γιατί αρμενίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και κάνουν καθημερινά πάρτι στον εναέριο χρόνο και δεν επεμβαίνουν, μη σας προξενεί εντύπωση...Οί άνθρωποι του Υπουργείου των Εξωτερικών είναι και το Αιγαίο αφορά... Εσωτερική μας υπόθεση.!Δεν τους αρέσει και δεν θέλουν να εμπλέκονται σε αρμοδιότητες... "Ξένων" Υπουργείων...
 
politiko safari

Hεπίθεση της Β. Κορέας

Στις εσωτερικές εξελίξεις αποδίδει την επίθεση της Β. Κορέας ο Μπεν Ρόουντ

Η επίθεση της Πιονγκγιάνγκ εναντίον της Νότιας Κορέας δεν αποτελεί μόνο μια επίδειξη δύναμης προς το εξωτερικό, αλλά έχει μεγάλη σχέση και με τα προβλήματα στο εσωτερικό, όπως τον κίνδυνο ενός νέου λιμού σαν κι αυτόν που τη δεκαετία του ’90 σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Αυτό λέει σε συνέντευξή του στην Ελ Παϊς ο Μπεν Ρόουντ, ειδικός του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΙΙSS). Με άλλα λόγια, η Βόρεια Κορέα θέλει με τον τρόπο αυτό να «νομιμοποιήσει» τον διάδοχο του Κιμ Γιονγκ-ιλ, τον Κιμ Γιονγκ-ουν. Γνωρίζει άλλωστε ότι δεν πρόκειται να υποστεί καμιά σοβαρή συνέπεια.

«Μετά την υποτονική διεθνή αντίδραση στη βύθιση της κορβέτας Cheonan, τον περασμένο Μάρτιο, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ κατάλαβε ότι οι στρατιωτικές του προκλήσεις δεν έχουν συνέπειες», τονίζει ο Ρόουντ. «Όλα δείχνουν ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα είναι ο νέος ηγέτης. Εχει ονομαστεί `νεαρός στρατηγός`, αλλά δεν έχει συμπληρώσει ούτε τα 30 του χρόνια και δεν έχει να επιδείξει κανένα πραγματικό επίτευγμα. Αυτή η επίδειξη δύναμης λοιπόν ενισχύει τη νομιμότητά του. Η χθεσινή επίθεση συνδέεται όμως και με τις προόδους του καθεστώτος στον εμπλουτισμό ουρανίου. Η Βόρεια Κορέα θέλει να γίνει αποδεκτή στις διαπραγματεύσεις ως μια πυρηνική δύναμη, ισότιμη με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πώς μπορεί να δικαιολογήσει όμως η Πιονγκγιάνγκ αυτή τη νέα κλιμάκωση τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της πείνας; «Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τα εσωτερικά προβλήματα καθιστούν ελκυστικότερες τέτοιου είδους προκλήσεις. Το καθεστώς είναι εξαιρετικά βίαιο με τους υπηκόους του και σχεδόν ικανοποιήθηκε όταν πέθαναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα τη δεκαετία του ’90. Το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία. Και για να εξασφαλιστεί η νομιμότητά του, ο μόνος τρόπος είναι η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος. Η δημιουργία μιας περιορισμένης κρίσης βοηθά το καθεστώς να διατηρεί τον έλεγχο».

Οι κυρώσεις δεν έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση της χώρας, επισημαίνει ο βρετανός ειδικός. Θα ήταν αποτελεσματικές μόνο αν πείθονταν ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, να τις εφαρμόσουν με αυστηρότητα. Ενας άλλος τρόπος - εφόσον βέβαια αποκλειστεί η στρατιωτική λύση - είναι να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ηγετών της χώρας, όπως συνέβη με την Banco Delta Asia το 2005. Θα πρέπει επίσης να πειστούν κι άλλες χώρες να υιοθετήσουν συμφωνίες όπως η Πρωτοβουλία Ασφαλείας κατά της Διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων, ώστε να μην μπορούν οι Βορειοκορεάτες να εισάγουν ή να εξάγουν πυρηνικό υλικό. Θα μπορούσε τέλος να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προκληθεί σαμποτάζ στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, όπως έγινε πρόσφατα με το Ιράν. Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πώς θα αντιδράσει η Κίνα; «Το Πεκίνο έχει πιθανότατα εξοργιστεί με αυτή τη νέα πρόκληση, αλλά δεν θα κάνει τίποτα που να μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση του καθεστώτος. Ο στρατηγικός του στόχος είναι η σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι η στήριξη της βορειοκορεατικής κυβέρνησης επιτρέπει στην τελευταία να συνεχίζει τέτοιες προκλήσεις. Και αυτό μακροπρόθεσμα δεν εξυπηρετεί τα κινεζικά συμφέροντα».

H Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ισχύ, ή τη σχετική απειλή, εκεί που οι άλλοι χρησιμοποιούν τη διπλωματία, επισημαίνει ο Σάιμον Τάινταλ στην Γκάρντιαν. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθεστώς αυτό αξίζει τον χαρακτηρισμό του πιο επικίνδυνου στον κόσμο. Όμως δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κρίση. Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι έτοιμη να συνομιλήσει με το Ιράν, τη Συρία, τους Ταλιμπάν και άλλους απόβλητους της εποχής Μπους, αλλά αρνείται να διαπραγματευθεί ευθέως με την Πιονγκγιάνγκ. Η πολιτική της Ουάσινγκτον λέγεται «στρατηγική υπομονή». Αλλά δεν φέρνει αποτελέσματα.

Η Νότια Κορέα, από την πλευρά της, δεν μοιάζει ικανή να ελέγξει ή να διαχειριστεί τα γεγονότα. Η Ιαπωνία κρύβεται πίσω από τις αμερικανικής κατασκευής αντιπυραυλικές συστοιχίες. Η Ρωσία έχει περιοριστεί στο ρόλο του παρατηρητή, μην μπορώντας να κατανοήσει το βορειοκορεατικό «αίνιγμα».

Στην πραγματικότητα, η Βόρεια Κορέα δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο αίνιγμα. Εδώ και χρόνια ζητά μερικά πράγματα που ο Νότος και οι δυτικές δυνάμεις μπορούν να της προσφέρουν. Το πρώτο είναι σεβασμός. Το δεύτερο είναι μια ειρηνευτική συνθήκη που θα τερματίζει επισήμως τον κορεατικό πόλεμο και θα διασφαλίζει την εθνική της κυριαρχία. Το τρίτο είναι το τέλος των κυρώσεων και της διεθνούς απομόνωσης. Το τέταρτο είναι τρόφιμα, βοήθεια, ηλεκτροδότηση, επενδύσεις, εμπόριο. Και το πέμπτο είναι στήριξη της ανέλιξης στην ηγεσία του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Και τι θα προσφέρει ο Βορράς σε αντάλλαγμα; Την εγκατάλειψη της κούρσας των πυρηνικών όπλων (όπως παραλίγο να συμβεί το 2007), την εξομάλυνση των σχέσεων και το άνοιγμα μιας τεράστιας αγοράς για τις κινεζικές και νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις
infognomonpolitics

Εθνική προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια

Εθνική προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια

Στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα άμεσα εκμεταλλεύσιμα φυσικού αερίου και κοιτάσματα πετρελαίου (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Ελλάδα) που θα απέδιδαν στα κρατικά ταμεία ετησίως 250 -300 δισ. ευρώ. Δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης αντί να είναι αιχμάλωτη του Δ.Ν.Τ. Όμως η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η πορεία προς μια συνδιαχείριση του Αιγαίου απαγορεύουν κάθε προσπάθεια αυτή την στιγμή εκμετάλλευσης του ελληνικού υπόγειου θησαυρού. Οι φοβερές αυτές αποκαλύψεις έγιναν χθες στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» στο Alter από Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων και Αμερικανούς ερευνητές του ελληνικού υπεδάφους.
Παράλληλα, ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζελιλίδης έκανε την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη: «πριν δύο χρόνια σε απλή εξόρυξη για ανεύρεση νερού στο Τυμπάκι της Κρήτης πετάχτηκε από το υπέδαφος με μεγάλη πίεση φυσικό αέριο που το καίγαμε επί μία εβδομάδα. Ζητήσαμε επειγόντως έγκριση τοποθέτησης αγωγού για την εκμετάλλευση της τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου που υπάρχει στο υπέδαφος της Μεσσαράς της Κρήτης και η απάντηση από το υπουργείο Ενέργειας ήταν να στείλουν συνεργεία της νομαρχίας και να κλείσουν με τσιμέντο τις οπές από όπου έβγαινε το φυσικό αέριο». Επίσης ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κ. Αντώνης Φώσκολος με επίσημους γεωλογικούς χάρτες έδειξε ότι στη θαλάσσια λεκάνη νότιας της Κρήτης υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου μεγέθους σχεδόν του κοιτάσματος της Αλάσκας.
Ενώ τα κοιτάσματα αυτά τα κλέβουν Αιγύπτιοι, Λίβυοι και Αλγερινοί με εξέδρες εξόρυξης που έχουν ήδη στήσει, η Ελλάδα κρύβει ακόμα και τις μελέτες των επιστημόνων στην περιοχή. Στη διάρκεια της εκπομπής όλη τη νύχτα χιλιάδες τηλεθεατές μιλούσαν για εθνική προδοσία και για μία μυστική διπλωματία, η οποία καταδικάζει την Ελλάδα σε επαίτη της Ευρώπης.
Εθνικά Θέματα

Η Ντόρα διάλεξε λάθος συμβολισμό. Η ελιά μάλλον δεν την αντιπροσωπεύει.

Έχουμε "αναστατωθεί" όλοι μας από το γεγονός ότι η Ντόρα, δημιούργησε ένα κόμμα με μηδενικές πιθανότητες εξουσίας (ίσως στο απόμακρο μέλλον και μάλλον από τους επιγόνους λόγω ηλικίας της  υπερμεσόκοπης δημιουργού), αν αυτό το κόμμα καταφέρει να επιζήσει σε μια τριετία δύσκολη που ο Έλληνας θα πει το ψωμί- ψωμάκι και μάλλον δεν θα του διαφεύγει ότι και η  "αρχηγός" συνέβαλε όσο μπορούσε δημιουργικά γιατί, και μπορούσε και το ήθελε πολύ ψηφίζοντας με χέρια και με πόδια το μνημόνιο, ώστε να διαμορφωθεί τόσο η σημερινή αλλά και η αυριανή του δραματική κατάσταση.
Έχω την γνώμη ότι όλα αυτά (ιδρύσεις κομμάτων, διαδοχές, δαχτυλίδια κτλ) είναι δευτερεύουσας σημασίας ενώ τον Έλληνα ψηφοφόρο θα έπρεπε να τον απασχολεί το ΘΡΑΣΟΣ του κάθε ηλίθιου γόνου της κάθε μαφιόζικης οικογένειας να "κληρονομεί" ένα κόμμα, να "δημιουργεί" ένα κόμμα και να "διαφεντεύει" τις τύχες ενός λαού, έστω και μικρόνοου, που τον φόρτωσαν επαίνους για να μην του δώσουν φαγητό, τον χόρτασαν κολακείες για να μην βλέπει την τύφλα του, που τον "νανούρισαν" με ωραία τραγουδάκια για να μην δει το μέγεθος της βλακείας του.
Έχω την γνώμη ότι ο ελληνικός λαός θα έπρεπε πρώτιστα να ρωτήσει την κάθε Ντόρα, Γιωργάκη και Κωστάκη πόθεν ορμώμενοι απεφάσισαν να μας σώσουν και δευτερευόντως με ποιά προσόντα. Επειδή είναι οι μονόφθαλμοι σε έναν τυφλό λαό; Και να υποθέσουμε ότι μερικοί από αυτούς έχουν, έστω και "αγορασμένο", ένα πτυχίο μιας κάποιας σχολής. Τους κάνει άραγε ικανούς ένα κωλόχαρτο να εξουσιάζουν έναν λαό και να ρυθμίζουν τις τύχες της χώρας "ένας συρφετός ντενεκέδων γόνων καλών οικογενειών" χωρίς άλλα ουσιαστικά προσόντα εκτός του να υποκλίνονται στον εκάστοτε ισχυρό παράγοντα της αλλοδαπής και της ημεδαπής; Τους συγκρίνουμε με την Μέρκελ, τον Ερντογάν ακόμη και τον Γκρουέφτσκι ή τον Μπερίσα και τους βρίσκουμε ελλειμματικούς.
Ποια είναι προσόντα σου ρε θηλυκέ Μητσοτάκη που το μόνο που έχεις καλλιεργήσει μέχρι σήμερα είναι ο γελοίος σου εγωισμός που τον κληρονόμησες από έναν μηδαμινό πολιτικό σαν τον πατέρα σου; Σου τα είπα και τότε, το 1994, εδώ στα Γιάννινα στο ξενοδοχείο Παλλάδιο, είχε πέσει ο Μητσοτάκαρος, και βιάστηκες να τελειώσεις την συνάντηση των συγκεντρωθέντων προς τιμήν σου.
 Μπορείς να μας παρουσιάσεις το θετικό έργο του πατέρα σου 60 χρόνια στην πολιτική; Ασφαλώς όχι και για τον λόγο αυτόν μας είπες ότι το κόμμα σου δεν είναι "Μητσοτακικό" δηλαδή δεν θα είναι ένα ακόμη μηδενικό. Αλλά τι θα είναι αφού θα έχει για αρχηγό εσένα; Και ποιοι είναι αυτοί που θα σε πλαισιώσουν; Ο Σκυλά(κα)κης με τον Κυλ(ο)τίδη; Ο μεγάλος νομικός (για.... να αρχίσουμε να τον "ψάχνουμε") Μητσογιαννάκης; Η ίδια με σένα κόρη Καλατζάκου; O Αυγενάκης; Ποιος άλλος; Όλα αυτά τα "τυχάρπαστα" λαμόγια που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής;  Oλες αυτές οι καρικατούρες πολιτικών που έβγαιναν έξι χρόνια τώρα στις οθόνες της τ/ο και δεν μπορούσαν να συγκριθούν σε τίποτε και σε κανένα θέμα με τα άλλα λαμόγια του σοσιαλκουνήματος; Ποιος; Οι γιατροί, οι μηχανικοί ή οι δικηγόροι; Αλήτες του κερατά, σας βλέπαμε και βλαστημούσαμε την τύχη μας. Μήπως οι αποτυχημένοι και αποτυχόντες τοπικοί άρχοντες που για την αποτυχία τους δεν φταίνε αυτοί αλλά όλοι οι άλλοι; Έχετε αναρωτηθεί βρε γελοία υποκείμενα τι κάνατε γι αυτήν την παράταξη που σας έκανε υπουργούς, υφυπουργούς, γεν. γραμματείς, νομάρχες, δημάρχους και λοιπά κρατικοδίαιτα αρπακτικά που εξαργυρώνατε την ψήφο μας στην ΝΔ με το μηνιάτικό σας ή νομίζετε ότι σας είχαμε κάποια υποχρέωση;
Ντορίτα μου έχω την εντύπωση ότι διάλεξες λάθος σύμβολο. Διάλεξες το δένδρο της θεάς Σοφίας, της Αθηνάς ενώ, επειδή δεν διαθέτεις κόκο σοφίας, μάλλον θα έπρεπε να διαλέξεις το άλλο, το άλογο του Ποσειδώνα αλλά και αυτό πολύ σου πέφτει.
Γαϊδούρι έπρεπε να βάλεις για σύμβολό σου μια και θα μαζέψεις αρκετά εκεί στον ΔΗμοκοπικό ΣΥναγελασμό. Ολόκληρο κοπάδι από ξεσαμάρωτα.