Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Σύναξη του Αη Γιάννη και το υπόβαθρο της ανατροπής της ιδιότυπης κατοχής


Οι γιορτές των Χριστουγέννων τελειώνουν σήμερα με τη 2η Σύναξη των ημερών: Του Βαπτιστή Ιωάννη του Προδρόμου σήμερα μετά τα Φώτα… Την ίδια στιγμή «συνάζονται» οι ντόπιοι εξουσιαστές για να φανούν δόκιμοι στις πειρατείες των δανειστών και δυτικών ιμπεριαλιστών. Για την αποτίναξη και αυτού του ζυγού θα χρειαστεί για άλλη μία φορά ένας συνδυασμός ανάκτησης πολιτισμικών, ιδεολογικών και πολιτικών επιπέδων με ταυτόχρονη υπέρβαση της υπάρχουσας μούχλας.
Ένας απ’ αυτούς για ένα λαό της πάλαι ποτέ «Καθ’ ημάς Ανατολής» είναι και ο τρόπος λατρευτικής συνέχισης των κορυφαίων εκκλησιαστικών εορτών την επόμενη μέρα. Όπως θα δείξουμε συνοπτικά, σηματοδοτούν το ήθος του βίου και της πολιτείας μας ως πιστών και επομένως πολιτών.
Στις «δεσποτικές» και «θεομητορικές» εορτές κυρίως ακολουθεί μια νέα, ακριβώς  την επόμενη μέρα, όπου συνάσσεται ως συλλογικό υποκείμενο ο λαός του τριαδικού Θεού, για να τιμήσει ποικιλότροπα το ή τα πρόσωπα που βρίσκονται σε 2ο πλάνο στην κύρια εορτή. Έτσι στη...

,,,,o ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί άμεσα να επιλέξει τη νέα κυβέρνηση,η οποία θα μπορέσει να δώσει τη νέα πνοή που χρειάζεται η τελματωμένη οικονομία μας, αλλά πρώτιστα η ίδια η κοινωνία μας. Και αυτή η πνοή μπορεί να προέλθει από την παράταξη των μεγάλων επιλογών, τη Ν.Δ..


«Πληρώνοντας εγκληματικές καθυστερήσεις»
Γράφει η Μίκα Ιατρίδη *

Την τελευταία περίοδο, και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και ξεκίνησε η διαδοχολογία στο ΠΑΣΟΚ, έχουν γίνει αντιληπτά δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι όντως η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης δεν ήταν αναπόφευκτη. Αυτή η διαπίστωση εκφράζεται πλέον ανοικτά από πολλούς αναλυτές, αλλά και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, ενόψει και της διαδοχής, προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου. Βέβαια, παρά την εύλογη προσπάθεια τους να αποστασιοποιηθούν, η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματολογία τους είναι επαρκώς τεκμηριωμένη!
Κομβικό σημείο της επιχειρηματολογίας τους είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άργησε χαρακτηριστικά να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Και αυτό το παραδέχονται πλέον άνθρωποι που αποτέλεσαν αναπόσπαστα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Και με την παραδοχή αυτή φτάνουμε στο δεύτερο σημείο που έχει γίνει αντιληπτό. Ότι η...

Η ενότητα είναι πάνω από όλα το ζητούμενο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό


Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια/ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών. Βέβαια δεν εννοώ μόνο τους Δροπολίτες και τους Βουρκάριδες που για κάποιους και ιδιαίτερα για τους Αλβανούς εκεί τελειώνει η Βόρειος Ήπειρος.  Εννοώ το σύνολο των ελληνικής καταγωγής ορθοδόξων πληθυσμών με αφυπνισμένη ή λανθάνουσα ελληνική εθνική συνείδηση. Ελληνόφωνους, βλαχόφωνους ή αλβανόφωνους που κατοικούν κυρίως στις σημερινές αλβανικές περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνος και Κορυτσάς.
Πολλοί Βορειοηπειρώτες εξακολουθούν να ψηφίζουν αλβανικά κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα για διαφόρους λόγους. Από ραγιαδισμό προς την εξουσία, για ρουσφέτια, για λόγους ιδεολογίας, γιατί η αλβανική χειραγώγηση είναι ισχυρή και κάνει καλά την δουλειά της. Ο αλβανικός εκλογικός...

Πολιτική αλητεία πρώτου μεγέθους από το κόμμα του Καρατζαφέρη...

Η "ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ και ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ή ΟΧΙ ΛΟΓΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ και ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ.;;;

Ο "περίεργος" Βουλευτής και Εκπρόσωπος τύπου τού ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης , ο οποίος επι μία δεκαετία εξαπατούσε διαρκώς, μέ πλαστά έγγραφα τις Στρατιωτικές Αρχές γιά να αποφύγει την στράτευσή του ή στην χειρότερη γιά αυτον περίπτωση να υπηρετήσει μονο 45 ημέρες,-- όπερ και επέτυχε χάρις στον αλήστου μνήμης τ.Πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα--, είναι πλέον στα χέρια της...

Η Αίγυπτος αμφισβητεί την ελληνική ΑΟΖ Το Κάιρο προσκαλεί Λευ­κωσία και Αγκυρα να συμφω­νήσουν στην οριοθέτηση της περιοχής, αποκλείοντας την Ελλάδα

από το Aegean Times.GR

Πριν τρεις μέρες στην έρευνά μας για την πτώση του Σινούκ και τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ο Φωτισμένος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ` , είχαμε συνδέσει τον θάνατό του με την αλλαγή στάσης της Αιγύπτου στο θέμα της χάραξης της ΑΟΖ. 
[Σχετικό Αρθρο]


Σήμερα η εφημερίδα "Εθνος" δημοσιεύει ένα άρθρο που απλά επιβεβαιώνει το σημείο αυτό της έρευνας και είναι ενδεικτικό. To παραθέτουμε αυτούσιο:

Το Κάιρο προσκαλεί Λευ­κωσία και Αγκυρα να συμφω­νήσουν στην οριοθέτηση της περιοχής, αποκλείοντας την Ελλάδα και τη συνάφεια του Καστελόριζου.

Και ξαφνικά "πληροφορία" για δημοσιογράφους που τα "παίρνουν" σαν «μπαμπούλας» εκβιασμού...



  • Των Φώτων …φωτίστηκαν κάποια μυστικά κονδύλια
Και μέσα από τον πυκνό κουρνιαχτό της μεγίστης σύγκρουσης πολιτικής - εκδοτών, εμφανίστηκε πληροφορία που έχει κάνει πολλές καρδιές να σπάσουν.
Σύμφωνα με αυτή -και μιλάμε γα πολύ σοβαρή πληροφορία- έχουν διαρρεύσει από τα αρχεία δημόσιας υπηρεσίας ατράνταχτες αποδείξεις για χρηματισμό δημοσιογράφων από τα λεγόμενα «μυστικά...

Η μόνη υπαρκτή προοπτική αντίδρασης στο Μνημόνιο είναι αστική και ενσαρκώνεται στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό μόνον στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.


Η κρίση και οι ευθύνες του “σοσιαλισμού” και της καθεστωτικής αριστεράς

Χαίρεται και αγάλλεται το ΚΚΕ και άλλες «δημοκρατικές δυνάμεις», διότι ο λαός εξαθλιώνεται, ο καπιταλισμός κλονίζεται, το «αστικό καθεστώς» καταρρέει και αυξάνονται οι ελπίδες τους για άγρα οπαδών.
Παραδόξως, βέβαια, η μάζα των αναποφάσιστων δεν λέει να στραφεί υπέρ των υπερασπιστών της εργατιάς.
Αν μάλιστα δούμε την παρακμή αριστερής και δεξιάς διαδικτυακής αντιπολίτευσης, μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου, και τη σταδιακή αναπτέρωσή της, όσο η ΝΔ αρχίζει να κρατά αποστάσεις, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι, για δεξιούς και αριστερούς, η μόνη υπαρκτή προοπτική αντίδρασης στο Μνημόνιο είναι αστική και ενσαρκώνεται στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό μόνον στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Διότι ο κόσμος, πολύ απλά, αντιλαμβάνεται ότι η κρίση που ζούμε δεν είναι...

Το άλογο που ξέρει


Ένα ψωράλογο με φαγωμένο δέρμα, -χωράφια αθέριστα οι τρίχες που τού απόμειναν,- και βαριοφορτωμένο σακιά γιομάτα πέτρες και ξύλα αγκομαχά στην ανηφόρα. Οι αφέντες του, σαδιστές και μοχθηροί, το χτυπάνε αλύπητα με το μαστίγιο, προστάζοντάς το να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα για την κορφή, το τρυπάνε με σουβλερή βουκέντρα, το βρίζουν, το κλωτσούν, κι όταν δε το βαστούν άλλο τα γόνατα και πέφτει, το περιγελούν. Το περιλούζουν με κουβάδες σάπιο νερό, του χώνουνε στο στόμα κοπριές και το αναγκάζουν να γλύφει το κάτουρο, που απ’ την αδυναμιά είναι αδύνατον πια να συγκρατήσει.

Η κορυφή ακόμα ψηλά, ίσα που αχνοφαίνεται, τυλιγμένη σ’ ένα μαύρο σεντόνι από σύννεφα, και ο δρόμος όλο και πιο στενός και τα βράχια όλο και πιο μυτερά. Το άλογο, υπό την απειλή του μαστιγίου καταφέρνει να σηκωθεί, κάνει κάποια βήματα, και τρικλίζοντας ξαναπέφτει. Για να ξαναπέσει και να ξανασηκωθεί, κι ας έχουν πια...

Η Αμερικάνικη ιστορία των πειραματισμών σε ανθρώπους.

1932 - 1972 - Στη διαβόητη μελέτη Tuskegee για τη σύφιλη , 200 ​​έγχρωμοι άνδρες διαγνώστηκαν με σύφιλη αλλά ποτέ δεν τους ανακοίνωσαν την ασθένειά τους, στερώντας τους τη θεραπεία.. Χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου. Όλοι στη συνέχεια πεθαίνουν από σύφιλη, στις δε οικογένειές τους ποτέ δεν ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να θεραπευθούν. Η μελέτη συνεχίστηκε για τέσσερις δεκαετίες. ( MSNBC , το περιοδικό Time , Wikipedia )

1939 - Σε ένα ορφανοτροφείο στην Αϊόβα, 22 παιδιά είναι τα πειραματόζωα για το λεγόμενο πείραμα, "τέρας" με το οποίο επιχειρούν χρησιμοποιώντας ψυχολογική βία να προκαλέσουν στα παιδιά που μιλούσαν κανονικά , τραύλισμα. Το πείραμα είχε σχεδιαστεί από τον Dr Wendell Johnson, ενός από τα κυριότερους λογοθεραπευτές του έθνους, για τους σκοπούς των δοκιμών σε μία από τις θεωρίες του σχετικά με την αιτία του τραυλισμού. (CBS News , San Jose Mercury News , Wikipedia)

1940 - Στο Σικάγο, 400 κρατούμενοι προσβάλλονται από ελονοσία, προκειμένου να μελετηθούν τα αποτελέσματα των νέων και πειραματικών φαρμάκων για την καταπολέμηση της νόσου. Ναζί γιατροί αργότερα σε δίκη στη Νυρεμβέργη επικαλέστηκαν...

«Καρχαρίες», «γύπες» και «αρπακτικά» εν δράσει!


greekDebtHorse

 

«Έχω μια εξομολόγηση να κάνω. Κάθε βράδυ, όταν πηγαίνω για ύπνο, ονειρεύομαι μία ακόμα ύφεση. Ονειρεύομαι την ελληνική χρεοκοπία», παραδέχτηκε πριν από λίγο καιρό ο κ. Αλέσιο Ραστάνι, ένας άγνωστος ανεξάρτητος trader, αποκαλύπτοντας τον κυνισµό µε τον οποίο η «βιοµηχανία του χρήµατος» ελίσσεται για να βγάλει κέρδη.
Στο παγκόσµιο χρηµατοπιστωτικό σύστηµα εξάλλου δείχνει να λειτουργεί ένας παράλληλος κόσµος καθώς αλλάζουν χέρια µε ιλιγγιώδη ταχύτητα 600 τρισ. δολάρια, κεφάλαια που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 10 φορές το παγκόσµιο ΑΕΠ, καθορίζοντας έτσι ορισµένες φορές την τύχη κρατών και οικονοµιών. Είναι λοιπόν φυσικό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους να έχει αφυπνίσει τα αντανακλαστικά και των λεγόµενων κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Τα hedge funds (οι «καρχαρίες» των αγορών), τα vulture funds (οι «γύπες»), αλλά και τα private equity funds (τα «αρπακτικά») βρίσκονται σε επιφυλακή επιδιώκοντας να επωφεληθούν από τυχόν χρεοκοπία κάποιας χώρας.
Στο στόχαστρο των hedge funds CDS, ομόλογα και τώρα ευρώ
Τα hedge funds ήταν τα πρώτα που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις...

ΝΤΡΟΠΗ - Πλήγμα για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία οι καταθέσεις των εισαγγελέων


Βαρύ πλήγμα αποτελούν για τη Δικαιοσύνη τα υπομνήματα των δύο οικονομικών εισαγγελέων προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μάκρη. 
Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι (Πεπόνης και Μουζακίτης) ενήργησαν ώστε να μην τεθεί ο φάκελος στο αρχείο μετά την παρέμβαση του Παπαδήμου εν τούτοις τελικά δεν αναφέρονται σε ονόματα πολιτικών (υπουργών και υφυπουργών) όπως - επαναλαμβάνουμε –οι ίδιοι και πηγές από τον Άρειο Πάγο διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες.
Με τη στάση τους απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι αποδέκτες πιέσεων αλλά και ότι υποκύπτουν σε αυτές υφιστάμενοι προσωπικό εξευτελισμό...
Μετά τη συμπληρωματική τους κατάθεση την ερχόμενη Δευτέρα ο φάκελος αναμένεται ότι θα τεθεί οριστικά στο αρχείο, οι αρχικές καταγγελίες θα μείνουν εντελώς αδιερεύνητες , η Δικαιοσύνη θα στιγματιστεί με τον ρόλο του τροχονόμου της διαπλοκής και η κοινωνία θα βυθιστεί πιο βαθιά στο τέλμα της αντιδημοκρατικότητας και της διαφθοράς καθώς κατέρρευσε ένας από τους βασικούς πυλώνες του πολιτεύματος , η ισονομία. 
Ντροπή. Πηγή

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ «ΡΩΜΑΪΚΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ



Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ
1. Η κυρίαρχη ελληνικότητα
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν, ιδιαίτερα μέσω του διαδικτύου, ιστορικού περιεχομένου μελέτες και επισημάνσεις με αντικείμενο το Βυζάντιο, από την ανάγνωσή των οποίων προκύπτει η ακόλουθη διαπίστωσηάλλος είναι ο φαινομενικός σκοπός των συντακτών τους και αλλού κατατείνουν συνειδητά και εμπρόθετα χωρίς όμως να το ομολογούνΕνώ δηλαδή η προβαλλόμενη επιδίωξή τους είναι να αποδείξουν ότι  ο όρος «Βυζαντινή Αυτοκρατορία» είναι ιστορικώς αδόκιμος, το κύριο βάρος της επιχειρηματολογίας τους επικεντρώνεται υπόρρητα στη θεμελίωση των ακόλουθων θέσεών τους:
  1. Οι υπήκοοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως την πτώση της, το 15. αιώνα, ήταν ελληνόφωνοι Ρωμαίοι και τίποτα περισσότερο. Επομένως,
  2. 2.     Η συνείδησή τους ήταν αποκλειστικά και μόνο ρωμαϊκή[1].
Οι παραπάνω θέσεις –απόλυτα σεβαστές καθαυτές– εντάσσονται πιθανώς στις «παρενέργειες» του μεταμοντερνισμού και ενδεχομένως ευνοούνται από την υπερατλαντικής προέλευσης αντίθεση προς το εθνικό κράτος, καθώς και από την ταυτόχρονη προβολή του πολυεθνικού κρατικού «μοντέλου» made in USA. Οι θέσεις, λοιπόν, αυτές υιοθετούνται στη χώρα μας από τους εκπροσώπους του ιστοριογραφικού αναθεωρητισμού και παίρνουν κάποτε τη μορφή ενός ανιστόρητου ελληνομηδενισμού που θεμελιώνεται στις ακόλουθες δύο κυρίαρχες συνιστώσες:
  1. 1.      Η δήθεν ελληνικότητα του Βυζαντίου πρέπει να απορριφθεί, άρα,
  2. 2.     Η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού αποτελεί μύθο.
Δεν αγνοώ ότι οι παραπάνω ελληνομηδενιστικές τάσεις τροφοδοτούνται και ...

Χωρίς αυλικούς, ουδείς γίνεται Λουδοβίκος. Το κόλπο είναι πάντα να τους πείθεις πως δεν είναι ταπεινοί θεράποντές του, αλλά ηγεμονίσκοι σχεδόν ισότιμοί σου και κληρονόμοι σου.


«Το κόμμα είμαι εγώ»...


Του Παντελη Mπουκαλα
Από όργανα άλλο τίποτα το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα. Πολιτικά και Εθνικά Συμβούλια, Κεντρικές Επιτροπές, Πολιτικά Γραφεία, Κοινοβουλευτικές Ομάδες, όρεξη να ’χεις να μετράς κι άλλη τόση όρεξη για να ψάξεις να βρεις όχι ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές τους, αλλά πότε στ’ αλήθεια τις άσκησαν. Πότε δηλαδή επέτρεψε στα ποικίλα όργανα να λειτουργήσουν η ενός ανδρός....
(ή και μίας γυναικός πλέον) αρχή, η μόνη ουσιαστικά ρυθμιστική μηχανή που δουλεύει στα κόμματα. Εχει γούστο μάλιστα ότι κάθε νέο κομματικό σκάφος που καθελκύεται στο πολιτικό μας έλος, κατασκευάζεται με τη στεντορείως διακηρυγμένη πρόθεση αποκοπής από το παλαιοκομματικό παρελθόν, από τον αρχηγισμό δηλαδή. Και κάθε φορά...

Προχωρεί η συνένωση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου


 Eπειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, με την υποστήριξη πλέον της αλβανικής κυβέρνησης διεκδικείται και η Ήπειρος μέχρι τον Αμβρακικό...
07 Ιαν 2012 - 04:16
Picture 0 for Προχωρεί η συνένωση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου
Με τη δημιουργία του πλάσματος-κράτους του Κοσσυφοπεδίου, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν θα ενωθούν, διότι υπάρχουν διαφορές που δεν ήταν εύκολο να γεφυρωθούν. Η κυριότερη ήταν η επιθυμία του καθενός μέρους να αποτελέσει την «μητέρα-κράτος», προβάλλοντας και τα ανάλογα επιχειρήματα.
Η μεν Αλβανία, ότι ως υπάρχουσα ήδη, αλλά και με μεγαλύτερη επικράτεια επιθυμεί να απορροφήσει το «νεογέννητο». Οι Κοσοβάροι από την πλευρά τους, ως μεταφερθέντες άλλωστε στην περιοχή από τους Οθωμανούς μετά την ήττα του Σέρβου πρίγκιπα Λάζαρ, θεωρούν τον εαυτό τους φυλετικά ικανότερο και επιθυμούν τη συνένωση υπό την ηγεσία τους.
Είναι αλήθεια, ότι η περίπτωση Κοσσυφοπεδίου είναι περιπλεγμένη. Αφού...

Εκρηξη έριξε το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το Β’ μέρος της έρευνάς του Aegean Timaes.GR με τίτλο «η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» και αφού προηγουμένως γίνουν κάποιες παρατηρήσεις. Στο πρώτο μέρος (εδώ) της έρευνας παρουσιάσθηκαν κάποιες άγνωστες πτυχές της ιστορίας και αναφέραμε αρκετά γεγονότα της εποχής. Η αφήγηση του Γ. Αδαλή...

Ξεκινήσαμε από την παρουσίαση του σχεδίου κατακερματισμού της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για να φτάσουμε στην 11η Σεπτεμβρίου του 2004, την αποφράδα ημέρα που έριξαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον φωτισμένο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο Ζ' !!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος! 

Μόλις έγραψα ότι κάποιοι έριξαν το μοιραίο ελικόπτερο Σινούκ! Είτε με τις πράξεις τους είτε με τις παραλήψεις τους !!!

Ενα δυστύχημα με τα τόσα θύματα που πήραν στο βυθό του Αιγαίου πολλά και μεγάλα μυστικά!! Μυστικά για το Βατοπαίδι, την 17Ν, και την χάραξη της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο!!! Είτε με τις πράξεις τους είτε με τις...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ένας μεγάλος ηγέτης του ελληνισμού


 

1934: Τάσσος Παπαδόπουλος, ελληνοκύπριος πολιτικός, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2003-2008). Η πολιτική διαδρομή του συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτίστηκε με ορισμένες από τις πλέον κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού Ελληνισμού. (Απεβ. 12/12/2008)

Λοιπά Γεγονότα

1186: Αποφασιστική νίκη κοντά στο Στρυμόνα από τον Έλληνα στρατηγό Αλέξιο Βρανά επί των Νορμανδών, οι οποίοι...

Το 99%


pylosnews.blogspot.com,
Αφήνοντας κατά μέρος τις λεπτομέρειες και τις αποχρώσεις, εύκολα μπορεί να δει κανείς δυο (συστημικές) αντιλήψεις που συγκρούονται για την αντιμετώπιση της κρίσης. Από τη μία στέκει η λογική της αγοράς (και των τραπεζών) και από την άλλη η ανάγκη αυτοσυντήρησης του συστήματος.
Η μια αντίληψη περιγράφεται γλαφυρά από το Bloomberg, που σε ανάλυσή του εστιάζει στο τεράστιο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων (και όχι μόνο) επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι, «εάν η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής, θα μπορούσε να μειώσει την τιμή των εξαγωγών της και να αυξήσει την τιμή των εισαγωγών της με αυτόν τον τρόπο. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα πιο βάναυσα: Με την...

Η Δημοκρατία στήθηκε στον τοίχο εντελώς δημοκρατικά την 04.10.2009 και εκτελέσθηκε πραξικοπηματικά την 11.11.2011 δια ψηφοφορισμού.


Λουκά, άξιος ο μισθός τού συνδίκου χωρίς ανώτατο όριο

Ξωτικά = πλάσματα υπερφυσικά, καλά ή κακά, που σύμφωνα με διάφορες λαϊκές δοξασίες στοιχειώνουν σε σπίτια ή εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες [λεξικό Μπαμπινιώτη].
Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αλλά είναι αόρατα. Έχουν στοιχειώσει στα Παλαιά Ανάκτορα της εγκαταλελειμμένης στο έλεος των τοκογλύφων ελληνικής επικράτειας και βγαίνουν με μεγάλη προσοχή στα κανάλια και στα ραδιόφωνα να απαγγείλουν το ίδιο ποίημα που ..απαγγέλλουν τόσα χρόνια πιστεύοντας ότι θα συγκινήσουν. Καμμία ευρηματικότητα. Καμμία έμπνευση για κάτι το νέο. Συγκεντρώνονται όποτε τους καλέσει ο αρχηγός, οποιοσδήποτε αρχηγός, σε απόμερες τοποθεσίες υπό την προστασία των ορκς, για να βγάλουν τα ρεβόλβερ και να πυροβολήσουν. Αδιαφορούν για όλα και για όλους. Σπέρνουν τον τρόμο κατά παραγγελία και ρίχνουν στο ψαχνό. Βλέπουν πως εξακολουθούμε να είμαστε εν αναμονή τής κατεδάφισής μας χωρίς να αντιδρούμε και μας ψεκάζουν με άφθονη παπαγαλίνη. Υπάρχει μόνον ένας με σάρκα και οστά. Και...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Οι μισθωτοί 500 ευρώ κι ο πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου 9.000 ευρώ το μήνα!


 

Δεν είναι απλά σκάνδαλο, ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης. Ο άνθρωπος, που κρατούσε τα ηνία της χώρας επί δύο χρόνια και προσπαθούσε να μας πείσει για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να βόλεψε τον "πιστό του στρατιώτη", Κώστα Θέο, στη ΔΕΗ με μισθό πρόκληση, ύψους 9.000 ευρώ!
Μάλιστα, τον μισθό αυτό θα συνεχίσει να τον λαμβάνει κα-νο-νι-κά, ότι κι αν γίνει, μέχρι το 2013, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του!

Στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", διαβάζουμε ότι ο Κώστας Θέος, βρίσκεται...

Τα σχέδια της ΜΙΤ για τη περιοχή."Θέλουμε να γίνουμε παγκόσμιοι παίκτες",λέει ο αρχηγός της....


Η MİT έχει ως στόχο να αυξήσει την περιφερειακή επιρροή της μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, μέσω μιας ολοκληρωμένης εσωτερικής μεταρρύθμισης , υποστήριξε το αφεντικό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

“Επιτρέψτε μου να μην μιλήσω πομπωδώς, αλλά θα είμαστε ένας παγκόσμιος παίκτης σε δύο ή τρία χρόνια. Έχουμε επαρκείς ανθρώπινους πόρους, την τεχνική υποδομή, την επιχειρησιακή ικανότητα και την εμπειρία να το πράξουμε” δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους ο H. Fidan.

Αν και είπε ότι δεν θα μιλήσει με υπερβολές είπε: 

"Όταν μιλάμε στους ομολόγους μας στην περιοχή μας και αλλού, πάντα λέμε ότι η...

Η επέτειος της Μάχης της Κόνιτσας



Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ιωαννίνων προσκαλεί όλους τους πατριώτες να παρευρεθούν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην Κόνιτσα Ιωαννίνων όπου θα τελεστεί αρχιερατικό μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου για όλους όσους έπεσαν υπέρ πατρίδος (στρατιωτικούς, χωροφύλακες, ΜΑΥ) υπερασπιζόμενοι την Κόνιτσα κατά τις μάχες με τους κομμουνιστές αντάρτες από 25 Δεκεμβρίου 1947 μέχρι 3 Ιανουαρίου 1948. Μετά το ιερό μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία σχετικά με τη μάχη της Κόνιτσας. Προσκαλούνται οι σεβόμενοι τους αγώνες τους να τιμήσουν την ιερά μνήμη τους. Η ΕΑΑΣ Ιωαννίνων θα δρομολογήσει λεωφορεία για δωρεάν μετάβαση από τα Ιωάννινα στην Κόνιτσα. Πληροφορίες ΕΑΑΣ Ιωαννίνων, Παπαδοπούλου 8, τηλέφωνο 26510-27144.