Σελίδες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στο “τραπέζι” η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου


???????? ????????? ???????-????????-??????
του Μιχ. Ιγνατίου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. Επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η τριμερής συνάντηση της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ήταν η συνέχεια των επισκέψεων που είχαμε κάνει στο Κάιρο, και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης κι εγώ πριν από λίγες ημέρες. Η σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτή την τριμερή πολιτική συνεργασία, την οποία θα οργανώσουμε και σε επίπεδο υπουργικό, αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιακό, με τους πολιτικούς διευθυντές των τριών υπουργείων. Σημασία έχει να λειτουργήσουμε μέσα στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, ως τρεις χώρες που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και για την ανάπτυξη. Άρα η πρωτοβουλία μας δε γίνεται σε αντίθεση με άλλες χώρες ή με άλλες πρωτοβουλίες, αλλά γίνεται συμπληρωματικά, προσθετικά.
Ο Αιγύπτιος υπουργός μάς ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Εμείς ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ η Αίγυπτος να ακολουθήσει ένα δημοκρατικό δρόμο που ενώνει όλη την αιγυπτιακή κοινωνία και δίνει σε όλους τους Αιγύπτιους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, αλλά και την προοπτική μιας ευημερίας, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλες τις κοινωνίες μας. Η Ελλάδα, ως προεδρεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το

Η κυβέρνηση, η «επανάσταση» και τα αγελαδίσια μάτια των Κουτσούμπα-Τσίπρα (...και του Δένδια θα πρόσθετα)

Fr. Engels
Μεταφέρω επί λέξει:
« Ο (....) λαός διαμαρτύρεται ακατάπαυστα ενάντια στην υποδούλωση με την μορφή θρησκευτικών αιρέσεων...με την άρνησή του να πληρώσει φόρους.... με τις ληστοσυμμορίες, με τις προμελετημένες πυρκαϊές... με τις εξεγέρσεις... και γι' αυτό ο (...) λαός μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν ενστικτώδικα επαναστατικός και θα είναι αρκετό να διεγείρουμε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη τις συσσωρευμένες μνησικακίες και τη δυσαρέσκεια που συνεχώς βράζουν στην καρδιά του λαού μας». 

Άφησα επίτηδες κενά τα εντός των παρενθέσεων αποκρύπτοντας τον λαό τον οποίο αφορά.
Σας θυμίζει τίποτε το παραπάνω απόσπασμα; Η στρατηγική και η τακτική μήπως;
Εμένα πάντως μου θυμίζουν Ελλάδα της μεταπολιτευτικής περιόδου και ειδικότερα των πέντε με έξι τελευταίων χρόνων. Τι και αν αφορά τον ρωσικό λαό όπως μας πληροφορεί ο θεωρητικός του επιστημονικού κομμουνισμού Φρήντριχ Ένγκελς (φωτoγραφία) στο άρθρο του « Το κοινωνικό πρόβλημα στη Ρωσία» που δημοσιεύθηκε και σε μπροσούρα με τίτλο «SOCIALES AUS RUSSLAND». Ναι αυτές τις μπροσούρες που διακινούν μεταφρασμένες μεταξύ τους και που βάλθηκαν να βάλουν σε εφαρμογή τα κηρύγματά τους όλοι αυτοί οι επαναστατημένοι ηλίθιοι της λοβοτομημένης αριστεράς.
Και έρχεται ο λίγος Πολύδωρας, ο κάθε «Πολύδωρας» που διετέλεσε υπουργός ΠΡΟΠΟ μέχρι σήμερα, να μας μιλά για τον «στρατηγό άνεμο» που κατέκαψε την Πελοπόννησο γιατί δεν θέλει, ή δεν μπορεί, να δει τα γεγονότα επειδή το μόνο που έκανε ο «στρατηγός άνεμος» ήταν να του πάρει το πράγματι σπουδαίο μυαλό που διέθετε στα νιάτα του, με μια εξαίρεση ίσως. Αυτής του Δένδια που κατά την διάρκεια της «brain rain» όχι μόνον κρατούσε ομπρέλα αλλά φορούσε και αδιάβροχο με την κουκούλα ανεβασμένη. Ναι, του Δένδια που, αν θέλει να παρουσιάσει κάποιο έργο κατά την διάρκεια της υπουργίας του για να μείνει και το όνομά του στην ιστορία, θα του πρότεινα να μετονομάσει το υπουργείο ΠΡΟΠΟ σε

Ενδιαφέρουσα Βιβλιοπαρουσίαση

30septPeiraias-ParisisMallias-3

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για τη Σχολή Ευελπίδων: Προκαταρκτική Εξέταση

Μετά από τη μήνυση του Αν.Καθηγητή ΣΣΕ Δρ. Θεόδωρου Λιόλιου εναντίον αυτών που τόλμησαν να ισχυριστούν ότι στη ΣΣΕ υπάρχει ναζιστική συνιστώσα και ότι υπάρχει εκεί αντιδημοκρατικό κλίμα ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση όπου και κατατέθηκαν τα στοιχεία που υπήρχαν για τους ενόχους. Η δικογραφία διαβιβάστηκε και στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος όπου ο Καθηγητής Δρ. Θ. Λιόλιος ανέλυσε στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ τις διαστάσεις του προβλήματος. Οι Ευέλπιδες Έλληνες θα στέλνουν πλέον στον Εισαγγελέα όποιον τολμήσει να προσβάλλει το κόσμημα του Ελληνικού Στρατού και όλης της πατρίδας μας. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλλουν τη ΣΣΕ, τους Ευέλπιδες και τους Καθηγητές της ΣΣΕ χωρίς τιμωρία (διότι για παράδειγμα οι Αξιωματικοί και οι Ευέλπιδες είναι ευάλωτοι στη δυσφήμιση αφού δεν μπορούν δημοσίως να αντεπιτεθούν μέσω διαδικτύου και ΜΜΕ) από εδώ και πέρα θα αλλάξουν γνώμη. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Θ. Λιόλιο “Όποιος τα βάζει με τα δικά μας παιδιά τα βάζει με όλους εμάς! Ελπίζουμε να σταματήσει πλέον η επίθεση εναντίον μας και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε τους ενόχους αρκεί να αντιληφθούν το λάθος τους και να πάψουν τις απρόκλητες συκοφαντίες τους” Δείτε το βίντεο για να αντιληφθείτε γιατί στη ΣΣΕ δεν μπορεί να υπάρξει ναζιστική συνιστώσα

Με ανώνυμες καταγγελίες εμπλέκουν

Θέλουν να εμπλέξουν απόστρατους αλλά και στην υπηρεσία όντες αξιωματικούς ότι εκπαιδεύουν μέλη της ΧΑ. Θέλουν μάλλον να αποθαρρύνουν τους στρατιωτικούς να οργανωθούν στο κόμμα της ΧΑ και για τον λόγο αυτόν εκτοξεύουν λάσπη. Δικαίωμα των αποστράτων είναι να οργανώνονται όπου θέλουν και να κάνουν ότι θέλουν μένοντας πιστοί στο όρκο που έδωσαν και που δεν παύει να ισχύει με την αποστρατεία τους ενώ αντίθετα οι  εν ενεργεία δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. 
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως  τρία από τα μεγάλα(;) κόμματα του κοινοβουλίου αν έχουν στις τάξεις τους  οργανωμένα μέλη, όχι αποστράτους αλλά εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ και μην τολμήσουν να αρνηθούν γιατί το ξέρω από πρώτο χέρι. Για παράδειγμα ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Λυμπέρης, αυτός που τα έκανε «θάλασσα» στα Ίμια, καραΠΑΣΟΚος του κερατά και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ή μήπως κάνω λάθος;
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες  και ειδικά τους ηλίθιους της 17 Ν. Ξέρει ή όχι ότι μέχρις ενός σημείου τα καθάρματα της 17 Ν εκπαιδεύτηκαν από στρατιωτικούς τόσο στα εκρηκτικά όσο και στην χρήση των όπλων με κύριο «πεδίο ασκήσεων» κάπου εκεί στην Ακαρνανία; Ξέρει ή όχι ότι σε ειδικές περιπτώσεις, στρατόπεδο Συκουρίου πχ, είχαν πληροφόρηση από μέσα δηλαδή από στρατιωτικούς διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να δράσουν; 
Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει την διαρροή ψηφοφόρων στρατιωτικών (και αστυνομικών ίσως) προς εξωκυβερνητικά κόμματα που είναι αποτέλεσμα της ανάλγητης πολιτικής της ειδικά όσον αφορά τους ένστολους. Ας ψάξει να βρει πόσοι υπηρετούντες ακόμη στρατιωτικοί οργανώθηκαν ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας πιστά την τακτική που διδάχθηκαν κατά την ΠΑΣΟΚοκρατική περίοδο, τότε που η πολιτικοποίηση των ΕΔ και των ΣΑ ήταν το κύριο έργο τους.

Οδυσσεύς Πάτσης, epirus-our-homeland.blogspot.com

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον ορισμό της πολιτικής βίας

του Γιώργου Καισάριου

Το γενικότερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι η βία έχει νομιμοποιηθεί σαν πολιτική επιλογή, στο όνομα της "βίας της εξουσίας" και η ρητορική ορισμένων που κάνει λόγο ότι η βία είναι ένας νόμιμος τρόπος αντίδρασης απέναντι στα μνημόνια και στην φορολογία κτλ κτλ κτλ.
Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει, ακούγοντας πάρα πολλούς πολιτικούς από πολλές παρατάξεις και κόμματα εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα, πάρα πολλοί κάνουν το λάθος και δικαιολογούν διάφορες πράξεις βίας, με μια επιείκεια τέτοια, που θεωρεί κανείς ότι αυτός που ασκεί βία είναι ουσιαστικά σε αυτοάμυνα.
Κάτι άλλο που τροφοδοτεί και νομιμοποιεί έως ένα βαθμό πράξεις βίας, είναι το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα, ελάχιστοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν πληρώσει το τίμημα των πράξεών τους με την ποινή της φυλάκισης. Και δεν μιλάω μόνο για τη βία του τύπου που έχουμε δει αυτές τις μέρες. Η βία σε όλα τα επίπεδα είναι καταδικαστέα, άσχετα αν φτάνουμε στο σημείο να έχουμε θύματα ή όχι.
Πολύ μεγάλη ευθύνη, εκτός από τα ΜΜΕ, έχει και το πολιτικό σύστημα το ίδιο. Πέραν από την συγκάλυψη και την δικαιολόγηση πολλών μορφών βίας από ορισμένα πολιτικά κόμματα (στο όνομα της όποιας ιδεολογίας), έχουμε και το φαινόμενο του ότι ορισμένοι σε αυτή τη χώρα ενθαρρύνουν την οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, διαμαρτυρίας, απεργίας και συλλαλητηρίου. Διαμαρτυρία να είναι και ότι να ΄ναι, είναι η καθοδήγηση ορισμένων πολιτικών κομμάτων. Και όταν παρατηρούμε βία σε αυτές τις διαμαρτυρίες, είναι η νόμιμη άμυνα του λαού.
Ακόμα περισσότερη τροφή για βία δίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα, όταν διαμηνύει ότι δεν θα εφαρμόσει τους νόμους.
Το 2010 η κ. Παπαρήγα είπε από το βήμα της βουλής (σχετικά με κάποιο νόμο περί της οικονομικής διαφάνειας των κομμάτων), ότι το κόμμα της δεν θα τον εφαρμόσει, όταν και αν

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

του Σπυρίδωνα Καραχάλιου

Το σχέδιο τού ανθελληνικού κατοχικού καθεστώτος των μνημονίων, κατ’ εντολή των μισελλήνων τοκογλύφων τού νεοταξισμού, βαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η κρίση ηθών που μάς έφερε την οικονομική διείσδυση τού εχθρού τής παγκοσμιοποίησης επιδιώκει στην κορύφωση των σχεδιασμών την πρόκληση εθνικού διχασμού και εμφυλίου πολέμου. Το πράττουν με ολέθρια συνέπεια οι σοσιαλφιλελεύθεροι και οι αριστεροί παρίες τής Φυλής μας.
Το σαράκι που κατατρέχει τον Ελληνισμό μας από τα πρώτα χρόνια τής επαφής μας με τον σιωνισμό και το διεθνιστικό μικρόβιο εισχωρεί εσχάτως σε πάσα εκδήλωση τής εθνικής και κοινωνικής μας ζωής. Στις επετείους των ηρωικότερων ελληνικών στιγμών, στα σχολεία με τις κινητοποιήσεις των δασκάλων, σε κάθε γωνιά τής μαρτυρικής ελληνικής γης. Οι ανθέλληνες θέλουν να καπελώσουν τις αντιδράσεις τού λαού μας, να βιάσουν την ιστορική μας μνήμη, να δημιουργήσουν νέα δεδομένα ανθελληνικά.
Τα τρωκτικά τής πολιτικής μας ζωής, γραικύλοι πολιτικάντηδες, επαγγελματίες εργατοπατέρες και θεσμικοί κολαούζοι τού ψευτορωμέϊκου, θέλουν να επιβάλλουν πολιτεία πόλωσης και διάλυσης τού Ελληνικού Έθνους. Να μάς οδηγήσουν αποδεκατισμένους στην αγκαλιά τής παγκόσμιας νεοταξικής συμμορίας όταν γειτονικοί βάρβαροι και ψευτοσύμμαχοι επενδύουν οικονομικά στα ερείπια λίγο πριν ανάψει η πολεμική φωτιά.
Ο τουρκικός Τύπος βρίθει αναφορών στην οικονομική διείσδυση των πρακτορικών κεφαλαίων τής Άγκυρας για την αγορά και κατάληψη γης ελληνικής. Στην δε κατεχόμενη Πρωτεύουσα μας Κωνσταντινούπολη σχεδιάζουν πως θα μάς αρπάξουν την Ελεύθερη

Οι κατάμαυροι… Ελληνοκύπριοι

της ΚΛΑΙΛΙΑ ΤΟΜΠΟΛΗ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ, Δικηγόρου και τ. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας της Κύπρου

Ελληνοκύπριοι, συμπατριώτες μου! Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι ανήκουμε στη λευκή φυλή. Κι όμως, αυταπατόμαστε: Αν κοιταχτούμε καλά στον καθρέφτη, νομίζω πως αρχίσαμε να... μαυρίζουμε. Μάλιστα, κύριοι: ΜΑΥ-ΡΙ-ΖΟΥ-ΜΕ!
Το κακό άρχισε από το 1960, με την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα που μας δόθηκε (δοτό Σύνταγμα) με τις Συνθήκες Ζυρίχης - Λονδίνου, και που το διατηρούμε «κουτσουρεμένο» μέχρι σήμερα, περιείχε ρατσιστικές διατάξεις, διαχωρίζοντας τον κυπριακό λαό σε δύο κοινότητες, στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους, στα έρια και στα ερίφια, ή αντίστροφα. Προέβλεπε μάλιστα ποσοστώσεις, σε βάρος κυρίως των Ελληνοκυπρίων, οι οποίες, στην πράξη, κατέληγαν σε άδικα και κάποτε γελοία αποτελέσματα.
Έτσι, μέχρι το 1963 που ξέσπασαν οι διακοινοτικές ταραχές, στον δημόσιο τομέα δεν μπορούσαν να προσλαμβάνονται περισσότεροι από 70% Ελληνοκύπριοι ως δημόσιοι υπάλληλοι, για τον λόγο ότι το 30% των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να ήταν Τουρκοκύπριοι, έστω κι αν οι Ελληνοκύπριοι είχαν περισσότερα προσόντα κι εργάζονταν περισσότερο από τους Τουρκοκυπρίους. Ας σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ποσοστά ήταν αυθαίρετα, δεδομένου ότι οι Ελληνοκύπριοι αποτελούσαν, τότε, το 82% του

Θα γίνουμε Κίνα ή Βουλγαρία;

του Κώστα Στούπα

Οι εκλογές στη Γερμανία λίγο μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα της χρεοκοπίας. Το μόνο που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν είναι μια παράταση χρόνου...
Η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στην Ελλάδα. Όπως έχουμε ξαναπεί η οικονομικοπολιτική δομή της χώρας έχει πολλά κοινά σημεία με τα σοβιετικά καθεστώτα.
Υπερβολική παρουσία του κράτους στις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες με συνέπεια το στραγγαλισμό τους. Ο στραγγαλισμός τους οδηγεί στη εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Στους τομείς που δεν έχει μεγάλη παρουσία το κράτος όπως ο τουρισμός, τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα. Υποθέστε π.χ. τι μέγεθος τουριστικής κίνησης θα είχαμε αν η τουριστική βιομηχανία ήταν κρατική υπόθεση;
Αν δηλαδή η ξενοδοχειακή υποδομή ήταν κρατική και λειτουργούσε με δημοσίους υπαλλήλους, αν υπήρχε μια κρατική αεροπορική εταιρεία, κρατικά τουριστικά λεωφορεία και πλοία;
Η τουριστική ανάπτυξη θα συναγωνιζόταν το επίπεδο που είχε την εποχή των περιηγητών.
Ήρθει το καμποτάζ που εξυπηρετούσε τα συμφέρον μερικών εκατοντάδων εργαζομένων στον κλάδο και οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων έχουν εκτοξευθεί, ενώ οι προοπτικές

Στον φυσικό του ρόλο ως καρτούν ο Γ.Μπουτάρης


Τι θα πει δεν δίστασε. Αδίστακτος είναι πάντα ο Μπουτάρης που εκμεταλλεύεται ακόμη και τον αλκοολισμό του πσριστάνοντας το ΑΜΕΑ προκειμένου να βρίσκεται στη επικαιρότητα.  
Ο.Π.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δε δίστασε να "τσαλακώσει" - ακόμα περισσότερο - τη δημόσια εικόνα του και να υποδυθεί ένα... ιαπωνικό καρτούν, φορώντας μάλιστα μια ξανθιά περούκα σε ένα ρόλο που φαινόταν να είναι πλασμένος γι αυτόν.
Στο πλαίσιο του Run Thessaloniki 2013 και Japanese Anime Marathon Day που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία των Mangatellers (οπαδών των ιαπωνικών μάνγκα/ άνιμε) σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από μόνος του νε μεταμφιεστεί σε καρτούν και πιο συγκεκριένα να υποδυθεί σε Σάντσι έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της διάσημης σειράς άνιμε (ιαπωνικά κινούμενα σχέδια) One Piece.
Ετσι φόρεσε την ξανθιά χαρακτηριστική περούκα, δέχθηκε να μακιγιαρισεί και εν συνεχεία πόζαρε ευτυχισμένος και στο φωτογραφικό φακό. Θα μας λείψει μετά τον Μάϊο. Δεν θα λείψει βέβεια στους Θεσσαλονικείς...

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας. Υπάρχει μια σελίδα «Ο τελευταίος Αδάμ» ενώ κάποια Rosanna JT κάνει τις επαφές μέσω FB. Από το λίγο που την έψαξα μου έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται μάλλον για προτεστάντες χιλιαστές. Πριν κάνετε επαφή προσέξτε αν βέβαια σας ενδιαφέρει το θέμα. Ο.Π.


Τα Σκόπια εμπλέκουν την Ελλάδα σε υπόθεση κατασκοπίας

Picture 0 for Τα Σκόπια εμπλέκουν την Ελλάδα σε υπόθεση κατασκοπίας
Χωρίς να γίνεται αναφορά σε όνομα, ο σκοπιανός Τύπος κάνει λόγο για πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, ο οποίος υπήρξε κατάσκοπος των Ελλήνων και Ούγγρων. Αλλά υπαινίσσεται και συμμετοχή ηγέτη σκοπιανού πολιτικού κόμματος. Όπως είναι σαφές, οι κατηγορίες απευθύνονται σε πολιτικούς αντιπάλους του κ. Γκρούεφσκι, διότι -πλην του δημοσίου οργανισμού- ο Τύπος των Σκοπίων είναι στο σύνολό του ελεγχόμενος από το κυβερνητικό κόμμα.
Η «αποκάλυψη» δεν προκάλεσε όμως τις αντιδράσεις που ανέμενε ο κ. Γκρούεφσκι, επειδή η αντιπολίτευση αμέσως χαρακτήρισε την "Spiuni" (κωδική ονομασία της επιχείρησης = σπιούνος-κατάσκοπος) ότι πρόκειται για τέχνασμα του κ. Γκρούεφσκι, αφενός να στιγματίσει πολιτικούς αντιπάλους του, αφετέρου να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές, επειδή διαβλέπει πως έρχονται χειρότερες μέρες.
Τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει όμως η αντιπολίτευση, με την κα. Σεκερίνσκα, αναπληρωτή πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δηλώνει ότι «το κόμμα της θα κάνει το παν ώστε να μην διεξαχθούν ξανά στη χώρα "εγκληματικές" εκλογές».
Ο κ. Γκρούεφσκι, δεν έκρυψε την επιθυμία του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, έως τον Δεκέμβριο, και επειδή οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του να χάνει έδαφος (στο 30%

Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
  Egerssi@otenet.grwww.apostoloupanos.gr,

twitter:@egerssi
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, ολοκληρώθηκε το τριήμερο ταξίδι σε Αθήνα και Σκόπια, του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού ήταν η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων προκειμένου να εξευρεθεί μια αποδεκτή λύση του οριστικού ονόματος της γείτονος χώρας (πΓΔΜ). Ο υπογράφων, έγραφε στο προηγούμενο του άρθρο πως: «είναι σε όλους γνωστό πως ο άνθρωπος του Αμερικανοσιωνισμού, είναι υπέρμαχος της διπλής ονομασίας που θα εμπεριέχει το όνομα “Μακεδονία”. Δηλαδή, συμπλέει απόλυτα με όλες τις κυβερνήσεις του κράτους των Σκοπίων, από την ημέρα της δημιουργίας τους μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και οι οποίες δεν αποδέχονται ονομασία που δεν θα περιέχει το “Μακεδονία”». Τελευταίες πληροφορίες δε, μας ενημερώνουν πως στο τραπέζι της προχθεσινής συνάντησης μεταξύ Νίμιτς-Βενιζέλου, ο κ. Νίμιτς ήταν ανυποχώρητος στη λύση: “Δημοκρατία Άνω Μακεδονίας”.

http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/397--5-

Οι πληροφορίες αυτές επαληθεύτηκαν, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε το “γεράκι των ΗΠΑ” με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, όταν επιβεβαίωσε πως οι συζητήσεις έγιναν επί της προτάσεώς του, δηλαδή, της οριστικής ονομασίας της πΓΔΜ σε “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Βέβαια, οι παρακάτω δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς προς τους Σκοπιανούς δημοσιογράφους αποδεικνύουν την Εθνική μειοδοσία της Ελληνικής Κυβερνήσεως: «Οι διαφορές στην τελευταία μου πρόταση, μεταξύ της Ελλάδος