Σελίδες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μετά το απαγορευτικό για τη Βόρειο Ήπειρο ο Καχριμάνης ασχολείται με τους Βλάχους των Σκοπίων!


 Από το «Bορειοηπειρώτης»


Κάνει έκκληση στους Βλάχους, να μην φοβηθούν να δηλώσουν την ελληνικότητα τους στην απογραφή της ΠΓΔΜ
Ο Βλάχος στην καταγωγή περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης πήγε πριν λίγες ημέρες στα Σκόπια και κάλεσε τους Βλάχους, να μη φοβηθούν να δηλώνουν ότι είναι Έλληνες στη απογραφή που διενεργείται αυτές τις μέρες στην ΠΓΔΜ.
Ο κ. Καχριμάνης, από τη δεκαετία του 90 που ήταν δήμαρχος Μετσόβου, ήταν ευρύτερα γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα. Είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη Βόρειο Ήπειρο, προσπαθώντας να κρατήσει κοντά τους Βλάχους ενώ δεν έλειπε από καμία προεκλογική περίοδο από τα μέρη μας, σε μια προσπάθεια να ζητήσει από τους Βλάχους να ψηφίσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Παγκόσμιος ξεσηκωμός τώρα, ή εγκαθίδρυση της παγκόσμιας νέας τάξης;

ΕικόναΤο έλαβα από τον «ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ»

Το κυρίως πιάτο που σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες στο άρθρο εδώ έρχεται και θα είναι καταστροφικό!


Εδω και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει ένα "παγκόσμιο κίνημα" ,βασισμένο στο Ισπανικό realdemocracy ya που έχει σαν σημαία του το Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε για τις 15 Οκτωβρίου.Ήδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους 308 πόλεις απο 40 χώρες παγκοσμίως.


Το βιντεάκι απο το κίνημα είναι αυτό:

ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


του Γεώργιου Σέκερη*  στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

Η εντεινόμενη κινητικότητα της τουρκικής διπλωματίας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο προσελκύει, όπως είναι φυσικό, το αύξον ενδιαφέρον των μεγάλων δυνάμεων, των κρατών της περιοχής και των διεθνών παρατηρητών – δίνοντας ειδικότερα λαβή σε προβληματισμούς για τη φύση των στοχεύσεων της Άγκυρας και για τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στις περιφερειακές ισορροπίες και σταθερότητα, καθώς και στις σχέσεις της με τον δυτικό κόσμο. Η προβληματίζουσα τουρκική αυτή πολιτική, στην οποία συχνά αποδίδεται, όχι χωρίς λόγο, ο χαρακτηρισμός «νέο-οθωμανισμός» – οι Τούρκοι ιθύνοντες, για ευνόητους λόγους, τον αμφισβητούν – δεν είναι εξ ολοκλήρου καινοφανής. Εκκολαπτόταν τουλάχιστον από την εποχή του πρωθυπουργού και εν συνεχεία προέδρου Οζάλ. Ο οποίος κόμπασε ότι «ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των Τούρκων» – με την επιρροή τους να επεκτείνεται «από την Αδριατική έως το Σινικό Τείχος». Και επιχείρησε, εν πολλοίς ανεπιτυχώς, να θέσει στην υπηρεσία του υπερφιλόδοξου αυτού στόχου ένα κράμα Τουρκισμού και Μωαμεθανισμού, που αρκετοί αναλυτές είχαν αποκαλέσει «ισλαμοεθνικισμό», ή επί το ηπιότερο «τουρκο-ισλαμική σύνθεση». [i]

Τουρκία: Οξύνοια και πολιτική σοφία ή γεωστρατηγικά αδιέξοδα και παραλογισμοί;


Του Χρήστου Μηνάγια

Η περιφερειακή πολιτική της Τουρκίας στην επιδίωξή της να καλύψει το κενό ισχύος της Μέσης Ανατολής προέβαλε ιδιαίτερα τη στρατιωτική ισχύ της χώρας με αποτέλεσμα τον έντονο προβληματισμό όλων των γειτονικών της κρατών. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτιστική και οικονομική διείσδυση που επιχειρήθηκε από τουρκικής πλευράς ενέτεινε έτι περαιτέρω τις ανησυχίες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να δημιουργούνται πόλοι αντιπαράθεσης έναντι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στους οποίους η συμμετοχή, είτε φανερά είτε παρασκηνιακά, των Μεγάλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η πολιτική είναι τέχνη και όχι επιστήμη, ενώ ως βασικοί παράγοντες απόκτησής της εκτός από τον ορθολογισμό του μηχανισμού, θεωρούνται η σοφία και το ηθικό ανάστημα του πολιτικού ηγέτη. Η πολιτική έχει άμεση σχέση με την αυθαιρεσία και το αστάθμητο, ενώ η επιστήμη στηρίζεται στην αρμονία και τη λογική. Η λογικά σωστή πράξη είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει στην επιτυχία, ενώ

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι Στρατηγοί και οι ...«στρατηγοί»


Κοινοποιώ παρακάτω δύο ανακοινώσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Δεν το κάνω για να παραπονεθώ ούτε για να σας ενημερώσω ότι «λεφτά υπάρχουν μόνο για την οικογένεια Παπανδρέου» πράγμα, άλλωστε, που το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά για να σας  παρακαλέσω να  προσέξετε το ύφος διατύπωσής τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α'
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι, για τους γνωστούς λόγους οικονομικής δυσπραγίας του Ταμείου, η καταβολή του μερίσματος Δ’ Τριμήνου 2011 δεν θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία της 5ης Οκτ 2011.
Σε κάθε περίπτωση, η ακριβής ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση του Ταμείου, η οποία προσδιορίζεται, κατ’ εκτίμηση, μετά την 17η Οκτωβρίου 2011.
Εκ του ΜΤΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Β'
Ο ΕΚΟΕΜΣ, κατόπιν της υπ’ αρίθμ. Φ.951.1/165/711821/Σ.8330/21 Σεπ 2011 απόφασης του κ. Α/ΓΕΣ, για την διανομή των καθαρών του εσόδων έτους 2010, ανακοινώνει στους μερισματούχους του, ότι η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του Δ΄ Τριμήνου 2011 θα πραγματοποιηθεί έως τις 21 Οκτωβρίου 2011. Ο υπολογισμός της δικαιούμενης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει με τιμή μεριδίου 6,795 € με αναδρομική ισχύ αυτής από 1 Ιαν 2011.
Εκ της ΔΕ/ΕΚΟΕΜΣ

 Οι φίλοι του ιστολογίου που δεν είναι στρατιωτικοί οπωσδήποτε θα αναρωτηθούν για το «ύφος» και πολλοί θα το συνδυάσουν με την λιτότητα και λακωνικότητα που διακρίνει τις φρασεολογία των στρατιωτικών πλην όμως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. 
Εγώ που έζησα τον στρατό για σχεδόν τριάντα χρόνια, θα σας ερμηνεύσω αυτό το «λιτό και λακωνικό» ύφος για να καταλάβετε και το γιατί, πολλές φορές, ανακοινώσεις ή δημοσιεύματα υπογραφόμενα από αποστράτους «με βγάζουν από τα ρούχα μου» και φέρομαι απότομα. Κατ' αρχήν το έχω πει πολλές φορές γιατί το πιστεύω ότι τους, όποιους, συναδέλφους πρέπει να τους συνδέει αν όχι η αγάπη (ας μην είμαι υπερβολικός) η εκτίμηση και ο σεβασμός και θα συνεχίσω να το πιστεύω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. 
Το ύφος λοιπόν του κειμένου για μένα είναι υβριστικό και απαξιωτικό. Τόσο ο συντάκτης, όσο και...

Η πολιτική κρίση του 1955 και η ανάδειξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία (5 Οκτωβρίου 1955)

 Το πήρα επό το «Θέματα Ελληνικής Ιστορίας». Είναι ένα έξοχο κείμενο που φωτίζει αρκετά τα διαδραματισθέντα κατ' εκείνην την περίοδο. Αξίζει της προσοχής σας. Οδυσσεύς

Αλέξανδρος Παπάγος και Στέφανος Στεφανόπουλος (1953)
Μετά τις δημοτικές εκλογές του 1954 προέκυψε μεγάλη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, λόγω της ασθένειας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου. Ως τις αρχές του 1955, η κεντρική θέση του Παπάγου στα πολιτικά δρώμενα της Χώρας ήταν αδιαμφισβήτητη, ενώ ο Εθνικός Συναγερμός διέθετε μια άνετη πλειοψηφία στην βουλή χάρις την σαρωτική εκλογική νίκη του 1952. Ήδη όμως από την Άνοιξη του 1955 με την επιστροφή του από την Ελβετία, η υγεία του Παπάγου είχε επιδεινωθεί σοβαρά και είχε ξεκινήσει μια άτυπη κούρσα διαδοχής μέσα στους κόλπους του "Εθνικού Συναγερμού" μεταξύ των δύο βασικότερων και επικρατέστερων διεκδικητών της πρωθυπουργίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου και Στέφανου Στεφανόπουλου.

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, εξαίρετος...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ H NEA ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM



Η Γαλλία επανέρχεται στην πρότασήτης προς την Ελλάδα για την άμεση έναρξη ναυπήγησης των stealth φρεγατών FREMM, και σύμφωνα με τη νέα πρόταση από το Παρίσι, δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση της Ελλάδας επί μία πενταετία για τη ναυπήγηση των πλοίων. Το σύνολο τους κόστους για τις εργασίες της πενταετίας θα καταβληθεί απ’ ευθείας από την γαλλική κυβέρνηση, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών και άρα την αύξηση του κόστους ναυπήγησης λόγω τόκων χρηματοδότησης.

Οι Γάλλοι προτείνουν όπως η έναρξη της σειράς των ναυπηγήσεων γίνει στην

Σάββας Παύλου: Η πρώτη καθαρή αρθρογραφική τοποθέτηση: Παραιτήσου -Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Χριστόφια

Οκτωβρίου 3, 2011 από savvaspavlou


Στις 11 Ιουλίου 2011, το πρωί,  όλοι μας μείναμε ξαφνιασμένοι, έκθαμβοι και πληγωμένοι. Η τραγωδία ήταν ανείπωτη. Μα ταυτόχρονα ήταν μεγάλη η οργή όλων μας για την εγκληματική ανικανότητα, την ανοησία, τον κυνισμό και την ηλιθιότητα των κυβερνώντων. Σιγά σιγά αυτό αποκαλυπτόταν σε όλους, τελεσίδικα και επίσημα πια με το πόρισμα της Επιτροπής Πολυβίου που ανακοινώθηκε σήμερα. Για λόγους ιστορικής τεκμηρίωσης αναδημοσιεύουμε και την πρώτη γραπτή αρθρογραφική απαίτηση παραίτησης του Χριστόφια. Γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2011 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Να, λοιπόν, το κείμενο αυτό,  γραμμένο λίγες ώρες μετά τις πρώτες πληροφορίες για την τραγωδία στο Μαρί.
Παραιτήσου -Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Χριστόφια
Δεν πάει άλλο. Παραιτήσου. Αποδείχτηκες λίγος, μικρός. Οι συνοδοιπόροι σου

Ζητούν παραίτηση Χριστόφια και συγκρότηση νέας κυβέρνησης




Όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ ζητούν παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια και συγκρότηση μια νέας κυβέρνησης η οποία θα λάβει λαϊκή εντολή για να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο το οποίο θεωρούν πως η κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ την οδήγησε.
Ο ΔΗΣΥ με σημερινή του ανακοίνωση χαρακτήρισε «ανομιμοποίητη» την παρούσα κυβέρνηση και κάλεσε τα κόμματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους «για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του λαού», υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικού πραξικοπήματος αλλά από την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει «έχουμε υποχρέωση να πάρουμε μέτρα για να παρεμποδίσουμε πολιτικές οι οποίες είναι εις βάρος του λαού».
Το ΔΗΚΟ προτείνει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια. Μετά από

Απίστευτο "μαγείρεμα": Άλλαξαν τα στοιχεία 6 ετών του ΑΕΠ της χώρας!



Η "δημιουργική λογιστική" εφεύρημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Κ.Σημίτη, σε πλήρη εφαρμογή και πάλι: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή που κατηγορείται ότι "έστησε" με στοιχεία το έλλειμμα για να ενταχθούμε στον μηχανισμό στήριξης και να "δεθεί" η χώρα με το Μνημόνιο και πλέον υπακούει απ'ευθείας στην τρόϊκα  προέβη σε αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του ΑΕΠ για την περίοδο 2005-2010 με πιο... βολικά για την κυβέρνηση στοιχεία. 
Τώρα το ΑΕΠ έχει μειωθεί λιγότερο (!) το 2010 και η μείωση έφτασε περίπου στο επίπεδο του 2009 (που τα spreads ήταν στις 180-230 μονάδες) όπου εκεί η Στατιστική Αρχή ... αύξησε την μείωση του ΑΕΠ από -2% σε -3,2%!
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012 το

"Καθάρισε" η Κύπρος: 2,5 δισ. ευρώ δάνειο από την Ρωσία!


Image



Η Κύπρος γλύτωσε οριστικά από τον Μηχανισμό Στήριξης που έχει "φυλακίσει" την Ελλάδα χάρη στη στήριξη της Ρωσίας, η οποία δανείζει στο κυπριακό κράτος 2,5 δισ. ευρώ. Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, ενέκρινε την δανειακή συμφωνία με την Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το δάνειο της Μόσχας προς τη Λευκωσία θα έχει διάρκεια 4,5 ετών, επιτόκιο 4,5% και θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που θα έκανε στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν (για την Ελλάδα, όπως είχε επιβεβαιώσει βουλέυτής Ιβάν Σαββίδης θα έδινε 25 δισ. ευρώ) και με το επιτόκιο που παίρνει η Ρωσία κλείνει και το στόμα εκείνων που υποστήριζαν ότι "Θα είχε πολύ υψηλό επιτόκιο το ρωσικό δάνειο".
Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι "Διεθνείς οίκοι μας δάνειζαν το χειμώνα του 2010 25 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,5% και η κυβέρνηση αρνήθηκε και πήγε κατ΄ευθείαν στο Μνημόνιο" . Αλλά το κυπριακό δάνειο έχει και παράπλευρα οφέλη: Η Ρωσία έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερασπιστεί την Κύπρο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΗΜΕΡΑ (ΧΘΕΣ) ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


....Σήμερα (χθες), επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η φασιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπει στον εξαθλιωμένο λαό από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας, ούτε την δυνατότητα της διαμαρτυρίας ......

                                                                       Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο κ. Παπούλιας το 2005 «εκλέγεται» με τεράστια πλειοψηφία από την βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον κ. Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004  και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης …»

¨ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ¨



Ισραηλινά ΜΜΕ : Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά
Η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονόθ σε άρθρο της με τίτλο ¨ Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά¨ ασκεί έντονη κριτική στην Τουρκία και γράφοντας πως ¨Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν ένας Τούρκος ή Ισραηλινός πιλότος αισθανόμενος πως απειλείται πατήσει το κουμπί του πύραυλου¨ τονίζει την πιθανότητα μιας προβοκάτσιας.

O ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΡΙΕΤ



                                                                                                              Ο άνθρωπος πίσω από αυτήν τη φωτογραφία

Μια από τις αξέχαστες για την τουρκική κοινή γνώμη εικόνες της δεκαετίας 2000, είναι και η φωτογραφία όπου ο αείμνηστος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ χορεύει ζεϊμπέκικο μαζί με τον ομόλογο του Γιώργο Παπανδρέου
Ένας από τους αρχιτέκτονες αυτής της εικόνας ήταν ο Άλεξ Ρόντος, με τον οποίον συναντηθήκαμε καθώς επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο γύρω από τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις που οργανώνουν το Πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ και το Τμήμα Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Ο Ρόντος είναι γνωστός για τις εργασίες του υπό την αιγίδα καθολικών

Επέτειος του «logia-starata». Να τα εκατοστίσουν και πάντα με επιτυχίες.



Καλημέρα σας ! Ένα ευχαριστήριο κείμενο προς εσάς και τους αναγνώστες μας με τη συμπλήρωση ενός χρόνου ζωής του blog μας. Αν θέλετε άναδημοσιεύστε το και ευχόμαστε μια ακόμη καλύτερη και πιο γόνιμη συνεργασία  στη 2η χρονιά μας.
Ένας χρόνος Λόγια-Σταράτα
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που το ιστολόγιο μας ανέβηκε στο διαδίκτυο μετά από μια ιδέα και πρωτοβουλία λίγων φίλων που θέλησαν να φτιάξουν ένα αδέσμευτο δημοκρατικό blog με πολιτικά και άλλα θέματα επικαιρότητας και προβληματισμού. Στον ένα αυτό χρόνο φθάσαμε τις 5789 αναρτήσεις.. Πιστεύουμε ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας .
Είμαστε ένα αδέσμευτο blog που καταγράφουμε την επικαιρότητα όπως τη βλέπουμε και δίνουμε λόγο σε όλους που απευθύνονται σε εμάς και μας στέλνουν τα μηνύματά τους. Φροντίζουμε να καταγράφονται όλες οι απόψεις που θεωρούμε ότι έχουν κάτι να πουν και βοηθούν τον αναγνώστη να προβληματιστεί. 

Τρύπες στο νερό (Ν. Λυγερού)


Το τρύπες στο νερό αποτελεί την σκηνή 2 του «Τα βάσανα της Ψωροκώσταινας .Οδυσσεύς 

Δέσποινα: Άκουσες για τις τρύπες στο νερό;

Μαρία: Και βέβαια ! Και στο ράδιο ακόμα…

Δέσποινα: Μαρία μου, εσύ όλα τα πιάνεις. Δεν είχα ιδέα…

Μαρία: Τώρα ξέρεις !

Δέσποινα: Αν ξέρω λέει, μου έκαναν το κεφάλι καζάνι !

Μαρία: Καλύτερα να ξέρουμε τι γίνεται παρά να πιστεύουμε τους πάντες.

Δέσποινα: Μας πουλούσαν αέρα λοιπόν...

Μαρία: Τι άλλο περίμενες από αυτούς;

Δέσποινα: Ξέρω γω; Τώρα ναι, μόνο τσίχλες...

Μαρία: Μόνο έτσι δημιουργείς οικονομία φούσκας !

Δέσποινα: Κι εμείς εδώ πού ήμασταν;

Μαρία: Έξω από τη φούσκα…