Σελίδες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χριστόφιας προσκυνά τους Τούρκους



Η πολιτική του κατοχικού καθεστώτος κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των εγκλωβισμένων, που υπαγόρευσε το κλείσιμο των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων στα χωρία της Καρπασίας , δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την εξέλιξη των συνομιλιών .Ο κ. Ιακώβου ερωτηθείς εάν έθιξε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Οζερσάι, είπε ότι δεν το έπραξε διότι τούτο δεν θα βοηθούσε στην συζήτηση για το κυπριακό.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι είδους διάλογος μπορεί να υπάρξει με ένα καθεστώς ,που εκτός των άλλων, δεν σέβεται ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που είναι η θρησκευτική ελευθερία και διαδηλώνει με τις πράξεις του πως πρόθεση του είναι ο ολοκληρωτικός εξισλαμισμός και εκτουρκισμός της περιοχής που κατέχει και που θα διοικεί σε περίπτωση εξεύρεσης λύσης. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν έχει δικαίωμα ο κ. Χριστόφιας να το προσπερνά σφυρίζοντας.
Κοντά στις άλλες μειοδοτικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις του Χριστόφια προς τους τούρκους κατακτητές προστίθεται και το ζήτημα της θρησκευτικής καθαρότητας των ζωνών. Η συμπεριφορά του προέδρου της δημοκρατίας υποδηλώνει συναίνεση του προς αυτή τη κατεύθυνση. Σε αντίθετη περίπτωση, η βία κατά της θρησκευτικής ελευθερίας θα υπαγόρευε διακοπή των συνομιλιών και διεθνή εκστρατεία κατά της τουρκικής κτηνωδίας. Τελικά πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε για το τερατούργημα που ονομάζεται « λύση Χριστόφια». Καθημερινά αποκαλύπτονται καινούριες πτυχές και νέα στοιχεία προστίθενται στο φάκελο της υποχώρησης και της ντροπής .
Ότι και να σκέπτονται όμως , ότι και να σχεδιάζουν , ότι και να μεθοδεύουν , θα μας βρουν μπροστά τους ατσάλινους και ανυποχώρητους με αναπεπταμένο το όραμα της απελευθέρωσης .
Ευχόμαστε ο καινούριος χρόνος θα φέρει την λευτεριά στη πατρίδα.      ΕΔΗΚ 

Προϋπολογισμός 2011. Ο προϋπολογισμός της ασπόνδυλης γενιάς του "Πολυτεχνείου"


Posted: 30 Dec 2010 12:57 PM PST
Πώς μια μεγάλη αλήθεια ...όσο ένας «ελέφαντας» μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια «μαργαρίτα» ελάχιστων λέξεων;

Πώς μια λεκτική «αφέλεια» μπορεί να αποκρύπτει μια εσκεμμένη αθλιότητα;

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις για το μέλλον των Ελλήνων. Κυρίως επιβεβαιώνει αυτό, το οποίο συνηθίζεται πλέον να λέγεται ευρέως και είναι ότι …"η σημερινή γενιά των Ελλήνων θα είναι η πρώτη, που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη". Αυτό και μόνον να το πει κάποιος, είναι λάθος. 
Γιατί; Γιατί, ενώ είναι αληθές, δεν είναι ακριβές …και στην περίπτωση αυτήν η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας για την αξία της περιγραφής. Γιατί; Γιατί περιγράφεται κάτι κακό, που αφορά κάποιους ανθρώπους και όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει ν' αποκαλύπτεται και η προέλευσή του …Η προέλευση του κακού, εφόσον αυτό είναι το σημαντικό μιας τέτοιας περιγραφικής έκφρασης. Έναν "δολοφονημένο" άνθρωπο δεν τον λες "πεθαμένο", άσχετα αν είναι τέτοιος. Μια "βιασμένη" γυναίκα δεν την λες "ικανοποιημένη", επειδή το σεξ προσφέρει ικανοποίηση.
Το ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτήν. Δεν υπάρχει ακρίβεια στην έκφραση, όταν το κακό, που περιγράφεται, αποδίδεται στο θύμα και δεν αποδίδεται στον θύτη. Δεν υπάρχει ακρίβεια στην έκφραση, όταν δεν αποκαλύπτεται ο υπεύθυνος γι' αυτό το κακό. Αναζητούμε βιαστές και όχι εραστές. Υπάρχουν θύματα και πρέπει να τα σεβόμαστε. Η σημερινή νέα γενιά των Ελλήνων δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό το οποίο καλείται να βιώσει. Άλλοι είναι οι υπεύθυνοι …κι αυτοί δεν φαίνονται. Η γενιά αυτή δεν "φύτρωσε" απλά σε ένα παλιό βαλκανικό "χωράφι", για να κριθεί αυτοτελώς για την ποιότητά της. Κάποιοι την έφεραν στον κόσμο και αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις συνθήκες στις οποίες θα ζούσε ακόμα και πριν αυτή ζήσει.
Δεν είναι δηλαδή θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας …ή τρόπος που "βλέπει" κάποιος το "ποτήρι". Είναι θέμα λογικής, εφόσον κάθε επόμενη γενιά προέρχεται από την προηγούμενη και εξαρτάται από αυτήν. Η γενιές των δένδρων είναι αυτές οι οποίες κρίνονται επιλεκτικά και όχι αυτές των ανθρώπων. Οι γενιές των δένδρων κρίνονται με αυτόν τον τρόπο, γιατί όλες ξεκινάνε από τον ίδιο σπόρο. Οι γενιές των δένδρων ζούνε αποκλειστικά και μόνον ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Οι γενιές των ανθρώπων είναι αλληλοεξαρτώμενες και η αποσπασματική τους κρίση δεν ισχύει και τις αδικεί. Όταν κρίνονται οι γενιές των ανθρώπων, κρίνονται για τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους και άρα κρίνονται κατά την απόλυτη ωριμότητά τους.
Οτιδήποτε λοιπόν αφορά τη νέα γενιά, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν. Οτιδήποτε μπορεί να τη χαρακτηρίζει, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό, πρέπει να "προβάλλεται" στους υπεύθυνους γι' αυτήν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή παιδεία, φταίνε αυτοί, οι οποίοι τη διαπαιδαγώγησαν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει καλή εκπαίδευση, φταίνε αυτοί, οι οποίοι την εκπαίδευσαν. Αν αυτή η γενιά δεν έχει όνειρα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι έστρωσαν λάθος το "κρεβάτι" της. Αν αυτή η γενιά δεν έχει ελπίδα, φταίνε αυτοί, οι οποίοι σχεδίασαν το "κλουβί" όπου την έβαλαν να κατοικεί. Το να πει κάποιος λοιπόν ότι …αυτή η γενιά δεν έχει καλή παιδεία, δεν ακριβολογεί, ακόμα κι αν αυτό το οποίο λέει ισχύει. Ακριβολογεί μόνον εάν πει ότι …"δεν δώσαμε καλή παιδεία σ' αυτήν τη γενιά".
Κάτι ανάλογο ισχύει και στο θέμα που αναφερόμαστε. Το να πει κάποιος ότι …η σημερινή γενιά θα είναι η πρώτη, που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη, είναι αληθές, αλλά δεν είναι ακριβές. Όταν μάλιστα αυτός, ο οποίος το λέει, ανήκει στην υπεύθυνη γενιά, τότε είναι σαν να "σπρώχνεις" κάποιον και να παριστάνεις τον έξυπνο, προβλέποντας ότι θα "πέσει". Άρα, το ακριβές --και στην περίπτωσή μας το σωστό-- είναι άλλο. Είναι αυτό, το οποίο αποδίδει τα πρωτεία με τον σωστό τρόπο στους σωστούς πρώτους. Το σωστό είναι ότι …"η γενιά του Πολυτεχνείου είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων, που δεν κατόρθωσε να δώσει στα παιδιά της καλύτερη ζωή από αυτήν που απόλαυσε η ίδια …Η πρώτη και μοναδική γενιά Ελλήνων, η οποία απέτυχε παντελώς στα "γονικά" της καθήκοντα". Αυτή είναι η σωστή έκφραση, γιατί είναι απόλυτα ακριβής. Η ακριβολογία της είναι επιτυχής, όταν αποκαλύπτεται η προέλευση του κακού. Είναι ακριβής, όταν σταματά στην τελευταία υπεύθυνη γενιά. Είναι ακριβής, όταν αποκαλύπτει τον πραγματικά πρώτο.

Αυτό το σωστό σήμερα δεν αποκαλύπτεται. Εκ του πονηρού "μεταφέρεται" στους επόμενους και στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από μια λεκτική "αφέλεια", η οποία συμφέρει τους ενόχους …Συμφέρει αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το μέγα έγκλημα. …Συμφέρει αυτούς, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς και εξακολουθούν να θέλουν να μας κυβερνούν …Συμφέρει τους κοινωνικούς εγκληματίες αυτής της γενιάς …Τους εγκληματίες, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ολόκληρη τη γενιά της αθλιότητας …Τους εγκληματίες, οι οποίοι έκαναν σε όλα τα επίπεδα ρεκόρ. Δεν υπάρχει ρεκόρ αθλιότητας, που να μην το κατέχει η γενιά του Πολυτεχνείου …Η γενιά των δήθεν "ηρώων" …Η γενιά των δήθεν "δημοκρατών" …Η γενιά των δήθεν...ποιητών …Η γενιά των "λουλουδιών", που αποδείχθηκε ..."λουλούδι" …Η γενιά, η οποία "επαναστάτησε" σε συνεννόηση και με την ευγενική χορηγία της εξουσίας …Η γενιά, η οποία "συνδικαλίστηκε" υπό τις εντολές των εργοδοτών …Η γενιά, η οποία αγωνίστηκε "αξιοκρατικά", για να κατακτήσει τα πάντα με μέσον …Η γενιά, η οποία αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να γεμίσει το ψωμοσάκουλό της …Η γενιά, η οποία, για να ανέλθει στην εξουσία, δήθεν "λάτρευε" τον Τσε και στο τέλος "προσκυνούσε" …μόνον την GoldmanSachs.
Αυτή η γενιά είναι με τεράστια διαφορά η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων από γενέσεως του ελληνισμού …Η γενιά, η οποία ήταν η πρώτη, που έφαγε τις συντάξεις των "γονιών" της, για να πάρει εξοχικό …Η γενιά, η οποία ήταν η πρώτη, που έφαγε το μέλλον των "παιδιών" της, για να πάρει κάμπριο …Η γενιά, η οποία πρώτη ξεπουλάει την πατρίδα της, για να μην "πληρώσει" τα λάθη της και να κατορθώσει να πάρει σύνταξη …Η γενιά, η οποία πρώτη --και με τις πράξεις της-- όχι μόνον "προφήτευσε", αλλά και μεθόδευσε το άσχημο μέλλον τόσο των προηγούμενων όσο και των επόμενων γενιών …Η πρώτη γενιά Ελλήνων, η οποία αδιαφόρησε πλήρως για όλους τους υπόλοιπους …Η πρώτη γενιά Ελλήνων, η οποία όχι απλά δεν θυσιάστηκε για την προστασία της πατρίδας, αλλά που διεκδίκησε προμήθεια από την απώλειά της.
Όταν λοιπόν ακούμε κάποιον αυτής της γενιάς να "προβληματίζεται" για το μέλλον της επόμενης και να παριστάνει τον "σοφό", προφητεύοντας το "μέλλον", πρέπει να γνωρίζουμε τι βλέπουμε. Όταν βλέπουμε κάποιον αυτής της γενιάς να της δίνει συμβουλές περί ανταγωνιστικότητας, πρέπει να γνωρίζουμε τι ακούμε. Να τον βλέπουμε σαν τον "σοφό" "Τζακ τον αντεροβγάλτη", ο οποίος είχε τη "σοφία" να καταλάβει και να προβλέψει ότι το θύμα του θα πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Να τον ακούμε σαν τον "έξυπνο" Τζακ, ο οποίος προτείνει στο θύμα του ν' αποφεύγει τους αντεροβγάλτες, για να επιβιώσει. Τόσο "σοφός" ήταν εκείνος και τόσο "σοφή" είναι η γενιά του Πολυτεχνείου, η οποία "προφητεύει" τα μελλούμενα …Η γενιά, η οποία πέταξε τους επόμενους στην άβυσσο και τους κατηγορεί που δεν γνωρίζουν να πετάνε ..."ανταγωνιστικά".
Ας γνωρίζουν από τώρα οι εθνοπατέρες μας ότι αυτά τα εγκλήματα θα τα πληρώσουν. Δεν θ' αποφύγουν την κρίση τους στο μέλλον …Οι εθνοπατέρες μας, οι οποίοι ανήκουν σχεδόν στο σύνολό τους σ' αυτήν τη γενιά και εξακολουθούν να εγκληματούν εναντίον όλων. Η ιστορία δεν θα τους "ξεγράψει", όπως είπε ο αφελής ψιλοελληνόφωνος Εβραιοαμερικανός Πρωθυπουργός μας. Η ιστορία θα τους "γράψει" με μεγάλα γράμματα, γιατί και οι Εφιάλτες "γράφουν" ιστορία. Τώρα, που προδίδουν τους Έλληνες και ψηφίζουν τον προϋπολογισμό της αθλιότητας, ας το θυμούνται αυτό. Τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα βυθίσει τους πάντες στη φτώχεια, για να μην αδικηθούν οι τοκογλύφοι. Οι υποκριτές, οι οποίοι δήθεν "διαμαρτύρονται" δημοσίως και χειροκροτούν με πάθος τον Giorgo, κάθε φορά που τους μιλάει. Που "διαμαρτύρονται", για να μην έχουν την τύχη του Χατζηδάκη, αλλά χειροκροτούν, για να μην έχουν την τύχη της Σακοράφα.
Ασπόνδυλοι προδότες, οι οποίοι παραδώσανε την πατρίδα στους ξένους και επικαλέσθηκαν τον πατριωτισμό των Ελλήνων, για να τους πείσουν να μην αντισταθούν. Ελεεινοί και τρισάθλιοι υποκριτές, οι οποίοι ακόμα τολμάνε να παριστάνουν τους "επαναστάτες", την ώρα που, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των ΜΑΤ, τα στρέφουν εναντίον των εργαζομένων. Άθλια παράσιτα, που ζουν δημοσία δαπάνη, επειδή κρατούσαν τα καθίκια των "τιμονιέρηδων" και τολμάνε στη μεγάλη κρίση να παριστάνουν και τους ποιητές. Παμφάγα κτήνη, που τα έφαγαν όλα μόνοι τους και ονομάζουν συνδαιτυμόνες όσους απλά "ξεροστάλιαζαν" γύρω τους. Γελοία ανθρωποειδή, που παριστάνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς, ενώ είναι οι δολοφόνοι της επόμενης γενιάς. Δολοφόνοι, που γίνανε "προφήτες" δολοφονιών. Κλέφτες χρημάτων και ονείρων. Γυφτέμποροι ελπίδας και ψεύδους. Ανάξια "παιδιά", που γίνανε εγκληματίες "γονείς". Υπέρβαρα όρνεα, που η μόνη τους θετική συνεισφορά κατά την παρουσία τους στον Πλανήτη είναι στη σύνθεση της κεντρομόλου, που τον διατηρεί στην τροχιά του.

…Εδώ Πολυτεχνείο ...κιλίμια χαλιά.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’


Υ.Γ.
Σε μια εποχή, που η επιστήμη δίνει απαντήσεις σε όλα τα μυστήρια, έχουμε να κάνουμε μια πρόταση. Γιατί δεν δίνουν οι "ήρωες" του κόμματος του ΔΝΤ εκείνη την "ηρωική" σημαία για ανάλυση DNA; Να δούμε επιτέλους τι είναι εκείνοι οι λεκέδες, που άφησε πίσω της η γενιά του Πολυτεχνείου; Έτσι κι αλλιώς μόνον λεκέδες άφησε πίσω της αυτή η γενιά. Να μη γνωρίζουμε τι είναι οι σημαντικότεροι από αυτούς; Είναι αίμα νεκρών …ή μήπως αίμα ζώντων και κρατικοδίαιτων παρασίτων; Να τη βάλουμε σε κάποιο δημόσιο μουσείο …ή να την πετάξουμε σε κάποιον σκουπιδοτενεκέ;
Σε μια εποχή, που η γενιά των "ηρώων" της Goldman Sachs αποτιμά την αξία της πατρίδας μας, εμείς δεν πρέπει ν' αποτιμήσουμε την αξία του "ηρωϊκού" συμβόλου της; Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν τα σκουπίδια των ξένων πρεσβειών και του τοπικού παρακράτους; Είναι τραγικό και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι μια συμμορία μερικών εκατοντάδων πρακτοροχαφιέδων απειλεί μια ολόκληρη γενιά να την πετάξει στα "σκουπίδια" της ελληνικής ιστορίας.
Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF

Ύποπτος και ύπουλος ο ρόλος τους. Το λέω έχοντας πλήρη γνώση του τι λέω επειδή ......ξέρω.




Μεταφέρω από το "Καλάμι" αυτούσια την ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Κνεσέτ του Ισραήλ απεκάλεσε "Μακεδόνα και απόγονο του Μ. Αλέξανδρου" τον πρόεδρο των Σκοπίων, τις φιλοσιωνιστικές αντιδράσεις του συλλόγου "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" στις δηλώσεις ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θέλω να κάνω δύο ερωτησούλες.
1. Ο σύλλογος Νομού Μαγνησίας "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" έχει σχέση με την ομώνυμη τεκτονική στοά του Βόλου "Σεπτή Στοά Αργοναύτες υπ' αριθμ 21"; Μήπως αποτελεί το "εξωτερικό" κομμάτι της με το οποίο εμφανίζεται στην κοινωνία του Βόλου (πχ φιλανθρωπία, συνεστιάσεις, βραβεύσεις μαθητών κτλ) αποτελούμενο κυρίως από τις συζύγους των μελών της Στοάς και ο σύλλογος της Νέας Υόρκης άλλο ένα προσωπείο βολιωτών τεκτόνων μεταναστών ;
2. Αυτός είναι ο τρόπος δράσεως της Στοάς; Μέσα δήθεν "πύρινοι πατριωτικοί λόγοι", εορτασμοί εθνικών επετείων και το εξωτερικό της τμήμα να δρα ύπουλα αντεθνικά παίρνοντας μάλιστα και οικονομική ενίσχυση;
3. Μήπως πρέπει κάποτε οι αθώοι και ειλικρινείς πατριώτες τέκτονες, ναι οι περισσότεροι τέκτονες είναι ειλικρινείς πατριώτες, να πρέπει να αρχίσουν να ψάχνονται; 

 Ακολουθεί το δημοσίευμα:

Οι...''λυσσαλέοι αντισημίτες'' και οι ''λυσσαλέα καταγγέλλοντες'' αξιωματούχοι ελληνικού -''kosher''- ομογενειακού σύλλογου Νέας Υόρκης

Ο εκδότης του kalami.net/.us, έστειλε -30 Δεκεμβρίου 2010- με email, την ακόλουθη δημόσια επιστολή:
«Προς σύλλογο Νομού Μαγνησίας ''ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ'' - Αστόρια, Νέα Υόρκη.
Κυρία πρόεδρος και μέλη του ΔΣ,
Παρακολουθώντας τις συλλογικές δραστηριότητές σας των τελευταίων χρόνων, διαπιστώνουμε την αγάπη σας γιά το εβραϊκό στοιχείο του Νομού σας, που δεινοπάθησε στα χρόνια της κατοχής (και καλά κάνετε). Παράλληλα, παρακολουθούμε και τις εκδηλώσεις σας, στις αρχές κάθε χρόνου γιά το Ολοκαύτωμα και λοιπά σχετικά, είτε στο κτίριο της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, είτε -έμμεσα- στο γενικό μας Προξενείο 
(και καλά κάνετε).
Πρόσφατα, καταγγείλατε γραπτά με επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου σας και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά, παραμονές Χριστουγέννων 
(και καλά κάνατε). Η καταδίκη των δηλώσεών του, εκ μέρους σας, ήταν εντυπωσιακά γρήγορη. (Tο ίδιο άμεση ήταν και η αντίδρασή σας, με αφορμή εμπρησμό σε συναγωγή στα Χανιά, Ιανουάριο 2010, που έκαναν...αλλοδαποί).
Στην σχετική ανακοίνωσή σας, με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου 2010, αναφέρετε και τ' ακόλουθα:
«Καθώς ο Σύλλογος Νομού Μαγνησίας ''Αργοναύτες'' ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να τιμήσει στις 23  Ιανουαρίου, τη Μνήμη των συμπατριωτών μας Εβραίων που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη διάρκεια της κατοχής, αλλά και αυτούς που με αυτοθυσία έσωσαν το 85% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου,καλούμε όλους τους Ελληνοαμερικανούς κι όλον τον Ελληνισμό να καταδικάσει δηλώσεις και πράξεις όπως αυτές του Μητροπολίτη Πειραιώς, που θίγουν τον ανθρωπισμό μας».
Παράλληλα, είμαστε αποδέκτες δημόσιων (δηλαδή, ΜΗ χαραχτηρισμένων ως ''προσωπικών'') επιστολών του βοηθού γεν. Γραμματέα σας, που καταγγέλλει με έντονο ύφος συνδρομητικό ελληνικό ραδιοσταθμό στην Αστόρια Νέας Υόρκης (HellasFm) ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'' κλπ... (15 Δεκεμβρίου 2010, το κείμενο της επιστολής διατηρείται στο αρχείο του ''Κalami.net/.us'', επειδή ήταν επίσημα αποδέκτης της). Ενδεικτικές οι εκφράσεις του, γραπτά, για τον ραδιοσταθμό: ''xenophobia, anti- Americanism, paranoia, and always rabid anti-Semitism!''
Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του μητροπολίτη και την επομένη της ανακοίνωσής σας, υπήρξε η ακόλουθη είδηση:
 «Κύριε Πρόεδρε. Εσείς είστε ο πρώτος Μακεδόνας που υπόγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, αλλά δεν είστε ο πρώτος Μακεδόνας που ήρθε στο Ισραήλ. Πρώτος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος", ανάφερε ο Reuven Rivlin, που είναι ο πρόεδρος της Κνεσέτ, του Κοινοβούλιου δηλαδή του Ισραήλ. Ο "Μακεδόνας", είναι ο πρόεδρος της Βουλής της FYROM, Traiko Velianofski, που μίλησε 29 Δεκ. 2010 στην Κνεσέτ...»
Επειδή είστε γνωστοί για τις ευαισθησίες σας για ζητήματα που σχετίζονται με το εβραϊκό στοιχείο -δικαίωμά σας σεβαστό- κι εκλεγμένοι αξιωματούχοι σας ''γιά ψύλλου πήδημα'' χαρακτηρίζουν συλλήβδην Ελληνοαμερικανούς και ελληνόφωνα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'', ακόμα και τους ασκούντες κριτική σ' ενέργειες- πολιτικές του Ισραήλ, προτίθεστε να προβείτε σε κάποια ανακοίνωση και για τα παραπάνω ζητήματα; Ερωτούμε, επειδή διαπιστώνουμε ότι παραδοσιακά -κι εντυπωσιακά- διόλου ασχολείστε με ελληνικά εθνικά ζητήματα (ως ελληνοαμερικανικός σύλλογος), ενώ δείχνετε -εντυπωσιακά- πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ζητήματα που έχουν σχέση με το Ισραήλ, τον εβραϊσμό, τον αντι-σημιτισμό και λοιπά συναφή.
Καλή χρονιά και shalom...»
Σημ.: Ο σύλλογος, 
την τελευταία 7ετία, έχει ενισχυθεί οικονομικά -χρηματοδότηση- και από το γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη.
ΥΓ shalom κι από..... εμένα
Η πραγματικότητα του 2010 ήταν πολύ σκληρή και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.
Ας είναι το 2011 μια καινούρια αρχή για όλους τους Έλληνες και ας δώσει  στην Ελλάδα μας την δυνατότητα να φθάσει όσο ψηλά της αξίζει με μια κυβέρνηση ελληνικών συμφερόντων.
Καλή χρονιά με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία για όλους μας.