Σελίδες

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΖΑΒΕΛΑ. Αγώνας κατά των καιροσκόπων και σαλτιμπάγκων στον ΛΑΟΣ


ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ΓΙΑ... ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ...!!!


"ΜΑΛΛΙΑ--ΚΟΥΒΑΡΙΑ" ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...!!!

Πληθαίνουν οι αποσκιρτήσεις και οι φωνές διαφωνίας στο κόμμα του ΛΑΟΣ, γιά τις συνεχείς πολιτικές "κωλοτούμπες" Καρατζαφέρη, τον οποίον κατηγορούν ευθέως ως το πλέον "θλιβερό πιόνι των μηχανισμών τού συστήματος, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου" καί ότι οδηγεί με την πολιτική του μετάλλαξη το κόμμα, σε πλήρη αποσύνθεση...

Ο Γκαίμπελς και ο Στάλιν ...ωχριούν!


Εκεί που η αντίδραση κατά της πολιτικής Χριστόφια, μετά την έκρηξη στο Μαρί, λαμβάνει διαστάσεις εξέγερσης, να και αναδύεται στην επιφάνεια το θέμα του φυσικού αερίου και αρχίζουν οι δημόσιες συζητήσεις και τα «μπράβο» στον Πρόεδρο που «πέτυχε» να αρχίσουν οι διαδικασίες στο οικόπεδο Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ (βεβαίως η αλήθεια είναι ότι το φυσικό αέριο μπήκε ήδη στον κατάλογο ξεπουλημάτων, αλλά ποιος ασχολείται με την αλήθεια;).
Εκεί που αρχίζει να αποκαλύπτεται ακόμα και στα μάτια των πλέον δύσπιστων, το ξεπούλημα του κυπριακού στις συνομιλίες από τον Χριστόφια, να και πετάγεται το θέμα του ξυλοδαρμού (;) εθνοφρουρού από μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Εκεί που αρχίζουν όλοι να καταλαβαίνουν ότι οδεύουμε προς την οικονομική καταστροφή – και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πολιτισμένου κόσμου η κυβέρνηση θα έπρεπε να φύγει νύχτα από τον τόπο για τα αίσχη της οικονομικής της πολιτικής – να και αρχίζει η ομοβροντία κατά των συντεχνιών, ωσάν να είναι οι συντεχνίες που ασκούν ...

Η δίκη των Βατραχανθρώπων : Τους δικάζουν επειδή είναι Έλληνες !


ImageΑύριο το πρωί στις 08.00 εκδικάζεται στο ναυτοδικείο Πειραιά η υπόθεση των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος) για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.
Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΠΣΕ). Μέλη του εν λόγω παρατηρητηρίου είναι και η Μιρέλλα Τσελνίκου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αθήνας και ο Ντέιβιντ Βίτκος, πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος Αθηνών, οι οποίοι και προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων.
Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι γνωστός για τις θέσεις του περί υπάρξεως ποικιλίας μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η «τουρκική», η «μακεδονική» κλπ. Αναφορικά με...

Πούτιν: "Δεν δεχόμαστε διαταγές από τις ΗΠΑ!"


 

Δεν λέει να κάνει πίσω στις βολές που εξαπολύει εναντίον των ΗΠΑ, ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, που σήμερα ...έξυσε και άλλο τις πληγές με την απέναντι όχθη του Ατλαντικού!
 «Κάποιες φορές μου φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται συμμάχους, αλλά υποτελείς» για να συνεχίσει λέγοντας πως «οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να δέχονται διαταγές»συμπληρώνοντας πως θα ήθελε να είναι σύμμαχος με τις ΗΠΑ, αλλά αυτοί δεν βλέπουν έτσι τις...
σχέσεις των λαών.
Μάλιστα δεν δίστασε να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, λέγοντας πως η Ρωσία, έχει πολύ περισσότερους φίλους στην Δύση, από όσους νομίζουν μερικοί και απλά δεν φαίνονται!
Κάτι θα ξέρει ο Ρώσος για να το λέει... Ε Μ Π  Ρ  Ο Σ

ΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ > ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΩΝ


του Ευστάθιου Κουτσουράκη*
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική άνοδος του Ισλαμισμού στην Τουρκία. Κατά την διάρκεια της μονοκομματικής περιόδου (1923-1950), το κεμαλικό κατεστημένο δεν έδειχνε καμία ανοχή στους ισλαμιστές . Μετά το 1950, οι αντι-ισλαμικοί περιορισμοί, που επέβαλε το τουρκικού κράτος μειώθηκαν, και σε συνδυασμό με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις των δεκαετιών του 1970 και του 1980, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εμφάνιση του ισλαμισμού στην πολιτική ζωή της χώρας.
Στα μέσα της δεκαετίας του 90, το Ισλαμικό κόμμα της Ευημερίας, κατάφερε να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση συνασπισμού η οποία όμως κατέρρευσε λόγο της επέμβασης του Στρατού το 1997. Ακολούθως το Συνταγματικό Δικαστήριο προχώρησε στην διάλυση του κόμματος της Ευημερίας, όπως και του διαδόχου πολιτικού σχηματισμού, του κόμματος δηλαδή της Αρετής, με την δικαιολογία ότι αποτελούν απειλή για τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Ο Recep Tayyip Erdogan που ήταν μέλος των προηγούμενων πολιτικών σχηματισμών ίδρυσε...

Η μεγάλη ληστεία της Ελλάδoς.Πως και τι έγινε. Συγκλονιστικό άρθρο!!


 

Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα τουΧαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν τηνώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).

«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».

«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι...

Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ εν δράσει...

Παρενόχληση ή κατάχρηση εξουσίας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;




Παρενόχληση, απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού ή… κατάχρηση εξουσίας; Ίσως κάτι από όλα, ίσως όλα μαζί, μπορεί και τίποτε. Όμως, το γεγονός δεν παύει να υφίσταται και το ότι το όλο «επεισόδιο» έγινε αφού υπήρξαν διαδικτυακές διαρροές περί μηνύσεως του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από δύο υπαλλήλους – πράκτορες της ΕΥΠ.

Τι συνέβη λοιπόν; Όταν οι πληροφορίες (αδιάψευστες και διασταυρωμένες) έφτασαν σε εμάς, δεν τολμούσαμε να σκεφθούμε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια «περιστατικά» στην «δημοκρατία» της Ελλάδας, στην «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και στο υπουργείο όπου πολιτικός προϊστάμενος είναι ο Χρήστος Παπουτσής!!! Προφανώς, θέλουμε να πιστεύουμε, ήταν ένα τυπικό – τυχαίο (χρονικά) περιστατικό και δεν...

Ο θεατρίνος Γκρουέφσκι… σε ρόλο διαλλακτικού!


Με την υποκριτική ικανότητα ηθοποιού του κλασικού θεάτρου, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι, κατηγόρησε την Ελλάδα για αγνόηση των προσπαθειών που αφορούν στην επίλυση της μακροχρόνιας διαφωνίας περί του ονόματος από την Ελλάδα, καθώς και γιατί «έχει μπλοκάρει» επιπροσθέτως τις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η ο ηγέτης της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αρνήθηκε να τον συναντήσει για να συζητήσουν πιθανές λύσεις για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση πάνω στο θέμα της ονομασίας: «Η πρόσκλησή μου για μια συνάντηση συνέχισης του διαλόγου δείχνει τη θέληση για εύρεση λύσης στο πρόβλημα, που απασχολεί τις δύο χώρες για...

Αρχίζει η δίκη των «υποβρυχίων» αλλά στη Γερμανία... εμείς όμως δεν χρειαζόμαστε Μέρκελ... έχουμε Άκη


Ένα μέλος του ΔΣ και ένας πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρίας προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες.
Προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και «συμβούλους», οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις...

Αδειοδοτημένα έργα ΑΠΕ στη Ρουμανία συνολικής ισχύος άνω των 100 MW σε χέρια Ελλήνων επενδυτών. Περισσότερες από 17 μεγάλες ελληνικές εταιρείες του retail θέλουν να αναπτυχθούν στη Ρουμανία


 Στη Ρουμανία στρέφονται Έλληνες επενδυτές
Picture 0 for Στη Ρουμανία στρέφονται Έλληνες επενδυτές
της Άννης Καρολίδου

Σε χέρια Ελλήνων επενδυτών έχουν περάσει αδειοδοτημένα έργα ΑΠΕ στηΡουμανία, συνολικής ισχύος άνω των 100 ΜW, ενώ επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών στην Ελλάδα, εντός του 2012 πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση ύψους περίπου 9 εκατ.ευρώ, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα νότια της χώρας.

Ο κλάδος της ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών, είναι ένας από...

Αργησε αλλά τελικά θα "χτυπήσει" και πάλι ο Παπακωνσταντίνου. Υπογράφει τρελές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης!!!


 

Η είδηση προέρχεται από την Ημερησία:Την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ εξετάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε για την κλιματική αλλαγή.

Οι αυξήσεις θα ισχύσουν από 1/1/2012 και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό της αύξησης θα κυμαίνεται μεταξύ 10%-15%, με τη ΔΕΗ να ζητεί τουλάχιστον 15% και την ΡΑΕ να τείνει προς το 12%-13%. Δεν αποκλείεται η αύξηση των τιμολογίων να ισχύσει σε δύο δόσεις, η πρώτη τον Ιανουάριο και η δεύτερη από τον Ιούλιο.
Νομίζατε ότι δεν θα μας ξαναενοχλούσε ο κύριος Παπακωνσταντίνου;
Νομίζατε οτι μετά τις μνημονιακές υπογραφές που έφεραν την επώδυνη κατοχή στην πατρίδα μας, θα μας ξεχνούσε ασχολούμενος με τα αυθαίρετα των πλουσίων;
Λάθος....
Ο Παπακωνσταντίνου είναι εδώ και έτοιμος για νέα οδυνηρά χτυπήματα κατά...

O θάνατος του ευρώ και οι ασκήσεις επί χάρτου


europe_486815Τράπεζες, επιχειρήσεις, οίκοι εκκαθάρισης, δικηγορικά γραφεία, ακόμα και κεντρικές τράπεζες, καταρτίζουν σχέδια ετοιμότητας, για τη διάσπαση της Ευρωζώνης. Μάλιστα μετά την απογοητευτική Σύνοδο Κορυφής πληθαίνουν οι φωνές που «βλέπουν» σύντομα διάσπαση της Ζώνης του Ευρώ. Ακόμη μία χρυσή ευκαιρία άφησαν ανεκμετάλλευτοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ, Ελ Εριάν, επικεφαλής της PIMCO, του μεγαλύτερου παίκτη ομολόγων στον κόσμο.  Ο Ελ Εριάν δήλωσε πως ότι η Σύνοδος Κορυφής και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα απέδωσαν μεν καρπούς αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά, δεδομένης της έκτασης της κρίσης. ''Είναι απαραίτητα αλλά όχι επαρκή'', σημείωσε  χαρακτηριστικά. 
Από την πλευρά τους οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν πως οι προκλήσεις παραμένουν για την Ευρωζώνη και δεν έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης. Η Moody’s επιμένει στην απειλή της για υποβάθμιση της αξιολόγησης όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την άποψη ότι τα όσα αποφάσισαν στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης...

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία


Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.

Ψήφισμα κόλαφος για την ΤουρκίαΗ παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλετε στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.
Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού...

Μόνο μια μεγάλη, ειρηνική, μεταρρυθμιστική επανάσταση μπορεί να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Το 2012 θα είναι τελείως διαφορετικό ή θα μοιάζει με το 1952.


 

του Φ. Γεωργελέ

Tο ελληνικό κράτος, αυτό το χρεοκοπημένο, είναι ένα πολύ πλούσιο κράτος.Έχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Τέτοια που οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν εδώ και 100άδες χρόνια. Εμπορική ακίνητη περιουσία, όχι δάση και παραλίες, όπως ανησυχεί δήθεν η προπαγάνδα ότι θα πουληθούν μαζί με την Ακρόπολη. Το κράτος έχει περιουσία, το Υπουργείο Γεωργίας έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι δήμοι και οι νομαρχίες, οι ΔΕΚΟ, η Εκκλησία. Ο στρατός μόνο έχει πάνω από 1.000 στρατόπεδα σ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τα καλύτερα οικόπεδα. Χρόνια ολόκληρα λέμε μονότονα ότι αυτή η ακίνητη περιουσία θα αξιοποιηθεί, θα πουληθεί, θα νοικιαστεί και τα έσοδα θα μειώσουν το χρέος. Δεν πουλιέται ούτε ένα χωράφι. Για ευνόητους λόγους, πώς θα στηθούν τα επόμενα Βατοπέδια;
Το ελληνικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας της χώρας. Το ελληνικό κράτος ζει ακόμα στη δεκαετία του ’70 με τις επιρροές των πρώην σοβιετικών καθεστώτων. Κάθε υπουργείο έχει και τη δικιά του κατασκευαστική εταιρεία για να χτίζει φυλακές, νοσοκομεία, στρατόπεδα. Κρατικές τράπεζες έχουν διαφημιστικές εταιρείες. Εκατοντάδες επιχειρήσεις κρατικών συμφερόντων, ΔΕΚΟ, προβληματικές που κάποτε κρατικοποιήθηκαν οι ζημιές τους και μας έμειναν, δημοτικές, ακόμα και ερείπια του ιδιωτικού τομέα που...

Επικίνδυνο τερατούργημα. Νομοσχέδιο που εγκυμονεί κινδύνους για την ελευθερία




Υπεύθυνος: Επιμέλεια: Γιάννης Τριάντης

Το ετοίμασε ο Καστανίδης. Αλλά δεν πρόλαβε (ή δεν θέλησε;) να το φέρει στη Βουλή. Το 'φερε προχθές ο Παπαϊωάννου. Και η Ελλάδα -αν ψηφιστεί το (δήθεν) αντιρατσιστικό νομοσχέδιο- θα μπει στη χορεία των... πεφωτισμένων ευρωπαϊκών χωρών που διαθέτουν ένα γνησίως φασιστικό νόμο, ο οποίος ποινικοποιεί την άποψη και διώκει τη γνώμη... Ας θυμηθούμε, λοιπόν, το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ένα «νομικό τερατούργημα» (Πάσχος Μανδραβέλης, στην «Καθημερινή») το οποίο «συρρικνώνει την ελευθερία του λόγου με πρόσχημα τον αντιρατσισμό» (Νάσος Θεοδωρίδης, στην «Αυγή»). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που είχε παρουσιάσει ο Καστανίδης, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή «όποιος δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του Διαδικτύου [...] εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας [...] κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά τέτοιας ομάδας» (σ.σ. προσδιορισμένης από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή...

Τα μετέωρα βήματα του Αντώνη



 
Μετά την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2009 ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε εις διπλούν “Ψηλά το κεφάλι, ψηλά το κεφάλι!”.
Στη συνέχεια ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Η πίεση αρκετών γαλάζιων μέσων οδήγησε στην εκλογή του αρχηγού από τη βάση.
Με μια συμμετοχή ρεκόρ, κοντά στις 800.000 και σίγουρα όχι όλοι νεοδημοκράτες αλλά απογοητευμένοι από τα φέουδα και την οικογενειοκρατία έσπευσαν να στηρίξουν τον κο Σαμαρά. Άλλο αν τεχνηέντως ανακάλυψαν μετά εν αγνοία τους ότι είναι μέλη της τοπικής τους οργάνωσης (!) ή ελάμβαναν λίγο καιρό αργότερα ενοχλητικά sms από τον τότε υποψήφιο της ΟΝΝΕΔ κο Χατζή.
Είναι γεγονός ότι ένας τέτοιος εκλογικός όλεθρος θα μπορούσε σίγουρα σε πρώτη φάση να μαζευτεί έστω κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες με μια αλλαγή αρχηγού.
Κι όμως! Αυτό δε συνέβη και η παντοδυναμία του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε στην ...

Τι κρύβεται πίσω από τον λεκτικό γρίφο Βενιζέλου και ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχός του στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών


Το βασικό σενάριο για τη διαδοχή του Βενιζέλου
 
Picture 0 for Το βασικό σενάριο για τη διαδοχή του Βενιζέλου
Την επόμενη μέρα στο υπουργείο Οικονομικών αρχίζουν να μελετούν σύμφωνα με πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Voria.gr, ο νυν επικεφαλής του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδιάζει να υποβάλει την παραίτηση του, αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται ότι θα αρχίσει να εξελίσσεται από τα μέσα Ιανουαρίου, το αργότερο.
Το παραπάνω γνωστοποίησε εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Βενιζέλος, κατά τις χθεσινές δηλώσεις, όταν διευκρίνισε πως δεν θα είναι αυτός που θα σηκώσει το βάρος των επόμενων ανακοινώσεων των νέων μέτρων που θα ληφθούν, προκειμένου να...

Time: Ο «Λουκάνικος» στα πρόσωπα της χρονιάς


 

Οι συντάκτες του περιοδικού TIME ψήφισαν τον «Ανώνυμο Διαδηλωτή» ως πρόσωπο της χρονιάς που τελειώνει.
Από την αναφορά του περιοδικού δεν μπορούσε να λείψει το κύμα διαδηλώσεων στην Ελλάδα, ούτε όμως και ο… «Λουκάνικος» ο διάσημος σκύλος που ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.
Δείτε τη φωτογραφία και πως το περιοδικό συστήνει στους αναγνώτες του τον Λουκάνικο.
Και εδώ δείτε τον Λουκάνικο σε ακόμη πιο χαρακτηριστικές πόζες την ώρα της δράσης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα..
Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται με τον σκύλο. 
Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει  και το BBC το καλοκαίρι, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.
«Ο σκύλος, που πιστεύεται ότι είναι ένα αδέσποτο με το όνομα Λουκάνικος [Sausage], βρίσκεται στο κέντρο της δράσης εδώ και χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που συγκέντρωσε το Newsnight [εκπομπή του BBC]» αναφέρει το σύντομο κείμενο κάτω από το βίντεο.
Φωτογραφίες του Λουκάνικου έχει φιλοξενήσει και η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Ο Λουκάνικος έχει και τις δικές του σελίδες στο Facebook και μετρά χιλιάδες φίλους.
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Riot-Dog/112204342124708
http://www.facebook.com/home.php#!/λουκανικός , Ε Μ Π Ρ Ο Σ

Ο Κρυφός Γελαστός Άγιος του Αιγάλεω


Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης: ο άγιος φίλος των λεπρών
 Ο π. Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης και ήταν το όγδοο παιδί μιας φτωχής & πιστής οικογένειας. Έγινε μοναχός σε ηλικία 17 χρονών, αγωνίστηκε για την καλλιέγεια της ψυχής του με αγάπη και προσευχή και δοκιμάστηκε σκληρά και από την ασθένεια της λέπρας, αλλά και αργότερα, ενώ ήταν ήδη ιερέας, από δαιμονική επιρροή, με την οποία βασανίστηκε ψυχοσωματικά και ελευθερώθηκε μετά από πολλές προσευχές, αγρυπνίες και εξορκισμούς σε μοναστήρια της Κρήτης, όπως στις μονές Κουδουμά και Παναγίας Καλυβιανής.

Η λέπρα τον έφερε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών. Εκεί θεραπεύτηκε αλλά, βλέποντας τον ανθρώπινο πόνο,...

Έλληνες βουλευτές. Κουτοπονηριές, τα λαμόγια, μια ζωή: δεν αυξάνω τον μισθό μου – αυξάνω τον μισθό του δικαστή και – τι να κάνουμε – συμπαρασύρομαι! Καημένα, ανυπεράσπιστα, βουλευτάκια που σας παρέσυρε το ρέμα των αυξήσεων! Πόσο ηλίθιους μας περνούν! Πόσο ξεδιάντροποι μπορούν να είναι!


"Πόσο ηλίθιους μας περνάνε ";Ένα "εκρηκτικό" άρθρο με αφορμή ...τα αναδρομικά που ζητούν οι 117 ..."εθνοσωτήρες

 "


Του Θάνου Τζήμερου

Βγες και πες το ξεκάθαρα. Κοτζάμ πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος νομικός της χώρας, δεν μπορεί να παίρνει λιγότερα από ένα μεσαίο στέλεχος μιας πολυεθνικής που πουλάει σαμπουάν. Όταν επιβλέπει ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κρίνει υποθέσεις δισεκατομμυρίων πρέπει να έχει την ανάλογη οικονομική θωράκιση. Ακόμα κι αν είναι η μετενσάρκωση του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. 

Πες ακόμα, ότι αν θέλουμε οι επικεφαλής των Δημόσιων Οργανισμών να είναι έμπειροι managers θα πρέπει να έχουν τις αμοιβές που δίνει ο ιδιωτικός τομέας για θέσεις αντίστοιχης ευθύνης. Αλλιώς θα βαφτίζουμε προέδρους αποτυχημένους πολιτευτές με τις γνωστές συνέπειες...