Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μια φωτογραφία που ανέβασε στο twitter η Λίζα Δουκακάρου προκάλεσε τη συγκίνηση όλων.


Από το zoyzoyni news

Μια συγκλονιστική φωτογραφία και η ιστορία που τη συνοδεύει προκάλεσαν λυγμούς στην παρουσιάστρια του mega την ώρα της περιγραφής και συγκίνηση σε όλους. Την φωτογραφία είχε ανεβάσει στο twitter η Λίζα Δουκακάρου.
"Αυτή η εικόνα..περιέχει την ιερή αγάπη της μαμάς!", είπε η Φαίη (Σκορδά ) και συνέχισε: "Αυτό το κοριτσάκι έχασε τη μαμά του στον πόλεμο και το πήραν στο ίδρυμα. Εκεί, δεν έτρωγε, δεν έπινε, δεν κοιμόταν, δεν μιλούσε σε κανέναν. Ένα βράδυ την έχασαν. Την βρήκαν στο προαύλιο... Ζωγράφισε τη μαμά της με κιμωλία, έβγαλε τα παπούτσια της και μπήκε μέσα της! Έτσι, για να ξυπνάμε που και που. Το σημαντικότερο πράγμα είναι η αγάπη".

Δείτε το βίντεο:

Η ειδησεογραφία της κηδείας αγνοουμένων

Π Ο Σ Α ΠΟΛΛΑ δεν λέει η μεταδιδόμενη είδηση; Πόσα πολλά και πολύ σημαντικά αποσιωπά, δεν τα λέει, τα κρύβει; Πόσο λειψός είναι ο τρόπος που εμείς, των Μέσων Συλλογικής Ενημέρωσης, μεταδίδουμε την είδηση; Και πόσο η μεταδιδόμενη είδηση απαντά επαρκώς στ’ ανέκαθεν απολύτως αναγκαία κάθε είδησης 5Π: (1) Ποιος; (2) Πού; (3.) Πότε; (4) Πώς; Και: (5) Πουρκουά; (γιατί;)

Μ Ε Τ Α Δ Ι Δ Ε Τ Α Ι , πάνω-κάτω τυποποιημένη πλέον, η εξής είδηση: «Άλλοι τρεις ήρωες της τουρκικής εισβολής του 1974 κηδεύονται αύριο. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Ιωάννη Βασιλείου 19χρ. από τη Λεμεσό, Μάριο Παναγίδη Κενδέα 18χρ. επίσης από τη Λεμεσό και τον Θεμιστοκλή Δράκου 18χρ. από τον Κάμπο και οι τρεις στρατιώτες του Τρία Εξήντα ένα Τάγματος Πεζικού. Τα οστά τους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό Κορνόκηπος Αμμοχώστου και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. Οι κηδείες τών Βασιλείου και Κενδέα θα τελεσθούν στις 10π.μ., στην εκκλησία Κοσμά του Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα Λεμεσού και του Δράκου στην

Το δήθεν «Mεγάλο σκάνδαλο στην ‘Ήπειρο και η τεράστια ζημιά για το Δημόσιο».

Είμαι  σίγουρος ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η «είδηση» για ζημιά € τριών εκατ. στα νοσοκομεία της Ηπείρου αναρτήθηκε σε πολλά ιστολόγια της χώρας που απλά θέλοντας να γεμίσουν χώρο και να αποκτήσουν επισκεψιμότητα (οι διαφημίσεις γαρ...) αναδημοσιεύουν   από το ioablognews το οποίο όπως είδα, αναδημοσιεύει από το newsbomb το οποίο, αναδημοσιεύει..... 
Πρώτον μην ξεχνάτε ότι άτυπα έχουμε προεκλογική περίοδο για την ΤΑ και ορισμένοι έχουν ήδη κηρύξει πόλεμο κατά των αντιπάλων τους και ότι μείνει από την λάσπη. 
Δεύτερον ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός όταν ήταν νομάρχης μπορούσε έχει σχέση μόνο με τα δύο νοσοκομεία της πόλεως των Ιωαννίνων και μερικά Κ.Υ. του νομού ενώ επίσης δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σας ότι άλλοι μιλούν για μερικά βιβλιάρια υγείας, άλλοι για δεκάδες και άλλοι για εκατοντάδες. Σε λίγο θα μιλούν και για χιλιάδες. 
Το τρίτο, και κυριότερο, που δεν πρέπει να σας διαφεύγει είναι ότι αν τα βιβλιάρια δόθηκαν σε άπορους Ηπειρώτες του σκλαβωμένου εδαφικού διαμερίσματος της Ηπείρου, καλώς δόθηκαν και όλοι  εσείς που αναπαράγεται την «είδηση» ρίξτε και άλλο νερό στον μύλο

«Μπαλάκι» η Ελλάδα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας

Picture 0 for «Μπαλάκι» η Ελλάδα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας
Την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς βρίσκεται στην Κίνα προς αναζήτηση επιχειρηματικών εταίρων, στην άλλη άκρη του επίπεδου παγκόσμιου χάρτη βρίσκεται ο κ. Ερντογάν αναζητώντας και στρατηγικούς εταίρους. Φρονώ ότι και τα δύο ταξίδια μας ενδιαφέρουν εξίσου, αφού μπορεί να αποβούν καθοριστικά για την μετέπειτα πορεία μας.
Οι συναντήσεις Ομπάμα-Ερντογάν αποστέλλουν πολλά μηνύματα. Επτάωρης (!) διάρκειας -σε δύο φάσεις- και με τιμές ηγέτη υπερδύναμης, τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επεφύλαξε ούτε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, το πιο πιστό φερέφωνο της αμερικανικής πολιτικής.
Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι Η.Π.Α. μπορεί να πνέουν μένεα κατά του άτακτου παιδιού της Συμμαχίας, όμως έως ότου «εκδημοκρατισθεί» και το Ιράν, η Τουρκία τους χρειάζεται. Και όχι μόνο θα παραβλέπουν τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης και ανεπιτυχούς πολιτικής του κ. Νταβούτογλου στην Ασία (σε αντίθεση με τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, όπου σημειώνει επιτυχίες με την βοήθεια της Πέμπτης Φάλαγγας), αλλά υποχρέωσαν και τον κ. Νετανιάχου να ζητήσει συγγνώμη.
Η Τουρκία δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Την προηγούμενη φορά, ο τουρκικός Στρατός αρνήθηκε να βοηθήσει τις Η.Π.Α. στο Ιράκ, παρά τα σοβαρά ανταλλάγματα (και

Στρατιωτικοί: "Επαναφέρατε το Ελληνικό Γένος - Αλλοιώνονται οι Ε.Δ. και κινδυνεύει η ασφάλεια"



Οι στρατιωτικοί παίρνουν θέση υπέρ της επιστροφής του Ελληνικού Γένους και ζητούν να επανέλθει άμεσα ως προϋπόθεση εισαγωγής σε όλες τις στρατιωτικές σχολές των Ένοπλων Δυνάμεων. Πραγματοποιούν μάλιστα συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (στις 9 σήμερα το πρωί) όπου συζητείται η συνταγματικότητα της κατάργησης του Ελληνικού γένους.
Στέλνουν ταυτόχρονα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και ειδικά στη Ν.Δ. που ενώ επιχείρησε να περάσει τροπολογία για την επαναφορά του Γένους υποχώρησε ατάκτως λόγω των αντιδράσεων των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη. Ο κ. Βενιζέλος είναι άλλωστε αυτός που ως υπουργός Εθνικής Άμυνας κατήργησε από τις στρατιωτικές σχολές την προυπόθεση του Ελληνικού Γένους, ενώ με τον Κουβέλη είναι αυτοί που προωθούν το νόμο για το «ρατσισμό» σε ρόλο

Μήπως είχε δίκιο ο Μάρξ; Μήπως τελικά η θρησκεία είναι το όπιο του λαού; Ή μήπως αντίθετα το όπιο είναι η σημερινή θρησκεία του λαού; Τι συμβαίνει με τους «μαχητές του Ισλάμ»;

Προς Θεού! Δεν διεκδικώ δόξα διανοούμενου και απλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας αισθήματα που μου προκαλούνται βλέποντας τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τις βαρβαρότητες των «δημοκρατών» ισλαμοφασιστών που δήθεν μάχονται για τον εκδημοκρατισμό της Συρίας αλλά και ερωτήσματα που ίσως βρουν απάντηση από τις δικές σκέψεις απόψεις επί του θέματος . 
Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ προσωπικά να αναρτήσω τις φωτογραφίες ή τα βίντεο ανθρώπων να τρώνε την καρδιά του ανθρώπου που μόλις εκτέλεσαν, ή να του κόβουν το κεφάλι ή να εκτελούν εν ψυχρώ ένδεκα ανθρώπους με μία σφαίρα στο κεφάλι. Θέλω να σταθώ στο ότι οι αφιονισμένοι θύτες είναι όλοι τους οπαδοί του Ισλάμ και ότι το Ισλάμ προβλέπει τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους των οπαδών του  εις βάρος των εχθρών του (του Ισλάμ εννοείται). Δικαιολογείται άραγε τόσος φανατισμός; Διακιολογείται γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε τελευταία, στους ισλαμιστές «μαχητές» χορηγούνται από τους μουφτήδες, διαβατήρια στους «μαχητές του Ισλάμ» για τον ισλαμικό παράδεισο και αυτό είναι που με κάνει να αναρωτιέμαι. 
Αληθεύει η κατά Μαρξ (αν και η πατρότητά της αποδίδεται στον Φόυερμπαχ) αντίληψη ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού; 
Ο Μαρξ βέβαια είχε υπ' όψη του τρεις θρησκευτικές παραδόσεις, ήτοι την εβραϊκή

Οι ιστορίες με δράκους μπορεί να έχουν και happy end.

Η επίσκεψη στην Κίνα δεν θα λύσει μεμιάς τα προβλήματα της ελληνικής Οικονομίας. Δεν υπάρχει χώρα σε αυτό τον πλανήτη που να μπορεί να πληρώσει για λογαριασμό μας τα δικά μας χρέη, όπως «φανταζόντουσαν» διάφοροι γραφικοί στην έναρξη της κρίσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παραμείνει ζωντανή η φλόγα της ζήτησης για οτιδήποτε ελληνικό. Ας βάλουμε, λοιπόν, τις ιστορίες με τους δράκους στην σωστή τους διάσταση.

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες επενδύσεις στον ελληνικό χώρο. Τα λιμάνια και οι μεταφορές εξυπηρετούν στρατηγικούς τους στόχους και σε αυτούς θα επιμείνουν. Σιγά – σιγά αρχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και για άλλους τομείς δραστηριότητας, αλλά όχι με τον ρυθμό που εμείς θα επιθυμούσαμε. Οι Κινέζοι είναι αξιόπιστοι επενδυτές, αλλά θα εξυπηρετήσουν κύρια και πάνω απ’ όλα τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι λάθος, λοιπόν, να «φορτώνει» κανείς το ταξίδι Σαμαρά με πολλές προσδοκίες ή καλύτερα με περισσότερες προσδοκίες από εκείνες που πραγματικά μπορεί να σηκώσει. Το άνοιγμα

Μετά και τα τελευταία κρούσματα παιδοφιλίας, αν πω ότι όλοι οι ανώμαλοι παιδεραστές πρέπει να εκτελεστούν στα τρία μέτρα ή να απαγχονισθούν ή να πάνε στον διάβολο με το προσφορότερο μέσο που διαθέτει η πολιτεία θα εμπίπτω στον γελοίο νόμο που προωθείτε ελάχιστε (σαν πολιτικός) και θαμώνα της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας Δένδια κι εσύ αριστερόστροφε υποκριτή και κομπλεξικέ (σαν όλους τους αριστερούς) Ρουπακιώτη; Μήπως θίγω την γενετήσια συμπεριφορά των δραστών; Μήπως προκαλώ σε πράξεις βίας κατά της αναξιοπαθούσης και «συμπαθούς» τάξεως των ανωμάλων παιδεραστών; Τι στην ευχή; Όλοι σας ανώμαλοι είστε σ' αυτό το κυνοβούλιο; Ή μήπως ραγιάδες, γραικύλοι και ανάξιοι να λέγεστε Έλληνες;


ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ;


Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες δέκα χρόνια από τον θάνατο της Τομεάρχου της ΕΟΚΑ, Ελενίτσας Σεραφείμ Λοΐζου, καθώς και δύο χρόνια από τον θάνατο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κωνσταντίνου Λοΐζου. Δεν ήταν ποτέ σκοπός μου να γράψω κάτι με αφορμή τον θάνατο των γονιών μου. Άλλωστε ο τρόπος που ζει ο κάθε άνθρωπος και οι αγώνες που δίνει στη ζωή του είναι αυτά που σφραγίζουν τη διαδρομή του και την υστεροφημία του και κανένα κείμενο δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Τα τελευταία όμως γεγονότα που συγκλόνισαν την πατρίδα μας επιβάλλουν, πιστεύω, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας παππούδες και γιαγιάδες, ήρωες και ηρωίδες, Αυξεντίου και Παλληκαρίδηδες. Να θυμηθούμε την περηφάνια που κάποτε είχαμε και τώρα χάσαμε. Να θυμηθούμε αγώνες και θυσίες. Να επιστρέψουμε στις ρίζες. Στις ρίζες τις δικές μας, αλλά και στις ρίζες του αγώνα μας. Τότε που, πριν εγκαταλείψουμε τον προαιώνιο πόθο, μιλούσαμε για Ένωση και μόνο Ένωση. Χωρίς την Ελλάδα είμαστε η Κύπρος ένα τίποτα.

Στις ρίζες του αγώνα μας να γυρίσουμε. Τώρα που τα χρόνια πέρασαν, η μισή Κύπρος χάθηκε και η άλλη μισή στενάζει μόνη και εγκαταλειμμένη κάτω από την μπότα του Αττίλα και της Τρόικας, βασανίζει νύχτα-μέρα το μυαλό μια και μόνη σκέψη. Τώρα που το όνειρο των νεοκυπρίων για ανεξάρτητους παραδείσους και οικονομικά θαύματα τσακίστηκε στα

Αθρόα προσέλευση πολιτών στα αστυνομικά τμήματα για αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων

20130516-2230
Πολλές οι αιτήσεις άρνησης δωρεάς οργάνων υπό τις συνθήκες που ορίζει ο νέος νόμος, ο οποίος τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουνίου.

Νέο καθεστώς στο μείζον θέμα της δωρεάς οργάνων θα ισχύει από την 1η Ιουνίου, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν την αντίθεση τους. Ειδικά στην Πάτρα, χθες Πέμπτη (16/05) ήταν αρκετοί αυτοί που πήγαν στα αστυνομικά τμήματα για να υπογράψουν αίτηση, σύμφωνα με την οποία αρνούνται να γίνουν δωρητές οργάνων.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το νέο νόμο, που θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες μέρες, δότης οργάνων καθίσταται αυτοδίκαια και χωρίς την έγκριση των οικείων του, οποιοσδήποτε ασθενής καταστεί εγκεφαλικά νεκρός για οποιοδήποτε λόγο.

Όσοι πολίτες δεν συναινούν στη συγκεκριμένη διαδικασία μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, να πάνε σε αστυνομικό τμήμα για να θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής τους και στη συνέχεια η επιθυμία τους θα κοινοποιηθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αντίθετοι στη δωρεά οργάνων με τις συνθήκες που ορίζει ο νέος νόμος, είναι και εθελοντές δωρητές, οι οποίοι σπεύδουν να ακολουθήσουν την προαναφερόμενη διαδικασία.


Ανθελληνικό και ραγιαδίστικο το νομοσχέδιο, στρέφεται κατά των Ελλήνων. Αυτά συμβαίνουν όταν νομοθετούν κομπλεξικοί της αριστεράς...


Επιμένει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού'''' και'''' ξενοφοβίας, προβλέπουν αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις και επιδοτήσεις, ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας έως έξι μήνες σε πολιτικά κόμματα που δημόσια εγκωμιάζουν ή εκμηδενίζουν τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου.
Αυτή την φορά οι διατάξεις είναι πιο συγκεκριμένες, αλλά και πάλι είναι βέβαιο ότι προκύψει  Χάος από την προσπάθεια εφαρμογής των διατάξεων του νομοσχεδίου το οποίο τα μόνα που  δεν  προβλέπει είναι η  προστασία των Ελλήνων που πέφτουν θύματα Της εγκληματικότητας Των λαθρομεταναστών.
Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πόλωση μέσα στην ήδη διχασμένη ελληνική κοινωνία, ενώ φαινομενικά η στοχοποίηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή είναι δεδομένη, αλλά στην πράξη αυτό δεν ισχύει: Κάποιες ιστορικά αναθεωρητικές απόψεις και θέσεις αναφορικά με τα γεγονότα του Β'ΠΠ ορισμένων κορυφαίων στελεχών του κόμματος έχουν πάψει εδώ και πολύ καιρό να εκφράζονται δημόσια, αντίθετα π.χ. με τον κομμουνισμό και ακόμα χειρότερα τον σταλινισμό που αποτελούν επίσημες πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και απειλούν το πολίτευμα της χώρας.
Αν δούμε τι προβλέπουν οι διατάξεις του τροποποιημένου νομοσχεδίου, το οποίο θα ήταν πλήρες και για το οποίο κανείς δεν θα είχε αντίρρηση (έχουμε τονίσει ότι ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές και η ξενοφοβία ήταν ανέκαθεν ως έννοιες και ως ενέργειες απορριπτέες από την ελληνική κοινωνία ) αν  είχε έστω και ένα άρθρο το οποίο να αναφερόταν στην τιμωρία ενόχων για στον ρατσισμό σε βάρος των Ελλήνων και για αλλοίωση ιστορικών γεγονότων που έχουν να κάνουν με την ιστορική πορεία "δια πυρός και σιδήρου" του Ελληνισμού, όπως η γενοκτονία των Ποντίων, οι σφαγές των κομμουνιστών κ.α

Ορθογραφία


Από το  Αέναη επΑνάσταση

«Ένα χαρτομάντηλο;» μια φωνή έκοψε σε χίλια κομμάτια τις σκέψεις μου. Έπιασα να τις μαζέψω. Δύσκολο.
Κοίταξα τριγύρω. Να βρω τον υπαίτιο. Να ζητήσω το λόγο.
Οι σκέψεις πέταξαν. Λέφτερες.

«χαρτομάντηλο;» ακούστηκε ξανά η παιδική φωνή...

Και νάτος που καθόνταν πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι μπροστά μου.
Τραντάχτηκε το βλέμμα μου. Ή μήπως ήταν η καρδιά μου;
Μπροστά μου καθισμένος ο μικρός, μισοβουτηγμένος στην τσαλακωμένη σελίδα του μοναδικού του τετραδίου.

«Ξέρεις γράμματα;» με ρωτάει...«Λίγα..» πήγα να κάνω τον έξυπνο...«Άμα είναι λίγα δεν μου κάνουν…λίγα ξέρω κι εγώ» μου λέει και ξανασκύβει στο τετράδιο του. Τα μάτια του φώτιζαν μια το βιβλίο και μια το τετράδιο...«Τι κάνεις;» του λέω και σκύβω κοντά του..