Σελίδες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παλμός laser ξεπερνά 300 φορές την ταχύτητα του φωτός


Ένας από τους πιο ιερούς νόμους της φυσικής είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός στο κενό.
Αλλά αυτό το όριο ταχύτητας έχει ξεπερασθεί σε ένα πρόσφατο πείραμα στο οποίο ένας παλμός λέιζερ ταξιδεύει με πάνω από 300 φορές την ταχύτητα του φωτός (LJ Wang et al. Nature 2000 406 277). Ωστόσο, οι νόμοι της φυσικής παραμένουν ανέπαφοι λόγω του ότι ο Lijun Wang και οι συνεργάτες του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο NEC του Princeton στις ΗΠΑ είναι σε θέση να εξηγήσει τα αποτελέσματα του πειράματός τους με την βοήθεια της κλασικής θεωρίας‚ της διάδοσης κυμάτων....

Στο καλύτερο επίπεδο οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ.

 
Σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ αποτελεί η επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών κ. Λίμπερμαν. Εκτός από τις σημαντικές συμφωνίες που θα υπογραφούν και που προωθούνται κυρίως στο θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου, έντονη κινητικότητα σημειώνεται και στην ανταλλαγή επίσημων επισκέψεων.
Ο κ. Λίμπερμαν δήλωσε ότι αναμένεται επίσκεψη στην Κύπρο και του Υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ ενώ προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο - με τον οποίο συζητείται η από κοινού ανέγερση μεγάλου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο - να...

Καρφώνει Στρος Καν η Λαγκάρντ για το πρώτο μνημόνιο


Βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις και προσήλωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης η σωστή συνταγή για την Ελλάδα, λέει η επικεφαλής του ΔΝΤ

Picture 0 for Καρφώνει Στρος Καν η Λαγκάρντ για το πρώτο μνημόνιο
Βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις και προσήλωση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα, σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του Οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραχωρεί συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Η κ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι το ΔΝΤ δεν είναι αρεστό στους πολίτες, αλλά εμφανίζεται πεπεισμένη για την ορθότητα της πολιτικής που εφαρμόζει. Ερωτηθείσα, ωστόσο, γιατί το ΔΝΤ δεν έδωσε ήδη, από το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μεγαλύτερη βάση στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου δεν...

Αποχωρήσεις από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» λόγω της συμμαχίας με Δημαρά!


 Άνω-κάτω έχουν γίνει αρκετοί πυρήνες από των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ανά την περιφέρεια μετά την κολεγιά Καμμένου-Δημαρά.
Bλέπετε, αρκετά στελέχη του κόμματος, μετά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε το άνοιγμα Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ήταν οφέλιμη η επιμονή στις συνεργασίες με τα "μαγαζιά" της Αριστεράς.
Μάλιστα ο ο θόρυβος ήταν τέτοιος που κάποιοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από...

Στην Ελλάδα το κύπελλο του Σπύρου Λούη;


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το Λονδίνο κάνουν λόγο ότι το ιστορικό κειμήλιο κατέληξε τελικά σε Ελληνικά χέρια! Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες την πλειοδοτική προσφορά των 544.000 ευρώ (450.000 λίρες αγγλίας) έκανε το ίδρυμα Νιάρχου! Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης.

Παλιό και τετριμμένο το σύνθημα, αλλά τώρα είναι που πρέπει να φωνάξουμε φέρτε πίσω τα κλεμμένα, όλοι οι Ακηδες..


Τρόικα: Βρείτε λύση για την “τρύπα” των 357 εκατ. ευρώ

  • Διαβάστε τι ζητά η Τρόικα για να αντιμετωπιστεί η υστέρηση στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2012. Πόσα χρήματα πρέπει να εισπραχθούν
Στο μικρσκόπιο της Τρόικας έχει μπει η “τρύπα” των 357 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα, έναντι των στόχων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων ενόψει της αξιολόγησης που θα αρχίσει στα μέσα Μαΐου ζητά η Τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς η έως τώρα πορεία των εσόδων δείχνει, ότι ούτε τα νέα εισπρακτικά μέτρα του 2012 ούτε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ μπορούν να διατηρήσουν εντός στόχων τις εισπράξεις.
Όπως αναφέρει το “Βήμα”, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στα ταμεία εισέρρευσαν από φόρους, εισφορές και τέλη, μόλις 11,95 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν να...

Η Ελλάδα "εκδικείται" για την φυλάκιση του Ντίσιου (;) - Απαγορεύει την είσοδο στους δικαστές που τον έκριναν ένοχο! Λέτε να ξύπνησαν τα ζώα των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών;


Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδουν τα αλβανικά ηλεκτρονικά μέσα, στους δικαστές που καταδίκασαν τον βορειοηπειρώτη ακτιβιστή Ναούμ Ντίσιο, σε ένα χρόνο φυλάκισης απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελληνική επικράτεια. Οι δικαστές αλλά και οι εισαγγελείς που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, κρίθηκαν ως ανεπιθύμητα και επικίνδυνα πρόσωπα για την δημόσια ασφάλεια της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, την 4 Απριλίου απαγορεύτηκε η είσοδος στην Πρόεδρο του Εφετείου Κορυτσάς Entela Priftiστον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, ενώ σύμφωνα με το ίδια δημοσιεύματα, την ίδια τύχη είχε και η δικαστής Brunilda Mano η οποία χαρακτηρίστε ως επικίνδυνο πρόσωπο.
Η τελευταία περίπτωση συνέβη την Δευτέρα οπότε και απαγορεύτηκε η είσοδος στην Δικαστή...

Θέλουν να μας θάψουν ζωντανούς. Θα τους αφήσουμε;




Πλέον δεν πρέπει κανείς να διατηρεί καμία απολύτως αμφιβολία ως προς το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση διατήρησης του υπάρχοντος status quo στη διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, αυτού του ανεκδιήγητου τύπου που δεν μπορεί να πει συνεχόμενες τρεις λέξεις δίχως να κάνει “εεεεε”, που μας έψεξε πέρυσι διότι του στερήσαμε την ποδοσφαιρική του προπόνηση, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που έρχονται με τα οποία ακόμη και η φράση εργασιακός μεσαίωνας φαντάζει λίγη για να περιγράψει. Το αν θα έρθουν μονοκοπανιά ή σε δόσεις ως συνήθως ώστε κάθε φορά που γλυτώνουμε κάτι να λέμε “ουφ πάλι καλά” λίγη σημασία έχει.
Ποια είναι αυτά όπως τα είδαμε στο tro-ma-ktiko;
- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα
- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με...

Τρελά λεφτά έβγαλαν (με τον ιδρώτα τους φυσικά) Βενιζέλος και Πάγκαλος.


 Δείτε τι είχαν δηλώσει το 1996 και τι δήλωσαν το 2009.
Μιλάμε για μεγάλους οικονόμους.Εάν δεν κάνετε αποταμίευση δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσετε σαν τις οικονομίες τους...

Ευάγγελος Βενιζέλος
1996: 3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ
Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκκδικής καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και 2.000 γαλλικά...

Η Ιστορία δεν είναι βίζιτα να σου κάνει τα χατίρια…


oncallΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 Το «Αύριο» κρύβεται μέσα στο Σήμερα. Υπάρχει το πρόπλασμα του, που στην αρχή δεν γίνεται αντιληπτό-τίποτε καινούριο δεν γίνεται αντιληπτό, δεν θα ήταν άλλωστε δυνατόν να το αφήσουν να υπάρχει όσοι… εξυπηρετούνται από το σήμερα, με τον έναν ή άλλο τρόπο.
Από τον «μεγαλοεπιχειρηματία» έως το συνοικιακό λαμόγιο που παίρνει δύο κατοσταρικάκια για να στήνει blogs και να την βγάζει το βράδυ στο κωλόμπαρο.

  • Το «Αύριο» δεν είναι ρομαντική κατασκευή-όχι μόνον. Είναι οι ανάγκες που δημιουργούν νέα δεδομένα, υποχρεώνοντας τους πολλούς να ακολουθήσουν, θέλουν δεν θέλουν.
  • Αν αυτοκτονούσε π.χ. το 1941 η Πηνελόπη Δέλτα ή τυλιγμένος με την σημαία ένας «γραφειοκράτης» υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας, δεν έδιναν πολύ σημασία οι...

Μέτρα κοινωνικής προστασίας από τον Βενιζέλο. Επίθεση… φιλίας στα θύματα από τον θύτη, ενόψει εκλογών


  Με την εκ μέρους των κομμάτων ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τους, αλλά και με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας, με τα βήματα όλων να οδηγούνται πάνω στην κινούμενη άμμο του εκλογικού σώματος. 

Η χώρα παραμένει επί ξυρού ακμής, αλλά η υπόθεση Τσοχατζόπουλου εξακολουθεί να κρατά την πρώτη θέση στην ειδησεογραφία, ενώ οι πληροφορίες από το εξωτερικό εξακολουθούν να φθάνουν αντικρουόμενες, καθώς άλλοι παράγοντες προβλέπουν και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, άλλοι έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και άλλοι, αντίθετα, όπως το ΔΝΤ, επιμένουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου χώρας από την ευρωζώνη. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος συνεχίζει την…

Τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ σε όλη την επικράτεια...


Στο 50% η ανανέωση 


Ανακοινώθηκαν  τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα.
Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι.
Υπάρχουν 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες.
Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες...
Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να στρατευθούν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.
Καλή τύχη στους υποψήφιους βουλευτές.
Και αυτοί που δεν μπήκαν τελικά, θα είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Που δεν τελειώνει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τότε μόλις ξεκινά».

Ακολουθεί ο κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων, πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Γιώργος Παπανδρέου ... IQ ραδικιού... Κι αυτός ο άνθρωπος κυβερνούσε μια χώρα... (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο δεικτης εφυϊας ενός ανθρωπου φαινεται απο τα απλα, καθημερινα πραγματα..
Όταν ενας ανθρωπος, και να μην εχει παει στην εκκλησια ποτε του...
βαζει το κερι με το προστατευτικο στο μανουάλι,  ενω βλεπει οτι ΚΑΝΕΝΑ κερι δεν εχει προστατευτικο, ε ειναι βλακας..πως να το κανουμε...αυτος ο ανθρωπος μας κυβερνούσε...να τον χαιρομαστε...επειδη ειναι της δυναστειας ''παπανδρεου'' τον βαλανε πρωθυπουργο της χωρας...
Δείτε το βίντεο...

Οι μισοί κάτοικοι της Γης θα χάσουν τη δουλειά τους


Πώς θα είναι ο κόσμος του μέλλοντος; Εν μέρει όσα βλέπουμε στον κινηματογράφο θα γίνουν πραγματικότητα. Ο διάσημος φουτουρολόγος Τόμας Φρέι περιέγραψε τον κόσμο του αύριο έως και το έτος 2030.
Κατά τη γνώμη του ειδικού, οι μισές θέσεις εργασίας στη Γη θα εξαφανιστούν. Ειδικότερα 503 επαγγέλματα θα αποδειχθούν αζήτητα, πράγμα που σημαίνει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά και θα χρειαστεί επειγόντως να αποκτήσουν νέες ειδικότητες, οι οποίες μέχρι στιγμής μάλιστα δεν υπάρχουν ακόμη. 

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚ..ΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Η απόλυτη πολιτική διαφθορά



 Το 2005 Βενιζέλος και Λοβέρδος, μιλούσαν για σκευωρία κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία.
Σήμερα, τον έστειλαν στην...φυλακή
Ιδού οι αποδείξεις της απόλυτης πολιτικής διαφθοράς.

Πόπη Σουφλή

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΦΘΗΝΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ή ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην εφημερίδα «Free Sunday» του Μεγάλου Σαββάτου (14/4/2012), ιδιοκτησίας του Γιώργου Κύρτσου στην σελίδα 10, δημοσιεύεται συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο πρώην σημαιοφόρος του Εθνικοπατριωτικού λαϊκού κινήματος, επιχειρεί με ευτελή μικροπολιτικά τεχνάσματα να εξαπατήσει για άλλη μια φορά, όσους αφελείς ψηφοφόρους του έχουν απομείνει.   
Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σταθώ και να σχολιάσω τις απολογητικές απαντήσεις που έδωσε ο πολιτικά αμαρτωλός Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δυο από τις ερωτήσεις της ολοσέλιδης συνέντευξής του στην εφημερίδα που θα απηχεί πλέον, τις απόψεις του.
Ερώτηση: «Γιατί κε Πρόεδρε, οι πολίτες να εμπιστευθούν την ψήφο τους στον ΛΑΟΣ από τη στιγμή που αλλάξατε θέση στο βασικό θέμα που διχάζει κόμματα και κοινωνία, το μνημόνιο δηλαδή;»
Απάντηση: «Εμείς, όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος βρεθήκαμε προ της εκπλήξεως να λέει μια κυβέρνηση που διατυμπάνιζε πως “λεφτά υπάρχουν” ότι πτωχεύουμε σε δέκα μέρες. Εκεί η εύκολη λύση ήταν να βγεις στα κάγκελα και να φωνάξεις “όχι”. Άκουσα τότε την τρόικα να λέει ότι σε δυο χρόνια θα βγούμε στις αγορές. Και λέω πως μια στρατιωτική θητεία είναι, θα την υποστούμε, προκειμένου να σώσουμε τη χώρα. Γι΄αυτό και ψήφισα το άρθρο ένα και δεν ψήφισα κανένα άλλο άρθρο. Και από τότε είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε οτιδήποτε άλλο.»
Βέβαια οι παραπάνω ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες του κ. Καρατζαφέρη για την ψήφιση του επαχθούς και προδοτικού μνημονίου, πείθουν μόνο τα μικρά παιδιά και όσους αδαείς και...