Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Διεστραμμένοι» και αναλώσιμοι αδέξιοι «δεξιοί», επικίνδυνοι για την παράταξη της «λαϊκής δεξιάς»!

[Αυτή η «αρχή» είναι η θέση των επαναστατών και η άρνηση αυτής της θέσης είναι έργο των οπορτουνιστών που διαπαιδαγωγούν τις μάζες ενάντια στο πνεύμα της επανάστασης. Αυτή η θέση ισχύει και όταν οι όροι για την νίκη της επανάστασης δεν είναι από πριν εξασφαλισμένοι, ανεξάρτητα από θυσίες και αποτυχίες...«... Οι επαναστάτες είναι υποχρεωμένοι να διαπαιδαγωγούν τις μάζες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στη βάση της «αρχής»: με ΒΙΑ ενάντια στη ΒΙΑ, με όπλο ενάντια στο όπλο. Συνεπώς το Κόμμα του προλεταριάτου πρέπει να διαπαιδαγωγεί τις μάζες στην αντίσταση ενάντια στην βία και εκμετάλλευση και να επικροτεί τις ατομικές ή ομαδικές πράξεις αντιβίας στη βία απ' όπου και αν προέρχεται σε συνδυασμό με την «αρχή» της ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ώστε να εξοντώνουμε πλήρως μικρότερες δυνάμεις του εχθρού»]
Τώρα, εσείς νομίζετε ότι αυτά είναι η συνέχεια της «κουβέντας»  που ξεστόμισε υπό τύπον απειλής προ ημερών στην Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα, παρμένα από την πολιτική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΚΚΕ.
Αμ δε!
Τα αντέγραψα κατά λέξη από το βιβλίο του Γεράσιμου Μαλτέζου «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, ζητήματα στρατηγικής και τακτικής της ηγεσίας του» εκδ. 1984 και συγκεκριμένα από την σελίδα 77 και στο οποίο βιβλίο ο συγγραφέας αναλύει τις βασικές αρχές της τακτικής και στρατηγικής ενός ανταρτοπολέμου για την επικράτηση του κομμουνισμού καθώς και τα λάθη από πλευράς της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ κατά την διάρκεια του συμμοριτοπολέμου..
Ο Γεράσιμος Μαλτέζος δεν είναι ένας τυχαίος κομμουνιστής. Απεφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1937 και προσχώρησε στον ΕΛΑΣ. Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων του Βελουχιώτη και μετά την Συνθήκη της Βάρκιζας «στάλθηκε για προφύλαξη με πολλούς άλλους στην Αλβανία και Γιουγκοσλαβία». Διετέλεσε επιτελάρχης του Γενικού Αρχηγείου και άλλων μεγάλων μονάδων των κομμουνιστοσυμμοριτών (ΔΣΕ) ώσπου πέρασε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παραπάνω σε όλο το διάστημα από το 1946 έως την συντριβή των κομμουνιστών το 1949, δεν έλαβε μέρος σε καμμία μάχη κρυπτόμενος πάντα στα μετόπισθεν. Αντίθετα δρώντας στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Τζουμερκιώτης» το 1941-1944 έκαψε, σκότωσε, βίασε, βασάνισε, στρατολόγησε βίαια 15χρονα αγοράκια και κοριτσάκια στην περιοχή της Ηπείρου και για τον λόγο αυτόν δεν είχε το θάρρος μετά τον επαναπατρισμό του να εγκατασταθεί στην γενέτειρα Ήπειρο αλλά προτίμησε τον Βόλο, άγνωστος μεταξύ αγνώστων.
Αρκετά όμως με τον «Τζουμερκιώτη» και ας επιστρέψουμε σ' αυτήν ειδικά την «αρχή της τακτικής και στρατηγικής» που είναι υποχρεωμένο να τηρεί επακριβώς το «κόμμα του προλεταριάτου» στην Ελλάδα
, αν θέλει να μην μετατραπεί σε οπουρτουνιστικό.
Βία στην βία απ' όπου και αν προέρχεται λοιπόν, και όπλο ενάντια στο όπλο.
Ποιος φέρνει την βία και την εκμετάλλευση; Μα το συντεταγμένο αστικό κράτος. Γκρεμίστε το...
Ποιος φέρνει το όπλο; Ο στρατιώτης και ο αστυνομικός. Σκοτώστε τον... (Θυμηθείτε τις δολοφονίες τόσων και τόσων ανύποπτων και αθώων αστυνομικών αλλά και εικοσάχρονων στρατιωτών φρουρών στρατοπέδων).
Πότε; Όταν τον βρίσκεις ανύποπτο μόνο του ή όταν εσύ υπερτερείς αριθμητικά....(Θυμηθείτε τις πρόσφατες επιθέσεις κομμουνιστικών ορδών κατά αστυνομικών τμημάτων όταν σ' αυτά ευρίσκετο μόνον ο αξιωματικός υπηρεσίας και μικρός αριθμός αστυφυλάκων φρουρών).
Πώς; Μα με ατομικές ή και ομαδικές πράξεις αντιβίας που είναι υποχρεωμένοι οι κομμουνιστές αλλά και οι συμπαθούντες να επικροτούν ή έστω να υποβαθμίζουν την σημασία του γεγονότος με όλα τα μέσα που διαθέτουν δηλαδή εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και το «κύρος» του εκάστοτε υπερασπιστή...(Θυμηθείτε τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκαν οι τρομοκρατικές και δολοφονικές ενέργειες της αριστεράς από το 1974 μέχρι σήμερα από τους τέως μεγαλο-ΠΑΣΟΚους και σημερινούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ στην χώρα μας).
Γιατί; Αφού αυτή την στιγμή οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για «επανάσταση», αρκεί να ανάβουν τα αίματα και να δημιουργούνται αφ' ενός μεν εντυπώσεις με ταυτόχρονη ικανοποίηση του άρρωστου ψυχισμού τους και αφ' ετέρου να τηρούνται σε επαναστατική εγρήγορση οι κομμουνιστές
Το θέμα είναι ότι ενώ το ΚΚΕ δεν παύει να διακηρύσσει ποικιλοτρόπως ότι ακολουθεί πιστά αυτή την αρχή, όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να εθελοτυφλούν.
Και καλά οι «προοδευτικοί». Αυτοί δεν βλέπουν ή μάλλον βλέπουν αυτό που θέλει το συμφέρον τους.
Οι άλλοι όμως  που το παίζουν «δεξιοί» και κυρίως οι «μεγαλοσχήμονες» κομπλεξικοί δεξιοί που  πάντα τηρούσαν ενοχική στάση απέναντι στους κομμουνιστές, ένας θεός ξέρει γιατί; Αυτοί που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο πολεμιστή κομμουνιστή που πέρασε την ζωή του δια πυρός και σιδήρου είτε μαχόμενος για την ιδεολογία του, είτε εκτοπισμένος στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες των ονείρων του (τις πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες) εξ αιτίας αυτής ακριβώς της ιδεολογίας του, αρκούμενοι σε «αναλύσεις υψηλού επιπέδου» τρομάρα τους, των κειμένων των Μαρξ και Έγκελς, μπορεί και του Λένιν, τι ρόλο παίζουν άραγε;
Αλήθεια ξέρετε πόσα υπερδεξιά υψηλά ιστάμενα στελέχη δεξιών κομμάτων υπήρξαν κυρίως προ του  1967 αλλά και μεταπολιτευτικά πληρωμένοι πράκτορες της ΚΑ-ΓΚΕ-ΜΠΕ και της ΣΤΑΖΙ που δρούσαν επικουρικά και ύπουλα υπέρ των κομμουνιστών; Δεν είναι δικά μου μυθεύματα και έχετε πολλά να μάθετε αν διαβάσετε τον κομμουνιστοσυμμορίτη «αρχιστράτηγο» Γιώργο Βοντίτσιο ή Γούσια αλλά και τον κεντρώο Γιάννη Κάτρη στο βιβλίο του «Η Γέννεση του Νεοφασισμού». Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην δική μου ανάρτηση με τίτλο "Οι ανεπίληπτοι υπερδεξιοί πράχτορες της ΕΣΣΔ, τα αριστερά αποβράσματα και «τα όνειρα θερινής νύχτας»" στις 21/3/2013
Και έρχονται σήμερα οι κομπλεξικοί και αδιάβαστοι δεξιοί, ο θεός να τους κάνει, του ελληνικού κοινοβουλίου να καταπίνουν την προσβολή αλλά και την ευθεία απειλή που τους πέταξε κατάμουτρα η ατσούμπαλη Παπαρήγεβνα χωρίς να έχουν την δύναμη να την αποστομώσουν και να την βάλλουν στην θέση της και μαζί της όλη την τσογλαναρία του 4-6% που θέλει σώνει και καλά να μας αναμορφώσει στα πλαίσια του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» δίνοντας έτσι άλλοθι στην αριστερά κατατάσσοντάς την στο «συνταγματικό τόξο»
Δι' αντιπροσώπων (Αντώναρο και Παυλόπουλο) ο Καραμανλής πχ που αντί να οικτίρει τον εαυτό του για την σχεδόν αποτυχημένη πενταετία του σαν πρωθυπουργός και επιδιώκοντας μια οποιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επάνοδό του θέλει να βλέπει τον κίνδυνο για την δημοκρατία και το πολίτευμα μόνο από την μια πλευρά γενόμενος έτσι συνήγορος της αριστεράς.
Το ίδιο και ο «υποτελής κολεγιόπαις» Σαμαράς που, θέλοντας να καλοπιάσει ποιους άραγε(;) εντός και εκτός συνόρων λειτουργεί λες και μοναδικός σκοπός του είναι το πως θα απαξιώσει τον Καραμανλή  ενώ διεκδικεί επάξια τον χαρακτηρισμό του «πιο βρώμικου πολιτικάντη» μιας και ο «βολικός» κατά την γνώμη του μέσος ΝΔκράτης άρχισε να αντιλαμβάνεται τα ύποπτα πολιτικάντικα παιχνίδια του.
Η από γεννησιμιού της  ξεμωραμένη 
(αποκλειστική κληρονόμος της ανοησίας του πατέρα της)  Ντόρα που κάνει πως δεν θυμάται ποιοι ήταν μάρτυρες υπερασπίσεως και συνήγοροι των καθαρμάτων της 17 Ν που σκότωσαν τον πατέρα των παιδιών της να μας λέει «είμαι πεισματάρα και θα παλέψω για να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα» στοχεύοντας σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις «άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».
Ο «διεστραμμένος» (με την αρχαιοελληνική έννοια) και νερόβραστος  ναρκισσευόμενος  Αβραμόπουλος και
Ο ελάχιστος, γραφικός, αναλώσιμος και πάντα ετερόφωτος Δένδιας.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια όλοι αυτού του είδους προοδευτικοί και αδέξιοι δεξιοί χαρακτηρίζονταν από μεν τους αντικουμμουνιστές σαν «συνοδοιπόροι» από δε τους κομμουνιστές σαν «χρήσιμοι ηλίθιοι» και πολλές φορές απλά «ηλίθιοι» γιατί πάντα αυτοί ήταν και τα πρώτα θύματα σε περίπτωση επικράτησης του κομμουνισμού σε μία χώρα.
Πώς είπατε; Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος σήμερα μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ ενώ αντίθετα ο κίνδυνος του ναζισμού είναι προφανής;
Σοβαρά;
Επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου, να τα βλέπω αντίστροφα, να διατηρώ τους φόβους μου και να προσπαθώ με όποιον τρόπο μπορώ να καταδικάζω τον κομμουνισμό και τους κάθε λογής «χρήσιμους ηλίθιους» όποιοι κι αν είναι και απ' όπου και αν προέρχονται και αν δεν αναφέρομαι σε άλλους της παράταξης (τον Πάνο Καμμένο πχ. αλλά και άλλους) δεν το κάνω γιατί τους ξεχωρίζω αλλά για οικονομία χώρου.

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ:ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. Εξαπλώνεται ο "ιός" του "οχι σε νέα μέτρα" στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Σαφή μηνύματα στέλνουν πλέον στην κυβέρνηση όλο και πιο πολλοί βουλευτές της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν νέα μέτρα όποια και αν είναι αυτά.
Έτσι μετά τον βουλευτή Γεράσιμο Γιακουμάτο ο οποίος την Παρασκευή απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Κ.Ο της ΝΔ να ψηφίσει νέα μέτραλέγοντας χαρακτηριστικά πως "Δεν υπάρχει βουλευτής να είναι άρρωστος, να είναι βλάκας, να πει ότι “θα μπορούσα να κόψω σύνταξη, μισθό. Αύξηση εφορίας”. Δεν μπορεί να το κάνει" αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας.
Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς και σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα σε διαδικτυακό χώρο "πυροβολεί" την κυβέρνηση σχεδόν εξ επαφής με εκφράσεις όπως «νομίζουν ότι κυβερνούν ηλίθιους» και «Αίσχος»!
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ο Β. Πολύδωρας:
Ρώτησαν τον Βύρωνα Γ. Πολύδωρα για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη σθεναρή απόκρουση των οριζόντιων μέτρων. Και απήντησε:

Ο «σουλτάνος» διχάζει την Τουρκία και το κόμμα του

Erdogan06-20october2013
Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Εναλλακτικές επιλογές και «εφεδρείες», ώστε να διατηρήσει την κυριαρχία του και στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Τουρκία μετά τις προεδρικές εκλογές του καλοκαιριού, κατασκευάζει το κυβερνών ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ.
Ο πανίσχυρος σήμερα Ταγίπ Ερντογάν διχάζει την τουρκική κοινωνία, ενοχλεί τα δυτικόστροφα στελέχη του κόμματός του και προκαλεί πραγματική ανησυχία στους συμμάχους (όσους απέμειναν) της Τουρκίας.
Σε μια προσπάθεια αυτοσυντήρησης του ίδιου του κόμματος, η πραγματική σύγκρουση μεταξύ του ισλαμοεθνικισμού με το υπόλοιπο 50% της τουρκικής κοινωνίας που τάσσεται υπέρ του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, επιχειρείται να αντικατασταθεί από την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΑΚΡ, με τους δύο πόλους να συγκροτούνται ο ένας γύρω από τον Τ. Ερντογάν και ο άλλος γύρω από τον πρόεδρο της Τουρκίας και συνιδρυτή του ΑΚΡ Α. Γκιουλ.
Η κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου θα διαμορφώσει το νέο σκηνικό στην Τουρκία καθώς από τη έκβασή της δεν θα κριθεί μόνο ποιος θα περάσει το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου στην Τσάνκαγια για τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά θα χαραχτεί και η κατεύθυνση που θα πάρει η μεγάλη μουσουλμανική χώρα για τα επόμενα χρόνια.

Το μεγάλο φαβορί
Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς παραμένει λαοφιλής η ακραία λαϊκιστική ρητορική που συγκινεί ακόμη τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της τουρκικής κοινωνίας, ενώ το τουρκικής εκδοχής μείγμα του ισλαμοεθνικισμού βρίσκει σημαντική απήχηση στην τουρκική κοινωνία.
Στην πρώτη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος εφόσον το αποφασίσει το κόμμα του, κάτι που είναι μάλλον

Η κατάρα ξανακτυπά.

του Γιάννη Σπανού

Από την αυγή των ιστορικών αιώνων εμάς τους Έλληνες μας δέρνει μια κατάρα. Η κατάρα του διχασμού. Πρόκειται περί κακοδαιμονίας με μόνιμη εστία την πολιτική που ανάβει τη φωτιά του αφανισμού. Πυροδότες, κατά κανόνα οι πολιτικοί, με τους δαυλούς των προσωπικών επιδιώξεων και των κομματικών συμφερόντων, που βυθίζουν αλόγιστα στα προσανάμματα των αφορμών που οι ίδιοι σκαρφίζονται, με συνέπειες οδυνηρές για τον λαό και την δύσμοιρη πατρίδα και θύματα την πολιτεία και τη δημοκρατία, που μετατρέπουν σε παραναλώματα του πυρός και σε στάχτες. Δείγματα γοερά από των απωτάτων χρόνων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η καταστροφή των επιτευγμάτων του χρυσού πέμπτου αιώνα με τον πελοποννησιακό πόλεμο, η πτώση της αυτοκρατορίας των μέσων χρόνων με τις θρησκευτικές έριδες, ο διάσταση πολιτικών και στρατιωτικών στην επανάσταση, ο διχασμός βενιζελικών και βασιλικών κατά τον εικοστό αιώνα με αποτέλεσμα τη Μικρασιατική καταστροφή, ο μεταπολεμικός εμφύλιος με την αδελφοσφαγή, η εσωτερική αναταραχή που επέφερε την Κυπριακή Καταστροφή. Και τώρα ο πυροδοτούμενος αναβρασμός, με αφορμή τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας για οικονομικά εγκλήματα, τις κλεψιές και τις απάτες, που θα προκαλέσει νέες συμφορές στην πολύπαθη, ημικατεχόμενη και απειλούμενη πατρίδα.
Η αναζήτηση των ευθυνών και για τα προηγηθέντα και για τα κυοφορούμενα κακά είναι επιφανειακή. Οι Έλληνες κλαίουν επί των ερειπίων αλλά δεν εμβαθύνουν στις αλήθειες των

Οι Γάλλοι έφτιαξαν αρχαίο Ελληνικό πλοίο για να τιμήσουν τους Έλληνες που Ίδρυσαν την Μασσαλία


Μπροστά από το μαρμάρινο μνημείο που είναι αφιερωμένο από την Ελλάδα και που θυμίζει την ιστορία του Πρωτέα και της Γύπτις και κάτω από το επιβλητικό κάστρο του St. Nicolas στην είσοδο του λιμανιού της Μασσαλίας ,όπου το 600 π.Χ. οι Έλληνες Φωκαείς από τη Μικρά Ασία κατέπλευσαν με πλοίο και έφεραν το πολιτισμό στην Ευρώπη ιδρύοντας αποικία με το όνομα Μασσαλία, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η καθέλκυση αντιγράφου αρχαίου ελληνικού πλοίου.
Το ξύλινο πλοίο ναυπηγήθηκε στο παραδοσιακό καρνάγιο Bord, από ξύλο πεύκου Άλπεων, βελανιδιάς και ελιάς με σύνδεση λινάτσας ,επικάλυψη πίσσας ,όπως ακριβώς το ναυάγιο που βρέθηκε στις ανασκαφές στη πλατεία Jules Vernes το 1993. Ήταν μια συγκινητική τελετή για όσους ‘Ελληνες παρευρέθηκαν γιατί θύμισε σε όλους την αρχαία Ελληνική ιστορία δίνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο το κόσμο. Στη τελετή παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Στυλιανός Γαβιήλ, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος της Ελλάδος Πλοίαρχος ΛΣ Δημοσθένης Παπαλεονάρδος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Μασσαλίας π. Δημήτριος Αρκαζού, ο αντιδήμαρχος Μασσαλίας Ρ. Mennucci κ.ά.
Μετά από τους χαιρετισμούς των παρευρισκομένων, οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας συμμετείχαν στη καθέλκυση του πλοίου στα νερά του παλιού λιμανιού και ακολούθησε δεξίωση στο χώρο μπροστά από το μνημείο.
 πηγή
 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ

Σαν συνέχεια του προλόγου μου στην προηγούμενη ανάρτηση μεταφέρω εδώ το κείμενο που μου έστειλε ο φίλος « jd <jdimi1@optusnet.com.au>». Αναφέρεται στον ελβενιζέλο και στην πρόταση απονομής βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον Αττατούρκ.
Ο.Π. 

Ειχα διαβασει καποτε οτι ο Ε.Βενιζελος ειχε προτεινει για το βραβειον Νομπελ ειρηνης, την υποψηφιοτητα του Κεμαλ Ατατουρκ προς τα μελη της επιτροπης αυτης, Δεν φανταστηκα ομως ποτε πως καποια ημερα θα εφτανε στα χερια μου μια τοσο υψηλης σπουδαιοτητος επιστολη. Εν τουτοις ειναι εδω μπροστα σας να την διαβασετε κι'εσεις ολοι, διοτι πρεπει να τη διαβασετε να ιδειτε με τα ματια σας και να μαθετε μιαν αληθεια που μας την κρυβουν επι 80 τοσα χρονια τωρα οι εκαστοτε κυβερνωντες την Πατριδα. Αυτα που θα διαβασετε ειναι γραμμενα με το χερι του Ε.Βενιζελου και δεν επιτρεπεται εις ουδεναν να τα αμφισβητησει! Εδω θα ιδειτε το μεγεθος της προδοσιας αλλα και της υποκρισιας εις βαρος της πατριδος μας (αλλα και πατριδας του) του βδελυρου αυτου ανθρωπου. Γιαννης Δημητρουλας,

************************************************

ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ 1932!

''ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ 
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ''

Επιστολη Βενιζελου για τον Μουσταφα Κεμαλ, εις τον προεδρον απονομης των βραβειων ''Νομπελ" το 1932 δια να του απονειμη το ''Νομπελ ειρηνης''. Εαν ακομη μερικοι

Οκτωβριανά 1931. Η πρώτη «εξέγερση» των Ελλήνων στην Κύπρο

Δράσις Κες Εφαεφπ
Διαβάστε το κείμενο των υπερήφανων Κυπρίων φοιτητών. Το μόνο που θέλω διευκρινήσω είναι ότι ο ελβενιζέλος, με την προτροπή «να κάτσουν ήσυχα οι Κύπριοι» δεν απέβλεπε ούτε ήλπιζε σε τίποτε. Απλώς η η εξέγερση των Κυπρίων του χαλούσε τα σχέδια που πρόβλεπαν, μεταξύ άλλων, και την πρότασή του απονομής του «βραβείου Νομπέλ Ειρήνης» στον Κεμάλ, την επόμενη χρονιά.
Ο.Π.


Δράσις Κες Εφαεφπ 21 Οκτωβρίου

Συμπληρώνονται σήμερα 82 χρόνια από την πρώτη εξέγερση των Ελλήνων της Κύπρου ενάντια στον άγγλο δυνάστη. Ήταν Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 1931 όταν πλήθη Λαού, αυθόρμητα βγήκαν στους δρόμους της Κυπριακής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική της αποικιοκρατικής κυβέρνησης. Δύναμη τους και καθοδηγητής τους το αιώνιο αίτημα των Κυπρίων: Η Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.
Ο διάκονος Διονύσιος Κυκκώτης, αφού ύψωσε την Ελληνική σημαία, κάλεσε τους συγκεντρωθέντες να ορκιστούν, στο όνομα της Αγίας Τριάδας, πειθαρχία και πίστη προς την πατρίδα. Ακολούθως τα πλήθη υπό τους ήχους των καμπάνων και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο ανηφόρησαν προς το Κυβερνείο και υπέστειλαν την αγγλική σημαία ζητωκραυγάζοντας υπέρ της Ενώσεως.
Στο μεταξύ στο κυβερνείο κατέφθασαν ένοπλοι Αγγλοι αστυνομικοί, οι οποίοι συνεχώς

Τι άλλο να ισοπεδώσουμε;

Του Γιώργου Κράλογλου

Ασφαλώς και πρέπει να σηκώσει η κυβέρνηση το (όποιο) ανάστημά της προς την Τρόικα και για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και για το κενό των 2 δισ. ευρώ. Αλλά οι ηρωισμοί τύπου «ΟΧΙ» πρέπει να έχουν και αντίκρισμα. Τα μέτρα που έχουν ήδη υπογραφεί και θα εφαρμοστούν μέχρι το 2016 αρκούν για να μην μείνει τίποτε όρθιο...
Είναι κατανοητή η απόφαση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και Σταϊκούρα να μην δεχθούν πιέσεις από την Τρόικα για οριζόντια μέτρα. Γιατί αν πάμε και σε άλλα οριζόντια θα πρόκειται για μέτρα-θάνατο και των τελευταίων που έχουν μείνει για να πληρώνουν φόρους και πόρους του κράτους.
Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι η πραγματική σημασία των συμπληρωματικών διαβεβαιώσεων (του κ. Σταϊκούρα) ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει και μέτρα που μπορεί να είναι ισοπεδωτικά.
Θεωρητικά μπράβο της και μακάρι να το είχε κάνει και μέχρι τώρα.
Αλλά ποια λέγονται ισοπεδωτικά μέτρα, κ. Σταϊκούρα, αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πρώτοι απ΄ όλους, μαζί με τους πάσης φύσεως ιδιοκτήτες ακινήτων, τους επαγγελματίες και κάθε μορφής επιχειρηματίες έχουν ήδη πληρώσει την ισοπεδωτική πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το 2009 μέχρι σήμερα και μάλιστα

Οι Ιδεολογικές Παρωπίδες της Αριστεράς προκαλούν εγκεφαλική τύφλωση


γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος

Σήμερα διάβασα ένα άρθρο στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ο Χριστός σταμάτησε στα Φάρσαλα» στο οποίο ο αρθρογράφος δεν στέκεται ούτε στο πως βρέθηκε ένα παιδί στα χέρια των παραβατικών γύφτων, ούτε ανησυχεί για το προφανές εμπόριο παιδιών (όποιου χρώματος και εθνικότητος), ούτε για το τι βάζουν τα παιδιά και κάνουν, όπως την 4χρονη Μαρία που ζητιάνευε στην Λαϊκή αγορά της Λαμίας, ούτε για την κρατική διαφθορά καθώς είχαν στα χέρια τους ληξιαρχική πράξη γέννησης της 4χρονης! Δεν αναρωτήθηκε πώς εξέδωσαν ΑΦΜ για να παίρνουν επίδομα τέκνων ούτε φυσικά πώς μπορούσε η 40χρονη «μητέρα» να ανοίγει οικογενειακές μερίδες με υποτιθέμενες γέννες ανά μήνα. Αυτά δεν πέρασαν από το μυαλό του.. προοδευτικού αρθρογράφου. Το μόνο που τον απασχόλησε ήταν ο τρόπος που παρουσιάστηκε γράφοντας ότι «η υπόθεση αυτή και ο τρόπος που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ήρθε να ενεργοποιήσει για μια ακόμη φορά τα ρατσιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας !! εφ όσον ο δημοσιογράφος που παρουσίαζε την είδηση έδωσε έμφαση στη διαφορετικότητα του «ξανθού αγγέλου» που έκανε το απόλυτο κοντράστ μέσα σε έναν καταυλισμό σκουρόχρωμων Ρομά.
Μάλιστα αναφερόμενος στο συστηματικό και επιθετικό κρεσέντο των εγκάθετων ΜΜΕ στην Χρυσή Αυγή γράφει ότι… «ο υποτιθέμενος «εκδημοκρατισμός» της πλειοψηφίας των συστημικών μέσων, σταμάτησε απότομα το βράδυ της Παρασκευής στα Φάρσαλα. Εν χορώ

Εις Οιωνός Κάκιστος!!!

του Λάζαρου Μαύρου

Τ Ρ Ε Ι Σ ΛΕΞΕΙΣ πίσω από τις οποίες αποκρύπτεται σκοπίμως και δολίως η ασύστολη εξαπάτηση των πολιτών. Με δράστες τους διαδοχικώς κυβερνώντες, στην ιερή υπόθεση της Αμυντικής Θωράκισης. Είναι οι λέξεις «εκσυγχρονισμός» και «αναδιοργάνωση - αναβάθμιση» της Εθνικής Φρουράς. Εδώ και μιαν ακριβώς δεκαετία 2002 - 2013, μ’ ελάχιστες, παροδικές, μάταιες και θνησιγενείς εξαιρέσεις, ροκανίζεται επαναληπτικά, ξηλώνεται συστηματικά, αποδυναμώνεται ουσιαστικά η δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού να αντιτάξει επαρκώς αποτρεπτική ένοπλη άμυνα, στη διαρκώς ενισχυόμενη τουρκική στρατιωτική απειλή. Οι διαδοχικώς κυβερνήσαντες έχουν καταντήσει την άμυνα του τόπου σε τέτοιο χάλι ώστε:

Αυτή είναι η αλήθεια για το “γκριζάρισμα” των Ιμίων

Imia-Simitis01-20october2013
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η υπόθεση των Ιμίων και οι χειρισμοί που έπρεπε να γίνουν και ΔΕΝ έγιναν τον Ιανουάριο του 1996, επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά τη σχετική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βασιλείου. Είπε ο κ. Σημίτης:
«Στην υπόθεση των Ιμίων το 1996, η επάνοδος στη ρύθμιση που ίσχυε από τότε που τα Δωδεκάνησα έγιναν ελληνικά αποτέλεσε για τους ίδιους κύκλους προδοσία. Η Ελλάδα κατ’ αυτούς θα έπρεπε να κηρύξει πόλεμο στην Τουρκία. Σήμερα η προσοχή τους στρέφεται στην άμεση κήρυξη της ΑΟΖ. Ετσι θα εξασφαλίσουμε μεταξύ άλλων, ισχυρίζονται, και τα πετρέλαια που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση».
Εκτός του ότι επιχείρησε να συνδέσει δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι πέρα για πέρα άστοχη, διότι πάνω απ’ όλα δεν καταγράφει με ακρίβεια το καθεστώς των συγκεκριμένων βραχονησίδων. Αντίθετα θολώνει τα νερά… Μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 1996, αποτελούσαν ελληνικό έδαφος. Μετά την κρίση, που δημιούργησε η απερισκεψία Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, είναι

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

από τον «Φιλούμενο»


ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ (α)(Πρωτοδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΡΗΞΗ στις 20-9-2008) ->Προσέξτε την ημερομηνία

Αρχίζουμε σήμερα μια σειρά αναρτήσεων σχετικά με τις προσπάθειες που έγιναν από διαφόρους κύκλους για την κατάργηση του ελληνικού αλφαβήτου και την αντικατάστασή του με το λατινικό. Στις μέρες μας, όπου οι προσπάθειες αποδόμησης του ελληνικού έθνους επιχειρούνται από πολλές πλευρές θεωρούμε ότι αυτή η ιστορική αναδρομή θα επιτρέψει σε πολοούς να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.Δ.Ε.Ε.Το προηγούμενο άρθρο μου, για το ξενόγλωσσο αλαλούμ που εμφανίζουν οι επίσημες κρατικές πινακίδες ενημέρωσης όσων ταξιδεύουν στους ελληνικούς δρόμους, πυροδότησε, καθώς φαίνεται (κρίνοντας από σχετικές παρατηρήσεις και τηλεφωνήματα), ένα ζήτημα που επανέρχεται κατά περιόδους στην επιφάνεια: Την γενικότερη σχέση του ελληνικού αλφάβητου με το λατινικό. Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο κείμενο έγιναν κάποιες συζητήσεις όπου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει. Θα σταθώ στην πλέον ζωηρή από αυτές, όπου ξεφύγαμε από το θέμα μας, όπως γίνεται συνήθως σε κουβέντες μεταξύ νεοελλήνων και καταλήξαμε να συζητάμε ένα παλιό πρόβλημα, την ανάγκη ή όχι της αντικατάστασης του αλφαβήτου μας με το λατινικό!Δεδομένου ότι, όπως προανέφερα, το ζήτημα αυτό επανέρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα από διαφόρων κατηγοριών «προοδευτικά» και «πρωτοπόρα» πνεύματα, έκρινα σκόπιμη μια σύντομη αναδρομή στο θέμα, που θα μας βοηθήσει πιστεύω να αντιληφθούμε το «τι παίζεται», κατά την άποψή μου, γύρω από αυτό στο προσκήνιο, αλλά συχνά και στα παρασκήνια.Θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι

Το μπλε ΠΑΣΟΚ του κ. Σαμαρά

μπλεΠΑΣΟΚ.jpg
γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος (e-mail)

Από την οικονομική πολιτική, στα θέματα νόμου και τάξης, στην λαθρομετανάστευση και την ελευθερία του λόγου, η κυβέρνηση Σαμαρά ακολουθεί πιστά τις πολιτικές του Γιώργου Παπανδρέου. Οι ομοιότητες είναι τόσες πολλές και σημαντικές, που είναι σαν η Ελλάδα να μην έχει αλλάξει κυβέρνηση από τον Οκτώβριο του 2009.
Είναι φυσικό ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας τα κόμματα που συμμετέχουν αναγκάζονται να κάνουν συμβιβασμούς. Ακόμα και όταν μια κυβέρνηση είναι μονοκομματική γίνονται συμβιβασμοί και υποχωρήσεις σε άλλα κόμματα και ομάδες πίεσης. Όλα αυτά, κατά κανόνα, είναι ανεκτά και αναπόφευκτα σε μια δημοκρατία όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις. Το θέμα όμως με την κυβέρνηση Σαμαρά, είναι ότι δρα ως η συνέχεια της κυβέρνησης Παπανδρέου του 2009. Η αριθμητική υπεροχή των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση είναι αντιστρόφως ανάλογης της επιρροής του κόμματος τους στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Ορθώς κάποιος μπορεί πει αυτή ήταν η κατάντια της “δεξιάς” παράταξης στα χρόνια της μεταπολίτευσης - ένας είδος ιδεολογικής και πολιτικής υποτέλειας στην καθεστωτική σοσιαλδημακρατία. Όμως, ο κ. Σαμαράς άλλα είχε υποσχεθεί για να βγει αρχηγός της ΝΔ.
- Οικονομία: Οι πολιτικές των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου από τότε που ξέσπασε η κρίση ήταν σταθερές και αμετάβλητες στον στόχο και τα μέσα. Κυρίαρχος στόχος

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών στη Γαλλία

από τον «George Gemini», e-mail

Το βιβλίο «La France Orange Mécanique»* («Η Γαλλία Κουρδιστό Πορτοκάλι») του Γάλλου συγγραφέα Laurent Obertone, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στη Γαλλία, έγινε best-seller, και βρίσκεται ανάμεσα στα 10 πρώτα σε πωλήσεις βιβλία στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Amazon.fr, παρά την έλλειψη της διαφήμισης και έναν σχεδόν άγνωστο, μέχρι πρόσφατα, συγγραφέα. Σε μια περίοδο, που λόγω της οικονομικής κρίσης οι πωλήσεις των βιβλίων έχουν μειωθεί σημαντικά, ο εκδότης έχει εκτυπώσει πολλές χιλιάδες επιπλέον αντίτυπα, αφού το βιβλίο έγινε ανάρπαστο. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι αν το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο περιγράφει το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικότητας των μεταναστών στη Γαλλία, είχε δημοσιευθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους, το εκλογικό αποτέλεσμα ίσως να ήταν διαφορετικό.

http://www.youtube.com/watch?v=zgzsLv8gAPU
YouTube - Βίντεο από αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου