Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καμπάνια από Έλληνες για την ανάπτυξη του τουρισμού.


Μπορεί η Ελλάδα να περνάει δύσκολες ώρες αλλά κάποιοι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω. Γνωρίζοντας ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είχαν μια έξυπνη ιδέα: Να βοηθήσουν, έστω και λίγο, την προβολή του μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας.
Αν η ιδέα δεν σας κινεί το ενδιαφέρον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία εκστρατεία. Στόχος είναι οι εξωτερικές αυτές διαφημίσεις να αναρτηθούν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προβάλουν την Ελλάδα.
Προφανώς όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται χρήματα. Έτσι λοιπόν γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της εκστρατείας. Συνεπώς, αν μπορείτε να συνεισφέρετε έστω και λίγο, μην το σκέφτεστε:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους : Help Fund NYC Billboard to Promote Tourism in Greece
(Πηγή: ana-mpa)

Νέα συμφωνία – Νέα δεινά για το λαό!



Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν για το δεύτερο πακέτο «στήριξης» της χώρας μετά την πλήρη αποτυχία του πρώτου. Ως πρόσθετος μποναμάς προβλέπεται ένας φοβερός μηχανισμός ελέγχου του κράτους από εισαγόμενους υπαλλήλους – επόπτες.

Για να αποδειχτεί μάλιστα πόσο εμπιστεύονται οι δανειστές/τοκογλύφοι τους κυβερνώντες τη χώρα μας, προέβλεψαν το άνοιγμα ενός «ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού» για κατά προτεραιότητα αποπληρωμή των παλαιών δανείων από το νέο δάνειο. Κατόπιν τούτων ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών επέστρεψαν από τις Βρυξέλες, περιχαρείς ότι εκτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο!

Οι «εφαρμοστικοί νόμοι» της συμφωνίας άρχισαν ήδη να κατατίθενται στην βουλή με...

Σόγια και Μεταβολικό Σύνδρομο


Ιωάννης Πολίτης.

Καθηγητής Φυσιολογίας Θρέψεως,
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Μεταβολικό Σύνδρομο (ΜΣ) είναι ένας όρος που εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στην ιατρική κοινότητα την τελευταία δεκαετία. Ουσιαστικά το ΜΣ είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο κλινικών συμπτωμάτων και συγκεκριμένα από παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και διάφορες ανωμαλίες του γλυκαιμικού ελέγχου που συνδέονται εν γένει με την αντίσταση στην ινσουλίνη [1]. Η αντίσταση στην ινσουλίνη κατέχει κεντρικό ρόλο στην παθοφυσιολογία του ΜΣ, ενώ η παχυσαρκία αποτελεί την πιο συχνή κλινική εκδήλωσή του [2]. Το οξειδωτικό στρες είναι αυξημένο σε ασθενείς που παρουσιάζουν ΜΣ και συνδέεται τόσο με την αντίσταση στην ινσουλίνη όσο και με τη δυσλειτουργία του ενδοθηλίου [3].

Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι ο λιπώδης ιστός αντιπροσωπεύει ένα μεταβολικά ενεργό όργανο το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα καλά ανεπτυγμένο αγγειακό σύστημα, ενώ περιέχει μεγάλου μεγέθους ινσουλινο-ανθεκτικά λιποκύτταρα και πληθώρα ανοσοικανών κυττάρων [4]. 

Υπάρχουν δύο σημαντικές μεταβολές στη λειτουργία του λιπώδους ιστού σε ασθενείς με ΜΣ. Η πρώτη μεταβολή...

Δύο φορές ξένος - Η Συνθήκη της Λωζάνης Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2869/48/lang,el/

Ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και τη Συνθήκη της Λωζάνης 

Δείτε το εδώ


Αυτόν τον δήθεν ήρωα, ανθέλληνα όργανο του διεθνούς κομμουνισμού έχουμε αναγάγει σε σωτήρα της Ελλάδος; Δυστυχώς η Ελλάδα δεν τιμά τους πραγματικούς της ήρωες αλλά ψευτοήρωες, καλή ώρα σαν τον Γλέζο.

  Βίντεο-Πόσο γρήγορα ξεχνάμε: Ο Γλέζος προσκυνάει τη σωρό του σφαγέα των Ελλήνων Ενβέρ Χότζα



Τα θυμάστε αυτά τα αυτοκολλητάκια, από τη δεκαετία του 80; Θυμάστε τον Σεβαστιανό; Τον ποιμενάρχη που νεκρανάστησε το Βορειοηπειρωτικό, και κατήγγειλε ασταμάτητα την Αλβανία; Θυμάστε ότι κάθε Πάσχα έβαζε ισχυρά μεγάφωνα και έκανε Ανάσταση στο ακριτικό χωριό Μαυρόπουλο απέναντι από την Δρόπολη Αργυροκάστρου για να φθάνει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στους σκλάβους αδερφούς μας;

Θυμάστε τον Ενβερ Χότζα που κήρυξε το πρώτο άθεο κράτος στον κόσμο και έβαζε να σαπίζουν στις φυλακές οι Βορειοηπειρώτες; Θυμάστε ότι η αριστερά και ο Παπούλιας...

ΠΕΡΣΙΝΕΣ "ΑΔΕΛΦΕΣ", ΦΕΤΙΝΟΙ...ΑΝΤΡΕΣ...!!!


ΟΙ "ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ" ΤΩΝ Μ.Μ.Ε., ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ...!!!


Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την παραπάνω λαϊκή ρήση, με καθώς πρέπει αναφορά σε "αδελφές" και "άντρες", παρότι θα έπρεπε, να τους αποδώσουμε τον πραγματικό λαϊκό χαρακτηρισμό, πού στο κάτω-κάτω της γραφής, λόγω συμπεριφοράς, τους ανήκει εξ' ολοκλήρου...!!!
Αφορμή μας έδωσε το κύριο άρθρο του Δ.Ρίζου το οποίον προσυπογράφουμε πλήρως, με τον καθώς πρέπει χαρακτηρισμό "μιζερολάγνα" ΜΜΕ και δημοσιογραφικά "παπαγαλάκια", πού... σήμερα εντελώς ξαφνικά μας προέκυψαν και...αντιμνημονιακά.
Ακόμη στα αυτιά μας έρχονται οι πανηγυρικές ιαχές για το 1ο Μνημόνιο, πού αποτέλεσε την αρχή του κακού και όλων των δεινών μας και πού αναπόφευκτα μας οδήγησε στο 2ο των Πρετεντέρη--Χατζηνικολάου...!!!
Αυτοί οι δύο ταιριαστοί, δεν έβγαζαν φλύκταινες στο στόμα και δεν κατηγορούσαν τον...

Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)

Με όλα όσα γίνονται –και με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται- η χώρα, σαν έθνος, και οι πολίτες της εξαθλιώνονται και εξαχρειώνονται με ταχύτατο ρυθμό.
Στο πλαίσιο αυτό οι φτωχοί γίνονται πολύ φτωχότεροι και οι πλούσιοι θα γίνουν πολύ πλουσιότεροι.  Για τους μεν, τους φτωχούς, δεν υπάρχει η δυνατότητα της ευκαιρίας, ενώ για τους δε, τους πλουσίους, οι δυνατότητες ευκαιρίας είναι καταπληκτικές.  Στην ουσία πρόκειται για ανακατανομή του πλούτου της χώρας και διαμόρφωσης νέων κοινωνικών διαστρωματώσεων που θα δημιουργήσουν νέες μορφές φεουδαρχίας.
Σε τέτοια κοινωνικά περιβάλλοντα αλλοιώνονται και μεταλλάσσονται οι αξίες και οι μορφές δικαίου στις οποίες πιστεύουν –και αποδέχονται- οι πολίτες μιας χώρας και διαμορφώνεται μια νέα μορφή συνείδησης.  Βέβαια αυτοί που μπόρεσαν να φύγουν, ως μετανάστες  καταδιωκόμενοι από την απελπισία και τη δυστυχία και το άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα κατοχής, από τη χώρα ίσως διατηρήσουν τις παραδοσιακές αξίες όπως συμβαίνει κυρίως με τους Έλληνες της ομογένειας οι οποίοι είναι οι «γνήσιοι Έλληνες» που δεν διεφθάρησαν από το «σύστημα».
Οι υπόλοιποι Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα ως υποτελείς δουλοπάροικοι σε διαφθαρμένους και ανίκανους κυβερνήτες που νομοθετούν σύμφωνα με τα κέφια και τις επιλογές του για διαιώνιση...

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ισλαμιστές


Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ισλαμιστέςΟι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας από ισλαμιστές του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στις οποίες είναι ο Πούτιν υποψήφιος, μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.
Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία αυτή ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα...

Εκκλησίες Ελέγχου του Κράτους

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος
Από την αρχή της κρίσης που πλήττει τον τόπο παρατηρεί κανείς την εκδήλωση πληθώρας πρωτοβουλιών πολιτικού περιεχομένου από ομάδες, που αγωνίζονται σε ένα πολωμένο κλίμα, στην οργάνωση εναλλακτικών προτάσεων στο αδιέξοδο που το πολιτικό κατεστημένο με τα πλοκάμια του έχει οδηγήσει την κοινωνία. Σχεδόν όλες αυτές οι ομάδες διέπονται από φιλοπατρία και ανησυχία για το μέλλον των παιδιών μας αλλά οι περισσότερες βασίζονται μόνον σε ευγενείς προθέσεις οι περισσότερες στερούμενες πείρας στην πολιτική αρένα και στέρεες επαφές με την Ελληνική πραγματικότητα. Οι περισσότερες ατονούν, λίγες επιμένουν αλλά και αυτές προτείνουν στρατηγικές που απαιτούν όλα να προγραμματιστούν και να αναπτυχτούν γύρω από έναν ηγέτη σωτήρα. Αν κανείς παρατηρήσει από κοντά τις διαβουλεύσεις τους, θεωρούν αυτό το στοιχείο απαραίτητο. Και βεβαίως όπως έχει διδάξει η ιστορία μια τέτοια διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια προσπάθεια στη σημερινή Ελλάδα με τις οθωμανικές δομές, με όλες τις καλές προθέσεις, έστω και αν πετύχει να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μας ξαναφέρει στην σημερινή κατάσταση σε μερικά χρόνια. Και γι`αυτό όσο και κρίσιμη και εάν είναι η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση με τις απρόβλεπτες...

Μας κυβερνούν ραγιάδες, ανίδεοι, βλάκες ή προδότες; Άφησαν τα νησιά μαςσ «αφύλακτα»!


Διαταγή ΥΠΕΘΑ: Τα μαχητικά ΞΑΝΑ πάνω από το Καστελόριζο!

Ποιος θα το περίμενε από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι η είδηση που θα προέκυπτε θα συνδεόταν με την εντολή του υπουργού στα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών και την ηγεσία να ξαναρχίσουν τις υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι τόσο καιρό, στο πλαίσιο της ηλίθιας και αυτοκαταστροφικής πολιτικής της αποφυγής των πάντων που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν την Τουρκία, τα μαχητικά μας δεν περνούσαν πάνω από το ελληνικό νησί. Και όσο και να φαίνεται σε εμάς που μένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα παράξενο ή ακόμα και αδιανόητο, η διέλευση ελληνικών μαχητικών στα ακριτικά μας νησιά γεμίζει τις καρδιές των Ακριτών μας με σιγουριά και με μια γαλήνη πως, ότι και να συμβεί, υπάρχουν κάποιοι που ξημεροβραδιάζονται έχοντας στο μυαλό την ασφάλειά τους και...

Τι συμβαίνει με την Ελληνική ΑΟΖ ;;;


Αυτό τον καιρό οι ταπεινωτικές και προσβλητικές δηλώσεις πρός την Ελλάδα καλύπτουν όλο το φάσμα των προκλητικών δηλώσεων απέναντι σε ένα υπερήφανο λαό με λάθος ηγεσίες. Μούρχεται στο μυαλό μιά φράση την οποίαν συχνά την λέει ένας φίλος, “Μάθαν ότι κουραστήκαμε, πλακώσαν και οι βδέλες”. Θα προσπαθήσω να στοιχειοθετήσω παρακάτω κάποιες απο τίς πολλές πληροφορίες οι οποίες εμφανιστήκαν στα ΜΜΕ, ούτως ώστε να θεμελειώσω την νοηματική κατάληξη, του ότι η περιοχή μας αλλάζει ραγδαία, οφθαλμοφανώς πλέον, και ο Ελληνικός λαός καλείται για πολλοστή φορά να φυλάξει “θερμοπύλες”. 

Οι προκλητικές δηλώσεις  του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, Κρίστοφ Λάιτλ, ο οποίος προτείνει « η Ελλάδα να πουλήσει μερικά απο τα απομακρυσμένα ακατοίκητα νησιά της στην Τουρκία... αν δείτε το χάρτη, η Τουρκία θα μπορούσε να ενδιαφερθεί σε κάποια κοντινά και ακατοίκητα νησιά.  Και δεν μιλώ για ιδιώτες αλλα για το τουρκικό κράτος. Έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε να δείξει με συμβολικό τρόπο, πως μπορεί να δώσει ένα μέρος της κυριαρχίας της….η Ελλάδα παραχωρώντας μέρος της κυριαρχίας της θα μπορούσε να...

ΡΕΚΟΡ ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ! ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ!

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΙΠΟΠΠΟΤΑΜΟΥ - ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ!

Δύο χρόνια πρωτόγνωρης για την χώρα κρίσης. Ο λαός δοκιμάζεται όπως στα χρόνια της γερμανικής κατοχής του 1941-'44. Η πείνα θερίζει,  εκατοντάδες πολίτες περιμένουν στην ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο φαϊ , ενώ πολλοί άλλοι ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών. Αλλοι από τους συμπατριώτες μας έχουν μείνει χωρίς σπίτι και βρέθηκαν άστεγοι στον δρόμο!
Μέσα σε αυτή την κατάθλίψη, την καταχνιά και την απελπίσία των Ελλήνων, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το κακό χάλι, δεν έχουν χάσει ούτε γραμμάριο βάρους. Τρώνε το...καταπέτασμα και προσθέτουν κιλά στο ήδη τεράστιο βάρος τους.
Οι δύο Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης,  Πάγκαλος - Βενιζέλος, λες και έχουν στοιχηματίσει μεταξύ τους για το ποιος από τους δύο θα βάλει πάνω του περισσότερα κιλά.

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ, ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ


Έχουμε επανειλλημμένα τονίσει την ανάγκη να απαντώνται οι συνεχείς λεκτικοί τραμπουκισμοί των Τούρκων αξιωματούχων, με πρώτο τον Εγκεμέν Μπαγίς, σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδος. Και μάλιστα σε ευρωπαικά fora. Oι παρεμβάσεις της Κυπρίας ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένης Θεοχάρους, είναι συνεχείς μα δεν αρκούν. Για άλλη μια φορά δημιουργήθηκε θέμα στις Βρυξέλλες. Για μια ακόμη φορά η τουρκική αντιπροσωπία ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά των συνεδριάσεων αναφορές του κ. Μπαγίς για «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση», και πάλι επενέβη η -ηρωική πλέον- Ελένη Θεοχάρους.
 Η Πρόεδρος της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ Χέλεν Φλοτρ έμμεσα κάλυψε τον επικεφαλής των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών και...

Μείζον για Ελλάδα το θέμα ΑΟΖ

του Μιχάλη Ιγνατίου.
Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη Λευκωσία, του έδωσε την ευκαιρία να τοποθετηθεί με περισσότερη σαφήνεια απ’ ό,τι προηγουμένως στο μείζον -για την ελληνική οικονομίαθέμα της ΑΟΖ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το 1982 μέχρι σήμερα, απέφυγαν να το θίξουν, φοβούμενες την αντίδραση της Τουρκίας. Ηταν ένα εθνικό λάθος, το οποίο πληρώνει τώρα η Ελλάδα, καθώς τα νέα δεδομένα, η επιδείνωση δηλαδή της κατάστασης της οικονομίας και η αυξημένη επιθετικότητα της Αγκυρας, καθιστούν ακόμα πιό δύσκολη την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «στόχος και σκοπός για την Ελλάδα πρέπει να είναι η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης του φυσικού πλούτου που υπάρχει στις ελληνικές θάλασσες. Πάση θυσία να τον εκμεταλλευτούμε, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάμε». Η δήλωση...

Όσο πιο χρεωμένοι....


   lifo.gr

Όσο πιο χρεωμένοι… τόσο πιο θυμωμένοι. Μαζί με την εθνική κυριαρχία τους, χάνουν και την αυτοκυριαρχία τους. Έξαλλοι είναι οι λαοί των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους γραφειοκράτες της, διαπιστώνει το «Μπίζνεσγουικ». Επειδή είναι πεπεισμένοι πως αυτοί οι γραφειοκράτες έχουν αναλάβει εργολαβικά να φέρουν εις πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των πλούσιων πιστωτριών χωρών.
Στις φτωχές…
… χώρες του ευρώ, τα πολιτικά συστήματα δοκιμάζονται σκληρά. Κάτι δείχνει να έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο καιρό λέει ο πολιτικός αναλυτής του BBC Πολ Μέισον. Σαν να μην πιστεύουν πια τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα σε αυτό που η Ευρωπαϊκή Ένωση τα αναγκάζει να κάνουν. Σαν να μην πιστεύει πια σε αυτό ούτε ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαν να παύουν σιγά σιγά ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού να πιστεύουν σε αυτή την πολιτική τάξη. Οτιδήποτε συνεκτικό έδινε μέχρι τώρα στους λαούς των φτωχών...

Πεπόνης – Μουζακίτης: «Ποιοι μας πίεσαν»


Δεν είμαι υποτακτικός του κυρίου Υπουργού» - Έγγραφα ντοκουμέντο φέρνει στο φως το newsbomb.gr



Πεπόνης – Μουζακίτης: «Ποιοι μας πίεσαν» 
του Παναγιώτη Σουρέλη


Τις αναφορές των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, που παραιτήθηκαν (προσωρινά) καταγγέλλοντας, ότι δέχθηκαν άνωθεν πιέσεις και απειλές σε υποθέσεις που χειρίστηκαν, φέρνει σήμερα στο «φως» το newsbomb.

Αποκαλύπτουμε τα έγγραφα – «φωτιά» με τα όσα υποστήριξαν οι δύο Εισαγγελείς, οι καταγγελίες των οποίων απείλησαν με κατάρρευση το «οικοδόμημα» της Δικαιοσύνης και προκάλεσαν πολιτική αναταραχή.

Οι υποδείξεις του Υπουργού και το «κυνηγητό» του Γραμματέα μέχρι το ασανσέρ…

Στις 5 Ιανουάριου 2012 ο Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών και Αναπληρωτής Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Σπύρος Μουζακίτης, σε έγγραφες διευκρινήσεις του προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός τουΓρηγόρης Πεπόνης δέχθηκαν πιέσεις, όταν παρήγγειλαν τη διενέργει...

Απίστευτα πράγματα είπε ο Ν.Σηφουνάκης σε συνέντευξή του Πως αλλάζουν οι καιροί! Από το ζιβάγκο της αντίστασης στην ... Ιταλία, στις αρμάνι γραβάτες των σαλονιών!!!



Μνημείο υποκρισίας αποτελεί η πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Νίκου Σηφουνάκη! Στο βίντεο μάλιστα στο σημείο 6:19, το δούλεμα στον Ελληνικό λαό φτάνει στο αποκορύφωμα όταν ο κρητικός που εκλέγεται στη Λέσβο, έφτασε να πει, ότι «η απόφαση των 199 βουλευτών για το μνημόνιο, είναι μια ιστορική απόφαση τόσο διευρυμένη, που ούτε η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε δεν συγκέντρωσε τόσα «ναι»!

Ξεχνά προφανώς, ότι η απόφαση της ένταξης στην ΕΟΚ, δεν πήρε τόσα ναι, γιατί τόσο ο ίδιος αλλά όσο και το κόμμα του, με το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, είχαν παρασύρει τον Ελληνικό λαό σε αντιευρωπαϊκά παιχνίδια! Αυτά έως ότου γίνουν...

Απαιτούμε την κατάργηση του συντάγματος της Ζυρίχης


Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα επικροτεί την προσπάθεια της βουλής της κυπριακής δημοκρατίας να ελέγξει την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και να αφαιρέσει την υπέρμετρη εξουσία της υπουργού εμπορίου που διαχειρίζεται το μείζον ζήτημα του φυσικού αερίου.
Η κ. Πραξούλα αν κρίνουμε από τις κατά καιρούς δηλώσεις της και αναφορές στους αίολους οραματισμούς της, περί διέλευσης του αγωγού μέσω Τουρκίας ή περί ανοίγματος υποθαλάσσιας σήραγγας που να ενώνει την Κερύνεια με την Τουρκία, καθίσταται επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.
Όλες οι διαδικασίες που αφορούν το φυσικό αέριο , από την αδειοδότηση μέχρι την εξόρυξη και την τελική εκμετάλλευση του , πρέπει να τυγχάνουν του ευρύτερου δυνατού ελέγχου και να λαμβάνει γνώση και ο λαός για ότι...

Financial Times: Το πρόγραμμα για την Ελλάδα δημιουργήθηκε για... να αποτύχει

 
Υπό τον τίτλο "Είπαν στην Αθήνα να κάνει αλλαγές σε δαπάνες και φορολογία" οι Financial Times αναφέρονται σε 38 αλλαγές που ζητούν οι πιστωτές μας μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η εφημερίδα επικαλείται επίσημα έγγραφα που έχει στα χέρια της, σύμφωνα με τα οποία οι πιστωτές εκτός των αλλαγών απαιτούν επιπλέον μεταρρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε μικροδιαχείριση της κυβέρνησης της χώρας για δύο χρόνια.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε τρία ξεχωριστά μνημόνια συνολικά 90 σελίδων και...

COLOSSEUM !!! Σώσατε τουλάχιστον τις Τράπεζες, ή απλά έπεσε η Ρώμη ;;; Παρέδωσαν αμαχητί την χώρα σε ξένους επιδρομείς κι αυτοί ζητάνε ρύθμιση των δανείων των κομμάτων. Ο Τσολάκογλου ξαναζεί!!!


Το Amphitheatrum Flavium (72 μ.χ- 80 μ.χ), ή περισσότερο γνωστό με την ονομασία Colosseum (Κολοσσαίο, το Γιγαντιαίο) ήταν ένα αμφιθέατρο στην Ρώμη. Για να κατασκευαστεί, εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο Φλάβιο Βεσπασιανό, μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων. Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η “ρωμαϊκή αυλή”, στην εποχή της παρακμής της.Αυτή η “ρωμαική αυλή”, τού σημερινού Ελληνικού πολιτικού συστήματος, παρακολουθεί αγέρωχη και ανέπαφη με την πραγματικότητα, την “πτώση” της Ελλάδος. Και αντί να αφυπνισθεί και να “συγχρονίσει” τον “χρόνο” της με την εποχή της, περί άλλων τυρβάζει.
Πολύ πριν από την πτώση της Ρώμης, τόσο το εμπόριο όσο και οι πόλεις της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, και γενικά οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, βρίσκονταν σε μια πορεία παρακμής.
Οι περίοδοι ακμής και παρακμής στην ευρωπαϊκή ιστορία παρουσιάζουν έντονο ιστορικό και ανθρωπογεωγραφικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα οι προσπάθειες των “βαρβάρων” να καταλάβουν τούς "πολιτισμένους". Απωθημένα έως σήμερα ;;;
Είναι σωστό να ξαναπεί κανείς, πως την “Ρώμη” την εγκρέμισαν τέσσερες εβραίοι. Εκείνοι οι τέσσερες που στο όνομα τους, περνούν μέχρι σήμερα και κυρώνονται όλες οι ηθικές...

Ίχνη παλαιολιθικής εγκατάστασης στη Λέσβο.


Χ. Β. Χαρίσης, P. Durand, Μ. Αξιώτης, Τ. Β. Χαρίσης
Ερευνητές


Η έρευνα για την Παλαιολιθική εποχή στην Ελλάδα έχει μικρή ιστορία. Ήδη, όμως, έχουν εντοπιστεί θέσεις της Μέσης και της Ανώτερης Παλαιολιθικής εποχής σε όλη την ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του Ιονίου, στην Κρήτη, στο κεντρικό Αιγαίο και στη Θάσο.

Αντίθετα, για τα απομακρυσμένα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα αντικρινά μικρασιατικά παράλια υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες6, παρά την ύπαρξη πλούσιας προϊστορίας στην περιοχή από το τέλος της Νεολιθικής εποχής. Πιθανή αιτία είναι η ελλιπής έρευνα λόγω της λανθασμένης πεποίθησης ότι εκείνη την εποχή τα νησιά αυτά ήταν απομονωμένα και το περιβάλλον ιδιαίτερα εχθρικό για τη διαβίωση του ανθρώπου..

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ «ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»


           ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΛΗΣΗ»ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ...

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».
Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι (το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι) την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας. (makeleio)

==========================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"