Σελίδες

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η επίσκεψη Νετανιάχου στρεφόταν κατά της Τουρκίας, ισχυρίζεται η τούρκικη μαριονέτα Έρογλου


Ντερβίς Έρογλου

Η προχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζιαμιν Νετανιάχου στην Κύπρο είχε, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, χαρακτήρα "ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου", ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν μια ενέργεια που στρεφόταν κατά της Τουρκίας.

Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν μέσω του Ισραήλ, να αναπτύξουν σχέσεις με ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει και την ίδρυση βάσης του Ισραήλ στο νησί, είπε ο Έρογλου, τονίζοντας ότι "τότε θα παρουσιαστεί και ο κίνδυνος".

ΕΝΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ «ΔΙΚΙΩΜΟ»



Δεν συνεκράτησα τα ονόματά σας, Οτε, ξ λλου, μέ νδιαφέρουν.

Θέλω μόνο νά σας πισημάνω λίγα πράγματα, πού ν τά κατανόησετε, θά εναι γιά τό δικό σας καλό.

 Γιά νά σας πιλέξουν νά Κυβερνήσετε τήν λλάδα, θά πρέπει νά μερίμνησαν νά χετε κάποιες διότητες.

   α.   Θά πρέπει νά εστε ψυχροί, πολογιστές και καλοκουρδισμένα ενεργούμενα της αφεντικίνας σας, της οποίας το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φεντικό, υποκρίνεστε πως αγνοείτε.

   β.   Κατά τεκμήριο, κανοί στήν  ΒΡΩΜΙΚΗ δουλειά σας.

   γ.    φυσιογνωμία των περισσότερων σας, δείχνει πώς εστε τν δίων φυλετικν προδιαγραφν μέ τόν πρόγονό σας, τόν διαβητο Χίτλερ (όσο αυτός ήταν  «Άριος», άλλο τόσο εγώ είμαι...Εσκιμώος...!)

  δ.   Τα ηγετικά σας προσόντα, δεν απαιτείται  να είναι αρκετά για να κουμαντάρετε μαθητευόμενους μάγους, υπαλλήλους τοῦ ΔΝΤ,  ανθρωπάρια με..καλολαδωμένη μέση, άτομα με «δείκτη νοημοσύνης» από 55 έως 95 (με βάση το 100), με δεδομένη δουλόφρονα διάθεση και με...

Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ


                                                   Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέγραψαν στο προπύργιο της Δημοκρατίας, την Ελληνική Βουλή, τον θάνατο της Ελλάδος και πούλησαν το σαρκίο της στους διεθνείς τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές μας. Υποθήκευσαν μέσω της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας και «πούλησαν» στους δανειστές μας το δικαίωμα της διαχείρισης της φτώχειας μας. Την Κυριακή το βράδυ μέσα στο Ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας τα δυο κόμματα εξουσίας προσυπέγραψαν την περαιτέρω εξαθλίωση του λαού μας. Ενός λαού, που εξαθλιωμένος από τη συνεχή λαίλαπα των φοροεισπρακτικών μέτρων και της δραστικής περικοπής του εισοδήματός του, διαδήλωνε κατά της ψηφίσεως της δανειακής σύμβασης. Δυστυχώς δεν εισακούσθηκε η φωνή του και οι περισσότεροι των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψήφισαν την αντεθνική και αντιλαϊκή αυτή σύμβαση και νομιμοποίησαν το έγκλημα της αντισυνταγματικής κυβερνήσεως Παπαδήμου.
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ, πλέον και η ΝΔ εισπράττουν την οργή του λαού, γιατί μεταξύ των άλλων ο κ. Παπανδρέου με τα συνειδητά λάθη και τις παραλήψεις του και ο κ. Σαμαράς με την δειλία και την ατολμία του να διαχειρισθεί την κρίση, οδήγησαν την χώρα στην πλήρη εξαθλίωση. Μια εξαθλίωση που επιβεβαιώνεται από τα δραματικά ποσοστά ανεργίας, από τον υποσιτισμό των Ελληνόπουλων στα σχολεία και...

Να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια! Έχουν οι καθηγητές των στρατιωτικών ΑΕΙ τα προσόντα, κυρίως επιστημονικά, που απαιτούνται; Πότε, πώς, γιατί και ποιος τους προσέλαβε;


Απύθμενο θράσος! 

Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Μία επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου διδασκόντων στη ΣΣΕ ήρθε να προκαλέσει, αλλά ταυτόχρονα και να αποκαλύψει σε ποιους έχει περάσει η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών. Η επιστολή απευθύνεται προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας  και κοινοποιείται στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την στρατιωτική ηγεσία. Παραδόξως (;) αγνοείται ο άμεσος προϊστάμενός τους Διοικητής της ΣΣΕ, ενώ κοινοποιείται στον… συνδικαλιστικό «προϊστάμενό» τους πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ.
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου καθ. Ανδρέας Δημητρίου και ο Γ.Γ. αν. καθ. Νικόλαος Μπάρδης. Αυτό έχει τη σημασία του, διότι όπως απεκαλύφθη, δεν ρωτήθηκαν οι καθηγητές μέλη του Συλλόγου, πολλοί δε από αυτούς, όταν πληροφορήθηκαν την ενέργεια του προέδρου, αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν, διαφωνούντες με την πρακτική αυτή, θεωρώντας ότι τους εκθέτει. Ένας εξ αυτών, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του, χαρακτηρίζει την ενέργεια του Προέδρου του ΣΔΕΠ ως «αιφνιδιαστική, άκομψη, τραχιά και άκαιρη, μπορεί και επικίνδυνη».
Η επιστολή χρησιμοποιεί ως αφορμή το πρόσφατο συμβάν στη ΣΣΕ, επικρίνοντας την...

Το προϊόν Ελλάς



Ο αγαπημένος στόχος της βιτριολικής ανθελληνικής προπαγάνδας που εκπορεύεται από συγκεκριμένα, μεγάλης απήχησης, έντυπα του Βορρά είναι δίχως άλλο τα νησιά μας. Κάθε φορά που ανεβαίνει το θερμόμετρο στην ΕΖ, η μόνιμη πρόκληση που εισπράττει η χώρα είναι το «πουλήστε τα νησιά σας να ξεχρεώσετε».

Μπορεί τέτοιου είδους απαιτήσεις, και ο τρόπος που διατυπώνονται, να πληγώνουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά αν το δούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη χώρα, τη γη των πατέρων μας, των ηρώων μας και... των προδοτών μας, δεν διαφέρει και πολύ από τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι τ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι χριστιανοί συνεχίζουν να έχουν προβλήματα



Υφίστανται διακρίσεις και αντιμετωπίζουν ξυλοδαρμούς επειδή μιλούν για την πίστη τους, αναφέρει η Ένωση Προτεσταντών
Παρά τις κάποιες ελπιδοφόρες εξελίξεις, οι Χριστιανοί στην Τουρκία συνεχίζουν να υποφέρουν από επιθέσεις ιδιωτών, διακρίσεις από χαμηλότερου επιπέδου κυβερνητικούς αξιωματούχους και διασυρμό τόσο στα δύο σχολικά εγχειρίδια όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με μια μελέτη από μια προτεσταντική ομάδα.
Στην ετήσια έκθεσή της «Έκθεση σχετικά με τις Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, η Ένωση των Προτεσταντικών Εκκλησιών της Τουρκίας σημειώνει κάποιους δείκτες βελτίωσης, αλλά δηλώνει ότι «η ρίζα της μισαλλοδοξίας» υπάρχει στην τουρκική κοινωνία προς τους οπαδούς των μη ισλαμικών θρησκειών.
“Η απομάκρυνση αυτής της ρίζας της μισαλλοδοξίας είναι ένα επείγον πρόβλημα που ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί,” αναφέρει η έκθεση.
«Υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για βελτίωση», δήλωσε η MineYildirim, μέλος της νομικής επιτροπής της Ένωσης. “Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί...

Νίμιτς + ΝΑΤΟ = Παγίδα



Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι αρχές Απριλίου 2008 υπήρξε μία ευχάριστη έκπληξη και τιμή για τους νεοεισαχθέντες στη Συμμαχία  Ρουμάνους , για τα υπόλοιπα μέλη όμως του στρατιωτικού αυτού Οργανισμού ήταν «άλλη μία Σύνοδος Κορυφής» εκτός από την χώρα μας και μία υποψήφια χώρα , την πΓΔΜ .
Η Σύνοδος αυτή θα παραμείνει στην ιστορία ως η συνάντηση στην οποίαν η χώρα μας διέπραξε μία ηρωική πράξη, αν και χωρίς το κατάλληλο διπλωματικό περίβλημα ,αλλά  πάντως ηρωική. Για πρώτη φορά όρθωσε το ανάστημα της στον βιαστή της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς ,στους Σλάβους της πΓΔΜ, αρνούμενη την αναμενόμενη ακόμη και  από την υπερδύναμη  ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Εξ’  άλλου , οι ηρωικές πράξεις δεν χαρακτηρίζονται από τον τρόπο που γίνονται αλλά από το αποτέλεσμα. Το διεθνές κλίμα στη συνάντηση αυτή δεν ήταν το πιο θετικό για την χώρα μας  και για ένα πρόσθετο λόγο ο οποίος το επιβάρυνε. Το βασικό επιχείρημα  ότι δεν συναινεί η χώρα μας διότι δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος είχε ήδη υπονομευθεί από τον διεθνή διαπραγματευτή , εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αμερικανό κ....

Κάποιοι είναι πιο ίσοι από εμάς. Μία άποψη...


Η μαύρη αλήθεια για την ελληνική πραγματικότητα, όπως περιγράφεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και την διαβάσαμε στις σελίδες του περιοδικού ΄Esquire΄.

 «Κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους». Το διαβάζαμε εδώ κι εκεί ως ευφυολόγημα. Σήμερα επιβεβαιώνεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ύστερα από έρευνα που έκανε σε 34 χώρες: σε κάποιες από τις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου -στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και στη Βρετανία- η κοινωνική κινητικότητα είναι ελάχιστη, ενώ τώρα με την κρίση στις περισσότερες από τις υπόλοιπες χώρες η κοινωνική κινητικότητα λειτουργεί μονάχα προς τα κάτω. Με δυο λόγια, αν ο μπαμπάς σου ήταν πλούσιος, θα παραμείνεις κι εσύ πλούσιος. Αν ήταν φτωχός, θα παραμείνεις φτωχός ή θα γίνεις ακόμη πιο φτωχός. 

Στις χώρες του δυτικού κόσμου που κάποτε υπόσχονταν στους πολίτες τους τα πάντα δυσκολεύεται κανείς σήμερα να παραδεχτεί πως η πορεία της ζωής του είναι προκαθορισμένη από την ταξική του προέλευση. Η κρίση έχει απλουστεύσει τα πράγματα. Σήμερα ξεχωρίζουν πιο καθαρά οι κερδισμένοι και οι χαμένοι, οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Η Βρετανία έχει επιστρέψει στην κοινωνική ακινησία του 18ου αιώνα, όπως παρατηρεί ο πολιτικός αναλυτής Στίβεν Μαρτς: «Η άρχουσα τάξη απευθύνει από τα παλάτια της κηρύγματα για κοινές θυσίες, η κατώτερη τάξη ξεσπάει την οργή της στους δρόμους και η μεσαία τάξη παρατηρεί». Καθένας μοιάζει να έχει επίγνωση της κοινωνικής...

Δεν τολμά να έλθει στα Ιωάννινα ο Παπούλιας. Ούτε για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Οι φήμες ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ ελέγχονται ως μάλλον ψευδείς αλλά το σίγουρο είναι ότι φοβάται το «γιαούρτωμα». Την κυβέρνηση των δωσιλόγων θα εκπροσωπήσει ένας Γενικός Γραμματεύς. Ούτε καν ένας υφυπουργίσκος από αυτούς που γέμισε ο τόπος!


Θα σας πούμε εμείς "ποιος είναι επιτέλους ο Β.Σόιμπλε" κύριε Παπούλια

Ποταμός η συνέντευξη του Γιώργου Αδαλή στο ρ/σ City International, για τον ρόλο του Σόιμπλε - Αποκαλύψεις για σορεία σκανδάλων - Ολη η υπόθεση με τις σφαίρες που έφαγε ο Γερμανός υπουργός στις 12/10/90.




Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, την Τσικνοπέμπτη των Ελλήνων, ο διαχειριστής των AegeanTimes.gr κ.Γιώργος Αδαλής, παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ρ/σ City International, καλεσμένος του πλέον γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού της Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη, στην εκπομπή «Αναπολώντας το παρελθόν»!

Από τα πολλά άκρως ενδιαφέροντα γεγονότα που αποκάλυψε, σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, αναφέρθηκε εκτενώς στην ρήση του Κάρολου Παπούλια, «ποιος είναι επιτέλους ο κ. Σόιμπλε» και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του Γερμανού υπουργού!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ξεκινώντας τον σχολιασμό του είπε : «Σήμερα, δεν θα λυπηθώ καθόλου την ιδιαιτερότητα του κ.Σόιμπλε. Μπορεί να είναι ανάπηρος αλλά ως τέτοιος, κατάφερε να αφήσει ανάπηρη μια ολόκληρη χώρα! Δεν θα τον λυπηθώ καθόλου λοιπόν γιατί κάποτε πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί...

Oι Ισραηλινοί δεν κλείνουν την πόρτα στους Τούρκους


 Αντί να επιλέξει το δρόμο της απόρριψης της Τουρκίας ως σύμμαχο, το Ισραήλ επέλεξε να βρει πιο δημιουργικούς τρόπους για να «κοντράρει» την Τουρκία

Picture 0 for Oι Ισραηλινοί δεν κλείνουν την πόρτα στους Τούρκους
Με «βοερή σιωπή» απάντησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Νετανιάχου στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις προκλήσεις των Τούρκων. Οι οποίοι τον «υποδέχθηκαν» με καταιγισμό παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Κύπρου, προφανώς για να υποδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αναβάθμιση των κυπριοϊσραηλινών σχέσεων.
 
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεπέρασε την ερώτηση, απαντώντας με γενικότητες: «Ο λόγος που ήρθα εδώ είναι για να προωθήσω τις διμερείς μας σχέσεις, τις οικονομικές μας σχέσεις και τις σχέσεις μας σε ζητήματα ενέργειας. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει και πρέπει να μας...

Ξέραμε ότι είναι ερασιτέχνες και ανίκανοι... Αποδεικνύεται ότι πρόκειται και για απατεώνες. Κοροϊδεύουν τους Έλληνες αλλά και την Ε.Ε.


ΜΠΑΧΑΛΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν προσέχει πού βάζει ούτε την υπογραφή του…

Tο διαβόητο «Μνημόνιο-1» (διά του οποίου ο Παπανδρεόπαις Γεωργάκης ο λαοκτόνος αλυσόδεσε τη Χώρα) έλαβε θεσμική υπόσταση διά του νόμου 3965/2010, δημοσιευθέντος στο υπ’ αριθμ. 65 φύλλο του Α΄ τεύχους του ΦΕΚ της 6ης Μαΐου 2010.
Τον μνημονιονόμο 3965, όπως φαίνεται στην σελίδα 1384 του ως άνω ΦΕΚ, υπογράφουν απαξάπαντες οι τότε Υπουργοί, πλην του (άνευ αρμοδιοτήτων και χαρτοφυλακίου) Υπουργού Επικρατείας κυρίου Χ. Παμπούκη, ο δε Γεώργιος Παπανδρέου υπογράφει ως Υπουργός Εξωτερικών (και όχι ως Πρωθυπουργός). Δεν υπογράφει ούτε ο (επίσης άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, μάλλον δε «διακοσμητικός») Αντιπρόεδρος κύριος Θ. Πάγκαλος. Και δεν υπογράφει κανείς Αναπληρωτής Υπουργός ή...

Ελλείψεις και Ανεπάρκεια....

Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Το πρόγραμμα, κατά γενική παραδοχή όλων, απέτυχε! Τι κι αν μέχρι προχθές ήταν η μοναδική συνταγή που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πλέον οι πιστωτές μας αναγνωρίζουν δημοσίως πως έπεσαν έξω στους στόχους, πως το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και θα χρειαστούν νέα μέτρα. Ομως η... επικείμενη καταστροφή μας έχει κι άλλα ποδάρια....
Είναι ανώφελο να μπούμε στη συζήτηση περί εξαναγκασμού της χώρας για έξοδο απ' το ευρώ. Ουδείς μπορεί να μας εκδιώξει. Κι αν τελικά ενδεχόμενη έξοδος είναι εθνικά συμφέρουσα, ας το αξιολογήσουν διαπρεπείς Ελληνες επιστήμονες και η κυβέρνηση να την προετοιμάσει και να την αποφασίσει. Είναι επίσης προσχηματικό το δίλημμα (νέες) θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή. Πρώτον, διότι (νέες) θυσίες και περικοπές ήδη συνεπάγονται ανθρωπιστική καταστροφή που υφίσταται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και, δεύτερον, διότι το περιεχόμενο της «εθνικής καταστροφής» είναι απροσδιόριστο και άρα επιρρεπές στην...

Έρχεται για να μας βγάλει από την κρίση


Η προ μηνών διαπίστωση της «Monde» για την… παιδική χαρά με την οποία προσομοιάζει η σημερινή πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνιστά μια θλιβερή πραγματικότητα. Τόσο στην… από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, όσο και ευρύτερα σε παγκόσμια επίπεδο, η ανθρωπότητα στερείται της φυσικής εκείνης ηγεσίας που θα αντιλαμβανόταν την οριακή κρισιμότητα των στιγμών.
Μια ηγεσία που θα κατανοούσε ότι σήμερα… είναι ήδη αργά, θα παραμέριζε σκοπιμότητες, σχεδιασμούς και υπολογιστικά αδιέξοδα, θα απευθυνόταν στην ανεξάντλητη δεξαμενή του ανθρώπινου δυναμικού κοινωνιών μαθημένων στα δύσκολα, και μπολιασμένων με τα κατάλληλα φίλτρα… πείσματος για να ανταπεξέλθουν.
Η έλλειψη ηγεσίας, προφανής και αυταπόδεικτη, προκαλεί κενό. Που θα καλυφθεί εκ των πραγμάτων, είτε από την πρωτογενή εξέγερση των κοινωνιών οι οποίες αισθάνονται να στερούνται βιαίως το...

Η μάχη κατά της διαφθοράς γίνεται πλέον παγκόσμια. Η χρονιά που οι διαδηλωτές είπαν «ως εδώ!».

Το 2011 αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Σε όλο τον κόσμο, κάθε διαδήλωση είχε έναν κοινό παρονομαστή: την οργή απέναντι σε κάποιας μορφής διαφθορά. Στη Μέση Ανατολή, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκδιώξουν την πολιτική ελίτ, που έχτισε τεράστια προσωπική περιουσία, ενώ στερούσε από τους πολίτες τις πιο βασικές ανάγκες. Το Ισραήλ, επίσης, αντιμετώπισε για πρώτη φορά τις μαζικές διαδηλώσεις της μεσαίας τάξης. Στην Ινδία, εν τω μεταξύ, ο κοινωνικός ακτιβιστής Anna Hazare ηγήθηκε πολλών απεργιών πείνας σε μια εκστρατεία εναντίον της εκμετάλλευσης. Και οι πολίτες της Κίνας οργάνωσαν διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς. Μετά τις φαινομενικά νοθευμένες βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, η Ρωσία είδε επίσης ένα άνευ προηγουμένου κίνημα από τη μεσαία τάξη να κινητοποιείται ενάντια στο κατεστημένο. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη, οι πολίτες κινητοποιήθηκαν κατά της ανεργίας, της εταιρικής απληστίας και της ανισότητας.
Όπως κάθε φοιτητής ιστορίας γνωρίζει, η διαφθορά είναι ένα πανάρχαιο πρόβλημα. Προσπάθειες για την επίλυσή του χρονολογούνται από αιώνες, αλλά η σύγχρονη, πιο...

Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς.


Ένα ταξίδι συμβολικής αλλά και ουσιαστικής σημασία πραγματοποιεί αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Μεταβαίνει στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος προσφάτως ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές των αρχών του 2013.
«Αυτή τη φορά έρχομαι στην Κύπρο για να πάρω ελπίδα, αλλά και για να δώσω ελπίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ εν όψει του ταξιδιού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 Κύπρου, ανέφερε ότι πηγαίνει στην Κύπρο για να πάρει ελπίδα από τα μεγάλα επιτεύγματα του κυπριακού ελληνισμού και για να...

Συναυλία Μελοποιημένης Αρχαίας Λυρικής Ποίησης



ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΥΔΟΥΣΙΝ» του Παντελή Παυλίδη

Σήμερα Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου 2012 στο «Κελάρι» του Athenaeum ο μουσικοσυνθέτης Παντελής Παυλίδης και οι συνεργάτες του θα παρουσιάσουν το τελευταίο έργο του «Εύδουσιν» (Γαλήνη) που περιέχει μελοποιημένη αρχαία λυρική ποίηση Σαπφούς, Αλκαίου, Αλκμάνου, Αριστοτέλη και άλλων αγνώστων ποιητών της αρχαιότητας.
Θα εκτελέσουν οι μουσικοί: 
- Τηλέμαχος Μούσας: Κιθάρα
- Αναστασία Έδεν: Αρχαία Λύρα, Άρπα, Τραγούδι
- Γιάννης Μαλαμίδης: Τσέλο
- Παντελής Παυλίδης: Αρχαία Λύρα-Πόντου-Αιγαίου, Τραγούδι
Η συναυλία εντάσσεται σε ένα κύκλο παρουσιάσεων του μουσικού έργου «Εύδουσιν» σε πολλές...

Τί σημαίνει “κούρεμα” του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους σε απλά “Ελληνικά” !!! ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ ;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης 


Η Ελλάδα, δηλ οι Τράπεζές της, θα λάβουν από 30 δισ. ευρώ έως 45 δις για το PSI, θα τα λάβουν διακριτικώς και “εν τη παλάμη”. Τα ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας περίπου 200 δισ. Ευρώ, τα οποία αποτελούν εν πολλοίς το μεγαλύτερο μέρος του “χρέους”, το οποίο βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών-πιστωτών, θα υποστούν «κούρεμα» 50% στην ονομαστική τους αξία. Μετά το «κούρεμα» θα εκδοθούν νέα ομόλογα ώστε να καλύψουν το υπόλοιπο 50% του χρέους. Κάθε ένα ευρώ που θα ανταλλάσσεται για τα νέα «κουρεμένα» ομόλογα ο πιστωτής θα παίρνει 30 λεπτά σε ομόλογα του EFSF (προσωρινού μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης), και τα υπόλοιπα 70 λεπτά σε νέα ελληνικά ομόλογα, αποπληρωτέα σε 30 χρόνια με μέσο επιτόκιο 3.7% και "ρήτρα εξάρτησης" !!!

Το ποσό των 30 ή 45 δισ. ευρώ το οποίο θα δανειστεί η χώρα μας και θα ξεπληρώσει ο Έλλην πολίτης, θα καλύψει τη συμμετοχή του EFSF στο περιβόητο πλέον PSI.

Ακόμη θα δοθούν επιπλέον 35 δισ. ευρώ στίς Τράπεζες, για όσο διάστημα διαρκέσει η ανταλλαγή των ομολόγων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση των...

Έξοδος από το σκοτάδι μόνο με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

του Βασιλείου Μαρκεζίνη 
Ακαδημαϊκού
Άμεση απομάκρυνση των υπαιτίων

Στο πρόσφατο βιβλίο μου Οι επτά ιδέες για πιθανή αναγέννηση επανέλαβα ένα θέμα που κατέχει κεντρική θέση σε όλες σχεδόν τις δημοσιεύσεις μου της τελευταίας πενταετίας: στην πλειονότητά τους, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν τα τελευταία δώδεκα (ή και περισσότερα) χρόνια, ασχέτως των όποιων ταλέντων και προσωπικών ιδιοτήτων τους, έχουν αποτύχει παταγωδώς και, επιπλέον, έχουν γονατίσει τη χώρα μας. Πράγματι, αυτοί είναι κυρίως οι άνθρωποι που μας κατέστρεψαν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι σήμερα υπόλογοι στον ελληνικό λαό, έστω και αν -κακώς- παραμένουν ατιμώρητοι. Επ’ ουδενί λόγω, όμως, είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας σώσουν ή που θα μπορούσαμε έστω και να τους διανοηθούμε σε ρόλο σωτήρων. Καθώς φαίνεται, μάλιστα, τέσσερα χρόνια αφότου πρωτοδιατύπωσα αυτή την ιδέα σε ένα άρθρο μου στο Βήμα (19 Φεβρουαρίου 2009), ένας ανώτερος δικαστής και υπουργός επικρατείας της σημερινής κυβέρνησης δείχνει και ο ίδιος να έχει πειστεί για την ορθότητα της ιδέας μου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν σήμερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να αποποιηθούν κάθε ευθύνη ή να αποστασιοποιηθούν από τις (κατά γενική ομολογία) εξωφρενικές ενέργειες του αρχηγού τους -ο οποίος, κατά τον πλέον απίστευτο και απολύτως ασυγχώρητο τρόπο, παραμένει ακόμη μέσα στα πράγματα-, αποδεικνύει απλώς ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι καιροσκόποι πολιτικοί του χειρίστου είδους, οι οποίοι δικαίως έχουν προκαλέσει την μήνιν και την αηδία της...

Από το λαό-ιστορικό υποκείμενο στο λαό-παρία και αντίστροφα



Γράφει η
Σούλα Αντωνίου
«Το χάος είναι εδώ μία καινούργια ενεργητικότητα και αναταραχή εκδηλώνεται, τα πνεύματα αφυπνίζονται, οι ψυχές αποκτούν υπευθυνότητα και τα χέρια προβαίνουν σε δράση….
μακάρι να έρθει η αναγέννηση, μακάρι, αφού έτσι κι’ αλλιώς εμείς δε χρειαζόμαστε τίποτε περισσότερο από καινούργιους καθαρούς ανθρώπους». 
Gustav Landauer 


Η οικονομική κρίση ως απότοκος της κρίσης αξιών και χαλάρωσης των αναγκαίων για την κοινωνική συνοχή και ενότητα  δεσμών, δηλ. ως πολιτισμική κρίση- και στο σημείο αυτό οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι , όταν μιλάμε για πολιτισμό, δεν εννοούμε μουσειακά αντικείμενα ή μνημεία, αλλά κυρίως κάτι ζωντανό, όπως η ζωντάνια αυτή καθημερινά εκδηλώνεται από την έμφορτη νοήματος συμπεριφορά και δράση των ανθρώπων και αποτυπώνεται στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων- αποτέλεσε από τη μια πλευρά αφορμή για να αναδειχτεί η ασημαντότητα, η αναξιοπιστία και ο...

Γράμμα από το Νότο


 Όχι , δεν είμαστε όλοι Έλληνες. Αφήστε μας να λύσουμε τα θέματα μόνοι μας αυτή την φορά. Δεν έχει ανάγκη από γάζες το δέντρο που κόπηκε από την ρίζα. Αφήστε το να βρει τον τρόπο μόνο του να ξαναθεριέψει ή αν δεν έχει γερές ρίζες να εξαφανισθεί για να μην μετατραπεί σε κισσό. Είναι συγκινητικές οι πικετοφορίες και τα κείμενα συμπαράστασης σας μέσω διαδικτύου αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Αργήσατε, Ευρωπαίοι, να κατανοήσετε τι μας φυλούσαν για το τέλος οι δικοί σας εξουσιαστές που έχουν τα τσιράκια τους στην Ελλάδα από την εποχή παλαιών Φιλελλήνων. Εθελοτυφλούσατε και τώρα τα γράμματά σας και οι δηλώσεις σας μοιάζουν με επικήδειο μπροστά σε μία ψαροκασέλα που μας έβαλαν για φέρετρο. Όχι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, γιατί εμείς κάνουμε την...

…Από την καταστροφή γεννιέται η τάξη…

Τα ποικίλα τραγελαφικά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια με την χώρα μας, θυμίζουν το δράμα ενός αλκοολικού σε ανίατο στάδιο, ο οποίος εισάγεται σε  κλινική αποτοξίνωσης και οι θεράποντες ιατροί του χορηγούν μια ισχυρή δόση αλκοόλ ως συνταγή για να τον θεραπεύσουν. Δυστυχώς ένα τέτοιο «κυνικό» σκηνικό στήθηκε γύρω από το  νεοελληνικό δράμα χρέους και οι συμμετέχοντες σε αυτό αποδείχτηκαν ως καλοί υποκριτές στην «φαρσοκωμωδία» και λιγότερο στο έργο που πραγματικά εξελίσσεται.
Γράφει ο Μανόλης Μαυροζαχαράκης*
Ολόκληρη η Ευρώπη και οι θεσμοί της, εγκλωβίστηκαν σε ένα σκηνικό μιας διαδραστικής αυτίασης, όπου κανείς δεν ακούει τον άλλο και όλοι μαζί προτείνουν κατά το δοκούν ανεδαφικές ή αδόκιμες λύσεις, οι οποίες εν συνεχεία καταλαμβάνουν τον δημόσιο διάλογο πιστώνοντας εντυπώσεις σε αυτούς που τις εκφέρουν. Το ίδιο σκηνικό εν συνεχεία αναπαράγεται σε επίπεδο χωρών φτάνοντας μέχρι το τελευταίο νοικοκυριό.

Από την άλλη πλευρά εντούτοις υπάρχουν και οι λύσεις που πραγματικά εφαρμόζονται, μόνο που αυτές είναι αμείλικτες και σκληρές και προέρχονται μέσα από τα πνευματικά εργοστάσια του νεοφιλελευθερισμού.

Το μοντέλο πολιτικής που τεκμαίρεται μπροστά στα μάτια μας θα μπορούσε να...

ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ


από την Ζωή Ηλία 

Η γλώσσα είναι χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό, το πιο αποτελεσματικό όργανο επικοινωνίας που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος. Με τη γλώσσα ως εργαλείο οι άνθρωποι, άλλοτε ως δέκτες και άλλοτε ως πομποί, προσλαμβάνουμε, μεταδίδουμε ή ανταλλάσσουμε πληροφορίες και γνώσεις, εμπειρίες και αντιλήψεις, συναισθήματα και σκέψεις. Χωρίς τη συνδρομή της γλώσσας η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, η αλληλοενημέρωση και ο διάλογος θα απέβαιναν διαδικασίες, αν όχι εντελώς ανέφικτες, οπωσδήποτε πολύ ανεπαρκείς και ελάχιστα αποδοτικές και δημιουργικές.
Ειδικότερα, η μητρική γλώσσα είναι η γλώσσα που ένα ανθρώπινο ον μαθαίνει από τη γέννησή του και αποτελεί την κυριότερη βάση για τη κοινωνιογλωσσολογική ταυτότητα ενός ατόμου. Η μητρική γλώσσα, ωστόσο, για ένα λαό δεν είναι απλώς ένα σύνεργο επικοινωνίας, ένα όχημα μεταφοράς πληροφοριών και γνώσεων, συναισθημάτων και...

Ηθικοί και Φυσικοί Αυτουργοί στην Καταλήστευση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.


 ( Με την ευκαιρία της καταλήστευσης του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας)

Γράφει :η Φιλαρέτη
Οι απανωτές περικοπές που μας υποχρεώνουν σωφρονιστικά οι δανειστές μας,  έφεραν μια πρώτη προφανή συνέπεια:μένουμε αφύλαχτοι κι απροστάτευτοι στ’αγαθά και τη ζωή μας, στη διάθεση των παρανόμων.
Και τούτο, γίνεται σε συμμόρφωση προς ανήθικες απαιτήσεις περιορισμού. Φτάσαμε σε περιορισμό  ακόμη και μέτρων ή θέσεων φυλάκων ιστορικών,πολιτιστικών και εθνικών θησαυρών.
Πολύ περισσότερο τραγικό γίνεται, όταν πρόκειται για:
  • θησαυρούς που αποτελούν κτήμα όλης της ανθρωπότητας,
  • θησαυρούς που είχαμε την τύχη να δημιουργηθούν στον

Ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης

Η διαδήλωση συμπαράστασης του αυστριακού λαού έξω από την πρεσβεία της Ελλάδος και το σχετικό ψήφισμα που επέδωσαν δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης και ο πραγματικός στόχος της εξέγερσης των εθνών της.
Στόχος δεν είναι ο γερμανικός λαός όπως θέλει να παρουσιάσει τα πράγματα η αριστερά που φτάνει στο σημείο να ζητά αποζημιώσεις από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και να διογκώνει ένα αντιγερμανικό και αντιευρωπαϊκό μένος . Σε λίγο θα διεκδικούν αποζημιώσεις από τους ιρανούς για την εισβολή του Ξέρξη στην Ελλάδα.
Ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης δεν εντοπίζεται ούτε περιορίζεται σε μια χώρα αλλά εκτείνεται σε ολόκληρη την ένωση και δεν είναι άλλος από την συνωμοσία του πολιτικού κομματικού ολιγαρχικού συστήματος με την ολιγαρχία του πλούτου και συγκεκριμένα των τραπεζιτών.
Οι ιδεολογίες και πρακτικές που επεβλήθησαν στα έθνη μας μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση της ακραίας...

Ανιχνεύσεις - Γ. Κοντογιώργης - Γερμανική ηγεμονία και ευρωπαϊκή ταυτότητα - 14 Φεβ 12


Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 14.2.12 με θέμα «Πως διαμορφώθηκε η Ευρώπη, ποιά είναι σήμερα και που πάει;».

Δυστυχώς πάντα έτσι ήταν αυτή η παράταξη. Καλοδεχούμενοι οι νεόφερτοι τυχοδιώχτες και στα αζήτητα οι αγωνιστές..


Το φασιστικό-σταλινικό antinews


http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2012/02/antinews_17.html

Ένας όψιμος δεξιός ιστότοπος, που ήρθε να μας μιλήσει για πατριωτικούς αγωνες.

Ένας ιστότοπος που τον διαχειρίζονται πρώην μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού που ''ανένηψαν'' και ''είδαν το φως του πατριωτισμού'' στο πρόσωπο του δωσίλογου Σαμαρά.

Ένας ιστότοπος μισθοδοτούμενος απο την Συγγρου.

Ενας ιστοτοπος που τον διαχειριζεται ενας αναιδης λογοκριτης.

Ενας ιστοτοπος τοσο ''δημοκρατικος'' ωστε να μην αντεχει τα αντιθετα σχολια και να τα διαγραφει μετα μανιας. Τοση δημοκρατια ουτε ο Τσαουσέσκου πια!

Ενας ιστοτοπος του οποιου η πολιτικη αναλυση φθανει μεχρι το δογμα ''Να γινει ο...

Έκκληση για αίμα, για τον 21χρονο Λοχία, που τραυματίστηκε σοβαρά στον Βόλο από άρμα μάχης


Ανάγκη για αίμα 0- και 0+

Έκκληση για αίμα από την οικογένεια και τους συναδέλφους του άτυχου 21χρονου Λοχία, που τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί, στο 304 ΠΕΒ, από άρμα μάχης.
Όποιος επιθυμεί ανεξάρτητα από το αν είναι από το Βόλο ή όχι, μπορεί να επισκεφθεί το πλησιέστερο σε αυτόν Νοσοκομείο και να δώσει αίμα με την ένδειξη "Φουρτούνας Ευάγγελος, Λοχίας, νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου".
Ο νεαρός λοχίας έχει ανάγκη από αίμα 0- και 0+.

e-volos

Απάντηση σε ανακριβές άρθρο για την αντιστασιακή οργάνωση ΠΑΟ - μέρος Α'


Σε αυτήν την διεύθυνση δημοσιεύεται ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο κάποιου κ.Κουσαρίδη σχετικά με την αντιστασιακή οργάνωση ΠΑΟ.

Πριν γίνει η σχετική κριτική σε αυτό, θα πρέπει να τονιστεί μία θεμελιώδης παράλειψή του. Στην βιβλιογραφία που παρατίθεται δεν συμπεριλαμβάνονται τα δύο βασικά βιβλία για την ΠΑΟ: "Για τον Ελληνικό Βορρά" του Παρμενίωνος Παπαθανασίου, και το "ΠΑΟ ιστορία και προσφορά της στην εθνικήν αντίστασιν 1941-45" του Αθανάσιου Φροντιστή.
Ούτε βέβαια το πολύτομο έργο του Αθανάσιου Χρυσοχόου "Η Κατοχή εν Μακεδονία", στον πέμπτο τόμο του οποίου γίνονται εκτενείς αναφορές για την ΠΑΟ, ούτε τα γραπτά Άγγλων που είχαν επαφή με την ΠΑΟ (όπως ο Νίκολας Χάμμοντ), ούτε τα γραπτά αξιωματικών που ήταν αρχικά στην ΠΑΟ και μετά πέρασαν οικειοθελώς στον ΕΛΑΣ (Κωνσταντάρας).
Ένα άρθρο λοιπόν για την ΠΑΟ που δεν χρησιμοποιεί και τις συγκεκριμένες πρωτογενείς πηγές δεν μπορεί παρά να είναι ελλειπές και ελαφρώς μονόπλευρο.
Η κριτική στο άρθρο του κ.Κουσαρίδη θα γίνει σε δύο μέρη, για να αποφύγουμε τα κουραστικά "σεντόνια".

Το πρώτο σοβαρό ολίσθημα του συντάκτη φαίνεται παρακάτω:
"Σύντομα όμως οι Γερμανοί αντιλαμβάνονται την ύπαρξη και τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Αντί να τη διαλύσουν με την βία, εκμεταλλεύονται μέσω της Γκεστάπο τα αντικομμουνιστικά αισθήματα των...