Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Νέος Γενικός Πρόξενος στο ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου. Ο αποχωρών Ι. Ριζόπουλος, κόκκινο πανί για το ελληνικό στοιχείο.


Μου έκανε τρομερή εντύπωση το κείμενο του «ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ» και το μεταφέρω αυτούσιο μαζί με τα σχόλια των φίλων του ιστολογίου. Από την μια λυπάσαι που το ΥΠΕΞ υποβαθμίζει συνεχώς τις διπλωματικές αποστολές μας στο εξωτερικό, από την άλλη αμφιβάλλεις  αν αξίζει ο Έλληνας πολίτης να στηρίζει (ποικιλοτρόπως) τις ελπίδες του  σε διπλωμάτες σαν τον απερχόμενο από το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου,.... έναν... κάποιον Ριζόπουλο. Δεν φεύγει από το μυαλό μου η ελληνοπρεπής στάση του προξένου μας στην Κορυτσά, του ΚΥΡΊΟΥ Οικονόμου και ελπίζω και εύχομαι ότι ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου θα τον μιμηθεί παρά το ότι οι Ηπειρώτες, όπως θα δείτε στα σχόλια, αμφιβάλουν και δεν έχουν άδικο. Μ' αυτούς που μας κυβερνούν ακόμη και τον Καμίνη ή τον Μπουτάρη είναι ικανοί να στείλουν σε διπλωματικές αποστολές. 

Θα ήθελα να προσθέσω ότι αξίζουν της προσοχής σας τα σχετικά άρθρα του ιστολογίου. Οδυσσεύς


Νικόλαος Κοτροκόης, ο νέος Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου.


Τι αφήνει πίσω ο Ριζόπουλος
Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα γίνει η αντικατάσταση του «δικού» μας Πρόξενου Αργυροκάστρου Ιωάννη Ριζόπουλου. Η κανονική θητεία των διπλωματών σε κάθε έδρα είναι δύο χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις παρατείνεται σε τρία ενώ ο Ριζόπουλος ζήτησε να παραμείνει άλλο ένα έτος για να γίνουν τέσσερα αλλά παρά τις μεσολαβήσεις (απ’ ότι λένε κύκλοι από το διπλωματικό σώμα) των φίλων του, δεν τα κατάφερε! Το λόγο γιατί ήθελε τόσο πολύ να μείνει Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο παρόλο που πριν από δύο χρόνια είχε αναβαθμιστεί σε πρέσβης, μόνο ο ίδιος τον ξέρει.

 Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου, δημιουργήθηκε με διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας και  αποτέλεσε ψυχολογική και ουσιαστική ενίσχυση της Ελληνικής μειονότητας. Ο ρόλος του όμως αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων ως προς την επίλυση προβλημάτων της ομογένειας και πολλές φορές έγινε μέρος του προβλήματος ή άλλο ένα πρόβλημα της Ε.Ε.Μ. Στο άκουσμα του ονόματος του, οι Βορειοηπειρώτες θυμούνται την ταλαιπωρία και τις ατέλειωτες ώρες που στήνονταν έξω από την πύλη για κάποια θεώρηση ή για την σφράγιση κάποιου πιστοποιητικού ενώ για τους Αλβανούς τα χρήματα που έδωσαν για την αγορά κάποιας βίζας.   
Το γεγονός ότι σε..

Τι να λέει , άραγε , σήμερα το προδοτικό (τότε και τώρα) ΚΚΕ;


 Ύποπτη, κατά την γνώμη του ιστολογίου η χρονική στιγμή αποκαταστάσεως , πολιτική-κομματική και άρα και ηθική,  του (πράχτορα των Άγγλων,  του προδότη,  του χαφιέ,  του υπηρέτη της αντίδρασης  κτλ ωραία κοσμητικά)  Ζαχαριάδη.  Άραγε το ΚΚΕ υιοθετεί και σήμερα (γιατί τότε την είχε υιοθετήσει)  την γραμμή Ζαχαριάδη τόσο στο «Μακεδονικό» όσο και στο «Τσάμικο»;

Τι να λέει άραγε σήμερα για το θέμα επιστράτευσης των Τσάμηδων, ώστε υπό το ΚΚΕ, να αγωνισθούν «για την απελευθέρωση της πατρίδας τους»; Τι να λέει άραγε σήμερα το ΚΚΕ για τις συμφωνίες που υπέγραψε με τα ΚΚΒ, ΚΚΓ/Β και Αλβανίας σε σχέση με το ξεπούλημα της Eλληνικής πατρίδας προς χάριν της Σοβιετικής

Το παρακάτω κείμενο το πήρα από το « Akritas-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»
  
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ (Φεβ.-Απρίλιος 1949) 
  

του Ευάγγελου Κωφού, Ιστορικού/Πρέσβη-Εμπειρογνώμονα ε.τ.


Από το υλικό του προσωπικού αρχείου του Αλέκου Παπαπαναγιώτου, από το οποίο ο εκλιπών μου επέτρεψε να λάβω αντίγραφα, εντόπισα αναφορές για το θέμα της επιστράτευσης στο ΔΣΕ Τσάμηδων που είχαν καταφύγει στην Αλβανία στην περίοδο 1944-1945. Οι αναφορές εστιάζονται στην περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου 1949 και είναι κυρίως ραδιογραφήματα μεταξύ του Π.Γ. του ΚΚΕ/ΔΣΕ (κάπου στη ΒΔ Ελλάδα) και των εκπροσώπων του στα Τίρανα (την εποχή εκείνη Γιάννης Ιωαννίδης και Λευτέρης Βουτσάς). Προέρχονται κυρίως από τους φακέλους των ραδιογραφημάτων Φ-7/1 και Φ-41, του "Αρχείου του ΚΚΕ Εσωτερικού" όπως σημειώνει ο Αλέκος. Υπάρχουν όμως σκόρπιες αναφορές και σε άλλα έγγραφα.

Αναμφίβολα, το θέμα της ένταξης Τσάμηδων στο ΔΣΕ ήταν παλαιότερο και οπωσδήποτε στα αρχεία του ΚΚΕ θα πρέπει να υπάρχει περισσότερο υλικό. Παρά την αποσπασματική μορφή τους, τα ως άνω αντίγραφα εμφανίζουν το θέμα να εγείρεται από την έναρξη του ένοπλου αγώνα. 'Ελαβε, όμως, εντονότερη μορφή από τα τέλη του 1948 και κυρίως μετά την 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (τέλη Ιανουαρίου 1949), όταν η εξεύρεση εφεδρειών είχε καταστεί επιτακτική. Ενδιαφέρουσα είναι η επισήμανση του Μεχμέτ Σέχου προς τον Λ. Βουτσά ότι οι Τσάμηδες που θα επιστρατευθούν "θα πολεμήσουν για την απελευθέρωση της πατρίδας τους". Αξιο διασταυρώσεως...

Χιλιάδες Ηπειρώτες κινδυνεύουν καθημερινά. Δείτε τα χάλια της Εθνικής Οδού (καρμανιόλα) Αθηνών - Πατρών.

Από το  ΠΡΕΖΑ TV.  Βιντεοσκόποιση και σχολιασμός

VIDEOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ,ΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (VERY DANGEROUS,GREEK NATIONAL ROAD,ATHENS-PATRA) -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!!
Το ΠΡΕΖΑ TV δημοσιευει σημερα 2 videos ντοκουμεντο απο