Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκστρατεύσει κατά Παπαδήμου;


Οξεία επίθεση στη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Κέρκυρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό».
Ο κ. Τζουμάκας υποστήριξε ότι μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «ελεγχόμενη από καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες» οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου.
Υπογράμμισε επίσης ότι παρά τις όποιες διαφωνίες έχει, όπως είπε, με τον κ. Παπανδρέου, «ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί αυτός είναι ο κριτής όλων κανένας άλλο».
Αφησε μάλιστα αιχμές κατά του νυν πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, υπενθυμίζοντας ότι «ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια».
Τόνισε παράλληλα ότι ο ίδιος συμμετέχει σε μια πολιτική κίνηση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και το Μνημόνιο, που έχει πάνω από 2.000 μέλη πανελλαδικά και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι με την κοινωνία και δεν μπορεί να χρεώνεται με ό,τι κάνει η κοινοβουλευτική του ομάδα», καθώς «ποτέ δεν ρωτήθηκε, ποτέ δεν συγκλήθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο ή οι νομαρχιακές συνελεύσεις για το Μνημόνιο».

Πώς "έδεσαν" την Ελλάδα - Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!


Ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο σε σχέση με το εθνικό χρέος, ένα πραγματικό έγκλημα αποκαλύπτεται τώρα ότι συντελέστηκε με την πρώτη σύμβαση του Μαϊου του 2010 και τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με την δανειακή σύμβαση που έχουν συμφωνήσει να την υπογράψουν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: Η μετατροπή του είδους του νομίσματος αποπληρωμής του χρέους, από "εθνικό νόμισμα", αόριστα, σε... ευρώ! 
Κάτι που έγινε σαφές όταν μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για τα πιθανά αποτελέσματα της εξόδου της  Ελλάδας από το ευρώ, είπε την φράση «Και το δημόσιο χρέος  θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’ δηλαδή ότι εάν βγούμε από το ευρώ στα αρνητικά της όλης υπόθεσης θα πρέπει να προστεθεί και το ότι ενώ θα έχουμε π.χ. δραχμές ως εθνικό νόμισμα, θα πρέπει να πληρώνουμε σε ευρώ!
Σε καμία δανειακή σύμβαση όμως μέχρι τον Μάιο του 2010 δεν υπήρχε αυτός ο όρος. Μέχρι τότε, όλες οι δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει το ελληνικό δημόσιο για το σύνολο του ποσού των 300 δισ. ευρώ ανέφεραν ότι θα αποπληρωθούν βάσει του ελληνικού δικαίου και με… εθνικό νόμισμα. Που όταν είχαν συναφθεί ήταν σε δραχμές και εν συνεχεία σε

Απίστευτο θράσος στην Κύπρο του Χριστόφια: Έστειλαν λογαριασμό νοσοκομείου σε θύμα της έκρηξης στην Κύπρο!


Το θράσος και η αδιαφορία ορισμένων δεν έχουν όρια. Ενώ η Κύπρος δεν έχει ξεχάσει ακόμη το τι έγινε τον Ιούλιο από την έκρηξη στο Μαρί και τα 13 θύματα κάποιοι στέλνουν λογαριασμούς σε θύματα!

Για τη νοσηλεία του 28χρονου ειδικού αστυφύλακα Χριστόδουλου Αντωνίου στο νοσοκομείο, η οικογένεια του έλαβε τις προηγούμενες μέρες ένα λογαριασμό €833.

Μετά την έκρηξη στο Μαρί, ο 28χρονος νοσηλεύτηκε στην εντατική με πολύ σοβαρά τραύματα και υποβλήθηκε σε σωρεία χειρουργικών επεμβάσεων σε Κύπρο και εξωτερικό, ενώ σήμερα νοσηλεύεται στο Ισραήλ, όπου παλεύει για να ξαναβρεί το φως του.

Κι όμως. Σε αυτόν τον άνθρωπο, το νοσοκομείο Λευκωσίας απέστειλε τιμολόγιο €833 για τη δεκαπενθήμερη παραμονή του στην Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας (από 13 εώς 26 Ιουλίου).

Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η γκάφα έγινε γνωστή και το νοσοκομείο απολογήθηκε. Γιατί όμως έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ειδικά όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δίνει μάχη για να μπορέσει να δει ξανά το φως της ημέρας. OnAlert

"Ηλεκτροσόκ" σε αξιωματικούς των ΕΔ!



Η γνώμη μου είναι ότι τα ΣΟΑ μπορούν να εφοδιασθούν με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) και να παύσουν να ασχολούνται με το θέμα μέχρι η ηλίθια κυβέρνηση, συνέχεια της πρώην, αποκρυσταλώσει άποψη. Προμήθεια πετρελαίου κατά τα κεκανονισμένα. Οδυσσεύς     

                                            
Έχουν μπλέξει άσχημα όσοι στρατιωτικοί διαμένουν με τις οικογένειές τους σε ΣΟΑ! Το μπλέξιμο έχει να κάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,θέμα που έχει θίξει το Onalert.

Μία επιστολή αξιωματικού περιγράφει με σαφήνεια τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν οι αξιωματικοί που μένουν σε ΣΟΑ.Η επιστολή έφθασε στο Onalert,μέσω του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος παρακολουθεί αυτό το ζήτημα αναζητώντας λύση.

Η επιστολή του αξιωματικού:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι, είστε, ίσως, ο μοναδικός φορέας που μπορεί να μου απαντήσει έγκυρα επί του θέματος. Έχω την αγαθή τύχη, να είμαι στεγασμένος σε Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών. Μαζί με την λοιπές οικογένειες που είναι στεγασμένες στην ίδια Φρουρά, λάβαμε, με το

Ζητούν από τον Παπανδρέου ξεκαθάρισμα λογαριασμών…


Η ημερομηνία εκταμίευσης της 6ης δόσης δίνεται ως χρονικό περιθώριο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να ανακοινώσει πρωτοβουλίες
 
Ζήτημα ημερών είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η πίεση προς τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του γίνεται ασφυκτική.
Καλά πληροφορημένες πηγές μεταφέρουν ότι η ημερομηνία εκταμίευσης της 6ης δόσης είναι ατύπως το χρονικό όριο που βάζουν πολλά στελέχη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει τις επόμενες διαδικασίες. Η θέση αυτή στηρίζεται στο σκεπτικό ότι οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ναι μεν δεν πρέπει να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για την κυβέρνηση τουΛ. Παπαδήμου και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξει καμία διαδικασία ως την κρίσιμη ημερομηνία εκταμίευσης της

Ο όρος που «πέρασε» ο Σαμαράς στη νέα κυβέρνηση


 από το VORIA.gr
Ποιος όρος που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έγινε αποδεκτός από το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης
Picture 0 for Ο όρος που «πέρασε» ο Σαμαράς στη νέα κυβέρνηση
Κανέναν απολύτως νέο φόρο δεν θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα από το υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη χρονιά που έρχεται.
Η κεντρική πολιτική απόφαση των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν πως μια τέτοια πρόβλεψη θα ήταν αναγκαία, προκειμένου κανείς να μην χρειασθεί να επωμισθεί το πολιτικό κόστος της.
Αντιθέτως, όλα τα αναγκαία μέτρα, φορολογικού περιεχομένου, «πάνε» για την

Οι ΗΠΑ του Ομπάμα εξαπλώνουν την δύναμη τους σε όλο τον κόσμο και ζαλίζουν τη Ρωσία και την Κίνα

 
Από: What Does It Means / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Νέες εκθέσεις που προέκυψαν από το Κρεμλίνο σήμερα από την Σύνοδο Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Χαβάη δηλώνουν ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι διπλωμάτες είναι «έκπληκτοι» από την είδηση ότι ο Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την ανάπτυξη αμερικάνικων δυνάμεων τόσο στη Νιγηρία όσο και στην Αυστραλία σε αυτό που περιγράφουν ως το σχέδιό του για να καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο για χάριν των παλιόφιλων – καπιταλιστών υποστηρικτών του.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτές, στρατιωτικές πηγές της Νιγηρίας έχουν επιβεβαιώσει το σχέδιο του Ομπάμα για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα τους σε μια ακόμη επέκταση του «Σκιώδους Πολέμου» του Πενταγώνου σχετικά με

Κυριάκο Μητσοτάκη... διαγράφεσαι



Προσωπικά (και η ιστοσελίδα μου) έχω στηρίξει τον Κυριάκο και τον έχω διαχωρίσει τόσο από την αδελφή του, όσο και από τον πατέρα του και μάλιστα πίστευα ότι αν καταφέρει να απογαλακτισθεί, έχει πολλά να προσφέρει στην ΝΔ. Δεν θα σταθώ σ' αυτά που αναφέρει για τον Φαήλο και τα περί Οτσαλάν, Αραφάτ κτλ. Θα σταθώ όμως στο ότι «δεν μπορεί ο κ. Κρανιδιώτης να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές». Για μένα αυτή η φράση αρκεί να καταλάβω ότι κουβαλά το DNA του μητσοτακέϊκου και άρα επιζήμιος για την παράταξη. Τι νοοτροπία και αυτή! Εκλέχθηκα, άρα δεν μπορείτε να με κρίνετε!!! Τι λες ρε Κούλη; Μπορώ και παρά μπορώ. Και θα σε κρίνω και θα σε κατακρίνω και θα σε ειρωνευτώ και θα σε διαολοστείλω! Έχεις δηλαδή την εντύπωση ότι ένας εκλεγμένος, βουλευτής ή δήμαρχος ή περιφεριάρχης θα μένει στο απυρόβλητο μέχρι λήξεως της θητείας του; Και πώς εγώ θα δείξω την δυσαρέσκειά μου για το πρόσωπό σου; Περιμένοντας να περάσουν τέσσερα χρόνια ώστε να μην σε ξαναψηφίσω; Και πώς θα μάθεις εσύ την δυσαρέσκειά μου αν δεν σου την γνωστοποιήσω με όποιον τρόπο θεωρώ πρόσφορο ή νομίζεις ότι θα σε σώσει η διαπλοκή των ΜΜΕ; Διαγράφεσαι Κούλη και καλά θα κάνεις να σοβαρευθείς. Οδυσσεύς

Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον Φαήλου Κρανιδιώτη


«Μετωπική επίθεση κατά του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, συμβούλου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντάς τον όψιμο

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ANABAΘΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ


από το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α

του Κρίνου Μακρίδη*

Τις περισσότερες φορές, οι ιστορικές συγκυρίες επιβεβαιώνουν την θέση των πατριωτικών δυνάμεων ότι η Ιστορία και ιστορική διαδρομή δεν διέπονται από μηχανιστικούς και μανιχαϊστικούς κανόνες, όπως πιστεύουν Μαρξιστές και οι Φιλελεύθεροι, αλλά διέπονταν από το βασικό κανόνα του Ιστορικώς απρόβλεπτου και της Ιστορικής νομοτέλειας των επιτακτικών αγώνων, προς επίτευξη κάποιου σκοπού. Το θεώρημα αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από τις εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια ότι η Κύπρος, το αδύναμο θύμα

Ο Γεώργιος Χατζιδάκις και η απόδειξη της αδιάσπαστης γλωσσικής συνέχειας του Ελληνισμού


 

Έχει εύστοχα παρατηρηθεί από τον αείμνηστο καθηγητή τής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών Γ. Κουρμούλη ότι η προσφορά τού Γ. Χατζιδάκι στην επιστήμη δεν συνίσταται τόσο στο ότι πρώτος αυτός εισήγαγε τη γλωσσική επιστήμη στην Ελλάδα, πράγμα επίσης σημαντικό, όσο κυρίως στο ότι ήταν ο πρώτος που εθεμελίωσε τον νεοελληνικό λόγο, καθορίζοντας τη βάση και τη μεθοδολογία ερεύνης του. Για να εκτιμήσουμε την κατάσταση που συνάντησε ο Χατζιδάκις επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από τις ειδικές σπουδές ιστορικής και συγκριτικής γλωσσολογίας που διεξήγαγε στη Γερμανία κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες τής γλωσσικής επιστήμης, θα πρέπει να θυμηθούμε το πνεύμα που επικρατούσε στην αντιμετώπιση της ελληνικής γλώσσας την τελευταία δεκαετία τού 19ου αιώνα. Είναι η περίοδος που καθαρώς ιστορικά φαινόμενα εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται μέσα από την αχλύ ενός ρομαντικού πνεύματος, που είναι λ.χ. έντονα φανερό στη λογοτεχνία της εποχής και που –πέρα από τις οποιεσδήποτε μιμήσεις δυτικών προτύπων– δικαιώνεται και ως αναζήτηση των ριζών τού ελληνικού Έθνους, ως διασφάλιση της φυσιογνωμίας και των ιστορικών του δικαιωμάτων, τα οποία ξένα συμφέροντα είχαν ήδη θέσει υπό αμφισβήτηση. Έτσι λοιπόν ένα σύνθετο πλέγμα αιτίων, ψυχολογικών (φυγής), εθνικοπολιτικών (επιστροφής στις ρίζες), επιστημονικών (αναζητήσεως επιχειρημάτων για την αντίκρουση ύποπτων θεωριών), ήταν μερικοί από τους λόγους που ωθούσαν γενικότερα στην επιδίωξη μιας απευθείας συνδέσεως τού Νέου Ελληνισμού με τον αρχαίο κόσμο, εις βάρος βεβαίως τού μεσαιωνικού (βυζαντινού) Ελληνισμού, που τον θεωρούσαν ακόμη εστία ορισμένων προβλημάτων.

Η στάση αυτή στον τομέα τής γλώσσας εκπροσωπήθηκε από την περίφημη αιολοδωρική θεωρία, τη διδασκαλία δηλαδή που ξεκινούσε ήδη με την Αιολοδωρική Γραμματική τού Αθανασίου

Το στοίχημα για εθνικό ηγέτη



Του Στέφανου Αγιάσογλου*
Με έναυσμα την άποψη πολλών ότι οι ηγεσίες της Ευρώπης στέκονται κατώτερες των περιστάσεων τις οποίες η παρούσα κρίση αναδεικνύει,  καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η εποχή των ηγετών πέρασε, εξέφρασα την άποψη ότι αντίθετα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο η εποχή των ηγετών τώρα αρχίζει.
Η εποχή αυτή με τα τόσα προβλήματα για τον απλό κόσμο θα αναδείξει ηγέτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη και ακόμα πιο ειδικά και συγκεκριμένα στην πατρίδα μας την Ελλάδα.
Μέσα σε όλα τα γεγονότα της κρίσης χρέους που βιώνουν οι Ευρωπαϊκές οικονομίες, η περίπτωση της χώρας μας είναι μοναδική και ξεχωρίζει με τον χειρότερο

Λυσσαρίδης: «Απαράδεκτες προτάσεις Χριστόφια στο τραπέζι των συνομιλιών»


                                                                                                                                    



Για ''τραγικό δίλημμα'' και ''αδιέξοδο'' στο οποίο θα βρεθεί η Ε/κ πλευρά εάν κατατεθεί λύση του Κυπριακού στη βάση των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας (για σταθμισμένη ψήφο, εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή 50,000 εποίκων), έκανε λόγο ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει τρόπος απόσυρσης τους χωρίς οδυνηρές συνέπειες, εάν κατατεθεί ως πλαίσιο λύσης το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου 2009, όπου καθορίζονται οι βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού.
Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση για την

Πούτιν: «Η Σοβιετική Ένωση ήταν η μεγάλη Ρωσία»


 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η ΕΣΣΔ υπήρξε η «Μεγάλη Ρωσία», κατηγορώντας συγχρόνως τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι «παραιτήθηκε από την εξουσία» το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
«Καθώς πήγαινα να επισκευάσω ένα λάστιχο για το αυτοκίνητό μου με ρώτησαν: εσύ είσαι υπέρ της ΕΣΣΔ ή της Ρωσίας;», θυμήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Έχοντας

«Ο Χατζηγάκης μας πρόσβαλε. Ο Καμμένος διαφώνησε πολιτικά»


Ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του Προέδρου της ΝΔ, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξη του στήριξε τον Π. Καμμένο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές. Υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχουν τάσεις μέσα στο κόμμα της ΝΔ και σημείωσε πως οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη πρόσβαλαν όλη την παράταξη.

«Ομαδοποιήσεις συμφερόντων υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Λέω απλά ότι δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Στη ΝΔ υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι έχουν μία άλλη άποψη, αλλά φυσικό είναι αυτό. Η ΝΔ δεν είναι το ΚΚΕ της ΕΣΣΔ. Είναι ένα μεγάλο, φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα. Βεβαίως θα υπάρχουν και κάποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα, αλλά αυτό δεν συνιστά τάση».

Σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ ο Φαήλος Κρανιδιώτη τόνισε πως οι «νεοφιλελεύθεροι» μέσα στην

Η Α΄ Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο το 1974



 


Μια συνέντευξη στο κανάλι ΚΡΗΤΗ TV, για το βιβλίο των δημοσιογράφων Γιάννη Σκάλκου και Γιάννη Φασουλά με τίτλο  "ΝΙΚΗ" στη Νεκρή Ζώνη- (Η αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα» και την προδοσία)". Το βιβλίο συνοδεύεται από DVD με το ντοκιμαντέρ «Ήρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιο υλικό από την δράση της Α΄ ΜΚ στην Κύπρο το 1974 και νέα ντοκουμέντα για την Κυπριακή τραγωδία. Νεώτερη Ελληνική Ιστορία

Τουρκία και Αραβική άνοιξη – Απόρρητη μελέτη ΕΔ των ΗΠΑ



ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ/ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΔ ΤΩΝ ΗΠΑ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
48 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΑΡΑΒΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ:
*ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
*ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΑΡΧΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΤΥΝΗΣΙΑ.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.
*ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ. ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ –ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ;
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ;
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.LESSONS LEARNED.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
*ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ.
*Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ.
*ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Στη Μέκκα της τεχνολογίας “απαγορεύονται” οι υπολογιστές!






Η χρήση οποιουδήποτε τεχνολογικού γκάτζετ απαγορεύεται στις σχολικές αίθουσες του σχολείου που βρίσκεται στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, ενώ οι εκπαιδευτικοί συστήνουν στους μαθητές τους να μην τους χρησιμοποιούν ούτε στο σπίτι.
Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο ο τεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος στην εκπαίδευση, οι νέες τεχνολογίες γίνονται μέσο διδασκαλίας και οι μαθητές ενθαρρύνονται στη χρήση τους, στην καρδιά της Μέκκας της Τεχνολογίας, το μολύβι, το χαρτί και το χάρτινο βιβλίο είναι τα μόνα εργαλεία διδασκαλίας που κρίνονται αποδεκτά.
Πίσω από αυτήν την επιλογή κρύβεται η άποψη ότι σχολεία και υπολογιστές είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Περίπου 160 σχολεία στις

Μήπως παραφρονήσαμε τελικά;




ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Πρωτ. Δ.Υ. _______________________________________________Αθήνα, 16/11/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζεται η άφρονη πολιτική κατά της Οικογένειας. Καταργείται το επίδομα γάμου και κόβεται το επίδομα τέκνων.
Μήπως παραφρονήσαμε;

Εκτός από τις έκτακτες εισφορές,  τα χαράτσια της  ΔΕΗ,  τις μειώσεις μισθών - επιδομάτων, την κατάργηση του επιδόματος Γάμου… και  κάθε δημογραφικού νόμου και κινήτρου που ίσχυαν στη χώρα μας,  η  «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν εγκαταλείψει την εξουσία πρόσθεσε τις τελευταίες μέρες άλλα δύο μέτρα που πλήττουν την οικογένεια:
1.       Χωρίς επίδομα θα γεννούν από δω και πέρα οι Ελληνίδες καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν είτε σε δημόσια Νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια δεν θα εισπράττουν το ποσό αυτό!.
2.       Σύμφωνα επίσης, με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών της  14/11/2011, επί του άρθρου  17 της
οικογενειακής παροχής, με την αυθαίρετη ερμηνεία της(εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών - μετά το 4ο , από 73  στα 70) ορίζεται:Το επίδομα του 1ου τέκνου σε 50, του 2ου σε 20, των 3ου και 4ου σε 50 και

Το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη



Στις 28 Οκτωβρίου του 1998, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη - το αγόρασε ανώνυμος συλλέκτης για 2.000.000 δολάρια. Αυτό που έχασε, δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία, το κέρδισε ευτυχώς η ανθρωπότητα.
Το σημαντικότερο επιστημονικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία αποκαλύπτει 13 χρόνια αργότερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την αφοσίωση των ερευνητών ενός αμερικανικού μουσείου, τα μυστικά της μεγαλύτερης μαθηματικής ιδιοφυΐας του αρχαίου κόσμου.
«Lost and Found: The Secrets of Archimedes» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 16 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης. Με φωτογραφίες, κείμενα και πολυμέσα, η έκθεση αφηγείται τη συναρπαστική περιπέτεια του σπάνιου

Η Ελληνική Μουσική



από τον Nik Iord nodiord@yahoo.gr
Η Μουσική, όπως και ο Λόγος, έχουν την αρχήν απροσδιόριστον. Χάνονται εις τα βάθη των χιλιετιών. Η φύσις με τον άνεμον, το άσμα των πτηνών, τον θρουν των φύλλων έδωκεν εις τον άνθρωπον την ιδέαν του ήχου. Ασφαλές είναι, ότι το πρώτον μουσικόν όργανον ήτο η φωνή του ανθρώπου.

Σήμερον με την λέξιν μουσική εννοούμε γενικώς την τέχνην των ήχων. Κατά τους αρχαίους χρόνους έδιδαν τον όρον αρμονική. Μουσική εσήμαινε πάσαν τέχνην, της οποίας προστάτιδες ήσαν αι Μούσαι, ήτοι ό,τι είχε σχέσιν με την ψυχοπνευματικήν αγωγήν, την διανόησιν, τας καλάς τέχνας, τα γράμματα (εν γένει την παιδείαν) και κυρίως την λυρικήν ποίησιν. 

Αι Μούσαι ήσαν αι θεαί κάθε πνευματικής παραγωγής, της ωδής, της μουσικής και

Ο απόλυτος εκβιασμός της Ελλάδας σε εξέλιξη


Δυστυχώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ο απόλυτος εκβιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον έχουμε ξεφύγει από την απειλή της χρεοκοπίας. Πλέον η ίδια η χρεοκοπία και η μη καταβολή της 6ης δόσης συνδέεται άμεσα με ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Το κούρεμα των ομολόγων και οι εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες και τους άλλους κατόχους ελληνικών τίτλων. Μέχρι πριν λίγες ημέρες, ο εκβιασμός έλεγε: «Πάρτε τα μέτρα που δεσμευτήκατε κι εμείς θα σας δώσουμε τα λεφτά». Από προχθές με το κόλπο του Τσαρλς Νταλάρα, έχει άλλο περιεχόμενο.
«Δεχθείτε υψηλά επιτόκια και εγγυήσεις ακόμη και για εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για να γίνει το κούρεμα και να πάρετε την 6η δόση».
Εκεί καταλήξαμε και καταντήσαμε. Η περίφημη διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Παπανδρέου πήγε περίπατο την δε προσωπικότητα και τα κονέ του κ. Λ. Παπαδήμου ακόμη δεν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (1)

Aπό το Αγιορείτικο Βήμα. Κάτι συμβαίνει με το ΚΚΕ! Πρώτα η Κανέλη, μετά ο «Ρίζος»....δεν πάμε καλά! Με κάτι μας ψεκάζουν. Οδυσσεύς

Ένα μικρό μέρος του μεγάλου, αλλά εξαιρετικά γραμμένου, «οδοιπορικού - προσκυνήματος» του Βασίλη Λιόγκαρη δημοσιεύουμε σήμερα, με την ελπίδα πως κάποια άλλη στιγμή θα συνεχίσουμε και θα τον ακολουθήσουμε βήμα βήμα...

Καθ' οδόν στο Άγιον Όρος«Σαν βγεις στο πηγεμό για το Άγιον Όρος να σταθείς με σεβασμό και πίστη. Θολωμένο μην έχεις το μυαλό από έγνοιες μαυλιστικές κι απόκοσμες παραπλανητικές σκέψεις. Μη σταθείς κριτικά και επικριτικά με μάτι αυστηρού δικαστή, ζητώντας λεία τελειότητα σ' έναν κόσμο τεθλασμένο.

Μην παρασυρθείς από ευτελείς παραφωνίες και παρατυπίες να βγάλεις συμπεράσματα από

Ενα ισχυρό χαρτί στον «πόλεμο» του Αιγαίου



ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Κ. ΚΑΡΥΩΤΗ*
Eδώ και πάνω από τριάντα χρόνια η Eλλάδα επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Tουρκία, ήτοι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Aιγαίου, είναι νομικής φύσης. Όμως, εδώ και πάνω από 25 χρόνια η έννοια της υφαλοκρηπίδας έχει υπερκερασθεί απ’ αυτή της Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ). Aπό την ύπαρξη της νέας Σύμβαση του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας το 1982, κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Xάγης, αλλά πάντα ζητά και την ταυτόχρονη οριοθέτηση της Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης.
Πράγματι, όλες οι αποφάσεις του Δικαστηρίου μέχρι σήμερα λαμβάνουν υπόψη την

Οι θρύλοι της αποτυχίας


 του Paul Krugman,

Ιδού πώς τελειώνει το ευρώ – όχι με «μπαμ», αλλά με «μπούνγκα- μπούνγκα». Πριν από λίγο καιρό, οι ευρωπαίοι ηγέτες επέμεναν πως η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στο ευρώ, αποπληρώνοντας τα χρέη της στο ακέραιο. Τώρα, με την Ιταλία να πέφτει στον γκρεμό, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς το ευρώ μπορεί να επιβιώσει.
Αλλά ποιο είναι το νόημα της ευρω-πανωλεθρίας; Όπως συμβαίνει πάντα όταν επέρχεται μια καταστροφή, εμφανίζεται ένα ρεύμα από ιδεολόγους που υποστηρίζουν ότι η καταστροφή δικαιώνει τις απόψεις τους. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε την