Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Ο άνθρωπος έχει το ακαταλόγιστο. Δεν πάσχει από παχυσαρκία η οποία στο κάτω-κάτω βλάπτει μόνον τον ίδιο! Από έλλειψη μυαλού πάσχει και αυτό έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα μας........


Θ. Πάγκαλος: "Δεν θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε στα Ίμια λόγω ... ΗΠΑ"!

Πάγκαλος ιδρωμένος
Σε απίστευτες, ελαφρές, αλλά και συνάμα επικίνδυνες δηλώσεις περί "αδυναμίας των ελληνικών δυνάμεων να πολεμήσουν στα Ίμια επειδή δήθεν οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει ηλεκτρονικά τα πάντα και έτσι δεν θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές" προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Crash.
"Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον. Μετά από πέντε- έξι χρόνια πήγα στη Νέα Υόρκη, πήρα τηλέφωνο τον Χόλμπρουκ, ο οποίος δούλευε τότε στην Boston Bank και είχα μάθει ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο.  Χάρηκε που με άκουσε και μου λέει, “έλα το μεσημέρι να σου κάνω το τραπέζι”. Πήγα, λοιπόν, σε ένα εστιατόριο και του είπα γι’ αυτή την ιστορία: "Θεωρώ ότι καταφέραμε να μην σκοτωθεί κανείς, γιατί όταν κάνεις διπλωματία, βασικό κριτήριο είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές". 
Μου είπε λοιπόν ο Χόλμπρουκ το εξής εκπληκτικό: Όλος ο χώρος του Αιγαίου είχε μπλοκαριστεί ηλεκτρονικά από τους Αμερικανούς και δεν επρόκειτο να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Οι πύραυλοι και οι βόμβες των πολεμικών σκαφών των 2 στόλων δεν θα έβρισκαν κανέναν στόχο. Είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί να μην χτυπηθεί κανένα σκάφος». Το πόσο ελαφρά και γελοία είναι τα περί "ηλεκτρονικού μπλοκαρίσματος" αποδεικνύεται από τους πολέμους που ακολούθησαν. Αλήθεια, γιατί δεν "μπλοκάρουν ηλεκτρονικά" και την Λιβύη και να μην σκοτώνονται οι άμαχοι; Πόσο ανίδεος περί τα αμυντικά πρέπει να είσαι για να λες τέτοια πράγματα και να έχεις την απαίτηση να σε πιστέψουν; Και πόσο επικίνδυνο για μελλοντική χρήση σε περίπτωση που παραδώσουν πάλι σημαίες, για να έχουν εύκολη την δικαιολογία ότι "Οι Αμερικανοί είχαν μπλοκάρει τα πάντα και δεν μπορούσαμε να πολεμήσουμε"; Πως είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια φληναφήματα από υπεύθυνα χείλη;  
Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, λέει:
«Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι!"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΔΙΩΞΑΝ ΠΛΟΙΟ Οργή κατά της Άγκυρας


07/04/2011
Ειδικού Συνεργάτη
Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί στο τουρκικό προξενείο της Βεγγάζης, ενώ έδιωξαν από το λιμάνι και τουρκικό πλοίο.

Όλο και πιο συχνά οι αντικανταφικοί  εκδηλώνουν τον τελευταίο καιρό την οργή τους κατά της Τουρκίας,  με αιχμή του δόρατος την αμφιλεγόμενη στάση του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξεγερμένοι δεν ξεχνούν την στενή σχέση Καντάφι – Ερντογάν (ο τελευταίος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε από τα χέρια του δικτάτορα το… Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), ενώ έχουν ενοχληθεί και από τα ήξεις αφήξεις της τελευταίας περιόδου, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός πότε διακηρύσσει την ανάγκη να τερματιστεί η βία του καθεστώτος και να προστατευτούν οι άμαχοι και πότε δηλώνει πως δεν πρέπει η Δύση να εξοπλίσει τους αντάρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV, μέλη του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου της Λιβύης, πραγματοποίησαν επίθεση (με ξύλα, ρόπαλα, όπλα, μαχαίρια και… κλωτσιές) στο κτίριο του τουρκικού προξενείου της Βεγγάζης, ξηλώνοντας την πινακίδα του και απαιτώντας άμεση απομάκρυνση του προσωπικού του.

Δεν είχε καλύτερη τύχη και ένα πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου (του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού), που ετράπη σε άτακτη φυγή από το λιμάνι της Βεγγάζης, όταν δέχθηκε τις φραστικές επιθέσεις των διαμαρτυρομένων, που φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν. elzoni

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
Αυτοί που κυβερνούν τη πατρίδα μας θέλουν να δικαιολογήσουν τα δικά τους λάθη και τις υποχωρήσεις τους πάνω σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από το 1974. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παύει να αναμασά το σύνθημα "εκάμαμε και θα πληρώσουμε". Εμείς η νέα γενιά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη λογική. Τα πράγματα με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αλλάξει ριζικά. Μπορούμε να μιλούμε σήμερα για μια πραγματική δημοκρατία, για ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορούμε να καταγγείλουμε σήμερα το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προίκισε με υπέρμετρα δικαιώματα την τουρκοκυπριακή μειονότητα. Μπορούμε να απορρίψουμε τα σχέδια των ξένων με τα οποία συμφωνεί και το δικό μας πολιτικό κατεστημένο για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Υπάρχει μπροστά μας ένας δρόμος ελπίδας και ελευθερίας και αυτό θα ακολουθήσουμε. 
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο Χριστόφια και ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις τους που στο τέλος θα οδηγήσουν στον τουρκοποίηση της Κύπρου υπό αγγλική κηδεμονία. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να υψωθεί η Ελληνική σημαία στο κάστρο της Κερύνειας μας. Δεν υποχωρούμε μπροστά σε τούρκους και τουρκοπροσκυνημένους.

Αντιπρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ΕΔΗΚ
Ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής επαρχίας Λεμεσού.

Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΑ” . Δεν συμφωνώ σε όλα με το κείμενο αλλά όλοι μας μπορούμε να βρούμε "ωραίες και σοβαρές ιδέες" προσαρμοζόμενες στην ατομικότητα του καθ' ενός.


Ο ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ
“ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΑ”


Οι πάντοτε επίκαιρες ιδέες
τού Robert G. Ingersoll


-----------------------------
    [ H «Ατομικότητα» είναι μια από τις κλασικές διαλέξεις τού αμερικανού αγνωστικιστή ρήτορα Robert Green Ingersoll(1833-1899). Στό απόσπασμα από τη διάλεξη αυτή, που ακολουθεί, o Ingersoll υμνεί την ελεύθερη σκέψη, που αναζήτα την αλήθεια, αδιαφορώντας για την Εξουσία και θέτοντας υπεράνω όλων την προσωπική πληρότητα. «Η αξία τής μονάδας είναι αδιαμφισβήτητη», έλεγε o Ingersoll, «το Σύμπαν δεν θα ήταν πλήρες χωρίς εσένα».]


   Σε κάθε μας βήμα συναντάμε τούς εχθρούς τής ατομικότητας και τής πνευματικής ελευθερίας. Η παράδοση μάς ακολουθεί από τη γέννηση μέχρι το θάνατο. Οι πρώτες μας ερωτήσεις προσκρούουν στην άγνοια και οι τελευταίες στις προκαταλήψεις. Χιλιάδες χέρια μάς σπρώχνουν στην πεπατημένη και η εκπαίδευσή μας συνοψίζεται σε μία λέξη: καταπίεση. Όταν θέλουμε κάτι, θεωρείται αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να το έχουμε, και όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι, θεωρείται αυτονόητο, ότι δεν πρέπει να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο χερουβείμ ή κάποια σπάθη, που εμποδίζουν την είσοδο στην Εδέμ τής επιθυμίας μας. Μάς επιτρέπεται να ερευνήσουμε οποιοδήποτε θέμα δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μάς και να εκφράσουμε τη γνώμη τής πλειοψηφίας με απόλυτη ελευθερία. Μάς έχουν γαλουχήσει, ότι η ελευθερία τού λόγου δεν θα πρέπει να προσκρούει στις δοξασίες τού λαού. Η κοινωνία προσφέρει συνεχείς επιβραβεύσεις για την προδοσία τού εαυτού μας. Έχουμε όλοι ακούσει κάποιους χριστιανούς να αναφωνούν, λίγο πριν απαγχονισθούν, πόσο καλύτερα θα ήταν, αν είχαν ακούσει τις συμβουλές τής μητέρας τους.


 
«H έμπνευση από τη Βίβλο 
εξαρτάται από την άγνοια 
αυτού που τη διαβάζει.» 

(Robert Green Ingersoll, 
«Έμπνευση», Τhe Truth 
Seeker AnnualΝέα Υόρκη, 1885.)  Το ευτύχημα όμως για τον κόσμο μας είναι, ότι δεν ακολουθείται πάντοτε η μητρική συμβουλή. Είναι ευτύχημα για όλους μας, το ότι είναι έξω από την ανθρώπινη φύση να υπάκουει. Η παγκόσμια υποταγή ισοδυναμεί με την παγκόσμια αποτελμάτωση· η ανυπακοή είναι μία από τις προϋποθέσεις προόδου. Διαλέξτε οποιαδήποτε εποχή στην Ιστορία τής ανθρωπότητας και πείτε μου, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα τής τυφλής υπακοής. Αν υποθέσουμε, ότι κάποια στιγμή η Εκκλησία κατάφερνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον νου τού ανθρώπου, οι λέξεις ελευθερία και πρόοδος δεν θα είχαν σβηστεί από το λεξιλόγιο μας; Ο κόσμος προχωρεί, κάθε φορά, που αψηφά τις «συμβουλές».Η Εκκλησία αντίθετη σε Επιστήμη και Φιλοσοφία
   Ας υποθέσουμε, ότι οι αστρονόμοι έλεγχαν την επιστήμη τής Αστρονομίας, οι γιατροί την επιστήμη τής Ιατρικής, ότι οι βασιλείς μπορούσαν να ορίσουν, όπως εκείνοι ήθελαν, την μορφή

Ο Μέγας GAPoleon!!!!!!!

megas GAPoleon

www.kalami.net

Τελικά, και μάλλον σύντομα, η Τουρκία θα πληρώσει την πολιτική της.........


Γελούν στο ΝΑΤΟ με τους Τούρκους – Παγίδα οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες


Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η απόφαση της Τουρκίας να ναυλώσει το εμπορικό πλοίο “Ankara”, το οποίο συνοδευόταν από 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και από μία φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με σκοπό να φθάσει στο λιμάνι της Βεγγάζης για τον απεγκλωβισμό 250 ατόμων από την Μισράτα και τη Βεγγάζη έχει προκαλέσει άκρως ειρωνικά σχόλια και ενόχληση στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Ειρωνικά σχόλια, διότι η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε συγκυρία να καταστήσει σαφείς τις νέο- οθωμανικές βλέψεις της, λειτουργώντας καιροσκοπικά, και ενόχληση διότι η Άγκυρα στην απόφασή της αυτή αγνόησε πλήρως τους κανόνες ασφαλείας και δεν ειδοποίησε το ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας μία «θεατρική παράσταση» υπό τη μορφή εθνικής αποστολής με αντικειμενικό σκοπό να εμφανιστεί ως εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.
Σχετικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «Αυτή η επιχείρηση έστειλε μηνύματα που δεν άρεσαν σε ορισμένες δυνάμεις στη Μεσόγειο».
Σε πολλές μεσογειακές χώρες, όμως, υπάρχει η πεποίθηση ότι

Μια χαραμάδα αλήθειας στο σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ


Από factorx στις 

Share
Που και που, ο καθεστωτικός έλεγχος των συμβατικών ΜΜΕ παρουσιάζει κάποια ρωγμή. Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την τηλεθέαση τους, οι mainstream ειδησεογραφικές εκπομπές προσκαλούν κάποιον ενδιαφέροντα καλεσμένο, αλλά όταν αυτός ξεφύγει από το προβλεπόμενο σενάριο, τότε ολόκληρο το σύστημα μπουρδουκλώνεται.
Κάτι τέτοιο έγινε πρόσφατα, όταν δυο «infobabes» του CNN κάλεσαν τον πρώην αναλυτή της  CIA  Michael Scheuer, για να συζητήσουν τη κατάσταση στη Λιβύη. Τον ρώτησαν σχετικά με την ανάμιξη της CIA στη χώρα, αλλά πολύ γρήγορα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, αφού η συζήτηση κινήθηκε σε κατεύθυνση που οι «μπίμπο» δεν ήθελαν, ούτε και περίμεναν. Αντί να μείνει πιστός στο σενάριο «Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι», ο Scheuer ξέφυγε, κατηγορώντας και τους δυο, και αναλύοντας τους λόγους για

Ατύχημα "βαφτίζουν" τη στυγνή δολοφονία Γκούμα, οι Αλβανοί
Σε ατύχημα, για το οποίο ο ίδιος ευθύνεται, αποδίδουν το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα, οι Αλβανοί! Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον σχεδόν όλες οι αλβανικές εφημερίδες και το μπαράζ των δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΕΞ. 

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές στον αλβανικό τύπο, ότι έρευνα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος», απάντησε τα εξής:

«Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά. Το έγκλημά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σ. Μπερίσα δήλωσε τότε ότι: «είναι μια απαίσια πράξη να δολοφονείται κάποιος που επιστρέφει σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη». Ο τότε Αντιπρόεδρος της αλβανικής Κυβέρνησης Ι. Μέτα δήλωσε: «πιστεύω ότι η εισαγγελία και οι αρμόδιες αρχές θα διαλευκάνουν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και παράλληλα θα καταλογίσουν στους δράστες τη μέγιστη ευθύνη που προβλέπει ο νόμος».


 Εφόσον τα δημοσιεύματα μέρους του αλβανικού τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχημα με ευθύνη του θύματος, δημιουργείται έντονη ανησυχία και προβληματισμός, πώς μετά από εννέα μήνες μελέτης, αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκλημα, μεταβαπτίζεται σε ατύχημα. 

 

 
Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, που θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση ανάμιξης στις διαδικασίες της αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον».

 

Βρέθηκε ο τάφος της Σαπφούς! 

Ένα αρχαιολογικό εύρημα από τα σημαντικότερα στον ελλαδικό και όχι μόνο χώρο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχικά και στη συνέχεια της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, που ολοκλήρωσε σε συνθήκες άκρας μυστικότητας την ανασκαφή. Ο τάφος της μεγαλύτερης ποιήτριας του αρχαίου κόσμου, της Σαπφούς, θεωρείται πως έχει βρεθεί στην περιοχή του Κάτω Κάστρου της Επάνω Σκάλας.

Σε αυτό συγκλίνει η επιγραφή σε επιτύμβια στήλη «ΨΑΠΦΑ ΕΡΩΤΙΟΥ ΧΑΙΡΕ», τα κτερίσματα, ένα χρυσό στεφάνι στο κεφάλι της νεκρής γυναίκας, ειδώλια της Αφροδίτης, πήλινες μικρές λύρες και

Στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Κακογιάννης


 
6 Απριλίου 2011 22:50
Στο νοσοκομείο ο Μιχάλης Κακογιάννης
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης, με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα ο διάσημος Κύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.

Από τις πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε στον ασθενή υπονατριαιμία (μεγάλη πτώση του νατριού), αλλά για την ώρα οι γιατροί δεν μπορούν να προβούν σε ολοκληρωμένη διάγνωση.

Θα υποστούμε πολλά εξ αιτίας της ανικανότητας των πολιτικών και της πολιτικής μας!!!!!!!!!


Posted: 06 Apr 2011 01:43 AM PDT
Εφ. Μπιρλίκ 21-3-2011

Η ABTTF συνεχίζει τις συναντήσεις με τους συλλόγους-μέλη
Η Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) συνεχίζει τις επισκέψεις σε συλλογους-μέλη.

Στο διάστημα 18 με 20 Μαρτίου 2011, επιτροπή της ABTTF αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, τον αντιπρόεδρο Σεμπαετίν Μουμίν, τον Γενικό Γραμματέα Οζκάν Ρεσίτ, τον υπεύθυνο Ν. Ευρώπης Τζενγκίζ Ισμαήλ, τον υπεύθυνο για αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαισδευτικά θέματα Αϊντίν Μεχμέτ και το με΄λος του Ελεγκτικού συμβουλίου Ενγκίν Ισμαήλ, επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Γκίζεν, τον Σύλλογο τουρκικών οικογενειών Δυτικής Θράκης του Σβάινφουρτ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Χερζογκενάουραχ, τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λάουφ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δ. Θράκης Σβάμπαχ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δ. Θράκης του Φόχτβάνγκεν, τον Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπαβιέρα, και τον Σύλλογο Τούρκων Οικογενειών Δυτικής