Σελίδες

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Aπερχόμενος διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βασιλάκος: "Δέχθηκα απειλές από "παρασιτούντες και αλιτήριους" που κινούνται στο χώρο των εξοπλισμών"

Με ζοφερό τρόπο παρουσίασε την πραγματικότητα στο χώρο των εξοπλισμών ο απερχόμενος διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βασιλάκος σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Μίλησε για τις απειλές και τις πιέσεις που δέχθηκε για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Σε αποκαλύψεις για την παθογένεια που επικρατεί στο χώρο των αμυντικών προμηθειών προχώρησε ο απερχόμενος, παραιτηθείς διευθυντής της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών) Ευάγγελος Βασιλάκος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σε μια εκ βαθέων και δημόσια εξομολόγηση ο κ.Βασιλάκος αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές από "παρασιτούντες και αλιτήριους" που κινούνται στο χώρο των εξοπλισμών.
Με αφορμή μάλιστα τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη περί προσώπων που απέκτησαν περιουσίες από τη θητεία τους στο ελληνικό πεντάγωνο, ο κ. Βασιλάκος σημείωσε ότι "εγώ μπορώ να πω ονόματα αλλά δεν θα το κάνω γιατί δεν έχει καμία σημασία". Χαρακτηριστική και η αναφορά του στις πιέσεις που του ασκήθηκαν: "Έλα μωρέ θα τα πάρεις κι εσύ, μου έλεγαν. Αλλά δεν τα πήρα".
Ο υπεύθυνος για τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων τεσσεράμισι ετών αποκάλυψε ακόμη ότι τον Οκτώβριο του 2009, πρότεινε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τη δημιουργία Υφυπουργείου Εξοπλισμών έτσι ώστε οι αμυντικές προμήθειες να περάσουν υπό πολιτικό έλεγχο.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ.Βασιλάκο για τις υπηρεσίες του και εξήρε την αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον. Νέος γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ ανέλαβε ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Δημήτριος Γεωργιόπουλος.

από το ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βίντεο για το πως το Ισραήλ ελέγχει τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ

 
Στο βίντεο φαίνεται η διαδικασία του ‘φιλτραρίσματος’ των ειδήσεων μέχρι αυτές να φτάσουν στους Αμερικανούς, μέσα από τα αμερικάνικα ΜΜΕ τα οποία υφίστανται μία ‘ιδεολογική κατοχή’ από το Ισραήλ. Αναφέρεται όλη στρατηγική, καθώς και οι διάφοροι ιδιοκτήτες media, οικονομικοί μεγιστάνες, πολιτικοί αλλά και διάφοροι οργανισμοί (ακόμα και χριστιανικοί φιλο-ισραηλινοί) που συνεργούν στο να δίδεται θετική εικόνα στους Αμερικανούς για το Ισραήλ και αρνητική για τους Παλαιστίνιους. Επίσης δίδονται παραδείγματα πως όταν το θύμα είναι Ισραηλίτης στρατιώτης υπάρχει αναλυτική περιγραφή για το ποιος ήταν, η φωτογραφία του, τι έγινε στην κηδεία του με τους συγγενείς να κλαίνε κλπ ενώ όταν τα θύματα είναι Παλαιστίνιοι, ακόμα και παιδιά υπάρχει τυπική αναφορά του τύπου «σκοτώθηκαν 10 άτομα ή 20» κλπ
Δείτε το βίντεο:
Στην αρχή του βίντεο μιλάει ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Texas, Robert Jensen (γενν. 1958). Διδάσκει νομοθεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες. Ως υπέρμαχος του φεμινισμού, ο Jensen έχει εστιάσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του σχετικά με την ριζοσπαστική φεμινιστική κριτική της πορνογραφίας. Επίσης, έχει γράψει για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό.
Εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα, ο Jensen γράφει σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης, τόσο εναλλακτικά όσο και mainstream.
Ο Jensen αυτοχαρακτηρίζεται ως «ριζοσπαστικός χριστιανός». Είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια της φολκ Eliza Gilkyson και έχει ένα γιο.
Ο Jensen είχε προκαλέσει θόρυβο όταν έγραψε ένα άρθρο λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν "κατακριτέες και ανεύθυνες", αλλά "όχι περισσότερο κατάπτυστες από τις μαζικές τρομοκρατικές πράξεις - την εκ προθέσεως θανάτωση αμάχων για πολιτικούς σκοπούς – που έχει διαπράξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη διάρκεια της ζωής μου . "
Το άρθρο αυτό του Jensen επαινέθηκε αλλά και επικρίθηκε. Κάποιοι απαίτησαν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας να διώξει τον Jensen, ενώ και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Larry Faulkner, έγραψε σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ‘Houston Chronicle’ ότι ήταν "αηδιασμένος από το άρθρο του Jensen".

πηγή  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο ομογενειακός τύπος σατιρίζει

O GAP...''εμψυχώνει'', δίνει... ''κίνητρα'' στους υπουργούς του (με υπερατλαντικά ταξίδια)
''Βάφτισαν'' ένα ''Μotivation Show'', ως έκθεση...''συνεδριακού Τουρισμού''!
'Ετσι...''προβάλει την Ελλάδα'' στο Σικάγο, ο ''τουρίστας'' υπουργός Πολιτισμού, Π. ΓερουλάνοςΔιαβάστε και βγάλτε...συμπέρασμα: ''The Motivation Show is the must attend annual event for all segments of the incentive, recognition, loyalty and motivational meetings industry. This is the place where corporate America comes to learn how to motivate salespeople to sell, encourage customers to remain loyal, and reward employees for improved performance''...((Και η ανταπόκριση ΑΠΕ γιά την επίσκεψη).
Κι ενώ ο ''προσοντούχος'' υπουργός Paul Geroulanos κάνει ένα ακόμα ''τουριστικό'' ταξίδι στις ΗΠΑ, οι συμβασιούχοι και οι αρχαιοφύλακες του υπουργείου Πολιτισμού, απόκλεισαν πάλι -διαμαρτυρόμενοι- τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης (13 Οκτ. '10).
''Στην...υγειά του μακαρίτη'', το μεγάλο ''φαγοπότι''
''Μεσ' την υπόγα-καταγώγιο'' οι περίφημες... ''εκθέσεις'' στο ''Ωνάσσειο'' Νέας Υόρκης

Γερουλάνος, ωνάσσειοΜηδαμινή η απήχηση στους Αμερικανούς, γίνονται ουσιαστικά, όχι γιά προβολή της Ελλάδας, αλλά γιά να κάνουν ταξιδάκια και ψώνια, δύο φορές τον χρόνο, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παρατρεχάμενοι βασικά από Ελλάδα, με όλα πληρωμένα από το ''Aristos Travel''. Στα εγκαίνια, πάντα οι ίδιοι τοπικοί προεδροπαράγοντες -με αρχιεπίσκοπο και την κουτσή Μαρία πρώτους- και ...υπουργό Πολιτισμού από Ελλάδα γιά να δίνει... επισημότητα. Αν ήταν σοβαροί και είχαν επικεφαλή στη Νέα Υόρκη κάποιον ικανό και όχι τον ''γνωστό'' πρέσβη...Τσίλα, θα είχαν διαθέσει μόνιμα ολόκληρο όροφο από τον ουρανοξύστη γιά εκθέσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις κλπ, γιά ουσιαστική προβολή του Ιδρύματος και της Ελλάδας και δεν θα στρίμωχναν τις εκθέσεις τους στην ''υπόγα-καταγώγιο'', γεγονός που δείχνει ότι ελάχιστα ενδιαφέρονται ουσιαστικά γι' αυτές. Οι δε δεξιώσεις γιά εγκαίνια, δεν θα γίνονταν στο... θυρωρείο. Λογικά, αυτό το ''φαγοπότι'', που βαφτίζεται ''εκθέσεις γιά προβολή της Ελλάδας'' στην ''υπόγα'' του ''Ωνάσσειου'' Νέας Υόρκης, έπρεπε να είχε σταματήσει χρόνια πριν. Αλλά, επειδή βρήκαν το χρήμα του μακαρίτη και πρόθυμους υπουργούς-πολιτικούς-ΜΜΕ της Ελλάδας γιά να τους ''επισημοποιούν'', οι ''φαγάνες'' του Ιδρύματος (μέσα σε αυτούς, πρώτη θέση έχει και ο... ''σπουδαγμένος'' στο Cambridge πρόεδρος του ΣΑΕ, Ταμβάκης), κοροϊδεύουν συστηματικά τον Ελληνισμό με πρόθυμους- εξαγορασμένους στα ΜΜΕ. (Στις 12 Οκτώβρη έγιναν τα ''εγκαίνια'' της έκθεσης «'Ηρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» από τον υπουργό Πολιτισμού Mr. Paul Geroulanos. Είχε εγκαινιάσει μία ακόμα, τον Δεκέμβριο 2009. Η ''τελετή εγκαινίων'' γίνεται στην είσοδο του κτίριου και όχι στον μικρό χώρο της έκθεσης στο υπόγειο).
Σημ.: Αν η Ελλάδα είχε σοβαρούς υπουργούς Πολιτισμού και όχι ''βολικούς'', ουδέποτε θα επέτρεπε εξαγωγή αρχαιοτήτων γιά το... καταγώγιο-υπόγα του ''Ωνάσσειου'' Νέας Υόρκης, γιά να δικαιολογούν το ''μεγάλο φαγοπότι'' οι ''φαγάνες'' του Ιδρύματος. Οι σοβαρές χώρες, στέλνουν εκθέσεις σε μουσεία και όχι σε... υπόγεια. Και η πατρίδα μας, με τον πλούτο που της κληρονόμησε η αρχαία Ελλάδα, θα ήταν πρώτη στα μουσεία ανά τον κόσμο. Αλλά, πάντα προέχει η ''λαμογιά'' και ας είναι καλά τα εξαγορασμένα ΜΜΕ που την ''προβάλουν'' ως... ''επιτυχία''. Και το ''Ωνάσσειο'' Νέας Υόρκης, αποδεδειγμένα, ΔΕΝ προβάλει την Ελλάδα. Ουσιαστικά την δυσφημεί, με την ''βοήθεια'' ελληνικών κυβερνήσεων.

Το FBI θέλει υπερεξουσίες για το Διαδίκτυο



Του Charlie Savage
The New York Times


Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν σαρωτικούς νέους κανονισμούς για το Διαδίκτυο, με το επιχείρημα ότι η ικανότητά τους να παρακολουθούν υπόπτους για ποινικά αδικήματα, αλλά και για τρομοκρατία δυσκολεύει, όσο οι άνθρωποι επικοινωνούν περισσότερο ηλεκτρονικά, αντί τηλεφωνικά.

Στην ουσία, οι αξιωματούχοι θέλουν να εξαναγκάσει το Κογκρέσο όλους τους παρόχους επικοινωνιών -περιλαμβανομένων των παροχέων κρυπτογραφημένων e-mail όπως τα Blackberry, κοινωνικών δικτύων όπως το facebook και λογισμικού, που επιτρέπει απευθείας ανταλλαγές μηνυμάτων, όπως το Skype- να αποκτήσουν δυνατότητα τεχνικής προσαρμογής, ώστε να ανταποκρίνονται, αν δοθεί εντολή για ηλεκτρονική παρακολούθηση. Η εντολή θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα υποκλοπής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.

Το νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση Ομπάμα σχεδιάζει να καταθέσει τον επόμενο χρόνο, θέτει νέα ερωτήματα, σχετικά με την εξισορρόπηση της ανάγκης για ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Κι επειδή οι υπηρεσίες ασφαλείας ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, το αμερικανικό παράδειγμα θα μπορούσε να αντιγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Τζέιμς Ντέμπσεϊ, αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, είπε ότι μια τέτοια πρόταση θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις» και θέτει υπό αμφισβήτηση «θεμελιώδη στοιχεία της διαδικτυακής επανάστασης» - περιλαμβανομένου του αποκεντρωμένου σχεδιασμού του.

«Στην πραγματικότητα ζητούν την άδεια να επανασχεδιάσουν υπηρεσίες που επωφελούνται από τη μοναδική και τώρα διεισδυτική αρχιτεκτονική του Διαδικτύου», είπε. «Βασικά θέλουν να γυρίσουν πίσω το ρολόι και να κάνουν τις υπηρεσίες του Διαδικτύου να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούσε το τηλέφωνο».

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι διατείνονται ότι η επιβολή τέτοιων κανόνων είναι λογική και απαραίτητη για να αποτραπεί η διάβρωση των ερευνητικών εξουσιών τους.
«Μιλάμε για νόμιμα εξουσιοδοτημένες υποκλοπές», είπε η Βάλερι Ε. Καπρόνι, γενική σύμβουλος του FBI. «Δεν μιλάμε για διεύρυνση εξουσιών. Μιλάμε για τη διατήρηση της ικανότητάς μας να εκτελούμε την υφιστάμενη αρμοδιότητά μας, για να προστατέψουμε τη δημόσια και εθνική ασφάλεια».

Οι ερευνητές ανησυχούσαν επί χρόνια ότι η αλλαγή της επικοινωνιακής τεχνολογίας θα μπορούσε να καταστρέψει την ικανότητά τους να διεξάγουν παρακολουθήσεις. Τους τελευταίους μήνες, αξιωματούχοι από το FBI, το υπουργείο Δικαιοσύνης, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, τον Λευκό Οίκο και άλλες υπηρεσίες πραγματοποιούσαν συναντήσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε μια λύση. Και παρότι δεν έχουν συμφωνήσει, το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα κρυπτογραφημένα ηλεκτρονικά μηνύματα.
από το geopolitics

Τα ανίκητα όπλα της αντίστασής μας


Αντίσταση; Τι είναι πάλι τούτο;

Σε πολλούς ‘Ελληνες της Κύπρου υπάρχει μια επικίνδυνη νοοτροπία. Θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους απλώς Κυπρίους. Το ίδιο θέλουν να θεωρούν τους Τουρκοκύπριους απλώς Κυπρίους. Για την καταγωγή, την εθνικότητα, την παράδοση καμιά αναφορά. Θεωρούν ότι πρέπει να θεωρούμε όλοι τους εαυτούς μας απλώς απογόνους τους ανθρώπων που κατοικούν στην Κύπρο εδώ και δέκα χιλιάδες χρόνια. Θεωρούν τον πολιτισμό , την ιστορία και τα μνημεία της Κύπρου ως κοινά. ‘Οταν όμως φτάνουν στη μορφή της λύσης και του κράτους, εδώ σταματούν τα κοινά. Θεωρούν ότι οι «Κύπριοι» πρέπει να ζήσουμε σε δυο διαφορετικά κρατίδια, που να αποτελούν την «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», στην οποία να συνεργαστούμε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, για να φτιάξουμε το νέο κράτος.

Η αντινομία στη σκέψη τους είναι ολοφάνερη. Δεν θέλουν από τα μια να πιστεύουν ότι ο λαός της Κύπρου να αποτελείται ‘Ελληνες με παρουσία τριών χιλιάδων χρόνων και από Τούρκους, με παρουσία λιγότερη των πεντακοσίων χρόνων, από τότε δηλαδή που η οθωμανική αυτοκρατορία κατέκτησε την Κύπρο.

Από την άλλη όμως αποδέχονται ασμένως ότι η Κύπρος πρέπει να γίνει μια «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με δυο κρατίδια με φυλετικό διαχωρισμό και πλειοψηφία μιας εθνότητας στο κάθε κρατίδιο. ‘Οταν πρόκειται για τη φιλοσοφία της λύσης, είμαστε, γι αυτούς, όλοι Κύπριοι. ‘Οταν όμως φτάσουνε στις πρόνοιες της λύσης, είμαστε δυο εθνότητες, που κάθε μια πρέπει να έχει το κράτος της, με εγγυημένη πλειοψηφία και ιδιοκτησία.

Οι οπαδοί αυτοί της φιλοσοφίας θέλουν μια οποιαδήποτε λύση, όπως για παράδειγμα το σχέδιο Ανάν. Δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον και η επιβίωση του Ελληνισμού, γιατί οι ίδιοι δεν νιώθουν ‘Ελληνες, αλλά Κύπριοι. Δεν τους ενδιαφέρει αν η Κύπρος καταστεί προτεκτοράτο της Τουρκίας. Τους ικανοποιεί μόνο ότι οι κάτοικοι της Κύπρου θα ζουν δίπλα δίπλα και θα συνεργάζονται. Δεν τους ενδιαφέρει αν σε πενήντα ή εκατό χρόνια τα παιδιά τους έχουν εθνική ταυτότητα και ελληνικά ονόματα. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα γιορτάζουν Πάσχα ή Ραμαζάνι, αφού κατά το Δημήτρη Χριστόφια «Πάσχα και Ραμαζάνι είναι αδέλφια δίδυμα». Δεν θέλουν να υπάρχουν εθνικοί, φυλετικοί και θρησκευτικοί διαχωρισμοί, αλλά μόνο ταξικές αντιπαραθέσεις. Το φυλετικό διαχωρισμό θα τον έχουν μόνο τα κρατίδια της «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Αντιλαμβάνεστε ότι γι αυτούς η εθνική συνείδηση της καταγωγής και ο αγώνας για επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου αποτελούν εμπόδια για τη λύση, που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να υπερψηφίσουν σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα.
Οι άνθρωποι αυτής της ιδεολογίας συμφωνούν απόλυτα με τον Κίσιγκερ, ότι μόνο αν αχρηστεύσουν τα σημαντικά και ανίκητα όπλα της αντίστασής μας, δηλαδή την πίστη στην ελληνική μας καταγωγή και τη μεητέρα Ελλάδα, την προσήλωση στην ορθόδοξή μας παράδοση, την γλώσσα που μας έδωσαν ελληνική και έτσι και κάμουν την ελληνική μας συνείδηση να αδρανήσει, θα μπορέσουν να μας επιβάλουν λύση. Σε περίπτωση που πετύχουν να αχρηστεύσουν τα όπλα μας, δεν θα χρειαστεί να μας επιβάλουν την λύση. Απλώς θα την αποδεχτούμε, όπως είναι έτοιμοι να την αποδεχτούν, όσοι πιστεύουν πως είναι απλώς Κύπριοι και όχι ‘Ελληνες που κατοικούν στην Κύπρο. Το ίδιο συνέβη και με κείνους που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2004. ‘Ηθελαν απλώς να πάρουν πίσω κάτι, κάτι από τις περιουσίες τους, χωρίς να σκέφτονται το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών τους.

Για τούτο και η φωνή του Τάσσου Παπαδόπουλου θα είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία υπόμνηση: «Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά σου».
από το Χριστόφιας-watch

Αν χαριζόταν ξενοδοχείο στην οικογένεια Καραμανλή, θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα»

   Ο Νικολόπουλος παρομοιάζει με τον Κουτσόγιωργα τον Παπακωνσταντίνου!

Σκληρό ροκ από το βουλευτή της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήλεψε τη δόξα του Μένιου Κουτσογιώργα, λέγοντας: « Όταν έχουμε ομολογία στελεχών σας ότι το κόμμα σας λειτουργεί με μαύρο χρήμα, έρχεστε εσείς να μας κάνετε μαθήματα διαφθοράς. Έλεος!».Ο βουλευτής Αχαίας ανέβασε στο κόκκινο την αντιπαράθεση καλώντας την οικογένεια Παπανδρέου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο το Ξενία Καλεντζίου, το οποίο όπως είπε έχει παραχωρηθεί στο Ίδρυμα Παπανδρέου. «Πού ακούστηκε αυτό; Αν χαριζόταν ξενοδοχείο στην οικογένεια Καραμανλή, θα είχαν ξηλωθεί τα έδρανα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ

από το NAXIOS

ΜΕ... ΑΥΓΑ ΚΑΙ... ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι κουκουέδες... Που πήγαν για περιοδεία τον Σοφιανό (υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων) στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε και το ΚΚΕ είναι κόκκινο πανί για τους κατοίκους, μιας και είναι πασίγνωστη η θέση του για τους λαθρομετανάστες, αλλά και για την περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα. Η αντίδραση των κατοίκων ήταν να υποδεχτούν με αυγά και γιαούρτια τον υποψήφιο και την κουστωδία του, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν άρον- άρον στα γραφεία τους! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής και των επιλογών σας "σύντροφοι"! Λουστείτε τα τώρα και περαστικά σας...

Αντί του "κολοσσού" της Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ καταλήγουν σε ... κολοσσιαία κομπίνα με off shore;




Κρίσιμα ζητήματα νομιμότητας της όλης διαδικασίας έγκρισης μεταβίβασης στην ADM του 75,1% των ΕΝΑΕ ανακύπτουν εδώ και δύο ώρες από την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αφορμή την αναβολή παραλαβής του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και τα όσα συνοδεύουν αυτό το γεγονός που αποκάλυψε σήμερα το πρωί το defencenet.gr. Κατ’αρχή έκπληκτοι οι πάντες πληροφορήθηκαν ότι η συμφωνία είναι ακόμα «στον αέρα» και αν προχωρήσει είναι πιθανό αντί για την Abu Dhabi Mar τα ΕΝΑΕ να αγοραστούν μέχρι και από ... off shore!

Η κατάληξη της ανακοίνωσης του υπουργείου ότι «Αυτό που αναμένεται από την άλλη πλευρά είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του 75,1% των μετοχών της ΕΝΑΕ από την ThyssenKrupp Marine Systems/HDW στην Abu Dhabi Mar ή σε συνδεδεμένη με αυτή εταιρεία (affiliated company) που θα υποδειχθεί από την ADM, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και του ν.3885/2010» θέτει νάρκη στα θεμέλια της συμφωνίας. Είναι σαφές ότι ο νέος ιδιοκτήτης Iσκαντάρ Σάφα, δεν θέλει να εντάξει στα ΕΝΑΕ στην ADM στην οποία έχει μειοψηφικό πακέτο, αλλά σε «συνδεδεμένη εταιρεία», όπως έχουμε ήδη γράψει από το πρωί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καταπίπτει αμέσως η φερεγγυότητα της ADM η οποία ήταν και το ισχυρό «χαρτί» στα χέρια της κυβέρνησης. Τι θα πει «συνδεδεμένη εταιρεία»; Μια εταιρεία η οποία μπορεί να είναι θυγατρική με το σύνολο των μετοχών της (100%) να ανήκει στην ADM μέχρι μια εταιρεία με την οποία η ADM έχει ένα απλό συμβόλαιο! Ή μια οποιαδήποτε off shore σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη με μετοχικό κεφάλαιο ... 1000 δολαρίων!
Αλλά πέρα από την πιθανή κατάπτωση της φερεγγυότητας του αγοραστή υπάρχει και ένα άλλο πρακτικό ζήτημα: Η περίφημη και μυστηριώδης Lazard που προχώρησε στην αξιολόγηση των υποψηφίων εταιρειών που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν τα ΕΝΑΕ, ποια εταιρεία αξιολόγησε; Την Abu Dhabi Mar ή την «συνδεδεμένη». Γιατί αν τη θέση της Abu Dhabi Mar την πάρει η οποιαδήποτε άλλη «συνδεδεμένη» η οποία δεν θα έχει αξιολογηθεί (αυτό δεν το προβλέπει η σύμβαση, περιέργως) από την Lazard, τότε η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ-πολύ δύσκολη. Και είμαστε βέβαιοι ότι καμία "συνδεδεμένη" δεν έχει αξιολογηθεί από την Lazard.
Πως είναι δυνατόν να επιτραπεί σε μια άγνωστη εταιρεία π.χ. μια off shore της Βeliz (η οποία θα είναι απλώς "συνδεδεμένη" όχι αξιολογημένη από τον επίσημο αξιολογητή και άρα εκτός νομικού πλαισίου της σύμβασης ότι και να λέει το ΥΠΕΘΑ) nα αναλάβει το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Π.Ν.;
Ξεχνάμε τους 160 εργαζόμενους του τροχαίου υλικού των ΕΝΑΕ που τα πήρε μία άλλη "συνδεδεμένη" εταιρεία του περίφημου Μέγιερ, επί ηγεσίας Κούλμαν και "στράγγιξε" την εταιρεία τροχαίου υλικού των ΕΝΑΕ για να "βαρέσει κανόνι" στην συνέχεια και να αφήσει στην τύχη τους 160 οικογένειες (τους οποίους ούτε ο Σάφα πρόκειται να επαναπροσλάβει, όπως ο ίδιος δήλωσε στην Βουλή). Αυτές είναι οι "συνδεδεμένες" εταιρείες οι οποίες θα διαχειριστούν την εθνική ναυπηγική πολιτική και την συντήρηση του Στόλου;
Κατ'αρχήν κανείς δεν ξέρει πότε θα παραληφθεί ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και αυτό είναι το χειρότερο όλων. Μιλάνε αόριστα για "μετά τις 22 Οκτωβρίου". Μετά τις 22 Οκτωβρίου υπάρχει και το άπειρο...
Σε ότι αφορά την καταβολή των δόσεων όντως έχουν εκδοθεί ΧΕΠ ύψους 250 εκατ. ευρώ (150 εκατ. για την TKMS και 100 εκατ. για τα ΕΝΑΕ) τα οποία περιμένουν τους ενδιφερόμενους για να εισπρσχθούν.
Πέρα από όλα αυτά εντύπωση κάνει η Ν.Δ.: Τέτοιο προεκλογικό δώρο στην Περιφέρεια Αττικής δεμ μπορούσε να περιμένει ούτε στα όνειρά της. Και παρ'όλα αυτά, ούτε μια τυπική ανακοίνωση.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Σε εκτέλεση του πρόσφατου Ν. 3885/2010 οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας υπέγραψαν την οριστική σύμβαση για το μέλλον των ΕΝΑΕ και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Το περιεχόμενο της σύμβασης είναι και νόμος του κράτους. Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι ενέργειες που προηγούνται της έναρξης εφαρμογής της πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 22 Οκτωβρίου 2010.
Αρχική επιθυμία των συμβαλλομένων πλευρών ήταν η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14 Οκτωβρίου 2010 και η παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» να πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο Κίελο. Αυτό όμως δεν καθίσταται εκ των πραγμάτων δυνατό και άρα η τελετή παραλαβής θα προσδιοριστεί για χρόνο μεταγενέστερο της ενεργοποίησης της σύμβασης για την οποία υπάρχει συμβατικό περιθώριο μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.
Το ελληνικό δημόσιο έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που το αφορούν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να παραλάβει το υποβρύχιο «Παπανικολής» που έχει ελεγχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και να αρχίσει να καταβάλει τις δόσεις του εναπομένοντος τιμήματος των υποβρυχίων, στο πλαίσιο του συμφωνημένου προγράμματος πληρωμών. Τα σχετικά ποσά έχουν ήδη μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο ΥΠΕΘΑ.
Αυτό που αναμένεται από την άλλη πλευρά είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του 75,1% των μετοχών της ΕΝΑΕ από την ThyssenKrupp Marine Systems/HDW στην Abu Dhabi Mar ή σε συνδεδεμένη με αυτή εταιρεία (affiliated company) που θα υποδειχθεί από την ADM, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και του ν.3885/2010».

πηγη: Εθνικά θέματα, defencenet

Ενώ η Ελληνική κυβέρνηση οργανώνει την ανοικοδόμηση τζαμιού σε χώρο του Πολεμικού ναυτικού στον Βοτανικό, η Τουρκία καταδικάζει μητροπολίτη για αναστήλωση Ορθόδοξης εκκλησίας!!!

 
Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών επέβαλε το τουρκικό Πρωτοδικείο Πριγκηποννήσων κατά του Μητροπολίτη Μοσχονησίων, Απόστολου Δανιηλίδη, και του μέλους της κοινότητας Πριγκήπου, Βασίλη Πορίδη, λόγω "παράνομης οικοδόμησης εκκλησίας" στη Χάλκη της Προποντίδας. Πρόκειται για τον ναό της Μεταμορφώσεως, ο οποίος πριν από σχεδόν τρία χρόνια κατεδαφίστηκε από τις τουρκικές αρχές, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε εργασίες επισκευής του. Σύμφωνα με τον τότε υπεύθυνο της δασικής υπηρεσίας ο ναός βρίσκεται σε περιοχή που έχει κηρυχθεί εθνικός δρυμός και άρα απαγορευόταν η οικοδόμηση.
Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους Χαλίμ Γκιουμουστζού, Αχμέτ Οκούρ και Αμπντί Περνταχτσί, εργολάβους της αναστήλωσης, σε 10 μήνες φυλάκισης, ενώ σε πέντε μήνες τον υπεύθυνο της δασικής υπηρεσίας, Γιουκσέλ Οζτζάν, για την εντολή κατεδάφισης που έδωσε και είχε ως αποτέλεσμα το κτίριο να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
Πριν από 3 χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπάθησε να επισκευάσει την εκκλησία της Μεταμορφώσεως. Η υπηρεσία Δασών όμως των Πριγκηποννήσων κηρύσσοντας "δασική περιοχή" το χώρο που βρισκόταν ο ναός, στις 13 Νοεμβρίου 2007 διέταξε την κατεδάφιση του κτιρίου και εναντίον των εργολάβων, που είχαν αναλάβει -κατ' εντολή του Πατριαρχείου- την αναστήλωση του ναού, ασκήθηκε δίωξη. Ο έπαρχος των Πριγκηποννήσων, Μεβλούτ Κουρμπάν, ωστόσο εκτίμησε ότι το κτίριο ανήκε στην κατοχή του Πατριαρχείου και με άλλη απόφασή του αποχαρακτήριζε την περιοχή από "δασική".
Απαντώντας ο υπεύθυνος της δασικής υπηρεσίας, υποστήριξε ότι το επίμαχο θέμα πρέπει να επιλύσει το Υπουργείο Οικονομικών και ότι το Πατριαρχείο δίνοντας λάθος διεύθυνση είχε συνδέσει παράνομα ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών, "για να θεωρείται κάποιος κύριος ενός ακινήτου πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό κατοχής ή να αποδεικνύεται χρησικτησία. Εδώ τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει", είχε υποστηρίξει πριν από τρία χρόνια.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά των ιερέων που εμπλέκονταν, των εργολάβων, αλλά και των εντολέων της κατεδάφισης.
Η καταδίκη στην οποία αναφέρεται η εφημερίδα Σαμπάχ είναι με πενταετή αναστολή. Σημειώνεται επίσης ότι ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων θα προβεί σε διάψευση του δημοσιεύματος, αφού από αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για κατασκευή εκκλησίας, ενώ ο ναός υπάρχει από το 1832.
Ως προς το έργο της επισκευής, οι εκκλησιαστικές αρχές στη Χάλκη έχουν πάρει ήδη τη σχετική άδεια από το Συμβούλιο Διατηρητέων Μνημείων και εκκρεμεί να δοθεί η άδεια κι από το δήμο, πράγμα που είναι τυπική διαδικασία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει το έργο των επισκευών στο Ναό της Μεταμορφώσεως.
πηγη ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παύλος Μελάς - 13 Οκτωβρίου 1904

Posted by Βισάλτης στο Οκτωβρίου 13, 2010
Ένα από τα καλύτερα αφιερώματα και την εκπομπή “Μηχανή του χρόνου” που αξίζει να παρακολουθήσετε

ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ! ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ TORCASO ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ “ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗ”!

ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ
Εδώ και μήνες, φωνάζουμε ότι το φιάσκο του Βατοπαιδίου δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να καλυφθεί το μέγα σκάνδαλο της Siemens και του Γερμανικού πλιάτσικου στην Ελληνική οικονομία! Δείτε την περίτρανη απόδειξη με τα στοιχεία της διαδρομής του μαύρου χρήματος από τον μαύρο λογαριασμό της Morgan Stanley της Siemens στην Torcaso. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ SIEMENS ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ TORCASO, Αντίθετα οι λογαριασμοί έκλεισαν μόλις ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα. Πρώτα το ιστορικό και μετά όλοι οι επίορκοι της συγκάλυψης και του ψεύδους:
Tρία εμβάσματα συνολικού ύψους 6,7 εκατ. δολαρίων (δείτε εδώ) που μεταβιβάστηκαν στην TORCASO από τον λογαριασμό 051524866 της Morgan Stanley Ζυρίχης προέρχονται από τη Siemens και σχετίζονται με την ερευνώμενη υπόθεση.
Σύνολο 6,7 εκατ. δολάρια
Τα τρία εμβάσματα που εισέρρευσαν στην TORCASO αφορούν:
1) 4,5 εκατ. δολάρια την 1η Νοεμβρίου 1999
2) 1,2 εκατ. δολάρια στις 10 Ιανουαρίου 2000 και
3) 1 εκατ. δολάρια στις 7 Μαρτίου 2000.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΡ’ ΟΤΙ Η TORCASO ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” (θα καταλάβετε γιατί στη συνέχεια).
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ:
Ο λογαριασμός της Torcaso που μπήκαν τα λεφτά ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΜΒΑΣΜΑ στον υπ’ αρ. 1666855 της Τράπεζας Κύπρου που ανήκει πάλι στην εταιρεία Torcaso και άνοιξε στις …15/11/1999 με 4,3οο,000 δολάρια. Συγκρίνετε τις ημερομηνίες και θα δείτε ότι ο λογαριασμός άνοιξε αποκλειστικά για να ξεπλύνει το χρήμα της Siemens. Αυτό αποδεικνύεται και στη συνέχεια, αφού μέχρι τις 27/4/2000 ο λογαριασμός πιστώθηκε ακόμα με 2,090,000 δολάρια. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ MORGAN STANLEY δηλαδή.
Βλέπετε λοιπόν ότι ο μοναδικός τροφοδότης αυτού του λογαριασμού ήταν το μαύρο χρήμα του σκανδάλου της Siemens και όχι βέβαια Βατοπαιδια και άλλες μυθοπλασίες. Απόδειξη το ότι ο λογαριασμός αδράνησε στις 2/5/2000 και έκλεισε (και τυπικά) το 2003. Ούτε δολάριο δηλαδή πέραν αυτών των χρημάτων.
Κοιτάξτε τώρα πως ολοκληρώνεται το ξέπλυμα και χάνονται τα ίχνη (έτσι νομίζουν…):
Στις 16/11/1999 ανοίγει καινούριος λογαριασμός της ίδιας εταιρείας στην ίδια τράπεζα. Μία μόλις ημέρα μετά τον προηγούμενο λογαριασμό που υποδέχτηκε το μαύρο χρήμα της Siemens. Ο αριθμός του καινούριου λογαριασμού είναι 1667860 και είναι σε Ευρώ. Την ίδια ημέρα, γίνεται αυτούσια η κατάθεση του ποσού του πρώτου εμβάσματος! Επί τόπου δηλαδή “γύρισμα” της μίζας σε 24 ώρες. Σταδιακά οι καταθέσεις φτάνουν το ποσό των 5,708,946 Ευρώ. Με την τότε ισοτιμία (1 ευρώ = 0,87 $), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι “λείπει” ένα ολοστρόγγυλο ποσό της τάξεως του 1,000,000 δολάρια (με τα έξοδα λογαριασμών).
Μία εξαίρετη βαλιτσούλα λοιπόν, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000. Δύο, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει λόγω των “ενισχύσεων” στο ΠΑΣΟΚ.
Τα χρήματα από τον δεύτερο λογαριασμό τραβήχτηκαν σταδιακά προς “άγνωστη” κατεύθυνση σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε από την ίδια την τράπεζα το 2005.
Καμμία άλλη κατάθεση, κανένα “Βατοπαίδι” και όλες οι κινήσεις έγιναν πολύ πριν το 2004. Εάν έχει όρεξη ο εισαγγελέας (και τονίζουμε Ο εισαγγελέας γιατί είμαστε σεξιστές με τις γυναίκες) να μας καλέσει, θα του πούμε και έναν εύκολο τρόπο να βρει έναν πολύτιμο πληροφοριοδότη, εταιρεία για την ακρίβεια και μάλιστα μεγάλη, τεράστια, που θα μπορούσε να διαφωτίσει για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του λογαριασμού που αφαίρεσαν το υπόλοιπο της μίζας.
Από τα ανωτέρω προκύπτει περίτρανα ότι η εταιρεία Torcaso όντως διαχειρίστηκε μαύρο χρήμα, μόνο που αυτό ήταν της Siemens και όχι του Βατοπαιδίου. Όλα έγιναν λίγο πριν τις εκλογές του 2000 όπου βέβαια κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και παρέμεινε το ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ακριβώς περίοδο έγινε το πανηγύρι της βαλίτσας με τις “ενισχύσεις” όπως τις χαρακτήρισε ο κύριος Τσουκάτος που επιμένει ότι παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Οι ενισχύσεις όπως ο ίδιος ομολόγησε ήταν από τη Siemens kai όχι βέβαια το Βατοπαίδι.
Ο κύριος Βαλυράκης, πρόεδρος της εξεταστικής για τη Siemens οφείλει να εξηγήσει γιατί αυτό το έγγραφο που αποδεικνύει τις καταθέσεις του μαύρου χρήματος δεν ετέθη υπ’ όψιν των βουλευτών παρά εστάλει απ’ ευθείας στην ανακρίτρια, την κυρία Νικολακέα. Γιατί;
  • Μήπως επειδή αυτό το έγγραφο θα άλλαζε άρδην και την πορεία της εξεταστικής για την υπόθεση Βατοπαιδίου;
  • Μήπως επειδή αποδεικνύει ότι η Τορκάσο και το μάυρο χρήμα της είναι εντέλει καταπράσινο;
  • Ή μήπως επειδή η Τορκάσο οδήγησε στα περιβόητα ακίνητα του κυρίου Άκη Τσοχατζόπουλου, εκλεκτού στελέχους της κυβέρνησης Σημίτη όπως άλλωστε ήταν και ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου;
Όσο για τον κύριο Χατζηνικολάου, που αποκάλυψε την συμμετοχή της Ρασαντέλ στον Αστακό, αναμένουμε την αντίδραση του για αυτή την αποκάλυψη ώστε να μην θεωρήσουμε ότι τον πιάσαμε “κότσο” αποκαλύπτοντας μόνο τους λογαριασμούς της Ρασαντέλ και όχι της Τορκάσο.
Αλλιώς θα υποθέσουμε ότι έκανε γαργάρα τα της Τορκάσο πιστεύοντας αφελώς ότι δεν τα γνωρίζαμε.
Αναμένουμε και την αντιδραση των υπολοίπων ΜΜ”Ε”, τα στοιχεία είναι στη διάθεση τους χωρίς υποχρέωση αναφοράς στην πηγή.
Ειδάλλως, η συνωμοσία του παπουτσιού με το BBC θα φαντάζει κωμωδία σε αυτό που θα επακολουθήσει.
πηγή ΟΛΥΜΠΙΑ.gr

Η Γενιά μου θα σας τσακίσει


Είμαι και εγώ λοιπόν, ένα από τα παιδιά της γενιάς του '85. Μιάς γενιάς που τελειώνοντας το λύκειο, έμπαινε στο πανεπιστήμιο με όνειρα και φιλοδοξίες, για επαγγελματική, κοινωνική αλλά και οικογενειακή επιτυχία. Ανήκω στην γενιά, που είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, όπως μας έλεγαν! Είχαμε μπροστά μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το σύγχρονο νεοελληνικό όραμα) και μια Ελλάδα που μόλις είχε εισέλθει στην ζώνη του ευρώ, με τους πολιτικούς μας ηγέτες, να μας υπόσχονται μια ζωή καλύτερη, σε σχέση με τις προγενέστερες γενιές.
Ήμασταν η γενιά των προνομιούχων, όπως μας έλεγαν, αφού δεν γνωρίσαμε πόλεμο, κατοχή ή χούντα!
Ήμασταν η γενιά που τα είχε (;) όλα, χωρίς ποτέ να παλέψουμε για κάτι...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά των "χαραμοφάηδων", των τεμπέληδων, που όλα τα περιμέναμε έτοιμα...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά του καναπέ και της τηλεόρασης...Έτσι μας έλεγαν!
Ήμασταν η γενιά που δεν είχε οράματα, ιδέες και ιδανικά...Έτσι μας έλεγαν!

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ...ΜΑΥΡΟ!!!

Η ισχυρή Ελλάδα έγινε ο παρίας της Ευρώπης...και το χρυσό κλουβί (της ευδιαιμονιάς) της νέας γενιάς, της δικής μας γενιάς, έγινε φυλακή που μας πνίγει!
Έμεις οι Έλληνες γίναμε ο πιο διεφθαρμένος λαός (σύμφωνα με τον πρωθυπουργεύοντα Γ.Α.Π.), και η γενιά μας, οι σημερινοί εικοσιπεντάρηδες και πάλι οι φταίχτες!
Φταίχτες γιατί έχουμε το θράσος να απαιτούμε δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορούμε να επιβιώνουμε, χωρίς τις πλάτες του μπαμπά και τις μαμάς!
Φταίχτες γιατί έχουμε μάθει στην καλοπέραση και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με 590 ευρώ για βασικό μισθό!
Φταίχτες γιατί απαιτούμε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα!

Επείδη φταίμε λοιπόν, επειδή η δική μας γενιά είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά της Ελλάδος, "πετάξτε μας στην μηχανή του κιμά" των διεθνών τραπεζιτών... θυσιάστε μια ολόκληρη γενιά για τους τόκους των τοκογλύφων και για να σωθεί η "Ελλάδα σας"!
Η Ελλάδα των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών...
Η Ελλάδα του κοινωνικού Άσουβιτς, που προτιμά να κόβει τα πόδια των διαβητικών, παρά να τους υποβάλει στις κατάλληλες θεραπείες...
Η Ελλάδα των συντάξεων και των μισθών της πείνας...
Η Ελλάδα της ανυπαρξίας των ιδανικών και των οραμάτων...
Η Ελλάδα της αρπαχτής...

ΟΜΩΣ ΟΧΙ, ΩΣ ΕΔΩ...Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ, Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!!!

Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ (ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ), ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ!!


πηγή HellenicRevenge
            koukfamily