Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.  ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 


"ΤΑ 550 ΕΚΑΤ. ΗΤΑΝ ΤΗΣ Μ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"
Αφήνουν τον Γ.Παπανδρέου να ξεφύγει με ...υπόμνημα! - Χ.Α.: "Τον καλύπτει η ΝΔ"

Περιφρόνησε εκ νέου την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και αντ 'αυτού απέστειλε το ίδιο υπόμνημα που είχε στείλει την προηγούμενη εβδομάδα!
Μάλιστα σημειώνει στο υπόμνημά του ότι «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή ​​αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα...
 Έθνος, εθνισμός, εθνικισμός. Το πρόβλημα της ορολογίας*

Κώστας Χατζηαντωνίου
Ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα της επιστημονικής συζήτησης και μοιραία και της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι η πλήρης σχεδόν έλλειψη κοινής παραδοχής κριτηρίων και κοινών αναφορών ως προς τους βασικούς τουλάχιστον όρους και τις θεμελιώδεις έννοιες της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Η σύγχυση αυτή αφενός γεννά μια σειρά από παθογένειες και αφετέρου επιτείνει μιαν αδιέξοδη διαμάχη που μόνο τις ιδεοληψίες, τον φανατισμό και τον σκοταδισμό εξυπηρετεί.
Θα αποπειραθούμε με κάποιες προτάσεις να συμβάλουμε σε μια πρώτη αποσαφήνιση ώστε τουλάχιστον να μπορούμε να συζητούμε επί του πεδίου του πραγματικού. Με όρους επιστημονικούς αυτό που Είναι ο άνθρωπος καθολικά, στην ουσία του -πριν από την ατομική, την εθνική ή την κοινωνική του διαφοροποίηση- δεν μπορεί να προσδιοριστεί έξω από τα όρια του χρόνου. Υπάρχει βέβαια πλήθος από ουσιοκρατικές θεωρίες που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι η ύπαρξη δεν προκαθορίζεται, δεν είναι συνέπεια και αιτιατό μιας κοινής ουσίας. Εν ζωή το γεγονός της ύπαρξης το γνωρίζουμε ως διαφορά. Υπάρχουμε δηλαδή όχι αφηρημένα ή διά ενσαρκώσεως (όπως θέλει η ιδεοκρατία) ούτε ως τυχαία όντα (όπως θέλει ο υλισμός) αλλά ως μοναδικά πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Το υπάρχειν δηλαδή δεν είναι αόριστο, σε κενό χώρου και χρόνου γεγονός αλλά φανερώνεται μόνον ως ενθάδε υπάρχειν.
Δεν επιλέγουμε εμείς ούτε το περιβάλλον, ούτε τους γεννήτορές μας ούτε τις ιστορικές συνθήκες της ύπαρξής μας. Η ιστορικότητα είναι η θεμελιώδης ιδιότητα λοιπόν του ενθάδε υπάρχειν. Δε νοείται άνθρωπος χωρίς την αισθητή του διάσταση. Γεννιόμαστε μονάχα μία φορά και υπάρχουμε Εδώ και Τώρα. Γεωγραφικοί- φυλετικοί παράγοντες μας σημαδεύουν πριν γεννηθούμε, πολιτιστικοί μας ανατρέφουν, κοινωνικοί μας σφραγίζουν. Βέβαια το Πνεύμα, η βούληση της ελευθερίας, επικαθορίζει κάθε προϋπόθεση. Η γη και η ιστορία όμως δεν αποτελούν τυχαίες ιδιότητες αλλά...
«Πράσινο φως» για απαγόρευση της Χρυσής Αυγής λοιπόν…

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, δίνει μέσω έκθεσης το πράσινο φως στην ελληνική πλευρά να θέσει εκτός νόμου το κόμμα της Χρυσής Αυγής, καλώντας την να το πράξει!
Αυτό προκύπτει από έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, στην οποία καταγράφεται η αύξηση των εγκλημάτων ρατσιστικής βίας με στόχο μετανάστες, σε πολλά εκ των οποίων φέρεται να εμπλέκεται το κόμμα. Η έκθεση που συντάχθηκε μετά από ταξίδι του Επιτρόπου στην Ελλάδα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει αποτύχει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Κριτική ασκεί συνολικά και στο Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει μέτρα.
Στην έκθεση αναφέρεται, ότι ενώ σημειώνεται εμπλοκή ακόμα και βουλευτών του κόμματος, η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει ποινές, «ακόμα και την απαγόρευση εάν κριθεί αναγκαίο»! Επίσης, αναφέρεται ότι προκύπτει από τα γραπτά και τις πράξεις του κόμματος, ότι αντιτίθεται στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η έκθεση έρχεται να φορτίσει την ατμόσφαιρα και να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα σε...
Κίνα: "Αυτές είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας" - 2,3 εκατ. προσωπικό - 6,7 εκατ. με επιστράτευση!

Η Κίνα αποκάλυψε για πρώτη φορά τη δύναμη και τη σύνθεση των ενόπλων της δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και των πυραυλικών της πυρηνικών δυνάμεων, με την έκδοση μιας Λευκής Βίβλου που για πρώτη φορά δημοσιοποιείται και τα όσα αποκαλύφθηκαν είναι πραγματικά εντυπωσιακά,
Η Λευκή Βίβλος φέρει τον τίτλο «Οι ποικίλες δραστηριότητες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι η όγδοη φορά που ένα τέτοιο έγγραφο συντάσσεται από το 1998 που ξεκίνησε και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά ήρθε τώρα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το έγγραφο οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούνται από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA), ΤΗ ΛΑΙΚΗ Στρατοχωροφυλακή ΚΑΙ ΤΗΝ Εθνοφυλακή ΚΑΙ αριθμούν συνολικά 2,3 εκατ.προσωπικό.
Σε περίπτωση μερικής επιστράτευσης με την κλήση των τριών πρώτων κλάσεων οι ένοπλες δυνάμεις φτάνουν εύκολα το εντυπωσιακό νούμερο των 6,7 εκατ. προσωπικού!
Με τη σειρά του ο PLA αποτελείται από τον Στρατό, το Ναυτικό, την...