Σελίδες

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

H "Ιδεοπηγή" εύχεται στους Έλληνες και "σιχτιρίζει" τους ανθέλληνες νεοταξίτες.

Καλά χριστούγεννα στους Έλληνες, «άι σιχτίρ» στους νεοταξίτες.
Γράφει ο Κλεισθένης.

Συνήθως τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων αφιερώνουμε ευχές.
Η Ελλάδα πέρασε πολλές φορές δύσκολα χρόνια υπό κατοχή, από τα αρχαία χρόνια πολλοί επεδίωξαν να την σφετεριστούν, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τους Πέρσες, τους Ρωμαίους, τους Φράγκους, τους Τούρκους, τους Γερμανούς;
Όλοι κατόρθωσαν να καταλάβουν τα Ελληνικά χώματα μα κανένας τους την Ελληνική ψυχή.
Σήμερα πάλι η Ελλάδα μας βρίσκεται, χάρη στα «μπουμπούκια» της πολιτικής, υπό κατοχή. Ο λαός μας δέχεται οικονομική επίθεση και γίνεται «πειραματόζωο» της νέας τάξης και της παγκοσμιοποίησης.
Προσπαθούν να υποτάξουν τον Ελληνικό λαό με πρόσχημα τα χρέη στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους. Επιδιώκουν την υποταγή με επίθεση κατά της γλώσσας, της ιστορίας και των πατροπαράδοτων εθίμων. Το ότι θέλουν να κόψουν το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα δεν είναι τυχαίο και δεν έχει σχέση με τα οικονομικά.
Μπορεί με την ισχύ του χρήματος να κατορθώσουν να επιβάλουν στην Ελλάδα σκληρά οικονομικά μέτρα και να οδηγήσουν τους Έλληνες στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια, εκείνο που δεν θα καταφέρουν όμως είναι να δαμάσουν την Ελληνική ψυχή που αντιστέκεται και επαναστατεί. Οι ολοένα αυξανόμενες σε αριθμό και συμμετοχή πορείες θα το επιβεβαιώσουν. Μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες έκαναν πορείες έχοντας απέναντί τους τα όπλα των Γερμανών φασιστών θα αλλάξουν σήμερα;
Μπορεί οι Έλληνες να κάνουν φτωχικά Χριστούγεννα αλλά ακόμη και με ψωμί με ελιές θα ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ, γιατί έτσι μάθαμε απ’ τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Η Ελληνική οικογένεια θα μαζευτεί γύρω απ’ το λιτό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα αγκαλιαστούν, θα φιληθούν και θα ανταλλάξουν ευχές γιατί το απαιτούν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
Ο Έλληνας γνωρίζει έστω και υποσυνείδητα ότι δεν πρέπει να χάσει την ανθρωπιά του, την γλώσσα του, την ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του.
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες πλην των νεοταξιτών, σ’ αυτούς αρμόζει ένα «άι σιχτίρ».

http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_1500.html

Το βουνό δεν πάει στον Μωάμεθ. Ο Μωάμεθ πάει στο Βουνό και απορώ γιατί κάνουμε το λάθος.

Επιτρέψτε μου να κάνω μια, κατά την γνώμη μου πρέπουσα διόρθωση.
Χρησιμοποιούμε πολύ συχνά την φράση " ..αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ".
Πρόκειται περί ενός ιστορικού λάθους που έχει ως εξής: Ο Μωάμεθ, θέλοντας να δείξει στους αγράμματους οπαδούς του εκείνης της εποχής την δύναμή του, διέταξε ένα βουνό να πάει κοντά του. Το διέταξε μια, το διέταξε δυο, το διέταξε .... φορές αλλά το βουνό ακλόνητο κι ακούνητο. Τότε ο Μωάμεθ είπε την ιστορική(;) φράση "... αφού δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ, θα πάει ο Μωάμεθ στο βουνό" και ξεκίνησε να πλησιάζει στο βουνό.
Τώρα, γιατί εμείς αντιστρέφοντας την φράση παίζουμε το παιχνίδι των Τούρκων και λοιπών  Ισλαμιστών, αναγορεύοντας τον Μωάμεθ σαν ικανό να κινήσει ακόμη και βουνά ψάξτε το μόνοι σας.
Βέβαια, αν στη θέση του Μωάμεθ βάλουμε τον "άνθρωπο" και στην θέση του βουνού την "αλήθεια", τότε με τον τρόπο που εκφραζόμαστε σήμερα  δημιουργούμε την σημερινή εικονική πραγματικότητα που είναι ταυτόχρονα και η αλήθεια της ΤΟΡΆ των εβραίων. Οδυσσεύς

Σαν σήμερα, πριν 70 χρόνια στην Χειμάρα, ο κόσμος 'εψαλε το "Χριστός Ανέστη"

Σα σήμερα ο κόσμος έψαλε "Χριστός Ανέστη" στη Χειμάρρα πριν 70 χρόνια…

Posted by ypotheto στο 22/12/2010
Η σημερινή αναφορά έχει να κάνει με την απελευθέρωση της πόλης της Χειμάρρας απο τον ελληνικό στρατό, ανήμερα της Αγίας Αναστασίας στις 22 Δεκεμβρίου του 1940, κατά την διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου και της αντεπίθεσης σε όλο το εύρος του μετώπου.
Ο κόσμος με τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν,τις απο πολλού χρόνου καταχωνιασμένες, μα πάντα με την ελπίδα άσβεστη, έψαλε το “Χριστός Ανέστη” παρόλο που σε τρείς μολις ημέρες, σήμαιναν τα Χριστούγγενα και ένα ακόμη όνειρο γίνονταν πραγματικοτητα,μία πραγματικότητα η οποία ομως θα διαρκούσε ελάχιστα, μιάς και οι μεγάλοι μας “σύμμαχοι” καθόρισαν την μοίρα της περιοχής αμέσως μετά τον
πόλεμο,ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδος και ενάντια στην ιστορία…
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!
ΠΗΓΗ
Οι εφημερίδες της εποχής γράφουν… 
Με μια ασυγκράτητη προέλαση του στρατού μας η πόλη της Χειμάρρας απελευθερώνεται στις 23 Δεκ/ρίου. Ο Παύλος Παλαιολόγος στέλνει από την Χειμάρρα στην εφημερίδα «Αθηναϊκά Νέα» (24-12-1940) ανταπόκριση με τον εύγλωττο τίτλο: «Ο στρατός μας εις Χειμάρραν. Η συγκινητική υποδοχή των κατοίκων. Η γιγαντομαχία που κατέληξε εις την κατάληψιν». 
Στον ίδιο τόνο αναγγέλλουν το ευχάριστο γεγονός και άλλες εφημερίδες:Η «Νέα Ελλάς» (24 Δεκεμβρίου 1940): Η Χειμάρρα ελευθέρα! Κατελήφθη προχθές υπό του στρατού μας. Οι Χειμαρριώτες ενηγκαλίζοντο και κατεφίλουν τους στρατιώτες».Η «Καθημερινή» (24 Δεκεμβρίου 1940): «Τα ελληνικά στρατεύματα κατέλαβον χθες την Χειμάρραν».
Προσωπικά θέλω να συγχαρώ το "υπόθετο" για την ανάρτηση

Η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία

Απογραφή πληθυσμού - με τη λογική "να κατέβει το βουνό στο Μωάμεθ"

Η ιστορική ευκαιρία που χάνεται.
του Παναγιώτη Μπάρκα
Η απογραφή του πληθυσμού και των περιουσιών στην Αλβανία  μπαίνει στην τελική ευθεία. Θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2011. Στο «κατ΄αρχή» το ερωτηματολόγιο εκπληρώνει τα βασικά αιτήματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας, -το ελεύθερο αυτοπροσδιορισμού σε βασικά θέματα όπως είναι η εθνικότητα, το θρήσκευμα και η γλώσσα. Φαίνεται ότι η εθνική ελληνική μειονότητα βρίσκεται πολύ κοντά στην εκπλήρωση ενός ιστορικού εθνικού στόχου. Την αριθμητική επικύρωσή της ως μέσο για την φανέρωση της ισχύς της στο αλβανικό κράτος και διεκδίκησης δικαιωμάτων και ρόλου στη σύνθεση αυτού. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε επίσης, είναι ότι:
όσο κοντά φαίνεται να είναι στην επίτευξη του εθνικού της στόχου, τόσο άμεσα κινδυνεύει να χάσει οριστικά αυτό το ιστορικό ατού.  

1. Καίει η λήμμα εθνικότητας και θρησκεύματος.
Ο κίνδυνος στην προκείμενη περίπτωση αφορά την ελευθερία «αυτοπροσδιορισμού».
Η ερώτηση στο ερωτηματολόγιο λέει. «Ποια είναι η εθνική ομάδα στην οποία ανήκετε», με δύο εκδοχές:-  «αλβανική» και «άλλη». Σε περίπτωση που επιλέξεις την εκδοχή «άλλη» θα πρέπει στη συνέχεια να συγκεκριμενοποιήσεις την εθνική ομάδα. Η επιλογή είναι ελεύθερη.
 Στην ελευθερία αυτή έγκειται και ο κίνδυνος. Που σημαίνει, λχ οι βλάχοι, θα δηλώσουν βλάχικη εθνικότητα, ελληνική, ρουμανική, ή αλβανική;
Η Αλβανία αναγνωρίζει επισήμως τρεις εθνικές μειονότητες:- την ελληνική, την σκοπιανή και την σερβο-μαυροβούνια. Ωστόσο, τα Τίρανα δεν έχουν καθορίσει κριτήρια που θα επιτρέπουν «τη σύσταση» εθνικών ομάδων ή μειονοτήτων. Συνεπώς, οι αθίγγανοι, οι βλάχοι, οι αιγύπτιοι, οι εβραίοι κλπ μετά την απογραφή θα αποτελούν γλωσσικές, πολιτιστικές οντότητες ως διασπορές, ή θα συσταθούν ως εθνικές ομάδες; Θα ικανοποιηθούν έτσι οι προσδοκίες της Βουλγαρίαςή της Ρουμανίας, για αναγνώριση εθνικών τους μειονοτήτων στην Αλβανία;
Ο ίδιος προβληματισμός μπαίνει και όσον αφορά το θρήσκευμα.

Το θέμα δεν εστιάζεται απλώς στο ότι η Αλβανία θα προκύψει μια πολυεθνική κοινωνία. Εστιάζεται στην σχετική αριθμητική σμίκρυνση της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Δεν έχουμε εδώ υπόψη την περίπτωση νοθείας αποτελέσματος, όσο το γεγονός ότι οι βλάχοι δικαιούνται να δηλώσουν δική τους εθνικότητα. Εστιάζεται στο ότι η εθνική ελληνική μειονότητα μεταβάλλεται σε ισότιμη με άλλες γλωσσο-πολιτιστικές ομάδες στη χώρα. Κατ΄ επέκταση στην απώλεια μονίμως των ιστορικών κεκτημένων και διεκδικήσεων. 

Το άλλο πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι τα προσωπικά αυτά στοιχεία, εθνικότητας, μητρικής γλώσσας και θρησκεύματος δε θα ενυπάρχουν στα προσωπικά έγγραφα, (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κλπ). Ήδη το θέμα αυτό έχει λήξει. Μέχρι την πραγματοποίηση της απογραφής θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξοπλισμού του πληθυσμού με αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια. Στα δύο αυτά ντοκουμέντα δεν αναγράφεται η εθνικότητα και το θρήσκευμα. Άρα, τα στοιχεία προορίζονται για εσωτερική χρήση από αρμόδιους κρατικούς φορείς και οργανισμούς !!.

2. Τι κάνουν οι δικοί μας πολιτικοί υπεύθυνοι.  
Το αίτημα απογραφής αποτελούσε τη σημαία διεκδίκησης δικαιωμάτων από την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ. Ωστόσο, ενώ οι μέρες περούν και η Άνοιξη του 2011 όπου να ‘ναι φτάνει, οι δικοί μας (πολιτικές και εθνικές ηγεσίες) δεν αναλαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία και δράση.
Μέχρι τώρα κατηγορία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ αφορούσε το γεγονός ότι δεν έκαναν κάτι για να αφυπνίσουν την ελληνική συνείδηση σε εκείνες τις ομάδες  Ελλήνων, κυρίως των γκρίζων ζωνών, που μέχρι πρότινος διεκδικούσαν χείρα μητρότητας.
Η τωρινή αδράνειά τους μοιάζει σαν να μη διεκδικούν τίποτε. Σαν να θέλουν να «κάνει» το λάθος το Αλβανικό κράτος για να έχουν να λένε εναντίον του, παρά ενδιαφέρονται για να πετύχουν τους καθαρά εθνικούς στόχους. (!!)
Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΑΔ. Β. Ντούλε, το αποδεικνύουν ξεκάθαρα, Ο κ. Ντούλες, τόσο σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Shekulli» τις 11ης Δεκεμβρίου, όσο και στην ομιλία του στη συνδιάσκεψη του ΚΕΑΔ των Τιράνων (18.12.2010), θεωρεί ότι η εφαρμογή στην απογραφή των στάνταρτ που ζητάει η Δύση, αποτελούν χρέος του Αλβανικού κράτους. Ωστόσο, ενώ γνωρίζει τις προθέσεις των Τιράνων (θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους ότι η Ε.Ε. Μ, είναι μόλις 60-70 χιλιάδες), δεν κινείται προς τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν στα πραγματικά νούμερα. O Ντούλες, με μεγαλοϊδεατισμό απαιτεί από το αλβανικό κράτος να τεθεί στις εντολές του. Να πάνε, λέει, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να ζητήσουν την συνεργασία του για την απογραφή. Διαφορετικά, απειλεί, οι συνέπειες  θα είναι ανεπανόρθωτες. Δλδ, δεν θα αναγνωρίσει ο Ντούλες τα αποτελέσματα (!!)
Δυστυχώς, εκείνο που πρέπει να κάνει το ΚΕΑΔ, η ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλοι πολιτικοί και μη φορείς στην εθνική ελληνική μειονότητα, ο Ντούλες το απαιτεί από το αλβανικό κράτος (!!!).
3. Πραχτικά τα προβλήματα είναι πολλαπλά. 
Καμιά προσπάθεια δε γίνεται για την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, - για συμμετοχή στην απογραφή ως εθνική υπόθεση, -για να φτιαχτεί μια υποδομή που θα εγγυάται την ενημέρωση, τη συμμετοχή και την πραγματοποίηση της απογραφής  μεταξύ των δικών μας.
Κανείς δεν έχει σκεφτεί για τη συμμετοχή δικών μας στην υποδομή διαχείρισης της απογραφής σε όλα τα επίπεδα, κυρίως σε εκείνα που θα είναι σε άμεση επαφή με τους απλούς πολίτες. Αν δε θα υπάρξει δικό μας μάτι, ή ένας τρίτος εγγυητής, ποιος  θα εγγυηθεί τα πραγματικά νούμερα που θα βγάλει η απογραφή και ποιος θα κρίνει αν αυτά αλλοιώθηκαν ή όχι;!
Η συγκεκριμένη διαπίστωση οφείλεται στο γεγονός ότι, η γεωγραφία των Ελλήνων στην Αλβανία είναι πλέον ανομοιόμορφη. Υπάρχουν οι Έλληνες στις περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό. Υπάρχουν οι Έλληνες στις γκρίζες ζώνες, οι Έλληνες στην Αλβανική επικράτεια και εκείνοι στην Ελλάδα ή  και σε άλλες χώρες.
Η διάχυση των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, η αδιαφορία τους για τις εθνικές υποχρεώσεις στην Αλβανία και η απορρόφησή τους στην ελληνική κοινωνία, εμπνέει λίγη αισιοδοξία για την επίτευξη των προσδοκούμενων αριθμών Ελλήνων στην Αλβανία.
Τι θα γίνει στην προκειμένη περίπτωση με τα μέλη των οικογενειών των μικτών γάμων.
 Ή  με τους μέχρι πρότινος «αλβανούς πολίτες» που αποτελούσαν το σημαντικό κομμάτι των κρυπτοελλήνων. Αυτοί  φανέρωσαν την ελληνικότητά τους στην Ελλάδα, λόγω συμφερόντων, αλλά τι θα κάνουν στην Αλβανία, όπου είναι έντονη η πίεση της κουλτούρας της πλειοψηφίας και της εξουσίας. Τώρα αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το στάτους που θα έχουν στην Αλβανία δεν επηρεάζει διόλου το στάτους τους στην Ελλάδα, όπως θα συνέβαινε μερικά χρόνια πιο πριν
Το άλλο θέμα είναι εκείνο των βλάχων. Τι εθνικότητα θα επιλέξουν εκείνοι και πώς τους προσεγγίζει κανείς. 
4. Συμπεράσματα
Θέλω να πιστεύω ότι τα Τίρανα προέβη στην απόφαση διεξαγωγής της απογραφής εφόσον ήταν βέβαια ότι οι πολιτικές υποδομές που εκπροσωπούν τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι με το μέρος τους. Συνδράμει άμεσα η σιωπή και η αδράνεια της Ελλάδας. Συνεπώς  με την απόφασή τους αυτή τα Τίρανα έχουν κερδίσει το παιγνίδι σε δύο βασικά επίπεδα.
Το πρώτο προς την Ελλάδα και τη Δύση για την εφαρμογή δημοκρατικών διαδικασιών στην απογραφή. Το δεύτερο και σημαντικότερο βγάζει τα νούμερα Ελλήνων που θέλουν και συμφέρουν τα Τίρανα. Όλα δείχνουν ότι τα θέλει και η Ελλάδα…

Παναγιώτης Μπάρκας   Αργυρόκαστρο 18.12.2010
Βορειοηπειρώτης

Tην απλοποίηση της ελληνικής γλώσσας ζητά ο (πρέπει να είναι ηλίθιος) κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης.

Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας..
Posted: 21 Dec 2010 11:01 AM PST
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης,
με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής..
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5... Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.
Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!
Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ...............................

Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!!
το Τεφτέρι

Oι Αμερικανοί γνώριζαν την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο....

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ

H κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μόλις σήμερα, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόϊκα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ. Παπανδρέου μας ενέπλεξε. Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό. Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι «κατάλληλες» διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft**, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA.
Διαβάστε στην συνέχεια τους διαλόγους των αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενδιαφέρονται για σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την εκμετάλλευσή του.
 
  --------------
**Και μία λεπτομέρεια με σημασία. Ο κ. Brent Scowcroft ίδρυσε και διευθύνει το Scowcroft Group. Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του ομίλου και μάλλον … δεν θα εκπλαγείτε.
The Scowcroft Group is managed directly by Brent Scowcroft, former National Security Advisor to President George H.W. Bush and Gerald Ford. Our principals bring extensive experience in business and government coupled with extraordinary regional expertise in Asia, Latin America, Africa, Western and Eastern Europe, Russia, and the Middle East. Our team of bipartisan professionals has demonstrated prowess in the political economy of emerging markets, and strong relationships with key political and industry decision-makers.
Περισσότερα ΕΔΩ
Επίσης ο κ. Brent Scowcroft είναι και Chairman of the Board του American Turkish Council
Δείτε ΕΔΩ
Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Όποιος έχει λίγο μα πολύ λίγο μυαλό, κατάλαβε.
Α.Α.

filotimia, Εθνικά Θέματα

Τουρκία: Παρέμβαση στρατηγών για κουρδική γλώσσα

 


Παρεμβαση στο θεμα της χρησης της κουρδικης γλωσσας εκανε το Γενικό Επιτελείο Ενοπλων Δυναμεων της Τουρκιας προκαλωντας πολιτικο θεμα στο εσωτερικο της χωρας. Μπορεί ο πρόεδρος Γκιούλ να έδωσε το πράσινο φώς για την χρήση της κουρδικης στην καθημερινή ζωή , ωστόσο προειδοποίησε ότι η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τουρκική και ότι αντιτίθεται στην χρήση της κουρδικής εντός της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καλώντας παραλληλα όλους τους βουλευτές να επιδείξουν υπεύθυνη στάση για το θέμα αυτό.
Απαντώντας στις δηλώσεις Γκιούλ, ο αρχηγός του BDP Selahattin Demirtas υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν επιχειρεί να εισάγει την κουρδική εντός της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.


Στο θεμα παρενεβη με ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο και ξεπερνωντας την Προεδρικη οδηγια εκφράζει την ανησυχία του ότι η εκτεταμένη χρήση της κουρδικής στην καθημερινότητα μπορεί να φθάσει στο σημείο ριζικής μεταβολής της θεμελιώδους φιλοσοφίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και ότι οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίζουν να είναι ο θεματοφύλακας του κοσμικού κράτους. Ο τύπος επισημαίνει ότι είναι η πρώτη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου από την έκδοση υπομνήματος την 27η Απριλίου 2007 για την υποστήριξη του κοσμικού χαρακτήρα.

Απαντώντας στην παραπάνω ανακοίνωση ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Huseyin Celik δήλωσε ότι το Γενικό Επιτελείο θα πρέπει να εγκαταλείψει τις παλιές του συνήθειες και να συγκεντρωθεί στα καθήκοντά του και ότι το πολιτικό και δικαστικό σύστημα θα επέμβουν αν χρειαστεί παρέμβαση.

Σχετικες με το θεμα - που γενικευεται - ειναι και οι εξης αναφορες του τουρκικο τυπου:

-Ο χαιρετισμός στην κουρδική της Προέδρου του Συνδέσμου Τούρκων Βιομηχάνων και επιχειρηματιών (TUSIAD) Umit Boyner σε συνέδριο επιχειρηματιών στο Ντιγιάρμπακιρ και τις δηλώσεις της υπέρ της ελεύθερης χρήσης της κουρδικής.

-Η δολοφονία τραγουδιστή από επιχειρηματία σε μπαρ της Μερσίνας επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει κουρδικό τραγούδι.

-Οι δηλώσεις του Αρχηγού του BDP Demirtas για την επιμονή Δήμων στην ΝΑ Τουρκία να εκδίδουν δημοτικά τέλη, λογαριασμούς νερού /ρεύματος καθώς οι πινακίδες των δρόμων και στην κουρδική, ακριβώς όπως ο Δήμος της Αγκυρας έχει κατασκευάσει πινακίδες και στην αγγλική και ο Δήμος του τουριστικού θερέτρου των Διδύμων στο Αιγαίο εκτυπώνει λογαριασμούς και στην αγγλική ώστε να γίνονται κατανοητοί από τους ξένους υπηκόους που ζούν στην περιοχή. «Αν είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιούμε την αγγλική γλώσσα θα πρέπει να είμαστα ελεύθεροι να χρησιμοποιούμε και την κουρδική» υπογράμμισε ο Demirtas.

- Η κλιμάκωση της έντασης στο Ντιγιάρμπακιρ με επεισόδια διαδηλωτών και αστυνομίας λόγω της επετείου της επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας το 2000 στις φυλακές Bayrampasa για τον τερματισμό της απεργίας πείνας, επέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32 κρατουμένων.
geopolitics-gr

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  

0


Όχι μόνο η κυβέρνηση Χριστόφια αλλά ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης οδηγούν το τόπο από το κακό στο χειρότερο.
Στο εθνικό θέμα ακολουθούν μια πορεία ολέθρου που χαράχτηκε σε άλλες εποχές και άλλα γεωπολιτικά δεδομένα . Ενώ θα ήταν δυνατή η χάραξη μιας νέας στρατηγικής αντεπίθεσης και απελευθέρωσης στα πλαίσια των νέων δεδομένων της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατρακυλούν στο ραγιαδισμό μέσα από τον ολισθηρό κατήφορο των συνεχών υποχωρήσεων.
Στο τομέα της οικονομίας τα πράγματα είναι χειρότερα . Η κρίση που προκάλεσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα , αποκάλυψε ότι η οικονομία της Κύπρου στερείτο θεμελίων και δομών ικανών να ανθέξουν σε οποιαδήποτε κρίση. Ένας χρόνος κρίσεως ήταν αρκετός για να επιφέρει καταστροφικούς κλυδωνισμούς που θα μας υποχρεώσουν να καταφύγουμε στους διεθνής τοκογλύφους με όρους όχι μόνο οικονομικής υποδούλωσης αλλά και εθνικής υποτέλειας.
Στο θέμα της κοινωνίας και της ποιότητας της ζωής παρατηρείται μια απερίγραπτη υποβάθμιση . Την πολιτισμική αποξήρανση επικαλύπτει μια θριαμβέυουσα μετριότητα που κυριαρχεί παντού. Ο ρυπαρός χαφιές , το γλοιώδες κομματόσκυλο , ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος , ο αδίσταχτος χρηματοθήρας του υποκόσμου, ο πολιτικός των υπογείων διασυνδέσεων με την πλουτοκρατία και ο δουλοπρεπής πολίτης , είναι οι τύποι που παρελαύνουν στη σκηνή της εθνικής παρακμής.
Στο θέμα της παιδείας , της δημοκρατίας και των θεσμών, δεν τίθεται καμία πρόταση βελτίωσης των πραγμάτων .Η διανόηση είναι ανύπαρκτη , τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παράγουν δημόσιους υπαλλήλους και κομματόσκυλα, ο λαός αδιαφορεί . Καμία πρόταση , καμία σκέψη , καμία αμφισβήτηση , σαν να εκτείνεται γύρω μας ένα απέραντο νεκροταφείο.
Λαός και πολιτικοί βράζουν στο ίδιο καζάνι της παρακμής και της ερείπωσης των αξιών και των σκοπών.
Τούτο το κατάντημα, σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση, είναι επακόλουθο της έλλειψης πολιτισμικού βάθους . Λείπει ο ρωμαλέος τύπος ανθρώπου, λείπει η παιδεία που θα σφυρηλατούσε αυτό τον άνθρωπο , μέσα στο πνεύμα μιας υψηλής τέχνης και διανόησης. Αν δεν βρούμε αυτή τη παιδεία , αν δεν επαναφέρουμε στη ζωή, τις αξίες της δυνάμεως και της εσωτερικής ελευθερίας που απωθεί και καταβαραθρώνει κάθε τι το νοσηρό , το άρρωστο , το καχεκτικό , το δουλοπρεπές και χαμερπές , τότε η κοινωνία θα βουλιάζει ολοένα μέσα στο βούρκο. Αυτό τον άνθρωπο θέλουμε να επαναφέρουμε στη ζωή και την ιστορία αναβιώνοντας τις αξίες της αρχαίας Ελλάδος. Εκεί είναι η ρίζα του μεγαλείου μας και του λαμπρού μέλλοντος μας.
Η πολιτική χωρίς τον πολιτισμό και τη παιδεία που τον αναπαράγει είναι η τέχνη των λωποδυτών να διαχειρίζονται τους σκλάβους.   ΕΔΗΚ