Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι Άγγλοι ανησυχούν για την μη συμμόρφωση της Νέας Δημοκρατίας

DAILY TELEGRAPH:"Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ"-ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Ανήσυχοι οι Βρετανοί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που προκάλεσε η απειλή του κ. Παπανδρέου για εκλογές, μας βάζουν στο στόχο μέσω της εφημερίδας Daily Telegraph. Η εφημερίδα, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την Ελλάδα πως αναπυροδοτεί τα ευρωπαϊκά προβλήματα χρέους και επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Παπανδρέου οδήγησαν, εκτός των άλλων και στην υποχώρηση του ΕΥΡΩ. Κάτι που φυσικά ουδόλως στεναχωρεί τον «άξονα» Βερολίνου – Ουάσιγκτον, εκτιμούμε εμείς.

Η Daily Telegraph περιποιεί τίτλο τιμής στον Αντώνη Σαμαρά όταν γράφει ότι....«η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει ξεκάθαρη δέσμευση συμμόρφωσης με τους όρους που τίθενται στο πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ της ΕΕ».

Ευχόμαστε λοιπόν όλοι, ότι μέχρι το τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα δώσει υποσχέσεις συμμόρφωσης στα συμφέροντα των τοκογλύφων.

Το άρθρο ακόμα προβαίνει στη γνωστή πλέον σε όλους διαπίστωση, ότι το μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και απλά δίνει χρόνο στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες να μεταφέρουν το ελληνικό χρέος στους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Δεν γνωρίζουμε αν το τελευταίο, περί επιβάρυνσης των ευρωπαίων φορολογουμένων με το ελληνικό χρέος, θα στρέψει τους ευρωπαίους φορολογούμενους εναντίον των Ελλήνων. Πιθανόν και να τους στρέψει. Αλλά εμείς λέμε προς τους ευρωπαίους φορολογούμενους ότι: Όταν τόσα χρόνια, οι κυβερνήσεις τους και οι εταιρίες τους εκμεταλλεύονταν ξεπουλημένους και ανίκανους έλληνες πολιτικούς για να μας δανείζουν προκειμένου στη συνέχεια να μας πουλάνε τα προϊόντα τους, όπως είπε και ο κ. Γιουνκέρ, τότε ήταν καλά για τους ευρωπαίους φορολογούμενους που κέρδιζαν σε βάρος του μέλλοντος της χώρα μας; και τώρα δεν είναι;

Θα πρέπει λοιπόν και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πολίτες να αντιληφθούν ότι η μοίρα μας είναι κοινή και από κοινού θα αντιμετωπίσουμε τα ευρωπαϊκά προβλήματα, αλλιώς ας διαλύσουμε την ΕΕ.

Δεν θα εξαθλιωθεί ένας ευρωπαϊκός λαός για να μην χάσουν οι τοκογλύφοι.

Αυτοί που τζόγαραν ας χάσουν.
ΠΗΓΗ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ...ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΤΩΣ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΒΑΡΔΑ,ΣΤΟΝ...ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ" ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ,ΠΟΥ "ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ" ΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΠΕ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΓΙΑΤΙ;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!

ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΩΝ,ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ.

Το "Ουράνιο Τόξο" συμμαχεί με το ΠΑΣΟΚ

Στελέχη του Ουράνιου Τόξου σε ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ


Το post του καλά ενημερωμένου taxalia είναι κόλαφος! Αφορά στη συνεργασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ με το φιλοσκοπιανό "Ουράνιο Τόξο". Διαβάστε και... κλάψτε:

Αφού πέρασε γενεές δεκατέσσερις όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, (θυμάστε τον άρθρο ποταμό για τον Πάγκαλο;),
http://www.vinozito.gr/news/2009/december18_g.asp

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_2035.html
-αφού, μας είπαν ότι δεν κατεβαίνουν στις εκλογές (εδώ)
διαπιστώνουμε, ότι τα περισσότερα στελέχη του, κατεβαίνουν ! Με ποιόν λέτε;
Με το... ΠΑΣΟΚ!

Με το συνδυασμό της κυρίας ΟΛΓΑΣ ΜΥΛΩΝΑ-ΜΟΥΣΙΟΥ στη Φλώρινα, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.
Δεν πιστεύω να τολμά κανείς να το αμφισβητεί; Κυρία Μούσιου, δημοκρατικό σας δικαίωμα είναι να βάζετε όσα στελέχη του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ θέλετε στο ψηφοδέλτιό σας, αλλά και ημών είναι υποχρέωση, να το λέμε, αφού πρώτα θυμίσουμε τι έλεγαν για το ΠΑΣΟΚ, οι Ουρανοταξίτες.
Εκτός αν, οι Αναστασιάδης, Δήμτσης, Πούγιος, Πασόης και λοιποί που κατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ, σε Φλώρινα και Έδεσσα, αποκηρύξουν όσα είναι γραμμένα στην ιστοσελίδα του vizonito εναντίον του ΠΑΣΟΚ και μας πουν ότι δε συμφωνούν.
(Το ίδιο συμβαίνει και στην Αριδαία, όπου το Ν.1 πρωτοπαλήκαρο του Vinozito κατεβάινει με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ).

Παπανδρέου αλήτη, θα πληρώσεις για κάθε Έλληνα που οδηγείς στην αυτοκτονία

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Αυτοκτόνησε ιδιοκτήτης φορτηγού - ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ - ΤΖΕΦΡΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

Ακόμη ένας ελεύθερος επαγγελματίας έβαλε τέλος στη ζωή του, γιατί τον έπνιξαν τα χρέη. Πρόκειται για έναν 57χρονο ιδιοκτήτη φορτηγού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.
Το φορτηγό ήταν σταθμευμένο κοντά στο σπίτι του και στα χέρια του αυτόχειρα βρέθηκε το πιστόλι, ενώ δίπλα του είχε αφήσει ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 57χρονος βρισκόταν σε τραγική οικονομική κατάσταση, καθώς πέρυσι είχε καεί το φορτηγό του και είχε χρεωθεί, για να αγοράσει άλλο. Η πρόσφατη αναγγελία για απελευθέρωση του επαγγέλματος τον οδήγησε σε απόγνωση, αφού κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσε με τίποτα να ξεπληρώσει τα χρέη του.
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι μουσουλμάνοι αμφισβητούν το λαϊκό κράτος

Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί για τη γαλλική κοινή γνώμη το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε σχολεία ανά τη Γαλλία και δείχνει ότι μουσουλμάνοι γονείς και μαθητές προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, που διαχωρίζει ρητά την παιδεία από τη θρησκεία.
Με την έρευνά του, το γαλλικό Ανώτερο Συμβούλιο για την Ενταξη εγείρει το ζήτημα της ένταξης ή μη των μουσουλμάνων μεταναστών στη γαλλική κοινωνία, ένα ζήτημα που είναι ανοιχτό εδώ και καιρό στην άλλη ισχυρή χώρα της ΕΕ, τη Γερμανία, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βιβλίου του Τίλο Σάρατζιν ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες αρνούνται να ενταχθούν στη γερμανική κοινωνία και τη δήλωση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλου.

Το γαλλικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την έρευνα έπειτα από «βροχή» παραπόνων που δέχτηκε από εκπαιδευτικούς ότι μουσουλμάνοι γονείς και μαθητές αρνούνται να σεβαστούν τον κοσμικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος. Η πλήρης έρευνα πρόκειται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση το Νοέμβριο και αποσπάσματά της δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Journal du Dimanche».

Απορρίπτουν το Ολοκαύτωμα
Οι ειδικοί διαπίστωσαν, επισκεπτόμενοι αδιευκρίνιστο αριθμό σχολείων, ότι μουσουλμάνοι μαθητές αρνούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα για το Ολοκαύτωμα, τις Σταυροφορίες και τη Θεωρία της Εξέλιξης και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για το Μεσανατολικό, τα μέτωπα στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ή τη δουλεία στην Αφρική και στην Ασία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη γαλλική εφημερίδα. Γονείς και μαθητές ζητούν επιτακτικά να σερβίρεται γεύμα χαλάλ, δηλαδή να ευλογείται κάθε τροφή από ιμάμη, στα κυλικεία, παρότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος, διότι θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν φόρο σε θρησκευτικές οργανώσεις που πιστοποιούν ότι η διαδικασία για τα τρόφιμα χαλάλ έγινε σωστά. Ανάλογη ζήτηση αλλά σε πιο περιορισμένο βαθμό υπάρχει και από τους Εβραίους για γεύματα κοσέρ, αν και πολλοί Εβραίοι καταφεύγουν στη λύση των ιδιωτικών εβραϊκών σχολείων για να μην αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

«Λακέδες των βρόμικων»
Ακόμη, στην έρευνα αναφέρεται ότι «μουσουλμάνοι γονείς και μαθητές απορρίπτουν το γαλλικό πολιτισμό και τις αξίες του». Για παράδειγμα, γονείς αρνούνται να επιτρέψουν στα παιδιά τους να μάθουν για το χριστιανισμό, φοβούμενοι τυχόν προσηλυτισμό τους, ενώ μαθητές ενοχλούν άλλους μαθητές που δεν κάνουν νηστεία στη διάρκεια του Ραμαζανίου και πειράζουν μουσουλμάνες συμμαθήτριές τους που έχουν καλή επίδοση στο μάθημα ως «λακέδες των βρόμικων Γάλλων».

Το Συμβούλιο κρίνει ότι οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται με μεγάλη δυσκολία και τους συμβουλεύει να συνεχίσουν να διδάσκουν με γνώμονα τον αμοιβαίο σεβασμό και τα ίσα δικαιώματα για να πάψει η υπονόμευση του κοσμικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος. Παράλληλα, προτείνει στην κυβέρνηση να εκπαιδεύσει τους δάσκαλους και τους καθηγητές γύρω από τον κοσμικό χαρακτήρα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Ινφογνώμων-πολιτικά

EPIRUSGATE.Είσθε ένα γελοίο μπλογκ, κάνετε αλήτικη πολιτική υποστηρίζοντας έναν ψεύτη για περιφεριάρχη και διορθώστε τον τίτλο.

Θέλω να δηλώσω υπεύθυνα σε όλους τους Γιαννιώτες ότι οι σκέψεις μου που αναρτήσατε με τον τίτλο "Ο Γκόντας και η Ντόρα Μπακογιάννη" δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Δηλώνω ότι οι σκέψεις μου είχαν τίτλο "Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, η ΝΔ και οι ψηφοφόροι της" και σεις τελείως φασιστικά τον αλλάξατε γιατί έτσι έχετε μάθει να λειτουργείτε. Δηλώνω επίσης  ότι δεν αφορούν τον κ. Γκόντα για τον οποίο κατ' επανάληψη έχω γράψει στο μπλογκ μου τα καλύτερα και ξέρει και αυτός στον οποίο αναφέρομαι  και εσείς ακόμη καλυτερα γιατί σας πληρώνει κανονικά και με τον μήνα για να μην τον διαβάλλετε.
Θέλω να δηλώσω ότι δεν ασκείτε σωστή  δημοσιογραφία και ότι μάλλον ανήκετε στους δημοσιογράφους που περιέγραψε προ καιρού το TAXALIA που περιμένουν τις εκλογές, κυρίως τις δημοτικές για να εξοικονομήσετε τα προς το ζην εκβιάζοντας υποψηφίους και παρατάξεις και αποβλέποντας στην επ' αμοιβή προσφορά υπηρεσιών εκμεταλλευόμενοι το παραμικρό όπως έχετε μάθει, μάλλον από τα σπίτια σας.
Είσθε ένα άθλιο μπλογκ που όταν σας ζήτησα να ρωτήσετε τον Αργύρη αν δήλωσε το "πόθεν αίσχος" του, αν ο Αργύρης είναι νόμιμος, ή όταν σας έστειλα ανοιχτή επιστολή για τον ηθοποιό υποψήφιο με τον Αργύρη μου απαντήσατε με την δημοκρατικότητα που διακρίνει κάθε ΠΑΣΟΚο ότι δεν δέχεσθε τέτοια μηνύματα.
Είσθε το μπλογκ που μάλλον μετά τις εκλογές θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί σας, την οικογενειακή σας κατάσταση, τις μανάδες και τις κόρες σας και ότι μαθαίνουμε να το δημοσιοποιούμε και να είσθε σίγουροι ότι θα το κάνουμε.
Πέστε μας προς το παρόν για το "πόθεν έσχε" ο ανάργυρος ...Αργύρης και διορθώστε ρε αλήτες τον τίτλο γιατί θα κοινοποιήσω το όνομα του δημοσιογράφου που τα παίρνει από τον υποψήφιο δήμαρχο μικρού δήμου.

Διχασμένες οι Βρυξέλλες για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λιχαβόνας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ρέντινγκ σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε σήμερα αποστάσεις από τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τη Δικαιοσύνη Βίβιαν Ρέντινγκ σχετικά με το γαλλογερμανικό σχέδιο αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας.
«Είναι προσωπικές δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Δεν θα σχολιάσω τις προσωπικές δηλώσεις της κυρίας Ρέντινγκ», υπογράμμισε.
Σε μια σειρά από συνεντεύξεις της που δημοσιεύθηκαν σήμερα σε ευρωπαϊκές εφημερίδες η Ρέντινγκ επέκρινε έντονα το σχέδιο της Γερμανίας και της Γαλλίας να αναθεωρήσουν τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt χαρακτήρισε μάλιστα τις δύο χώρες «εντελώς ανεύθυνες που βάζουν στο τραπέζι χίμαιρες με νέες συνθήκες»
«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνονται στη Ντοβίλ», υπογράμμισε η Ρέντινγκ αναφερόμενη στη γαλλική πόλη απ' όπου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα μία συμφωνία για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη.
Σε μία άλλη συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro η Ρέντινγκ κατήγγειλε τη γαλλογερμανική «διαταγή» και υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης «πρέπει να λαμβάνονται από τις 27 (χώρες) και ομόφωνα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε θάνατο ο Τάρεκ Αζίζ, ο Χριστιανός υπουργός εξωτερικών του Σαντάμ

Θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων και της εκδικητικής μανίας των Σιιτών, είναι σύμφωνα με την οικογένειά του ο Ταρέκ Αζίζ, ο υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν, που καταδικάσθηκε χθες σε θάνατο από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ.

Ο 74χρονος Αζίζ αποτελούσε το διεθνές πρόσωπο του καθεστώτος για πολλές δεκαετίες και παράλληλα ως χριστιανός συμβόλιζε την ισονομία Χριστιανών, Σουνιτών και Σιιτών, υπό το Σαντάμ Χουσείν.

Εκτός από υπουργός Εξωτερικών, ο Αζίζ διετέλεσε και αναπληρωτής πρωθυπουργός και στενός σύμβουλος του ιρακινού ηγέτη και για τις ιδιότητές του αυτές φυλακίσθηκε και προσήχθη σε δίκη μετά την αμερικανική εισβολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αζίζ ευθύνεται μεταξύ άλλων αξιωματούχων του Σαντάμ Χουσείν για την εκτέλεση δεκάδων εμπόρων που κερδοσκοπούσαν πουλώντας σε υπέρογκες τιμές δυσεύρετα αγαθά λόγω του 10ετούς εμπάργκο του ΟΗΕ αλλά και για το διωγμό των Σιιτικών παρατάξεων από τις οποίες προέρχεται ο σημερινός Σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Αζίζ, ο 74χρονος πολιτικός, ο οποίος πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, καταδικάσθηκε στην εσχάτη των ποινών επειδή η κυβέρνηση Μαλίκι επιδιώκει να τραβήξει την προσοχή μακριά από τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Wikileaks ότι οι δυνάμεις της βασανίζουν και εκτελούν αντιφρονούντες.

Υποστηρίζει ακόμη πως ο Αζίζ έχαιρε γενικής εκτίμησης σε ολόκληρο τον ιρακινό λαό ανεξαρτήτως καταγωγής ή θρησκείας και δεν εθεωρείτο ως ένας από τους εκτελεστές του Σαντάμ Χουσείν.
Αναμένεται πάντως ότι ο συνήγορος του 74χρονου θα εφεσιβάλλει την απόφαση.
Ελεύθερη Ζώνη

Να δώσει ο κ. Παπανδρέου τα ονόματα όσων υπέγραψαν συμβάσεις με την Ζήμενς

 Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και οι διάφορες ερμηνείες που εξακολουθούν να δίδονται σχετικά με το τι εννοούσε, τι ήθελε να πει, ποιον ήθελε να προειδοποιήσει και άλλα αρμοδιότητας… Μαντείου των Δελφών, έκρυψαν τις ειδήσεις από την Γερμανία.

Και όμως. Αν στην χώρα δεν επέλθει κάθαρση, τίποτε από όσα συζητούμε αυτόν τον καιρό δεν πρόκειται να παίξει τον παραμικρό ρόλο. Κανένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας δεν μπορεί να εφαρμοστεί και να αποδώσει, αν δεν υπάρξει σκληρή τιμωρία όσων αναμίχθηκαν στο τεράστιο σκάνδαλο της Ζήμενς.

Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» με τον οποίο συναντήθηκαν χθες οι Έλληνες βουλευτές – μέλη της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, που συνεργάστηκε με την γερμανική Δικαιοσύνη και έχει πέσει στα μαλακά (2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή και 108.000 πρόστιμο), δεν τους έκανε σοφότερους.

Ξέρει, αλλά δεν μιλάει. Μιλάει γενικά για μίζες σε πολιτικά κόμματα, αλλά δεν αποκαλύπτει ονόματα. Και παραπέμπει στον μεγάλο του αντίπαλο, τον Μ. Χριστοφοράκο, που μεσουρανούσε στον ελληνικό δημόσιο βίο μέχρι την ημέρα της παραίτησής του, στις 17 Δεκεμβρίου του 2007, και ενώ οι αποκαλύψεις στην Γερμανία είχαν ξεκινήσει τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα.

Να πάτε να σας τα πει ο συμπατριώτης σας, ήταν το μήνυμα του Σίκατσεκ. Ο οποίος, όμως, έχει επίσης πει πως αν στην Ελλάδα δεν σκληρύνουν τα πράγματα, αν δεν μπουν κάποιοι στην φυλακή, τότε δεν θα πιεστούν να μιλήσουν.

Και ποιον πρέπει να βάλουμε στην φυλακή; Έλα μου ντε. Ποιοι ασχολήθηκαν με την παραγγελία και προπληρωμή του C4i που δεν λειτούργησε ποτέ και πάντως όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την ασφάλεια των οποίων είχε ακριβοπληρωθεί (κοντά 300 εκ ευρώ για να μην αναρωτιόμαστε άλλο πού πήγαν τα λεφτά); Προφανώς είναι άγνωστο. Δεν μπήκαν υπογραφές, τελικά μπορεί και να μην το αγοράσαμε και τσάμπα να ασχολιόμαστε!

Πού βρισκόταν ο κ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ημέρα παραίτησης Χριστοφοράκου, στις 17 Δεκεμβρίου του 2007; Μα βέβαια, στον ΟΤΕ, τον κατ’ εξοχήν προνομιακό χώρο δράσης της Ζήμενς (σύμφωνα με τις καταθέσεις πλήρωσαν τέσσερις διοικήσεις του ΟΤΕ, διότι αυτές άλλαζαν μαζί με τις κυβερνήσεις). Και τι είπε εκείνη την ημέρα ο κ. Παπανδρέου; Λέξη για το θέμα του Χριστοφοράκου και τις ένοχες σχέσεις του ΟΤΕ με την Ζήμενς, με κορυφαία την άθλια σύμβαση 8002. Ζήτησε απλώς ο κ. Παπανδρέου να παραμείνει ο ΟΤΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου!

Ποιοι αξιολογούσαν τις προσφορές για τον ΟΤΕ το 1983; Άγνωστο κι’ αυτό. Ποιος υπουργός εισηγήθηκε το 1986 την επιλογή τεχνολογιών Ζήμενς και Ερικσον (η τελευταία τέθηκε εκτός); Δεν γνωρίζουμε. Ποιοι ευθύνονται για τις απευθείας αναθέσεις που ακολούθησαν, όπως αυτή του 1996, του 1997, του 2000, του 2002, τελευταίου έτους των προγραμματικών συμβάσεων; Ποιοι ευθύνονται για την συνέχιση των «επαφών» με την Ζήμενς και μετά το 2004; Α, πα πα, δεν το ξέρουμε!

Ο κ. Σίκατσεκ έχει δηλώσει ότι στην Ελλάδα μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου στην Ελλάδα μεταφέρονταν περί τα 10 με 15 εκ ευρώ ετησίως. Πού πήγαιναν; Έλα μου ντε!

Ας αφήσουμε που τα ποσοστά για τις μίζες δεν αμφισβητούνται: 8% του τζίρου των έργων σε στελέχη και 2% σε πολιτικά πρόσωπα. Ο Σίκατσεκ ήταν αυτός που έστησε το σύστημα των μαύρων ταμείων το 1999, να μην το ξεχνάμε!

Και έχει δηλώσει αφοπλιστικά: «Στην Ελλάδα δεν κάναμε δουλειά χωρίς μίζα»! Και έχει πει ότι οι μεγάλες πληρωμές στην Ελλάδα έγιναν από το 1998 ως το 2002. Πληρώναμε, είπε, για… καλλιέργεια σχέσεων.

Και επειδή ο κ. Χριστοφοράκος έχει αδιάντροπα δηλώσει πως ήταν ο… αρχικηπουρός της Ελλάδας, πρέπει κάποια από τα φυντάνια που καλλιεργούσε να πάνε φυλακή.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει παρά να βάλει κάτω τις συμβάσεις, να βρει αυτούς που τις υπέγραψαν και να βρει τρόπο να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Διαφορετικά, δεν μας πείθει.
Ελεύθερη Ζώνη

Αντίδραση Κυπρίων και Ελλήνων ευρωβουλευτών σε αναφορές Τούρκων στις Βρυξέλλες

 

Βρυξέλλες: Την έντονη αντίδραση Κυπρίων, Ελλήνων αλλά και ξένων ευρωβουλευτών προκάλεσαν αναφορές του Τούρκου υπουργού επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς για την Κύπρο στη συνεδρίαση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ -Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο υπάρχει «μια χώρα στο βορρά», το ψευδοκράτος, και «μια χώρα στα νότια, την οποία δεν αναγνωρίζουμε και δεν ξέρουμε εάν είναι καν χώρα».
Στο σημείο αυτό παρενέβησαν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές Τάκης Χατζηγεωργίου, Ελένη Θεοχάρους και Αντιγόνη Παπαδοπούλου και οι Έλληνες ευρωβουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) και Νίκη Τζαβέλα (ΛΑΟΣ). Οι Κύπριοι και Ελληνες Ευρωβουλευτές ζήτησαν, μετά την ανταλλαγή απόψεων με τους κ.κ. Φούλε και Μπαγίς οι οποίοι είχαν ήδη αποχωρήσει, να ανακληθούν από τα πρακτικά της συνεδρίασης οι προσβλητικές αναφορές του Ε. Μπαγίς. Η Συμπρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ελέν Φλότρ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό με αποτέλεσμα οι ευρωβουλευτές να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Εθνικά Θέματα

Ο Εβραίος πρωθυπουργός παράδειγμα προς μίμηση για τους γελοίους δικούς μας

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκωμίασε σήμερα την «αυτοσυγκράτηση» που επέδειξαν τα μέλη των ομάδων καταδρομέων που πραγματοποίησαν το ρεσάλτο κατά του στολίσκου για τη Γάζα στις 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου βρήκαν τον θάνατο εννέα τούρκοι ακτιβιστές. «Δράσατε με επαγγελματικό τρόπο, ηρωικά, με αυτοσυγκράτηση και ηθική, αντιδρώντας απέναντι σε εκείνους που θέλησαν να σας σκοτώσουν», τόνισε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βάση των καταδρομέων στο Ατλίτ, στο βόρειο Ισραήλ.
«Αυτό που πράξατε ήταν ζωτικής σημασίας, αναγκαίο, πέρα για πέρα νόμιμο και μεγάλης σημασίας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, εκτιμώντας πως η Λωρίδα της Γάζας, η οποία κατέχεται από την ισλαμιστική Χαμάς, έχει μετατραπεί σε «βάση της ιρανικής τρομοκρατίας». Ο δε αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος συνόδευε τον Νετανιάχου, πλειοδότησε στα εγκώμια προς τους καταδρομείς που συμμετείχαν στην έφοδο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, όπου επέβαιναν οι εννέα νεκροί Τούρκοι. «Πυροβολήσατε εναντίον εκείνων που έπρεπε να πυροβολήσετε και αποφύγατε να ρίξετε εναντίον εκείνων που δεν έπρεπε», τόνισε ο Ασκενάζι στους στρατιώτες.
Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο έρευνα για τις συνθήκες της εφόδου, μολονότι διαπίστωνε πως είχαν σημειωθεί «σφάλματα σε ανώτατο επίπεδο στον σχεδιασμό της» κατέληγε επίσης σε «θετικά συμπεράσματα για την θαρραλέα και άκρως επαγγελματική συμπεριφορά των ισραηλινών καταδρομέων», οι οποίοι «χρησιμοποίησαν τη βία μόνον όταν η ζωή τους απειλήθηκε άμεσα», σύμφωνα με τον επιβλέποντα τις έρευνες, απόστρατο στρατηγό Γκιόρα Ειλάντ.

Εθνικά Θέματα

Γιατί ο Γιωργάκης δεν θα μπορούσε ποτέ να εξελιχθεί σε Ιωάννη Μεταξά

Το θέμα της οικογενειοκρατίας, θέμα γνωστό και πολυσυζητημένο από όλους τους Έλληνες μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά, παντού σχεδόν όπου και να βρισκόμαστε, εξ αιτίας του θράσους μερικών οικογενειών να μας επιβάλουν τους γόνους τους, αξίζουν δεν αξίζουν, με την οικογένεια Παπανδρέου να κρύβει μια επιπλέον ιδιαιτερότητα.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου ο νεποτισμός (οικογενειοκρατία) είναι ένα φαινόμενο κατακριτέο και καταδικαστέο, σε σημείο μάλιστα που στις σύγχρονες δημοκρατικές δυτικές κοινωνίες να θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα, γιος ή κόρη ή ακόμη και ανιψιός να διαδέχεται τον πατέρα (ή μητέρα) και τον θείο σε κυβερνητικά αξιώματα. Το είδαμε να υπάρχει στις "πλέρια δημοκρατικές κοινωνίες" της Κούβας, του Μπαγκλαντές, της Συρίας, ττης Β. Κορέας και της Ελλάδας (φυσικά) όπου γίνεται αποδεκτό κάτι σαν την διαδοχή πχ του πατέρα από τον γιο στην οικογενειακή επιχείρηση.
Με την νοοτροπία αυτή μεγάλωσε ο παππούς και ο πατέρας μου και έτσι μεγάλωσα κι εγώ την κόρη μου. Θεωρώ φυσικό να με κυβερνά ένας Καραμανλής, ένας Παπανδρέου ή να με κυβερνήσει αύριο-μεθαύριο ένας Βενιζέλος έστω και εκ κλεψεπωνυμίας (μάλλον αδόκιμος ο όρος αλλά δεν βρίσκω άλλον για την περίπτωση του χοντρού ΥΕΘΑ). 
Στην περίπτωση όμως της οικογένειας Παπανδρέου τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Επί τρεις (ή μήπως τέσσερις) γενιές στην οικογένεια αυτή οι μητέρες είναι αλλοδαπές.
Πόσο πια ελληνικό αίμα κυκλοφορεί στις φλέβες των παιδιών του Ανδρέα;
Πόσο Έλληνας μπορεί να αισθάνεται μετά από τόσες επιμειξίες ο Γιωργάκης μας;
Και ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που ενώ τα κουτσομιλά τα ελληνικά, δεν μπορεί να τα καταλάβει; Και δεν φθάνει που δεν καταλαβαίνει τα ελληνικά. Δεν καταλαβαίνει και τους Έλληνες και όταν Sαύριο-μεθαύριο (πάντως πολύ σύντομα) θα κρύβεται στις ΗΠΑ θα αναρωτιέται γιατί τον διώξαμε ενώ αυτός είχε τις καλύτερες προθέσεις (για το ΔΝΤ).
Αλλά τι να περιμένει κανείς από κάποιον που τον μεγάλωσε μια μητέρα Αμερικανο-Βουλγάρα και τον πατέρα του τον είχε μεγαλώσει μια Πολωνίδα (ή μήπως Λετονή;).
Σήμερα λέμε ότι τα παιδιά των πλουσίων (και όχι μόνον) δεν μιλούν καλά τα ελληνικά ή τα μιλούν με φιλιππινέζικη προφορά επειδή οι άτυχοι γονείς αναγκάσθηκαν να αναθέσουν σε ξένες την φύλαξη των παιδιών τους, ιδίως αν εκλείπουν οι παππούδες, με σοβαρές επιπτώσεις στην προσωπικότητά τους και αυτό είναι κάτι που θα φανεί αργότερα.
Είναι, λοιπόν, δυνατόν η Μαργαρίτα να μεγάλωσε διαφορετικά τα παιδιά της την στιγμή που, 60 χρόνια τώρα, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να μάθει τα ελληνικά;
Σε ποια γλώσσα τον νανούριζε;
Σε τι γλώσσα και τι είδους παραμυθάκια του έλεγε;
Είμαι σίγουρος ότι οι αρχαίες Σπαρτιάτισσες θα ντρέπονταν για την κατάντια της Ελλάδας τόσο όσο ντρέπονται και οι σημερινές απόγονοί τους.
Το ότι η Ιστορία αναφέρεται στις αρχαίες Σπαρτιάτισσες δεν το κάνει απλά για να αναφέρει ένα γεγονός. Θέλει να μας πει ότι την αγωγή στα παιδιά την δίνει η Ελληνίδα Μάννα και όχι ο πατέρας. Τον πατέρα η μητέρα τον φέρνει σαν παράδειγμα και ο πατέρας οφείλει να είναι το παράδειγμα.
Η μάννα όμως διαπαιδαγωγεί !
Η μάννα κάνει τον γιο Έλληνα και αυτή τον στέλνει στον θάνατο για την άλλη μανούλα, την Ελλάδα (Πρωταγόρας Παλληκαρίδης).
Η μάννα θα του μάθει την γλώσσα, αυτή θα του κρατήσει το βιβλίο (ας είναι αγράμματη, λειτουργεί το ένστικτο) για να πει το μάθημα το παιδί της και αυτή θα το μάθει να κάνει τον "σταυρό" του.
Αυτή θα του μιλήσει για τον Ελληνισμό και για την θρησκεία και αυτή θα τον διδάξει να διεκδικεί το δίκιο της φυλής.
Τι είδους διαπαιδαγώγηση έκανε και τι θα μπορούσε να κάνει κάνει η Μαργαρίτα στα παιδιά της;
Τους μίλησε για την Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία;
Για τους αγώνες των Ελλήνων;
Για την μακραίωνη σκλαβιά στους Τούρκους;
Τους μετέδωσε το μίσος για κάθε τι τουρκικό;
Είχε την δυνατότητα να το κάνει και άλλωστε γιατί να θέλει;
Αυτή, όπως είπα και πιο πάνω, εξήντα χρόνια δεν έμαθε Ελληνικά και αυτό με προσβάλει γιατί θα πρέπει να μην ήθελε την στιγμή που ένας Ζυλ Ντασέν τα μιλούσε άψογα σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα αλλά και ο πρέσβυς των ΗΠΑ  περισσότερες προόδους έκανε απ' αυτή. Θα της έφταναν βλέπετε, οι τεμενάδες του Παπανδρεϊκού (και όχι μόνον) περίγυρου που ήταν όλοι "του εξωτερικού". Το πολύ-πολύ λοιπόν να τους μίλησε για την ιστορία της αμερικάνικης αυτοκρατορίας και το πόσο υπερήφανοι θα πρέπει να νιώθουν σαν αμερικανοί πολίτες και το γεγονός αποδεικνύεται από το ότι η Σοφούλα Παπανδρέου αμέσως μετά τον χωρισμό της διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ ή στον Καναδά γιατί εκείνες αισθάνεται πατρίδες. Εκεί η οικογένεια έχει τα ιδιόκτητα εμπορικά κέντρα και τις λοιπές μπίζνες (Τράγκας από ραδιοφώνου).Και μια και μιλάμε για εμπορικά κέντρα, που βρήκε τα λεφτά ο Ανδρέας όταν για ένα "κωλόσπιτο" δανείστηκε από Παπούλια (πρόεδρο) μέχρι και μεγαλεμπόρους όπλων (μόνο;).
Γιατί λοιπόν να μην ντρέπομαι για τον πρωθυπουργό που έχω;
Με προσβάλλει ο τρόπος που με διαβάλλει στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Με προσβάλλει ότι τις ηλίθιες έως προδοτικές διακυβερνήσεις πατέρα και γιου τις πληρώνω εγώ και θα τις πληρώσει πολύ περισσότερο η κόρη μου.
Με προσβάλλει το ότι η μάννα του, μεθοδευμένα και επαγγελματικά, συνήργησε στο να θιγούν πατροπαράδοτες αξίες όπως η οικογένεια, υπό το πρόσχημα της απελευθέρωσης της Ελληνίδας και ποιος δεν θυμάται τις ΕΓΕς και τις αφρίζουσες πρασινοφρουρίνες της εποχής.
Και τώρα που το σκέφτομαι...
Μήπως ήταν οργανωμένο σχέδιο τριακονταετίας και βάλε, η απορρύθμιση της Ελλάδας μας με εκτελεστικό όργανο τον Ανδρέα και τους επιγόνους του;
Με προσβάλλει που μας φέρνει το κάθε ξένο λαμόγιο για να μας σώσει παρέχοντας τις ύποπτες συμβουλές του. Γιατί; Δεν έχουμε εμείς αξιόλογα στελέχη; Όχι απ' ότι λέει η ανατροφή του.
Κι ας έχουν οικοδομήσει τις μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου Έλληνες πολεοδόμοι.
Κι ας δίνουν τα φώτα τους σε ξένες κυβερνήσεις Έλληνες οικονομολόγοι.
Κι ας διδάσκουν στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου ΄Ελληνες καθηγητές.
Ο Γιωργάκης δεν ξέχασε ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε Τζέφρυ. Αισθάνεται κοσμοπολίτης (άπατρις) και το διακηρύσσει για να πεισθούν να του μοιάσουν τα βούρλα οι ΠΑΣΟΚοι ώστε να ξεπουλήσει πιο εύκολα ό,τι απέμεινε από την "Έρμη Ελλάδα".
Αισθάνεται μειονεκτικά γιατί δεν έχει ιδανικά και θέλει να μας μεταδώσει το κόμπλεξ του.
Αισθάνεται άβολα γιατί συν-πρωθυπουργεύει σε έναν λαό που δεν τον εκτιμά και νιώθει ότι και ο λαός του το ανταποδίδει στα ίσα, ενώ αντίθετα τον σαγηνεύει η προεδρία της Σοσιαλδιεθνούς και ξοδεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού σε κινήσεις που έχουν όφελος μόνο στο πρόσωπό του.
Προαλείφεται μήπως για αξιωματούχους του ΟΗΕ; Και μένα τι με νοιάζει; Εγώ τον θέλω (η καρδούλα μου το ξέρει) να λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού και όχι τις εμφύλιες έριδες δύο σημιτικών λαών (Ισραηλινών-Παλαιστινίων), άσε που κι εκεί τα πρόκοψε.
Εγώ τον θέλω να έχει το κέντρο βάρους του εκεί που το έχει κάθε άνδρας (να είναι δηλαδή άνδρας με αρχ....α) και όχι εκεί που του λέει η αμερικανίδα mother του και τα ΝΔΤ, ΗΠΑ, ΕΚΤ, ΕΕ και λοιπό φασισταριό. Να βροντοφωνάξει έστω και τώρα ένα ΟΧΙ αλλά δεν έχει την δύναμη να μοιάσει έστω και λίγο στον ηγέτη Ιωάννη Μεταξά. Δεν έχει την δύναμη και δεν θα αποκτήσει ποτέ την δυνατότητα  να γίνει ο λαοπρόβλητος ηγέτης που οδήγησε την Ελλάδα στα ύψιστα επίπεδα υπερηφάνειας και παγκόσμιας αναγνώρισης των αρετών του λαού της.

ΥΓ. Οι σκέψεις μου αυτές αναρτήθηκαν στο παρελθόν με διαφορετικό τίτλο αλλά λόγο εορταστικού τριημέρου και τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων σκέφθηκα να το αναρτήσω έτσι

Εντείνεται η συνεργασία Ελλάδας -Ισραήλ

 

Μεταστάθμευση και εκπαίδευση στο Ισραήλ ελληνικής πολεμικής μοίρας μαχητικών αεροσκαφών περιλαμβάνει το νέο, για το 2011, πρόγραμμα ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας που συζητήθηκε πριν από μερικές μέρες.
Σύμφωνα με τα «Νέα» των Αθηνών, οι Ισραηλινοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην αεροπορική συνεργασία των δύο χωρών, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεκπαιδεύσεις, ασκήσεις και δυνάμεων ξηράς, π.χ. κομάντος, και πολεμικών πλοίων, ως απόρροια της ευρύτερης στρατηγικής προσέγγισης Αθήνας και Τελ Αβίβ που ισχύει εδώ και μερικούς μήνες σε πολλούς τομείς.
Η στρατιωτική συνεργασία στο αεροπορικό σκέλος προβλέπει και συνεκπαιδεύσεις-ασκήσεις ισραηλινών εναέριων μέσων στην Ελλάδα στο πλαίσιο αμοιβαίας ανταλλαγής μοιρών.
Φέτος από ισραηλινής πλευράς έγιναν μετασταθμεύσεις στην Ελλάδα, σε δύο περιπτώσεις.
Αρχικά μεταστάθμευσαν αεροσκάφη στη Σούδα, για την άσκηση Μίνωας, η οποία διακόπηκε από ελληνικής πλευράς λόγω της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ωστόσο είχε πραγματοποιηθεί ήδη το πρώτο μέρος της άσκησης στο Αιγαίο, όπου περιλήφθηκαν και περιοχές για τις οποίες υπήρξε ενόχληση της Άγκυρας, αφού αναγνώριζαν στην πράξη τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Και αργότερα έγινε μεταστάθμευση ελικοπτέρων σχεδόν για μια εβδομάδα στην Ανδραβίδα για κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης πιλότων σε συνθήκες μάχης.
Αναλυτές στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι η ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση, που επισφραγίστηκε με υπογραφή συμφωνιών, αντανακλά αμοιβαία στρατηγική επιλογή, πέραν του αμιγώς στρατιωτικού σκέλους. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για συνεργασία στον εξοπλιστικό τομέα που περιλαμβάνει συμπαραγωγές και συμπράξεις αμυντικών βιομηχανιών.
Σημερινή

Ευρωβουλή: Κολαστήριο η Τουρκία-Καταγγελίες για βασανιστήρια πολιτών

  Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

Η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί κολαστήριο λόγω των απαράδεχτων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Αρχές. Οι καταγγελίες έγιναν σε συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Χωρίς τιμωρία
Ο ερευνητής ΄Αντριου Κάρτνερ, μιλώντας εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας, κατήγγειλε ότι μπορεί μεν να έγιναν μεταρρυθμίσεις και δη συνταγματικές στην Τουρκία, όμως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση, μάλλον τόνισε υπάρχει ατολμία ως προς την εφαρμογή κανόνων και πρακτικών για το σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα βασανιστήρια, είπε, συνεχίζονται σε επίσημους και ανεπίσημους χώρους, από τα κρατητήρια, τις ανακρίσεις, τη μεταφορά κρατουμένων και τις φυλακές, χωρίς, μάλιστα, οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται ακόμη και όταν καταγγέλλονται. Ανήλικα παιδιά, κατήγγειλε, διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, γιατί συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. Η ελευθερία του Τύπου, παρατήρησε, και της έκφρασης είναι ανελεύθερες. Δημοσιογράφοι, τόνισε, και συγγραφείς εξακολουθούν να διώκονται και να φυλακίζονται.
Μηδενική ανοχή
Πέραν τούτων, ο κ. Κάρτνερ υποστήριξε ότι το κράτος δεν επιδεικνύει μηδενική ανοχή. Και πρόσθεσε ότι το θέμα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
Στην ίδια γραμμή με τον κ. Χούλια Ουστερτσί, νομική σύμβουλος του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Τουρκία. Η κ. Ουστερτσί αναφέρθηκε στην απαράδεκτη πολιτική του τουρκικού κράτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση την οποία υφίστανται από τις τουρκικές στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές. Και ζήτησε όπως η Τουρκία σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες.
Επιτροπή και κεφάλαιο 23
Επί του θέματος τοποθετήθηκε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Αλεσάντρα Γκας - Κράνιε, η οποία τόνισε ότι η ΕΕ παρακολουθεί επί 12 έτη το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Η κ. Γκας Κράνιε υποστήριξε ότι έχει γίνει πρόοδος στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, όμως, παρατήρησε, ο τουρκικός νόμος δεν εγγυάται επαρκώς το σεβασμό τους. Και πρόσθεσε ότι σοβαρά, για παράδειγμα, προβλήματα υπάρχουν στην ελευθερία του Τύπου, όπου οι δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς ακόμη διώκονται.
Το τουρκικό ενταξιακό κεφάλαιο 23, τόνισε η κ. Γκας - Κράνιε, που αφορά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μελετάται από την ΕΕ, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμη λόγω έλλειψης ομοφωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Βεβαίως, παρατήρησε, υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, που αφορούν στην ελευθερία των θρησκευτικών ελευθεριών και επισήμανε ως θετικό γεγονός τη λειτουργία των Ορθοδόξων στην Παναγία του Σουμελά στις 15 Αυγούστου και το ότι άρχισαν να εκπέμπονται ραδιοφωνικά προγράμματα στην τουρκική γλώσσα.
Η Παναγία του Σουμελά
Την άποψή του κατέθεσε και ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ, Σελίμ Κουνεράλπ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία και στους πολλούς τομείς που αυτές καλύπτουν από τον τομέα των συνδικαλιστικών ελευθεριών μέχρι εκείνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (θρησκευτικές ελευθερίες κτλ.) και τον περιορισμό του στρατού κυρίως σε επίπεδο δικαστικής εξουσίας. Και ως χειροπιαστό παράδειγμα προόδου στις θρησκευτικές ελευθερίες ανέφερε τη λειτουργία στην Παναγία του Σουμελά.
Φούλε Μπαγίς στην Ευρωβουλή και η «καθαρή» Τουρκία
Ο Επίτροπος Αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε και ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων και επικεφαλής των ενταξιακών διαδικασιών της χώρας του με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς θα μιλήσουν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώπιον της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μέχρι τις αρχές της μεθεπόμενης βδομάδας θα είναι έτοιμη η ετήσια έκθεση αξιολόγησης για την Τουρκία και το έγγραφο στρατηγικής, το οποίο θα αποτελεί και τη βάση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2010. Και το σημαντικό είναι στο έγγραφο καλείται μεν η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κυπριακή Δημοκρατία, όμως επί του Κυπριακού μάλλον εισπράττει καθαρό ποινικό μητρώο, αφού γίνεται λόγος για τη θετική της, στην ουσία, στάση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
Την Τετάρτη θα γίνει μεγάλη συζήτηση για το Κυπριακό στο πλαίσιο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Χέλεν Φλοτρ θέλει ως κύριο ομιλητή τον συντονιστή της Ομάδας Επαφής μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Τουρκοκυπρίων Λίπορ Ρούτσεκ προσδοκώντας ότι θα δημιουργήσει θετικό κλίμα υπέρ της τουρκικής πλευράς.
sigma

Αλαλούμ για τα Ελληνικά στην Κύπρο. Τελικά υπάρχει οργανωμένο σχέδιο;

 Του Κλεόπα Στυλιανού

Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ο ίδιος ο Υπουργός, Ανδρέας Δημητρίου, μιλά για την ετοιμότητα του Υπουργείου του να εφαρμόσει τα νέα αναλυτικά προγράμματα, η «Σ» κατάφερε να εξασφαλίσει ένα έγγραφο του κυριότερου μαθήματος των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, των Ελληνικών, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί κόλαφο για το ίδιο το Υπουργείο και έρχεται εναντίον στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού.
Μέσα από αυτό, φαίνεται η γύμνια της όλης διαδικασίας για την ετοιμότητα των αναλυτικών προγραμμάτων και πολύ περισσότερο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Να σημειωθεί ότι το μάθημα των Ελληνικών έτυχε της μεγαλύτερης συζήτησης μεταξύ των υπόλοιπων μαθημάτων των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, επειδή ακριβώς είναι το μάθημα του οποίου ο διδακτικός χρόνος, στα νέα ωρολόγια προγράμματα, έχει μειωθεί
Το έγγραφο έχει αποσταλεί από επιστημονικούς υπεύθυνους για τη συγγραφή των αναλυτικών προγραμμάτων του μαθήματος των Ελληνικών στον Υπουργό Παιδείας και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου.
Με την επιστολή τους ζητούν διευκρινίσεις ζωτικής σημασίας για τους όρους εντολής της ομάδας για τα Προγράμματα Σπουδών της Γλώσσας και να επισημάνουν σχετικά απορρέοντα ζητήματα, όπως διατυπώνουν μέσα απ’ αυτήν.
Παρακάτω παραθέτουμε αποσπασματικά κομμάτια της επιστολής:
-ετοιμασία τράπεζας εκπαιδευτικού υλικού, που θα αναρτηθεί σε ειδικό ιστοχώρο
-ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των υποστηρικτών και των επιμορφωτών με στόχο την ετοιμασία διάφορων διδακτικών προτάσεων για τις θεματικές ενότητες των νέων Προγραμμάτων Σπουδών
-ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τον τρόπο με τον οποίο θα έχει διαμορφωθεί το εκπαιδευτικό υλικό με βάση τα νέα Α.Π. [sic] και [ ... ] η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις διάφορες διδακτικές προτάσεις που θα έχουν ετοιμαστεί για τις θεματικές ενότητες που ορίζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών
Είναι παντελώς ασαφές ποιο μέρος αυτής της εργασίας ανατίθεται στην Επιστημονική Ομάδα (Επιμορφωτές) και ποιο στους υποστηρικτές. Το έγγραφο αναφέρεται μάλλον ασαφώς, σχετικά με τη δημιουργία τράπεζας υλικού, σε «συνεργασία με τους επιμορφωτές που θα αναλάβουν την επιμόρφωση [sic] κατά τη σχολική χρονιά 2010-2011 και όπου κριθεί αναγκαίο με πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στις επιτροπές συγγραφής των Προγραμμάτων Σπουδών».
Γ. Παραμένει παντελώς αδιευκρίνιστο ποιος έχει όρο εντολής να συντονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης του υπάρχοντος ελλαδικού υλικού, να ορίσει κριτήρια, χρονοδιαγράμματα, να αναθέτει εργασίες στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κ.ο.κ
Δ. Παραμένει παντελώς αδιευκρίνιστο
-τι είδους εκπαιδευτικό υλικό αναμένεται να παραχθεί, από ποιους και πόσο
-αν το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί παγκύπρια από το Σεπτέμβριο του 2011 ή επιλεκτικά σε ορισμένα σχολεία
-αν θα υπάρξει πλαίσιο αξιολόγησης των όποιων εφαρμογών
-τι μορφή αναμένεται να έχει αυτό το υλικό (π.χ μέρος ενός μελλοντικού εγχειριδίου, πορτφόλιο, βιβλίο δασκάλου…)
-αν το υλικό προβλέπεται να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει το ελλαδικό υλικό
Ε. Αν τα παραπάνω έχουν αφεθεί στη διακριτική εξουσία του Γραφείου Αναλυτικών Προγραμμάτων, δηλαδή αν είναι μέσα στους όρους εντολής τους να πάρουν αυτές τις αποφάσεις, είναι αναγκαίο αυτό να διατυπωθεί και γραπτώς. Το έγγραφο ΥΠΠ 7.1.02.7.2 ως έχει δεν διευκρινίζει τους όρους εντολής του Γραφείου Αναλυτικών Προγραμμάτων σχετικά με την παραγωγή υλικού.
ΣΤ. Χρειάζεται να ληφθεί απόφαση πολιτική(ς) σχετικά με τη χρήση/αξιοποίηση/εγκατάλειψη των εγχειριδίων της γλώσσας που ως τώρα εισάγονται από την Ελλάδα. Aυτή είναι απόφαση πολιτική(ς) την οποία, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να λάβει και να εφαρμόσει ούτε το Γραφείο Αναλυτικών Προγραμμάτων ούτε η επιστημονική ομάδα, εφόσον τα κριτήρια είναι, μεταξύ άλλων, πρακτικά, οικονομικά κτλ. Η επιστημονική ομάδα μπορεί μόνο να διατυπώσει την επιστημονική της άποψη, εφόσον της ζητηθεί επισήμως (πράγμα το οποίο δεν έχει ως τώρα συμβεί). Τα υπόλοιπα είναι, κατά τη γνώμη μας, αρμοδιότητα της Πολιτείας.
Ποιος θα επιμορφώσει ποιον;
Φαίνεται καθαρά μέσα από το έγγραφο ότι δεν υπάρχει επιστημονική ομάδα διατεταγμένη σε σχετική αποστολή, δεν υπάρχει κεντρικός συντονισμός, δεν υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι που εμπλέκονται ούτε αν θα χρησιμοποιηθούν τα βιβλία, ούτε σε ποιο βαθμό, αλλά ούτε υπάρχει πολιτική απόφαση για να δοθούν οι επεξηγήσεις και οι οδηγίες. Επίσης δεν έχει ετοιμαστεί υλικό, δεν υπάρχουν έτοιμες ενότητες, δεν γνωρίζει κανείς το ρόλο του και δεν γνωρίζουν ποιος θα επιμορφώσει ποιον!
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες, μόλις δέκα μέρες προτού ξεκινήσει η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο.
Τίθενται συνεπώς κάποια εύλογα ερωτήματα:
1. Όταν υπάρχει τέτοιο χάος στο κύριο μάθημα, των Ελληνικών του αναλυτικού προγράμματος, τι να συμβαίνει άραγε με τα υπόλοιπα μαθήματα;
2. Ποιος συντονίζει τα αναλυτικά προγράμματα μετά τη «διάλυση» της ΕΔΑΠ (Επιτροπή Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων);
3. Ποια θα είναι η Κεντρική Επιτροπή η οποία θα εξετάζει την πορεία που ακολουθείται γύρω από το σχεδιασμό της επιμόρφωσης και κυρίως το περιεχόμενό της;
sigma

Γιατί το έπος του '40 έχει ξεχωριστή σημασία για τον Ελληνισμό της Αμερικής

    Με ειρωνία και κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια αντιμετώπισε ο αμερικανικός Τύπος της εποχής την επίθεση της φασιστικής και ισχυρής στρατιωτικά Ιταλίας εναντίον της Ελλάδας στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μιά ματιά στο αρχείο της έγκριτης εφημερίδας The New York Times το πιστοποιεί (σημ. σύντ.: Βλέπε αρχείο Ν. Υ. Times ή Μπάμπη Μαλαφούρη «Οι 'Ελληνες της Αμερικής 1518-1948»). Οι ιταλικές δυνάμεις θα καταλάμβαναν την μικρή και στρατιωτικά ανίσχυρη Ελλάδα σε μικρό χρονικό διάστημα και ο Μουσολίνι θα "έπινε καφέ στην Ακρόπολη", σύμφωνα με την εφημερίδα.
    Η τροπή όμως των πραγμάτων διάψευσε τ' αναμενόμενα αποτελέσματα και το κλίμα άρχισε ν' αλλάζει. Η προέλαση των ελληνικών δυνάμεων στο έδαφος της Αλβανίας, η άτακτη υποχώρηση των Ιταλών, η πρώτη νίκη εναντίον του 'Αξονα και μάλιστα από μιά μικρή αδύναμη χώρα, προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στον αμερικανικό λαό και τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, από ειρωνικά μετατράπηκαν σε διθύραμβους γιά το "ελληνικό θαύμα".
    Οι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν τότε ν' αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους 'Ελληνες μετανάστες, που αναγκάστηκαν να φτιάξουν την ΑΗΕΡΑ στην δεκαετία του '20 γιά να προστατευθούν από τις επιθέσεις των ρατσιστών -ειδικά- του Νότου. Οι "πιατάδες-μπρούκληδες" -που δεν γίνονταν αποδεκτοί κοινωνικά, ενώ στο Νότο οι επιγραφές "απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους κι 'Ελληνες" υπήρχαν ακόμα σε καταστήματα-, άρχισαν να απασχολούν τα αμερικανικά ΜΜΕ, εξαιτίας του 'Επους του '40.    Το κλίμα άλλαξε, οι Αμερικανοί άρχισαν να υποστηρίζουν τα ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα στη Νέα Υόρκη και την περιοχή της Βοστώνης, αγόραζαν προϊόντα από αυτά, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό τους γιά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που δημιούργησε το 'Επος του '40, ενώ τον Ιανουάριο του χρόνου 1941, σκίτσα τσολιάδων με την χαραχτηριστική λέξη "αέρα", δημοσιεύονταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The New York Times. Τότε καθιερώθηκε και η μεγαλειώδης παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, που χρόνια αργότερα άρχισε να γίνεται γιά την 25η Μαρτίου.
    Το 'Επος του '40, δεν έχει μόνο ξεχωριστή σημασία γιά το ελληνικό 'Εθνος. Αποτελεί και την καθοριστική στιγμή της ιστορίας μας, που καθιέρωσε τον Ελληνισμό στην Αμερική και τον έκανε σεβαστό και υπολογίσιμο στον λαό της. Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας, η έλλειψη γνώσης της πραγματικής ιστορίας των Ελλήνων στην Αμερική, έχει ως αποτέλεσμα παροικίες, Οργανώσεις κλπ να μην αποδίδουν την πρέπουσα τιμή στο 'Επος του '40, που αποτελεί, πραγματικά και ιστορικά, την κορυφαία, την μεγάλη στιγμή γιά τον Ελληνισμό της Αμερικής.
Γιώργος Λυκομήτρος (Σεπτέμβριος 1988), καλάμι

Με την απειλή των εκλογών....

.
Με την απειλή... εκλογών
Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ µόλις έναν χρόνο µετά τις εθνικές εκλογές σε νέα παρατεταµένη προεκλογική περίοδο. Σε µία περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες επιτάσσουν ψυχραιµία, σύνεση, χειρισµούς σοβαρούς και µελετηµένους, ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να παίξει µε τη φωτιά για να κερδίσει ψήφους. Επέλεξε να προχωρήσει σε πολιτικό εκβιασµό και να ζητήσει από τους πολίτες µέσω της ψήφου τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξουν το έργο του. Εργο που κατά γενική οµολογία δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Μόνον στην αφαίµαξη του µισθοσυντήρητου και του χαµηλοσυνταξιούχου. Ο πρωθυπουργός προσπάθησε χρησιµοποιώντας την προσφιλή µέθοδo του λαϊκισµού να χρυσώσει το χάπι προεκλογικά, δίνοντας κάποια «ψίχουλα» ως παροχή προς τους αδυνάτους, προχώρησε για µια φορά ακόµη σε στροφή 180 µοιρών αλλάζοντας τη στόχευσή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τη σηµασία του µεγαλόπνοου έργου του Καλλικράτη στην ψήφο εµπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του και ουσιαστικά άφησε να αιωρείται η απειλή των εθνικών εκλογών αν ο ίδιος θεωρήσει ότι το έργο του αποδοκιµάζεται.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ αν διαπιστωθεί ότι οι «αντάρτες», όσοι επέλεξαν τον αντιµνηµονιακό αγώνα, πήγαν καλύτερα από τις επιλογές του, ο Γιώργος Παπανδρέου µπορεί να προσφύγει στις κάλπες αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ο πρωθυπουργός αν τούτη την ώρα σκεφτόταν τη χώρα δεν θα την έβαζε στη δίνη µιας παρατεταµένης προεκλογικής περιόδου. Δεν θα ανέβαζε µε τις δηλώσεις του για µία ακόµη φορά τα spreads. Η προχθεσινή οµολογία της ήττας της πολιτικής του, οι απειλές που άφησε να αιωρούνται µε «άδειο» πιστόλι και η ουσιαστική απαίτηση λευκής επιταγής ώστε να επιβάλει το 2011 σκληρότερα µέτρα στους µισθωτούς –αν και η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας έδειξε το δρόµο– δείχνουν το µέγεθος του φόβου για το επερχόµενο «µαύρισµα» στις εκλογές.

Ο κατοχικός σταθμός ΣΚΑΪ ετοιμάζει παραποίηση του 1821

 
ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΤΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821

ΣΤΗΝ "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ" ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ!!!

Αφού δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες, αποθρασύνονται και ετοιμάζουν την αλλοίωση της ιστορίας, με αιχμή του δόρατος τον προπαγανδιστικό σταθμό της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας, τον τηλεοπτικό σταθμο ΣΚΑΪ (τα αρχικά θα μπορούσαν να σημαίνουν Σαλαμοποίηση Και Ανατροπή Ιστοριας).

Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν ακριβή σειρά, με γυρίσματα σε πέντε χώρες, η οποία θα αναφέρεται στον αγώνα του 1821 αλλά με "νέα θεώρηση" των γεγονότων, μετά από "έρευνα" που έγινε επί δύο χρόνια από ομάδα ιστορικών στην οποία συμμετέχει Τούρκος ιστορικός για να υπάρχει και η άλλη άποψη!!!

Λέγανε μάλιστα με υπερηφάνεια, σήμερα που το ανακοίνωναν, ότι θα συζητηθεί και θα γίνει χαμός!!!

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ
hellenicrevenge

Οι "ευαισθησίες" του ΟΗΕ και ο ρόλος του "νταβατζή" των λαθρομεταναστών

Το σύστημα παροχής πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα είναι δυσλειτουργικό και τα στελέχη της μεθοριακής δύναμης FRONTEX της ΕΕ που έχουν αναπτυχθεί για να συγκρατήσουν την είσοδο λαθρομεταναστών από την Τουρκία θα πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλεια σε όσους όντως πασχίζουν να απομακρυνθούν από τους πολέμους και να τους προστατεύσουν από την κακομεταχείριση, τόνισε την Τρίτη (26/10) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNCHR) για τους Πρόσφυγες. «Μολονότι αναγνωρίζουμε την κατηγορηματική ανάγκη να ελεγχθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, η Αρμοστεία προειδοποιεί πως οι ανάγκες των αιτούντων άσυλο δεν θα πρέπει να παραβλέπονται», τόνισε ο εκπρόσωπος της UNCHR Αντρέι Μάχεσιτς.
«Η Αρμοστεία προτρέπει τις ομάδες της FRONTEX να εξασφαλίζουν ώστε τα πρόσωπα που ζητούν διεθνή προστασία να αναγνωρίζονται και να οδηγούνται στις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε. Μολαταύτα, κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλη πρόκληση στην περίπτωση της Ελλάδος, «καθώς οι πολιτικές παροχής πολιτικού ασύλου δεν λειτουργούν ορθά», τονίζει ο Μάχεσιτς. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, οι διαδικασίες παροχής ασύλου στην Ελλάδα είναι «στην καλλίτερη των περιπτώσεων δύσκολες» και το σύστημα αδυνατεί πολλές φορές να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που χρειάζεται να προστατευθούν από τη βία και τις διώξεις. Η Ελλάδα κατέχει πολύ χαμηλές επιδόσεις για την αναγνώριση των πολιτικών προσφύγων, με 0,03% εν συγκρίσει με το 31% στα επίσης μέλη της ΕΕ Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, προσθέτει η UNCHR.
εθνικά θέματα

Μ. Θεοδωράκης: Ο ΓΑΠ εκβιάζει τον λαό

 
Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, άσκησε ο Μίκης Θεοδωράκης,.Μεταξύ άλλων ο Έλληνας συνθέτης γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης οδηγήσει τη χώρα και σε εθνικές εκλογές.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα».
Ανέφερε επίσης ότι έχει διαπιστώσει πως «αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα» !!!.
antinews

Οι φόβοι της Τουρκίας για προσέγγιση ΗΠΑ-ΚΟΥΡΔΩΝ επιβαεβαιώνονται

 Γιάννης Νάκος
26/10/2





 Ένας Ιρακινός διαβάζει στο εξώφυλλο εφημερίδας για τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράκ που δημοσιοποίησεη WikiLeaks
Μεγάλη αίσθηση προκαλούν και στην Τουρκία, τα εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που δημοσιοποίησε η γνωστή ιστοσελίδα δημοσίευσης διαρροών Wikileaks το περασμένο Σάββατο και τα οποία έχουν ήδη συγκλονίσει τις ΗΠΑ, τη Βρετανία λόγω των αποκαλύψεων για το «βρώμικο» πόλεμο στο Ιράκ.

Εκείνο που αφορά στην Τουρκία και προβληματίζει την ηγεσία της είναι οι αναφορές που γίνονται σε 128 έγγραφα και από τα οποία συνάγεται ότι ο αμερικανικός στρατός θεωρούσε και θεωρεί το ΡΚΚ του φυλακισμένου στη νήσο Ίμραλι, Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ως «εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα» και όχι ως τρομοκρατική οργάνωση όπως επισήμως την κατηγοριοποιεί η ΕΕ και η Τουρκία.

Ειδικά σε ένα έγγραφο γίνεται μνεία για μία ομάδα κούρδων ανταρτών που συνελήφθησαν κατά τη μάχη των αμερικανών με τους εξεγερμένους σουνίτες της Φαλούτζα και οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «μαχητές της ελευθερίας που είναι πολίτες της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι θετικές αναφορές του αμερικανικού στρατού για τους μαχητές του ΡΚΚ, επιβεβαιώνουν εν μέρει τις υποψίες για την ανοχή των αμερικανικών στρατευμάτων απέναντι στους αντάρτες του Οτσαλάν και ίσως και την άτυπη μεταξύ τους συνεργασία που τόσο φοβάται η Τουρκία.

Ειδικά το τελευταίο ενδεχόμενο ενισχύεται από ένα έγγραφο, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αποσιωπήθηκε από τον αμερικανικό στρατό η σύλληψη ενός μέλους του ΡΚΚ στην περιοχή του Χαμπούρ στο βόρειο Ιράκ.

Οι αμερικανοί δεν παρέδωσαν τον συλληφθέντα στην ιρακινή αστυνομία αλλά αντίθετα τον άφησαν ελεύθερο και έκλεισαν το φάκελο της υπόθεσης.

Ελεύθερη Ζώνη

Σώστε την Θράκη από την Τουρκική προπαγάνδα

 
Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
Αφίσες στα Τουρκικά, προεκλογικός αγώνας στα Τουρκικά.


Λες και είναι στην Τουρκία (Δείτε τα βίντεο) ...









HALK HAREKETİ SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI - Bölüm 1
Ανέβηκε από azinlikca. - Νέα video που σας ενδιαφέρουν.






HALK HAREKETİ SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI - Bölüm 2
Ανέβηκε από azinlikca. - Δείτε τα πιο νέα video.

Από το Γεράκι της Ξάνθης., epirus-ellas