Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Αν συνεχιστούν οι εκπτώσεις, η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί»


Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Μακαριότατος δήλωσε σε έντονο ύφος πως σε περίπτωση που συνεχιστεί η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό, τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, εξέφρασε την επιθυμία, όπως είπε, την Εκκλησίας για νέα ηγεσία του τόπου,  η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής. 
«Είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας», ανέφερε ο Μακαριότατος, μιλώντας στο περιθώριο του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου «Κυπριακής Αγιολογίας»
Κληθείς να σχολιάσει όσα περιέχονται στο γενικό περίγραμμα θέσεων της ε/κ πλευράς και στο έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου του 2010 που δόθηκε την Τρίτη στα κόμματα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «πολύ μας ανησυχούν» όσα...

Και ύστερα ζήσαμε καλά. Ξυπνήσαμε.


papgov

γράφει ο αρισταρχος
Χθες, ζήσαμε τον μπερντέ σ’ όλο του το μεγαλείο. Συσκέψεις επί συσκέψεων, ώρες ατέλειωτες διαβούλευσης για μέτρα που ήταν … προαποφασισμένα.
Τερτίπια καλοπαιγμένου θέατρου από Σαμαρά, αγωνία και τρόμος από Καρατζαφέρη για το 3% στις δημοσκοπήσεις από Χρυσή Αυγή. Εκκωφαντική σιωπή από τον ΓΑΠ με παράπλευρες δηλώσεις από το περιβάλλον για μακροημέρευση του Παπαδήμου.
Συγκέντρωσαν τεχνηέντως την απελπισία του κόσμου σε μια «εκκρεμότητα» περί επικουρικού. Φεύγει η προσοχή από το μεγάλο ζητούμενο.
Μείωση του κατώτερου και μείωση των μισθών κατά 22%, και άνοιγμα τον δρόμο των απολύσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την άρση μονιμότητας.
Αντώνη έχασες την μοναδική σου ευκαιρία να γίνεις ο ταγός των...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΑΛΛΙΚΗ LA TRIBUNE

Για «κομματική μυωπία» που μπορεί να έχει «επικίνδυνες συνέπειες για τη χώρα» κατηγορεί τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς η γαλλική εφημερίδα La Tribune. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «παιχνίδι με τη φωτιά» καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί κοιτούν κοντόφθαλμα μόνο με ορίζοντα τις εκλογές ενώ στις 20 Μαρτίου πρέπει να αποπληρωθούν τα ομόλογα ύψους 14,4 δισ. ευρώ.     

«Εάν η νέα βοήθεια δεν απελευθερωθεί, η χώρα δεν θα έχει άλλη λύση παρά να κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)» γράφει το άρθρο. Οι συνέπειες ενός τέτοιου πιστωτικού γεγονότος παραμένουν άγνωστες ακόμη και για οικονομολόγους και αναλυτές καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο. 24h. 

πηγή

Οι αστυνομικοί επικήρυξαν τα μέλη της Τρόικας και...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ


 

Δε πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο! Είναι, όντως πραγματικότητα!
Επικαλούμενοι το πρώην άρθρο 114 και νυν 120 του Συντάγματος οι αστυνομικοί, η ΠΟΑΣΥ για την ακρίβεια, επικήρυξε την Τρόικα.
Με βάση το άρθρο για την τήρηση της νομιμότητας στη χώρα οι αστυνομικοί επικήρυξαν την τριάδα-μέγγενη της χώρας στη λογική ότι υποσκάπτει την κοινή ειρήνη και ασφάλεια.
Μάλιστα θα καταβληθεί συμβολική αμοιβή 1 ευρώ για καθέναν από τους προσαχθέντες…

Η νύχτα που άλλαξε την Ελλάδα…

 Απώλειες στη ‘μετάφραση’, μια συμφωνία που θα αλλάξει την όψη της χώρας για πολλά - πολλά χρόνια με οδυνηρό τρόπο ξεφουσκώνοντας βίαια ό,τι ματαίως φούσκωσε στα 10 χρόνια του ευρώ, ο φόβος του πολιτικού αρχηγού μπροστά στα … πέναλτι, τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων, και … όποιος νέος θελήσει από αύριο να δουλέψει εκτός από την οικογενειακή επιχείρηση, καλό θα είναι να την κάνει για κάποια άλλη χώρα – εδώ τα λεφτά δεν πάνε στους εργαζόμενους, πάνε στους πολιτικούς, τα στελέχη τους και τις συντάξεις των πρώην των ΔΕΚΟ…
Η μέρα πρέπει να ήταν εφιαλτική για τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και τα επιτελεία τους. Οι τρεις  είχαν λάβει  το 50σελιδο τελικό αγγλικό κείμενο από το πρωί καθώς η σύσκεψη με το Λουκά Παπαδήμο ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι αλλά καθυστέρησε κάποιες ώρες επειδή  ο ηγέτης του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι με ένα αγγλικό κείμενο και ζήτησε να προηγηθεί επίσημη μετάφραση του εγγράφου από το ΥΠΕΞ…
«Το νέο μνημόνιο είναι δυσβάστακτο»  απεφάνθησαν τα στελέχη του...

Πρόταση προς την τρόικα: απαλλάξτε τους πλουσίους από τα πλούτη τους


Tα πλούτη είναι καημός, σκοτούρα και βάρος.
«Tο χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία» για τον απλό λόγο ότι ευτυχία είναι η εκπλήρωση μιας παιδικής επιθυμίας, και βεβαίως το χρήμα δεν είναι ποτέ παιδική επιθυμία.
Εξ ου και ο Τσαρλς Φόστερ Κέην στον «Πολίτη Κέην» στήνει μια αυτοκρατορία, αλλά πριν να πεθάνει (Spoiler: αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει τον «Πολίτη Κέην», να κλείσει τα μάτια του για λίγο) τα τελευταία του λόγια τον γυρίζουν πίσω στο παιδικό του έλκηθρο.
Αυτό ήταν το σύμβολο της ευτυχίας του, όχι η αυτοκρατορία του. Το (πολύ) χρήμα είναι το έπαθλο του αγχώδους ανθρώπου ή η κληρονομιά του...

Ανταρκτική: Ρώσοι άγγιξαν την επιφάνεια της παγωμένης λίμνης Βοστόκ


vostok420Έτοιμοι να αποκαλύψουν τα μυστικά της λίμνης Βοστόκ, που εδώ και εκατομμύρια χρόνια βρίσκεται θαμμένη κάτω από 4 χιλιόμετρα πάγου, φέρονται να είναι Ρώσοι επιστήμονες. Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην ομάδα που πραγματοποιεί τη γεώτρηση, «οι επιστήμονές μας σταμάτησαν να τρυπούν [πάγο] στο βάθος των 3.768 μέτρων και έφθασαν στην επιφάνεια της λίμνης».
Οι Ρώσοι χρειάστηκαν πάνω από 20 χρόνια για να πετύχουν το στόχο τους, κυρίως λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Ανταρκτική, ενώ ήρθαν...

Για 130 ΔΙΣ να «κολλάνε» στα 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Αξιολόγηση των τριών Αρχηγών κατά τη χτεσινή διαπραγμάτευση - Που εντοπίζονται οι ευθύνες του καθενός και η τσακιστή ... δεκάρα που έρχεται!!!

 Γιώργος Αδαλής 


Αδυνατεί πλέον ο μέσος Ελληνας να κατανοήσει τι συμβαίνει σε τούτη την πολύπαθη χώρα! Αδυνατεί να κατανοήσει τι συμβαίνει σε πολιτικό επίπεδο γιατί πλέον σε οικονομικό επίπεδο, άπαντες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο νόημα κυρίως με την βοήθεια των απόψεων που διαχέονται στο διαδίκτυο και όχι στην τηλεόραση η οποία αποτελεί πλέον, μια μονοδιάστατη πλευρά της ενημέρωσης και συνεπώς απέχει πάρα πολύ από την έννοια της Δημοκρατίας!

Ξεκινώντας τη συζήτηση για την χτεσινή ημέρα, η προσωπική μου άποψη είναι, ότι αποτελεί ένα πρότυπο προς αποφυγή, για κάθε χώρα που σύντομα θα λάβει την θέση της Ελλάδας!

Ως γενικό απόσταγμα των ... σκληρών διαπραγματεύσεων, αποκόμισα το εξής:

Οι Ελληνες αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου...

Και τώρα, τι;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ Το τίμημα που καλείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας και να μην αφεθεί να καταρρεύσει, είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις ευθύνες του καθενός από εμάς για το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η χώρα.  Ακόμη και εκείνοι που χειροκροτούσαν τον Θεόδωρο Πάγκαλο όταν διαπίστωνε ότι «μαζί τα φάγαμε», προφανώς δεν φτάνουν στον απόλυτο παραλογισμό του να ισχυριστούν ότι «μαζί κυβερνήσαμε». Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία του προβλήματος. Στις λάθος αποφάσεις και τις ελλειμματικές πολιτικές εκείνων που άσκησαν εξουσία.
Όσοι επιθυμούν τη γενική ισοπέδωση, ώστε από το «κούρεμα» της απήχησης των πολιτικών δυνάμεων να βρουν οι ίδιοι ρόλο που…

Γνωρίζει κανείς πόσο μειώθηκε η ανταγωνιστικότητα;


Αν θέλουν οι δημοσιογράφοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, θα πρέπει κάθε φορά που καλούν βουλευτή ή πολιτικό στις εκπομπές τους, αντί να τους χαϊδεύουν, να τους βάζουν και μερικές βασικές ερωτήσεις σχετικές με βασικά οικονομικά στοιχεία της χώρας και όχι να ανέχονται τις όσες παπάρες που αυτοί οι τελευταίοι, χωρίς να έχουν καμία συναίσθηση, με ευκολία εκστομίζουν. Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί η ψήφιση των μέτρων στη βουλή στο οποιοδήποτε τσουλάκι που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι καλείται να ψηφίσει.

Για παράδειγμα:

Ας τους ρωτήσουν για το μέγεθος της ανταγωνιστικότητας. Ας τους ρωτήσουν για το μέγεθος του κατώτατου μισθού και ας τους ρωτήσουν για το ποια η σχέση αυτών των μεγεθών με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Και μετά ας κάνουν τον κόπο να μάς ενημερώσουν. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που θα ψηφίσουν μέτρα αξιολόγησης να...

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Συμβούλιο Ασφαλείας απείλησε για εξάλειψη του Κατάρ



Σε μια καταγραφή του γαλλικού καναλιού «France 2» μιας συζήτησης μεταξύ του Ρώσου πρεσβευτή στο Συμβούλιο Ασφαλείας Βιτάλι Τσούρκιν, του πρωθυπουργού του Κατάρ και του...

Διαιωνίζοντας τα εγκλήματα η Τουρκία...

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ γενοκτονία κατατρέχει τους Τούρκους και αυτό θα γίνεται όσο δεν αναγνωρίζεται αυτή η επαίσχυντη ενέργεια από την ηγεσία της Άγκυρας. Μετά τη Γαλλία, ενεργοποιεί νόμους της και η Ελβετία. Όπως έχει μεταδοθεί, η εισαγγελία της Ζυρίχης άρχισε έρευνα εναντίον του Υπουργού Ε.Ε. και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η έρευνα αρχικά γίνεται για να διαπιστωθεί κατά πόσον έγινε τέτοια δήλωση η οποία αποτελεί άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και που αντιβαίνει το άρθρο 261 του ποινικού κώδικα της Ελβετίας, που αναφέρεται στον ρατσισμό. Όπως δε μεταδίδεται από τη Ζυρίχη, αν εξακριβωθούν οι δηλώσεις, υπάρχει πιθανότητα ο Τούρκος Υπουργός να προσαχθεί ενώπιον της (ελβετικής) δικαιοσύνης αφού γίνει κατορθωτό να αρθεί η ιδιότητα της διπλωματικής...

Το ρωσικό «όχι» για τη Συρία. Γιατί η Μόσχα θέλει να σταματήσει την Αραβική Άνοιξη


Η Συρία αποκαλείται συχνά ως η τελευταία εναπομείνασα σύμμαχος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Η συνεχιζόμενη άρνηση της Μόσχας να υποστηρίξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο καταδικάζοντας το καθεστώς Άσαντ φαίνεται σίγουρα να στηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Οι λόγοι που οδήγησαν στην υποταγή της Ρωσίας προς τη Δαμασκό είναι πολλοί: ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσαν ότι έχουν ένα είδος αυθύπαρκτης αλληλεγγύης, καθώς ο Πούτιν φοβάται ότι η αραβική άνοιξη θα ενθαρρύνει προκλήσεις εναντίον της δικής του εξουσίας. Την ίδια ώρα, η Ρωσία θεωρείται ότι έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων πώλησης όπλων, της ναυτικής βάσης που είναι μισθωμένη από τη Ρωσία και των σχεδίων συνεργασίας στην πυρηνική ενέργεια.
Υπάρχουν στοιχεία αλήθειας σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς - αλλά προσφέρουν μόνο τμήματα της ευρύτερης εικόνας. Η θέση της Μόσχας σχετικά με τη Συρία διαμορφώνεται ακόμη περισσότερο από την πρόσφατη εμπειρία σχετικά με τη Λιβύη, από έντονες επιφυλάξεις όσον αφορά τη συριακή αντιπολίτευση και από υποψίες για...

Έχει αυτή η ενωμένη Ευρώπη μέλλον; Δραματικά στοιχεία για τη φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση


 Η φιλανδική εταιρία NOKIA, γνωστός παγκοσμίως κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να σταματήσει τη συναρμολόγηση των προϊόντων της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του χρόνου!      

H εταιρία έχει αποφασίσει να μετακινήσει τα εργοστάσια παραγωγής στην Ασία, καθώς δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον σφοδρό ανταγωνισμό από τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου, στον τομέα των «έξυπνων τηλεφώνων» (smartphones). 
Ανακοίνωσε παράλληλα την περικοπή 4.000 ακόμη θέσεων εργασίας από...

Σκυλοκαυγάς. «Είσαι το κόμμα των πλουσίων»-«Να μας πεις για το δάνειο των 6 εκατομμυρίων ευρώ»


Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας για πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν επιστροφή στην δραχμή.

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Συριζα ήταν έντονη: «Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως θιασώτη της επιστροφής στη δραχμή, της άτακτης χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που το κόμμα της στηρίζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις που...

EKTAKTO: Ξένες δυνάμεις πεζικού εισέβαλαν στη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο


Καναδικό ιστολόγιο Global Research
με αποκλειστικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα Debka File


8 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka πριν από λίγες ώρες, ειδικές δυνάμεις από Βρετανία και Κατάρ έχουν εισέλθει σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ακόμη πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα, οι ειδικές αυτές δυνάμεις - που θα λειτουργούν σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη Homs -"δεν έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις"με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μέρος των δυνάμεων αυτών αποτελεί ένα "συμβουλευτικό σώμα σε ζητήματα στρατηγικής", το οποίο θα ασχολείται με την υποστήριξη των μισθοφόρων ανταρτών στην χρήση συστημάτων επικοινωνιών, καθώς και

Η ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας, για την «διάσωση» της πατρίδας


Εμείς οι πολιτικοί αρχηγοί και ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες και αιματοβαμμένες διαπραγματεύσεις, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους ιθαγενείς ότι, διασώθηκαν ο 13ος και ο 14ος μισθός και η Ελλάδα δεν χρεωκόπησε.
Δυστυχώς στην προσπάθειά μας να διασώσουμε τους 13ο και 14ο μισθούς, για κάποιο ανεξήγητο λόγο και για εξ αιτίας της ασφυκτικής χρονικής πιέσεως, (παρ΄ όλο που διαβάσαμε το νέο μνημόνιο και όχι σαν κάποιους άλλους), δεν αντιληφθήκαμε ότι κάπου χάθηκαν ο 10ος, 11ος, και 12ος μισθοί. Πολύ πιθανόν η απώλεια να οφείλεται στην λανθασμένη μετάφραση του νέου
μνημονίου, από τα αγγλικά στα ελληνικά.
Επίσης, δεσμευόμαστε να λάβουμε και νέα μέτρα, τον προσεχή Ιούνιο, όπως άλλωστε...

Θείος Θυμός...Οργανώνουν συσσίτια στα παιδιά αυτοί που τα άφησαν χωρίς βιβλία; Αυτοί που ξεφτίλισαν στα μάτια των παιδιών τους ίδιους τους πατεράδες τους και τις μανάδες τους, καθιστώντας τους ανήμπορους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους;

Απάνθρωποι το πρωί φιλάνθρωποι το βράδυ.
Αν δεν είναι αφόρητη, είναι ενοχλητική η υποκρισία ορισμένων πάμπλουτων, πολιτικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφων, οι οποίοι ενώ υποστηρίζουν το Μνημόνιο και τα δεινά που συνεπάγεται η εφαρμογή του, στη συνέχεια σκύβουν φιλάνθρωπα το κεφάλι τους πάνω απ’ τα θύματα αυτών των δεινών και προσπαθούν να τα ανακουφίσουν.                   
Ίαση, που ίαση δεν είναι παρά μια απάνθρωπη «φιλανθρωπία», στάχτη στα μάτια του κόσμου κατά το «κάψε τον Γιάννη κι άλειψέ τον μέλι να γιάνει», όπως λέει και, θυμόσοφος, ο λαός.
Ας ξέρουν όμως αυτοί που τρέχουν να προσφέρουν κουβέρτες στους άστεγους που παράγει η πολιτική, την οποίαν οι ίδιοι υποστηρίζουν, αυτοί που μαζεύουν τρόφιμα για όσους εξώθησαν στην πείνα, ότι προκαλούν ακόμα περισσότερον θυμό στους πολίτες...
Αφού έκοψαν τα πόδια της χώρας, τώρα οι ένοχοι (και οι συνένοχοί τους) δηλώνουν ότι...

Αμερικανός καθηγητής προς ΕΕ για το Καστελόριζο: Συνετίστε την Άγκυρα!


Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μετακινείται σταδιακά το Καστελόριζο, αφού όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την δυσανάλογη με το μέγεθός του σημασία, στον τομέα της εκμετάλλευσης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων της Μεσογείου.
Με μια παρουσίαση του ζητήματος στο «National Review Online», ο διακεκριμένος Αμερικανός αναλυτής, Ντάνιελ Πάιπς, αναδεικνύει τη σημασία του Καστελορίζου, περιγράφει με μελανά χρώματα την «διπλωματίας των κανονιοφόρων» της Τουρκίας, ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Ο τίτλος του άρθρου είναι «Kastelorizo – Mediterranean Flashpoint?» (Καστελόριζο – Μεσογειακό σημείο έκρηξης;) το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα του Φόρουμ Μέσης Ανατολής (Middle East Forum), διευθυντής του οποίου είναι ο Πάιπς, ο οποίος είναι και...

ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΜΑΣ;

Αυτά συνέβησαν επί προεδρίας Χριστόφια, θα γράψει η ιστορία, ενός προσώπου που σπούδασε στην σταλινική ΕΣΣΔ. Και μετά την πτώση αυτής της επίπλαστης υπερδύναμης αυτός και οι ομοϊδεάτες του, συνέχισαν να πιστεύουν ότι ένα κράτος μπορεί να συγκροτηθεί ως ανθρωπολογικός ακταρμάς υπό υψηλή νέο-οθωμανική εποπτεία. 
του Παναγιώτη Ήφαιστου*
Είναι απίστευτη η ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα με την οποία μερικοί Κύπριοι, με πρωτοφανή για τα διεθνή χρονικά τρόπο, αφήνουν την τύχη τους στα χέρια ευμετάβλητων γραφειοκρατών του ΟΗΕ. Εξαρτημένοι «διεθνείς ιδιώτες» οι οποίοι παίρνουν πρωτοβουλίες όχι πάντοτε συμβατές με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, και οι οποίοι όταν υποβάλλουν προτάσεις ή παίρνουν πρωτοβουλίες εξυπηρετούν ηγεμονικά κράτη εις βάρος λιγότερο ισχυρών κρατών, των οποίων οι ηγέτες πολιτικοπνευματικά παραπαίουν.
Κατά νου έχουμε τόσο το έγκλημα της επιδιαιτησίας επί εποχής του σχεδίου Ανάν όσο και το συγκαιρινό σύρσιμο της Κύπρου στο Green Tree. Η προπέτεια του κου Μουν φαίνεται ότι ξεπερνά αυτή του Ανάν. Αφού εμείς δεχθήκαμε χωρίς ουσιαστικούς όρους να πάμε σε συνομιλίες, ο Μουν μιλά διαρκώς για...

«Ευτυχής αυτός που, ως Έλλην βουλευτής, συμμετέχει στο πλιάτσικο» (Liberation)

Image
«Δεν είναι σύμπτωση που οι έλληνες διαδηλωτές φωνάζουν “κλέφτες” περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος», αναφέρει σε άρθρο του στο blog του ο αναταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» στις Βρυξέλλες. 


«Ξέρετε ότι οι 300 της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερα πληρωμένους στην Ευρώπη; Ότι αρνούνται να δεχτούν μειώσεις των αμοιβών τους τη ίδια στιγμή που δε διστάζουν να πετσοκόψουν τα εισοδήματα των συμπατριωτών..

Τα στρατιωτικά και κοικωνικά οφέλη από την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε μετά από ενάμιση χρόνο

Μετά από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, εν μέσω αντιτιθεμένων απόψεων, όπως συμβαίνει άλλωστε στην Ελλάδα για οποιοδήποτε έργο. Ο φράχτης, μήκους 12 χλμ. καλύπτει τα σύνορα με την Τουρκία, στο έδαφος που διαθέτει αυτή δυτικά του Έβρου.
Για όσους τυχόν δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή και εκπλήσσονται που γράφω για τουρκικό έδαφος δυτικά του Έβρου, να σημειωθεί ότι για απροσδιόριστους ακόμη λόγους, κατά τον καθορισμό των συνόρων είχε δεχθεί ο Βενιζέλος (πάλι ο Εθνοπροδότης ΕλΒενιζέλος) να μην αποτελεί ο Έβρος σε όλο του το μήκος το σύνορο με την Τουρκία, αλλά ένα τμήμα εδάφους δυτικά του ποταμού, να αποτελεί τουρκικό έδαφος.
Και φυσικά είναι το πλέον απροστάτευτο, διότι ουσιαστικά ελάχιστα εμπόδια υπάρχουν για είσοδο ή έξοδο προς και από την Τουρκία. Προφανώς, οι λαθροδιακινητές θα βρουν άλλους τρόπους...

Η ανατολή της Ευρωπαϊκής νύχτας…


 Γράφει ο Αποστόλης Φωτιάδης 

Το μοναχικό ταξίδι των ελίτ προς την Κυριαρχία…

Ναι παιδιά, σίγουρα… Η αιτία της κρίσης χρέους στην Ευρώπη είναι τα τοκοχρεολύσια της Ελλάδας. Και το λένε και το ξαναλένε οι τηλεορασόπληκτοι αστέρες τόσο συχνά που λες «δε μπορεί, αλήθεια θα είναι». Και το λέει και η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, η Ελληνική κρίση χρέους είναι απειλή για την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Στον ύπνο τους όμως βλέπουν άλλους εφιάλτες και ακούνε φωνές να διηγούνται το σενάριο της καταστροφής τους. «Ξέρει κανείς ότι η Deutsche Bank λειτουργεί σήμερα με χρηματοοικονομική μόχλευση 44 προς 1;
Έχει μοχλεύσει 44 φορές το κεφάλαιο της, το πρωταρχικό κεφαλαίο της; Ποιος σε αυτή τη γη θα επιβεβαίωνε σε οποιονδήποτε έχει στοιχειώδης γνώσεις οικονομικής θεωρίας ότι υπάρχει ένα σενάριο επιβίωσης για ένα ίδρυμα με τέτοιο μέγεθος μόχλευσης; Και φυσικά δεν είναι η μόνη τράπεζα. Ο μέσος όρος μόχλευσης στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο...

Σήμερα συμπαραστεκόμαστε στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη. Στις 9:00 πμ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ. Να γίνουμε η Ασπίδα και να προστατέψουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη από το σύγχρονο παρακράτος (του ΠΑΣΟΚ)...


Προς τα μέλη της Βουλής, που κατά τον κοινό νου διαθέτουν ικανά ψήγματα Ελληνικής συνείδησης

Προς τις/τους: Ελληνίδες /Έλληνες μέλη της Βουλής, που κατά τον κοινό νου διαθέτουν ικανά ψήγματα Ελληνικής συνείδησης και ενδέχεται να επανεκλεγούν.

Εκλεγμένοι δια της ψήφου μας Ελληνίδες και Έλληνες Βουλευταί,

Εν ονόματι της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού, καλείσθε να εκφράσετε το θέλημα των πολιτών.

Είναι στο χέρι σας, αν, οι σημερινοί Έλληνες και ο Ιστορικός του μέλλοντος, θα σας συμπεριφερθούν ως σύγχρονους Λεωνίδες, ή θα ταράσσετε τον ύπνο τους ως "Εφιάλτες".

Γνωρίζουμε ότι είστε πλέον ενήμεροι πως αυτή την στιγμή συζητείται η θυσία της...

«Η εσχάτη προδοσία, δεν εμπίπτει στον Νόμο περί ευθύνης υπουργών»


Με αφορμή τη δυσμενή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με την Τρόικα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:
p-p-s-k-1
«Το αποτέλεσμα της σύσκεψης του αντισυνταγματικού Πρωθυπουργού της κυβέρνησης  με τους πολιτικούς αρχηγούς που την στηρίζουν  είναι η άνευ όρων παράδοση της χώρας στα νύχια των εκβιαστών- τοκογλύφων. Η Πατρίδα βρίσκεται και «επισήμως» πλέον υπό κατοχή ενώ ο Ελληνικός λαός τιμωρείται με πείνα και εξαθλίωση. Η Εθνική Κυριαρχία παραχωρείται, σε υπαλλήλους του τραπεζικού συστήματος, και η κυβερνητική πολιτική ηγεσία, πλήρως ταυτισμένη με τα συμφέροντα των τοκογλύφων – εκβιαστών - δανειστών, αποφασίζει την πλήρη υποταγή της χώρας στους κατακτητές. Η μεγάλη επίθεση στον Ελληνικό λαό ξεκίνησε από...

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Ο λάθος συλλογισμός!!!

Είναι δυνατόν να χαθεί μία αυτοκρατορία; Έτσι εύκολα χάνονται οι αυτοκρατορίες, σαν να πρόκειται για την Πειραϊκή – Πατραϊκή; Κι όμως! Είναι τόσο εύκολο όσο δεν το φανταζόμαστε. Η Ελλάδα, για παράδειγμα. Είναι ένα σχετικά νέο κράτος που δημιουργήθηκε μετά από επανάσταση του 1821. Νωρίτερα; Υπήρχαν Έλληνες αλλά όχι Ελλάδα. Όποιος πιστεύει, λοιπόν, ότι η εξέλιξη είναι γραμμική και μόνο προς μία κατεύθυνση, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσει τις  απόψεις του...

Οι χώρες μπορούν να πεθάνουν, όπως ακριβώς γεννιούνται και να μεγαλουργήσουν, όπως ακριβώς μπορεί και να χρεοκοπήσουν. Πριν από 100 χρόνια η Πορτογαλία ήταν ο κυρίαρχος των επτά θαλασσών. Σήμερα είναι μία μικρή χώρα της Ευρώπης. Τα παραδείγματα από την ιστορία είναι άπειρα. 

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα αποφασίσουμε να πάμε μπροστά ή θα μας αφανίσουν ως χώρα από το πρόσωπο της γης. Εμείς που πιστεύουμε ότι είμαστε οι εκλεκτοί του Θεού, ενός θεού που τον έχουμε πει Θεό της Ελλάδας, διότι ακόμη κι...

«Η εξέλιξη της Τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο – οι επιπτώσεις στα Αμερικανικά συμφέροντα»


Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Nik Taneris

Nik Taneris
cana@cyprusactionnetwork.org

Έχω λάβει τις πιο κάτω έγκυρες λεπτομέρειες για ένα μεγάλης σημασίας πολιτικό φόρουμ που έλαβε χώρα στις 6 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο Κάπιταλ Χίλτον, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο, και που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Το θέμα του πολιτικού φόρουμ ήταν « Η εξέλιξη της Τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο – οι επιπτώσεις στα Αμερικανικά συμφέροντα».

Ο Κύριος Ομιλητής ήταν ο Daniel Pipes,  Director of the Middle East forum και Editor of the Middle East Quarterly (Διευθυντής του Middle East forum και συντάκτης του Middle East quarterly).  ΄Αλλοι ομιλητές ήσαν ο Doug Bandow,  Senior Fellow at the Cato Institute (Ανώτερο στέλεχος του Ινστιτούτου Cato ), ο  Dr. Harry Dinella, former US Army Foreign Officer for Greece (Πρώην αξιωματούχος για εξωτερικές υποθέσεις του...

Η «ύποπτη» επιστολή των βουλευτών του ΠαΣοΚ... Ενδιαφέρονται αλήθεια για την πατρίδα και τον λαό της ή για το τομάρι τους; Τι μπορεί να προσφέρει στον Έλληνα ο «λίγος» Παπαδήμος σαν συνέχεια ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος;

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:

Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Οι Ελληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.

Ενώπιων μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλλημα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη...

Μας σώζουν πετώντας μας στα ... Τάρταρα! Και κανείς μα κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για τις απαιτήσεις της τρόικας!



Αθανάσιος Τσίγκας 




Όσο τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται στα ΜΜΕ τα διλλήματα περί χρεοκοπίας ή σωσίματος της χώρας μας, τόσο τριβελίζει το μυαλό μου η εικόνα του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, μιλώντας από το ακριτικό Καστελλόριζο πριν 2 χρόνια, τότε, στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας μας, σε δραματικούς τόνους, να μας προετοιμάζει να αποδεχθούμε ως μοναδική λύση την προσφυγή στους μηχανισμούς στήριξης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, με μοναδικό επιχείρημα τον κίνδυνο στάσης πληρωμών και της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. 

Τότε που το βασικό του επιχείρημα ήταν η «δήθεν» επερχόμενη στάση πληρωμών και η επαπειλούμενη συνέπεια της πτώχευσης


Τότε που με δραματικό τόνο τόνιζε ο ίδιος ο ΓΑΠ, αλλά και οι λοιποί αρμόδιοι...

Τραγικός ο Σαμαράς ή .... ο τραγικός Σαμαράς;


Έδωσαν "γη και ύδωρ" 
Και τελικά τώρα 05.55 πρωινή έληξε το συμβούλιο και ο Βενιζέλος μιλά στις κάμερες χωρίς να λέει τίποτε απολύτως... Μας δουλεύουν; Οδυσσεύς
(Ανανέωση 01.35): Τα βρήκαν σε όλα (ένα μικρομπλοκάρισμα με τις επικουρικές συντάξεις λύθηκε με το σύνηθες θύμα, την άμυνα, κατόπιν πρότασης του Α.Σαμαρά) και υπέγραψαν!
Από εκεί και πέρα είχαμε τους γνωστούς θεατρινισμούς του Γ.Καρατζαφέρη που την μια απήγγειλε ... Καβάφη στις δηλώσεις του, την άλλη τραγούδαγε ... Μπιτλς (απίστευτα πράγματα για την κρισιμότητα της κατάστασης) και επαναλήφθηκε το σκηνικό της Κυριακής: Ενώ οι Α.Σαμαράς και κυρίως ο Γ.Καρατζαφέρης έδιναν εικόνα άρνησης στην τρόϊκα ήρθε η ανακοίνωση του Λ.Παπαδήμου περί συνολικής και επι μέρους συμφωνίας, πλην επικουρικών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Αποχώρησαν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και έχει υπάρξει κάποιο...