Σελίδες

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φθάσαμε στο σημείο να εκφράζεται δημόσια και το απολίθωμα ανθρώπου μιας «πρώιμης περιόδου», Χριστόδουλος Ξηρός!

Κάπως έτσι  ήταν 
ο άνθρωπος 
σε «πρώιμο στάδιο»
Συνήθως δεν ασχολούμαι με τα αποβράσματα της 17Ν γιατί κυρίως δεν ασχολούνται η Ντόρα με τα ντοράκια της και οι συγγενείς των λοιπών θυμάτων της πράγματι εγκληματικής αυτής οργάνωσης. 
Βγαίνω όμως από τα ρούχα μου όταν βρίσκουν βήμα για να εκφράζουν τις απόψεις τους τα ανθρωποειδή, τα τομάρια, οι θρασύδειλοι, οι αχρείοι, οι γελοίοι, οι άχρηστοι, οι ηλίθιοι κομπλεξικοί που το έπαιζαν επαναστάτες με την κάλυψη των πάντα «χρήσιμων ηλιθίων» πολιτικάντηδων, μαρουλοφυλλάδων και ανεγκέφαλων δημοσιογράφων των εντός συνταγματικού τόξου αριστεράς (σύσσωμης), ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι αδέξιων δεξιών. Απόδειξη; Ας βγουν ακόμη και σήμερα να καταδικάσουν την δράση της 17Ν οι βουλευτές όλων των κομμάτων της παρούσας βουλής και αν ξεπερνούν τους τριάντα (αριθμός 30) από όλες τις πτέρυγες εμένα να με « ... πατόκορφα».
Βρίσκουν ακόμη και σήμερα τα εκτελεστικά όργανα άγνωστων (και άρρωστων) εγκεφάλων βήμα να εξωτερικεύουν την «αβάστακτη κενότητα» του μυαλού τους υποστηριζόμενοι από εξ ίσου βλάκες δημοσιογράφους όπως εκείνος ο πανηλίθιος που έγραφε στην φυλλάδα «Ελευθεροτυπία» βαρύγδουπο άρθρο με τίτλο «Αφήστε ήσυχο τον φίλο μου τον Βασιλάκη» αναφερόμενος σε έναν από τους καταδικασθέντες και ειλικρινά δεν θυμάμαι σε ποιον.
Αυτή είναι η δημοσιογραφία - σύστημα και πεινασμένοι δούλοι υπάλληλοι χορτάτων αφεντικών εγκεφάλων στην ουσία της τρομοκρατίας - στην σημερινή Ελλάδα.
Και αυτό είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας που όταν θέλει μπορεί να κατασκευάζει ακόμη και ψεύτικα κατηγορητήρια αλλά όταν πρέπει, δεν θέλει ή δεν μπορεί να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.
Δεν πρόκειται να λερώσω αυτήν την σελίδα αναρτώντας τις βλακείες αυτού του νούμερου και αν θέλετε μπορείτε να τις βρείτε σε άλλα ιστολόγια αλλά απλά θα απευθύνω μια απλή ερώτηση προς κάθε αρμόδιο δικαστικό.

Συνιστά η όχι αδίκημα  η ευθεία εκτόξευση απειλής όπως αυτή εκφράζεται στην παράγραφο «Κανείς μα κανείς και πολύ περισσότερο το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πρόκειται να μας «απαλλάξει» απ' τη δουλειά που εμείς πρέπει να κάνουμε.» και αν ναι προτίθεται μήπως να κινηθεί αυτεπαγγέλτως ή μήπως παρεξηγούμε και πρέπει κι εμείς να το εκλάβουμε σαν ξέσπασμα της δικαιολογημένης αγανάκτησης κάθε καταπιεσμένου αριστερού που αισθάνεται ότι πρέπει να αγωνιστεί κατά του σάπιου (εδώ συμφωνούμε) πολιτικού συστήματος και άρα έχει το δικαίωμα να δολοφονεί, να ληστεύει, να καταστρέφει περιουσίες και να πυρπολεί την χώρα μας όπως έχει το καθήκον να κάνει κάθε ανεξέλεγκτος από το όντως σάπιο πολιτικό σύστημα, «αγωνιστής αριστερός».
Οδυσσεύς Πάτσης

Λυκοφιλία για πάντα Η πραγματική σημασία τής «Ηρωικής Ευελιξίας» τού Ιράν

Akbar Ganji

Η προφανής αυτοσυγκράτηση τού Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχανί στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, φαίνεται να έχει απογοητεύσει πολλούς δυτικούς παρατηρητές. Χρεώνουν στον Ρουχανί ότι απέτυχε να αναδείξει εν πολλοίς την «ηρωική ευελιξία» για την οποία μίλησε πρόσφατα ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέγοντας ότι αυτή θα χαρακτήριζε τη νέα διπλωματική στρατηγική τού Ιράν ως προς τη Δύση. Στην πραγματικότητα, η Δύση δεν πρέπει να εκπλήσσεται τόσο. Η διπλωματική επίθεση του Ιράν, τις τελευταίες εβδομάδες, είναι, στην πραγματικότητα, μια σημαντική στροφή - όχι όμως με τον τρόπο που οι περισσότεροι Δυτικοί φαινόταν να πιστεύουν.
Η «ηρωική ευελιξία» δεν ήταν ποτέ αυτό που οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές πιστεύουν ότι είναι. Δεν είναι ούτε ρητορικός αντιπερισπασμός για να κερδίσει χρόνο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ούτε είναι ένα μήνυμα ότι ο Χαμενεΐ είναι απελπισμένος για μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από χρόνια τιμωρητικών κυρώσεων. Και οι δύο ερμηνείες κάνουν λάθος, και για τον ίδιο λόγο - αδυνατούν να ερμηνεύσουν τη διπλωματική επίθεση του Ιράν στο πλαίσιο της Μεγάλης Στρατηγικής (grand strategy) του Χαμενεΐ, η οποία υπήρξε συνεπής από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Ο Χαμενεΐ δεν θέλει το Ιράν να είναι σε ανοικτή σύγκρουση με τη Δύση, ούτε θέλει να είναι ένας ικέτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στέλνει μήνυμα ότι η επαναπροσέγγιση είναι δυνατή, αλλά όχι με τίμημα την εγκατάλειψη της αντίστασης του Ιράν στη δυτική ηγεμονία.
Ο Χαμενεΐ μίλησε για ηρωική ευελιξία αρκετές φορές από τότε που έγινε ο ηγέτης του Ιράν, πριν από είκοσι χρόνια, και σε κάθε περίπτωση, τόνιζε ότι ο φιλικός διάλογος δεν είναι το

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ και οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, σας προσκαλούν στην ετήσια σύναξη των Αγωνιστών και στο μνημόσυνο των πεσόντων και των εν ειρήνη τελειωθέντων αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59.
Η επιμνημόσυνη τελετή θα γίνει κατά τη Θεία Λειτουργία, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου των Κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς, στις 9 το πρωϊ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2013. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση στην Αίθουσα Ελλάδος. Προσκεκλημένος ομιλητής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ.

Γιάννης Σπανός
πρόεδρος

"Μαχαίρι" τώρα σε σκάνδαλα και παιδεία

του Γιώργου Κράλογλου 

Εάν η Πολιτεία και οι πολιτικοί είναι όντως αποφασισμένοι να αντιδρούν δυναμικά στα παρακμιακά φαινόμενα που εκθέτουν διεθνώς την χώρα και τον λαό της ας ετοιμάσουν τα επόμενα βήματα. Σκάνδαλα που ξεχνιούνται, βεβαιωμένοι χρηματισμοί πολιτικών, καταχρήσεις αλλά και το συμμάζεμα του κομματικού κράτους-αφέντη στα Πανεπιστήμια (κυρίως) και στα Σχολεία πρέπει να πάρουν σειρά.
Είμαι μεταξύ εκείνων (των πολλών δυστυχώς ) που πιστεύουμε ότι η απονεύρωση της Πολιτείας και των πολιτικών είναι τόσο βαθειά ώστε ακόμη και η εξόφθαλμη υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα πέρναγε στα ψιλά.
Το είχα μάλιστα επισημάνει και από την στήλη.
Έπεσα έξω και είμαι ευτυχής γι΄ αυτό.
Θα ξεπεράσω μάλιστα και κάθε επιφύλαξή μου αν διαπιστώσω, τελικά, ότι η ιστορία αυτή, που επαναφέρει στην Ελλάδα ευρωπαϊκό πρόσωπο στην θέση του άθλιου τριτοκοσμικού, θα κλείσει με κέρδη κυρίως για την κοινωνία και την ελληνική ιστορία και όχι με κομματικούς υπολογισμούς γελοίας σκακιέρας...
Οπότε αν πράγματι κάτι αλλάζει, είτε με τις πρωτοβουλίες της Πολιτείας και των θεσμών της είτε με πρωτοβουλίες των πολιτικών της, επιβάλλεται να γίνει πριν χαθεί το θετικό κλίμα και αρχίσουν οι γνωστοί ελληνικοί ψίθυροι και η πολιτική σπέκουλα για την «διανομή των κερδών» από την κάθε πολιτική επιτυχία.
Άρα το μαχαίρι οφείλει να φτάσει μέχρι το κόκκαλο ώστε να αποδειχθούν οι ευθύνες και του λαού που (έστω και για λόγους αγανάκτησης) στέλνει στην Βουλή μέχρι συμμορίες μαζί με αργόσχολους, ανεπάγγελτους, τυχάρπαστους και φανατικούς του ολοκληρωτισμού οποιουδήποτε χρώματος αρκεί να ξέρει να χαϊδεύει αυτιά.
Θα φανεί επιτέλους πως κάτι γίνεται στον τόπο αν ακολουθούσαν ριζοσπαστικές

Το πέρασμα από τον “μαλακό ολοκληρωτισμό” της πολιτικής ορθότητας στην καταστολή των χειροπέδων

katastoli
γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τα όσα οδήγησαν στην σύλληψη του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να είναι προετοιμασμένος. Παρόλα αυτά εξίσου αδύνατον είναι το να διαφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα παρατηρείται ένα "αντιφασιστικό" ξεσάλωμα τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά. Από τα παράθυρα των καναλιών περνούν ένα σωρό στελέχη των κομμάτων του "δημοκρατικού" τόξου. Τα οποία – σε αντίθεση με τους συνταγματολόγους – συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα. Στο ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος των εθνικιστικών ιδεών. Μιλάνε για τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο – ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι τόσο δρακόντειος ώστε ο κ. Καστανίδης και ο κ. Ρουπακιώτης θα κοκκινίζουν από την ντροπή του πόσο light ήταν – μιλάνε για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της λειτουργίας – ή εν προκειμένω της μη λειτουργίας – πολιτικών κομμάτων.
Όπως καταλαβαίνει κανείς οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι ο πρόλογος στο πέρασμα της χώρας μας από μία κατάσταση μαλακού ολοκληρωτισμού – με μοχλό επιβολής την πολιτική ορθότητα – σε μία εποχή σκληρής καταστολής. Μίας καταστολής που θα θεμελιώνεται νομικά πάνω σε μία σειρά από ρυθμίσεις που φαίνεται να έρχονται. Απλά τα πράγματα. Παραθέτω: "Βαριές ποινές που αφορούν από φυλάκιση έως

Βασικά συμπεράσματα από την υπόθεση Χρυσή Αυγή


του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

Η αλλοφροσύνη των ΜΜΕ, που μεταδίδουν τα γεγονότα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδουν τις ειδήσεις τα Βόρειο-Κορεάτικα ΜΜΕ, δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ορισμένες βασικές αλήθειες....
- Τα στοιχεία για τις εγκληματικές πράξεις είναι αυτά που θα πρέπει να κρίνουν την υπόθεση. Δεν μπορεί η απέχθεια για τα πιστεύω των συλληφθέντων, η μανία των ΜΜΕ ή το πολιτικό όφελος της κυβέρνησης, να καθορίσει την ενοχή των κατηγορουμένων.
- Επειδή για 40 χρόνια τώρα η αριστερά χρησιμοποιεί την βία για να εξουδετερώσει και να τρομοκρατήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, αυτό δεν δίνει τον δικαίωμα σε κανέναν που βρίσκεται στην άλλη πλευρά να αρχίσει να χρησιμοποιεί παράνομη βία ή να δημιουργεί εγκληματική οργάνωση. Δεν υπάρχει ισότητα στο έγκλημα. Δεν υπάρχει το: δολοφονήσατε 40, θα δολοφονήσουμε άλλους τόσους και ισοφαρίζουμε.
- Αν η όλη υπόθεση έχει αποδείξει κάτι, ήταν πόσο γελοία και ανεδαφικά ήταν τα νομοσχέδια λογοκρισίας που ήθελαν να περάσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μπορεί το λεγόμενο νομικό οπλοστάσιο να έχει αποδειχθεί περισσότερο από επαρκές και μέσα σε λίγες

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.
Δ. Σολωμός
 


της  Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου


Όλοι περίμεναν το Σεπτέμβρη ότι κάτι θα γίνει.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει φτάσει προ πολλού στην άκρη του γκρεμού, ταλαντευόμενος μπροστά στην άβυσσο ενός θεοσκότεινου μέλλοντος.
Ακόμα κι εκείνοι, πού χωρίς δεύτερη κουβέντα εφαρμόζουν όσα τους λένε, το γνωρίζουν αυτό καλά.
Αυτή η σιωπή που καλύπτει εδώ και χρόνια την ελληνική κοινωνία, οι αδιέξοδες προσωπικές επιλογές, οι χιλιάδες που οδηγούνται στην αυτοκτονία, η απομείωση και η εν τέλει απαξίωση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, η καθημερινή διάλυση της χώρας, δεν μπορεί παρά να έχουν ημερομηνία λήξης. Η αντίδραση σ’ όλα αυτά ήταν ζήτημα χρόνου!
Όλοι το ήξεραν αυτό! Καταλάβαιναν ότι το καζάνι έβραζε! « Ήσυχα» αλλά σταθερά ανέβαζε θερμοκρασία!
Και αποφάσισαν να καθορίσουν ΑΥΤΟΙ την ατζέντα!
Με τον τρόπο που η Ιστορία έχει αποδείξει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ότι είναι αποτελεσματικός και τους εξυπηρετεί.
Και διάλεξαν τον γρήγορο δρόμο! Βιάζονται βλέπεις.
Πολιτική δολοφονία πού εύκολα, διακριτά και χωρίς αμφιβολίες δημιουργεί το διχασμό εκείνο, που είναι ο ισχυρότερος καθώς πατά σε, ιστορικά, πρόσφατες μνήμες. Μνήμες δυνατές, ποτισμένες με αίμα, μνήμες πού καθόρισαν την μοίρα της χώρας μας τα τελευταία 70 χρόνια.
Έτσι η συζήτηση δεν γίνεται πλέον για την πρόταση του ΟΟΣΑ για την πλήρη κατάργηση των συντάξεων (περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά), ούτε για το γεγονός, ότι για την πώληση

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ( ολόκληρο )


από το «Κοινός Παρονομαστής»

Στήν εποχή μας, εποχή ιδεολογικής, πολιτικής, ηθικής καί κοινωνικής παρακμής.
Στήν εποχή μας, εποχή ίσοπεδώσεως τής προσωπικότητος.
Στήν εποχή μας, εποχή ελλείψεως κοσμοθεωρητι­κής προοπτικής καί εύρυτέρας ένοράσεως του κόσμου γιά τόν συλλογικό άνθρωπο. Προβάλλει ιστορικά επιτακτική καί άδισώπητη ή Δυναμική θεώρησις τοϋ κόσμου καί τής ζωής μέσα άπό τήν Εθνικιστική Ιδεολογία.
Αυτή ή ίδια ή Δυναμική θεώρησις καί ή Εθνικισ­τική Ιδεολογία σάν βιοθεωρία μετουσιώνονται καί καταξιώνονται μέσα άπό τόν ΗΡΩΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ σέ όλες μας τίς εκδηλώσεις.
Αυτός ό ηρωικός τρόπος ζωής διέπεται άπό ευρύ­τητα καί συνέπεια καθοριστική γιά όλα τά επίπεδα αναφοράς: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτι­στικό, πνευματικό, ηθικό, συναισθηματικό καί Εθνι­κό. "Ετσι γίνεται μιά σφαιρική άντιμετώπισις τοϋ κόσμου καί τών προβλημάτων του, χωρίς δογματικές αντιλήψεις καί σκόπιμους περιορισμούς.
Ή κοσμοθεωρία του Εθνικισμού καταξιώνει δυό μεγάλες έννοιες: τήν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τής βουλήσεως γιά τήν επιλογή τής ιδεολογίας καί τήν ΕΥΘΥΝΗ γιά τήν συνεπή εφαρμογή αυτής τής επιλογής μέσα άπό τό επίπεδο τής βιοθεωρίας.
Ό Ήρωϊκός Τρόπος Ζωής διακρίνει τόν Εθνικι­σμό καί τους συνειδητούς εκφραστές του άπό κάθε άλλο σύστημα.
'Η απαισιοδοξία είναι μιά μορφή αντιμετωπίσεως τής πραγματικότητος καί καταλήγει σέ παθητική καί μοιρολατρική στάσι, σέ πλήρη άρνησι χωρίς θέσι σάν διαδοχική κατάστασις καί σέ πνευματική αυτοκτονία.
' Η υπεραισιοδοξία είναι μιά εξωπραγματική καί υπεροπτική άντιμετώπισις τής ζωής καί τών προβλη­μάτων της, πού καταλήγει σέ πλήρη αποτυχία διότι δέν
συνδυάζει τό πραγματικά καί αντικειμενικά υπάρχον μέ τό έφικτόν νά έπιτευχθή σύμφωνα πάντα μέ τίς δεδομέ­νες συνθήκες.
Ή βελτιοδοξία είναι μιά Ηρωική καί υπεύθυνη άντίληψις τής ζωής. Είναι αυτή ακριβώς πού τοποθετεί τήν ηθική καί τίς αξίες μέσα στην εμβέλεια τού ίδιου τού ανθρώπου, γιατί αυτός τό θέλησε, τό ενστερνίσθηκε καί αγωνίζεται καί επιμένει μέχρις ότου τήν θέσι τής παραγνωρίσεως πάρη ή πλήρης ΔΙΚΑΙΩΣΙΣ.
' Η έννοια τής Βελτιοδοξίας αρμόζει σέ έναν Ηρω­ικό Τρόπο Ζωής καί προϋποθέτει ανθρώπους ρωμαλέ­ους, δυνατούς, δοκιμασμένους μέ αδάμαστη θέλησι γιά αγώνα καί

Μετά την Χρυσή Αυγή, τι;

Picture 0 for Μετά την Χρυσή Αυγή, τι;
γράφει ο «Μακεδών»

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είχαμε δύο κόμματα που εκτοξεύθηκαν, ξεπερνώντας σε ποσοστά άλλα παραδοσιακά κόμματα με προβεβλημένους πολιτικούς. Ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Βέβαια, η διαφορά στα ποσοστά τους ήταν τεράστια (η Χ.Α. δεν κατάφερε ποτέ να υπερβεί την μονάδα), αλλά ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ (με όποια μεταπολιτευτική ονομασία) δεν είχε καταστεί κόμμα εξουσίας.
Στις περσινές εκλογές, βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να χάνει την πρωτιά με μικρή διαφορά, και τώρα ισοψηφεί σχεδόν με τη Ν.Δ. Οι λόγοι της εκτόξευσής του αποδίδονται στην αντιμνημονιακή του τοποθέτηση και στις υποσχέσεις ότι θα αποκαταστήσει όλους όσοι επλήγησαν, τους οποίους θα επαναφέρει οικονομικά και επαγγελματικά στα πρότερα.
Ο λόγος που δεν καταφέρνει να εισπράξει όλη την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων, μάλλον οφείλονται στο ότι δεν γίνεται πιστευτό από όλους ότι θα τηρηθούν οι υποσχέσεις -ως μη εφικτό-, και ότι δεν προσελκύσθηκαν οι «νοικοκυραίοι», προς τους οποίους κάποια στιγμή απευθύνθηκε ο κ. Α. Τσίπρας, απωθούμενοι προφανώς από φωνές και πράξεις σοβιετικού τύπου, ικανού μέρους των στελεχών του κόμματος.
Ως προς την Χρυσή Αυγή όμως, υπήρξε επιπόλαια εξήγηση του φαινομένου. Έγινε πιστευτό πως η άνοδός της, ως τρίτο κόμμα, οφειλόταν στην οικονομική κρίση, και πως με την

Η Κύπρος μας: Στραβόξυλα και Φοβικό Σύνδρομο

του Λάζαρου Μαύρου

Ο Σ Ο ΚΑΘΕΙΣ ενηλικιώνεται καθίσταται, κατά κανόνα, ωριμότερος και σοφότερος. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί η πολιτική ηγεσία του Ελληνισμού. Αμφοτέρων των κρατών. Η παρέλευση 39 χρόνων συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο και η διαδρομή 36 ετών -από 12ης Φεβρουαρίου 1977 της συναντήσεως Μακαρίου - Ντενκτάς έως σήμερα- της άκαρπης (για τους Έλληνες) διαδικασίας των «διακοινοτικών συνομιλιών προς εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης του Κυπριακού», ποσώς έκαναν σοφότερους τους ηγέτες μας.
Δ Ε Ν ΕΔΕΙΞΑΝ τη στοιχειώδη επάρκεια, εκ των παθημάτων να ΄χουν λάβει τ’ αυτονόητα κι αναγκαία μαθήματα. Δεν δείχνουν ικανότητα αντίληψης, ώστε ν' αξιοποιήσουν τη συγκομιδή 39 ετών γνώσης και πείρας. Συνεχίζουν να πολιτεύουν ως ανήλικοι με παιδιάστικη μωρία. Κατατασσόμενοι στ’ ανεπίδεκτα μαθήσεως στραβόξυλα των σχολικών αιθουσών.
Μ Ε Τ Α ΤΗΝ τουρκική εισβολή και την πολεμική κατάκτηση των μισών εδαφών της ΚΔ, η Τουρκία πέτυχε να επιβάλει τη διαδικασία εκείνη που θα της εξασφάλιζε την ανεμπόδιστη

Οι μηχανισμοί που στήνουν προβοκάτσιες είναι του συστήματος! Ποιο είναι το σύστημα; Μα η κυβέρνηση της δεξιάς και το παρακράτος της...

Δένδια, πριν ξαποστείλεις το «προβοκατόρικο σύστημα της κυβέρνησης» να με κατατάξει στους καταζητούμενους της Χρυσής Αυγής, πρέπει να σου ξεκαθαρίσω ότι τον τίτλο τον έκλεψα (τον μισό όπως έχει και τον υπόλοιπο από τα συμφραζόμενα) από τον χθεσινό Ριζοσπάστη. Έτσι νομίζω ότι δεν κινδυνεύω με ένταλμα σύλληψης ως «εχθρός της δημοκρατίας και της νομιμότητας» πλην όμως το συμπέρασμα του παρόντος κειμένου θα είναι δικό μου και «ότι βρέξει». Για προβοκάτορες μίλησε την προηγούμενη εβδομάδα από τις συχνότητες ραδιοφώνου της Real (αλλού το όνομα και αλλού η χάρη) αναφερόμενος  στην ανθρωποθυσία της «Μαρφίν» τον Μάΐο του 2010 και ο χωρίς τσίπα, ο «πολύ ασυμβίβαστος»,ο «ανεξάρτητος», ο «εντεξουσιαστής», ο «αντισυστημικός»  και εν πολλοίς ασυνάρτητος λασπολόγος Τράγκας ιδιαίτερα όταν δεν βλέπει, λόγω πρεσβυωπίας , να διαβάσει αυτά που του γράφουν εκεί στα υπόγεια της «Βασιλίσσης Σοφίας 91». Δεν τα μελετά τουλάχιστον από την προηγούμενη αφού ξέρει ότι δεν τον βοηθάει και το μυαλό του το οποίο λόγω της ηλικίας, έχει κλουβιάσει τόσο πολύ, που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
Με τον Τράγκα θα ασχοληθώ εντός των ημερών αλλά σήμερα λέω να καταπιαστώ με την χθεσινή μαρουλοφυλλάδα , την έπαλξη της «πλέριας δημοκρατικιάς έκφρασης του λαού».

Μας λέει λοιπόν, ο χθεσινός «Ρίζος» σελ. 13 (και μην ξεχάσετε να γελάσετε με την Κανέλλη σελ.5 όπως πάντα).
« ...Χαρακτηριστικές περιπτώσεις προβοκάτσιας δηλαδή, όπου μηχανισμοί κράτους και παρακράτους ανέλαβαν δράση προκαλώντας θανάτους τραυματισμούς και καταστροφές .... για να ακρωτηριαστούν οι αγωνιστικές διαθέσεις του λαού.... και να μπει σε βολικά για το σύστημα «καλούπια» η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ».

Αφού τα βάζει και με τον αλήστου μνήμης, σαν πολιτικός, Καρατζα(συμ)φέρη, την συστημική φυλλάδα «το ΒΗΜΑ» και τον «εκ συστήματος» ραδιο- ΦΟΝΙΚΟ «ΣΚΑΪ» μας πληροφορεί..
«...Προσπάθησαν στις 20/10/2011 με χυδαία προβοκάτσια να διασύρουν τις «ομάδες περιφρούρησης» του ΠΑΜΕ (τα τάγματα εφόδου του ΚΚΕ εννοεί). Το έδαφος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ είχε στρωθεί μεθοδικά.... το «Βήμα» προσπαθούσε ύπουλα να παρουσιάσει την περιφρούρηση της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ ενάντια στα φασιστοειδή, στις 5 Μάη 2010, σαν «προστασία της Βουλής». Αυτό το κατασκευασμένο «επιχείρημα» έγινε κυρίαρχο στις «αναλύσεις» που ακολούθησαν στον αστικό Τύπο...» και συνεχίζει.
«...Πάντα υπάρχουν προβοκάτορες. Ο
 δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης που ισχυρίστηκε δημόσια ότι όσοι έκαναν τα επεισόδια "Ανήκουν στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής και της κοινοβουλευτικής αριστεράς". Προβοκάτσια ολκής ....»   και κλείνει με μια δήλωση του τότε (μπορεί και τώρα) προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Φωτόπουλου που παραδέχεται ότι «πάντα υπάρχουν προβοκάτορες» αφήνοντας αμφιβολίες ο γελοίος για το αν συνεργάζονται οι προβοκάτορες με την ΕΛΑΣ. 

Συμπέρασμα  
Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση, αφού δεν διαψεύδει, συμφωνεί με την ύπαρξη «προβοκατόρων» και εκτός ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και οι επίγονοι είναι αθώοι και δεν γνωρίζουν από προβοκάτσιες. Τις προβοκάτσιες κατά των Ζαχαριάδη, Άρη Βελουχιώτη, Πλουμπίδη, Μπελογιάννη, Ερυθριάδη, Κολιγιάννη, Γούσια, Χρύσας Χατζηβασιλείου, Κιτσικόπουλου, Βαβούλη, Γουσόπουλου και εκατοντάδων στελεχών εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Ρουμανία, Ουζμπεκιστάν, Τσεχοσλοβακία, Βουλγαρία και τις άλλες «λαϊκές δημοκρατίες» δεν τις οργάνωσε το ΚΚΕ αλλά η «ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά» της κάθε εποχής. 
Έλα όμως που και οι ελληνικές κυβερνήσεις έμαθαν από τους δασκάλους της τέχνης την τακτική της προβοκάτσιας! Και, έλα που δεν την χρησιμοποίησαν κατά του ΕΛΑ, της 17Ν, του Επαναστατικού Αγώνα, των Πυρήνων της φωτιάς....  αλλά σε συνεργασία με το ΚΚΕ (η περίπτωση Ρουπακιά βρωμάει) και τις άλλες «συνταγματικές δυνάμεις» της χώρας κατά του 95% των ψηφοφόρων της ΧΑ που είναι δεξιοί ελπίζοντας, οι ηλίθιοι κυβερνώντες, στην επιστροφή στο μαντρί τους. Έτσι νομίζουν. Ξέχασαν όμως οι βλάκες αλλά πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι συμβουλάτορες των ηγετίσκων, ότι υπάρχουν και άλλα εθνικιστικά κόμματα, σοβαρά και ώριμα χωρίς τις επιπολαιότητες και τις ακρότητες της ΧΑ. Γιατί λοιπόν ο αγανακτισμένος, από την λάϊτ δεξιά των Μητσοτάκηδων, Αβραμοπουλαίων, Χατζηδάκηδων, του Δένδια, της Πιπιλή κ.ά.,  δεξιός να επιστρέψει στο μαντρί της ΝΔ πχ και να μην οργανωθεί σε κάποιο από αυτά; Και γιατί να μην μείνει στην ΧΑ αφού «το συνδικάτο του εγκλήματος» συνελήφθη ή θα συλληφθεί όπου ν'άναι, οπότε το κόμμα αυτό μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας έστω και με μια αλλαγή του ονόματος εκτός βέβαια και αν ο Δένδιας αποφασίσει να εκδώσει ένα περίπου εκατομμύριο (1.000.000) εντάλματα σύλληψης οπότε επιστρέφουμε στο σχέδιο «βου».
Θέλω να προσθέσω ότι πιστεύω πως ο Σαμαράς δέχθηκε να χρεωθεί το πολιτικό κόστος των τελευταίων άστοχων ενεργειών που του εισηγήθηκαν οι «ανύπαρκτοι» (όπως μάλλον δείχνει η αμέσως προηγούμενη  ανάρτηση) συνεργάτες του και επίορκοι κρατικοί υπάλληλοι πλην όμως η ΝΔ, από την στιγμή μάλιστα που συνεργάσθηκε με το προδοτικό ΠΑΣΟΚ, μας πρόδωσε γι αυτό και «μας τελείωσε». «Μας  τελείωσε» και πρέπει να δώσει την θέση της σε άλλον σχηματισμό είτε υπό την ηγεσία του Καραμανλή, αν βέβαια έμαθε κι αυτός από τα μεγάλα λάθη του, είτε οποιουδήποτε χαρισματικού νέου και άφθαρτου στελέχους ανεξάρτητου όσο γίνεται από ξένες επιρροές, αποκλειομένων όλων των «πρωτοκλασσάτων» με σκοπό την συνένωση όλης της παράταξης που βρίσκεται δεξιότερα του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ  μη συμπεριλαμβανομένου.

Οδυσσεύς Πάτσης 

ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΑΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ "ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ" Μύδροι και από Α.Κουγιά για τις κατηγορίες κατά ΧΑ: "Δεν υπάρχουν στοιχεία"


Aνέκδοτο έχει γίνει στους κύκλους των ποινικολόγων όλης της χώρας το περίφημο "πόρισμα" ή καλύτερα οι δικογραφίες Δένδια που για πρώτη φορά μετά το 1967 οδήγησαν Έλληνες πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Μετά τον γνωστό αριστερό ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο ο οποίος έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του ΑΝΤ1 (και τον έκοψαν στον αέρα γιατί προφανώς δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγε) και οποίος με πέντε σταράτες κουβέντες αποδόμησε ολόκληρο το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ, ήρθε και από την "δεξιά" πλευρά του φάσματος των δικηγόρων, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για πει αυτό που πλέον έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα: Ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία.
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Χαρδαβέλα στο RealFm για "βασικές ελλείψεις" στο κατηγορητήριο και ότι "τον εκπλήσσει η μεγάλη σπουδή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις".
Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

                                                                                                     Ελλήνων Πολιτεία
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Παναγιώτης Αποστόλου
 Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής «Ελλήνων Πολιτεία»

Οι χθεσινές δραματικές εξελίξεις της συλλήψεως πέντε εκλεγμένων αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού από τις μνημονιακές δυνάμεις καταστολής της δωσίλογης ελληνικής κυβέρνησης, όταν άλλοι που καταλήστεψαν τον Ελληνικό λαό και εκχώρησαν την Εθνική μας κυριαρχία στους δανειστές παραμένουν ελεύθεροι, ολοκληρώνουν την οριστική κατάλυση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στον Τόπο όπου αυτές γεννήθηκαν.

Περίτρομο το καταρρέον πολιτικό σύστημα της μεταπολιτεύσεως, κατέφυγε, όχι μόνο στην κατάργηση των αρχών της Δικαιοσύνης (δηλώσεις Δένδια), αλλά ανάμειξε με δουλική

Είναι νωρίς για πανηγυρισμούς σύντροφοι...

του Κώστα Στούπα

Κάθε φορά που το κράτος επιχειρεί θεαματικές επιδείξεις εξάρθρωσης φοροφυγάδων μέσω των δελτίων ειδήσεων, ένα είναι βέβαιο: Πως η φοροδιαφυγή θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει.
Πόσες φορές δεν έχουμε ζήσει την κωμωδία της επιδρομής του νόμου στους φοροφυγάδες γιατρούς του Κολωνακίου;
Όταν το κράτος αποφασίσει να βάλει τάξη στα της φορολογίας θα το κάνει αθόρυβα, καθημερινά και με σχέδιο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Κατ΄ αυτήν την έννοια με προβληματίζει ο θεαματικός τρόπος της εξάρθρωσης της ναζιστικής συμμορίας και πρόωρης ικανοποίησης των ποικιλώνυμων τιμητών της δημοκρατίας.
Σπάει το απόστημα του ναζισμού; Μετά το πραξικόπημα της μπυραρίας ο Αδόλφος Χίτλερ φυλακίστηκε αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να επανέλθει δριμύτερος και να αποθέσει το σκοτεινό στίγμα του στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η πιθανή διάλυση της ΧΑ σημαίνει και διάλυση των θεμελιωδών υλικών αιτιών και της πολιτικής σύγχυσης που την εξέθρεψε;
Όπερ, θα αλλάξει κάτι από τα δεδομένα της θέσης που βλέπουν και ερμηνεύουν τον κόσμο το 1,5 εκατ. ανέργων;
Θα λύσει το πρόβλημα της αδυναμίας της ελληνικής οικονομίας να συντηρεί 2,7 εκατ. συνταξιούχους;
Υπάρχουν μερικά ερωτήματα που δύσκολα μπορούν να απαντηθούν.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου  Egerssi@otenet.gr,  www.apostoloupanos.gr,    twitter:@egerssi


Η πατρίδα μας, όπως, είναι γνωστό έχει πολλά ανοικτά θέματα με τους γείτονές μας και για τα οποία οι κυβερνώντες θα έπρεπε να ανησυχούν. Από τη στιγμή, όμως, που δεν ανησυχεί και δεν ενεργεί κατάλληλα η Ελληνική Κυβέρνηση, έχουμε φαινόμενα σαν το παρακάτω που θα αναφέρω, γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λοιπόν, στις 10/10/2012, ημέρα επισκέψεως στην πατρίδα μας του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου, πρότεινε να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τη ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων. Ο αρμόδιος επίτροπος δε, για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της πΓΔΜ για το 2012, είπε: «Η επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση για το πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ, στην οποία θα λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη επίλυσης του θέματος της ονομασίας, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης». Έτσι, αργά αλλά σταθερά η γειτονική χώρα δουλεύει παρασκηνιακά για το συμφέρον της στα διεθνή forum, όταν όλο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, «κοιμάται του ύπνο του δικαίου». Θα ξημερώσει, λοιπόν, μια ημέρα και με τη «βούλα» της ΕΕ, η χώρα «Μακεδονία», θα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Τα παραπάνω έγραφα στις 14 Οκτωβρίου 2012, στο άρθρο μου: «Ο λαός μας θα εμπνεύσει τον Νέο Παύλο Μελά».
http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/274-o-laos-mas-tha-empnefsei-ton-neo-mela Και θεωρώ πως δικαιώνομαι, όπως και όσοι άλλοι έχουν κατά καιρούς διατυπώσει τις ανησυχίες τους για την ανύπαρκτη στρατηγική