Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι απόδημοι Έλληνες συγκινούνται.......


Οι Ελληνίδες της Πτολεμαΐδας αντιστέκονται! Οι τζιτζιφιόγκοι του Κολωνακίου και της Κηφισιάς;

Το ελληνικό αστέρι σε μωσαϊκό, στην Όλυνθο της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με μερίδα Ελλήνων συμπολιτών μας, πρέπει να συμπεριφερθούμε 'κόσμια' και να επιτρέψουμε στους σλάβους των Σκοπίων να οικειοποιηθούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Τα κορίτσια της Πτολεμαΐδας δεν του άκουσαν και έπραξαν το αυτονόητο. Υπερασπίστηκαν τα όσια και τα ιερά του Έθνους. Συγχαρητήρια!

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Φεβρουάριος 2001
Προς την Αθλητική Ομάδα Κοριτσιών Αρίων Πτολεμαϊδας
Πτολεμαϊδα Κοζάνης

Αγαπητές Αθλήτριες του Αρίωνα Πτολεμαϊδας

Εκ μέρους των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου σας στέλνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για τη στάση σας έναντι της Ζίτο Πρίλεπ των Σκοπίων. Σας αξίζουν πολλοί έπαινοι για την δίκαιη και πατριωτική διαμαρτυρίας σας εναντίον της οικειοποίησης από την ΠΓΔΜ των συμβόλων της Μακεδονίας.

Με τη στάση σας χαράξατε την πορεία με την οποία πρέπει να παραδειγματιστούν οι ιθύνοντες φορείς για μια σωστή αντίδραση στην οικειοποίηση, την πλαστογράφηση, και τη διαστρέβλωση, και γιά τη διαφύλαξη των ιερών και οσίων της φυλής μας. Με την άρνησή σας να συμμετάσχετε σε αγώνα με ομάδα της γείτονος χώρας η οποία δεν σέβεται διεθνείς συμφωνίες υπενθυμίσατε ότι η ενδιάμεσος συμφωνία η οποία υπεγράφη από τα Σκόπια και την Ελλάδα στο άρθρο #7, παρ. 3, τονίζει ξεκάθαρα πως σύμβολα που αποτελούν μέρος της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός συμβαλλόμενου μέρους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το άλλο συμβαλλόμενο μέρος. Αυτός ο όρος είναι θεμελιώδης.
Αγαπητές κοπέλες σταθήκατε στο ύψος σας, αλλά θερμά συγχαρητήρια επίσης στους παράγοντες της ομάδας Αρίων, Πτολεμαϊδας. Η ενέργειά σας αυτή έχει τονώσει και τα δικά μας εθνικά αισθήματα και έτσι για χρόνια θα θυμόμαστε τη λεβεντιά σας.

Με υπερηφάνεια, εκτίμηση και αγάπη,
Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου,
Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

Κοινοποίηση: κ. Κάρολο Παπούλια, Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή
Ελληνικό Κοινοβούλιο

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Nina Gatzoulis
President of the Committee of World Pan-Macedonian Associations
Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

Ινφογνώμων Πολιτικά

Ο Σαράντος Καργάκος για τους Βερέμηδες, τον ΣΚΑΪ και το 1821.

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες


Posted: 09 Feb 2011 11:53 PM PST
Αντιμέτωποι με τους δικαστικούς επιμελητές αναμένεται να βρεθούν οι χιλιάδες οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς τέθηκε σε εφαρμογή απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βάσει της οποίας, εφόσον τα εισπρακτικά όργανα του ταμείου διαπιστώνουν καθυστέρηση στην καταβολή των εισφορών, θα ενεργοποιούν το μηχανισμό είσπραξης. Άμεση προτεραιότητα θα έχουν οι ασφαλισμένοι που οφείλουν εισφορές και ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών τους.    

Η απόφαση προβλέπει πως αρχικά, θα αποστέλλεται στον υπόχρεο, μέσω ταχυδρομείου,  επιστολή στην οποία θα περιγράφεται η οφειλή και θα ζητείται η πληρωμή της, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις ειδικές προσαυξήσεις, μέσα σε 10 ημέρες.

Στην περίπτωση που...

Το Σάββατο η κηδεία του Έβερτ


 

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο.

Από την οικογένειά του απευθύνεται παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Οι gay Έλληνες πολιτικοί και οι εθισμένοι από ναρκωτικές ουσίες γόνοι, στα Αρχεία της CIA!



Σοκ από το Wikileaks>  


Ντοκουμέντα-σοκ για την ερωτική ζωή κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών στα Αρχεία της CIA. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σε γερμανική ιστοσελίδα, το φοβερό Wikileaks, διαθέτει έγγραφες αναφορές σοκ, Αμερικανών διπλωματών οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα, με μοναδική αποστολή την έρευνα στις προσωπικές ζωές κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών. Ανάμεσα στα ντοκουμέντα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που όταν δημοσιευθεί θα προκαλέσει σάλο. 

Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζονται κορυφαία πολιτικά στελέχη του τόπου να συνομιλούν με τους άνδρες ερωτικούς τους συντρόφους (!), ενώ έχει καταγραφεί η ζωή τους, από την παιδική τους ηλικία ως σήμερα.Συγκλονιστικά ντοκουμέντα, σύμφωνα με την Γερμανική ιστοσελίδα, υπάρχουν και για τις ζωές κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά.

Εκείνοι που συνέταξαν τις σχετικές εκθέσεις, σημείωναν με καυστικές λεπτομέρειες εκτός από τις προσωπικές στιγμές των “θυμάτων” τους ακόμη και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Έκθεση που κάνει λόγο για την “κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, στο χώρο της ψυχαγωγίας, δύο γόνων -ενός γιου κορυφαίου επιχειρηματία σε συνεργασία με τον γιο πολιτικού ο οποίος εμπλέκεται σε μίζες, πάσης φύσεως. Για τους δύο γόνους υπάρχει ειδική σημείωση που κάνει λόγο για εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες!

Εθνικά Θέματα

Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την Έκθεση Προόδου του 2010 για τη Τουρκία αξιώνει την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ως προϋπόθεση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Η θέση αυτή τίθεται σε κάθετη αντίθεση με τη δική μας στρατηγική στις διαπραγματεύσεις, που φαίνεται να μην ενοχλείται από την παρουσία του κατοχικού στρατού. Η στάση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αποδοχής τετελεσμένων εκ της οποίας απορρέει και η πρόταση για την παραμονή 50 και πλέον χιλιάδων εποίκων. Ο κ. Χριστόφιας αρέσκεται να ονειρεύεται τον παράδεισο της λύσης υπό την σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης. Αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά επαίσχυντη υποταγή, που προσβάλλει τον Ελληνισμό. 
Όλα τα κόμματα του προσκυνημένου πολιτικού κατεστημένου μιλούν για αξιοποίηση της Ευρώπης, ενώ στην πραγματικότητα κωφεύουν και παρερμηνεύουν τα κελεύσματα της.
Η θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος δεν απέχει από την θέση της Ευρώπης. Οι συνομιλίες θα έπρεπε να διακοπούν άμεσα και να επαναρχίσουν με την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων. Τότε θα τεθούν οι ορθές βάσεις των συνομιλιών που θα αποκηρύσσουν κάθε έννοια διζωνικότητας, δικοινοτικότητας και ομοσπονδίας και που θα αποσκοπούν σε μια πραγματική δημοκρατία και στο ιστορικό πέρασμα από την Ζυριχική στην Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.
Τα μηνύματα της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρα αλλά η πορεία του πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας παραμένει αδιάλλακτα υποχωρητική και ραγιαδίστικη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ

Η εικόνα της διπλωματίας μας μετά την 20ετή υπηρεσία Γιωργάκη στο ΥΠΕΞ. Ο πρέσβης μας στην Αλβανία αμφισβητεί τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς


Έντονες πιέσεις Αλβανών παραγόντων για να κηρυχτεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά.


Ν. Πάζιος: Η δηλώσεις Οικονόμου δεν εκφράζουν την επίσημη Αθήνα
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος  Gazment Oketaζήτησε σήμερα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής, να κηρυχθεί σε «personanon grata», ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου, για τις δηλώσεις του στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων Ομόνοιας Κορυτσάς.  
Ο νεαρός βουλευτής από το Δυρράχιο, θεωρούνταν από τα ανερχόμενα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος, αφού στη διάρκεια διακυβέρνησης Μπερίσα 2005 – 2009, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (όπως λέμε Πάγκαλος) ενώ μετά την έκρηξη του Gerdec αντικατέστησε τον Fatmir Mediu στη θέση του υπουργού Αμύνης. Μετά την περιθωριοποίηση του από το Μπερίσα λόγο των αγαθών σχέσεων του με τον πρόεδρο Topi αλλά και την Γενική ΕισαγγελέαRama, κατά καιρούς αναζητεί ρόλο αφήνοντας στην άκρη το μανδύα του μετριοπαθούς στελέχους. Οι φωνές που ζητούν την απομάκρυνση του Έλληνα Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς είναι πολλές και προέρχονται από τα συνηθισμένα ανθελληνικά κέντρα της Αλβανίας ενώ του Oketa είναι η πρώτη που προέρχεται από το κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το αλβανικό site balkanweb, στις διευκρινήσεις που ζήτησε το Αλβανικό ΥΠΕΞ από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, ο πρέσβης Πάζιος απάντησε ότι οι δηλώσεις Οικονόμου δεν εκφράζουν την επίσημη Αθήνα.

Βορειοηπειρώτης

Το μέλλον της Κύπρου σε περίπτωση υιοθετήσεως της λύσεως της Διζωνικής Ομοσπονδίας



Ιδού, λοιπόν, περί Τ/κ «συνεταίρων»

Εκτύπωση | 10/02/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Π Ο Ρ Ο Υ Ν ΙΣΩΣ τώρα και όσοι το Σάββατο 24η Απριλίου 2004 ψήφισαν «Ναι» στο Σχ. Ανάν -κι ευτυχώς «έχασαν» με 24%- να συλλογιστούν πώς περίπου θα επιβαλλόταν, όχι μόνο σε βάρος της τουρκοκυπριακής μειονότητας στο «τ/κ συνιστών στέιτ», αλλά καθ’ άπασαν την «επανενωμένη» Κύπρο και σε βάρος των Ελλήνων Κυπρίων η νεο-οθωμανική ΕΞΟΥΣΙΑ του νεο-σουλτάνου Ερντογάν. Το εξηγεί ο ίδιος, αυτοπροσώπως και εμπράκτως, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Με τον τρόπο που μεταχειρίζεται την ούτω καλούμενη «τ/κ κοινότητα»: Τον υποτελή στην Τουρκία και τον ελεγχόμενο από την Τουρκία πληθυσμό στα κατεχόμενα. Και την υποτελή, στην Άγκυρα, τοπική «τ/κ» διοίκηση: Τους θεσμούς, τα όργανα, τα κόμματα, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κατοχικό καθεστώς. Εξαιτίας της… συμπεριφοράς, των συνθημάτων και των… σημαιών, «ορισμένων» Τ/κ στο συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου 2011 στα κατεχόμενα… Ποια θα είναι η τύχη όσων ηρωικών αντικατοχικών Τ/κ επιμένουν να αντιστέκονται στον Ερντογάν, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες, βδομάδες και μήνες.
Τι κι αν ύψωσαν στο συλλαλητήριο και δύο σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας; Έσπευσε, ήδη, διά του εκπροσώπου της κ. Στεφάνου, η «επαναπροσεγγιστική» κυβέρνηση της ΚΔ, να διαβεβαιώσει τον… Ερντογάν ότι ουδεμία ανάμειξη έχει η ίδια!!!
Α Υ Τ Ο Ι, ΛΟΙΠΟΝ, οι τοιουτοτρόπως «αποκηρυχθέντες» αντικατοχικοί Τουρκοκύπριοι, δεν ήταν ποτέ και δεν είναι ούτε τώρα οι συνομιλητές στις «διακοινοτικές συνομιλίες» προς εξεύρεση «αμοιβαίως αποδεκτής λύσεως» του Κυπριακού. Ούτε είναι εκείνοι που, ο κ. Χριστόφιας με το ΑΚΕΛ, ο κ. Αναστασιάδης με τον ΔηΣυ ή όποιοι άλλοι, οραματίζονται να τους καταστήσουν, διά της ελληνικής υπογραφής, Συνεταίρους, Συνιδρυτές, Συνιδιοκτήτες, Συγκυρίαρχους, της έχουσας «μια κυριαρχία» κ.ο.κ. «επανενωμένης» «διζωνικής» «ομποσπονδιακής» Κύπρου. Με τους Εγκάθετους της Άγκυρας συνομιλούν. Με τα ελεγχόμενα πλήρως, από την Άγκυρα, όργανα εξουσίας του κατοχικού της καθεστώτος θα… «συνεταιριστούν». Στη «βάση» που ο Χριστόφιας συνομολόγησε με τον Ταλάτ την Παρασκευή 23η Μαΐου 2008 στο, έκτοτε τρόπαιο της Άγκυρας, Joint Statement: «This partnership will have a Federal Government with a single international personality, as well as a Turkish Cypriot Constituent State and a Greek Cypriot Constituent State of equal status»…
Γ Ι Α ΝΑ ξέρουν από τώρα ΚΑΙ οι Έλληνες Κύπριοι, πώς θα τους μεταχειρίζεται ο κάθε Ερντογάν, αν -ό μη γένοιτο- εγκρίνουν ποτέ τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» του κ. Χριστόφια…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 10.2.11
Ώστε ο σύντροφος & φίλος & αριστερός & προοδευτικός & δημοκρατικός & επαναπροσεγγιστής Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι ικανότερος και αποτελεσματικότερος από τον Ντερβίς Έρογλου στην εξυπηρέτηση των εδώ Στρατηγικών Συμφερόντων της Τουρκίας και πολυτιμότερος για τον νεο-σουλτάνο Ερντογάν εναντίον των (όσων επιμένουν) αντικατοχικών Τουρκοκυπρίων;
Λάζ.Α.Μαύρος

Σημερινή

H σύγκρουση των ρόλων ή όταν οι Χατζηαβάτηδες συγκρούονται με τους Καραγκιόζηδες

«Βουλή συντεχνιών» και θέατρο σκιών
10/02/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μοιάζει με σύγκρουση νοοτροπιών, αλλά μην ξεγελαστείτε. Για σύγκρουση ρόλων πρόκειται. Ο λόγος για το θέατρο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή, με τους υπουργούς να υπερασπίζονται τις «μεταρρυθμίσεις» και τους βουλευτές της συμπολίτευσης (για την αντιπολίτευση ο ρόλος είναι εύκολος, πρίμα βίστα, που λέμε) να εξεγείρονται κατά συγκεκριμένων ρυθμίσεων. 

Συνέβη με το νομοσχέδιο της κ. Μπιρμπίλη, όταν (προχθές) η διάταξη για αύξηση του ορίου οικοδόμησης σε περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA από πέντε σε δέκα στρέμματα, απεσύρθη άρον-άρον υπό τα πυρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι (Νατούρα ξε-νατούρα) μπορούν τώρα να πάνε το σαββατοκύριακο στις περιφέρειές τους, ήσυχοι ότι έπραξαν το καθήκον τους. Απέναντι στους ψηφοφόρους τους, βέβαια, και όχι απέναντι στη φύση.

Συνέβη και χθες, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, στη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος μίλησε για «Βουλή των Συντεχνιών». ...

Τι επιδιώκει τελικά ο αρχιεπίσκοπος;




Κληρικοί και με κουστούμι - Ο Ιερώνυμος στην πρώτη γραμμή για την αποδόμηση της Ορθοδόξου εκκλησίας - Η σιωπή του είναι μόνο για την "κάρτα του πολίτη"!

Μάλλον αποτελεί θέμα χρόνου, η πολιτική αμφίεση κληρικών, ή τουλάχιστον κάποιων εξ’ αυτών…Μια απόφαση που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της εκκλησίας, καθώς δεν συζητήθηκε στην έκτακτη σύγκληση της ιεραρχίας τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά δρομολογείται εκ των συνεργατών του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σύμφωνα λοιπόν με κύκλους της Αρχιεπισκοπής, η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, να εντάξει και την εκκλησία σε περιορισμό προσλήψεων και συγκεκριμένη στην αναλογία 5 συνταξιοδοτήσεις για μια πρόληψη, οδήγησαν στο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα,...

Αν υποθέσουμε ότι τότε είχαμε δικτατορία, σήμερα τι έχουμε;


Στο καναβάτσο Δημοκρατία και Σύνταγμα

Στο καναβάτσο Δημοκρατία και Σύνταγμα
Στο καναβάτσο η Δημοκρατία
1.α) Απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση γεωργικών οχημάτων στο οδικό δίκτυο ( εθνική οδό , αγροτικοί και δασικοί δρόμοι)  από τις 8 το πρωί της Τετάρτης έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής.
β)Απαγορεύεται κάθε δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα …
2.Η πραγματοποίηση ή απόπειρα (?πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας στους ανωτέρω τόπους και χρόνο θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια εκδήλωση θα διώκονται ….
Απόφαση κάποιου ταξίαρχου της επταετίας που επιβάλλει το στρατιωτικό νόμο στο νομό του;
Όχι !…..Είναι απόφαση ενός ταξίαρχου Αστυνομικής Διεύθυνσης εν καιρώ πλήρους Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου και Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Παπουτσή !
Στο καναβάτσο το Σύνταγμα της Ελλάδας
Σύνταγμα της Ελλάδας. Άρθρο 9 .1. «Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας» .
Την ίδια ώρα εν καιρώ πλήρους Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου και Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Παπουτσή , κάτοικοι της Κερατέας καταγγέλλουν (ΕΤ3) ότι αστυνομικοί με ιδιαίτερο βίαιο τρόπο εισέβαλαν στα σπίτια τους χωρίς συνοδεία εισαγγελέα όπως σαφώς ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Βίντεο δείχνει αστυνομικό να προτάσσει το υπηρεσιακό του όπλο ενάντια στους πολίτες.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τα ανωτέρω , αλλά παρέσχε πλήρη πολιτική κάλυψη, αποκαλύπτοντας ότι αποτελεί συνειδητή κυβερνητική επιλογή.
Τα πράγματα δεν είναι απλά: αφού η κυβέρνηση έδεσε τη χώρα με το Μνημόνιο επιχειρεί τώρα να αφαιρέσει σοβαρά δικαιώματα.
Οι στοιχειώδεις συνταγματικές ελευθερίες αφαιρούνται από τους πολίτες και  οι «πόρτες που σιγανοίγουν» …παραπέμπουν στο εφιαλτικό παρελθόν της επταετίας.

politis-gr

Ναι, είμαι ο στρατιωτικός αφέντης και κατακτητής της Κύπρου, και όσοι το αμφισβητούν να βγάλουν σκασμό!




ΤΟ:  —Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο! 
από τουρκοκυπριακά χείλη, μάλιστα, προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, αφού: 

α) Νομίζει ότι είναι –ήδη– ο Νεοσουλτάνος της περιοχής, 
β) Επί πρωθυπουργίας του, το «Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο» δεν το άκουσε ούτε και από... ελληνικά χείλη! 
Ακόμα και όταν –με καθυστέρηση ετών– ο Ελληνισμός είχε τη γραπτή απόδειξη –διά χειρός του ακκιζομένου διεθνώς Νταβούτογλου– ότι «και να μην υπήρχε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε», η... ανησυχία των πολιτικο-κομματικών ηγεσιών μας ήταν μήπως... επηρεαστεί το «καλό κλίμα» που αναμασάται τα τελευταία χρόνια. 
Όλα εκείνα τα αφελή –άχρι βλακείας– κηρύγματα του... καλού-διαλλακτικού Ερντογάν που... εμποδίζεται από τους στρατοκράτες της Άγκυρας να ασκήσει την πολιτική του για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες κ.λπ., δεν είναι –δυστυχώς– μόνον από τους υπερατλαντικούς και Ευρωπαίους προστάτες της Άγκυρας που εκπέμπονταν. 
Είναι και από Έλληνες... εκσυχρονιστές και από –σύγχρονα–Γιουσουφάκια που αναπαράγονταν. 
Με τέτοια και παρόμοια, η Τουρκία των Γκιουλ-Ερντογάδων και των Νταβουτο-Μπαγίδων βρέθηκε –ανεμπόδιστα– στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλωνίζοντας στην έδρα του Οργανισμού αλλά και στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Και –ως γίνεται πάντα με τους θρασύδειλους που αποκτούν απότομα δύναμη σαν αμοιβή της ασυδοσίας τους– έτσι ο Ερντογάν, χωρίς τις βρετανιές της ασάφειας και τις ψευδαισθήσεις των αγγλολάγνων, με όλη του την οθωμανική αναίδεια δηλώνει: 
—Ναι, είμαι ο στρατιωτικός αφέντης και κατακτητής της Κύπρου, και όσοι το αμφισβητούν να βγάλουν σκασμό! 
Και άκουσαν... αμήχανοι!
Καιοι Τούρκοι εγκάθετοι και οι Έλληνες... καρτάσιηδες! 
Ξυπνάτε, ρέεε!..
Φιλελεύθερος

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Η γενοκτονία των Αρμενίων

 Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011 | Δημοσίευση από Π-Δ  | 
 
Κεφάλια Αρμενίων ως «τρόπαια»«“Δεν είχε ακόμα χαράξει”, έλεγε ο πατέρας μου, “όταν όλο το χωριό ξεκίνησε με θρήνους συνοδεία μερικών ζαπτιέδων (Tούρκων χωροφυλάκων) παίρνοντας τον δρόμο της εξορίας, με πολύ λίγα από τα υπάρχοντά τους, αφού τα πάντα έπρεπε να τα εγκαταλείψουν, γυναίκες, παιδιά και γέροι. Oι άνδρες είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες και είχαν οδηγηθεί μακριά από το χωριό, στη γειτονική Kαισάρεια. Ύστερα από πορεία μερικών ωρών φτάσαμε στην Kαισάρεια και εκεί που πλησιάζαμε στην πλατεία της πόλης, από την κεφαλή της πορείας άρχισε ένας σπαρακτικός θρήνος που σε λίγο έφτασε και σε μας και μας κάλυψε. Aντικρύσαμε ένα φοβερό θέαμα. H πλατεία είχε μετατραπεί σε ένα δάσος με αγχόνες με τα άψυχα σώματα των αγαπημένων μας να κρέμονται. O θρήνος ξέσκιζε τον ουρανό, γυναίκες σφιχταγκαλιάζαν τα μικρά τους και περνούσαν μπροστά από τις κρεμάλες χωρίς να τους επιτρέπεται να σταματήσουν έστω και λίγο. Άλλες έπεφταν λιπόθυμες, κλαίγοντας σπαρακτικά τραβώντας τα μαλλιά τους. Oι ζαπτιέδες τις χτυπούσαν βάναυσα υποχρεώνοντάς τις να προχωρήσουν. Aδιάφορο για τον θρήνο των γυναικών, ένα χαμίνι, τουρκόπαιδο,...