Σελίδες

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι εβραίοι χρησιμοποιούσαν Ελληνική μετάφραση (έρευνα του Κεμπριτζ)

Posted by ypotheto στο Δεκεμβρίου 30, 2010
της Βίβλου, πολύ αργότερα, από όσο πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες…
Ένα μάλλον ξεχασμένο «ελληνικό» κεφάλαιο στην ιστορία της Βίβλου ήρθε στο φως χάρη σε έρευνες επιστημόνων των βρετανικών πανεπιστημίων Κέμπριτζ και King’s College. Οι ερευνητές ανακάλυψαν, μελετώντας αρχαία χειρόγραφα, ότι -αντίθετα με την κυρίαρχη μέχρι τώρα αντίληψη- οι Εβραίοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν στις συναγωγές τους την ελληνική μετάφραση (των Εβδομήκοντα) της Βίβλου και όχι το πρωτότυπο ιουδαϊκό κείμενο, για πολλούς αιώνες αργότερα σε σχέση με ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες. Σε μερικά μέρη μάλιστα, φαίνεται πως η πρακτική αυτή συνεχιζόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα.
Η νέα ανακάλυψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, προέκυψε μετά από τριετή έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή εβραϊκών και ιουδαϊκών σπουδών Νίκολας ντε Λάνγκε της Σχολής Θεολογίας και Ασιατικών και Μεσανατολικών Σπουδών, σε συνεργασία με επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου υπό τον Πολ Σπενς.
Η έρευνα βασίστηκε στην μελέτη χειρογράφων, σε μερικές περιπτώσεις απλών σπαραγμάτων, που ανακαλύφθηκαν σε μια παλαιά συναγωγή στο Κάιρο της Αιγύπτου και μεταφέρθηκαν στο βρετανικό πανεπιστήμιο κατά το τέλος του 19ου αιώνα. Τα χειρόγραφα αυτά, τα οποία αποτελούν τη λεγόμενη «συλλογή Genizah», βρίσκονται από τότε στη Βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ και πλέον είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική (online) μορφή, που επιτρέπει για πρώτη φορά την πλήρη αναζήτηση και έρευνά τους από κάθε ενδιαφερόμενο ερευνητή, στη διεύθυνση www.gbbj.org.
«Η μετάφραση της Εβραϊκής Βίβλου στα ελληνικά μεταξύ του 3ου και του 1ου αιώνα π.Χ. (από 70 Ιουδαίους λογίους) θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του ιουδαϊκού πολιτισμού. Χωρίς αυτήν, ο Χριστιανισμός ίσως να μην είχε εξαπλωθεί τόσο γρήγορα και με τόση επιτυχία, όπως συνέβη», δήλωσε ο Λάνγκε. «Θεωρείτο ότι οι Ιουδαίοι, για κάποιο λόγο, εγκατέλειψαν την χρήση των ελληνικών μεταφράσεων και επέλεξαν να χρησιμοποιούν το πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο για δημόσια ανάγνωση στις συναγωγές, καθώς και για κατ’ οίκον μελέτη, ώσπου στη σύγχρονη εποχή η πίεση για χρήση της καθομιλουμένης (εβραϊκής) γλώσσας οδήγησε στην εισαγωγή της σε πολλές συναγωγές», πρόσθεσε.
Όμως η προσεκτική μελέτη των χειρογράφων στο Κέμπριτζ έφερε στο φως ορισμένα αποσπάσματα της Βίβλου στην ελληνική μετάφραση, γραμμένα με εβραϊκά γράμματα. Άλλα χειρόγραφα περιείχαν τμήματα μιας χαμένης ελληνικής μετάφρασης που έκανε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. ένας προσήλυτος στον Ιουδαϊσμό, ο οποίος ονομαζόταν Ακύλας. Τα σπαράγματα αυτών των χειρογράφων χρονολογούνται 1.000 περίπου χρόνια μετά την αρχική μετάφραση της Βίβλου στα ελληνικά, πράγμα που δείχνει ότι το ελληνικό κείμενο βρισκόταν ακόμα σε χρήση στις ελληνόφωνες συναγωγές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και σε άλλα μέρη.
Χειρόγραφα που βρίσκονται σε άλλες βιβλιοθήκες, επιβεβαίωσαν τα ανωτέρω στοιχεία από τα χειρόγραφα της συλλογής του Κέμπριτζ, καθιστώντας πλέον σαφές ότι μια ποικιλία ελληνικών μεταφράσεων της Βίβλου χρησιμοποιείτο μεταξύ των Ιουδαίων του Μεσαίωνα. Η νέα έρευνα έρχεται έτσι να ρίξει περισσότερο φως στη ζωή των Εβραίων στο Βυζάντιο, αλλά και να αναδείξει, σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές, την αμοιβαία επίδραση μεταξύ των ιουδαίων και των χριστιανών μεσαιωνικών διανοητών. Από ΑΠΕ.

Αντώνη Σαμαρά..... Ανοικτή επιστολή

 Δεν εξηγείται διαφορετικά. Αυτήν την ασθένεια την παράγει μόνη της, είναι κατά δική της (της ΝΔ) και της στοιχίζει κάθε φορά ακριβά.
Μιλάω για την συμπεριφορά των εκλεγμένων οργάνων της ΝΔ στον νομό μας, εδώ στα Ιωάννινα, αλλά πιστεύω  ότι αυτό συμβαίνει "καθ' άπασαν την επικράτεια". Είναι μια συμπεριφορά λίγο ως πολύ αφύσικη, ανώριμη και πάρα πολύ εγωιστική που μόνο κακό κάνει στο κόμμα και στους ΝΔκράτες. Kαι αν το κόμμα θέλει να πορεύεται κατ' αυτόν τον τρόπο να το πει και σ' εμάς για να ξέρουμε τι να κάνουμε.
Από της εκλογής του έχουμε να δούμε στα γραφεία της ΝΟΔΕ τον πρόσφατα εκλεγέντα πρόεδρο . Η μόνιμη δικαιολογία; Είναι στην δουλειά του. Μα αν έπρεπε να απουσιάζει συνέχεια στην δουλειά του γιατί δεν με ενημέρωσε νωρίτερα ώστε να μην τον ψηφίσω; Και στο κάτω-κάτω ο κομματικός μηχανισμός έχει ανάγκη από άτομα που να βλέπουν την υπόθεση σοβαρά και όχι σαν πάρεργο. Εγώ ήθελα έναν πρόεδρο που να μπορώ να τον βλέπω, αν όχι όποτε θέλω εγώ, τουλάχιστον κάποιες ώρες, κάποιων ημερών την εβδομάδα. Καλός και χρυσός ο Γραμματέας και κανά δυο άλλοι από τους εκλεγμένους (ποτέ δεν έχουμε δει περισσότερους στα γραφεία) αλλά εγώ θέλω τον πρόεδρο. Έστω τον αντιπρόεδρο, αλλά κι αυτός είναι στην δουλειά του. Τις απογευματινές ώρες για μας τους "χωριάτες" δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα Ιωάννινα (συγκοινωνίες, κατάσταση δρόμων, καιρικές συνθήκες και λοιπές δυσκολίες) και άρα δεν μπορούμε να κάνουμε την χάρη στον κύριο πρόεδρο να τον βλέπουμε "όταν αυτός μπορεί", άσε που και απόγευμα "έχει δουλειά". Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που επιζήτησαν την ψήφο μας. Ότι κάπου αποβλέπουν είναι φανερό αλλά τόσος εγωισμός πια ή ακολουθούμε, ακόμη και σήμερα την τακτική Καραμανλή του νεώτερου που έλεγε "δεν χρωστάω τίποτε, σε κανέναν" όπου, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, με το "κανένα" εννοούσε τον Νεοδημοκράτη, γιατί στους "νταβατζήδες" συμπεριφέρθηκε με το γάντι;
Αντώνη Σαμαρά δεν ξέρω τι και πώς σκέφτεσαι για το μέλλον του κόμματος που αντιπροσωπεύει ολόκληρη παράταξη. Δεν ξέρω πώς και με ποιους θα υλοποιήσεις τα σχέδιά σου αλλά αν και οι άλλοι πρόεδροι, των άλλων ΝΟΔΕ είναι ίδιοι (και δεν αναφέρομαι σε ποιοτικά χαρακτηριστικά) με τον δικό μας τότε.....τα πρόκοψες.
Αλήθεια, αυτός ο συμπατριώτης μας γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος τα βρίσκει όλα καλά στην όλη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού; Θα ακολουθήσει την ίδια τακτική του Ζαγορίτη που δεν τον είδαμε ποτέ στα γραφεία του κόμματος, γιατί βλέπεις έπρεπε να έχει συναντήσεις με την "αλητο-ελιτοκρατία" της πόλης μας κι εμείς του πέφταμε "λίγοι", ή θα ασχοληθεί στα σοβαρά με την οργάνωση και τους ΝΔκράτες;
Οι περιφερειάρχης και τομεάρχης του κόμματος για την περιοχή μας αντιλήφθηκαν άραγε ότι οι αποφάσεις για την  τακτική της ΝΟΔΕ (Ιωαννίνων τουλάχιστον) δεν λαμβάνονται όπως προβλέπει ο κανονισμός του κόμματος αλλά σε καφετέριες με την "μάζωξη" του ενός τρίτου (και πολύ είναι) των εκλεγμένων μελών; Ή μήπως κατάφεραν και σου πέρασαν, δια της διαβολής, ότι οι υπόλοιποι δεν είναι "Σαμαρικοί" και άρα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν οι γνώμες τους; Θα αποφασίσουν να δουλέψουν όπως πρέπει ή θα κάνουν τον τουρίστα και τον "κολλητό" του "κολλητού";
Αντώνη Σαμαρά περιμένουμε, με την νέα χρονιά, δραστικές κινήσεις σου στο κόμμα. Περιμένουμε από αλλαγή  νοοτροπίας μέχρι αλλαγή προσώπων. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν και τίποτε όσο έχεις δίπλα σου τον ΝΔκράτη. Μόνο κάνε γρήγορα γιατί.... "οι καιροί ου μενετοί".

Η κυβέρνηση με πιλότους, αλλά χωρίς σχέδιο πτήσεως.....

Μετρό χωρίς μηχανοδηγούς, αλλά κυβέρνηση με πιλότους
Πιλοτικά προγράμματα από υπουργούς και υφυπουργούς ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός, την ώρα που γινόταν γνωστό ότι την πρωτοχρονιά θα μείνουμε χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς και παρά το γεγονός ότι από την επίσημη ατζέντα του έλειπαν τα γνωστά ακανθώδη ζητήματα, ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα περί της κυβερνητικής αποφασιστικότητας.

Αναφέρθηκε στις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», που «είναι δίκαιες και ωφελούν τη χώρα, το κοινωνικό σύνολο και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αλλά που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεβολεύουν, θίγουν επί χρόνια εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα, όπου η απόφασή μας είναι δεδομένη και με διαβούλευση προχωράμε».

Κατά την γνώμη του κ. Παπανδρέου – και κόντρα στις απόψεις όλων των οικονομολόγων και του spread – το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, ενώ από το 2012 η χώρα θα ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Ήταν και μέρα απολογισμού η χθεσινή, καθώς ο πρωθυπουργός επέμεινε πως το 2010 «σταθήκαμε όρθιοι στη μεγαλύτερη κρίση του Ελληνισμού κατά την πρόσφατη ιστορία μας». Επισήμανε μάλιστα πως «αυτό το κατάφερε ο ελληνικός λαός, γιατί χωρίς την ωριμότητα του ελληνικού λαού καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει από μόνη της».

Είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά το υπουργικό συμβούλιο λειτούργησε σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Την ίδια ώρα, ο «ώριμος ελληνικός λαός» επληροφορείτο ότι οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού έδωσαν την χαριστική βολή στην χριστουγεννιάτικη αγορά, θα συνεχιστούν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά! Μια μέρα δηλαδή που ο κόσμος θα ήθελε να ξεσκάσει βγαίνοντας μια βόλτα χωρίς να ξοδέψει βενζίνη, η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο!

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργικό συμβούλιο απασχολήθηκε με τα προσφιλή του θέματα, όπως αυτό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε να μειωθεί (ξανά) η γραφειοκρατία στο Δημόσιο.

Καθώς επίσης και με το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, εφοδίων και εισροών, για αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με τους μεσάζοντες των αγροτικών προϊόντων, την διασταύρωση των τιμών και την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Δέκα νέα νομοσχέδια συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο – και υπό αυτήν την άποψη μπορεί να πει κανείς πως η μέρα ήταν παραγωγική. Αλλά προβλήματα σαν αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν λύνονται ούτε με νομοσχέδια, ούτε με νόμους.

Και οπωσδήποτε ούτε με πιλοτικά προγράμματα, όπως αυτά που ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς του, ζητώντας να φέρνει ο καθένας τους σε κάθε υπουργικό συμβούλιο και από ένα τέτοιο μεμονωμένο πιλοτικό πρόγραμμα επί ενός συγκεκριμένου κάθε φορά θέματος! Διότι τι να τους κάνεις τους… πιλότους αν δεν υπάρχουν μηχανοδηγοί;

Η μακαριότητα με την οποία κάποιοι εννοούν να παρακολουθούν την καταστροφή της χώρας, καθώς το μόνο που μοιάζει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου, αδιαφορώντας για την αύξηση του ΑΕΠ, οδηγεί τον τελευταίο καιρό σε «πονηρές σκέψεις».

Επί του προκειμένου, είχαμε και την δήλωση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη: «Η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία, αποτελεί για μας casus belli. Ομοίως, και η καθυστέρηση προσδιορισμού της ΑΟΖ, που αγγίζει τα όρια ενός προελαύνοντος ενδοτισμού. Η Κύπρος έδειξε τον δρόμο. Η Ελλάδα δείχνει να τον έχει χάσει. Πάντως, δεν θα τον βρει ο κ. Παπανδρέου τον δρόμο αυτόν στο Ερζερούμ».

Κοντολογίς, υπάρχει έντονα η αίσθηση πως κάτι μαγειρεύεται με σκοπό να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο – με οποιονδήποτε τρόπο.
 ελευθερη ζωνη

Γεώργιε (Γιωργάκη) Παπανδρέου ή είσαι ηλίθιος ή απλός πολιτικάντης!

Ασθενεί η μνήμη του πρωθυπουργού…

 
i
 
Rate This
Quantcast
«Να μας πείτε γιατί πήγατε σε πρόωρες εκλογές και αφήσατε τη βόμβα να σκάσει στα χέρια μας» ρωτούσε τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Παπανδρέου, στη Βουλή, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό. Επειδή έχει πολλές σκοτούρες στο κεφάλι του και είναι πιθανόν να ξεχνάει ακόμη και πως κάνεις ποδήλατο, να του θυμίσουμε εμείς. Ο κ.Παπανδρέου, κραύγαζε διαρκώς για εκλογές από τις αρχές του 2008 και μετά. Λίγους δηλαδή μόλις μήνες αφ’ ότου έγιναν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007. Τη μία με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου και το DVD που περιέφερε ο… –πρόδρομος των πακιστανών πωλητών DVD- εντιμότατος κ. Θέμος Αναστασιάδης, την άλλη με τη σκευωρία του Βατοπαιδίου, την Τρίτη με τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ κ.ο.κ. Όλα αυτά βόλευαν τον κ.Παπανδρέου, ο οποίος έκανε πως δεν άκουγε τον Καραμανλή που του έλεγε να συμφωνήσουν στην επανεκλογή Παπούλια, διότι η οικονομική κατάσταση της χώρας, λόγω της κρίσης δεν αντέχει συνεχώς εκλογές. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε τότε το μνημειώδες, πως δεν θα ψηφίσει Παπούλια παρά μόνον αφού έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές. Ματαίως προσπάθησε ο Καραμανλής να τον μεταπείσει. «Όχι, ο Παπούλιας είναι καλός πρόεδρος, προέρχεται και από το ΠΑΣΟΚ, αλλά προκειμένου να πάει η χώρα σε εκλογές δεν τον ψηφίζω», ήταν η απάντηση του κ.Παπανδρέου.  Τότε ο Καραμανλής ανταπάντησε πως θα πάει σε εκλογές έξι μήνες πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προκειμένου να μην χαθεί το κρίσιμο διάστημα του χειμώνα του 2008, σε μακρά προεκλογική περίοδο και η όποια νέα κυβέρνηση, να πάρει μέτρα για την οικονομία αμέσως. Ο κ.Παπανδρέου εξελέγη πανηγυρικά. Δεν πήρε μέτρα αμέσως. Άφησε να περάσουν εφτά μήνες λοιδορώντας τη χώρα στο εξωτερικό και τώρα αναρωτιέται γιατί πήγαμε σε πρόωρες εκλογές. Μπάς και μετάνιωσε που κέρδισε και θέλει να ξεχάσει

Και οι Κύπριοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Εκκλησία!

 Εκτύπωση | 29/12/2010 | Με τον Ανδρέα Προδρόμου στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Η Εκκλησία είναι η μόνη εναπομείνασα παρηγοριά και ελπίδα μας, η μόνη δύναμη αντίδρασης και αντίστασης στα ανόσια σχέδια ξένων -αλλά δυστυχώς και δικών μας- για την προώθηση και επιβολή μιας όποιας λύσης, αφού μέχρι και η Ελλάδα μάς έχει εγκαταλείψει στο έλεος της Βρετανίας και της Τουρκίας, που έχουν ως στόχο τους την υπόσκαψη και νόθευση -με πολλούς και διάφορους τρόπους- της πάγιας ελληνικότητάς μας και την αποδυνάμωση του αγωνιστικού μας φρονήματος. Η καταστροφική αυτή προσπάθεια επιδιώκεται και προωθείται:
1. Από τη μια με την προσπάθεια υπόσκαψης μέχρι και παραχάραξη της παιδείας και της ιστορίας μας, που ήταν και διακαής επιθυμία των Βρετανών αποικιοκρατών και από την άλλη με την εφαρμογή της προτροπής του ανθέλληνα Χ. Κίσιγκερ για την καταπολέμηση των Ελλήνων, από εκείνους που επιθυμούν την αποδυνάμωσή τους στις αρχές και τις αξίες της ζωής τους και του τρισχιλιετούς πολιτισμού τους, και συμπληρώνω εγώ, που ξεστράβωσε τον κόσμο.
2. Με την προσπάθεια ενοχοποίησης από τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, των Ε/κ με παραπλανητικά στοιχεία και αχρείαστες δηλώσεις για τα όσα δυσάρεστα και καταστροφικά συνέβησαν στην Κύπρο από τη Βρετανία και την Τουρκία από το 1950 μέχρι και σήμερα.
3. Με την υποβολή, αν όχι την επιβολή, στον κόσμο της ιδέας ότι οφείλει, στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και άλλων σύγχρονων ιδεοληψιών, να σταματήσει να πιστεύει στις αρχές και αξίες του αρχαιοελληνικού πολιτισμού του και της ελληνοχριστιανικής του παράδοσης, και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις χιλιάδες μεταναστών, χωρίς να αντιδρά στους άδικους χαρακτηρισμούς του ρατσιστή, σοβινιστή και ξενόφοβου που του αποδίδονται. Ο δυσανάλογα με τον πληθυσμό μας μεγάλος αριθμός μεταναστών ενεργεί στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας ως μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια συνοχής της ελληνοχριστιανικής μας κοινωνίας. Οι διαμαρτυρόμενοι για τον πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών, που καθιστούν την ημικατεχόμενη Κύπρο την πρώτη σε ποσοστό μεταναστών επί του πληθυσμού της από τις 27 της Ε.Ε., παρακαλούν και προκαλούν την Κυβέρνηση Χριστόφια να δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο των κρατών μελών της Ε.Ε. με το ποσοστό μεταναστών τους επί του πληθυσμού τους, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους και να μάθει ο κόσμος την πικρή αλήθεια.
4. Με την προσπάθεια συκοφαντίας και φίμωσης της Εκκλησίας από την Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και άλλους, επειδή προβαίνει διά του Προκαθημένου της σε αυστηρές δηλώσεις, ασκώντας την επιβεβλημένη κριτική της Κυβέρνησης τόσο για σοβαρά λάθη της όσο και για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου. Κάμνουν λάθος, τεράστιο λάθος, που αγγίζει τα όρια εθνικής προδοσίας, εκείνοι που επιδιώκουν τη φίμωση της Εκκλησίας για την άσχημη πορεία του εθνικού μας ζητήματος. Η Εκκλησία όχι μόνο δικαιούται αλλά υποχρεούται να έχει λόγο και να ασκεί ρόλο για την αίσια έκβαση και την πρόληψη συμφοράς στο εθνικό μας ζήτημα.
Η ανάμιξη της Εκκλησίας στην πορεία του εθνικού μας ζητήματος αποτελεί εθνική επιταγή, λόγω της μακροχρόνιας προσφοράς της στη διατήρηση του ελληνοχριστιανικού χαρακτήρα της Κύπρου και της κοινωνίας της, αλλά και λόγω της φύσης και του είδους της αποστολής της.
Είναι όχι μόνο ανιστόρητοι, αλλά και λίαν αχάριστοι και αγνώμονες όσοι καταφέρονται με λόγια και με έργα εναντίον της Εκκλησίας, επιδιώκοντας τη φίμωσή της. Η Εκκλησία, στην προσπάθειά της να βοηθήσει την Κυβέρνηση στο ομολογουμένως δύσκολο έργο της, αλλά και στην υποχρέωσή της να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, οφείλει από τη μια να κάνει πιο συχνή και έντονη την παρουσία της με την εποικοδομητική κριτική του έργου της Κυβέρνησης και από την άλλη (όπερ πιο επάναγκες) να αναλάβει μια εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας (διαθέτει ευτυχώς τα αναγκαία προς τούτο οικονομικά μέσα) για τη σκόπιμη βεβήλωση ή την πλήρη καταστροφή εκκλησιών και ιερών μονών που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη μας, ως και για την ολοσχερή εξάλειψη της ελληνοχριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην κατεχόμενη γη μας.
Είναι τώρα η ώρα της Εκκλησίας. Η Εκκλησία υποχρεούται να μπει ανάχωμα στον ολισθηρό δρόμο της Κυβέρνησης, αλλά και όλων εκείνων -δικών μας και ξένων- που απεργάζονται την τουρκοποίηση και το ξεπούλημα της ελληνικότητας της Κύπρου. Να κάνει η Εκκλησία ό,τι η Κυβέρνηση σκόπιμα αρνείται να κάνει. Να καταγγείλει την Τουρκία στον έξω κόσμο, αλλά κυρίως στα κράτη μέλη της Ε.Ε., στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. και να πει ποια είναι η Τουρκία, χωρίς το προσωπείο της ειρηνοποιού και πόσα και ποια εγκλήματα έπραξε και διαπράττει σε βάρος της Κύπρου και του λαού της - Ε/κ και Τ/κ. Να αποδείξει με αριθμούς ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι η ψευδώς προβαλλόμενη προστασία των Τ/κ, αλλά η εξαφάνιση και αντικατάστασή τους με τις χιλιάδες εποίκων που κουβάλησε στα κατεχόμενα, ως και η εν ευθέτω χρόνω -περίπτωση Αλεξανδρέττας- τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Η Ντόρα έβαλε το χεράκι της και στην περίπτωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

GREEK WIKILEAKS: Με τηλεφώνημα της Ντόρας στην ομόλογό της Τζίπι Λίβνι η αναγνώριση Θεόφιλου

Στις 17.12.2007 δόθηκαν στη δημοσιότητα πρακτικά συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Ισραηλινής κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ, με τη λιτή ανακοίνωση ότι: «Σε συνέχεια της απόφασης της 23ης Οκτωβρίου 2007 της Υπουργικής Επιτροπής –που συνεδρίασε για να εξετάσει το θέμα του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ– η κυβέρνηση ενέκρινε την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Θεοφίλου του 3ου ως Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ, στη θέση του Ειρηναίου του 1ου, σύμφωνα με την απόφαση της 22ας Αυγούστου 2005 της Ιεράς Συνόδου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πρακτικά, είναι η πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, υπουργού Ράφι Εϊτάν, να προσκομισθεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ (μαζί με ένα συστατικό κείμενο εξηγήσεων για την απόφαση αναγνώρισης του Θεόφιλου), ένα συνημμένο γράμμα από τον ίδιο τον κληρικό, στο οποίο θα παρουσιάζει λεπτομερώς τη στάση του σχετικά με τις υποχρεώσεις/δεσμεύσεις του έναντι του Κράτους του Ισραήλ!

Και μπορεί η Διεύθυνση Εκκλησιών του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. να πανηγύριζε θεωρώντας μεγάλη διπλωματική επιτυχία την αναγνώριση του Θεόφιλου, κομβικό σημείο όμως προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι διαδικασίες με βάση τις οποίες έγινε η ψευτοαναγνώρισή του ήταν τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη στην ομόλογό της Τζίπι Λίβνι, εκφράζοντας την ελπίδα της ότι η Ισραηλινή Κυβέρνηση θα τον αναγνωρίσει!!
Η σιδηρά κυρία του Ισραήλ, η δεύτερη γυναίκα πολιτικός στην ιστορία του κράτους μετά την Γκόλντα Μέιρ που ηγήθηκε ενός τόσο σημαντικού υπουργείου, εκμεταλλευόμενη και αναρριπίζοντας το «Ειρηναίος–γκέιτ», έπραξε και εισέπραξε προς ίδιον εθνικό όφελος. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του δικηγόρου του Πατριαρχείου κ. Ράμι Μούγκραμπι ότι αφενός «υπάρχουν τρεις αγοραπωλησίες ακινήτων που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς την αναγνώριση του Θεόφιλου» αφετέρου πως «το Πατριαρχείο είναι έτοιμο να κάνει αγοραπωλησίες με το Κράτος».
Το απροκάλυπτο όμως “δούναι για το λαβείν” επιβεβαιώνεται με την ενδοτική απόκριση του μοιχεπιβάτη Θεόφιλου στον υπουργό Roni Bar-Οn ότι το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της Σιωνίτιδας Εκκλησίας έχει βάση τον νόμο του Κράτους του Ισραήλ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αντιπατριαρχική συσπείρωση - βασικό γρανάζι της οποίας υπήρξε και ο Θεόφιλος - και που απέβλεπε στην ανατροπή του Πατριάρχη Ειρηναίου καθώς και η αντικανονική εισπήδηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο κλίμα της Σιωνίτιδας Εκκλησίας έγινε στο όνομα του Ιορδανικού νόμου του 1958 «τον διέποντα τα του θρόνου των Ιεροσολύμων» (δες επίσημο τριμηνιαίο περιοδικό «Ορθοδοξία» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τεύχος Απρίλιος – Ιούνιος 2005) χωρίς φυσικά να συντρέχουν οι προβλεπόμενοι συγκεκριμένοι λόγοι «αιρετικής εκτροπής ή σωματικής ανεπάρκειας ή πνευματικής ασθένειας» του άρθρου 27, όπως επί λέξει διατυπώνεται και στην γνωμάτευση του έγκριτου καθηγητή κ. Βλάσιου Φειδά.

Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε τα αδιάσειστα ντοκουμέντα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία (τα έγγραφα στο http://greeknation.blogspot.com/).

Επιτέλους ο Χριστόφιας εναντιώθηκε στον Νταβούτογλου

Χριστόφιας vs Νταβούντογλου - Παράνομος ο τουρκικός στρατός και όχι η συμφωνία με το Ισραήλ

Άκυρη και παράνομη με βάση το Διεθνές Δίκαιο είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο και όχι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος κ.Δημήτρης Χριστόφιας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. «Ο κ. Νταβούτογλου δεν νομιμοποιείται, ούτε με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ούτε με το Διεθνές Δίκαιο, να είναι τόσο κυνικός και τόσο αλαζόνας», δήλωσε ο πρόεδρος κ. Χριστόφιας.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία», υπογράμμισε, «είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα κυριαρχικά της καθήκοντα, με την υπογραφή διαφόρων Συμφωνιών, οι οποίες εκπηγάζουν ακριβώς από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως έχει εγκριθεί και συνομολογηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος Χριστόφιας υπέδειξε ότι εκείνος που παρανομεί είναι ο κ. Νταβούτογλου και η χώρα του.

Εθνικά Θέματα