Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ;


Μπορεῖτε νὰ μοῦ πεῖτε σᾶς παρακαλῶ πολὺ, ἂν μπορεῖ κάποιος νὰ ἔχει Πνευματικὸ μακριὰ ἀπὸ τὸν τόπο κατοικίας του, νὰ ἐξομολογεῖται σ'αὐτόν τηλεφωνικῶς, νὰ τοῦ διαβάζει ὁ Πνευματικὸς συγχωρητικὴ εὐχὴ, ἀλλὰ νὰ μὴν ὑπάρχει ἡ δυνατότητα ἐπιθέσεως τοῦ ἐπιτραχηλίου πάνω στὴν κεφαλὴ τοῦ ἐξομολογούμενου, καὶ αὐτὸ νὰ γίνεται μόνιμα;
Ἀπάντηση:
Περί τηλε-εξομολογήσεως καί μάλιστα μονίμως, χωρίς τή μεσολάβηση πετραχηλιοῦ, δέν ὑπάρχει καμμία μαρτυρία, ἀπό τότε πού ὑπάρχει τηλέφωνο. Ὅπως οὔτε καί περί ἐξομολογήσεως μετά συγχωρητικῆς εὐχῆς δι᾿ ἀλληλογραφίας. Ἄλλο εἶναι ἡ παροχή συμβουλῶν καί ὁδηγιῶν περί διαφόρων θεμάτων καί ἄλλο ἡ ἐξομολόγηση. Καί ἄν κάποιες φορές κατ᾿ ἐξαίρεσιν γίνεται ἐξομολόγηση γραπτή ἤ τηλεφωνική, δέν ἀκολουθεῖ καί ἄφεση ἁμαρτιῶν, διότι ἀπαιτεῖ πετραχῆλι.

Σύμφωνα μέ τήν ὀρθόδοξη δογματική ὅλα τά μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας ἔχουν στοιχεῖα αἰσθητά καί

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: «Ο ΦΙΛΟΠΑΠΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ»!!!




Στη φωτογραφία παραπάνω, ο Μητροπολίτης Σύρου (δεξιά) κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ακριτική Λήμνο
Στο αποκαλυπτικό μας θέμα με τις απαράδεκτες εικόνες του αράσοτου (!!!) Επισκόπου Δωδώνης Χρυσοστόμου, αναγνώστης κατήγγειλε τις απίστευτες ενέργειες ενός ακόμα Μητροπολίτη, του Σύρου Δωροθέου.
Αναλυτικά:
Ο άλλος ο παπάς είναι ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας, από τη Ζάκυνθο, φίλος του μητροπολίτη Δωδώνης-Ζακύνθου κλπ Χρυσοστόμου Συνετού. Με ποια ιδιότητα ταξίδεψε στην Κίνα; Ποιος του πλήρωσε τα χρήματα; Η Εκκλησία, δηλαδή εμείς οι εκκλησιαζόμενοι με το κεράκι μας....

Τα ίδια με τα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα. Ο φιλοπαπικός μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος έχει καταντήσει γυρολόγος.

Δεν έχει ενορίες χωρίς παπά ή εορτάζουσες ενορίες στη μητρόπολή του, αλλά πηγαίνει σε γέροντες αρχιερείς ανά την Ελλάδα, σε πανηγύρια και σε ονομαστικές εορτές, για να μαζεύει ψήφους από τα γερόντια για να γίνει αρχιεπίσκοπος μεθαύριο! 
Προχθές του Αγίου Πνεύματος, ενώ έχει ένα σωρό ενοριακούς ναούς και παρεκκλήσια στη Μητρόπολη Σύρου που εορτάζουν ανήμερα της

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΡΑΣΟΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ!



ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε αυτή την ανάρτηση με μία αναφορά σε διάφορους απατεώνες του Διαδικτύου και των ΜΜΕ γενικότερα. Το λέμε αυτό, διότι η χθεσινή αποκαλυπτική μας ανάρτηση σχετικά με τα «κατορθώματα» του Δωδώνης ΧρυσόστομουΕΚΛΑΠΗ σχεδόν από το σύνολο των ιστοσελίδων, χωρίς καμία αναφορά στην αρχική πηγή! Μάλιστα, είχαν το θράσος να αντιγράψουν ΕΠΙ ΛΕΞΗ το κείμενό μας, χωρίς φυσικά να βάλουν από πού προέρχεται!
Λυπούμαστε για την κατάντια τους, αλλά δεν θα τους ακολουθήσουμε: Εδώ μέσα ποτέ δεν «ξεχάσαμε» να αναφέρουμε την πηγή προέλευσης άρθρων που βρήκαμε από άλλους ιστότοπους. Κι όποτε το κάναμε χωρίς πρόθεση, επανορθώσαμε άμεσα. Θα κάνουν άραγε το ίδιο και οι «κλεφτοκοτάδες» του Διαδικτύου...;
Στο θέμα μας τώρα: Όχι μόνο δεν...ιδρώνει το αυτί του προκλητικού Δωδώνης, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΡΑΣΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΣ έτσι την Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία, την οποία και εκπροσωπεί επισήμως!!!
Δείτε νέες φωτογραφίες του που βρήκαμε εδώ, όπου μπορείτε να

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ - ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!


Ο καιρός «σκεπτικός», μελαγχολικός, συννε­φιασμένος. Πότε-πότε στάλες ψιλής βρο­χής συνεπλήρωναν το όλο σκηνικό της ακατάστατης αυτής ημέρας της 2ας Μαΐου 1987 και παραμο­νής της παλλεσβιακής πανήγυρης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μανταμάδου.Οι χριστιανοί απ’ όλο το νησί, αψη­φώντας τις κακές καιρικές συνθήκες, με τα πόδια, μικρά μικρά πολύχρωμα αν­θρώπινα ρυάκια, έτρεχαν προς την «θάλασσα» αυτή της ελπίδας, στον Ταξιάρ­χη Μανταμάδου, οδηγούμενοι, θαρρείς, κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές από κά­ποιο αστέρι μαγικό, όμοιο μ' αυτό που οδήγησε τους Μάγους προς την Φάτνη.
 
Απ' όλο το βορειοδυτικό μέρος του Νησιού μας, για να έλθουν οι προσκυνητές με τα πόδια στον Ταξιάρχη Μαντα­μάδου, θα πρέπη να περάσουν απαραι­τήτως μέσα από την κωμόπολη της Α­γίας Παρασκευής, δώδεκα χιλιόμετρα α­πόσταση από τον Μανταμάδο. Εκεί ξε­κουράζονται για

eleni.ipirotisa@gmail.com

Το μυστικο δάνειο της κυβερνήσεως Σκουλούδη από την Γερμανία κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο και οι πολιτικές του επιπτώσεις (1915-1917)

Στέφανος Σκουλούδης
Η Ελλάδα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω του ανταγωνισμού με την Τουρκία για την ναυτική υπεροπλία στο Αιγαίο. Ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος και η κυβέρνηση του βρισκόταν σε αναζήτηση σύναψης δανείου. Στις 23 Νοεμβρίου 1914 ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Γερμανία Θεοτόκης τηλεγράφησε στον Βενιζέλο ότι τον είχαν πλησιάσει ανώτατοι Γερμανοί ιθύνοντες (Zimmermann) και τον είχαν διαβεβαιώσει πως η Γερμανία μπορούσε να συνάψει ένα δάνειο 20 με 25 εκατομμύρια μάρκα με την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευόταν ότι η Ελλάδα θα παρέμενε ουδέτερη κατά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ο Θεοτόκης ο ίδιος δήλωσε προς τον Zimmermann πως πολύ δύσκολα θα δεχόταν έναν τόσο γενικόλογο και δεσμευτικό όρο η κυβέρνηση του. Ο Βενιζέλος απάντησε αμέσως αρνητικά στο τηλεγράφημα, δηλώνοντας πως δεν μπορούσε να απεμπολήσει ένα τόσο σοβαρό Εθνικό δικαίωμα. Άλλωστε η πολιτική του στα επόμενα χρόνια θα ήταν ακριβώς η εμπλοκή της Ελλάδας και η συστράτευση της στο στρατόπεδο της Αντάντ. 

Κατά τον χρόνο που ακολούθησε οι οικονομικές δυσκολίες μεγάλωσαν για τις Ελληνικές κυβερνήσεις και κορυφώθηκαν στα τέλη του 1915 λόγω των μεγάλων εξόδων και δαπανών που απαιτούσε η Ελληνική επιστράτευση. Η κυβέρνηση Σκουλούδη απευθύνθηκε εναγωνίως προς τις κυβερνήσεις της Αντάντ ζητώντας επειγόντως 10 εκατομμύρια δρχ.  αλλά τόσο η Αγγλία όσο και η Γαλλία αρνήθηκαν να δώσουν άμεσα προβάλλοντας μια σειρά από όρους και αξιώσεις, με απώτερο σκοπό να εκβιάσουν τον Βασιλιά ώστε να υποκύψει και να εγκαταλείψει την ουδετερότητα υπέρ αυτών. Την ίδια στιγμή η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα είχε "παγώσει" λόγω του συμμαχικού αποκλεισμού στο λιμάνι του Πειραιά που ήδη είχε προκαλέσει στην Αθήνα έλλειψη σε βασικά αγαθά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σκουλούδη εκ των υστέρων, η οικονομική

eleni.ipirotisa@gmail.com

Να σου πω εγώ γιατί δέν αλλάζει η Ελλάδα!!

Μιά ανάρτηση από τό face-book.

"Mία μικρή παρένθεση στήν σιωπή μου.
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
(Τίποτα δέν τέλειωσε χθές.Ολα τώρα πραγματικά αρχίζουν)

<Οταν κατέθεσα τό σχέδιο νόμου γιά τήν αναδιάρθρωση στήν ΕΡΤ τόν Αύγουστο τού 2011 ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ Βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα>!!
Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ.Μόσιαλος πού προσπάθησε νά αλλάξει τήν αμαρτωλή ΕΡΤ,μέ αυτήν τήν δημόσια δήλωσή του τά είπε όλα!!.Περιέγραψε σύντομα και μέ απλά λόγια τόν πυρήνα τού προβλήματος τού Νεοελληνικού κράτους.Ενα πελατειακό βουλευτικό πολιτικό σύστημα 180 ετών από συστάσεως τού Νεοελληνικού κράτους.Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο,ακόμα καί όταν δέν έχει!Και ο Βουλευτής-ΒΟΛΕΥΤΗΣ,δικαιώνει τόν πελάτη.Ετσι ώστε ο πελάτης νά τόν ξαναστείλει στήν Βουλή.Αυτό είναι τό παιγχνίδι πού παίζεται σέ αυτήν τήν Χώρα 180 χρόνια τώρα.Σε όλα τά επίπεδα.Οι Βουλευτές,δεξιοί,κεντρώοι,κεντροαριστεροί,αριστεροί.Τό ίδιο και οί πελάτες.Δεξιοί,κεντρώοι,κεντροαριστεροί,αριστεροί.Ο νέος ΒΟΛΕΥΤΗΣ,αριστερός Τσίπρας,πλειοδοτεί πιά καί έχει πάρει κεφάλι,σέ αυτό τό πολιτικό παιγχνίδι τών 180 ετών,έναντι τών άλλων ΒΟΛΕΥΤΩΝ.Τών άλλων Βολευτών,πού βρίσκονται σέ μία πραγματική σύγκρουση μέ τόν πραγματικό ΒΟΛΕΥΤΙΚΟ εαυτό τους.Θέλουν νά αντισταθούν στήν πλειοδοσία Τσίπρα,διά τής δικής τους πλειοδοσίας πρός τούς ίδιους πελάτες,αλλά εμποδίζονται καθώς έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις έναντι τών Ευρωπαίων δανειστών,προκειμένου νά αλλάξουν αυτό τό σάπιο κράτος και τό σαπισμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.Αυτή ή αντίφαση είναι πού δημιουργεί και θά δημιουργεί μία λανθάνουσα,αλλά καί πολλές φορές άμεσα εκδηλούμενη πολιτική αστάθεια πού υπάρχει και θά υπάρχει γιά πάρα-πολύ καιρό ακόμα.
....Τό έργο θά έχει πολλές ακόμα συνέχειες και θά είναι <συναρπαστικό>
Τουλάχιστον...δέν θά πλήξουμε.

ΠΟΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ;
H Tρικομματική κυβέρνηση ήταν μία προσπάθεια νά δείξουμε στούς Ευρωπαίους πώς δήθεν έχουμε τήν πολιτική βούληση νά αλλάξουμε αυτό τό πελατειακό κράτος μπουρδέλο πού έχουμε στήσει εδώ και 35 χρόνια,πάλι μέ δανεικά.Τό πελατειακό 
κράτος όμως λειτουργεί εδώ και 180 χρόνια και δέν είναι τωρινό φαινόμενο.Δηλαδή

eleni.ipirotisa@gmail.com

eleni.ipirotisa@gmail.com


Εκλογές βίας και νοθείας στην Αλβανία

Τέσσερα χρόνια μετά την οριακή (και κατά πολλούς αμφισβητούμενη) ήττα του στις αμφίρροπες εκλογές του 2009, ο Eντι Ράμα επανήλθε στη μάχη της κάλπης και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πήρε τη ρεβάνς από το «κουρασμένο» καθεστώς Μπερίσα, αυτήν τη φορά μάλιστα θριαμβεύοντας με διαφορά αρκετών ποσοστιαίων μονάδων.
Ο 48χρονος Ράμα, ηγέτης του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κόμματος, νίκησε κατά κράτος στις εκλογές της Κυριακής, εξασφαλίζοντας περισσότερες από 80 έδρες (σε σύνολο 140) και παραμερίζοντας το δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα του 68χρονου Σαλί Μπερίσα, ο οποίος έτσι βλέπει την έξοδο έπειτα από οκτώ συναπτά έτη στην πρωθυπουργία και περί τις δύο δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. «Οπλισμένος» με διαπιστευτήρια εκσυγχρονιστικά και προφίλ φιλοευρωπαϊκό, ο Ράμα, μέχρι πρότινος δήμαρχος των Τιράνων, επικράτησε ως επικεφαλής ενός συνασπισμού συνολικά 37 κομμάτων με την ονομασία «Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία», έχοντας τη στήριξη και της ελληνικής μειονότητας. Η εκλογική διαδικασία ωστόσο, πιστή στην αλβανική «παράδοση» των τελευταίων δύο δεκαετιών, σημαδεύτηκε από καταγγελίες περί νοθείας και από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών των αντίπαλων κομμάτων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 53χρονου (ψηφοφόρου των Σοσιαλιστών) και τον σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον τριών ατόμων (μεταξύ αυτών και ενός υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος). Από το 1991 και μετά, στην Αλβανία δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές που να μην έχουν αμαυρωθεί από περιστατικά βίας και νοθείας. Συγκρινόμενα με αντίστοιχες πολύνεκρες σκηνές του παρελθόντος, τα επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου θα μπορούσαν ίσως να θεωρηθούν «πταίσματα», αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και έτσι, τα όποια «πταίσματα» δεν προάγουν ούτε τη Δημοκρατία, ούτε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που οι εκλογές της Κυριακής ήταν ακριβώς αυτό: ένα «σημαντικό τεστ» δημοκρατίας από το οποίο πρόκειται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό και η μελλοντική ένταξη της χώρας στην ενωμένη ευρωπαϊκή οικογένεια των «27». Τα Τίρανα έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα προς τις Βρυξέλλες ήδη από το 2009, χωρίς ωστόσο να τους έχει μέχρι στιγμής αναγνωριστεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Αντιθέτως, η γειτονική Κροατία ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ΕΕ την 1η Ιουλίου. Η εικόνα της αλβανικής πολιτικής σκηνής η πλούσια σε ρεβανσισμούς, προσωπικές βεντέτες, υποθέσεις διαφθοράς και πελατειακές «ακρότητες» γεννά δεύτερες σκέψεις στους Ευρωπαίους, οι οποίοι λογικό είναι να διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις.
The body of Gjon Gjoni, 53, who was shot in an exchange of gunfire close to a polling station in Lac, 37 miles (60 kilometers) northwest of capital Tirana, Sunday, June 23, 2013 as Albania is holding parliamentary elections. There were few immediate details, but a police spokesman said that Gjon Gjoni, died after being shot in an exchange of fire with Mhill Fufi, 49, a candidate for Berisha's governing Democratic Party. An opposition party leader identified Gjoni as a supporter. Another man, Kastriot Fufi, was also injured. It was not immediately clear if he and the candidate were related. The shooting in the city of Lac started with an argument, said police spokesman Tefik Sulejmani, who gave few other details.(AP Photo/STR)
Ο 53χρονος Gjon Gjoni πυροβολήθηκε έξω από εκλογικό τμήμα του Lac από τον 49χρονο Mhill Fufi, υποψήφιο με το Δημοκρατικό Κόμμα του Sali Berisha.
Υπό αυτό το πρίσμα διαμορφώνονται και οι μεγάλες προκλήσεις της επερχόμενης θητείας Ράμα. Ο 48χρονος έρχεται να αναλάβει τα ηνία σε μια περίοδο στασιμότητας, με την αποστολή να αναζωογονήσει συνολικά τη χώρα (οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά). Η εποχή Μπερίσα φέρεται να έχει κάνει τον κύκλο της (μάλιστα κάποιοι προβλέπουν την οριστική συνταξιοδότηση του 68χρονου) και η αλλαγή φρουράς συνοδεύεται από νέες προσδοκίες. Απέναντι στους Ευρωπαίους, ο 48χρονος Ράμα θα κληθεί να παρουσιάσει «δημοκρατικά διαπιστευτήρια», κοινώς να αποδείξει πως η Αλβανία της μετα-Μπερίσα εποχής λειτουργεί πάνω σε θεμέλια ευνομίας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Παράλληλα, θα πρέπει, ως πρωθυπουργός πια, να αποφύγει τα δωράκια υπέρ των ημετέρων και τις πρακτικές ρεβανσισμού κατά των ηττημένων, πρακτικές που απειλούν να κάνουν την εμφάνισή τους δεδομένου ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν «προηγούμενα». Υπενθυμίζεται πως κατά τις επεισοδιακές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2011 είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ συνολικά τα τελευταία 20 χρόνια οι σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είχαν επανειλημμένως ξεφύγει από τα όρια της πολιτικής ορθότητας με ευθύνη και των δύο πλευρών.
Κατά τα λοιπά, στο μέτωπο της οικονομίας η Αλβανία μπορεί να έχει αποφύγει την ύφεση, αλλά μάλλον δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Ο μέσος μισθός δεν ξεπερνά τα 330 δολ. μηνιαίως, η ανεργία φλερτάρει ανεπισήμως με το 30% και το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί σημαντικά (προκαλώντας επικριτικά σχόλια από την Παγκόσμια Τράπεζα), ενώ και οι ξένες επενδύσεις «σηκώνουν» βελτίωση.
Πηγή

eleni.ipirotisa@gmail.com

Ἡ ἐλευθερία, ὁ ἐλεύθερος ἄνθρωπος καὶ ἡ εὐθύνη.

Ἡ ἐλευθερία, ὁ ἐλεύθερος ἄνθρωπος καὶ ἡ εὐθύνη.1
Ο ελεύθερος άνθρωπος
είναι συνήθως μόνος.
Αν η αγάπη είναι σκλαβιά,
τότε δεν είναι αγάπη.
 Ο ελεύθερος άνθρωπος έχει την αίσθηση
 της ειρηνικής σιγουριάς μέσα του.
Ο ελεύθερος άνθρωπος αρνείται να παρασυρθεί
από τις επιδοκιμασίες ή τις αποδοκιμασίες των άλλων.
 Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι απαλλαγμένος
από ρόλους που υπαγορεύουν,
ουσιαστικά,
τρόπους συμπεριφοράς.
 Ο ελεύθερος άνθρωπος είναι υπεύθυνος,
 χωρίς να ανησυχεί όμως
για τις εγωιστικές ερμηνείες των άλλων,
σχετικά με το τι είναι ευθύνη.
 Ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται
 πολίτης του κόσμου και ταυτόχρονα
 πολίτης της πιο μικρής κοινότητας
χωρίς να νοιάζεται το τι πιστεύουν οι άλλοι
για το πώς θα έπρεπε να αισθάνεται.
Ο ελεύθερος άνθρωπος αγαπά τους άλλους
 γι’ αυτό που είναι 
και όχι γι’ αυτό που θα τον βόλευε να είναι.
Αγαπά την ελευθερία του το ίδιο ακριβώς
 όσο και την ελευθερία των άλλων.
 Άνθρωπος που, με την συμπεριφορά του,
υποδουλώνει άλλους και στηρίζει
την υποτιθέμενη προσωπική του ελευθερία
 στην υποδούλωση άλλων ανθρώπων,
με διάφορους τρόπους,
δεν είναι στην ουσία ελεύθερος.
 Είναι σκλάβος του εγωισμού του.
 Και κάτι τελευταίο.
Είναι ανόητο να χάνετε τον καιρό σας,
 προσπαθώντας να αλλάξετε τη γνώμη
που έχουν οι άλλοι για σας.
Αρκεί απλά να είστε ο εαυτός σας. 
Υ. Γ:και προπαντός κανένας μας δεν είναι τέλειος!Ἡ ἐλευθερία, ὁ ἐλεύθερος ἄνθρωπος καὶ ἡ εὐθύνη.2

eleni.ipirotisa@gmail.com

Σοκ από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής>Τρία μεγάλα κόμματα και ένα μικρό πήραν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens!

Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ….και όχι μόνο, τα άρπαξαν από την Siemens

Πυρηνική βόμβα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος να ρίξει μια ακόμη βολη στο πολιτικό σκηνικό.



 Ο Γρηγοράκος μίλησε στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου στον Alpha 98,9 και ακούστε τι είπε ο γίγαντας>"Τρία μεγάλα κόμματα κι ένα μικρό πήραν χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens!..."
Αλλά ακόμη και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας (αμφότεροι μετείχαν στην αρμόδια Εξεταστική για την Siemens), κινήθηκε στην ίδια γραμμή!

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

Η εκπομπή της Γιάννας έγινε με αφορμή την ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με θέμα την συμφωνία των Σαμαρά-Στουρνάρα με την Siemens, η οποία έριξε στα μαλακά την γερμανική εταιρία αλλά ακόμη κι αυτή η συμφωνία δεν εφαρμόζεται!
Ακριβώς αυτό το σημείο είναι η Αχίλλειος Πτέρνα του Μεγάρου Μαξίμου που δίνει την ευκαιρία στην ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ να απειλούν την ΝΔ.
Αλήθεια ποιο είναι εκείνο το μικρό κόμμα που τα πήρε από την Siemems, όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί και μας μεταφέρει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγοράκος;
Καθότι τα 3 μεγάλα κόμματα είναι προφανώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός. Ποιο είναι αυτό το 3ο και μοιραίο για την συγκυβέρνηση Σαμαρά κόμμα;

Ρε μπας και οι Γερμανοί ζητάνε πίσω τα λεφτά που έδωσε η Siemens για λάδωμα στα κόμματα και τους πολιτικούς μας;
Και εφόσον οι Γερμανοί γνωρίζουν τα κόμματα που λαδώθηκαν μήπως οι μπαγάσηδες γνωρίζουν και τα πολιτικά πρόσωπα που τα πήραν για λογαριασμό των συγκεκριμένων κομμάτων;
Κι αν το γωρίζουν αυτό οι Γερμανοί, μήπως το γνωρίζουν και οι Αμερικάνοι οι οποίοι απεκάλυψαν τις μίζες της Siemens σε ολόκληρο τον κόσμο;
Κι αν οι Αμερικάνοι γνωρίζουν τους Ελληνες πολιτικούς που τα πήραν από την Siemens, μήπως γι αυτό και δεν τους έχουν σε καμία υπόληψη; Τι συμβαίνει εδώ;
Και πόση σχέση έχει η συγκεκριμένη υπόθεση με τα νέα κόμματα που ετοιμάζονται και την βίαιη ανατροπή του παρόντος πολιτικού-κομματικού σκηνικού;

θέλοντας να  υπογραμμίσουμε την μοναδικότητα του πολιτικού ανδρός τον οποίο τιμούν ταυτοχρόνως με την φιλία τους, ο μέντορας της Πετρούλας, Σταμάτης Μαλέλης, η Μαρία Ρεπούση, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, η ίδια η Πετρούλα αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός, του απένειμε τον τιμητικό τίτλο Πάστορας Κουβέλης.

Και είναι αλήθεια πως ο Κουβέλης κάνει ότι μπορεί για να υπερασπισθεί τον συγκεκριμένο τίτλο.

Την μεγάλη στόμφα του, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ έδειξε τις τελευταίες 48 ώρες με δύο επιθετικές κινήσεις: Η πρώτη ήταν η απουσία του από το γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Εurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, στο οποίο είχε προσκληθεί-ατυχώς χωρίς τον μεταφραστή του.

Η δεύτερη όμως κίνηση αγαπητέ μου αναγνώστα- βγαλμένη από το Ονομα του Ρόδου, τους διαδρόμους του Βατικανού και τα μονοπάτια του Αγίου Ορους που είναι απροσπέλαστα από τα ξυπόλητα γυναικεία πόδια- δεν έχει όμοιά της. Ασε που θα την ζήλευε ακόμη και το σατανικό μυαλό του Βενιζέλου.

  
Καθήστε λοιπόν αναπαυτικά, ανάψτε το πούρο σας και απολαύστε το ανάγνωσμα της Ιόλης Πιερίδη που ακολουθεί. Σας υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο Κουβέλης, όσο και ο Ρουπακιώτης είναι έγκριτοι νομικοί. Φυσικά την τριπλέτα συμπληρώνει ο Αντώνης Μανιτάκης.


 Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσε με τίποτε να χωνέψει την διαρκή ταπείνωση που είχε υποστεί από το Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Κάθε φορά που έβλεπε στο Mega την Μαρία Σπυράκη να μεταφέρει τις απόψεις του Μαξίμου για το αντιρατσιστικό, οι οποίες απαξίωναν το νομοσχέδιο του καθώς και τους νομικούς που είχαν κοπιάσει γι΄αυτό, ένιωθε μια έκρηξη οργής μέσα του. Το κεφάλι του κόντευε να σπάσει.

Ηξερε ότι έπρεπε να κρατήσει την ψυχραιμία του και να χτυπήσει στα γεμάτα την κατάλληλη στιγμή.

Μαζί με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Μανιτάκη, οι τρεις τους αποτελούν ένα νομικό think tank το οποίο με τις γνώσεις του μπορεί να προκαλέσει ηδονικές ρηγματώσεις στις νεαρές φοιτήτριες της Νομικής.

Ετσι λοιπόν από το πουθενά (για τους μη μυημένους) η ΔΗΜΑΡ θα επαναφέρει με μια ανακοίνωση-φωτιά την υπόθεση της Siemens  στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το "σκάνδαλο «Siemens» επαναφέρει ξαφνικά στην επικαιρότητα ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος (ΔΗΜΑΡ), ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση ως προς την πορεία υλοποίησης του περίφημου συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Α. Ξηροτύρη, Ν. Τσούκαλης υπενθυμίζουν τη δέσμευση της Siemens να διαθέσει 90 εκατ. ευρώ σε μια πενταετία από την υπογραφή της συμφωνίας (22/8/2012).

Επίσης, μεταξύ άλλων, πρέπει να εξασφαλίσει 100 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, να παρέχει και να συντηρεί ιατρικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να προβεί σε επένδυση 100 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση των 600 θέσεων εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Υπάρχει ακόμη και η πρόβλεψη ότι θα εξεταστεί και η πραγματοποίηση διαφόρων επενδύσεων, όπως π.χ. η κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα ύψους 60 εκατ. ευρώ και απασχόλησης 700 ατόμων.

Οι βουλευτές ρωτούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση της συμφωνίας, πόσες υποτροφίες δόθηκαν, σε ποια νοσοκομεία δόθηκε εξοπλισμός και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου. Ζητούν ακόμη να κατατεθούν αναλυτικά στη Βουλή τα σχετικά σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ακόμη και το εργοστάσιο που διατηρούσε η Siemens στη Θεσσαλονίκη έβαλε λουκέτο ήδη από το 2008.

Αυτή ήταν η ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι σύντροφοι του Αντώνη Ρουπακιώτη, το Νομοσχέδιο του οποίου δέχτηκε τα απαξιωτικά πυρά τόσο του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, όσο και του υπ. Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου.

  
Τι σχέση έχει όμως η υπόθεση της  Siemens με την απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντώνη Ρουπακιώτη;
-Δεν μπορούν να μας παραδίδουν μαθήματα Nομικής και συνταγματικότητας οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Siemens…

υποστήριζαν τελευταία στους συνομιλητές τους τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και ο Αντώνης Ρουπακιώτης αντιδρώντας στην απαξίωση του Νομοσχεδίου από το Μαξίμου.
Ώσπου έφτασε η ώρα από τα λόγια να περάσουν στην πράξη. Και η πράξη δεν είναι άλλη από την συγκεκριμένη ερώτηση για την συφωνία με την Siemens, που μοιάζει να έρχεται από το πουθενά εν μέσω success story και καθώς η Ολγα εκστασιασμένη περιμένει 17 εκατ. Τουρίστες.
   
Ο ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ, Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ
   
Tον Αύγουστο του 2012 η Αυγή της Κυριακής, κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Στα μαύρα ταμεία της Siemens ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού»

Το ρεπορτάζ αναφέρονταν στον καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, νομικό σύμβουλο του Σαμαρά και τότε ο καθηγητής απάντησε με επιστολή δήλωση προς την εφημερίδα με δικαστικό κλητήρα. Ολόκληρη η δήλωσή του:

Κύριοι,

Όσον αφορά στο δημοσίευμά σας της 26ης Αυγούστου, επιτρέψτε μου τα ακόλουθα:

Υπήρξα νομικός σύμβουλος και δικηγόρος πολλών εταιρειών και φυσικών προσώπων, ελληνικών και αλλοδαπών, ιδίως γερμανικών λόγω της γερμανικής πανεπιστημιακής μου παιδείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και η Siemens Ελλάς καθώς και η Siemens Γερμανίας και Αυστρίας, προς τις οποίες παρείχα ευόρκως και ευσυνειδήτως τις νομικές μου υπηρεσίες και των οποίων τις υποθέσεις χειρίστηκα μέχρι την περάτωσή τους, ως όφειλα (π.χ. διαιτησίες, δικαστικές διαφορές κ.λπ.), σύμφωνα με τις αρχές της δικηγορικής δεοντολογίας.

Το στο δημοσίευμά σας αναφερόμενο ποσό (30.000 μάρκα, δηλαδή 15.000 ευρώ, το οποίο εδηλώθη στην εφορία) αφορούσε αμοιβή την οποία μού κατέβαλε η μητρική εταιρεία (Siemens Μονάχου) για συμβουλευτική δικηγορική υπηρεσία, επισήμως, επωνύμως και διαφανώς στον λογαριασμό μου, από τράπεζα συνεργαζόμενη, όπως υποθέτω, με την πιο πάνω εταιρεία, χωρίς υπόγειες τραπεζικές διαδρομές, ποσό το οποίο αντιστοιχούσε -μάλλον στο κατώτερο επίπεδο- για νομικές υπηρεσίες καθηγητή Πανεπιστημίου. Το πιο πάνω ποσό, όπως και τις δικηγορικές μου δραστηριότητες, όχι μόνο δεν απέκρυψα, αλλά δήλωσα επισήμως και τολμώ να διατείνομαι ότι κοσμούν το επαγγελματικό βιογραφικό μου σημείωμα.

Όσον αφορά στη σχέση μου με τον κ. Χριστοφοράκο, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, όπως ήδη τόνισα και στο παρελθόν, δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία μας, όχι γιατί ήθελα και θέλω να παραστήσω τον προ Χριστού προφήτη ή τον "αντιστασιακό", όπως δυσφημιστικώς αναγράφεται στο δημοσίευμά σας, αλλά διότι "δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα". Έτσι, παρέμεινα για ένα διάστημα, μέχρι να διεκπεραιώσω τις δικηγορικές εκκρεμότητές μου και να μου καταγγελθεί η σύμβαση, οπότε και απήλθα. Κατά τα λοιπά, όλα τα σχόλια τα δυσφημιστικά, υβριστικά και άκρως προσβλητικά για το πρόσωπό μου, για τα οποία επιφυλάσσομαι, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι απάδουν πλήρως προς το δημοσιογραφικό ήθος, το ύφος και την παράδοση της εφημερίδας σας.

Με τιμή

Ι. Καράκωστας
   
Αυτά έγραφε ο Καράκωστας στην Αυγή για  να ακολουθήσει η απάντηση της εφημερίδας η οποία δείχνει τουλάχιστο άγνοια των γεγονότων.

Την παραθέτουμε:

Στην απάντησή του ο κ. Καράκωστας αποφεύγει να αναφέρει πότε αποχώρησε από τη Siemens. Τον περασμένο Ιούλιο έλεγε ότι έφυγε "σύντομα" αφότου ανέλαβε ο Μιχ. Χριστοφοράκος. Από τα έγγραφα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύεται ότι ο κ. Καράκωστας έλαβε 30.000 μάρκα από τα "μαύρα ταμεία" στις 23 Ιουλίου 1998, δηλαδή περίπου δύο χρόνια μετά την εγκατάσταση του κ. Χριστοφοράκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η όψιμη αναφορά του πως δεν μιλάμε "την ίδια γλώσσα με τον Χριστοφοράκο" ελέγχεται... Αν τότε ο κ. Καράκωστας δεν εγνώριζε τον τρόπο που ενεργούσε η Siemens (και πριν και κατά τη διάρκεια της διεύθυνσης Χριστοφοράκου), σήμερα, που αποκαλύπτεται η παράνομη δραστηριότητα, τι έχει να πει; Δεν γνώριζε και δεν έχει ευθύνη; Το επιχείρημα ότι περίμενε να του καταγγελθεί η σύμβαση, δηλαδή μεθόδευε να πάρει αποζημίωση, αφορά τον υπολογισμό των προσωπικών οικονομικών του, όχι όμως τη σταδιοδρομία ενός δημοσίου προσώπου.

Αυτά ως προς την ουσία της υπόθεσης. Γιατί τα περί "ήθους" κ.λπ. είναι προφανές ότι ο κ. Καράκωστας δεν είναι ο καταλληλότερος να παραδίδει μαθήματα...

"Α"

  Για πολλά λοιπόν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την ΔΗΜΑΡ, όχι όμως για έλλειψη νομικής επάρκειας αλλά και καλά ενημερωμένων αρχείων.
Εδώ ακριβώς που σκοντάφτει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της επιδερμικότητας, έλλειψης μεθοδικής δουλειάς και τσαπατσουλιάς που διαπνέει την Κουμουνδούρου στο σύνολό της.

Ο Κουβέλης και ο Ρουπακιώτης δεν χρειάστηκε καν να μπουν στον κόπο να διαβάσουν το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου μια και γνωρίζουν σαν την τσέπη τους τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αυτό της Siemens.

Γνωρίζουν λοιπόν ότι το σκάνδαλο της Siemens  είχε ξεκινήσει πριν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.
Τότε που κορυφαία στελέχη ήταν ο κ. Γεωργίου, αλλά και ο Χρήστος Καραβέλας.

Για τους δύο άνδρες-τους Χρήστο Καραβέλα και Ηλία Γεωργίου, πρώην αφεντικά της Siemens Ελλάδας αλλά και τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Καράκωστα τα ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ είναι αποκαλυπτικά.
Αποκαλυπτική λοιπόν η δημοσιογράφος στην ναυαρχίδα του άχαστου Ψυχάρη, ο οποίος μαντεύει ήδη τον επόμενο πρωθυπουργό.
Το πρώτο ρεπορτάζ είχε τίτλο «Μετέωρο το κατηγορώ» για Siemens”,  και αφορούσε την κλήση 11 μεγαλοστελεχών της  μητρικής  Siemens από τους Έλληνες ανακριτές. Δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ στις 15-7-2012 και ανάμεσα στα άλλα σημείωνε:

“Προβληματισμός υπάρχει εν τω μεταξύ στην ανάκριση στην Ελλάδα, αν κληθεί να καταθέσει, έστω ως μάρτυρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ι. Καράκωστας, ο οποίος εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της Siemens Ελλάς να αμείβεται από την εταιρεία στην Ελλάδα.
Ο προβληματισμός αφορά το γεγονός ότι παρείχε τις νομικές υπηρεσίες του την εποχή που ο τότε επικεφαλής του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου εμφανίζεται να μοιράζει εκατομμύρια γερμανικά μάρκα μέσω Ελβετίας, Βρετανίας αλλά και Ελλάδας σε δικαιούχους υπεράκτιων εταιρειών, καθηγητές Πανεπιστημίου (Ι. Γιαννίδης), αλλά και στον γνωστό Α. Roco, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με τον τέως υπουργό Αν. Μαντέλη. Τα χρήματα, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, μοιράστηκαν σε λογαριασμούς μελών της οικογένειας Γεωργίου και στον ίδιο, ενώ ψίχουλα φαίνεται ότι κατέληξαν σε δωροδοκούμενα στελέχη του ΟΤΕ. Προς έκπληξη των ανακριτών υπάρχει έμβασμα στελέχους του ΟΤΕ προς τον δωροδοκούντα!

Τα χρήματα διακινήθηκαν κυρίως μέσω της UBS και του λογαριασμού της Αντωνίας Μάρκου (480028.60).



Οι δεσμοί Γεωργίου - Καράκωστα-photo όμως ξεκινούν από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν εντοπίστηκε επιστολή με αίτημα του Ηλ. Γεωργίου προς τον καθηγητή Καράκωστα να γνωμοδοτήσει εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και μάλιστα γρήγορα, διότι ίσως «μετά την άνοιξη έχουμε εκλογές». Οι σχέσεις Γεωργίου με το πολιτικό σύστημα ήταν από τότε στενές, αφού εμφανίζεται να γνωρίζει από τον Ιανουάριο του 1993 ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάτι που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1993! ..”

Το δεύτερο ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής του Πάσχα, με τίτλο Eμπλοκή στην υπόθεση της  Siemens.

To αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο  ΒΗΜΑ της Κυριακής έδειχνε την έξοδο διαφυγής όλων των εμπλεκομένων στο περίφημο σκάνδαλο της Siemens. Mε απλά λόγια πάπαλα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο σύμβουλος κ. Άθως Στυλιανού που επιχείρησε επί έναν χρόνο να αποτιμήσει τυχόν βλαβη του ΟΤΕ-ο οποίος την επίμαχη περίοδο ανήκε στο Δημόσιο-δηλώνει αδυναμία να υπολογίσει όχι μόνο αν υπάρχει αλλά και το ύψος της! Έτσι για 16 πρώην στελέχη του ΟΤΕ η υπόθεση κλείνει τον Ιούλιο!

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή 13 Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens βρίσκονται ως κατηγορούμενοι στο κατώφλι των τριών ελλήνων ανακριτών-Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα.

Ανάμεσα στα πρώην στελέχη του ΟΤΕ για τα οποία ανοίγει ο δρόμος της αθώωσης βρίσκεται και ο Χρήστος Καραβέλας, ο τρίτος φυγάς της ιστορίας μετά τους Χριστοφοράκο και Γιουγκ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εν μέσω θεωριών συνομωσίας, φημών και θρύλων που κυκλοφορούν ακόμη και στα πιο απόμακρα μοναστήρια της Αντιπάρου, εδώ όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, o  οποίος αν μη τι άλλο διαθέτει και χιούμορ.

Όπως γράφει η Γιάννα Παπαδάκου «το κατηγορητήριο αναβιώνει όλο το σύστημα των πληρωμών μέσω του ψευδώνυμου «Franz» για τον Γεώργιο Σκαρπέλη του ΟΤΕ αλλά και περίεργων τοπωνυμίων που διατηρούσε ο Χρήστος Καραβέλας για λογαριασμούς του στην Ελβετία, όπως, «Υδρα», «Κορώνη» αλλά και «Ανοιξη»...»

Αυτά σημειώνει το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος ενώ από το περιβάλλον του Κουβέλη και του Ρουπακιώτη διαρρέουν δηκτικά:

-Kαλά τόσοι έγκριτοι νομικοί υπάρχουν στην Ελλάδα, γιατί θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να επιλέξει τον Καράκωστα;

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι πλέον η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα δεν είναι ένα παιγνίδι ισορροπιών αλλά ένα διαρκές παιγνίδι εκβιασμών!..
Στα πλαίσια αυτά ανοίγουν πλέον στόματα, εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι μακρύς ο δρόμος της Μέρκελ ως τις εκλογές...Ηδη αμερικανικά ΜΜΕ ερευνούν σε Ελλάδα και Γερμανία για τα πολιτικά πρόσωπα που λάδωσε η Siemens!

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αφ΄ενός μεν καλύπτει, αφ΄ετέρου χρησιμοποιούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε για να περάσουν τα ισοπεδωτικά για τους μισθούς και τις συντάξεις σχέδιά τους...
 Από την Ιόλη Πιερίδη
-

eleni.ipirotisa@gmail.com


Λέρος - Κως, μια εφορία δρόμος!


Σε κανένα σοβαρό κράτος δεν υπάρχουν ΔΟΥ. Δεν υπάρχουν ουρές στα ταμεία ή στα μητρώα για να περνάς ένα… ευχάριστο πρωϊνό, ούτε σε καλεί ο έφορος για συμβιβασμό. Στα σοβαρά κράτη δεν πηγαίνεις ποτέ στην εφορία. Έρχεται εκείνη σ΄εσένα αν δει ότι σε κάτι δεν είσαι εντάξει. Οπότε θα πρέπει να βρεις έναν καλό δικηγόρο, γιατί δεν την βγάζεις ούτε με περαίωση ούτε με διακανονισμό…
Για να μην έχουν εφορία σε κάθε γειτονιά, όμως, έχουν άλλα πράγματα: μηχανογράφηση παντού, διασύνδεση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, αυτόματη διασταύρωση στοιχείων, γενικευμένη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος, φορολόγηση στην πηγή, απλή και σταθερή νομοθεσία. Και τα κάνουν όλα ηλεκτρονικά: συναλλαγές, πληρωμές, υπογραφές στο σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με ελάχιστη έως μηδενική χαρτούρα.

Κάπου θέλησαν, και οι δικοί μας, να… εκσυγχρονιστούν! Και καταργούν διάφορες εφορίες, με τα γνωστά… αντικειμενικά κριτήρια, αναγκάζοντας τον πολίτη να κάνει ολόκληρο ταξίδι για ένα πιστοποιητικό. Χαμένες ώρες, χαμένο χρήμα, χαμένη ακόμα μια ευκαιρία πραγματικού εκσυγχρονισμού.
Κλείνει π.χ. η εφορία της Λέρου που εξυπηρετεί επίσης την Πάτμο, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι. Μένει η εφορία της Κω. Φυσικά οι εφοριακοί της Λέρου δεν απολύονται. Μεταφέρονται όλοι στην Κω! Άρα το μόνο «κέρδος» της Δημόσιας Διοίκησης είναι το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα του κτηρίου της εφορίας της Λέρου. Για να δούμε όμως και τη χασούρα της οικονομίας: θα πρέπει ο κάτοικος της Λέρου να περιμένει το πλοίο (από τον Πειραιά ή το τοπικό) που θα τον πάει στην Κω το απόγευμα όταν θα έχει κλείσει η εφορία! Θα πρέπει να διανυκτερεύσει εκεί, να πάει στην Εφορία την άλλη μέρα το πρωί και να περιμένει το πλοίο της επιστροφής, που, τον χειμώνα, αν έχει και φουρτούνα, μπορεί να είναι και σε μια βδομάδα! Από 1 έως 6 μέρες χαμένες, συν το κόστος του ταξιδιού και της διαμονής, για ένα παλιόχαρτο! Το φαντάζεστε; Έτσι θα πάρει μπροστά η παραγωγική μηχανή, έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί;

Αλλά τι τους νοιάζει τους χαρτογιακάδες του Υπουργείου; Αυτά τα πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του. Αυτός θα χάσει. Αυτός θα ταλαιπωρηθεί. Ο υπήκοος (δηλαδή υπάκουος) αυτού του σαδιστικού Κράτους που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε παρά μόνο για τα προνόμια των κομματικών πελατών, μπορεί να υπομένει τα πάντα, το έχει αποδείξει. Ας του κάνουμε ακόμα ένα τεστ αντοχής. Κι απ’ την άλλη, να τα κροκοδείλια δάκρυα για την Περιφέρεια που συρρικνώνεται, και να τα υποκριτικά λογύδρια για τα περήφανα ελληνικά νησιά και τους ακρίτες που φυλάνε το Αιγαίο!
Ως πού θα πάει αυτό; Το ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα περίπου 6 δις σε έργα μηχανοργάνωσης, για να μην μπορούν να είναι συνεδεδεμένα ούτε δύο διπλανά γραφεία στην ίδια ΔΟΥ! Με ποιον τρόπο θα επιβάλλουμε τον εκσυγχρονισμό σε όσους τον απεχθάνονται γιατί έτσι σταματάει η δική τους “δικτατορία της σφραγίδας” και τα… παρελκόμενα άνομα οφέλη; Πότε θα διαβάσουμε ότι καταργήθηκαν όλες οι εφορίες, όχι μόνο της Λέρου, γιατί πια δεν χρειάζεται ο πολίτης να πηγαίνει σ΄αυτές; 
Πόσα χρόνια από τη ζωή μας θα περάσουν μέχρι να ζήσουμε αυτό που άλλα κράτη απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες;

Το κάρο δεν μπαίνει πριν από το άλογο από άγνοια. Είναι μελετημένη κίνηση. Είναι η μόνη μελέτη στην οποία το Δημόσιο διαπρέπει. Έτσι παράγεται το μαύρο χρήμα, έτσι έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων οι «επίορκοι» αλλά και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Έτσι σχεδιάζονται όλα σ’ αυτόν τον τόπο. Εμείς θα μείνουμε άπραγοι, περιμένοντας το πλοίο για την Κω;

Θάνος Τζήμερος

eleni.ipirotisa@gmail.com

Μας κυβερνούν Αντίχριστοι και Ανθέλληνες !
Η ιστορία του σταυρού της Ελληνικής Σημαίας - Ποια άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν πάρει σειρά για κατάργηση του σταυρού;;; 
 Παναγιώτης Αποστόλου 




Η δουλοπρεπής-προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υλοποίησε άμεσα τη δέσμευσή της προς τον επικυρίαρχο Ερντογάν και ανακοίνωσε την αντισυνταγματική ανέγερση τεμένους (τζαμιού) στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός), προκειμένου τάχατες, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας όλα τα στίφη των Μουσουλμάνων που συνέρρευσαν χωρίς την συγκατάθεσή μας, τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας. Αυτή η απόφαση των προδοτών, θα έχει ως επακόλουθο να πληγούν επιπλέον, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας και θα οδηγήσει στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους. Γιατί έτσι, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και τα δυο μαζί ζουν και αναπνέουν από τον πατριωτισμό των Ελλήνων. «Διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», δηλαδή «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία». Επιπρόσθετα, είναι σίγουρο πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές, διότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί το «κάλεσμα» του ιμάμη, όπου θα καλεί αρκετές φορές την ημέρα τους Μουσουλμάνους για τη δημόσια προσευχή τους.

      Αυτούς τους άθλιους μοιρολάτρες και οσφυοκάμπτες της τρικομματικής κυβέρνησης, που υλοποιούν άλλη μια προδοτική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει μήτρα Ελληνική. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα η οποία γέννησε τις Σπαρτιάτισσες μάνες, οι οποίες παραδίδοντας την ασπίδα στα παιδιά τους, τα παρότρυναν «ή ταν ή επί τας». Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τις Σουλιώτισσες γυναίκες, οι οποίες σέρνοντας το χορό έπεσαν στο Ζάλογγο, προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαραίους, τους Φεραίους που βροντοφώναξαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

      Αυτή η απόφαση του «πατριώτη» Σαμαρά, είναι η συνέχεια πολιτικών αποφάσεων όλων των αντίχριστων και αντεθνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οι οποίες αργά αλλά σταθερά προσπάθησαν για την πλήρη αποδόμηση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα είναι οι εγχώριοι υπάλληλοι-εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και από ηθικές αξίες, αρετές, ελπίδα και οράματα για το λαό. Αυτές, οι αντίχριστες και αντεθνικές πολιτικές τους εκφράστηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν. Τότε, που αποκαλούσαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο αγύρτη. Τότε, που δήλωναν παρών στο άτυπο δημοψήφισμα για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες και στη συνέχεια πρόδωσαν αυτή τη θέση τους. Τότε, που δήλωναν πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»! Θυμάται, άραγε, αυτός ο λαός, ποιοι πολιτικοί και σε ποιους πολιτικούς χώρους, κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή των προσφύγων της Ελληνικής μας Κύπρου; Θυμάται, ποιοι προσπάθησαν μέσω των σχολικών βιβλίων να ονομάσουν τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό ανθρώπων στην παραλία της Σμύρνης; Θυμάται, εκείνους που προσπαθούν ντε και καλά να μας μάθουν Τούρκικα μέσω των τούρκικων σήριαλ, αλά Σουλεϊμάν ή μέσω νόμων εκμάθησης των τούρκικων στα σχολεία της Θράκης μας; Θυμάται αυτούς που χλεύασαν, προπηλάκισαν και εκδίωξαν από το σχολείο του Μέγα Δέρειου την ηρωίδα δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου; Θυμάται, θυμάται…..

      Ωστόσο, απώτερος στόχος του σατανικού σχεδίου, αυτών των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη, είναι να ξεριζώσουν την πίστη για την Ορθοδοξία, από τις καρδιές των Ελλήνων. Ο μεγάλος εχθρός τους, ήταν και είναι ο Σταυρός της Πίστεώς μας. Γι΄ αυτό, παλαιότερα, αφαίρεσαν το Σταυρό από το κοντάρι της σημαίας. Από τότε, στα δημόσια κτίρια, υπουργεία κτλ, η γαλανόλευκη κυματίζει πάνω σε κολοβό κοντάρι. Σταυρός πουθενά! Παλαιότερα, τέτοιες «προοδευτικές» φωνές (Σηφουνάκης) απεργάστηκαν την αφαίρεση του Σταυρού και από το επάνω αριστερό άκρο της σημαίας μας! Σήμερα, αυτά τα υποταγμένα ανδρείκελα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Έτσι, στην πρόσφατη παρέλαση της απελευθερωτικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μας, διακρίναμε το Ιερό Σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας, να εμφανίζεται ως κακόγουστη καρικατούρα, μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές και πουθενά δεν υπήρχε το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος τους.

      Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρων σε άκρων ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό και με καμάρι ο Ελληνικός λαός τραγουδούσε: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». Δυστυχώς, όμως, η πρώτη χειρουργική επέμβαση κατά του Ιερού μας Συμβόλου έγινε με το Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄), από την κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου καθιέρωσε ως επίσημη σημαία του Έθνους μας την σημαία του πολεμικού ναυτικού. Αυτό το επιχείρημα ήταν το τυρί στη φάκα και όπου ποντικός, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχτηκε την παραποίηση του Εθνικού του Συμβόλου. Έτσι, ο ενοχλητικός για τους παγκοσμιοποιητές Σταυρός, περιορίστηκε στο πάνω αριστερό άκρο της Σημαίας μας.

      Συνεπώς, Συνέλληνες, ο παγκόσμιος σιωνισμός, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη αντίσταση για την επιβολή των Αντιχριστιανικών τους σχεδίων, είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι, κατά πρώτον, δηλητηρίασε την κοινωνία μας με την είσοδο των εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αλώσει την εργασία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις γειτονιές μας, δημιουργώντας τους τώρα και επίσημους θρησκευτικούς χώρους, και κατά δεύτερον, η υλοποίηση της παντελούς αφαίρεσης του Σταυρού από τη Σημαία μας, θα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους πριν την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Έτσι, όταν οι αντιστάσεις θα έχουν μειωθεί, θα μπορέσουν να αφαιρέσουν πολύ πιο εύκολα τον «ενοχλητικό» Σταυρό και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως, η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα, χώρες δηλαδή με λιγότερο ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω από τους θεματοφύλακες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, απαιτήθηκε ο ωχαδερφισμός μας και ο ραγιαδισμός μας.

Θα ξυπνήσουμε επιτέλους, για να ξαναζωντανέψει μέσα μας η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας;
      

eleni.ipirotisa@gmail.com

Για ποιον στέλνουν μήνυμα οι Μασόνοι στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδας;;;
Εχετε κάποια ιδέα;;; 
 Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr



Οι Μασόνοι με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα καθήκοντα των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, αφού έχουν παρατηρηθεί «παρατυπίες» του καταστατικού της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Κατ’ επανάληψη έχουμε χαρακτηρίσει την αυτοαποκαλούμενη ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σαν ολοκληρωτική και φασιστική οργάνωση που περιφρονεί τις θεμελιώδεις τεκτονικές και δικαιοπολιτικές αξίες.

Έχουμε παρουσιάσει έγγραφά της που αποδεικνύουν άμεσα αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα έγγραφό της με το οποίο το συμβούλιό της αναστέλλει τα τεκτονικά δικαιώματα αδελφού επειδή του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Αυτό το έγγραφο απευθύνεται σε όλες τις στοές της ανά την Ελλάδα και αναφέρει το όνομα και την στοά του αδελφού.

Κατά πρώτον η Μεγάλη Στοά είναι δευτεροβάθμια οργάνωση και δεν έχει καμιά πειθαρχική η ανάλογη αρμοδιότητα επί των μελών των στοών (πρωτοβαθμίων οργανώσεων), που είναι αποκλειστικά αρμόδιες για τα μέλη τους. Κάθε αντίθετη διάταξη καταστατικού κλπ είναι αυτοδίκαια άκυρη.

Με την απόφασή της αυτή η ΜΣΤ, στην ουσία αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας, που υιοθετεί ο νομικός πολιτισμός μας, το οποίο θεωρεί ένα άνθρωπο αθώο μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.

Δεν γνωρίζουμε πολλά σωματεία τα οποία να αγνοούν το τεκμήριο αθωότητας και επί πλέον γνωρίζουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ’ αδ. και δεν υπήρξε ανάλογη μεταχείρισή τους.

Φαίνεται ότι η παράνομη διάταξη του καταστατικού τους, που διακρίνει τους ενδόξους από τους αδόξους, οι οποίοι πρέπει να λάβουν άδεια για την ομιλία τους, εφαρμόζεται αναλογικά και στα θέματα ποινικών διώξεων.

Οι παρανομίες των διοικήσεων της Αχαρνών έχουν αποτυπωθεί σε σειρά ολόκληρη δικαστικών αποφάσεων.

Οι διακηρύξεις τους για σεβασμό των νόμων του κράτους διαψεύδονται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Ελπίζουμε ότι η γνωστή ευαισθησία και αγωνιστικότητα των αδ. θα επαναφέρει την τήρηση και τον σεβασμό της νομιμότητας
".

Τώρα εσείς τι λέτε;;;

Για ποιον γίνεται όλος αυτός ο ντόρος και η πολεμική ενάντια στην Στοά Αχαρνών; Εχετε κάποια ιδέα για το ποιος είναι ο ... αδελφός που διέγραψαν ; Δεκτές όλες οι απόψεις...

ΥΓ.
Για να σας βοηθήσω, πολιτικός είναι και μας έχει πρήξει κυριολεκτικά με την ... αμνησία του!!!! Καλό σας βράδυ!!!
-