Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης Προωθείται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής



Προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους. Το νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμου του νομικού κόσμου ενάντια σε σειρά διατάξεων που, μεταξύ άλλων, καταργούν την υποχρεωτική παρουσία των δικηγόρων κατά τη σύνταξη μεταβιβάσεων ενώπιον συμβολαιογράφων, περιορίζουν τους μισθούς και ορισμένες άδειες των δικαστικών λειτουργών και τροποποιούν τις προϋποθέσεις για τη μετάθεση τους. 
Η σημαντικότερη υποχώρηση του υπουργείου, ήδη από την...

Νέα επίθεση ετοιμάζεται κατά της Κύπρου



Το άρθρο των Ταιμς, που καλεί την ελληνική κυβέρνηση , την κυβέρνηση του μνημονίου , να ασκήσει πιέσεις στους ελληνοκύπριους ώστε να υποχωρήσουν σε λύση εντός του έτους , δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος την οποία προσυπέγραψαν οι κρατούντες θα έχει τραγικές συνέπειες στα εθνικά μας θέματα.
Είναι φανερό πως θα ασκηθούν τρομερές πιέσεις για “κλείσιμο” θεμάτων που αποτελούν εμπόδιο σε ξένα συμφέροντα.
Πίσω από αυτή τη επίθεση βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία και οι συνεταίροι της στη περιοχή, που επιθυμούν λύση συνάδουσα στα συμφέροντα τους και στην επιδιωκόμενη επικυριαρχία που θέλουν να ασκούν στη Κύπρο με δεδομένη και την στρατιωτική παρουσία τους στο νησί , στις κατεχόμενες από αυτούς περιοχές των βάσεων.
Υπό αυτές τις συνθήκες , η Κύπρος οφείλει να ασκήσει πολυδιάστατη πολιτική και με την ευκαιρία του φυσικού αερίου να εμπλέξει στη περιοχή και...

FT: Η Ελλάδα κοντά στη χρεοκοπία!

Ο Χάρρυ (Κλυνν) σχολιάζει...

           

«Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα κρατούν χώρες της ευρωζώνης, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών, κυρίως με αξιολόγηση ΑΑΑ διαμηνύουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και την πίστη τους προς την Αθήνα, παρά την έγκριση του νέου μνημονίου.
Πιο σκληρές φέρονται η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φιλανδία, που πιέζουν ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει σε χρεοκοπία, όπως αναφέρει το newsbomb.gr
«Βρισκόμαστε κοντά στη χρεοκοπία», δηλώνει ευρωπαίος αξιωματούχος στην...

Παπανδρέου: "Ήρθε με διαγραφές και μ' αυτές... φεύγει!"


 Στις διαγραφές φαίνεται πως έχει αδυναμία ο Γιώργος.
Αρκεί να σας θυμίσουμε ότι με διαγραφές μπήκε και με διαγραφές βγαίνει από το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο Κώστας Σημίτης του έδωσε το «δαχτυλίδι» και επέλεξε να κάνει ποδαρικό στην ηγεσία του κόμματος με… διαγραφές.Τότε αν και «φρέσκος» πρόεδρος δεν δίστασε στο άψε σβήσε να διαγράψει δέκα βουλευτές εξαιτίας της εμπλοκής τους στην επίμαχη τροπολογία για το «Πόρτο Καρράς».
Είχε εκφράσει μάλιστα και τη δυσαρέσκειά του αλλά είχε αποδώσει το γεγονός σε «πολιτική αναγκαιότητα» για τη νέα πορεία του Κινήματος.
Και η ιστορία επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά σε...
μια δύσκολη περίοδο για το Κίνημα με τα κορυφαία στελέχη να έχουν δείξει στον Γιώργο την πόρτα της εξόδου μόνο που δεν υπολόγισαν πως εκείνος δεν θα φύγει μόνος του αλλά θα πάρει κι άλλους 21(!) μαζί του.
Φαίνεται ότι τώρα η «πολιτική αναγκαιότητα» είναι η τελική πορεία για τη διάλυση του κινήματος!
Θα σκέφτεται κάτι καινούργιο, ίσως!

Πολ Τόμσεν: Ο δολοφόνος της Ελλάδας κυκλοφορεί ελεύθερος! Ως πότε;

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει - Το Βιογραφικό του - Από που λαμβάνει εντολές; - Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων!


Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση! Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds!

Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος! 

Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας!

Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού...

ΕΛΟΝΟΣΙΑ, ΨΩΡΑ, ΛΥΣΣΑ, ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΙΤΙΑ; Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!


 

* Ελονοσία, λύσσα και ψώρα απειλούν τη δημόσια υγεία!
* η διακοπή της δωρεάν χορήγησης αποστειρωμένων συριγγών και η έξαρση της οικονομικής εξαθλίωσης, έχει αυξήσει κατά 52,7% τα κρούσματα του AIDS μέσα στο 2011!
*ακόμη και με προσωπικά τους έξοδα οι γιατροί καλύπτουν το κόστος για την φροντίδα των πασχόντων



 Προκαλούν ανατριχίλα και φόβο όσα αποκαλύπτει ο γιατρός Μιχάλης-Άγγελος Άλμπαν

από τον Μάκη Βραχιολίδη
Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας εθνικής καταστροφής την οποία επέβαλε η τρόικα και –φευ- νομιμοποίησε το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την επονείδιστη ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής.
Η καταστροφή αφορά όμως και στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, καθώς οι σημαντικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, καθιστούν τη χώρα ευάλωτη και αδύναμη να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τις μεγάλες ανάγκες σε φάρμακα αλλά κυρίως την επέλαση ξεχασμένων ασθενειών και του AIDS που σαρώνουν ήδη τον τόπο!
Η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να ξεσπάσει επιδημία ελονοσίας ή ψώρας ενώ παράλληλα το AIDS  έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό! Δυστυχώς η Ελλάδα μεταβάλλεται σε τριτοκοσμική χώρα σε όλα τα επίπεδα. 
Οι διαπιστώσεις παγώνουν το αίμα:
Το 2011, δηλώθηκαν στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) 57 κρούσματα ελονοσίας, από τα οποία  27 σε...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Αυτό είναι ΟΛΟ το Μνημόνιο 2


                     

Βίαιες ανατροπές και πλήθος αλλαγών στην καθημερινότητα όλων των Ελλήνων προβλέπει το Μνημόνιο 2, το οποίο με την ψήφο 199 βουλευτών αποτελεί πλέον νόμο του κράτους...

Το diktionews.gr παρουσιάζει το πλήρες κείμενο (αποτελείται από 49 σελίδες) που αποτελεί μετάφραση του πρωτότυπου αγγλικού κειμένου.
 Διαβάστε το με προσοχή και θα κατανοήσετε τι πρόκειται να μας συμβαίνει μέρα με τη μέρα.


 πατήστε εδώ

Σωκράτης: Ο φιλόσοφος που καταδίκασαν οι Αθηναίοι αλλά αθώωσαν οι Αμερικανοί!

Σωκράτης, Πλάτων, Αθήνα, Έλληνας, φιλοσοφία, Νέα Υόρκη, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης
Σαν σήμερα λοιπόν, το 399 π. Χ, οι Αθηναίοι δικάζουν τον φιλόσοφο Σωκράτη, με βασική κατηγορία πως εισήγαγε καινά δαιμόνια και διέφθειρε τους νέους της Πολιτείας. Τελικά όπως όλοι ξέρουν, ο Σωκράτης καταδικάστηκε σε θάνατο, τον οποίον και αποδέχθηκε, ως πιστός στις αρχές του, και ως νομοταγής πολίτης.

Ο Σωκράτης ήταν γιός του Αθηναίου, Σωφρονίσκου και της Φαιναρέτης. Μεγαλώνοντας ακολούθησε όπως οι περισσότεροι νέοι της εποχής, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν λιθοξόος. Έτσι ο Σωκράτης ασχολήθηκε με την γλυπτική τέχνη, η οποία όμως όπως έδειξαν τα γεγονότα, δεν τον κέρδισε.
Στα 17 του χρόνια, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την φιλοσοφία μέσω του φιλοσόφου Αρχέλαου. Από τότε και όπως διαβάζουμε στην Απολογία του, ο Σωκράτης θεωρεί πως η φιλοσοφική είναι μία θεία εντολή. Αυτή η θεία εντολή είναι που τον κάνει παρορμητικό, με την έννοια του να πράττει όσα ήταν σωστά, και να αποφεύγει όσα...

Απειλούν να αυτοκτονήσουν εργαζόμενοι στον ΟΕΚ


Στο κενό απειλούν να πέσουν από τον β' όροφο του κτηρίου του ΟΕΚ δύο εργαζόμενοι του υπό κατάργηση Οργανισμού

Picture 0 for Απειλούν να αυτοκτονήσουν εργαζόμενοι στον ΟΕΚ
Δύο εργαζόμενοι του υπό κατάργηση Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) απειλούν να πέσουν στο κενό από το β' όροφο του κτηρίου του Οργανισμού στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

EΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: KΑΘ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ (ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ MOΛΙΣ 40ΔΙΣ).


  ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. "Το κόστος της ελληνικής οικονομίας είναι φορολογικο.."

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
OΦΕΙΛΗ ΜΟΝΟ 40 ΔΙΣ
"Το κόστος της ελληνικής οικονομίας είναι φορολογικο.."
Το πρόβλημα δεν είναι η φοροδιαφυγή, αλλά η ίδια η φορολογία!

"ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ"


Περί της διαφύλαξης του "πολιτικού κόστους"


Ο Παπαδήμος απ’ ότι φαίνεται δεν θα κάνει ευρύ ανασχηματισμό, όπως προέτρεχαν οι φήμες, αλλά παρ’ όλα αυτά η κουβέντα για κυβέρνηση τεχνοκρατών δεν λέει να εγκαταλείψει το προσκήνιο, γεγονός που προμηνύει ότι και τελικά δεν θα την αποφύγουμε.
Ένα από τα ατού μιας τέτοιας κυβέρνησης, όπως προβάλλεται μετ’ επιτάσεως στο δημόσιο λόγο, είναι η απουσία μέριμνας για το περίφημο πολιτικό κόστος, το οποίο και ανάγεται σε πρωταρχικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία και, για την κατ’ αυτούς, αποτελεσματικότητά της. Και λέγε, λέγε αρχίζει και περνάει και σε μεγαλύτερα ακροατήρια η αντίληψη αυτή, που εδώ που τα λέμε δεν είναι δα και πολύ δύσκολο.
Με τον τρόπο που κυβερνήθηκε η Ελλάδα τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά, το πολιτικό κόστος, το οποίο ανάγεται στη δυνατότητα επανεκλογής ενός...

Τι συνιστά μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή σήμερα;


Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη
«Η απάντηση, στο  τι συνιστά μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή σήμερα, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και δεν μπορεί να οριστεί με σαφήνεια. Υπάρχει μια αβεβαιότητα για το αν και πότε βρίσκουμε αυτό που αναζητούμε ή αν πετύχαμε σε αυτόν τον τομέα.  Στην έννοια της επιτυχίας συμπεριλαμβάνονται και άλλα στοιχεία, όπως η απελευθερωτική διαδικασία που περιλαμβάνει την αναζήτηση νέων κοινωνικών δεσμών, μορφών συνύπαρξης, συνεργασίας και αλληλεγγύης, τη δυνατότητα να εκφράζει το άτομο και να διεκδικεί την ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών του στο πλαίσιο της οικογένειας, η διασφάλιση της δικής του ζωής από επεμβάσεις άλλων».
Αυτό δηλώνει σήμερα  η κ. Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια και κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.
Η συνέντευξη
-Ποια είναι κατά την άποψή σας η μεγάλη αλλαγή στην έννοια της οικογένειας;
«Σήμερα οι άνθρωποι θεωρούν ορισμένα στοιχεία της ζωής τους ως ‘‘οικογενειακή ζωή’’ και νοιώθουν αφοσιωμένοι σε αυτές τις οικογένειες. Η μεγάλη αλλαγή στην έννοια της οικογένειας είναι ότι περάσαμε από μια τυπική, με τα δεσμά του αίματος ή του γάμου...

Στις 18 Φεβρουαρίου, είμαστε όλοι Έλληνες !

Στέργιος Ζυγούρας (mail)

Παγκόσμια διαδήλωση υπέρ του ελληνικού λαού οργανώνεται τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ.



Με κεντρικό σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες», ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη συνεννοούνται ώστε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου να υπάρξουν κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης

Είμαστε όλοι Έλληνες

Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς...

"Συνταγή Κίνας" από ΝΔ: "Καλή η λιτότητα αλλά πρέπει να δουλεύουμε και περισσότερο"!


Ένα κρίσιμο πολιτικό πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας, αρχίζει να διαφαίνεται στη ΝΔ της εποχής του Μνημονίου: Ενώ το κόμμα είναι ζαλισμένο ακόμα από την τρικυμία της Κυριακής και κανείς δεν ξέρει πότε θα συνέλθει - αν συνέλθει - έρχεται ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Νότης Μηταράκης και εκ των βασικών υπευθύνων της οικονομικής πολιτικής του κόμματος σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, στην εκπομπή του Jeff Randall και δηλώνει ότι ... καλώς έγιναν όσα έγιναν μέχρι στιγμής στην Ελλάδα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε εκτέλεση των εντολών της τρόϊκας!
Και ότι "Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ήταν απαραίτητα"! Πιο συγκεκριμένα ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας όπως χαρακτηρίστηκε από τα αγγλικά ΜΜΕ δήλωσε ότι «Η λιτότητα ήταν απαραίτητη, αλλά πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας, αλλιώς θα μπούμε σε μια βαθύτερη περίοδο ύφεσης».
Δηλαδή συνταγή Κίνας ή Ινδίας: Φτώχεια και υψηλή παραγωγικότητα από το εργατικό δυναμικό"!
Είναι γεγονός ότι στο πίσω κάθισμα μιας Bentley από αυτές που συνήθως κυκλοφορεί ή τουλάχιστον κυκλοφορούσε την πρώτη εποχή που είχε έρθει στην Ελλάδα από το City, ο Ν.Μηταράκης, μπορείς να λες και...

Ο Καραμανλής θα συναντηθεί με τους "21"... διαγραφέντες!



Ραντεβού απο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ζήτησαν χθες το πρωί οι 21 ανεξάρτητοι βουλευτές μετά την διαγραφή τους απο τη ΝΔ. 

Οπότε, σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνάντηση στο σπίτι του κ. Καραμανλή για να ζητήσουν την άποψή του και να συζητήσουν τα πολιτικά τεκταινόμενα.
Σημειώνεται, ότι οι πρώην γαλάζιοι 21 έχουν αποφασίσει να συγκροτηθούν ως κοινοβουλευτική ομάδα - κάτι που επιτρέπει ο κανονισμός της Βουλής από 11 βουλευτές και πάνω…! 

Η ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


andrianopoulos

Μόνο που η δειλία και τα λάθη είναι πάντα των άλλων! Όπως τώρα ο Ανδριανόπουλος, ποτέ κανένας πολιτικός στην Ελλάδα δεν θα παραδεχθεί τα δικά του λες και δεν υπήρξαν ποτέ πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές (με καθοριστική ψήφο), ΓΓ, Διευθυντές... Λες και δεν ήταν οι διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής νοοτροπίας.... Πάντα οι άλλοι, πάντα φταίχτης ο λαός! Κριτική εκ του ασφαλούς και ... αποστασιοποίηση! Και προτάσεις... Πολλές προτάσεις και ιδέες που, και αν ποτέ τους δοθεί η ευκαιρία, δεν πρόκειται να τις εφαρμόσουν. Οδυσσεύς    


Πολλά χρειάζονται διευκρίνιση για το ατέλειωτο σήριαλ της ελληνικής οικονομικής κρίσης και των λύσεων που προωθήθηκαν και τώρα προτείνονται. Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το ύψος τους ελληνικού ελλείμματος έκανα σαφές (και τηλεοπτικά ακόμη) την πεποίθησή μου πως λύσεις υπήρχαν – όχι όμως ανώδυνες.

Πάντα θα πρέπει να έχουμε ζωντανή στο μυαλό μας την πραγματικότητα πως στη...

«Γιατί η Ελλάδα και η Πορτογαλία πρέπει να πτωχεύσουν»…


Να αφεθεί η Ελλάδα και η Πορτογαλία να πτωχεύσουν εισηγούνται αναλυτές στα πλέον «σοβαρά» και «σημαίνοντα» σε παγκόσμιο επίπεδο έντυπα, όπως στους Financial Times, επισημαίνοντας σοβαρά επιχειρήματα αλλά επιδεικνύοντας σοβαρότατη άγνοια κινδύνου για το τι θα σήμαινε αυτό για τη γεωπολιτική υπόσταση αν όχι και για την οικονομική, της Ευρωζώνης.
Το άρθρο του Wolfgang Münchau με τίτλο «Why Greece and Portugal ought to go bankrupt» αποτελεί ενδεικτικό του όλου κλίματος αμφισβήτησης του πακέτου λύσης που έχει εκπονηθεί και έχει υιοθετηθεί από τη χώρα μας, κατόπιν της αφόρητης και απαράδεκτης πίεσης από τους δανειστές μας. Είναι τρομακτικό να αντιλαμβάνεται κανείς πως μετά τα όσα έχουν συμβεί υπάρχουν απόψεις οι οποίες καταδεικνύουν πως όλα πρόκειται να πάνε χαμένα. Είναι πραγματικά αδιανόητο την επομένη της ψήφισης των του νομοσχεδίου το οποίο σμπαράλιασε επισήμως – και καλά έκανε – τον φατριαρχικό δικομματισμό αλλά και τη μεσαία τάξη της χώρας μας αλλά κατέστρεψε και το κέντρο της Αθήνας, μέσω των ελληνόφωνων και μη Βανδάλων, να έρχονται οι ίδιοι οι οποίοι σε πίεσαν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και να σου λένε πως ότι και να κάνει δεν έχει πλέον νόημα… δικαιώνοντας στην ουσία αυτούς που αρνήθηκαν να ψηφίσουν «ναι»…

Το Eurogroup δίνει το... δαχτυλίδι

Του Αιμίλιου Περδικάρη 
Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή σκυτάλης στο ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει. Η προσεχής συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το ορόσημο: με την επιστροφή του Ευ. Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες και το «κλείσιμο» του PSI, οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας θα επισπευσθούν, καθώς η διεξαγωγή των εκλογών τον Απρίλιο – όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – κινδυνεύει να φέρει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του προ τετελεσμένων. 

Το «σύνθημα» έδωσε, άλλωστε, χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος: ζήτησε να γίνει εκλογή του νέου προέδρου από ένα κομματικό όργανο με διαδικασίες-εξπρές μετά το Eurogroup και το σενάριο αυτό φαντάζει το πιθανότερο στην περίπτωση που ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι, τελικώς, ο μοναδικός υποψήφιος. Σε κάθε περίπτωση, τα κορυφαία στελέχη – και ο...

Κρίστοφ Λάιτλ: «Πουλήστε νησιά σε ένδειξη καλής θέλησης»

      

Έκπληξη προκαλεί η πρόταση του προέδρου του αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.

«Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας την...

Θέλουν να τα πουλήσουμε


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο της ΝΥΤ καθώς όχι μόνο προσπαθεί να αποκαταστήσει το πρόσωπο της Ελλάδας αλλά αποκαλύπτει τις βλέψεις των πλουσίων Ευρωπαίων που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Φλόριντα της Ευρώπης.
0214greece
Σε άρθρο της την Τρίτη με τίτλο "Έτσι ζουν τώρα οι Έλληνες", η ηλεκτρονική έκδοση των Νew York Times προσπαθεί, όπως συνηθίζεται τελευταία, να αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας και τα καθημερινά προβλήματα του Έλληνα. Ο δημοσιογράφος των ΝΥΤ ήρθε πιο κοντά με μερικούς συμπατριώτες μας και συζήτησε μαζί τους πόσο άλλαξε η καθημερινότητα τώρα με την κρίση.

Ένας από τους συνομιλητές του υπήρξε και ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Άρης Χατζηγεωργίου. Ο Χατζηγεωργίου εξέπληξε τον Αμερικανό συνάδελφό του, όταν του είπε ότι η ελληνική εφημερίδα έχει μπει στο άρθρο 99 –για χρεοκοπία με τη βούλα της ελληνικής νομοθεσίας-  και δεν έχει πληρώσει τους εργαζομένους της εδώ και 7 μήνες.. όμως –καθώς παρατήρησε ο «ξένος»- η ζωή συνεχίζεται...

Κοπριά και ανάπτυξη


Γράφει : ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Η τρομοκρατία που επιβάλλεται μέσω των δημοσιογράφων και των πολιτικών στα κανάλια πως δε θα έχουμε φάρμακα και γάλα να ταΐσουμε τα παιδιά μας, δεν αποβλέπει σε τίποτα άλλο παρά στην κάμψη της αντίστασης του λαού για να υπογραφεί το νέο-νέο μνημόνιο δήθεν πάλι για να σωθούμε.
Η ένταξη και μόνο της δανειακής σύμβασης στο Βρετανικό δίκαιο αρκεί για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υπογραφή του για το ξεπούλημα του μέλλοντος της πατρίδας και των παιδιών μας. Οι ιθύνοντες που λένε ΝΑΙ, είναι πράκτορες ξένων συμφερόντων και οι αποδέλοιποι που δε διάβασαν το μνημόνιο και συμμερίζονται με βαριά καρδιά το ΝΑΙ, είναι οι τρομοκρατημένοι που τους πίστεψαν.
Ότι θα περάσουμε δύσκολους μήνες αυτό είναι σίγουρο, αλλά πάντα μετά το δύσκολο χειμώνα έρχεται η άνοιξη με τα καλά της.
Η σήψη στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι κατάφωρη, αλλά η σήψη...

Ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ για την απάτη του αιώνα Σημίτη – Goldman Sachs

Η εκπομπή έρευνας “Tegenlicht” του Ολλανδικού κρατικού καναλιού VPRO μετέδωσε χθες το βράδυ ένα συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ για την εμπλοκή της Goldman Sachs στην παραποίηση των στοιχείων του Ελληνικού χρέους επί Σημίτη και Γιάννου.

‘Ολη η αλήθεια για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έφερε η απάτη.

Πώς στήθηκε η λαμογιά του Σημίτη με την ανοχή της ΕΕ, πως πληρώθηκε (με 200 εκατομμύρια ευρώ) η Goldman Sachs και πώς συνεχίζει ακόμα και σήμερα να βγάζει πολλά λεφτά από το deal.

Το ντοκυμαντέρ δεν έχει Ελληνικούς υπότιτλους αλλά είναι κατά το 95% στα Αγγλικά.
Για να το παρακολουθήσετε κάντε κλικ στην εικόνα.

 από το Aman τo Μati mou

Ο αμετανόητος συκοφάντης της χώρας μας...

                

Μετά το περιβόητο «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του το περασμένο Σάββατο στην Κ.Ο. του ΠαΣοΚ «ξαναχτύπησε», συκοφαντώντας για μια ακόμα φορά τη χώρα του, μιλώντας για αδιαφάνεια, σπατάλη, διαφθορά και… μίζες! … Και μάλιστα… χειροκροτήθηκε από το… ακροατήριο! Απλά, δεν γνωρίζω εάν έβγαλε και τη… σκούφια του…

Του Φάνη Κυριόπουλου

Τώρα που καταλάγιασε ο «κουρνιαχτός» και η «αντάρα» του Σαββατοκύριακου…

Τώρα που η κυβέρνηση «σκορποχώρι» – (παραιτήσεις-διαγραφές- ορκωμοσίες της τελευταίας στιγμής) – «εξασφάλισε» με την ψήφο της, τα χρήματα των τοκογλύφων, διότι περί τοκογλύφων πρόκειται και όχι δανειστών…

Τι μπορούν να πετύχουν και τι δεν μπορούν οι ρώσοι διαδηλωτές Γιατί ο εναγκαλισμός του Πούτιν με την εξουσία παραμένει ισχυρός


Μια άποψη των Maria Lipman και Nikolay Petrov*
Πριν από μια εβδομάδα, δεκάδες χιλιάδες Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν στην τρίτη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, φωνάζοντας «Putin, ukhodi!» (Πούτιν, φύγε!) και «Rossiya bez Putina» (Ρωσία χωρίς Πούτιν). Αυτή η, χωρίς προηγούμενο στη μετά-σοβιετική Ρωσία, επίδειξη δημόσιας δυσαρέσκειας είναι ένα σημάδι μιας ευρύτερης πολιτικής κρίσης.
Τούτη η κρίση πυροδοτήθηκε από δύο γεγονότα. Πρώτον, το Σεπτέμβριο, ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσαν ότι ο Πούτιν -και όχι ο Μεντβέντεφ- θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του Μαρτίου. Το ρωσικό κοινό είδε τους δύο ηγέτες να αλλάζουν θέσεις ως απόδειξη ότι περιφρονούν πλήρως τους ρώσους πολίτες, ειδικά όταν Μεντβέντεφ,...

Βουλευτής Τεκτονίδου: Λυπάμαι πολύ που παγίδευσα και παρέσυρα τον κόσμο που με πίστεψε να ψηφίσει ένα κόμμα, που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη!

Βουλευτίνα προς Παπανδρέου: Δεν είσαι ο Γιώργος που... αγαπούσα μια φορά!!



Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλεί η επιστολή της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού Κυριακής Τεκτονίδου προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που απείχε από την ψηφοφορία για το μνημόνιο και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό με στίχους από τραγούδια και λόγια... "αγάπης" που αποσύρει, ανήμερα... της ημέρας των ερωτευμένων.

Η κ. Τεκτονίδου με την παρέμβασή της, που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, κάνει λόγο για μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Τεκτονίδου

Σύντροφοί μου σας αποχαιρετώ…

Οι «βολεμένοι»...


Σε επιστολή του στον Economist o A.Manthos (κατοικος Ελβετίας) συνοψίζει με εξαιρετικό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας:...«Η χώρα έχει μια διεφθαρμένη τάξη πολιτικών που απέσπασαν οφέλη για τους εαυτούς τους και τις φιλικές συντεχνίες, που διοικούν κρατικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τες ως εργαλεία για τον διορισμό φίλων και όχι ως επιχειρήσεις και που παρεμποδίζουν την λειτουργία του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να εξουδετερώσουν δυνητικούς...

Η αναγεννητική πρόταση του εθνικοκοινωνισμού

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα έπεσε στη σημερινή κατάσταση της οικονομικής καταστροφής της , εξαιτίας του κράτους.
Το κράτος αυτό , αποκύημα του πελατειακού κομματοκρατικού συστήματος , στραγγάλισε την κοινωνία και ακύρωσε τις παραγωγικές της δυνατότητες.
Το κράτος στη προσπάθεια του να εξυπηρετήσει την πελατεία των κομμάτων της εκάστοτε εξουσίας , δημιούργησε μια τεράστια γραφειοκρατία , δημιούργησε άρρωστες επιχειρήσεις μηδαμινής παραγωγικότητος , τις γνωστές προβληματικές επιχειρήσεις που παλεύει με νύχια και με δόντια να συντηρήσει. Το κράτος αυτό στήθηκε , αφαιμάσσοντας την παραγωγική βάση και εξαχρειώνοντας τα κίνητρα της εργατικότητας προάγοντας ως ιδεώδη τύπου πολίτου τον δημόσιο υπάλληλο.
Από την άλλη , το ολιγαρχικό κομματικό σύστημα , συνήψε ιδιοτελείς σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα και τα διεθνή μονοπώλια. Έτσι προστέθηκε στην ημιπαράλητη...

Η Ομογένεια της Αμερικής αλληλέγγυα στο δράμα του ελληνικού λαού


Ακύρωση της παρέλασης της 25Μαρτίου στο San Francisco
Σε ματαίωση της καθιερωμένης παρέλασης της 25Μαρτίου αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Σωματείων Βόρειας Καλιφόρνιας με έδρα το San Francisco.
Ύστερα απο έκτακτη  συνεδρίαση της ολομέλειας αποφασίστηκε πως η γιορτή, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στο μεγάλο Auditorium του Δημαρχείου του  San Francisco θα γίνει κανονικά, όχι όμως και η παρέλαση που προηγείται της Εορτής.
Οι λόγοι που οδήγησαν την ομοσπονδία στο να πάρει μια τέτοια απόφαση είναι τα πρόσφατα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με δηλώσεις...