Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διεθνής πλεκτάνη για την προσάρτιση της Ελλάδας στη μελλοντική Οθωμανική Ομοσπονδία κρατών Ανατ. Μεσογείου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ: Προωθούν νόμο με τον οποίο απαλλάσουν τη Μειονότητα της Θράκης από το 80% των προστίμων!




Ενα εξόχως αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ισονομίας και ισοπολιτείας στην Ελλάδα, αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του ΓΑΠ με τον Ερντογάν, με σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων της μειονότητας από το ΠΑΣΟΚ!


Πρέπει να τα πάρουμε απόφαση. Ζούμε σε μια χώρα, που δυστυχώς ταίρι της δεν θα βρεθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΕΚΑ) που σας παρουσιάσαμε με ανάλογα άρθρα στους AegeanTimes.gr και αφορούσαν στην «κάλυψη» της ΔΕΗ, αλλά και της κυβερνητικής αναλγησίας, αναφορικά με την είσπραξη της χρέωσης ΥΚΩ, έρχεται σήμερα νέο χτύπημα.

Η ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αυτή την φορά, ιθύνων νους ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη, κ. Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κατάθεση του νέου οικοδομικού κανονισμού (από τον κ. Παπακωνσταντίνου και με εισηγητή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον κ. Σηφουνάκη), ζήτησε να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία αφορά τον μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και «αξιώνει» την μεροληπτική αντιμετώπιση, στο όνομα των μειονοτήτων, και την καταβολή του ενιαίου προστίμου κατασκευής αυθαιρέτων, που επιβάλλεται σε όσους κατέχουν αυθαίρετα.

Δηλαδή η διαδικασία που τηρείται από τον Ελληνικό λαό, που είχε την ατυχία -ή την πονηριά αν το προτιμάτε-, να κατασκευάσει κάποια αυθαίρετη οικοδομή και για καθαρά κρατικούς εισπρακτικούς λόγους, να τακτοποιήσει, καταβάλλοντας φυσικά...

Προειδοποιούμε: Το έθνος θα τιμωρήσει τους προδότες

Εάν οι τούρκοι κατακτητές προχωρήσουν στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και οι πρόσφυγες πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας αποδεχθούν να επιστρέψουν υπό τουρκική διοίκηση και εάν παράλληλα αποχωρήσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπό την πίεση της Μεγάλης Βρετανίας , τότε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ασάφειας και συνάμα αποδοχής της κατοχής και του “τουρκοκυπριακού κράτους” που θα θέσει άμεσα σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Στο κλίμα αυτό της ασάφειας που θα προκύψει όπως είπαμε από την δική μας αποδοχή του κατοχικού μορφώματος , θα επιτρέψει να θέσουν αξιώσεις συγκυριαρχίας επί της ΑΟΖ τόσο οι τούρκοι όσο και οι αγγλικές βάσεις.

Το αποτέλεσμα θα είναι , ή να δεχθούμε τα νέα δεδομένα ή να παγώσουμε τις διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου που θα έχει άμεσες δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία μας εκτός της απώλειας της κυριαρχίας της κυπριακής...

Παιδιά ενός κατώτερου θεού. «Δάσκαλε θα το αφήσω το σχολείο…»


Αρθρογράφος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΓΙΑΚΗΣ

Χειμώνας του 2007, σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων, κάποιος μαθητής της τρίτης γυμνασίου, ας τον πούμε Σάββα, αν και δεν έχει σημασία το πραγματικό του όνομα, περιμένει στην αυλή του δημοτικού σχολείου τού απομακρυσμένου χωριού του, τον καθηγητή του για να του κάνει μάθημα στα πλαίσια της τότε ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ήταν έξυπνο παιδί ο Σάββας. Τα μάτια του σπινθηροβολούσαν κάθε που άκουγε κάτι καινούριο και κάθε που μιλούσε για τη θάλασσα. Τα ίδια μάτια βούρκωναν, όταν τύχαινε, πολύ σπάνια, να μιλάει για τον πατέρα του.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!

Και μετά σου λένε γιατί γελάει ο κόσμος με τους πολιτικούς. Διάβασα την ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα για το έλλειμμα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λοιπόν επιρρίπτουν ευθύνες μόνο στον Γιάννη Παπαθανασίου γιατί τάχα- όπως λένε- δεν πήρε μέτρα.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.

Έτσι είναι. Γιατί δεν επέρριψαν ευθύνη και στον Παπακωνσταντίνου; Γιατί εξαίρεσαν αυτόν που οδήγησε την χώρα στον όλεθρο και στην φτώχια; Με τι μούτρα θα αντικρίσουν τους συμπολίτες τους τις ημέρες του Πάσχα; Τι θα τους πουν; Μήπως ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν αθώος του αίματος;

Αυτός είναι ένα από τους λόγους που τους φτύνει στα ίσια ο κόσμος. Ναι, τους φτύνει και...

Προκλητική συγκάλυψη...αντί να τον χώσουν μέσα τον έβγαλαν λάδι!


Με έκπληξη η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε δυσφορία υποδέχθηκαν το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν ότι ο «χοντροκομμένος και άγαρμπος» τρόπος με τον οποίο επιχειρείται  η «συγκάλυψη» των ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξοργίζει, ενόψει εκλογών, ακόμα περισσότερο την κοινωνία....
 Επιπροσθέτως,  εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κεντρική επιλογή – να «προστατευτεί» πλήρως δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου – αποτελεί στρατηγικό λάθος για ένα βασικό λόγο :συμβολίζει «συγκάλυψη» και όχι επιθυμία για ικανοποίηση του περι δικαίου αισθήματος των πολιτών.
Το γεγονός αυτό – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές – «ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά σε μια κρίσιμη για το κόμμα περίοδο που δείχνει να ανακάμπτει δημοσκοπικά».
Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη εκφράζουν τον προβληματισμό τους και ετοιμάζονται να εισηγηθούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πως «το κόμμα πρέπει να απαλλαγεί από τα αρνητικά βαρίδια»

Η Εξεταστική που θα φτιάξει ο λαός

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Επειδή η Δημοκρατία είναι, μεταξύ άλλων, το πλέον… ευάερο πολίτευμα, επιτρέποντας και δείχνοντας ανοχή σε κάθε ιδέα, όσο διαφορετική ή περίεργη κι αν ακούγεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δικαιούται να διεκδικεί χρόνο για να φτιάξει ένα… άλλο ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αν, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όχι λόγω προσωπικής υστέρησης, αλλά εξαιτίας… γονιδιακών καταβολών του «όλου ΠΑΣΟΚ».
Αυτό φυσικά δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να προσπαθήσει. Μόνο που στη διαδικασία της προσπάθειας αυτής, κρίνεται καθημερινά. Από τα μεγάλα και πολύ σοβαρά, μέχρι τις πολύ μικρές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα ότι… άκουσε αδιαμαρτύρητα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συγκρότησαν την… παρωδία της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009, να επιρρίπτουν τις μόνες και αποκλειστικές ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και τον τελευταίο «γαλάζιο» ΥΠΟΙΚ, Γιάννη...

Ο Γκρούεφσκι αποσταθεροποιεί τα... Σκόπια

Περισσότερο ορατό από ποτέ το ενδεχόμενο διχοτόμησης της ΠΓΔΜ, λόγω της αδιάλλακτης στάσης του Σκοπιανού πρωθυπουργού έναντι των γειτονικών χωρών
Picture 0 for Ο Γκρούεφσκι αποσταθεροποιεί τα... Σκόπια
Ο κ. Γκρούεφσκι, με την αδιάλλακτη στάση που τηρεί έναντι όλων των γειτονικών χωρών, οδηγεί την δική του σε αστάθεια, με το ενδεχόμενο της διχοτόμησης να είναι περισσότερο ορατό από ποτέ. Ο ίδιος βέβαια, έχει εξασφαλίσει υψηλή χρηματοδότηση για τον «μακεδονισμό» του, από εξωθεσμικά κέντρα, και ίσως έχει σοβαρούς προσωπικούς λόγους να τον συνεχίζει.
 
Κατηγορεί όμως «υπηρεσίες άλλων χωρών» που ενεργούν για τον διαμελισμό των Σκοπίων. Και οι πρόσφατες κατηγορίες του απευθύνονται αφενός προς την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, αφετέρου προς την Ελλάδα, ότι υποκινούν τους Αλβανούς των Σκοπίων. Μάλιστα κατηγορεί τα αλβανικά κόμματα της χώρας του, ότι εξυπηρετούν ελληνικά...

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ «ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ»

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Αυτό άλλωστε αξίωσε και η Τουρκία, λόγω των Κούρδων που ζούσαν και ζουν εκεί. Επίσης, το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Από την στιγμή λοιπόν, που η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν συνιστά λαό, η μειονότητα δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Έχει μόνο τα δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης και όσα δικαιώματα προβλέπονται για όλες τις μειονότητες σε όλα τα κράτη. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Ελλάδος να αποδεχθεί τον εθνικό καθορισμό της μουσουλμανικής μειονότητας σε Τουρκική και ούτε βεβαίως είναι Τουρκική.
Στη Δυτική Θράκη, σ΄ αυτή την άκρως ευαίσθητη περιοχή για την πατρίδα μας, το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!! Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Έτσι, το Τούρκικο προξενείο είναι το στρατηγείο της Άγκυρας στη Θράκη μας και προωθεί τις ορέξεις της Τούρκικης κυβέρνησης στο χώρο της μειονότητας και ταυτόχρονα καθοδηγεί τη δράση των βουλευτών της μειονότητας, οι οποίοι εκλέγονται με ψηφοδέλτια των περισσοτέρων κομμάτων της σημερινής...

Ομολογία σοκ από τον Παπαδήμο: Μας περιμένει φτώχεια!

«Από το 2013 κι εφόσον εφαρμοστούν οι ψηφισθείσες πολιτικές με αποτελεσματικότητα κι εγκαίρως , αναμένεται να ξεκινήσει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Έως τότε όμως «η ύφεση θα συνεχιστεί, η ανεργία θα αυξηθεί περαιτέρω και η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη».

Χώρια που επιβάλλεται να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες «κατά 12 δισ. έως το 2014» δίχως όμως να διευκρινίζεται ακόμη με ποιους τρόπους θα επιτευχθεί.

Αυτή είναι η εικόνα του… αύριο που συνέθεσε ο Λουκάς Παπαδήμος απαντώντας στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ με αντικείμενο την δραματική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Παπαδήμος φρόντισε να υπογραμμίσει ότι αυτό που δεν πρέπει να συμβεί είναι να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού ενώ αναφερόμενος στα δυσοίωνα σενάρια που κυκλοφορούν οικονομικοί αναλυτές και διεθνείς οργανισμοί εξήγησε πως...

Το μέλλον του γουάν. Ο αγώνας της Κίνας να διεθνοποιήσει το νόμισμά της....

Σύμφωνα με μια αυξανόμενη ομάδα ειδημόνων και οικονομολόγων, η Κίνα - που είναι ήδη ο πιο μεγάλος εξαγωγέας στον κόσμο, ο μεγαλύτερος πιστωτής επί κρατικών χρεών και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία - θα διαθέτει κάποια μέρα σύντομα ένα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Σύμφωνα με την άποψη αυτή, όπως ακριβώς το δολάριο εκθρόνισε τη βρετανική λίρα στα χρόνια του μεσοπολέμου, έτσι και το γουάν θα αντικαταστήσει σύντομα το δολάριο, καταφέρνοντας ένα χτύπημα στα αμερικανικά συμφέροντα. Όπως ο οικονομολόγος Arvind Subramanian έγραψε πρόσφατα, το γουάν «θα μπορούσε να γίνει το κορυφαίο αποθεματικό νόμισμα περί το τέλος αυτής της δεκαετίας ή στις αρχές της επόμενης».
Αυτή η άποψη έχει κερδίσει έδαφος καθώς οι Κινέζοι ηγέτες έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια να διεθνοποιήσουν το γουάν. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του G-20 τον Νοέμβριο του 2008, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο απηύθυνε έκκληση για «μια νέα διεθνή οικονομική τάξη, που είναι δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και τακτοποιημένη». Το Πεκίνο σύντομα άρχισε να ενθαρρύνει τη χρήση των νομίσματός του στο διεθνές εμπόριο, σε συμφωνίες swap μεταξύ κεντρικών τραπεζών και σε τραπεζικές καταθέσεις και εκδόσεις ομολογιακών δανείων στο Χονγκ Κονγκ. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2011, οι εμπορικές συναλλαγές που διακανονίζονταν σε γουάν ανήλθαν σε περίπου 146 δισεκατομμύρια δολάρια, μια 13-πλάσια αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Μέχρι τα μέσα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ «ΛΙΠΑΡΑ»


Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης*

πρέπει να προσέχω τι τρώω
Ό.τι πιο «ανθυγιεινό» στον τομέα της διατροφής είναι ηδιατροφική συμπεριφορά του φαστ-φουντ. Αντιστοίχως  «ανθυγιεινή» με την πολιτική ζωή της χώρας απ΄τη μεταπολίτευση και μετά.Φαινομενικά είναι παραδοξότητα να αναζητούμε αντιστοιχίες,αλλά αν  δούμε το θέμα καλύτερα ίσως ν΄αλλάξουμε γνώμη.
Δείτε ομοιότητες: και τα δύο (αλυσίδες φαστ-φουντ καιπολιτικά κόμματα) είναι ξένων συμφερόντων. Συνήθως ελέγχονται από «πολυεθνικές»του κλάδου, λειτουργούν με τη λογική του φραντσάιζ, δηλαδή «αγοράζουν» την φίρμα και αυτήν εκμεταλλεύονται, αλλά τα κέρδη αυτών των «επιχειρήσεων»επανεπενδύονται στο εξωτερικό . Τα μεν φαστ- φουντάδικα  κατοχυρώνουν, λοιπόν  τη φίρμα π.χ, των μακ ντοναλντς, τα δε κόμματα τη φίρμα του «προοδευτικού», του «δημοκρατικού» κλπ. Η «πολυεθνική» εκεί λέγεταιμακ-ντόναλντ, εδώ λέγεται ΔΝΤ  ή Ε.Ε. σε κάθε πάντως περίπτωση οι «επιχειρήσεις» αυτές είναι άκρως «ανταγωνιστικές»,αφού το «πλαστικό μπιφτέκι» δεν απέχει πολύ σε ποιότητα απ την...

Η εκδίκηση του Ερντογάν! 20 χρόνια κάθειρξη σε 365 αξιωματικούς για τη ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ

Σοκ προκλήθηκε στη δίκη της υπόθεσης «Βαριοπούλας» όταν το εισαγγελέας ζήτησε να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης 15-20 ετών σε 364 εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!
Η «Βαριοπούλα» σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν σχέδιο του στρατού που στόχο είχε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν με συνωμοτικές δραστηριότητες του στρατού. Μια από τις ενέργειες αυτές ήταν και το σχέδιο εισβολής στο Βόρειο Έβρο.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για το σχέδιο αυτό είναι ο Τσετίν Ντογγάν πρώην αρχηγός της Α΄Στρατιάς Τσετίν Ντογάν, Μπιλγκίν Μπαλανλί, διοικητής των στρατιωτικών σχολών, ο απόστρατος πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτινά και ο απόστρατος πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ.
Ο εισαγγελέας ζητά την κάθειρξη 365 κατηγορουμενων που όλοι πλην ενός είναι στρατιωτικοί. Οι 250 είναι ήδη φυλακισμένοι εν όψει της απόφασης
onalert

Νίκος Μπελογιάννης (1915-1952). Στις προκλήσεις απαντώ άμεσα και με στοιχεία....

Το κείμενο που θα διαβάσετε πιο κάτω αφορά τον Μπελογιάννη και μου εστάλει από φίλο (;) υπό τύπον προκλήσεως μάλλον και δεν θα το αφήσω αναπάντητο. Έχω πει ότι διαβάζοντας κομμουνιστές συγγραφείς, «συγγραφείς» ή και απλούς ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν γι αυτά που έζησαν κάποιες εποχές βγάζει κανείς πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Διαβάζοντας λοιπόν τον ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΝΤΙΤΣΟ-ΓΟΥΣΙΑ, Αντιστράτηγο του ΔΣΕ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (1956) στο βιβλίο του « ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (τομος Β) εκδόσεων «Να υπηρετούμε τον Λαό», σελ. 166, 2η παράγραφος τα εξής:
.... με κάλεσαν τα 5 μέλη του διορισμένου Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για να συζητήσουμε πάνω στην έκθεσή μου........ και συνεχίζοντας σελ. 167 παρ. 2.... Αφήνει (ο Θέος) αυτήν την συζήτηση και θρασύτατα μου λέει: «τι πράγματα είναι αυτά που κάνατε, πήγατε και ηρωοποιήσατε τον Μπελογιάννη που δεν του άξιζε. Ταράχθηκα, μούρθε να πάρω το σκαμνί και να του το φέρω στο κεφάλι, αλλά συγκρατήθηκα. Πρόσεξα τα πρόσωπα των άλλων , Κολιγιάννη, Παρτσαλίδη, Γκρόζου και Υφαντή και είδα ότι επιδοκίμαζαν αυτό που είπε ο Θέος»....... 
Τώρα ποιος και τι ακριβώς ήταν ο Μπελογιάννης για το ΚΚΕ, ποιος τον πρόδωσε  και γιατί τον έδωσε στις αρχές τα συμπεράσματα δικά σας αλλά αν διαβάσετε το βιβλίο θα δείτε ότι όλοι οι μεγαλόσχημοι κομμουνιστές ρουφιάνευαν ο ένας τον άλλον. Χαφιές ο Πλουμπίδης, ρουφιάνος ο Σταθάς (Σ. Κασιμάτης), πράκτορας των Άγγλων ο Ζαχαριάδης, ο Βελουχιώτης (να αυτοκτόνησε τάχα;), ο...η... το... ρουφιάνοι και πράκτορες των Άγγλων, των Σοβιετικών των... εξωγήινων . Εξορίες, φυλακίσεις, δολοφονίες και εκτελέσεις στην Τασκένδη, το Βουκουρέστι σε όλον τον παραδεισένιο κόσμο του αειμνήστου «υπαρκτού» σε καθημερινή διάταξη.
Εικονική η εκτέλεση του Πλουμπίδη κατά τον Ζαχαριάδη! Μήπως ήταν εικονική και η εκτέλεση Μπελογιάννη; Και γιατί να μην είναι!
Μέσω Google και από τον τίτλο βρήκα ότι το κείμενο ανήκει στο  « Σαν σήμερα.gr» και ότι το έχει προστατευμένο. Θα του κοινοποιήσω την παρούσα ανάρτηση γιατί νομίζω ότι έτσι είναι το σωστό όπως θα το στείλω και στον φίλο «Μέτωπο Όχι» που μου έστειλε τώρα, πριν από λίγο, την «Απόκρυφη ιστορία του Εθνικοαπελευθερωτικού μας κινήματος.... » που εξυμνεί το ΚΚΕ. Στον αρχικό αγαπητό φίλο που μάλλον θέλησε να με προκαλέσει στέλνοντάς μου το κείμενο, έχω να του πω ότι την «γεμάτη» βιβλιοθήκη μου την έχω μελετήσει και «ότι εγώ ξέρω γιατί είμαι ταγμένος στην παράταξή μου, δεν κατέχομαι από «ενοχικά σύνδρομα» και δεν προβληματίζομαι από πράγματα που μάλλον άλλοι, «οι δίγλωσσοι  χαμερπείς ιντριγκαδόροι» και εκμεταλλευτές μιας  ολόκληρης παράταξης θα έπρεπε να ντρέπονται... Ακολουθεί το κείμενο για τον Μπελογιάννη. Οδυσσεύς


Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1915 στην Αμαλιάδα. Από μαθητής του Γυμνασίου βρέθηκε στο δημοκρατικό κίνημα. Σπούδασε νομικά, αλλά δεν τέλειωσε τις σπουδές του, διότι αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου για τη δράση του «εναντίον της κοσμογονίας του Κονδύλη».
Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1934. Από τότε, πέρασε από πολλές δοκιμασίες. Φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια στην Ασφάλεια Πατρών, τρομοκρατία στα ιταλικά στρατόπεδα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής ήταν καπετάνιος μεραρχίας του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στον εμφύλιο, ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν πολιτικός επίτροπος μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού. Παράλληλα με την καθοδηγητική του δουλειά, έγραψε άρθρα και μελέτες που αφορούσαν στην ελληνική ιστορία και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Περίπου ένα χρόνο μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, ο Νίκος Μπελογιάννης και 93 ακόμη σύντροφοί του -μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Στάθης Δρομάζος, ο Στέργιος Γραμμένος και η Έλλη Ιωαννίδου- συλλαμβάνονται και στις 22 Οκτωβρίου 1951 οδηγούνται σε δίκη. Κατηγορούνται για απόπειρα ανασυγκρότησης του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), το οποίο -βάση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947- θεωρείται παράνομο, προδοτικό και ξενοκίνητο κόμμα, που δρα ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Στις 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του έκτακτου στρατοδικείου Αντισυνταγματάρχης Ανδρέας Σταυρόπουλος ανακοινώνει την ετυμηγορία, πλαισιωμένος από τους στρατοδίκες Γεώργιο Παπαδόπουλο (τον μετέπειτα δικτάτορα), Ν. Κομιάνο, Γ. Κοράκη, και Θ. Κυριακόπουλο. Ο Νίκος Μπελογιάννης είναι μεταξύ των καταδικασθέντων σε θάνατο. Η απόφαση προκαλεί διεθνή κατακραυγή, ενώ στο εσωτερικό της χώρας το πολιτικό κλίμα φορτίζεται και πάλι επικίνδυνα.
Τρεις μήνες μετά, στις 15 Φεβρουαρίου 1952, η δίκη επαναλαμβάνεται. Δεσπόζουσα μορφή, ο 37χρονος Μπελογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί την όλη διαδικασία μ' ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι, άψογα ντυμένος και με περισσή ευπρέπεια και ψυχραιμία. Την 1η Μαρτίου ο πρόεδρος του Στρατοδικείου Σίμος ανακοινώνει την ετυμηγορία... Εις θάνατον καταδικάζονται ο Νίκος Μπελογιάννης και επτά ακόμη κατηγορούμενοι.
Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. Λίγο αργότερα οδηγούνται στο Γουδί, όπου και εκτελούνται δια τυφεκισμού στις 4:12 π.μ. Στο άκουσμα των πυροβολισμών, ο πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήραςκυριολεκτικά καταρρέει. Όλη η κινητοποίηση εντός και εκτός Ελλάδας δεν κατάφερε να αποτρέψει το γεγονός.
Τα άσχημα μαντάτα ταξιδεύουν γρήγορα μέχρι το στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στον Αϊ Στράτη, όπου ζει εξόριστος ο Γιάννης Ρίτσος. Την ίδια μέρα θα γράψει το ποίημα "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ".
Σήμερα το στρατόπεδο σωπαίνει.
Σήμερα ο ήλιος τρέμει αγκιστρωμένος στη σιωπή
όπως τρέμει το σακάκι του σκοτωμένου στο συρματόπλεγμα.
Σήμερα ο κόσμος είναι λυπημένος.
Ξεκρέμασαν μια μεγάλη καμπάνα και την ακούμπησαν στη γη.
Μες στο χαλκό της καρδιοχτυπά η ειρήνη.
Σιωπή. Ακούστε τούτη την καμπάνα.
Σιωπή. Οι λαοί περνούν σηκώνοντας στους ώμους τους
το μέγα φέρετρο του Μπελογιάννη.

"Η Τουρκία δεν έχει θέση στην ΕΕ"


Την κατηγορηματική άποψη, πως η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν σχεδιάζει προσάρτηση των κατεχομένων - όπως πρόσφατα απείλησε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς - και πως αυτό θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Στη συνέντευξή της, η Κύπρια υπουργός επισημαίνει ότι η Τουρκία κρατά υπό κατοχή το βόρειο μέρος της Κύπρου, το οποίο διαχειρίζεται «ως μια επαρχία της Τουρκίας» καθώς «η 'Αγκυρα έχει τον στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό έλεγχο», στα κατεχόμενα βρίσκονται εγκατεστημένοι 40.000 Τούρκοι στρατιώτες και ζουν εκεί 300.000 έποικοι από την Ανατολία, οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι έχουν καταστεί πλέον μειονότητα, ενώ η Τουρκία πουλά τις ελληνοκυπριακές...

Νέο ανέκδοτο Βενιζέλου: Δεν είμαι Μνημονιακός!


Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Αυτό προφανώς νομίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί πλέον… προκλητικό τον διαχωρισμό μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, για να παίξει τον μεσσία.

Αφού πρώτα πήρε τα πιο σκληρά μέτρα ως υπουργός Οικονομικών, αξιώνει τώρα να μην τον αντιμετωπίζουμε ως «μνημονιακό», γιατί, λέει, το έκανε για να προστατέψει τη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ώστε να τον οδηγήσει κάποτε στην… «αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «αστείο» να αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φιλοαναπτυξιακοί, θεωρώντας ότι άλλοι είναι οπαδοί της ύφεσης. «Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις αντιμνημονιακός ή μνημονιακός, αλλά να...

Κίνημα ηθικής ή κλεφτές ματιές στην "καπατσοσύνη";

Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε! Ένα κίνημα ηθικής. Η ηθική είναι κι αυτή ένα προϊόν. Αν καλέσεις κάποιον ξένο να πάει σε έναν παράδεισο όπου κατοικούν διάβολοι, το πιο πιθανό είναι να αποφύγει την πρόκληση. Ούτε και θα έβαζε ποτέ τα χρήματά του σε μία τράπεζα που την διαχειρίζονται υπόδικοι ή γκάγκστερ. Στο εξωτερικό κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Είναι καιρός να αντιστρέψουμε την εικόνα και να «πουλήσουμε» κάτι που διαθέτουμε: Φιλότιμο και ηθική. 

Χρειάζεται όμως ένα κίνημα ηθικής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κτίσουμε μία νέα φυλακή που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές. Να λένε: «Πρόσεξε, καημένε μου, να είσαι ηθικός άνθρωπος, αλλιώς θα καταλήξεις ΕΚΕΙ». Η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων θα είναι η αρχή και ο φόβος θα εγγυηθεί την διάρκεια του κινήματος. 

Είναι αστείο να πουλάνε ηθική οι Ελβετοί τραπεζίτες ή οι Γερμανοί επιχειρηματίες που έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη και να αποκαλούν τους Έλληνες απατεώνες. Μάλλον αναφέρονται στους Έλληνες που έχουν γνωρίσει. Πολιτικούς και άλλους που έχουν εξυπηρετήσει με το αζημίωτο τα δικά τους συμφέροντα. 

Θα μου πείτε ότι εδώ δώσαμε άφεση αμαρτιών στην Siemens και μιλάμε για κίνημα ηθικής; Ποιος θα το κάνει; Ποιος πολιτικός σας πείθει ότι μπορεί να...

ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ- Το σύνδρομο του Αβελάρδου! Μέρος α’

Υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι στο Παρίσι, το Σεπτέμβριο του 1118, στην Παναγία των Παρισίων λειτουργούσε ένας όμορφος παπάς, ο Πέτρος Αβελάρδος ο οποίος ξελόγιασε την ελκυστική μαθήτριά του, την Ελοΐζα. Ο Φούλμπερ, ο θείος της, εξαγριωμένος από την εγκυμοσύνη της ανεψιάς του, διψούσε για εκδίκηση.
Έτσι, τα ξημερώματα κάποιου κυριακάτικου πρωινού τρεις πληρωμένοι από τον Φούλμπερ φονιάδες επιτέθηκαν στον Αβελάρδο, του ΕΚΟΨΑΝ τα γεννητικά του όργανα και τον άφησαν να πεθάνει από τις πληγές του!
Εκείνος όμως έζησε κι επειδή φοβόταν μεγαλύτερα αντίποινα αναγκάσθηκε να ζητήσει προστασία στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στα περίχωρα του Παρισιού.
Εκεί, και ενώ προσπαθούσε να γιατρέψει τις πληγές του, πληροφορήθηκε ότι κάποιοι πολιτικοί που επιζητούσαν την εύνοια του Φούλμπερ, σχεδίαζαν να επιτεθούν και πάλι εναντίον του για να τον...

Μάχη δίνουν και οι κάτοικοι στην Κρήτη για τα βουνά τους!!!


ΟΛΕΣ οι επενδύσεις τους παράνομες είναι. Απευθείας αναθέσεις, οι ανάδοχες εταιρείες κομίζονται τον πλούτο, μιζώνονται οι προδότες, περιβαλλοντικές μελέτες ΔΕΝ γίνονται. Ποσώς ενδιαφέρονται οι εταιρείες για το περιβάλλον, τα κέρδη μόνο τους κόπτουν. Ποσώς ενδιαφέρει και τους προδότες η χώρα, την μίζα τους την έλαβαν, τα σεντούκια τα γέμισαν, την βίλλα τους την έχουν χτισμένη αλλού, εκτός καταστραμμένων περιοχών.
Και από την επέλαση τους οι βάρβαροι αφήνουν πίσω ένα ζημιωμένο δημόσιο -δεν έχει λαμβάνειν η χώρα μερίδιο ούτε από την αγοραπωλησία ούτε φυσικά από τα κέρδη-, και τους κατοίκους χωρίς βουνά, χωρίς δάση, χωρίς αέρα, χωρίς νερό, χωρίς περιβάλλον!!!
Όλες οι συμφωνίες των προδοτών κατά τον ίδιο τρόπο κλείνονται.
Καμία επένδυση από την μιζαδόρα αυτή κυβέρνηση. Θα ξεκουμπιστούν πρώτα οι απάτριδες και μετά θα αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας. Οι κάτοικοι των περιοχών. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!!
ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ "Σήμερα Εμείς - Αύριο Εσείς"
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OwKv2RnWarw#!
Αχεντριά: http://www.patris.gr/articles/219967

Οι μεταρρυθμιστές και ο Βασίλης Λεβέντης

Η δημοσκοπική άνοδος των άκρων και το φλερτ των αυτοαποκαλούμενων μεταρρυθμιστών με τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά θα πρέπει να μας απασχολήσει. Ξαφνικά η κοινή λογική κατά τους μεταρρυθμιστές έγινε τόσο σπάνια όσο το νερό στην Σαχάρα, έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία να άγεται και να φέρεται από τον ανορθολογισμό.                                                                               

Σαφέστατα οι ψηφοφόροι δεν είναι αναγκαστικά ορθολογικοί, όμως η αδιαφορία τους απέναντι στους μεταρρυθμιστές δεν είναι καθόλου τυχαία. Όσο και να ξορκίζουν τα άκρα, οι μεταρρυθμιστές ήταν αυτοί που ακύρωσαν την πολιτική τους αυθυπαρξία όταν μαζικά υποστήριξαν εξωθεσμικές λύσεις. Όταν το όνειρο σου είναι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και ξένων επιτρόπων με πιο δικαίωμα έρχεσαι και ζητάς την ψήφο των μαζών όταν ο ίδιος την θεωρείς δευτερεύουσα? Λυπάμαι αλλά...

ΕΡΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ...

της Αντρούλλας Ταραμουντά*

Οι Τούρκοι είναι τακτικιστές και το ξέρουμε. Το ζήτημα που εγείρεται είναι ότι ρίχνουν μια πέτρα στο πηγάδι και τρέχουμε να τη βγάλουμε. Μας τεστάρουν αλλά δεν μαθαίνουμε. Και το χειρότερο, δεν προετοιμαζόμαστε. Το πάθημα του Απριλίου του 2003 δεν μας έγινε μάθημα. Το άνοιγμα της κατεχόμενης πόλης φάντασμα, της Αμμοχώστου, χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές από την Άγκυρα επικοινωνιακά για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά και πιέσεων μέσα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα.
Το δημοσίευμα της «Μιλλιέτ» για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής προκάλεσε την ίδια αναταραχή όπως και ανάλογες εξαγγελίες στο παρελθόν. Και την ίδια ανασφάλεια θα έλεγα καθώς ο κάθε πολιτικός σχηματισμός είδε το τουρκικό δημοσίευμα μέσα από τη δική του οπτική γωνία. Η τουρκική πλευρά έχει πλέον καταγεγραμμένες τις...