Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε με ποιόν θα ηττηθεί ... αξιοπρεπέστερα


Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση ενός ακόμα γκάλοπ που έφερνε το ΠΑΣΟΚ να ακουμπά τα δημοσκοπικά βάθη του 7%, οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος αποφάσισαν να ανακοινώσουν την συμπόρευση τους στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
Για την ακρίβεια, ο υπουργός Υγείας για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα έδωσε το προβάδισμα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για να είναι αυτός ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Η μάλλον βέβαιη εκλογή Βενιζέλου στην θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναμφίβολα θα αποτελέσει μια ανάσα για το κόμμα που από το 45% του Οκτωβρίου του 2009 , έφτασε να υπολείπεται σε πολλές δημοσκοπήσεις ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν θα είναι αρχηγός από παρθενογένεση. Είναι ο υπουργός...

Απομονωμένος ο Γ. Παπανδρέου - Περιμένουν την αντίδραση του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.




«Στα πόδια του Γ.Α.Π.» είναι πλέον η μπάλα των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ μετά την …σύμπραξη Βενιζέλου – Λοβέρδου.
Τα πρώτα βιολιά της κούρσας για την διαδοχή σταμάτησαν προς στιγμήν να ακονίζουν τα μαχαίρια, ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος την Πέμπτη, και αναμένουν την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου στις ασφυκτικές πιέσεις που υφίσταται προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αλλαγή προέδρου του κινήματος.

Το κλίμα αμφισβήτησης του προέδρου εντείνεται καθημερινά, ακόμη και από «προεδρικούς» βουλευτές και στελέχη. «Δεν θα βρίσκει άνθρωπο να τον υποστηρίξει» λένε «ακόμη και στα δύσκολα που μπορεί να έρθουν» και οι βουλευτές δεν εννοούν βέβαια μόνο τα κρίσιμα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στην βουλή και θα πρέπει να ακούσουν και να πεισθούν από τον αρχηγό τους για να πουν το ναι.

Μιλούν για το ενδεχόμενο να στηθούν ειδικά δικαστήρια για τα «φουσκωμένα» δημοσιονομικά στοιχεία που μας έφεραν στην σημερινή κατάσταση και...

Ισλαμιστές ομολόγησαν ότι «σχεδίαζαν επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου»


Τέσσερις Βρετανοί, μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης, παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου πως σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν βομβιστική επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Οι Μοχάμεντ Τσοουντάρι, Σαχ Ραχμάν, Γκουρουκάντ Ντεσάι και Αμπντούλ Μία δήλωσαν ένοχοι ότι «προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια». Οι τέσσερις, οι οποίοι κατοικούσαν στο Λονδίνο και το Κάρντιφ της Ουαλίας, είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2010.

Πέντε άλλοι δήλωσαν επίσης ένοχοι σε λιγότερο σοβαρές κατηγορίες, όπως ότι παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι εννέα σχεδίαζαν να στείλουν βόμβες με το ταχυδρομείο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2010 και είχαν συζητήσει για επιθέσεις «παρόμοιες με αυτές που είχαν γίνει στη Βομβάη». Πρόκειται να δικαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ένα χειρόγραφο κατάλογο, που ανακαλύφθηκε στην κατοικία ενός από τους ισλαμιστές, αναφέρονταν ως πιθανοί στόχοι, με τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, δύο ραβίνοι, η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο και η έδρα του χρηματιστηρίου.

Μολονότι δεν ήταν μέλη της αλ Κάιντα, οι ισλαμιστές εμπνέονταν, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, από το δίκτυο αυτό και ειδικότερα από τον Ανουάρ αλ Αουλάκι, έναν ριζοσπάστη ιμάμη που διηύθυνε τον κλάδο της αλ Κάιντα στην Υεμένη και σκοτώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε επιχείρηση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

πηγή

Η Ναυπλιακή Επανάσταση, οι ειρωνείες της ιστορίας και ο ερχομός του σύγχρονου Όθωνα.


 Εκατόν πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της Ναυπλιακής Επανάστασης (1η Φεβρουαρίου 1862), η οποία σηματοδότησε την αρχή του τέλους της βασιλείας του Όθωνα στην Ελλάδα, όμως τα πράγματα φαίνεται πως έχουν πάρει εντελώς αντίθετη τροπή στις μέρες μας. 
Την 1η Φεβρουαρίου του 1862 ξέσπασε στο Ναύπλιο αντιοθωνική εξέγερση, με αίτημα την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να εγγυάται τις ελευθερίες του λαού και τη συγκρότηση νόμιμης εθνοσυνέλευσης. Η εξέγερση («Ναυπλιακά»), παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τον Αθανάσιο Μιαούλη, σήμανε την εκκίνηση της αντίστροφης μέτρησης για τον γερμανό βασιλιά, ο οποίος αποχώρησε από την Ελλάδα στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου. 
Ενάμιση αιώνα αργότερα, στην Ελλάδα του 2012, η Γερμανία σχεδιάζει να φέρει κάποιον άλλο «Όθωνα» για να να παρακολουθεί την Ελλάδα. Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολίασε με τον τίτλο «Επίτροπος Όθων» την πρόταση-πρόκληση του Βερολίνου για τοποθέτηση οικονομικού επιτρόπου της Ε.Ε. στην Ελλάδα, με στόχο τον έλεγχο των ελληνικών δημοσιονομικών. 
Παράλληλα, οι πολίτες ζητούν την συγκρότηση νόμιμης κυβέρνησης, που θα έχουν εκλέξει οι ίδιοι. 
Ο σύγχρονος Όθωνας δεν θα έρθει καβάλα σε άλογο, αλλά σε πολυτελές αυτοκίνητο, με χαρτοφύλακα και με πολλές απαιτήσεις....

πηγή

Ξεκινάει η προπαρασκευαστική διαδικασία Απογραφής Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.


Δελτίο τύπου Ομόνοιας για την απογραφή των Βορειοηπειρωτών


Προκειμένου να προγραμματίσει τη λήψη προπαρασκευαστικών μέτρων για την αναγγελθείσα Απογραφή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, η Επιτροπή Απογραφής, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Μπολάνος. Στη συνάντηση μετείχε και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Έγινε μια πρώτη εκτίμηση για την αποδοχή που έχει η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, κυρίως στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών όσο και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο, μετά από επίσκεψη που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος κ. Μπολάνος.

Επισημάνθηκε στα συμπεράσματα της συνάντησης ότι το εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο έχει όμως ζωτική σημασία για την προοπτική των εξελίξεων στην πολιτική...

Τί εννοούμε “μη μισθολογικό κόστος”;


Έχω μπερδευτεί αγαπητέ αναγνώστη. Όλοι ξαφνικά μιλούν για την μείωση του “μη μισθολογικού κόστους”. Τι ακριβώς εννοούν δεν έχω καταλάβει.
Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Το μισθολογικό κόστος είναι το συνολικό κόστος από την πλευρά του εργοδότη. Με λίγα λόγια, αυτά που βλέπει (εισπράττει καθαρά) ο εργαζόμενος, καθώς και αυτό που δεν εισπράττει και ούτε βλέπει. Άσχετα του πως καταλογίζονται οι κρατήσεις, ο εργοδότης είναι αυτός που πληρώνει το σύνολο των κρατήσεων του εργαζόμενου.
Ένας άλλος τρόπος να το δούμε αυτό είναι ως εξής. Ο μισθός του μέσου εργαζόμενου δεν είναι αυτό που παίρνει καθαρά στο χέρι, αλλά το συνολικό ποσό που κοστίζει στον εργοδότη του.
Ή με άλλα λόγια, ο μισθολογικό κόστος είναι το συνολικό κόστος που πληρώνει ένας εργοδότης.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, οι πολιτικοί έχουν μπερδέψει τους...

Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Πάλι τροπολογίες στο ποδι από ερασιτέχνες πολιτικούς!!!!


Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Picture 0 for Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων
Μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την λήξη προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων, το χρέος θα πηγαίνει στην Εφορία η οποία θα είναι αρμόδια για τη λήψη ακόμα και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όπως για παράδειγμα κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ότι αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ ή οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης, διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς...

Υβριστικό έντυπο για την Κύπρο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Τούρκοι πληρώνουν καλά!


Η Κυπριακή Προεδρία, οι τουρκικές απειλές σε βάρος της Κύπρου, αλλά και ένα προκλητικό έντυπο που αναφέρεται σε οργανωμένη γενοκτονία από τους Ελληνοκυπρίους σε βάρος των Τουρκοκυπρίων ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Η προσβολή
Το προσβλητικό για τους Ελληνοκυπρίους έντυπο ανήκει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ακαδημαϊκών Σπουδών των Βρυξελλών. Το έντυπο διετίθετο έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής και το ζήτημα ηγέρθη από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία έθεσε θέμα διαδικασίας και ζήτησε εξηγήσεις από το Προεδρείο. Η Κύπρια ευρωβουλευτής ρώτησε ποια αρμόδια Αρχή έδωσε την άδεια να κυκλοφορεί εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένα τέτοιο κείμενο, στο οποίο...

Γιωργάκης Παπανδρέου.... η «ειδική περίπτωση» ηλιθίου πολιτικού.

Αν ο Επίτροπος βαφτιστεί μάνατζερ, είναι εντάξει;
01/02/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προσπαθώ να καταλάβω πού θα πάει αυτή η ιστορία με τον Γ. Παπανδρέου. Για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να συκοφαντεί τη χώρα. Να δίνει επιχειρήματα στους δανειστές και σε διάφορους κερδοσκόπους και να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματά τους.

Προσπαθώ επίσης να καταλάβω τι νόημα έχουν όλες αυτές οι οργισμένες επιθέσεις κατά της συμπεριφορά των δανειστών, χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά στο γεγονός ότι τα ενοχλητικά επιχειρήματα στα οποία καταφεύγουν τους τα έχει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προσφέρει στο πιάτο.

Και συνεχίζει να το κάνει. Συνεχίζει ακάθεκτος, που να πάρει η ευχή!

Προχθές πάλι, στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στην..,

Ευρωπαίοι λεηλατούν το Άγιο Όρος και άλλα ελληνικά μοναστήρια



Ευρωπαίοι λεηλατούν το Άγιο Όρος
Ο Κυριάκος Σιμόπουλος στο βιβλίο του «Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων» και μάλιστα στην σελίδα 275, αναφερόμενος στους ξένους αρχαιοθήρες και αρχαιοκάπηλους, που ρήμαξαν την ελληνική γη και τα μνημεία της, γράφει:
«Οι διπλωμάτες των μοναρχών της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη έχουν εντολή να συγκεντρώσουν αρχαιότητες για διακόσμηση των ανακτόρων», ενώ ο πρεσβευτής της Αυστρίας που προωθούσε τότε τα έργα στην Βιέννη έγραφε:
«Έφερα μεγάλη ποικιλία αρχαίων νομισμάτων. Τα σπουδαιότερα θα τα παρουσιάσω στον αυθέντη μου. Έχω φορτώσει ολόκληρα αμάξια, ολόκληρα καράβια με αρχαιότητες και ελληνικά χειρόγραφα. Έστειλα 240 ελληνικά βιβλία για να τοποθετηθούν στην αυτοκρατορική βιβλιοθήκη. Δεν άφησα γωνιά που να μην ψάξω για να συγκεντρώσω ό,τι είχε απομείνει».
Η υπόθεση αυτή εκτυλίσσεται... εκατό περίπου χρόνια μετά την Άλωση της Πόλεως (1554-1562). To 1764 ένας μαρκήσιος από την Γαλλία, ο Ντε Νουαντέλ, επισκεπτόμενος την Αθήνα δεν αρπάζει μόνον γλυπτά από τον Παρθενώνα αλλά και πάμπολλα αρχαία...

Ο Π. Αποστόλου «έξω από τα δόντια»


apostolou-pan-1Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΛΑΪΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ο Παναγιώτης Αποστόλου βρίσκεται σήμερα εκτός των κομματικών οργάνων του, καθώς -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- επιμένει να πρεσβεύει τις ίδιες αρχές που οδήγησαν στη δημιουργία του ΛΑΟΣ, σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθεί ο αρχηγός του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο Παναγιώτης Αποστόλου μίλησε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, εκθέτοντας το χρονικό της «μετάλλαξης» του ΛΑΟΣ από «πατριωτικό σε νεοφιλελεύθερο νεοταξικό κόμμα», εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην «πραξικοπηματική» διαγραφή του, αλλά και για τους μελλοντικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του.
Κύριε Αποστόλου, ποια ήταν ακριβώς η αφορμή που οδήγησε στην «πραξικοπηματική», όπως την έχετε χαρακτηρίσει, διαγραφή σας από τον ΛΑΟΣ;
Μιλώντας με τον αρχηγό του κόμματος, πριν από την απόφασή του για τη συμμετοχή του κόμματός μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, του διατύπωσα τις έντονες αντιρρήσεις μου, ότι δεν μπορεί δηλαδή ένα κόμμα λαϊκό και πατριωτικό να μετέχει μιας κυβέρνησης που με τις αποφάσεις της θα εξαθλιώσει περαιτέρω τον ελληνικό λαό και θα απεμπολήσει οριστικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μου, λοιπόν, ήταν η απόφαση συμμετοχής μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που θεωρώ ότι επί...

ΚΥΠΡΟΣ: Πλουσιότερα αναμένεται να είναι τα κοιτάσματα στο οικόπεδο "12"

Στο οικόπεδο "12" της Κυπριακής ΑΟΖ τα κοιτάσματα φυσικού αερίου αναμένεται να είναι περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό άλλωστε, είχε αποκαλύψει το ιστολόγιο την επομένη της επίσημης ανακοίνωσης της NOBLE, βάσει στοιχείων που παρέθεσαν επιστήμονες. Αυτό που απομένει τώρα από την πλευρά μας είναι η σωστή διαχείριση του φυσικού αερίου αλλά και η έναρξη της β΄φάσης των αδειοδοτήσεων. Η περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πλούσια σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Εμείς αυτό πρέπει να το αντιληφτούμε και να δράσουμε ανάλογα. 
Τα γεωφυσικά δεδομένα, που προέκυψαν από την ερευνητική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, παρουσίασαν εκτενώς εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble, στα μέλη της κυπριακής υπουργικής επιτροπής και της ομάδας εμπειρογνωμόνων και...

Όταν η αποτυχία σε κάνει διάσημο


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗΠόσες φορές μια αποτυχία άφησε τόσο έντονο και διαπεραστικό αποτύπωμα στην  ιστορική συνέχεια; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, θυμηθείτε… πόσων άλλων οι μάσκες έχουν γίνει στις μέρες μας σύμβολο αντίστασης και επανάστασης, όπως εκείνες που μεταφέρουν στη σύγχρονη εποχή την εμβληματική φιγούρα του Γκάι Φοκς. Τουλάχιστον όπως αποτυπώθηκε στην κινηματογραφική επιτυχία «V for Vendetta».


Σαν σήμερα, στις 31 Ιανουαρίου του 1606, ο Γκάι Φοκς συνελήφθη και θανατώθηκε,...

Ψυχώσεις υποκρισίας και βρυχηθμοί ξετσιπωσιάς

Είναι γνωστό, δεν πρωτοτυπούμε, ότι τα κυβερνητικά ανδρείκελα, όλων των χρωμάτων, βρίσκονται σε παράκρουση ψεύδους, υποκρισίας και υστερικής αναλγησίας.
Οι αδίστακτοι δολοφόνοι είναι και πωρωμένοι ψεύτες και απατεώνες…
Το ίδιο και οι αποτεφρωτές της Ελλάδας, τα ξεδιάντροπα ανδρείκελα των τοκογλύφων, έχουν την ίδια εγκληματική πώρωση. Μας δολοφονούν αμείλικτα και από πάνω μας δουλεύουν αδίστακτα, χωρίς όρια και αναστολές: Η ξετσιπωσιά και ο αμοραλισμός της καθεστωτικής, παρασιτικής «αλητείας» στην πιο ακραία, στην πιο απαίσια και μοχθηρή μορφή…
Ας δούμε μια εικόνα της άμεσης συγκυρίας αυτών των βρυχηθμών της «συναινετικής» καθεστωτικής «αλητείας»: της πραξικοπηματικής παπαδήμιας συγκυβέρνησης και των «νταβάδων» της «ενημέρωσης»…

    Οι βρυχηθμοί κατά της «Επιτήρησης»!!!

 Σύμφωνα με την Εγκληματολογία, κάθε πωρωμένος δολοφόνος παριστάνει πάντα τον πολύ εύθικτο. Δολοφονεί με ηδονισμό τα θύματά του και «εξαγριώνεται» από κάποιες...

Άλλωστε με την ίδια λογική καταδικάσθηκαν στρατιωτικοί επειδή υπήκουσαν διαταγές των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου 1967. Γι αυτό....

Βάλτε στη φυλακή τους πρέσβεις και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΞ, για να μην εκτελούν ξανά παράνομες εντολές πολιτικών.
του Σάββα Καλεντερίδη
Η ιλαροτραγωδία της διασπάθισης των μυστικών κονδυλίων από τους πολιτικούς, σε μάνες, αδέλφια και φίλους, γίνεται πάντα με τη συμμετοχή πρέσβεων, διπλωματών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι υπογράφοντας, συμμετέχουν στο έγκλημα.
Τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση του θέματος από τον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος κ. Πεπόνη, θα κληθούν να καταθέσουν πρέσβεις και διπλωμάτες που υπέγραφαν για τα μυστικά κονδύλια. Μάλιστα σήμερα, Τετάρτη, θα καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος.
Από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν τη συνέχεια του κράτους, αν και οι γνωστές οικογένειες, με την κληρονομική δημοκρατία που επέβαλαν στη χώρα μας, είναι οι μόνιμοι επιβήτορες της εξουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει κράτος και άρα...

Παρακαλούμε τους συνέλληνες αναγνώστες να παρακολουθήσουν το βίντεο όπου αναδεικνύεται το εύρος προπαγάνδας και προδοσίας από την σημερινή βιομηχανία ανακύκλωσης απάτης στην πολιτική, στην ενημέρωση κλπ..

EΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: KΑΘ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ, ΧΡΕΟΣ (40ΔΙΣ), ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (βίντεο). "Το κόστος της ελληνικής οικονομίας είναι φορολογικο.."


"ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ"

Προθέσεις γερμανικού ηγεμονισμού

της Ελίνας Γαληνού

Εκτός από τους Ελληνες, η (ατυχής) γερμανική πρόταση για εγκατάσταση επιτροπείας στις πληγείσες από το χρέος χώρες της ΕΕ, προσέκρουσε σε πανευρωπαική αντίδραση. Οι ευρωπαικοί λαοί, ακόμα και αν ήθελαν να ξεχάσουν πολλά, τα ξαναθυμήθηκαν. Η αναμόχλευση παλιών αμαρτιών, δύο πολέμων που αιματοκύλισαν τον κόσμο, επανήλθαν στο προσκήνιο, με αφορμή την Ελλάδα. Αχρείαστοι να ήμασταν, θα μου πείτε, αλλά φαίνεται ότι αυτή είναι η μοίρα μας, να διδάσκουμε τους λαούς μέσα από τα δικά μας πάθη.

Οταν η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΟΚ το 1979, ήταν πολύ ευτυχισμένη για να θυμάται σε πρώτη προτεραιότητα, τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αυτό ίσως να ήταν και το λάθος μας, το οποίο σίγουρα γνώριζαν οι Γερμανοί όταν συναινούσαν στην είσοδό μας στην Κοινή Αγορά. Αλλωστε, η συμμετοχή περισσοτέρων...

Αναζητούνται μέτρα 4,4 δισ. ευρώ μέχρι τη... Δευτέρα


 Για ποιους χτυπάει η... καμπάνα των νέων μέτρων που καλείται να παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας

Picture 0 for Αναζητούνται μέτρα 4,4 δισ. ευρώ μέχρι τη... Δευτέρα
Τη λήψη ενός νέου πακέτου μέτρων, συνολικού ύψους 4-4,4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ), μελετάει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να κλείσει η μαύρη τρύπα στο έλλειμμα του προϋπολογισμού τόσο του 2011 όσο και αυτή που φαίνεται να προκύπτει για το 2012.
Τα παραπάνω μέτρα, δεδομένου ότι πλέον έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, θα προέλθουν κυρίως από τη δραστική μείωση των δαπανών. Δηλαδή μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων οργανισμών και...

Δ. Σταμάτης «Δεν φοβάμαι αν με διαγράψει ο Α. Σαμαράς»...


 

Από το http://aerasfm.gr/ 
Επέμενε στην θέση του πως δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στον aerafm και την Νανά Θεοδωροπούλου: «θεωρώ την κατάσταση...
 σικέ» ανέφερε υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν φοβάται την διαγραφή…
Ακούστε τις δηλώσεις στον AERAFM 99.50 του Δημήτρη Σταμάτη
Ο κ. Σταμάτης στον ΑΕΡΑ FM 

Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία για το «φουσκωμένο» έλλειμμα. Επί εσχάτη προδοσία...

Στην Βουλή πρόκειται να διαβιβάσει σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής τη δικογραφία για το «φουσκωμένο» έλλειμμα, που χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.
Η διαβίβαση στην Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, σημείωσαν χθες εισαγγελικοί κύκλοι.


    πηγή

Από το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 στον Πανίκο Δημητρίου και την «πολιτικώς ορθή» σημερινή συμπεριφορά. Η ανάγκη του ξεσηκωμού...


Σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα προσπαθούσε να συνέλθει από τα δεινά που επεσώρευσε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, πολλά αντιαποικιακά κινήματα άρχισαν να αναδύονται. Στην Κύπρο είχε ξεκινήσει από πριν η προσπάθεια για απελευθέρωση-τρανό παράδειγμα τα Οκτωβριανά του 1931- ωστόσο, το κοινωνικό ρεύμα ενδυναμώθηκε περαιτέρω περί τα τέλη της δεκαετίας του '40. Αποκορύφωμα αυτής της ζύμωσης ήταν το Ενωτικό Δημοψήφισμα και ο επικός αγώνας της ΕΟΚΑ.
EOKA-875784 
Παρόλ' αυτά, η ένοπλη επανάσταση δεν κατέληξε σε Ένωση με το εθνικό κέντρο, αλλά σε ανεξαρτησία. Επίσης, οι Βρετανοί είχαν παραμείνει στο νησί μέσω των Βάσεών τους σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια. Γι' αυτό και το 1975 ο μαθητής Πανίκος Δημητρίου, μαζί με εκατοντάδες άλλους νέους...

Ψευδοκράτος: Άρχισαν τα έργα υποδομής για τις έρευνες φυσικού αερίου στα Κατεχόμενα

Άρχισαν στο χωριό Σύγκραση στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου τα έργα υποδομής, όπου θα γίνει η γεώτρηση για φυσικό αέριο από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρία Πετρέλαιου (ΤΡΑΟ).

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, το έργο προβλέπει περίφραξη του χώρου, έργα οδοποιίας και άνοιγμα τεσσάρων πηγαδιών, εκ των οποίων το ένα θα φθάσει σε βάθος 3000 μέτρων.

Η έναρξη των εργασιών των γεωτρήσεων θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου με εκδήλωση, στην οποία θα παρίσταται ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται και η παρουσία του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή

Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό για το γεγονός αν και δεν είναι πρωτοφανές...



Βράζει το Πολεμικό Ναυτικό και επίκειται η κατάθεση μεγάλου αριθμού προσφυγών, λόγω της χαμηλής βαθμολογίας που τέθηκε σε πολλούς από το προσωπικό του , σύμφωνα με τις προφορικές οδηγίες των Αρχηγών του. Βέβαια από τον κανόνα εξαιρέθηκαν οι προσκείμενοι, οι οποίοι έτσι είναι διπλά ευννοημένοι.
Συγκεκριμένα, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας και των εν ισχύει διαταγών και θεσμικών κειμένων ο Αργηγός του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε προφορικές οδηγίες να βαθμολογηθεί όλο το προσωπικό του Ναυτικού με μέσο όρο 94%, όταν το ΆΡΙΣΤΑ σύμφωνα με το νέο νόμο είναι άνω του 96. Έτσι μεγάλος αριθμός ανώτερων και ...

Για αυτούς που έψαχναν εναγωνίως φωτογραφίες από την συνάντηση Σαμαρά Πούτιν...

Επιστολή του Έλληνα Ηπειρώτη Ντίσιου στο ελληνικό ΥΠΕΞ. Αγαπητέ Ναούμ ατύχησες! Είμαι σίγουρος ότι η επιστολή σου πήρε ήδη τον δρόμο προς την χωματερή...


Αγαπητέ Ναούμ καλημέρα. Η επιστολή σου με συγκίνησε αλλά είμαι στην δυσάρεστη θέση να σου πω ότι ατύχησες. Την απευθύνεις σε ανθρώπους που δεν συγκινούνται ούτε από το πάθος σου για την Ελλάδα, ούτε από τους αγώνες σου. Βλέπεις, γι αυτούς, Ελλάδα είναι  απλά και μόνο το προσωπικό τους συμφέρον και η δυνατότητα που τους δίνει να πλουτίζουν εις βάρος των άμοιρων Ελλήνων. Είμαι σίγουρος ότι η επιστολή σου ήδη είναι πεταμένη σε κάποιον κάλαθο αχρήστων του ΥΠΕΞ, αν δεν πήρε ήδη τον δρόμο για την χωματερή, όσο σίγουρος είμαι ότι ο «κύριος(;)» υπουργός  που, σημειωτέον, ανήκει στην παράταξή μου (αν ανήκουν αυτοί σε παρατάξεις...) είναι το ίδιο αδιάφορος για το πρόβλημά σου όσο θα ήταν και ο προηγούμενος, ο προ-προηγούμενος ή η διατελέσασα  ΥΠΕΞ (πάλι από την παράταξή μου) υπάλληλος των Αμερικανών. Τόσο, όσο απέδειξε ότι ήταν και ο ελαχιστότατος μακαρίτης Ελ. Βενιζέλος. Μάλλον ενόχληση θα του προξένησε η επιστολή σου αντί για  το ενδιαφέρον του κι ας τον αποκαλείς, κακώς, αξιότιμο. Ένα να ξέρεις... Γράψε τους όλους στους όρχεις σου και ζήτα την συμπαράσταση των Ελλήνων πατριωτών. Οι Έλληνες πατριώτες θα σε βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο στην δύσκολη αυτή συγκυρία γι αυτούς και για σένα. Μην απογοητευθείς από την σίγουρη αδιαφορία των ανευθυνοϋπεύθυνων γιατί αν ήταν υπεύθυνοι δεν θα έφθαναν την Ελλάδα στο σημερινό της χάλι... Πάντα στην διάθεσή σου. Οδυσσεύς.
Ακολουθεί η επιστολή του Ναούμ Ντίσιου....

Τα «κοκκινάδια» των όψιμων αντιστασιακών.... ιδιαίτερα όταν όλα αυτά τα «κοκκινάδια» οφείλονται αποκλειστικά στις δημοσκοπήσεις και στον φόβο της γενικευμένης σφαλιάρας!!!


 Του Σταύρου Χριστακόπουλου 

Η «αντιστασιακή» ρητορεία των μετόχων της συγκυβέρνησης και των... συνοδοιπόρων τους, από τον πρωθυπουργό μέχρι τα κανάλια, με αφορμή τη γερμανική επιθυμία περί ξένου επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, ήταν μοιραίο να κρατήσει μόνο λίγες ώρες. Το ίδιο και οι «κόκκινες γραμμές», με τις οποίες οι συγκυβερνώντες «εξόπλισαν», υποτίθεται, τον Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί και με την τρόικα και στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Με μια μόνο δήλωσή του ο Παντελής Καψής φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να αποφασίσουμε πάνω σε αυτό (σ.σ.: μισθοί, συμβάσεις και άλλα τέτοια ενοχλητικά), αλλά, όταν έρθει η στιγμή, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, με επίγνωση όλων των συνεπειών μας. Δεν είναι απλά ζητήματα. Αυτό συμφωνήθηκε: Ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και από τα τρία κόμματα μαζί». Κι αυτό ήταν όλο...

Ωστόσο τις προηγούμενες μέρες οι συγκυβερνώντες αρπάχτηκαν από τη γερμανική απαίτηση περί ξένου επιτρόπου για την εφαρμογή του...

Το πρώτο ελληνικό σχολείο στην Αμερική λειτούργησε το 1776


Αναμφίβολα, η ελληνική γλώσσα αποτελεί τη βάση του πολιτισμού μας και θεμελιώδες στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ανά τον κόσμο ομογενείς μας, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική Παιδεία είναι αυτή που δίνει την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού.
Με αφορμή την προχθεσινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων, η οποία τιμάται με ευλάβεια και στο χώρο της Ελληνικής Διασποράς, επιχειρούμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα ελληνικά εκπαιδευτικά πράγματα στην Αμερική, όπου σύμφωνα με στοιχεία το θέμα της εκπαίδευσης ενδιέφερε τους Έλληνες μετανάστες ακόμα από τον 18ο αιώνα. Η πρώτη γνωστή περίπτωση ίδρυσης...

ΚΥΠΡΟΣ: Η αναγκαιότητα της ανατροπής του κατεστημένου

Τα μεγάλα προβλήματα της Κύπρου είναι το εθνικό ή κυπριακό όπως επικράτησε να λέγεται και η οικονομία.
Ο τρόπος διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που είναι αυτή ταύτη η ύπαρξη του ενδοτικού , του διεφθαρμένου και διαπλεκόμενου κατεστημένου. 
Το πρόβλημα του κατεστημένου συνδέεται στη συνέχεια με την συνειδησιακή κατάσταση του λαού που δεν μπορούμε να τον απαλλάξουμε από την ευθύνη των επιλογών του. 
Τα γεγονότα αποδεικνύουν πως αυτός ο λαός δεν έχει να προτείνει τίποτα το ουσιώδες που θα άλλαζε τη πορεία των πραγμάτων. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει και το κάνει , είναι σε κάποιες περιπτώσεις να εκφράζει την αγανάκτηση του , να ξοδεύεται σε συνθήματα και οχλοκρατικές συνάξεις.
Και όμως αυτός ο λαός , έχει μια νεολαία που στη μεγάλη της πλειοψηφία σπουδάζει . Η Κύπρος έχει επίσης αρκετά πανεπιστήμια που εξυπηρετούν όλους σχεδόν...

New Europe: "Ο Γ. Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα"



“Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα.
Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν”.
Έτσι ξεκινά το άρθρο της εφημερίδας New Europe, με θέμα την Ελλάδα.

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί κακώς η Ελλάδα παρουσιάστηκε περίπου ως…