Σελίδες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.grtwitter: @egerssi


Στις 30 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, έγραψα άρθρο με τίτλο: «Ο αλυτρωτισμός των γειτόνων μας είναι επακόλουθο των μνημονίων», όπου μεταξύ των άλλων έγραφα: «…Και ενώ η κυβέρνησή μας κοιμάται και μένει ουραγός των εξελίξεων, έρχονται τα μηνύματα από ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Ν.Υόρκης “Καλάμι”:

“Την ώρα που οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ συνεχίζουν τον... τουρισμό τους και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς, των Αλβανόφωνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναιοργανωμένοι, προπαγανδίζουν περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για... ''γενοκτονία''. Οι περίπου 330.000 Αλβανόφωνοι (μεταξύ τους και Κοσσοβάροι) στις ΗΠΑ, συγκεντρωμένοι σε μεγάλες παροικίες (Νέα Υόρκη, Βόρεια Νέα Υερσέη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Κόλπος Τάμπα, Χάρτφορντ Κοννέτικατ, Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια), δικτυώνονται στο Κογκρέσσο και συγκεντρώνουν χρήματα”. Οι Αλβανοί που τόσα έχουν ωφεληθεί από την Ελλάδα δεν παύουν να αναπαράγουν και να αναμοχλεύουν το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς», από τη στιγμή που τους δίνει το δικαίωμα αυτό, η παντελής ανυπαρξία υπερήφανης Εθνικής φωνής από τις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας. Χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις Εθνικές κραυγές αγωνίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανού, αλλά ούτε και του διαδόχου του, εξ ίσου

Οι βιαστές που κρύβονται στα φουστάνια της Δημοκρατίας!

                 
 Είναι αυτό που συχνά τονίζω. Διαβάστε κομμουνιστές συγγραφείς για να μάθετε την αλήθεια για τον ολοκληρωτισμό του Κομμουνισμού. Διαβάζετε Ριζοσπάστη για να τους ξεγυμνώνετε.  Διαβάστε το θαυμάσιο κείμενο του Τζήμερου που τα λέει όλα. 

Ο.Π
«Ψηφίστε με. Εκλέξτε με δημοκρατικά. Αλλά μόλις το κάνετε, θα καταλύσω τον κοινοβουλευτισμό και θα εγκαθιδρύσω δικτατορία. Θα σας πάρω τις περιουσίες και θα τις μοιράσω στον λαό. Θα καταργήσω το χρήμα. Θα κάνετε όχι τη δουλειά που ξέρετε αλλά αυτή που θα σας διατάξω. Θα σας ταΐζω με το δελτίο. Και θα σας πληρώνω ανάλογα με το πόση ώρα δουλέψατε, είτε είστε πυρηνικοί φυσικοί είτε ανειδίκευτοι.

Κι αν δεν με εκλέξετε, εγώ και οι επαναστάτες σύντροφοί μου θα βρούμε τον τρόπο να πάρουμε την εξουσία και να σας επιβάλουμε τον ανώτερο άνθρωπο που εμπνευστήκαμε. Μέχρι να το καταφέρουμε, θα προσπαθούμε να σας κάνουμε συνέχεια ζημιά.»

Αν αυτό ήταν το πρόγραμμα ενός πολιτικού ηγέτη, θα λέγαμε ότι έχει τρελαθεί, τουλάχιστον, ε; Θα τον έπαιρνε κανένας στα σοβαρά; Αν έφτιαχνε κόμμα, θα αρκούσε ένας πρωτοδιορισμένος ειρηνοδίκης, για να αποφανθεί ότι η λειτουργία του αντίκειται στους δημοκρατικούς θεσμούς και να το απαγορεύσει, έτσι δεν είναι;

Αν το κόμμα αυτό μας έλεγε, επιπλέον, ότι σε περίπτωση που επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν θα αμύνονταν, αλλά θα εύρισκε ευκαιρία να χτυπήσει τον ελληνικό στρατό με δικά του ένοπλα τμήματα, για να καταλάβει την εξουσία μια ώρα αρχύτερα, θα επιλαμβάνονταν η Δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως, έτσι δεν είναι;

Εάν είχαμε άλλα μυαλά

του Α. Μαύρου

Μ Ε Μ Ψ Ι Μ Ο Ι Ρ Ο Υ Μ Ε αιώνες αστόχαστα ότι μας φταίει η… «αδυσώπητη» γεωγραφία! Η οποία, όμως, αν άλλα μυαλά είχαμε, σαν ευλογία θα την εξυμνούσαμε αιωνίως. Και αξιοζήλευτη προνομιακή, εύνοια της μοίρας. Προς όλους ημάς: (α) Τους μεν εν μεγαλονήσω τού Τελαμώνιου Τεύκρου απογόνους, «ες γην εναλίαν Κύπρον, ού μ’ εθέσπισεν οικείν Απόλλων, όνομα νησιώτικον Σαμαμίνα θέμενον τής εκεί χάριν πάτρας […] μέσον περώσι πέλαγος Αιγαίου πόρου». (β) Τους δε εν Αθήναις, Θεμιστοκλέους, Κίμωνος και Περικλέους και Θουκυδίδου απογόνους, καθώς εσαιεί «μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος» και «τα μεν ουν ναυτικά τών Ελλήνων… ισχύν δε περιεποιήσαντο όμως ουκ ελαχίστην οι προσσχόντες αυτοίς χρημάτων τε προσόδω και άλλων αρχή». Μια.. γεωγραφία προνόμιο, δηλαδή. Η οποία ωστόσο, πάντοτε απαιτούσε προνομιακά στρατηγικά ναυτικά μυαλά, άριστους Γνώμονες και κράτιστους Εικαστές, για να καταστήσουν αμφότερους, και τους μεν και τους δε ομόγλωσσους, άρχοντες ηγεμόνες και δεινούς παικταράδες τής ανατολικής Μεσογείου. «Αγαντάροντες [ώστε] η κάθε χορδή της πατρίδας να ταλαντώνεται συνεχώς»…

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ε Ι ξανά, κατεπειγόντως, ω Κύπριοι και ω Αθηναίοι και ω Πανέλληνες, η ίδια γεωγραφία. Κραυγάζοντας, τώρα, υποθαλασσίως επιπρόσθετες ευλογίες. Με τους πέριξ, όμως, βουλιμικώς και αρπακτικώς και επιδρομικώς εποφθαλμιούντες. Που καραδοκούν και πάλι να εκμεταλλευτούν και ν’ αξιοποιήσουν τα ημέτερα εν Αθήναις και εν Λευκωσία Ηττημένα Μυαλά με τις λευκές σημαίες τών αμετανόητα ανόητων «ιστορικών [Διζωνικών]

Σκόπια: Αξιωματούχοι από τη Νέα Δημοκρατία- δυσαρεστημένοι για συνάντηση Βενιζέλου- Πόποσκι

Ανώτεροι αξιωματούχοι από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, για τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Πόποσκι.
«Η πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Πόποσκι, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της
γειτονικής χώρας θεωρείται ως αρνητική στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας γιατί ο Βενιζέλος διαπέρασε τη σκληρή γραμμή του Αντώνη Σαμαρά και προχώρησε σε ένα άλλο μήκος κύματος» αναφέρουν οι σχολιαστές.
Πηγές από το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι τα ανώτερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ικανοποιημένα από τις πρωτοβουλίες που πήρε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών, ούτε από τη ‘διπλωματική ατζέντα’ του.
Ο Πόποσκι και ο Βενιζέλος συναντήθηκαν στις 22 Ιουλίου στο Συμβούλιο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, συζήτησαν τις προοπτικές για την πρόοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπό την τρέχουσα προεδρία της ΕΕ, από τη Λιθουανία, καθώς και την επόμενη από την Ελλάδα.
Τονίστηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου στη διαφορά του ονόματος, επισημάνθηκαν οι διαφορετικές αντιλήψεις για το πολιτικό ζήτημα καθώς και οι προτεραιότητες των δύο χωρών, επίσης και οι επιπτώσεις του χρέους και της οικονομικής κρίσης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team

ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ... ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ...!!!


Υποτονικά τιμήθηκε στο Κεφαλοχώρι Φιλιατών ο ξεσηκωμός των αγροτών της Μουργκάνας. Ενώ θα έπρεπε την εκδήλωση να την αναλάβει το κράτος μόνο η αδελφότητα Κεφαλοχωρίου (Γλούστας) ενδιαφέρθηκε. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αγροτικού κινήματος, που βρίσκεται στον αϊ-Δημήτρη, ενώ το βράδυ διοργανώθηκε παραδοσιακό γλέντι στο οίκημα της αδελφότητας, στην πλατεία του χωριού, στην Παλιοκούλα. Πολύ καλή η πρωτοβουλία της αδελφότητας, αλλά τον αγροτικό ξεσηκωμό της Μουργκάνας, οφείλει να τον αναγνωρίσει και να τον τιμήσει πρωτίστως το ελληνικό κράτος. Είναι και τώρα απών, όπως ήταν και τα χρόνια του ξεσηκωμού. Επειδή το κράτος αδιαφορεί, έχει ενδιαφέρον η πρόταση του Χριστόφορου Πουλίζου: "Μήπως ο εορτασμός για το αγροτικό κίνημα των 16 χωριών της Μουργκάνας θα μπορούσε να αποτελέσει μια αφορμή και μια ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της περιοχής με το να αναλαμβάνει κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό χωριό με την αδελφότητά του να κάνουν την εκδήλωση και ένα πανηγύρι προς τιμήν των προγόνων μας με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, ώστε να αναβαθμιστεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και να δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι κοντοχωριανοί και συμπατριώτες;".
Με την ευκαιρία φέρνουμε στο φως ντοκουμέντο για τον ηγέτη της επανάστασης των 16 χωριών Χρ. Χρηστοβασίλη. Όπως γράφει η εγγονή του Δροσιά Κατσίλα, ο Χρ. Χρηστοβασίλης "από τις αρχές του 1913 αναμίχθηκε στο ζήτημα των δεκαέξι χωριών της

Ο Ελληνισμός απαιτεί στιβαρή εθνική ηγεσία για τη χάραξη νέου γεωπολιτικού σχεδιασμού.

του Σάββα Πέτρου

Το πιόνι της κατοχικής Τουρκίας, πρώην προϊστάμενος του κατοχικού ψευδοκράτους, Αχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξη που έδωσε στη Σημερινή απείλησε ότι εάν συνεχιστούν οι ενέργειες της Κύπρου για εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα επέμβει στρατιωτικά.

Ως γνωστό, ο αριστερός σύντροφος του πρώην προέδρου Χριστόφια, λίγους μήνες μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή, το 1974, ενεργώντας στα πλαίσια του εθνικού πνεύματος των τούρκων, του δόγματος «cabulcu turk milli ruhu», κατάκλεψε τα ελληνικά σπίτια και έξω από το σπίτι του, στην πάνω Κερύνεια, στοιβάχτηκαν σε βουνό τα κλοπιμαία. Οι σωροί αποτελούνταν από οικιακές συσκευές, πλυντήρια, ψυγεία, μαγειρικές εστίες και άλλα, τα όποια συσκεύαζε και τα πουλούσε στην Τουρκία. Cabulcu σημαίνει πλιατσικολόγος, βιαστής. Aυτός που αποσπά δια της βίας ξένη περιουσία. Aυτή η έννοια χαρακτηρίζει διαχρονικά την τουρκική κουλτούρα. Καθιερώθηκε δε από το 1071, αφού όταν κατελάμβαναν ελληνικές (βυζαντινές) πόλεις της Mικράς Ασίας, προέβαιναν σε cabulcu. Οι τούρκοι αυτό το αποκαλούν ως «milli ruhu» (τουρκικό εθνικό πνεύμα].

Ο Τάλαν, ο καλός σύντροφος του ανθέλληνα, αλλογενή και νοσταλγού του Στάλιν, Χριστόφια, που μαζί ονειρεύθηκαν τη δημιουργία μιας νέας Κύπρου χωρίς Έλληνες, το 1974 σπούδαζε σε τεχνική σχόλη ως τεχνίτης οικιακών συσκευών και τον Ιούλιο 1974 αποβιβάστηκε στην Κύπρο, στο Πέντε Μίλι, μαζί με τα αποβατικά πλοία από την Τουρκία, ως μουτζαχετίν για να σκοτώσει Έλληνες αμάχους. Κατά τη διάρκεια του Αττίλα 2, το γουρούνι αυτό εμφανίσθηκε ένοπλος στο Αβαείο του Πέλλα Πάις, όπου κρατούνταν ως όμηροι Έλληνες άμαχοι. Ένας κακόμοιρος γείτονας του, που τον αναγνώρισε, του ζήτησε νερό και ο Ταλάτ αντί νερού τον περιέλουσε με πορτοκαλάδα. Στη συνέχεια ο Ταλάτ

Κοινό γενετικό υπόβαθρο 5 ψυχικών παθήσεων


Η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή (πρώην μανιοκατάθλιψη), η σοβαρή κατάθλιψη και, σε μικρότερο βαθμό, ο αυτισμός και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έχουν κοινούς γενετικούς παράγοντες κινδύνου, όπως επιβεβαίωσε για πρώτη φορά μια μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γενετική μελέτη των ψυχιατρικών παθήσεων που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η μεγαλύτερη γενετική «επικάλυψη» είναι μεταξύ σχιζοφρένειας και διπολικής διαταραχής (15%), σε μικρότερο βαθμό είναι μεταξύ διπολικής διαταραχής και σοβαρής κατάθλιψης (10%), όπως επίσης μεταξύ ΔΕΠΥ και κατάθλιψης (9%), ενώ σε μικρότερο βαθμό υπάρχει κοινό γενετικό έδαφος μεταξύ σχιζοφρένειας και αυτισμού (περίπου 3%). Συνολικά, οι -λιγότερο ή περισσότερο- κοινοί γενετικοί παράγοντες εκτιμάται ότι αποτελούν το 17% έως 28% του κινδύνου για την εμφάνιση μιας από τις ανωτέρω παθήσεις, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ερευνητές της Κοινοπραξίας Ψυχιατρικής Γενωμικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", τόνισαν ότι η νέα μελέτη δίνει «την

Παναγία Σουμελά: Προαιώνιο και ζωντανό προσκύνημα



Η κοιτίδα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στον Πόντο και οι σημερινές "πληγές" της ιστορικής μονής του 4ου αι. μ.Χ.

του Νίκου Χειλαδάκη


Μοναστήρι Παναγίας Σουμελά, σήμερα «Σουμελά μαναστίρ». Τόπος ιερός, τόπος μαγευτικός, τόπος μυστηρίου, ελληνισμού και ορθοδοξίας, τόπος πόνου και μαρτυρίου και αυτόπτης μάρτυρας της μεγάλης ποντιακής γενοκτονίας. Τόπος προαιώνιου προσκυνήματος. Ακόμα και σήμερα χιλιάδες επισκέπτες, (σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού,η Παναγία Σουμελά, η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και οι λαξευτές εκκλησίες της Καππαδοκίας είναι τα πρώτα σε αριθμό επισκεπτών τουριστικά μέρη τηςΤουρκίας) έρχονται να δούνε το θαυμαστό αυτό μνημείο. Χιλιάδες προσκυνητές, κυρίως Έλληνες, αλλά και Τούρκοι, έρχονται να προσκυνήσουν. Γυναίκες με την κλασική ισλαμική μαντίλα ανεβαίνουν υπομονετικά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο μοναστήρι και με ευλάβεια προσκυνούν τη Μεριέμ Αννά, την Παναγία Σουμελά. Ελληνόφωνοι πόντιοι της Τουρκίας ακόμα και σήμερα τραγουδάνε την Παναγία Σουμελά, άλλο ένα στοιχείο της για πολλούς μπερδεμένης ταυτότητάς τους, ένα κολοσσιαίο πρόβλημα για όλη την σημερινή Τουρκία.

Η Ομολογία του δημοσιογράφου

Η Παναγία Σουμελά είναι ένας σπάνιος τόπος που σε γοητεύει με την επιβλητικότητά του καθώς πλησιάζεις από κάτω αγναντεύοντας την βουνοπλαγιά όπου είναι σκαρφαλωμένη, γράφει στις 9 Ιουνίου του 2001, ο γνωστός αρθογράφος της τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ, (πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Τουρκία), Γκιουνγκιόρ Αράς, σε μια επίσκεψη που έκανε στο ιστορικό μοναστήρι. Ο Τούρκος αρθογράφος που αφήνει την πένα του να

Ποια εγκυρότητα έχει ο πολιτικός λόγος;

Picture 0 for Ποια εγκυρότητα έχει ο πολιτικός λόγος;
Φαίνεται πως ήταν πολύ σοφός εκείνος που διατύπωσε την άποψη πως «ο λαός έχει κοντή μνήμη». Και πως λησμονούμε εύκολα, είτε επειδή θέλουμε να λησμονούμε εάν αυτό προσδίδει οφέλη («ας κάνουμε τον κουτό», δηλαδή) είτε διότι είμαστε εύπιστοι. Υπενθυμίζω μια φράση του Α.J.Borne-Volber που είχα γράψει παλαιότερα: «Αν θέλετε να σας ακούσουν, να λέτε το αδύνατο, αν θέλετε να σας πιστέψουν, υποσχεθείτε το».

Ένας άλλος λόγος της παραπλάνησής μας είναι προφανώς η ατιμωρησία. Δεν τιμωρεί ο λαός, αλλά δεν τιμωρούν και οι νόμοι. Ο οιοσδήποτε πολιτικός μπορεί να υποσχεθεί ο,τιδήποτε. Στις Η.Π.Α. είχε γίνει προσπάθεια να παραπέμπονται οι πολιτικοί για αθέτηση υποσχέσεων, αλλά δεν βρήκε σύμφωνους τους νομοθέτες. Ο πρύτανης της διαφήμισης David Ogilvy, είχε ανοίξει συζήτηση στα αμερικανικά ΜΜΕ για την αδικία εις βάρος των διαφημιστών. Οι οποίοι τιμωρούνται στην περίπτωση παραπλανητικής διαφήμισης, ενώ οι πολιτικοί δίνουν ψευδείς υποσχέσεις, ατιμώρητοι.

Δεν είναι όμως μόνον η πρόθεση άγρας ψήφων που οδηγεί τους πολιτικούς σε ψευδείς υποσχέσεις, αλλά και εκτιμήσεις που ενδεχομένως γίνονται προς κολακεία. Θυμηθείτε την «διαβεβαίωση» του κ. Δ. Αβραμόπουλου, ότι «ο Κώστας Καραμανλής είναι ο Σαρκοζί της Ελλάδας». Μπορεί να το εκστόμισε ως κολακεία, φαίνεται όμως πως ο κ. Δ. Αβραμόπουλος είναι από τους λίγους που δεν αντιλήφθηκε ότι ο κ. Σαρκοζί αποτελεί μια από τις άπειρες

Τα λεφτά των "σεντουκιών" και το κράτος –ληστής

Του Γιώργου Κράλογλου

Οι «σοφοί» που υπέδειξαν στον Γιώργο Παπανδρέου το πολιτικό ψεύδος «λεφτά υπάρχουν» έβλεπαν ως «λεία» και τις τότε «παχυλές» καταθέσεις των Ελλήνων ιθαγενών. Έτσι άνοιξαν (κυρίως οι γνωρίζοντες) τα πρώτα «σεντούκια» και τις ξένες Τραπεζικές «αγκαλιές». Τα λεφτά αυτά μαζί με τα 20 δισ. ευρώ που ακολούθησαν από το 2011 και μετά γλίτωσαν και δεν επιστρέφουν.

Τα λεφτά των «σεντουκιών» μαζί με τα απολύτως νόμιμα λεφτά που «μετανάστευσαν» σε ξένες Τράπεζες καθώς και τα λεφτά που φυγαδεύτηκαν από πωλήσεις ακινήτων (κυρίως σε ξένους μέχρι το 2011 που υπήρχε αγορά ακινήτων) και ξεπερνούν (κατά πολύ) τα 20 δισ. ευρώ έφυγαν από τις Τράπεζες για να γλιτώσουν από τους κρατικούς ληστές και την πολιτική ληστεία που ακολούθησε μόνο για ένα λόγο.

Για να συντηρηθεί το κράτος-ληστής μαζεύοντας άμεσους και έμμεσους φόρους, Δημοτικά τέλη και έκτακτα χαράτσια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, χωρίς ανταποδοτικότητα, χωρίς ανθρώπινες κοινωνικές παροχές, χωρίς προοπτική για οικονομική προκοπή.

Τα δανεικά τα πληρώνουμε με άλλα δανεικά.

Και εμείς ζούμε με αυτά που μας ληστεύει το κράτος πουλώντας μας «προστασία και σωτηρία».

Σωστά λοιπόν διερωτάται ως πραγματικά σκεπτόμενος ο σχολιαστής “silvestar” (στην χθεσινή εμπεριστατωμένη ανάλυση του συναδέλφου κ. Μαριόλη) «...αν υπάρχουν ακόμη

Μεγαλύτερη σημασία από την «επιλογή» Της έχει η εθελοντική συναίνεσή Της

Η Παρθένος Μαρία αποτελεί το πρότυπο της τελειοποιημένης πνευματικής ανθρωπότητας και είναι το μοναδικό ανθρώπινο ον από το οποίο εξαρτιόταν η Ενσάρκωση του Θεού.

Με την ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ της να παραχωρήση την μήτρα της για την Παρθενογέννηση κατέστη δυνατή η Θεϊκή Ενσάρκωση.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της σε ένα τέτοιο γεγονός την έκανε μοναδική στα μάτια των ανθρώπων και επειδή υπήρξε ο φυσικός φορέας μέσα από τον οποίο γεννήθηκε ο Ενσαρκωμένος Χριστός η Μαρία υπήρξε και η πρώτη Χριστιανή, θεμέλιο της Εκκλησίας που επρόκειτο να κτισθεί αργότερα από το έργο του Χριστού και των μαθητών Του.

Αναστήθηκε μετά τριήμερον αναληφθείσα στους Ουρανούς και όπως λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανάρτηση που διαβάσατε νωρίτερα «Παρίσταται ἡ βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου ἐν ἰματισμῷ διαχρύσω περιβεβλημένη πεποικιλμένη»..

Εμείς οι Έλληνες, τον Δεκαπενταύγουστο, δεν τιμούμε την Κοίμηση ή μάλλον μόνον την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά γιορτάζουμε και τα συνακόλουθα δηλαδή την Ανάσταση Της και την Μετάσταση Της ώστε να στέκεται δίπλα στον Υιό Της παντοτινή Βασίλισσά μας, προστάτιδα και αρωγός στις δύσκολες στιγμές μας τόσο ατομικά όσο και σαν Έθνος.

Οδυσσεύς Πάτσης,«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

ΟΡΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Φεμινίστρια "βουλευτής" αναστάτωσε τη "βουλή"

Η Ντογούς Ντεριά, νέα «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος στην κατεχόμενη Λευκωσία προκάλεσε αναστάτωση σήμερα στην ορκωμοσία της «βουλής» όταν, αντί για τον όρκο που διαβάζουν τα μέλη, αυτή ανέγνωσε το δικό της.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η 35χρονη Ντεριά είναι ιδρυτικό μέλος του «φεμινιστικού εργαστηρίου» (FEMA) και η πρώτη φεμινίστρια «βουλευτής» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η Ντεριά κατά την ορκωμοσία ανέφερε ότι θα εργαστεί για να μην υποστεί διακρίσεις κανείς που ζει στην Κύπρο λόγω της γλώσσας, της θρησκείας, της φυλής, του τόπου γέννησης, της κοινωνικής τάξης, της ηλικίας, της φυσικής του κατάστασης, του φύλου και της σεξουαλικότητάς του. Θα προσπαθήσει για να δημιουργηθεί ένα δίκαιο και ίσο σύστημα για όλους που δεν θα εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο, πρόσθεσε.
«Θα καταβάλω προσπάθεια για να αντικατασταθεί η κουλτούρα της βίας και της αντιπαράθεσης με τις αξίες της ειρήνης και της προσέγγισης, θα μείνω αφοσιωμένη στις αρχές ενός δημοκρατικού, κοινωνικά δίκαιου κράτους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ορκίζομαι στην τιμή του ανθρωπισμού ότι δεν θα εγκαταλείψω τα ιδανικά για την ίδρυση μιας ομοσπονδιακής Κύπρου».

Προς κυπριακό ΥΠΑΜ: Που πας καημένε Καραμήτρο…

Η ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου Άμυνας πρέπει να αντιληφθεί πως η άμυνα της χώρας δεν έχει να κάνει με φανφάρες και δηλώσεις, αλλά με δύο βασικά πράγματα. Τη στρατιωτική ενίσχυση και τη στρατιωτική στρατηγική….

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Κ. ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ
*Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής Κέντρου Ανατολικών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο


Το τελευταίο επεισόδιο που έγινε στην κυπριακή ΑΟΖ με την αποθρασυμένη συμπεριφορά τουρκικής πυραυλακάτου απέναντι σε ερευνητικό σκάφος ιταλικής εταιρείας που διενεργούσε εργασίες γεώτρησης κατ’ εντολήν της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να θεωρηθεί ως πλήγμα στην αποτρεπτική ισχύ της Κύπρου, δηλαδή στην ικανότητά της να υπερασπίσει τα συμφέροντά της κατά τρόπο αξιόπιστο. Η άμυνα μιας χώρας υπάρχει για να διασφαλίζει την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του συνόλου, του πολιτισμού και της ιστορίας ενός έθνους, ενός κράτους και ως τέτοια οντότητα που διαθέτει αμυντική ικανότητα, μπορεί να διεκδικήσει και διεθνώς τον σεβασμό και τη συνεργασία της διεθνούς κοινότητας.

Στην περίπτωση του επεισοδίου αυτού, η κυπριακή άμυνα ήταν για το περιφερειακό σύστημα κρατών και τη διεθνή κοινότητα, ανύπαρκτη και επομένως μη σεβαστή. Δεν έχουν κανένα λόγο οι τρίτοι να σέβονται την Κύπρο που δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και των βασικών συμφερόντων της. Η αποτροπή έχει ένα

Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

                                  Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 12ῃ Αὐγούστου 2013

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΕΠΙ ΤΗι ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΦΑΛΗΡΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ
Κκ  Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΚΛΗΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΝ ΛΑΟΝ
ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΑΥΤΟΥ

* * * * * *

Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά καί περιπόθητα,

Βρισκόμαστε στό μέσο τοῦ μηνός Αὐγούστου, γιά τήν Ἐκκλησία μας μήνας καθ΄ὁλοκληρία ἀφιερωμένος στή Θεομήτορα Παναγία μας, μέ τήν δεκατετραήμερο ἐγκράτεια πρός τιμήν Της, τίς ἱερές Παρακλήσεις, τήν πάνσεπτο ἑορτή τῆς Κοιμήσεως καί Μεταστάσεώς Της τήν ὁποία ἑορτάζομεν σήμερον, καί σέ λίγες ἡμέρες τά «ἐνιάμερα τῆς Παναγιάς» ὅπως ὀνομάζει ὁ λαός μας τήν ἑορτή τῆς Ἀποδόσεως τῆς Κοιμήσεως.

«Ὢ θαύματος καινοῦ! ὢ τεραστίου ξένου! πῶς νέκρωσιν ὑπέστη, ἡ ζωηφόρος Κόρη, καὶ τάφῳ νῦν καλύπτεται;». Θαυμαστό γεγονός καί ἄρρητο θαῦμα ὅπως ἀκούσαμε στά προεόρτια νά ἀναρωτιέται ὁ ὑμνωδός.

Τῆς θεόπαιδος Κόρης, ἣν Ἄννα συνέλαβε,
Τῆς «τριετιζούσης δαμάλεως» ἡ ὁποία «ἐν ναῷ ἁγίῳ, ὡς ἁγία ἀφιερωθῆναι» «ἐν χερσί Ζαχαρίου»,

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Τρεις χώρες σηκώνουν το βάρος…

Ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δίνει τις τελευταίες ημέρες η Ιταλίδα υπουργός των Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, η οποία, σε δηλώσεις της στη Rai Radio Uno, δήλωσε ξεκάθαρα: «Δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση, το μόνο λογικό είναι να εφαρμοσθούν ενιαίες πολιτικές».

«Είναι απαράδεκτο, πάντως, πολιτικοί πρόσφυγες ή πολίτες που προσπαθούν να σωθούν από εμφύλιους πολέμους, να βρίσκουν τον θάνατο στα νερά της Μεσογείου», πρόσθεσε η Ιταλίδα υπουργός.

Μιλώντας, επίσης, στο ραδιόφωνο του ριζοσπαστικού κόμματος, Radio Radicale, αναφερόμενη πάντα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, πρόσθεσε ότι «από το Ιράκ οι μετανάστες περνούν στην Τουρκία και στην συνέχεια στην Ελλάδα, η οποία, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια, ότι στην βόρειο Ευρώπη, σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, για παράδειγμα, η συνολική παρουσία μεταναστών είναι σαφώς υψηλότερη»,