Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θεοδωράκης "αδειάζει" Τσίπρα : Απέρριψα τις προτάσεις του γιατί αρνήθηκε να κάνει λόγο για πατριωτισμό και εθνική ανεξαρτησία"!

Η άρνηση του όρου «πατριωτικό» στο όνομα του κόμματος και η πρόταξη της εθνικής ανεξαρτησίας στις προγραμματικές θέσεις ήταν οι δύο βασικές αιτίες που ναυάγησε η προεκλογική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», μερικές ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο κ. Μανώλης Γλέζος είχαν επισκεφτεί τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του προκειμένου να του προτείνουν συμμετοχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς είχε εκτιμηθεί από τα στελέχη του κόμματος ότι η ένταξή του στις λίστες των ψηφοδελτίων και οι δημόσιες παρεμβάσεις του υπέρ του συγκεκριμένου κόμματος της Αριστεράς θα του έδιναν επιπλέον δυναμική της τάξης του 5%.

Πράγματι, ο Μίκης Θεοδωράκης άρχισε να συζητάει το ενδεχόμενο με τους κυρίους Τσίπρα και Γλέζο. Σε πρώτη φάση η ιδέα της κατάκτησης της εξουσίας από...

"ΠΙΚΡΕΣ" ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ ... ΒΙΝΤΕΟ


mpezos
"Η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής είναι πολύ δυναμική"...
Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και αντιστοίχως για τα χαμηλά ποσοστά του ΚΚΕ.
Ο δημοφιλής ηθοποιός ανέφερε ότι για την μεγάλη πτώση του Κομμουνιστικού Κόμματος ευθύνεται το "δεν συμμετέχω πουθενά". "Δεν είναι καιροί να λέμε δεν συμμετέχω και κάθομαι και πετροβολάω. Δεν είναι απάντηση αυτή!", τόνισε.
Ο Γιάννης Μπέζος, σχολιάζοντας το 7%, για δεύτερη φορά, της Χρυσής Αυγής, είπε: Η Χρυσή Αυγή πέρα από την ιδεολογική της θέση προτάσει μια συμπεριφορά η οποία είναι πάρα πολύ δυναμική και εκφράζεται με ακρότητες. Υπάρχουν συμπολίτες...

Η χαμένη ευκαιρία του Αλέξη



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε μια εποχή προχωρημένης συμπύκνωσης του πολιτικού χρόνου και των εξελίξεων. Κάτι που συνεπάγεται ότι τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, είναι μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ανατροπές το ίδιο, και κάθε κόμμα το οποίο αδυνατεί να “διαβάσει” σωστά τα καινούρια δεδομένα, είναι μάλλον καταδικασμένο εκ των προτέρων να...

Ο τελειωμένος τηλεπολιτικάντης, γεννημένος Καραγκιόζης, πάει να φορτώσει στη Χρυσή Αυγή τη βόμβα στο ΣΚΑΙ!!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην επίθεση με χειροβομβίδα στον τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε τα εξής: ''Θέλω να ελπίζω ότι είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και να μην είναι η αρχή της επόμενης ημέρας για τη Δημοκρατία μας.
Σαφώς σκοπεύει και στοχεύει στη φίμωση μιας ελεύθερης φωνής. Είναι ένα μήνυμα ότι “Κοιτάξτε, το έχετε παρακάνει”. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια. Ημέρα των εκλογών, ημέρα της Δημοκρατίας σε ένα...

Χρηματιστηριακός Καπιταλισμός και Παγκοσμιοποίηση της φτώχειας

Συντάκτης: Ελευθέριος Καραγιάννης στο «Διπλωματικό Περισκόπιο»

H παγκόσμια οικονομία έχει υποστεί, κατά καιρούς, διάφορες οικονομικές κρίσεις, άλλοτε μεγάλες και άλλοτε μικρές. Η πλέον μεγάλη οικονομική κρίση που διήλθε η παγκόσμια οικονομία από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν αυτή του μεσοπολέμου η οποία όμως λόγω των τότε εθνικών δομών οικονομικής προστασίας αντιμετωπίστηκε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Η σημερινή κρίση διαφέρει ουσιαστικά λόγω της κατάργησης των εθνικών προστατευτικών οικονομικών δομών που επέτρεψαν την ευρύτερη διάδοση της. Δεν αφορά μία συγκεκριμένη οικονομική περιοχή αλλά λόγω της ενοποίησης τόσο των αγορών όσο και των χρηματιστηριακών αγορών έχει μετατραπεί σε παγκόσμια κρίση διότι συσσωρεύει τα χρέη κατά τρόπο που τα τελευταία να αποτελούν τον ρυθμιστικό παράγοντα της παγκόσμιας οικονομίας , εκμηδενίζοντας τους εθνικούς θεσμούς και καταστρέφοντας ουσιαστικά τις πραγματικές οικονομίες μέσα από την αρνητική επίδραση στους τομείς της εργασίας και της οικονομικής δραστηριότητας των κρατών.

Ο χρηματιστηριακός καπιταλισμός ,ο οποίος από την δεκαετία του 1980 άρχισε να αντικαθιστά τον βιομηχανικό καπιταλισμό, έχει ως στόχο να θέσει τα κράτη υπό οικονομική κηδεμονία δημιουργώντας μία μορφή παράλληλης διακυβέρνησης η οποία δημιουργείται από τους Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς και δεν είναι υπόλογος στον λαό. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα υπό οικονομική κηδεμονία κράτη να μην ελέγχουν την οικονομική και φορολογική...

Άνοδος Χρυσής Αυγής σε Καλάβρυτα και Δίστομο!

Η απίστευτη και μοναδική περίπτωση στα πολιτικά χρονικά της Χρυσής Αυγής, όπου ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα την εξύβριζε και την συκοφαντούσε έδωσε απαντήσεις: Θυμάστε τις αρχικές επιθέσεις περί "εκλογής των νεοναζιστών" στους δήμους Καλαβρύτων και Διστόμου που έγιναν οι γερμανικές σφαγές.

Τι κι αν έλεγε ο γ.γ. Ν.Μιχαλολιάκος ότι "Εμεις νεοναζιστές; Οι Γερμανοί δολοφόνησαν συγγενείς της γυναίκας μου (επίσης βουλευτού της Χρυσής Αυγής) στα Καλάβρυτα. Πως είνα δυνατόν να μας λένε ναζιστές; Επειδή δεν...

ΑΠΟΨΗ: Κριτική στα περί «πατριωτισμού» και Θράκης

Άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θέση για όσα έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, ψύχραιμα γραμμένη και με επιχειρήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης έφθασε στο «defence-point.gr» και τη δημοσιεύουμε, αφού θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο περίσκεψης και στα δυο κόμματα που επικράτησαν στις εκλογές. Είναι πλέον προφανές, ότι εάν δεν γίνουν σοβαρά ξεκαθαρίσματα στις θέσεις και στη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα εξελιχθεί ενδεχομένως σε πανωλεθρία.

Πως μπορεί η Νέα Δημοκρατία, που εμφανίζεται ως πατριωτικό κόμμα να αντικρούσει τη στάση του Σύριζα με τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, που είναι εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή; Θα μπορούσε αφενός να το κάνει αν η ίδια και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένοχοι για παρόμοιες πρακτικές, ενδεχομένως και σε χειρότερο βαθμό. Ποια είναι δηλαδή η διαφορά της πολιτικής Τσίπρα με την αντίστοιχη της Ντόρας Μπακογιάννη για να...

Σκόρπιες σκέψεις περί εκλογών

«Θα αγωνιστούμε για να ξαναδώσουμε την εξουσία στον λαό μας», δήλωσε μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Αλέξης Τσίπρας.
Ασφαλώς, άλλη μια κατάπτυστη και άκρως φασιστική δήλωση.
Δηλαδή ο λαός έχει την εξουσία μόνο αν δώσει πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ;
Και τώρα που την έδωσε σε άλλο κόμμα, δεν έχει εξουσία;
Τι στο διάβολο δημοκρατία είναι αυτή που πρεσβεύει ο μέγας λαϊκιστής;
Κατάληψη έκανε στο σχολείο του όταν διδάσκανε περί δημοκρατίας;

Και πως την εννοούν τη δημοκρατία και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πάρει σβάρνα τα κανάλια κι επιδίδονταν σε ακατάσχετο υβρεολόγιο και ειρωνείες εναντίον του «λαού», επειδή δεν τους ψήφισε – επέλεξε;

Δεν έχουμε ακόμη ακούσει ότι η αιτία που το ΚΚΕ έχασε τη μισή του δύναμη, είναι...

Το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ

Οι μεγάλες αλλαγές στις οποίες φημολογείται ότι προσανατολίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην αποτελέσει το Κίνημα οριστικό παρελθόν για τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ζωή, περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και τα… ιερά και όσια.

Που για κάθε κόμμα είναι, εκτός από την ιδρυτική διακήρυξη και τις επικαιροποιήσεις της, το όνομα και το έμβλημα. Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή και ο…

Aρχίζουν οι διερευνητικές εντολές



Στη φάση των διερευνητικών εντολών εισέρχεται η χώρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να του ανατεθεί η πρώτη κατά σειρά εντολή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ήδη στο παρασκήνιο και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, άρχισε να κυκλοφορεί το σενάριο περί πολιτικο-τεχνοκρατικής κυβέρνησης, την οποία θα επιδιώξει να σχηματίσει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Κλειδί» στο εγχείρημα αυτό, κατά τους ηγετικούς κύκλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η Δημοκρατική Αριστερά. Προηγουμένως, η Ιπποκράτους άφησε να εννοηθεί πως θα διαπραγματευτεί σκληρά τη συμμετοχή της ή την ανοχή της στην κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα, το οποίο θα απαντηθεί στις αμέσως...

Eκδήλωση «Οι Έλληνες της Ιωνίας- 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης» – Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, 7:00 μ.μ., Ελληνογαλλική Σχολή (Αγία Παρασκευή)

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ψηφοφόροι ετών, ενδεχομένως και δεκαετιών εγκατέλειψαν μαζικά το ΚΚΕ, έστω και προσωρινά, εξ αιτίας των ολέθριων επιλογών τακτικής της ίδιας του της ηγεσίας, η οποία εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται σε Δούρειο ίππο για το ίδιο της το κόμμα.
Με τις ολέθριες επιλογές της κατάφερε να οδηγήσει το ΚΚΕ σε εκλογική συντριβή.
Κατάφερε ότι δεν κατάφεραν δεκαετίες ολόκληρες οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Έτσι, σε συνθήκες που θα μπορούσε εν δυνάμει, αυτό το κόμμα να είναι ο αδιαφιλονίκητος κερδισμένος των εκλογών και o πρωταγωνιστής των εξελίξεων, οδηγήθηκε κατ αποκλειστικότητα σε ήττα συντριπτική, εξ αιτίας των επιλογών τακτικής της ίδιας του της ηγεσίας.
Οι αρνητικές συνέπειες για την ίδια την κοινωνία είναι ήδη προ των πυλών, γι αυτό το λόγο, και για τις εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν...
Εκτός από τα μέλη του και τα στελέχη του, εκτός από κείνους που μάτωναν και θα συνεχίσουν να ματώνουν καθημερινά στην πολυσύνθετη πολιτική αντιπαράθεση, το λόγο θα πρέπει να έχει αντικειμενικά και η ίδια η κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο.... Δαρβίνος

Έχει τον τρόπο της η Ιστορία, να υπονοεί περισσότερα από όσα λέει. Σαν σήμερα, στις 18 Ιουνίου του 1858, ο Κάρολος Δαρβίνος αποφάσισε να εκδώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών. Που, περίπου μας είπε ότι ο άνθρωπος είναι η φυσική συνέχεια του πιθήκου. Ασχολίαστο…

Πολλά πολλά χρόνια μετά, στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου, ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει την ουσία της θεωρίας του Δαρβίνου. Και, στο πλαίσιο της εξέλιξης των ειδών, να αποδείξει ότι αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.

Του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκφάνσεις και ιστορικές εμφανίσεις του. Με έμφαση...

Γαλλία: Θρίαμβος των Σοσιαλιστών στην Εθνοσυνέλευση

Την απόλυτη πλειοψηφία στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας κατέκτησε το κόμμα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τον ίδιο, τόσο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματός του, όσο και για να αντιμετωπίσει από την ευρωπαϊκή κρίση.
Σύμφωνα με τις πρώτες προβολές των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων Sofres και CSA, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι αριστεροί σύμμαχοί του συγκεντρώνουν από 308 έως 320 έδρες επί συνόλου 577, πολύ περισσότερες από την απόλυτη πλειοψηφία (289).
Το PS δεν θα χρειάζεται, έτσι, την υποστήριξη των Πρασίνων (20 έδρες) και της ριζοσπαστικής αριστεράς (9 έως 11 έδρες).
Το συντηρητικό κόμμα UMP και οι σύμμαχοί του εξασφάλισαν από 221 έως 231 έδρες. Η άκρα δεξιά, από την πλευρά της, επιστρέφει στην Κάτω Βουλή με δύο έδρες, αλλά όχι με την επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Μαρίν Λεπέν.
Το ποσοστό αποχής ήταν πολύ μεγάλο για αυτές τις βουλευτικές...

Σεβασμός στον λαό που άντεξε στην προπαγάνδα

Γράφει η Σ. Βούλτεψη
Η αντοχή που επέδειξε ένα αποφασιστικά μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε έναν πρωτοφανή προπαγανδιστικό βομβαρδισμό απίστευτης υποσχεσιολογίας που μας μετέφερε στην εποχή του τζουμπέ, είναι αξιοθαύμαστη.

Το λόμπι της δραχμής, που μεθοδικά και συστηματικά παρεισέφρησε σε όλους τους πολιτικούς χώρους, γεμίζοντας τη χώρα δημαγωγούς που εξέβαλλαν υπερπατριωτικές κραυγές, διαβεβαίωναν πως λεφτά υπάρχουν και υπόσχονταν κατάργηση του μνημονίου στις 18 Ιουνίου – επαναφέροντας το αλήστου μνήμης «στις 18 Σοσιαλισμός» - ηττήθηκε στην κάλπη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή περίσσεψαν οι προβοκάτσιες, η δημαγωγία, η με κάθε μέσο προσπάθεια εκμετάλλευσης της κακής ψυχολογίας ενός λαού γονατισμένου, που όμως δεν έχασε τη λογική του και δεν...

Η Παράταξη...

Μένω με την εντύπωση ότι το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Η ΝΔ κέρδισε μεν τις εκλογές αλλά όλα δείχνουν ότι θα σχηματίσει μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού και η διακυβέρνησή της θα διαρκέσει όσο θα εξυπηρετεί αυτόν τον «ειδικό σκοπό».
Κατά τα άλλα οι ΝΔκρατες ψήφισαν σκεπτόμενοι το μέλλον της χώρας με αποτέλεσμα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» να χάσουν σημαντικοί δύναμη. Πιστεύω ότι ο Π. Καμμένος θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τόσο την πολιτική του όσο και την στάση (συμπεριφορά ) του απέναντι στην παράταξη.
Ο ΛΑΟΣ πλήρωσε την «διεστραμμένη», με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξεως, πολιτική τακτική Καρατζαφέρη. Θα πρέπει αυτός ο «κύριος» να αλλάξει επάγγελμα. Η παράταξη δεν χρειάζεται πολιτικάντηδες...
Η ΧΑ παρέμεινε σταθερή. Πιστεύω ότι και αυτό το κόμμα θα πρέπει να...

Οι έδρες που χάνουν και κερδίζουν τα κόμματα

Ενισχυμένη κατά 21 έδρες είναι η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την κοινοβουλευτική του δύναμη κατά 19 έδρες, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, και την ενσωμάτωση να φτάνει στο 100% των εκλογικών τμημάτων....

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ χάνει οκτώ έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες, η Χρυσή Αυγή τρεις έδρες, η ΔΗΜΑΡ δύο έδρες και το ΚΚΕ καταγράφει σημαντικές απώλειες καθώς χάνει 14 έδρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όπως έχει ανακοινώσει η Singular Logic, η ΝΔ κερδίζει μία έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, στην Α' Πειραιά, στην Καβάλα, στην...

ΣΥΡΙΖΑ: "ΕΑΜ -ΕΛΑΣ -ΕΠΟΝ Ο δρόμος των λαών"

Οι οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα τον υποδέχθηκαν στα Προπύλαια απ' όπου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις επόμενες εκλογές, με το εξής καταπληκτικό σύνθημα:
Το  "ΕΑΜ -ΕΛΑΣ -ΕΠΟΝ Ο δρόμος των λαών" ηχούσε στα Προπύλαια και κατά τα άλλα αυτό το κόμμα θέλει να λέγεται δημοκρατικό!  


Προς Βερολίνο: Άλλο μεταρρυθμίσεις και άλλο πείνα, τώρα όλοι κρίνονται…


Με προφανή ανακούφιση φαίνεται να δέχεται ο διεθνής παράγοντας τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Ωστόσο, από τα πρώτα δείγματα της ρητορικής που ακολουθεί ο διεθνής παράγοντας, η αισιοδοξία μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε τραγωδία…
Αυτό που δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει εταίροι και «εταίροι» της χώρας μας, είναι ότι οι ψήφοι που έλαβε η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απαραιτήτως δικές της, ούτε σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να απολεστούν πολύ εύκολα σε περίπτωση που η στήριξη δεν θα είναι αυτή που απαιτείται αυτή την ώρα και συνεχιστούν οι παράλογες απαιτήσεις, ιδίως αυτές που αφορούν τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της πείνας.
Εάν όντως ο διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον του να παραμείνει η Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης, η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της Ελλάδας δεν θα είναι επαρκής προϋπόθεση για να...

«Ο ΘΕΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» Καμμένος: Οι υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου δεσμεύουν μόνο τους ίδιους

Καμμένος: Ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπο
Τη διαβεβαίωσή του ότι ισχύει και μετεκλογικά, ότι είπε και προεκλογικά, παρείχε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα που στήριξαν τους Ανεξάρτητους Ελληνες μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και τόνισε ότι «οι υπογραφές του κ.Σαμαρά και του κ.Βενιζέλου αφορά τους ίδιους και όχι το λαό».
Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, η μόνη υπογραφή που δεσμεύει το κόμμα του, είναι αυτό που είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ότι «ο θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδος και δεν παίρνει πίσω την υπογραφή του».

Τελικό αποτέλεσμα Ν.Δ. 29,66% - ΣΥ.ΡΙΖ.Α 26,89% . Μεγάλη νίκη της ΝΔ. Στο 2,8% η τελική διαφορά!

Ποσοστό 29,66% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 99,83% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατηρεί η Χρυσή Αυγή. 

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά και η κατανομή των εδρών διαμορφώνεται ως εξής: 

ΝΔ: 29,66%, 129 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 26,89%, 71 έδρες

Τσίρκο στο ΠΑΣΟΚ! Τα μαζεύει ο Βενιζέλος τα περί “αναπληρωτή πρωθυπουργού” και τώρα…

…ζητά κυβέρνηση προσωπικοτήτων!
Πές το ξεκάθαρα βρε Ευάγγελε ότι θα ήθελες την Ντόρα πρωθυπουργό και.. άσε τις σάλτσες.
(Στο τέλος δύο υπουργεία θα του δώσει ο Σαμαράς και θα πάει …κατρακυλώντας!) . Ατττικά Νέα

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές!

Τα ονόματα των βουλευτών της νέας Βουλής, όπως προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι τα εξής…

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΔ: Μπακογιάννη Ντόρα, Αθανασίου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Χρύσανθος, Μιχελάκης Γιάννης.
ΣΥΡΙΖΑ: Γλέζος Μανόλης, Φωτίου Θεανώ, Τσουκαλάς Δημήτρης
ΠΑΣΟΚ: Δήμας Πύρρος, Γεννηματά Φώφη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Κουίκ Τέρενς
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Παππάς Χρήστος
ΔΗΜΑΡ: Λυκούδης Σπύρος

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΔ: Κεφαλογιάννη Όλγα, Αβραμόπουλος Δημήτρης, Κακλαμάνης Νικήτας, Πιπιλή Φωτεινή, Κικίλιας Βασίλης, Μηταράκης Νότης, Παυλόπουλος Προκόπης, Ψυχάρης Ανδρέας.
ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας Αλέξης, Κωνσταντοπούλου Ζωή, Βούτσης Νίκος, Μπόλαρη Μαρία.
ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης Κώστας
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Μιχαλολιάκος Νίκος
ΔΗΜΑΡ: Πανούσης Γιάννης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Κουντουρά Έλενα
ΚΚΕ: Κανέλλη Λιάνα

Β΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ: Σακοράφα Σοφία, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Παπαδημούλης Δημήτρης, Δραγασάκης Γιάννης, Δούρου Ρένα, Στρατούλης Δημήτρης, Βαλαβάνη Νάντια, Τατσόπουλος Πέτρος, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Παναγόπουλος Στάθης, Αλεξόπουλος Απόστολος, Καφαντάρη Χαρά, Κατριβάνου Βασιλική.
ΝΔ: Μητσοτάκης Κυριάκος, Χατζηδάκης Κωστής, Βούλτεψη Σοφία, Ντινόπουλος Αργύρης, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Γεωργιάδης Άδωνις, Μεϊμαράκης Βαγγέλης, Σπηλιωτόπουλος Άρης, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Πολύδωρας Βύρων, Καραμανλή Άννα, Παναγιωτόπουλος Πάνος, Παπακώστα Κατερίνα, Παπαθανασίου Γιάννης, Ιακωβίδου Τάνια.
ΠΑΣΟΚ: Λοβέρδος Ανδρέας, Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, Ανδρουλάκης Μίμης.
ΔΗΜΑΡ: Κουβέλης Φώτης, Ψαριανός Γρηγόρης, Βουδούρης Οδυσσέας.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Καμμένος Πάνος, Δημαράς Γιάννης, Καπερνάρος Βασίλης.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Μιχαλολιάκος Νίκος, Ζαρούλια Ελένη, Γερμενης Γιώργος.
ΚΚΕ: Παπαρήγα Αλέκα, Χαλβατζής Σπύρος.

ΑΤΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Μητρόπουλος Αλέξης, Αθανασίου Νάσος, Πάντζας Γιώργος,
ΝΔ: Σαμαράς Αντώνης, Βορίδης Μάκης, Μαρτινου Γεωργία, Βλάχος Γιώργος
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Κασσιδιάρης Ηλίας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Χαϊκάλης Παύλος
ΠΑΣΟΚ: Χριστοφιλοπούλου Εύη
ΔΗΜΑΡ: Οικονόμου Βασίλης
ΚΚΕ: Γκιόκας Γιάννης

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων)
Copyright: www.rieas.gr

Το προϊόν / αποτέλεσμα αυτών των εκλογών το καλλιέργησαν και το δημιούργησαν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες.
Αρχίζοντας να τους απαριθμούμε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσουμε από τη στάση των πολιτικών –ικανών (για τα δικά τους συμφέροντα) και ανικάνων (για τα συμφέροντα του λαού)  που καλλιέργησαν και ανέχθηκαν μια γενικευμένη σε εθνική έκταση διαφθορά και οι οποίοι όχι μόνο δεν έδειξαν έμπρακτα μια «μετατόπιση νοοτροπίας» αλλά συνέχισαν να ενεργούν και να λειτουργούν με την γνωστή και παραδοσιακή υποκρισία, την ανειλικρίνεια, τη διαστροφή των γεγονότων, την πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία, και την προσκόλληση τους στις πελατειακές σχέσεις με το εκλογικό σώμα ενώ φρόντιζαν επιμελώς να προβάλλουν διλλήματα φόβου και αμέσων και εμμέσων απειλών.
Οι πολιτικοί είχαν συνοδοιπόρους τους τα μέσα μαζικής επικοινωνίας τα οποία...

Μήνυμα εθνικής ευθύνης από τον Σαμαρά

Σε κάλεσμα συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, με τη δήλωση την οποία έκανε στο Ζάππειο, και την οποία επανέλαβε στα αγγλικά, προκειμένου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στους διεθνείς εταίρους της Ελλάδας.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, στάθηκε στην ιστορική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, πίσω από την οποία στοιχήθηκαν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Όσοι Έλληνες θεωρούν ότι ο φυσικός εθνικός προσανατολισμός της χώρας βρίσκεται στην κατευθύνση...