Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Γιατί η Δύση υποστηρίζει τους φανατικούς ισλαμιστές;



Picture 0 for Γιατί η Δύση υποστηρίζει τους φανατικούς ισλαμιστές;
Όταν ο Χάντιγκτον δημοσίευσε την «Σύγκρουση των Πολιτισμών», οι αναλυτές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες. Οι μεν, θεώρησαν ότι ο συγγραφέας «προφήτευε» τα μέλλοντα σήμερα να συμβούν, οι δε ότι δρούσε ως όργανο του Συστήματος, που μας προειδοποιούσε τι ετοιμαζόταν. Οι ίδιες αμφιλεγόμενες εξηγήσεις υπάρχουν για πολλά έργα του Χόλυγουντ, αν είναι προφητικά ή γνωρίζουν οι παραγωγοί τι πρόκειται να συμβεί στα επόμενα χρόνια, όπως και πράγματι συμβαίνει.
Ο Χάντιγκτον, εκφραστής της Νέας Τάξης πραγμάτων, έθεσε στο επίκεντρο του δοκιμίου του την έννοια του πολιτισμού για να υπογραμμίσει το γεγονός ότι τα όρια του εθνικού κράτους έχουν πλέον διαρραγεί. Αυτό άλλωστε δημόσια το υποστηρίζουν πολλοί συμφωνούντες με το παγκόσμιο σύστημα των χρηματοπιστωτικών οίκων -άσχετα αν υποστηρίζουν ή νομίζουν ότι το πολεμούν-, ότι η εποχή μας δεν ανέχεται εθνικώς ομοιογενή κράτη, γι’ αυτό και διευκολύνει την έλευση λαθρομεταναστών, προς αλλοίωση της σύνθεσης των λαών, με την οποία πορεύθηκαν -όπως ο ελληνικός- επί χιλιάδες χρόνια.
Ανεξάρτητα πάντως ποιος είναι ο ρόλος του Χάντιγκτον, σημασία έχει πως πράγματι ζούμε σήμερα μια σύγκρουση πολιτισμών. Μόνο που δεν είναι ακριβώς όπως την περιέγραψε ο συγγραφέας, όπου στην μια πλευρά θα ήσαν τα έθνη που δημιούργησαν τον σημερινό πολιτισμό -καθολικοί, προτεστάντες, ιουδαίοι- και στην άλλη οι υπόλοιποι, όπου μαζί με τους «απολίτιστους» -κατά Χάντιγκτον- μουσουλμάνους θα βρίσκονται και οι ορθόδοξοι. Τοποθετώντας τους ορθόδοξους Σλάβους απέναντι, συμπεριέλαβε και...

ΟΙ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ" ΠΟΥ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!

venizelos-papandreou-samaras
Το έγκλημα σε βάρος του λαού συνεχίζεται από τα ίδια πολιτικά σκύβαλα. Ο Ε. Βενιζέλος, ο πολιτικός που επί 3 χρόνια δείχνει τον χειρότερο ρατσισμό του σε βάρος των Ελλήνων, ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας, αυτός που έκανε πλιάτσικο στην περιουσία χιλιάδων ομολογιούχων του Δημοσίου και που θα έπρεπε άμεσα να του αφαιρεθεί η βουλευτική ιδιότητα, φέρνει νόμο για τον...ρατσισμό απέναντι στους αλλοδαπούς δήθεν ως φιλάνθρωπος! Πρόκειται για μια ακόμη πολιτική απάτη και πολιτικό αμοραλισμό από μέρους του, με προφανή στόχο να διώξει την Χρυσή Αυγή από τη Βουλή και να προσεταιριστεί τις ψήφους των αλλοδαπών. 
Το παρακάτω άρθρο-τομή του Νίκου Καραβαζάκη, λέει πολλά:
Εντείνεται η "αντιρατσιστική" δημαγωγία της τροϊκανής κατοχικής συγκυβέρνησης επελαύνοντας με σημαιοφόρο τον δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη, τον χρυσοθήρα καταδιώκτη πολιτών Χαλκιδικής Δένδια, τον εξ οικογενειακής καταγωγής και παράδοσης κομμουνιστοφάγο Σούρλα και...

Καταγγελίες ΡΚΚ κατά του τουρκικού στρατού...


ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ
Οι Κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας κατηγορούν τον στρατό ότι θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνημένη αποχώρηση των ανταρτών μαχητών από την κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία πρόκειται να αρχίσει σήμερα, θέτοντας σε δράση μη επανδρωμένα αεροπλάνα παρακολούθησης και πραγματοποιώντας μεγάλης κλίμακας κινήσεις στρατιωτών και εξοπλισμού.
Ο κορυφαίος διοικητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν διέταξε τον περασμένο μήνα τους μαχητές του να αρχίσουν να αποσύρονται σε βάσεις στο βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τον τερματισμό τριών δεκαετιών συγκρούσεων με το τουρκικό κράτος. Ωστόσο εξακολουθεί να επικρατεί τεράστια δυσπιστία. Το PKK δεν έχει δεχθεί το κυβερνητικό αίτημα να καταθέσουν οι μαχητές του τα όπλα τους πριν αποχωρήσουν, φοβούμενο ότι μπορεί να δεχθούν επίθεση, όπως συνέβη σε προηγούμενη αποχώρησή τους. Ο στρατός έχει...

Ετήσιο Μνημόσυνο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα Κρατητήρια και έκθεση χειρογράφων του 1821.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ, τελεί το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων και των εν ειρήνη τελειωθέντων αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, την Κυριακή 26η Μαϊου 2013 και καλεί όσους θέλουν και μπορούν να προσέλθουν.
Το μνημόσυνο θα τελεσθεί κατά τη θεία λειτουργία από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου των Κρατητηρίων.
Θ’ ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα Ελλάδας, διάρκειας μιας ώρας, με προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ με σκηνές από το δράμα των Αγωνιστών, χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Σπανό και τον Αρχιεπίσκοπο και ομιλία από τον Υπουργό Αμύνης κ. Φώτη Φωτίου, που θα αποκαλύψει και τμήμα του μουσείου με όπλα από τα χρόνια της ΕΟΚΑ.
Ο κόσμος θα μπορεί να περιηγηθεί διαρκή έκθεση μοναδικών γκραβούρων από την τουρκική εισβολή του 1570-71 και χειρογράφων και εικόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ηρωϊκή συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών στην εθνεγερσία.
Η Χορωδία των Συνδέσμων Αγωνιστών θ’ αποδώσει τραγούδια του Αγώνα και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο Πολιτικών Κρατουμένων στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.


πηγή

Η Αριστερά και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς

Είναι εντυπωσιακή η αντοχή χρεοκοπημένων αντιλήψεων και ιδεολογημάτων στο χώρο της αριστεράς, γεγονός που καταδεικνύει και την αμηχανία της απέναντι στην κρίση και στη χρηματοπιστωτική μορφή του καπιταλισμού.

Σαν να ξαναβρήκε τον εαυτό του, το ΑΚΕΛ, με την τελευταία απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής (29/4/13), αυτοτοποθετείται πλέον στις δυνάμεις του ευρωαρνητισμού και του ευρωσκεπτικισμού, αφού «η μόνη επιλογή της Κύπρου είναι η λύση εκτός Δανειακής Σύμβασης και Μνημονίου. Η αναζήτηση μια τέτοιας λύσης το πιθανότερο ισοδυναμεί με απόφαση εξόδου της Κύπρου από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση του ευρώ».

Τη σκυτάλη παραλαμβάνει, περιχαρής, γνωστό στέλεχος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και του Αριστερού Ρεύματος, στην κυριακάτικη Αυγή (4/5/13) και αφού χαρακτηρίζει «υπεύθυνη, σοφή και ρεαλιστική» την απόφαση του ΑΚΕΛ, υπερθεματίζει για «διάλυση της ευρωζώνης και συντεταγμένη επιστροφή στα εθνικά νομίσματα … ξεκινώντας με αριστερές κυβερνήσεις σε μια, δύο, τρεις χώρες και στην πορεία επαναθεμελίωση του οράματος προς μια Ένωση Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της Ευρώπης». (!!!). Ειρήσθω εν παρόδω, την ίδια αντίληψη ασπάζονται και το ΚΚΕ και...

Τα σχέδια υφαρπαγής της Μακεδονίας

Οι εξουσιομανείς επίγονοι, μιμητές των απελθόντων, επαναλαμβάνουν τις κλοτσιές του παρελθόντος στα μαλακά υπογάστρια των αντιπάλων να τους εξουδετερώσουν και γαία πυρί μειχθήτω
Τον τελευταίο καιρό, το ενδιαφέρον προσελκύεται στη Μακεδονία και στη Θράκη, λόγω των επεκτατικών διακηρύξεων αφ’ ενός των Σκοπίων και των Τιράνων, και αφ’ ετέρου της Τουρκίας, που προκλητικά προβαίνει σε στρατιωτικές και πολιτικές ενέργειες για την κατακτητική εισβολή στην ελληνική επικράτεια της Θράκης. Και εκ των πραγμάτων εγείρεται και πάλιν θέμα για τους συνεπαγόμενους κινδύνους σε βάρος της εθνικής ακεραιότητας, ενώπιον των οποίων η αθηναϊκή πολιτική παραμένει απαθής, ενώ οι καπνοί προμηνύουν έκρηξη του βαλκανικού ηφαιστείου. Οι κατά Καζαντζάκην «αδελφοφάδες» κωφεύουν στις φωνές της απειλής και ξεκουφαίνουν τους Έλληνες με τις βοές των αντιμαχιών, με τις οποίες επιχειρείται η συγκάλυψη του πλήθους των αμαρτιών των εθνοπατέρων, για το εν εξελίξει εθνικό δράμα της οικονομικής δολιοφθοράς και της κοινωνικής παρακμής. 
Οι εναντίον της Μακεδονίας επιβουλές δεν είναι φαινόμενα νέα. Άρχισαν να εξυφαίνονται από την αυγή του προηγούμενου αιώνα, αλλά οι οργανωμένες μορφές κατακτητικών απειλών σηματοδοτούνται από την Γ΄ Διεθνή του νεοπαγούς κομμουνιστικού συστήματος το 1923, όταν...

Πάπας Φραγκίσκος προς καθολοκές μοναχές: «Να είστε μητέρες, όχι γεροντοκόρες»

«Να είστε μητέρες, όχι γεροντοκόρες» κάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος τις καθολικές μοναχές που βρέθηκαν την Τετάρτη στην Αγία Έδρα. «Άνοιγμα» στα ζευγάρια που δεν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου ήλθε επίσης από τον ποντίφικα, ο οποίος επιφύλαξε και ένα απρόσμενο «δώρο» σε ένα μικρό κορίτσι βάζοντας στο κεφάλι της το λευκό παπικό καπελάκι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας κάλεσε τις μοναχές να επιδεικνύουν όλη τη μητρική στοργή τους. «Τι θα ήταν η Εκκλησία χωρίς εσάς; Θα της έλειπε η μητρότητα, η στοργή, η τρυφερότητα. Ευχαριστούμε!» είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην συνέχεια στο θέμα των ανύπαντρων ζευγαριών, που κατά κανόνα αποκλείονται...

«Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους» λέει. Και το ΚΚΕ κατά του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό!!!!

 Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμο και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που προκαλούν δημόσια ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, πίσω από τον τίτλο και με πρόσχημα την ποινικοποίηση της δράσης φασιστικών οργανώσεων, ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων που γίνεται επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος, όποιου αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιου έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιου αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυριαρχία τους, για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Πίσω από την καταπολέμηση του ρατσισμού, κρύβεται η προσπάθεια για επιβολή με νόμο της ανάγνωσης της Ιστορίας σύμφωνα με την κυρίαρχη αστική τάξη και τις σημερινές πολιτικές της επιδιώξεις, όπως και της ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης που μπορεί να έχει κανείς για ιστορικά γεγονότα. Ουσιαστικά, ανοίγει η κερκόπορτα για να μπορεί η άρχουσα τάξη να επιβάλει ως μοναδική και «ιστορικά ορθή» την άποψη του ιμπεριαλισμού και να...

Ο συνδικαλιστικός πρωτογονισμός των καθηγητών


Για άλλη μια φορά, μια συντεχνία του δημοσίου και οι συνδικαλιστές που την εκπροσωπούν επιχειρούν να καταστούν πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, με τις αγκυλώσεις και τους εκβιαστικούς χειρισμούς τους, απέναντι στην κοινωνία.
Αυτή τη φορά οι καθηγητές, επιλέγουν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, με τη γνωστή απειλή των απεργιακών κινητοποιήσεων την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Εκβιάζουν την πολιτική ηγεσία και ταυτοχρόνως κρατούν ομήρους χιλιάδες οικογένειες των οποίων τα παιδιά «σκοτώνονται» για τη μάχη της εισόδου στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.
Αλήθεια, είναι παιδαγωγοί αυτοί; Είναι άνθρωποι που, υποτίθεται, προσφέρουν στα παιδιά μας πνευματική μόρφωση και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους; Είναι οι άνθρωποι που δίνουν το καλό παράδειγμα στους μαθητές τους, αφού μόλις νιώσουν ότι απειλούνται τα στενά συντεχνιακά και προσωπικά τους συμφέροντα, αδιαφορούν και εκβιάζουν την κοινωνία;

Σε τελική ανάλυση, δεν χάθηκε ο κόσμος επειδή θα αυξηθούν κατά δυο ώρες οι...

Φτιάχνουν ... ατμόσφαιρα Οτσαλάν: Στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο!


«Ατμόσφαιρα» Οτσαλάν επιχειρούν να δημιουργήσουν και πάλι τα τουρκικά ΜΜΕ επανερχόμενα στο ανυπόστατο θέμα της υποτιθέμενης εκπαίδευσης τρομοκρατών στο στρατόπεδο του Λαυρίου.
Με χθεσινό της δημοσίευμα η αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Todays Zaman προσπαθεί να επαναφέρει το φανταστικό σενάριο χρησιμοποίησης του στρατοπέδου προσφύγων στο Λαύριο ως κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατικών ομάδων.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα και σύμφωνα με υποτιθέμενες δικές της πηγές το στρατόπεδο στο Λαύριο στεγάζει τις παράνομες δραστηριότητες του κουρδικού εργατικού κόμματος (ΡΚΚ) και του ε3παναστατικού κόμματος απελευθέρωσης (DHKP / C), τα οποία και τα δύο χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις την εφημερίδα.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι κατάφερε να εισέλθει στο στρατόπεδο το οποίο η Ελλάδα είχε φροντίσει να κλείσει ύστερα από τις τουρκικές καταγγελίες, αλλά το οποίο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό για να εντοπίσει, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα αρκετά μέλη αριστερών παράνομων οργανώσεων που κάποια από αυτά δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τα οποία μιλούσαν τουρκικά.
Μάλιστα το τουρκικό «δημοσιογραφικό» παραλήρημα συνεχίζει λέγοντας πως από δημοσιεύματα που είχαν εμφανιστεί τον περασμένο χρόνο σε τουρκικά ΜΜΕ μέλη του DHKP / C της τρομοκρατικής οργάνωσης που ευθύνεται για...

Το ξανθό γένος που χρόνια περιμέναμε!

Η προσδοκία της αλληλεγγύης Ορθοδόξων προς τους ομόδοξους κυριάρχησε για άλλη μια φορά και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα την ώρα που ο Σόιμπλε με την ναζιστική παρέα του πίεζαν και εκβίαζαν την Κύπρο για αποδοχή των τετελεσμένων τους. Η πραγματικότητα, όμως, αποδείχθηκε εντελώς διαφορετική προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσων αφελώς επενδύουν ελπίδες στους ξένους.

Εικασίες υπάρχουν πολλές για την αλλαγή στάσης της Ρωσίας: Λέγεται ότι η αθέτηση της συμφωνίας που συνήψε με την Μόσχα ο Κώστας Καραμανλής για την μεταφορά φυσικού αερίου, την οποία ο Γιώργος Παπανδρέου (αχ αυτό το παιδί) κατήγγειλε πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός, ίσως να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής έναντι του Ελληνισμού (Κύπρος και Ελλάδα -την ίδια στιγμή που εμείς βγάζουμε μεταξύ μας τα μάτια μας- γι αυτούς είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα)! Η Ρωσία δεν θα πρόσφερε ούτως ή άλλως κανενός είδους βοήθεια, ούτε φυσικά και στου ομόδοξους της, εάν πρωτίστως δεν εξυπηρετούνταν τα δικά της εθνικά συμφέροντα.

Το ξανθό γένος που χρόνια περιμένουμε, δεν ήρθε ούτε και τούτη την φορά! Προτίμησε την σιγουριά και τα απάνεμα νερά των ίσων αποστάσεων! Έτσι προέκυψαν, με το αζημίωτο βεβαίως, και οι δηλώσεις συμπάθειας προς την Άγκυρα, δια στόματος μάλιστα του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την Τουρκία. «Υπάρχουν κάποια δύσκολα θέματα σε ό,τι αφορά τα ύδατα γύρω από την Κύπρο, εμείς δεν θα διακινδυνεύσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκική Δημοκρατία αφού η συνεργασία μας μετρά χρόνια», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός. Ο Αλεξάντερ Νόβακ προέβη στις δηλώσεις αυτές ενώπιον Τούρκων δημοσιογράφων κατά την άφιξή του στην Αττάλεια για την 12η Σύνοδο της Κοινής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας-Ρωσίας και ενώ είχε ερωτηθεί για...