Σελίδες

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μια βιοψία του απόλυτου εφιάλτη που βιώνει ο Κυπριακός Ελληνισμός


 


Μια βιοψία του απόλυτου εφιάλτη που βιώνει ο Κυπριακός Ελληνισμός

Η αλλαγή φιλοσοφίας στο Κυπριακό, το δόγμα των μηδενικών απαιτήσεων και η πολιτική των προσφορών και των εκπλήξεων - Μια βιοψία του απόλυτου εφιάλτη που βιώνει ο Κυπριακός Ελληνισμός.
Προεκλογικά ο Δημήτρης Χριστόφιας (προφανώς για να ελκύσει τους ψηφοφόρους) φόρεσε τον μανδύα του ανένδοτου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ανυποχώρητου Κερυνειώτη που θα αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις για "λύση αρχών". Ήταν όμως γνωστή η φιλοσοφία του στην αντιμετώπιση του Κυπριακού και οι λόγοι που τον ανάγκασαν (χωρίς ίχνος υπερβολής) να πει με βαριά καρδιά… «"ΟΧΙ" για να "τσιμεντώσει" το "ΝΑΙ"», στο δημοψήφισμα του 2004. Μ’ όλα ταύτα, κατάφερε να εκλεγεί στην προεδρία (με ψευδείς παραστάσεις, όπως δικαίως κατά την άποψη μας, τον κατηγορούν) και με τους ολέθριους χειρισμούς του, θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την παρουσία του Κυπριακού Ελληνισμού στην γη που τον γέννησε.

Αν και γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα ήταν δύσκολα αυτά τα πέντε χρόνια της Ακελικής διακυβέρνησης, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που θα επέφερε στο Κυπριακό, η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια, του "ευέλικτου προέδρου λύσης", στην προεδρία της Κ.Δ. Από τους πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης, ήταν φανερή η αλλαγή φιλοσοφίας στην διαχείριση του Κυπριακού. Ενώ ο προκάτοχος του, Τάσσος Παπαδόπουλος, όπως είναι γενικώς αποδεκτό, προσπαθούσε να αποδεσμευθεί από τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν και να "εξοστρακίσει", τα πυρά των εχθρών μας που στόχευαν στην τιμωρία μας για το "ΌΧΙ" που τολμήσαμε να αρθρώσουμε (χαλώντας τους τα σχέδια), μας προέκυψε ο Δημήτρης Χριστόφιας και η αλλαγή πλεύσης που επέβαλε (προς πλήρη ικανοποίηση των Βρετανών λόρδων που έσπευσαν να τον υποδεχθούν λίγες μέρες μετά την εκλογή του στην "Ντάουνινγκ στρητ").

Είναι εξόφθαλμο ότι ένας από τους πρωτεύοντες στόχους της σημερινής διακυβέρνησης είναι να πείσει τους πολίτες να είναι ολιγαρκείς, να μην έχουν δηλαδή ιδιαίτερες… απαιτήσεις. Ακόμα κι αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αρχές της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, αυτά που είναι αδιαμφισβήτητα και ισχύουν για όλους (ακόμα και στις τριτοκοσμικές και οικονομικά υποανάπτυκτες χώρες που ορισμένοι ειρωνεύονται), δεν είναι για μας, τους ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου. Κατά τον "ευέλικτο" Πρόεδρο μας, πρέπει να ικανοποιούμαστε με πολύ λιγότερα. Σίγουρα είναι στα πλαίσια της προσπάθειας επιβολής του νέου αυτού "δόγματος των μηδενικών απαιτήσεων", που ο πρόεδρος ξεστόμισε το εξής απίστευτο (για τον εικοστό πρώτο αιώνα), σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς (Πάσχα του 2009): «…αν επιμένουμε σε ατόφια λύση και ατόφια ελευθερία, θα οδηγηθούμε στην διχοτόμηση…»).

Από την "κολοβωμένη ανεξαρτησία" του 1960 λοιπόν, με πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια, οδεύουμε στην "μειωμένη ελευθερία". Πρόκειται ίσως για την πρώτη περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά, κατά την οποία ηγέτης ζητά από τον λαό του να μην επιδιώκει να είναι ελεύθερος και να αποδεχθεί την υποδούλωση του. Οι καιροί είναι χαλεποί. Διανύουμε την πενταετία των "αριστοτεχνικών χειρισμών" ενός "ευέλικτου προέδρου", που προβαίνει σε υποχωρήσεις κατά συρροή, για να μας βγάλει δήθεν από την απομόνωση και να προκαλέσει την κινητικότητα στο Κυπριακό.
Δεν μπορούμε, στα στενά πλαίσια ενός άρθρου, να ανατρέξουμε στο σύνολο των ατοπημάτων και των διολισθήσεων που αναδεικνύουν την διαφορετική φιλοσοφίας και την αλλαγή πλεύσης. Ο τωρινός πρόεδρος, φρόντισε από την πρώτη μέρα της θητείας του να προσγειώσει ανώμαλα τους πάντες, κυρίως βέβαια εκείνους που είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα τηρούσε κάποιες από τις δεσμεύσεις του προς το ΔΗ.ΚΟ. και την Ε.Δ.Ε.Κ. Η ολέθρια νέα πορεία ξεκίνησε με την υπογραφή της συμφωνίας της 23ης Μαΐου με τον "σύντροφο Ταλάτ", η οποία μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η ταφόπλακα του οράματος της αξιοποίησης της ένταξης στην Ε.Ε. και το ξεκίνημα της διαδικασίας της νεκρανάστασης του απορριφθέντος σχεδίου Ανάν και του "τσιμεντώματος" του "ΝΑΙ".


Συνέβησαν πολλά, τα οποία πυροδότησαν μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο, με τις "περίφημες" (για τους Τούρκους) "προσφορές" του Δημήτρη Χριστόφια (εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή εποίκων, συνεταιρισμό δύο συνιστώντων "στέϊτς" ) να καταλαμβάνουν (δικαίως) κυρίαρχο ρόλο. "Επενδύοντας" στον "σύντροφο Ταλάτ", στο "καλό κλίμα" των συνομιλιών αλλά και στην στήριξη της "αντιπολίτευσης" του άλλου μεγάλου φανατικού θιασώτη της Ανανικής "λύσης", Νίκου Αναστασιάδη, προχώρησε στην έναρξη των συνομιλιών που συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια. Διαρκούσης της διαδικασίας, ξεκίνησε η μεθόδευση της εκμηδένισης των αντιδράσεων μέσω της "ποινικοποίησης" της αντίθετης άποψης (με επιστράτευση μεθόδων τρομοκρατίας, όπως συλλήψεων αντιφρονούντων, διαχειριστών ιστοσελίδων κ.α.). Στόχος είναι να εμπεδωθεί, ότι όποιος αντιτίθεται στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο.) είναι ακραίος και σωβινιστής, εναντίον της λύσης και άρα υπέρ της διχοτόμησης.


Εκτός από το πιο κτυπητό (κατά την άποψη μας), που είναι ενδεικτικό των προθέσεων, την προτίμηση δηλαδή που έχει για… "μειωμένη ελευθερία" για τον λαό του (αφού αυτό εννοεί όταν θεωρεί την ατόφια ελευθερία, ως… μαξιμαλισμό), έκανε κι άλλες "βαρυσήμαντες" δηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν μια μινιμαλιστική και "ραγιαδίστικη φιλοσοφία". Οι προθέσεις αυτού του προέδρου, "αποκρυπτογραφούνται" και μέσω της απαράδεκτης προτροπής που επαναλαμβάνει συνεχώς, απευθυνόμενος προς τους Τούρκους: «Δοκιμάστε μας και θα εκπλαγείτε!» Δεν φτάνει που μας έχει ήδη εκπλήξει όλους τόσο δυσάρεστα με τις απονενοημένες "προσφορές " του προς τους Τούρκους (έχει άραγε την ψευδαίσθηση ότι θα τους συγκινήσει και ότι θα μας λυπηθούν και θα συναινέσουν σε λύση;), τους υπόσχεται ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις…


Δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι με την φιλοσοφία που διακατέχει τον σημερινό πρόεδρο, τα χειρότερα έπονται. Οι "εκπλήξεις" έρχονται η μία μετά την άλλη, όμως αυτός υπόσχεται κι άλλες. Έφτασε στο σημείο να "ενημερώνει" τους Αμερικανούς σε σημαντική δεξαμενή σκέψης και να μιλά για… «εισβολή των δύο μητέρων πατρίδων στην Κύπρο, το 1974». Δεν είναι αμπελοφιλοσοφίες αυτά που λέμε! Μπορούμε να φανταστούμε την ικανοποίηση που σκόρπισε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την δήλωση του αυτή. Όπως και τα χαμόγελα στο Αγγλικό Υπουργείο Αποικιών όταν δήλωνε ότι θα πρέπει να αφήσουμε το θέμα των βάσεων για τα εγγόνια μας.


Ένα άλλο μεγάλο του ατόπημα ήταν όταν σε συνάντηση με τον "ύπατο αρμοστή" της Μ. Βρετανίας, μίλησε για "κοινή κυριαρχία" με την Μ. Βρετανία στην Κύπρο. Και σαν αν μην έφτανε αυτό, στην ίδια συνάντηση, μίλησε για "τουρκικό τομέα της Λευκωσίας." Όλες του οι δηλώσεις αποδεικνύουν την συνέπεια του στο "όραμα" που είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει που δεν είναι άλλο από το να κάνει την Κύπρο συνεταιρική με τους Τούρκους. Θυμίζουμε παλαιότερη δήλωση του: «Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η Κύπρος δεν θα κυβερνάται από τους Έλληνες». Τελικά, για κακή μας τύχη, μας κυβερνά ένας πρόεδρος που έχει ως όραμα να καταστήσει τους Τούρκους συνέταιρους και συγκυρίαρχους σε όλη την Κύπρο, μέσω της λεγόμενης "Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.
Είναι αλήθεια ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας κάνει επίμονες προσπάθειες για να λύσει το Κυπριακό. Το θέμα όμως είναι ότι η "λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που οραματίζεται, δεν μας οδηγεί σε βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά σε χειρότερα δεινά. Θα οδηγήσει την Κύπρο σταδιακά σε τουρκοποίηση, μέσω αρχικά της νομιμοποίησης της κατοχής στο βόρειο κατεχόμενο μέρος και σε κατοπινό στάδιο στην εξάπλωση της και στις ελεύθερες περιοχές.


Το περιουσιακό ήταν μέχρι σήμερα το κυριότερο πρόβλημα γι’ αυτούς που επιδιώκουν ένα κλείσιμο του Κυπριακού. Επιπρόσθετα, κάποιες νομικές νίκες που κερδήθηκαν, στέκονταν εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί. Γι’ αυτό και ο "ευέλικτος Χριστόφιας" κατέθεσε τις γνωστές του προτάσεις, τις οποίες ορισμένοι διαβάζοντας για πρώτη φορά, δικαίως εξέλαβαν για τουρκικές. Αποδεικνύεται ότι αυτές οι προτάσεις , είναι μια από τις νέες ευχάριστες εκπλήξεις (και δυσάρεστες για μας) που προόριζε για τους Τούρκους. Προτάσεις… "έκπληξη" στις οποίες, άκουσον-άκουσον οι σφετεριστές και κλεπταποδόχοι των περιουσιών μας αναβαθμίστηκαν σε «χρήστες» που έχουν μάλιστα και δικαιώματα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που ειπώθηκε για τις προτάσεις αυτές: «Είναι η φόρμουλα που βρήκαν για να ολοκληρωθεί το εθνικό ξεκαθάρισμα των κατεχομένων για να μπορέσει να εφαρμοστεί η Διζωνικότητα στην πράξη.» Είναι γεγονός ότι τέτοιες "προσφορές", ούτε οι πιο αισιόδοξοι Τούρκοι δεν τις περίμεναν.


Τελικά, φαίνεται ότι το Δημήτρη Δώστα Όλα (Δ.Δ.Ο.) που του αποδίδει ο συνονόματος του Δημήτρης Συλλούρης του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και πρόκειται για το νέο δόγμα που ακολουθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (και λυπούμαστε πραγματικά που αναγκαζόμαστε να ασκούμε τέτοια κριτική στον Πρόεδρο της Κ.Δ.).
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε τον απόλυτο εφιάλτη. Η Κύπρος μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα πλοίο που μπάζει νερά. Κι αν ο κίνδυνος που διατρέχουμε από την Τουρκική απειλή είναι μια μεγάλη τρύπα στο κύτος του πλοίου, το μουσουλμανικό προγεφύρωμα που δημιουργείται στις ελεύθερες περιοχές, είναι μια δεύτερη, που ενδέχεται να λειτουργήσει σαν χαριστική βολή για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Οι επτακόσιες χιλιάδες των Ελλήνων της Κύπρου κινδυνεύουν άμεσα με αφανισμό, όχι μόνον από την τουρκική επεκτατική πολιτική αλλά και από την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής που θα τους προστατεύσει από το να καταστούν πολύ σύντομα μειονότητα στην ίδια τους την πατρίδα. Δυστυχώς, βρίσκεται σε εξέλιξη μια "πολιτική προσέλκυσης αλλοδαπών" μέσω των παχυλών επιδομάτων που προσφέρονται στους διάφορους "αιτητές αλλοδαπούς" που εισέρχονται παράνομα (τους διοχετεύει η Τουρκία μέσω των κατεχομένων) στο έδαφος της Κ.Δ.


Η πολιτική αυτή, μάλλον συνάδει με την γνωστή επισήμανση του Προέδρου: «Λαμπρή και Μπαϊράμι είναι δίδυμα αδέρφια…» Ίσως αυτό που γίνεται να είναι μια συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, ούτως ώστε να μην νιώθουμε αδικημένοι (αφού δεν θα αποτελούμε πια την πλειοψηφία στο νησί) όταν σύντομα θα πλασάρουν μια άδικη λύση εις βάρος μας. Αποδεικνύεται (δυστυχώς) ολέθρια για τον Κυπριακό Ελληνισμό (τελικά και για τον Ελληνισμό γενικότερα) η παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Το να έχει μια μικρή χώρα ικανούς ηγέτες που την εκπροσωπούν επάξια στο εξωτερικό προστατεύοντας τα εθνικά συμφέροντά της, είναι αναμφίβολα μια ευλογία. Το να έχει όμως μια μικρή και ημικατεχόμενη πατρίδα ένα Πρόεδρο που με αυτά που επανειλημμένα λέει και κάνει, βλάπτει την πατρίδα του και ευνοεί τον κατακτητή της, αυτό σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για να το θέσουμε διαφορετικά, άλλες χώρες έχουν ηγέτες που μελετούν, συμβουλεύονται, διαβουλεύονται και ασκούν πολιτική για να υπερασπίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Εμείς έχουμε έναν ηγέτη που έχει εμμονές, δεν ακούει κανέναν και ασκεί πολιτική που ισοδυναμεί με… χαρακίρι. Υπό τις περιστάσεις, το καλύτερο για τον τόπο θα ήταν να παραιτηθεί, δυστυχώς όμως μια τέτοια σωτήρια εξέλιξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Έτσι, η μόνη οδός είναι η άσκηση πίεσης προς αποτροπή ακόμα χειρότερων εξελίξεων.


Θα ήθελα να μπορούσα να τελειώσω το παρόν άρθρο με εισηγήσεις για το τι θα έπρεπε να γίνει για να επανέλθουμε ως Κύπρος σε μια σωστή πορεία, μακριά από τις κακοτοπιές που μας οδηγεί αυτή η διακυβέρνηση. Εκ των πραγμάτων όμως, θα ήταν άτοπο να μιλήσω για την επιβεβλημένη αίτηση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, για την αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού δόγματος, για σύναψη αμυντικών συμφωνιών, την αναζήτηση συμμάχων που έχουν κοινά συμφέροντα με την Κύπρο, την εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου που βρίσκεται στο σταυροδρόμι διακίνησης ενέργειας με πλούσιο (όπως είναι πλέον γνωστό) δικό της φυσικό πλούτο. Είναι άτοπο και μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση να πάρει σωστά και σωτήρια μέτρα όταν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των κυβερνώντων στην διαχείριση του Εθνικού θέματος της Κύπρου.



Θα ήθελα να τελειώσω με μια νότα αισιοδοξίας. Με ένα μήνυμα του τύπου…. «οι Έλληνες της Κύπρου παρακολουθούν τις εξελίξεις, θα συνεχίσουν τον αγώνα κ.α.….) Δυστυχώς όμως οι Έλληνες Κύπριοι δεν μας αφήνουν να είμαστε αισιόδοξοι. Έχουν αποδείξει διαχρονικά με την ψήφο τους ότι προτιμούν το κομματικό μαντρί από την ψήφο για το καλό του τόπου. Αν με εξελίξεις όπως την κατάθεση του σχεδίου Ανάν και το δημοψήφισμα και το τρέχων επιχειρούμενο "τσιμέντωμα του ΝΑΙ", συνεχίζουν να ψηφίζουν τα παραδοσιακά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ (να συσπειρώνονται κατά την προσφιλή ορολογία), τότε σε τι να ελπίζει κανείς;


Το μοναδικό που θα μας έδινε την ελπίδα ότι θα ξεστρατίσει κάποτε (πριν να είναι αργά) το καράβι της Κύπρου από την ξέφρενη του πορεία προς την "Τουρκοφόρα λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που οραματίζεται ο σημερινός πρόεδρος και οι ομοϊδεάτες του, θα ήταν να αποστασιοποιηθούν οι ψηφοφόροι από τις επιλογές των ηγεσιών τους και να σκεφτούν εθνικά και όχι κομματικά. Πάντως, ανεξάρτητα από τις εφιαλτικές στιγμές που ζούμε, ο αγώνας από τους λίγους που επιμένουν σε Ελληνικές αρχές και αξίες, θα συνεχιστεί με αξιοπρέπεια. Δεν πτοούμαστε! Αν ο "πολύς" Νταβούτογλου λέει… «κι αν ακόμα δεν υπήρχε ούτε ένας Τούρκος στην Κύπρο, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε…», εμείς θα αντιτάξουμε το ακόλουθο:
 «Όσο υπάρχει έστω και ένας Έλληνας στην Κύπρο, θα συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας

Πανίκος Ελευθερίου
Ασια- Κατεχόμενη Αμμόχωστος, ΑντιΠαρακμή

Οι δύο Δασκάλες του Γένους μαζί: Ελένη Φωκά και Χαρά Νικοπούλου σε εκδήλωση στην Αθήνα


Οι δύο Δασκάλες του Γένους μαζί: Ελένη Φωκά και Χαρά Νικοπούλου σε εκδήλωση στην Αθήνα

DRASIS-KES1
Τη Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010, εκδήλωση του Δράσις-ΚΕΣ με ομιλητές τη Χαρά Νικοπούλου και στην Ελένη Φωκά.
Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010, μεγάλη αντικατοχική πορεία.
27 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την μέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς καταργώντας τις συμφωνίες 77-79 ανακήρυξε στο βόρειο, κατεχόμενο μέρος του νησιού την λεγόμενη «ΤΔΒΚ». Ένα κράτος που ουδείς πλην της Τουρκίας αναγνωρίζει.
Δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία φαίνεται πως ξεχνά τα εγκλήματα της Τουρκίας, το χείριστο όμως όλων είναι ότι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί παρασέρνουν μαζί τους και μεγάλο μέρος των πολιτών. Παρόλο που η πράξη της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει δια αποσχίσεως τουρκικό μόρφωμα κρίθηκε καταδικαστέα από την διεθνή κοινότητα η πολιτική μας ηγεσία για λόγους του οποίους ουδείς γνωρίζει τείνει με της θέσει που υιοθετεί να το αναγνωρίσει. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται καθημερινά είτε από τους πολιτικούς είτε από πολίτες. Οι μεν πολιτικοί το αναγνωρίζουν από την στιγμή που συνομιλούν με τον εκάστοτε παρανόμως εκλεγμένο ψευδοπροθυπουργό εφόσον συνομιλώντας μαζί του πρωτίστως υποβαθμίζουν το πρόβλημα της Κύπρου από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής σε δικοινοτικό και κατά δεύτερο αναγνωρίζουν στον εκάστοτε αττιλάρχη το πολιτικό του αξίωμα. Οι πολίτες της ΚΔ κύριοι εκλέγουν πρόεδρο και ΟΧΙ κοινοτάρχη. Από την άλλη οι πολίτες οι οποίοι περνούν καθημερινά τα οδοφράγματα της ντροπής επιδεικνύοντας ταυτότητα ή διαβατήριο αφενός μεν στηρίζουν οικονομικά το ψευδοκράτος αφετέρου το αναγνωρίζουν εφόσον η επίδειξη των δύο προαναφερθέντων εγγράφων γίνετε όταν πολίτης περνά σε κάποιο άλλο κράτος.
Η Δ/Ζ Δ/Κ ομοσπονδία (ΔΔΟ) η οποία κατά τους πολιτικούς μας αποτελεί την μοναδική λύση ουσιαστικά επικυρώνει και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εφόσον μια λύση τύπου ΔΔΟ προνοεί την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, το Ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό. Ουσιαστικά δηλαδή εμείς οι ίδιοι δια της υπογραφής μας θα αναγνωρίσουμε αυτό για το οποίο καλούμε την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει.
Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. , η μοναδική αντιομοσπονδιακή φωνή των Αθηνών, ιδρυθείσα το 1968, δηλώνει για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να ξεπουλήσει την Πατρίδα μας με καμιά ομοσπονδία. Στις προσπάθειες σας για ξεπούλημα της Κύπρου θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.
Σε καλούμε την Κυριακή 14/11/2010 η ώρα 20:00 στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργανώνουμε στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου, Αθήνα). Θα μιλήσουν οι ηρωικές δασκάλες κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου.
Στις 15/11/2010 σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας (προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου, Αθήνα, η ώρα 17:00). Σε καλούμε για άλλη μια χρονιά να πορευτείς μαζί μας για να περάσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν ξεχνά. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως η αντιομοσπονδιακή φωνή δεν θα σταματήσει, όσο και αν την πολεμούν, όσο κι αν θέλουν να την κάνουν να σωπάσει. Γιατί Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΡΑΣΙΣ -ΚΕΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/8148

Oι δέκα "μάχιμοι". Εμείς θέλουμε το σύνολο της Ιεραρχίας μάχιμο και στην "πρώτη γραμμή".


Οι δέκα "μάχιμοι" μητροπολίτες που προασπίζονται την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.


ΕΝΑΣ στρατός έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει τους «εχθρούς» που βρίσκονται προ των πυλών της Εκκλησίας έχει σχηματιστεί στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Πρώτος των πρώτων «μαχητών» είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος και ακολουθούν άλλοι δέκα «Ανθιμοι».

Πρόκειται για μητροπολίτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να πέσουν υπέρ... πίστεως και πατρίδος. Τρεις εξελέγησαν επί αρχιεπισκοπείας Σεραφείμ, έξι επί Χριστόδουλου και ένας επί κ. Ιερώνυμου. Οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, τα εθνικά ζητήματα, οι σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις προτεσταντικές ομολογίες, η Κάρτα του Πολίτη και μια σειρά άλλων θεμάτων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους. Έχουν θέσεις,τις εκφράζουν,ενώ συνήθως συνεργάζονται με όλες τις πλευρές της Ιεραρχίας στην προσπάθεια να υποστηρίξουν τις απόψεις τους:


Αλεξανδρουπόλεως ΑνθιμοςΠνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης,τον διαδέχθηκε επί Χριστόδουλουστη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως,φέροντας και το όνομά του. Πιο αυθόρμητος και με σύγχρονο λόγο,ο κ.Ανθιμος ο νεότερος έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι τον απασχολούν τα εθνικά θέματα. Ομως ο λόγος και οι πράξεις του είναι πιο σύγχρονες,γι΄ αυτό και πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο των «παραδοσιακών» ομάδων της Εκκλησίας όταν έκανε ειδική τελετή αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Special Οlympics. Δείχνει πάντως να έχει επηρεαστεί καθοριστικά από τον πνευματικό του πατέρα καθώς διεκδικεί το δικαίωμα δημόσιου λόγου για την Ιεραρχία.

Λαγκαδά ΙωάννηςΓεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη,αποτελεί γνήσιο συνεχιστή των απόψεων του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Χρυσοφάκη. Ταυτόχρονα είχε το πλεονέκτημα να μαθητεύσει και δίπλα στον κ.Ανθιμο καθώς υπηρέτησε επί έξι έτη ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης. «Μακάριαυτόν τον ρόλο που έχει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μέσα από το κήρυγμανα τον διαδραματίσουν και οι πολιτικοί μας» δηλώνει ο κ.Ιωάννης δείχνοντας ότι έχει τον κ. Ανθιμο ως πρότυπο. Σταδιακά καλλιέργησε σχέσεις με στελέχη του ΠαΣοΚ και της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.Εκλέχθηκε τον περασμένο Μάιο και μόλις τέσσερις μήνες μετά πρότεινε τα Σκόπια να ονομαστούν «Δαρδανία» ή «Δημοκρατία των Σκοπίων».

Κονίτσης ΑνδρέαςΠνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανού, ενός πατριώτη ιεράρχη που ανδρώθηκε τη δεκαετία 1930 όταν στην Αλβανία κυριαρχούσε ο ολοκληρωτισμός, ο κ.Ανδρέας βλέπει τον εαυτό του γνήσιο συνεχιστή του. Διατηρεί άμεσες σχέσεις με τη ΣΦΕΒΑ, τη Συντονιστική Φοιτητική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα,και χαρακτηριστικές των απόψεών του είναι οι θέσεις που εξέφρασε όταν η κυβέρνηση κατήργησε για λόγους οικονομίας τα μηχανοκίνητα τμήματα στις παρελάσεις. «Τι επιδιώκουν με την εν λόγω απόφασή τους και τις φαιδρές δικαιολογίες για περικοπή τάχα περί δαπανών; Πώς θα φρονηματίζεται η νέα γενιά,αν τυχόν προκληθεί από κάποιον από τους γείτονές μας και χρειαστεί να υπερασπιστεί τα αιματοπότιστα εδάφη της ελληνικής μας πατρίδας;».

Φθιώτιδος ΝικόλαοςΠνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης,ο κ.Νικόλαος δεν δείχνει να ασχολείται ιδιαίτερα με τα εθνικά θέματα και επί αυτών τηρεί αποστάσεις από τον πνευματικό του πατέρα.Είναι όμως ένας λαλίστατος ιεράρχης ο οποίος τοποθετείται σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και διεκδικεί το δικαίωμα να έχει άποψη και να την εκφράζει. Πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι από τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου. Παραδοσιακός στις αντιλήψεις του,στηλιτεύει τις επικρίσεις που διατυπώνουν κατά καιρούς πολιτικοί κατά της Εκκλησίας και των ιεραρχών. Εχει βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση,όπως στην περίπτωση του σκηνώματος του μοναχού Βησσαρίωνα,αλλά καταφέρνει με τους χειρισμούς του να ξεπερνάει τους σκοπέλους.

Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΚοσμάςΧαμηλών τόνων ιεράρχης.Καλός λειτουργός και ποιμένας,θεωρείται ένας από τους πλέον «παραδοσιακούς» ιεράρχες της Εκκλησίας. Δύσκολα θα τον ακούσει να μιλάει κανείς από άμβωνος για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους ή για τον γάμο τον ομοφύλων. Οταν όμως θα το πράξει κάτω από τους μειλίχιους τρόπους του φαίνεται ο άτεγκτος λόγος του. Οι υψηλοί τόνοι δεν ταιριάζουν στον κ.Κοσμά,είναι όμως ο μητροπολίτης που προκάλεσε τη συζήτηση στη Σύνοδο της Ιεραρχίας για την κάρτα του Πολίτη. Παρουσιάζεται ιδιαίτερα σκληρός και στα ζητήματα του διαλόγου με τους αλλοδόξους και τους αλλοθρήσκους. Εκλέχθηκε επί αρχιεπισκοπείας του μακαριστού Χριστόδουλου.

Πειραιώς ΣεραφείμΗ εκλογή του στον Πειραιά έγινε επί Χριστόδουλου και την αποδέχθηκε σχεδόν το σύνολο της Ιεραρχίας. Κληρικός με ιδιαίτερες σπουδές,ανάμεσα τους και η Νομική, γόνος αστικής και παλαιάς οικογένειας των Αθηνών, χαρακτηρίστηκε φέρελπις ιεράρχης. Όμως ο σκληρός του λόγος αποτέλεσε πολλές φορές την αφορμή για τη διατύπωση επικριτικών σχολίων εναντίον του. Οι επιστολές στον υπουργό Οικονομικών για τις μασονικές στοές, η επιστολή στη βασίλισσα της Αγγλίας κατά του τίτλου του σερ που έδωσε στον τραγουδιστή Ελτον Τζον, τα σκληρά σχόλια του εναντίον των ομοφυλοφίλων, οι επιθέσεις του κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς έχουν καταστήσει τον κ.Σεραφείμ ως την ηχηρή φωνή της «παραδοσιακής» πλευράς της Ιεραρχίας.

Γλυφάδας ΠαύλοςΑποτελεί για πολλούς καλό ποιμενάρχη.Πήρε στα χέρια του μια ανύπαρκτη μητρόπολη,αφού δημιουργήθηκε λίγο προτού εκλεγεί,και κατάφερε να την οργανώσει και να συστήσει ιδρύματα και μουσεία. Χαμηλών τόνων κληρικός,δεν παύει όμως να έχει απόψεις και θέσεις για τους πολιτικούς και δεν διστάζει κατ΄ ιδίαν να τους τα «ψάλλει». Διεκδίκησε τη συζήτηση στην Ιεραρχία για την κάρτα του πολίτη στηρίζοντας τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο την άμεση λήψη μέτρων κατά ορθόδοξου κληρικού ο οποίος έλαβε όστια από ρωμαιοκαθολικό ιερέα. Εκλέχθηκε επί Χριστόδουλου.

Καισαριανής ΔανιήλΣτενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, υπήρξε ο πρώτος αρχιγραμματέας του το 1998. «Σκληρός παίκτης», εξειδικεύεται και τοποθετείται σε διοικητικής φύσεως θέματα όπως τα οικονομικά,οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους και κυρίως οι σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον Θεόκλητο Φαρμακίδη τον νεότερο,παραπέμποντας στον λόγιο ιεράρχη θεωρητικό της διεκδίκησης της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δέχεται συχνά τα βέλη των στελεχών του Φαναρίου αλλά και της λεγόμενης φιλοπατριαρχικής πτέρυγας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκλέχθηκε επί Χριστόδουλου και ήταν ο «οργανωσιάρχης» του συλλαλητηρίου για τις ταυτότητες.

Καλαβρύτων ΑμβρόσιοςΗταν και παραμένει ένας από τους «μοναχικούς καβαλάρηδες» της Ιεραρχίας. Δεν διαθέτει τηλεοπτικές κάμερες στην επαρχία του για να μεταδίδουν το κήρυγμά του,όμως ως γνώστης της τεχνολογίας, ξεπερνά τα σύνορά της καθώς μέσα από το ιστολόγιο που διατηρεί, κάθε βδομάδα τοποθετείται σε όλα τα μεγάλα πολιτικά,εθνικά,κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Οι χαρακτηρισμοί του πολλές φορές είναι υπερβολικοί, εν τούτοις έχει συσπειρώσει γύρω του πολλές ομάδες πιστών, παρ΄ ότι δεν διστάζει να «κατακεραυνώσει» τη θρησκοληψία τους. Πνευματικός αδελφός του Χριστόδουλου, εκλέχθηκε όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ο μακαριστός Σεραφείμ,τον οποίον υπηρέτησε ως Αρχιγραμματέας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Μοναστικής Αδελφότητας «Χρυσοπηγή».

Κυθήρων ΣεραφείμΕκλεγμένος επί Χριστόδουλου,ο κ. Σεραφείμ είναι ένας «απρόσμενος παίκτης». Ανήκει στα λεγόμενα «κατηχητόπουλα» αφού μεγάλωσε και ανδρώθηκε στα κατηχητικά σχολεία και ουδείς περίμενε ότι από τα Κύθηρα θα δημιουργούσε το δικό του «ταμπούρι» και θα «εκτόξευε» τα «βέλη» του κατά γνωστών και ισχυρών μητροπολιτών οι οποίοι μάλιστα ποιμαίνουν πλούσιες περιοχές. Τα μικρά Κύθηρα δεν δείχνουν να τον εμποδίζουν να αποτελεί τον κύριο εκφραστή των «παραδοσιακών» ομάδων και οργανώσεων οι οποίες διαθέτουν ακόμη κάποια δύναμη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του ο διάλογος με τους ρωμαιοκαθολικούς και η προάσπιση του θρησκευτικού και εθνικού φρονήματος των νεοελλήνων.
Από το Ρομφαία, epirus-ellas

Όργιο κατασκοπείας στις τουρκικές Ε.Δ

Όργιο κατασκοπείας στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις!
12/11/2010

Τεράστιες διαστάσεις τείνει να λάβει η υπόθεση των 48 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία και για την οποία η τουρκική εισαγγελία έχει αποφανθεί στα προκαταρκτικά της πορίσματα, ότι φέρουν μεγάλη ευθύνη που αγγίζει τα όρια της συνεργασίας με τους Κούρδους αυτονομιστές, υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματικοί.
Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις που έκαναν οι συνήγοροι των οικογενειών των 48 τούρκων στρατιωτών, η υπόθεσή τους συνδέεται και με το κύκλωμα ιεροδούλων που δρούσε εντός του τουρκικού στρατεύματος και το οποίο ευθύνεται για άλλες δύο υποθέσεις: πρώτον την πρόσφατη κλοπή απόρρητων σχεδίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το ενδεχόμενο σύρραξης με την Ελλάδα που έγινε πρόσφατα σε ναυτική βάση στη θάλασσα του Μαρμαρά και δεύτερον το σχέδιο υψηλόβαθμων αξιωματικών της τουρκικής αεροπορίας να εξουδετερώσουν τα ισραηλινής κατασκευής UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) τύπου Heron, τα οποία κατασκόπευαν τους μαχητές του ΡΚΚ.

Η συνομωσία των αξιωματικών της αεροπορίας είχε γίνει το 2007 και αποκαλύφθηκε χάρις στην υποκλοπή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών τους αλλά η τουρκική εισαγγελία ανακάλυψε πρόσφατα και άλλα στοιχεία που δείχνουν πως το κύκλωμα ιεροδούλων σκόπευε να προβεί και σε άλλες ενέργειες, όπως να υποκλέψει μέσω εκβιασμών ανωτάτων αξιωματικών και κρατικών λειτουργών της Τουρκίας απόρρητες πληροφορίες με σκοπό να τις πουλήσει σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Έτσι, υπάρχει το ενδεχόμενο, στο τέλος της εισαγγελικής έρευνας, οι τούρκοι αξιωματικοί που εμπλέκονται στο θάνατο των 48 στρατιωτών, να μην δικαστούν απλώς ως κατηγορούμενοι εγκληματικών σφαλμάτων και παραλείψεων ή και για την υποβοήθηση των επιθέσεων του ΡΚΚ σαν να ήταν συνεργάτες της κουρδικής οργάνωσης αλλά και να δικαστούν για κατασκοπεία υπέρ ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ακόμη και μετά από τις νέες αποκαλύψεις, δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των αξιωματικών που εμπλέκονται στις τρεις υποθέσεις, στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα ιεροδούλων.

Ελευθερη Ζωνη

Να μην γίνουν περιφέρειες και δήμοι εργαλεία της κυβέρνησης

Να μην γίνουν περιφέρειες και δήμοι εργαλεία της κυβέρνησης
 
 
 
 
 
 
Σοφία βούλτεψη 12-11-2010
 
 


Φωτογραφία: Δημήτρης Μουτάφης

«Ψηφίστε πρόσωπα», λέει τώρα η κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Όπως γράψαμε και χθες, αν η μπλόφα του πρώτου γύρου ήταν η απειλή των εκλογών, η μπλόφα του δεύτερου γύρου είναι πως αυτή τη φορά οι εκλογές είναι για… τον Καλλικράτη!

Ο πρώτος γύρος ήταν, κατά την κυβέρνηση, πολιτικός και ο δεύτερος είναι αυτοδιοικητικός. Στον πρώτο γύρο μπορούσαμε να μην ψηφίσουμε πρόσωπα – αν και πρόσωπα ήταν υποψήφιοι -  τώρα οφείλουμε να αλλάξουμε πορεία και να ασχοληθούμε με τα πρόσωπα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να μπορεί το βράδυ της Κυριακής να στείλει και πάλι πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό μήνυμα. Αυτό θα συμβεί αν κερδίσει τις περιφέρειες ή τους μεγάλους δήμους.

Το επιχείρημα που θα ακουστεί σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πως και τη δεύτερη Κυριακή ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι στηρίζει την οικονομική πολιτική της.

Αλλά αν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε μόνοι μας βάλει το μνημόνιο στις γειτονιές μας. Η υπερψήφιση κυβερνητικών υποψηφίων δεν θα σημαίνει σε επίπεδο συμβόλων υπερψήφιση προσώπων. Θα είναι μήνυμα προς τους δανειστές μας ότι μπορούν από την Ελλάδα να πάρουν ό,τι επιθυμούν. Πως ο λαός θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα κάθε μέτρο που θα προτείνουν.

Η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στις περιφερειακές εκλογές, προσπαθώντας, όπως λέει, να απαντήσει σ’ αυτό που η Νέα Δημοκρατία επέλεξε ως διακύβευμα των εκλογών, δηλαδή την καταδίκη του μνημονίου.

Η πρώτη μπλόφα πέτυχε. Έπεσε, όμως, στο κενό της δεύτερης εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε προπαγανδιστικά αυτοδιοικητική.

Οι μαύρες τρύπες, όμως, είναι εδώ. Η τρόικα το ίδιο. Η Eurostat θα δώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα την επομένη του δεύτερου γύρου. Όλοι συμφωνούν πως θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Ήδη ακούστηκε  ότι θα πληγούν ακόμη περισσότερο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ – παρά της χθεσινές διαψεύσεις της κυβέρνησης, που όμως και αυτές περιορίστηκαν στην διάψευση των περί απολύσεων.

Την ίδια ώρα, η ανεργία και τα spreads πήγαν στα ύψη – τα τελευταία λόγω της εκλογολογίας.

Τώρα, η κυβέρνηση ζητά υπερψήφιση των υποψηφίων της – που η ίδια με την πολιτική της χαντάκωσε – για να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι είναι ισχυρή και σε θέση να επιβάλει τα επιπλέον μέτρα που θα ζητηθούν.

Ουσιαστικά ζητά από τους Έλληνες να πουν το γνωστό «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω»!

Ζητά επιβράβευση του μνημονίου, νομιμοφροσύνη έναντι των δανειστών, μεταφορά της αντιαναπτυξιακής πολιτικής και της ύφεσης ακόμη και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ζητά μεταφορά της κεντρικής εξουσίας στους δήμους και τις περιφέρειες.

Η αλήθεια είναι πως μια καταψήφισή της σε περιφερειακές εκλογές συμφέρει και την ίδια την κυβέρνηση. Για να στείλει το μήνυμα σ’ αυτούς που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ότι έχει εσωτερικό πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση. Εκτός και αν δεν θέλει να το στείλει αυτό το μήνυμα.

Αλλά τότε, δεν έχει επιλέξει να κυβερνά με τον λαό στο πλευρό της…

Ελευθερη Ζωνη

Σενάριο Εθνικής συμμαχίας!

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!

Posted by ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ στο 12/11/2010
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Δ. ΚΑΡΑΣ
Άκουγα , το πρωί ,τον γνωστό και μη εξαιρεταίο   , κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑOΥ , στην εκπομπή του , σε ένα παραλήρημα περί εθνικής συναίνεσης!   Και διερώτηθηκα εγώ ο βλάξ. Τον έπιασε ξαφνικά πόνος; Ξαφνικά έγινε  πατριώτης;  Πραγματικά δεν έβγαζα άκρη ή μάλλον έβγαλα!

Τί έλεγε , ο εν λόγω κύριος; Ότι μέσα απο τον ΠΑΣΟΚ ,πιέζουν τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, να μιλήσει με τον  Σαμαρά και μπροστά στον κίνδυνο που έχουμε ,  να τα βρούν!  Επίσης έλεγε ότι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων  είναι κάτι σαν ανεύθυνοι που δεν καθόνται στο ίδιο τράπεζι να βρούν λύση!Αλλά δεν είπε ποιά λύση.

Την λύση , που προωθεί  , ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με εντολές  ΔΝΤ; Δηλαδή ,κατάργηση του κοινωνικού κράτους, της ασφάλισης,της ισοπέδωσης των μισθών ,της ανεργίας ,το ξεπούλημα το εθνικού πλούτου και όλων των δεινών που μας επιβάλλουν  σαν γνήσιο πειραματόζωο η παγκοσμοιοποίηση;
Φαίνεται  ,παρά τα λεγόμενα τους , το μηνύμα των εκλογών το έπιασαν ,αλλά όχι όπως το παρουσίαζουν, αλλά το πραγματικό . Φοβούνται δε,  το μήνυμα  της ΚΥΡΙΑΚΗΣ , ότι θα είναι  πιο  δυνατό και προετοιμάζουν το έδαφος!

Βάζουν σιγά σιγά ,τα ελέγχομενα και υπερχρεωμένα ΜΜΕ , να ετοιμάσουν τον κόσμο να αποδεχθεί πιθανή συμφωνία κομμάτων και να πάνε όλοι  μαζί  στο τελειωτικό  χτύπημα κατά της χώρας!  Αν δεν τους  βγεί  το  νέο κόλπο , να πουν  στον λαό , πάντα μέσα απο τα αιχμάλωτα ΜΜΕ  , ότι έμεις θέλουμε αλλά η κακιά αντιπολίτευση , δεν θέλει , να σε σώσει ! Και γι αυτό στηρίχτε μας στο καταστροφικό μας έργο!

Φίλε ,το νέο σενάριο ξεκίνησε!
Σήμερα ,ο παπαγάλος ,του υπερχρεωμένου ΑΛΤΕΡ , αύριο το ΜΕΓΑ, και θα  ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι θα σου πιλίζουν το μυαλό ότι όλοι μαζί  για να  σωθούμε !  Αλλά δεν διευκρινίζουν από τι;

Το κατοχικό ΔΝΤ μέσω των ντόπιων αντιπροσώπων θα σε εκβιάσει  με άλλο  τρόπο τώρα. ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΛΩΝ!
Εμείς σε όλους αυτούς απαντάμε την ΚΥΡΙΑΚΗ με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στα σχέδια των αθέατων (ΔΝΤ) ώστε να πάρουν μήνυμα και αυτοί όλοι αλλά και οι πολιτικοί μας!

Την  ΚΥΡΙΑΚΗ ,μην δώσεις  την  χαρά , να βγούν οι ντόποιοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ   και να πούν,  ότι μας στηρίζει ο λαός!
Υ.Γ. Τα κόμματα να ξέρουν ότι ο λαός βράζει!  Οι κολοτούμπες δεν περνάνε πιά!  Η σφαλιάρα θα πάει  σύννεφο  με τις 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Τόνοι και Πνεύματα

ΠΑΓΚΑΛΕ (ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ....) ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ. ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΟ : ΑΡΙΣΤΑ -10 (ΜΕΙΟΝ ΔΕΚΑ). ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ. ΜΕ -20 (ΜΕΙΟΝ ΕΙΚΟΣΙ).

Πράξη δημοκρατίας η στήριξη της μειονότητας των Ρωμιών

Αποψη: Πράξη δημοκρατίας η στήριξη της μειονότητας των Ρωμιών
 
Στην Κωνσταντινούπολη ελήφθη την προηγούμενη βδομάδα μία σημαντική απόφαση για την ανασυγκρότηση της μειονότητας των Ρωμιών. Αιρετοί εκπρόσωποι πενήντα μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων (βακουφίων) αποφάσισαν τη σύσταση ενός συνδέσμου για τον συντονισμό όλων των προσπαθειών τους. Ο σύνδεσμος θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που παρέχει ο πρόσφατος βακουφικός νόμος, κυρίως στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας των ιδρυμάτων, και –γιατί όχι– να διεκδικήσει νέες ευκαιρίες από τον νομοθέτη. Αρχικά ο σύνδεσμος δεν θα έχει ελεγκτικές αρμοδιότητες. Αυτές τις αρμοδιότητες, πάντως, δεν τις στερούνται οι Ρωμιοί, διότι ούτως ή άλλως καλούνται σε τακτά διαστήματα να ανανεώσουν τις εφορείες των ιδρυμάτων.
Επειδή τελευταίως η μειονότητα στην Πόλη εμφανίζεται ως θέμα προορισμένο να γεμίζει μόνον τις ατζέντες καλλιτεχνών, αξίζει να αναφερθεί τι έχει προηγηθεί της σημερινής σημαντικής προσπάθειας. Η προσπάθεια ανασυγκρότησης της μειονότητας ξεκίνησε το 2006 με το επιτυχημένο συνέδριο «Συνάντηση στην Πόλη». Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και μετείχαν Ρωμιοί της Πόλης, της Ιμβρου, της Τενέδου και του εξωτερικού. Συνεχίστηκε με τις εκλογές της ανανέωσης των εφορειών των μειονοτικών ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε το Συμβούλιο Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων της Πόλης, η Επιτροπή Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν τη μειονότητα και η Ομάδα Εργασίας για την αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων.
Από τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας για την ίδρυση του συνδέσμου απουσίαζαν οι πρόεδροι τριών μειονοτικών ιδρυμάτων (του Βαλουκλή, του Μπεσίκτας και του Κοντοσκαλίου), οι οποίοι αρνούνται να διεξαγάγουν εκλογές και κατέχουν την προεδρική τους θέση επί δεκαετίες. Οι πρόεδροι αυτοί δικαίως έχουν κηρυχθεί αποσυνάγωγοι από τη μειονότητα. Διότι πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι από τη μια μεριά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι συν αυτώ αιρετοί εφοροεπίτροποι καταφεύγουν στην τουρκική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για να πάρουν πίσω εκκλησίες, νεκροταφεία και προσοδοφόρα ακίνητα (μόλις την περασμένη βδομάδα επεστράφη οριστικά το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου) και από την άλλη τρεις αιωνόβιοι πρόεδροι νέμονται ανεξέλεγκτα σημαντικό τμήμα της περιουσίας της κοινότητας των Ρωμιών; Πώς είναι δυνατόν να φωνάζουμε –ορθώς– για τα είκοσι τέσσερα μειονοτικά ιδρύματα που το τουρκικό κράτος αυθαιρέτως κατέλαβε, εκδιώκοντας τους νόμιμους εφοροεπιτρόπους (τα «κατειλημμένα» ή mazbut βακούφια) και να κλείνουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας για τρία άλλα ιδρύματα που τα έχουν καταλάβει Ρωμιοί που επί δεκαετίες αρνούνται τη στοιχειώδη λογοδοσία; Τόσο οι τουρκικές όσο και οι ελληνικές αρχές οφείλουν, εν ονόματι της νομιμότητας, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Οι μεν πρώτες υποχρεώνοντας τους τρεις αυτούς προέδρους να διεξαγάγουν έντιμες εκλογές, όπως ο βακουφικός νόμος επιβάλλει, οι δε δεύτερες αφαιρώντας την πενταετή (!) βίζα εισόδου στην Ελλάδα (και την Ε.Ε.) που τους έχει αναιτιολόγητα χορηγηθεί, μέχρι να συμμορφωθούν.
Η μειονότητα των Ρωμιών έχει περάσει πολλές δοκιμασίες και έχει αποδεκατιστεί. Σήμερα, όμως, προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί με νέους και δυναμικούς ανθρώπους που δεν είναι φοβισμένοι ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τη μειονοτική τους ταυτότητα. Ας σταθούμε πλάι τους. Είναι μια πράξη δημοκρατίας.

 Του Γιάννη Κτιστάκη, Λέκτορα Νομικής Σχολής ΔΠΘ.  Καθημερινή

Η μόνη υπόσχεση που τηρούν είναι η μείωση του ελλείμματος!

Η μόνη υπόσχεση που τηρούν είναι η μείωση του ελλείμματος!
12/11/2010
 
 
  Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό ακριβώς φανταζόμασταν, αλλά χθες το ακούσαμε και επισήμως: Από όλες τις υποσχέσεις που προεκλογικά είχε δώσει ο κ. Παπανδρέου – αυξήσεις, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, πράσινη ανάπτυξη (που ήταν η… μόνο λύση σύμφωνα με όσα έλεγαν οι του Συμποσίου της Σύμης), άμεση ανάταξη της οικονομίας, μέρισμα ανάπτυξης, προϋπολογισμοί προγραμμάτων και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός – η μόνη που υποστηρίζει ότι τηρεί, είναι η μείωση του ελλείμματος!

Το είπε χθες κατά την ομιλία του σε συνέδριο για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τηρούμε, είπε, την υπόσχεσή μας για μείωση του ελλείμματος.

Με την διαφορά ότι τέτοια υπόσχεση ο κ. Παπανδρέου δεν είχε δώσει στον λαό. Μάλιστα, είχε πει το ακριβώς αντίθετο. Τον Φεβρουάριο του 2009, σε μια άλλη ομιλία του, σε μεγάλη εκδήλωση στελεχών στην «Αθηναΐδα», είχε υποσχεθεί επί λέξει «ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής ακόμη και αν αυξηθούν τα ελλείμματα»!

Χθες, μας είπε ότι δεν είχε χρόνο για να εφαρμόσει την πολιτική του. «Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου», είπε. «Αν είχαμε χρόνο δεν θα ήταν τόσο επώδυνες οι αλλαγές».

Ναι, αλλά όταν υποσχόταν ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής ακόμη και αν αυξηθούν τα ελλείμματα, δεν μας είχε πει πως την πολιτική αυτή θα την εφάρμοζε αν… είχε χρόνο!

Πολύ περισσότερο που από τον Οκτώβριο του 2009 που έγινε πρωθυπουργός ως τον Απρίλιο του 2010 που μας έστειλε αδιάβαστους στο Μνημόνιο, δεν έκανε τίποτε για να το αποφύγει. Πέρασε τους πρώτους μήνες παριστάνοντας ότι εφαρμόζει την πολιτική του, πήγε εκδρομή με τον Αθεμπίγιο και πέντε υπουργούς στην Ηλεία, ταξίδεψε ως την Δομινικανή Δημοκρατία (όπου χόρεψε σάλσα), έσπευσε στο συνέδριο των σοσιαλιστών στη Σουηδία (όπου μίλησε σουηδικά), πήγε στην Ινδία, από όπου δήλωσε ότι «δεν μπορεί να πέσουν τα βάρη στον απλό κόσμο», διοργάνωνε σεμινάρια για την κρίση με καθηγητές από το Χάρβαρντ.

Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να διαμαρτύρεται. Δρέπει τους καρπούς των υποσχέσεων που μοίραζε δεξιά και αριστερά. Δρέπει τους καρπούς μιας αδράνειας που ήταν βέβαιο πως με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγούσε στην πιο σκληρή επιτήρηση.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι παρέλαβε μια ισχυρή οικονομία. Αλλά δεν μπορεί και ο ίδιος να ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε όταν έδινε τις υποσχέσεις του.

Και επιτέλους ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορείς να κυβερνάς συνεχώς με τα ψέματα, τις υποσχέσεις και τις απειλές.

Δεν άφησε να ανοίξει λίγο η κατσαρόλα και να φύγει ο ατμός στον πρώτο γύρο των (ο Θεός να τις κάνει) αυτοδιοικητικών εκλογών. Και τώρα ο πάτος της κατσαρόλας έχει καεί και επίκειται έκρηξη