Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η "ιδιαιτερότητα" του Νίκου Σούλη, καταγγέλει στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ την χώρα μας. Διαφημίζουν την «ιδιαιτερότητά» τους οι «ξεφωνημένες» χωρίς να τους νοιάζει για τίποτε.....


Η εντύπωση που έχει διαμορφωθεί στον πολύ κόσμο, είναι το γεγονός πως κάποιοι ομοφυλόφιλοι στέκονται αλληλέγγυοι στους λαθρομετανάστες έστω και αν εγκληματούν. Κάποιοι άλλοι συμπληρώνουν ότι μερικοί από αυτούς το κάνουν όχι από την ευαισθησία τους αλλά από την ανάγκη να δικαιολογούν κάθε ιδιαιτερότητα. Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι αυτό το κάνουν για να έχουν όλο και περισσότερους όσον και "δωρεάν" "συντρόφους".
soulis-lathrometanastis1
Όπως και να έχει όμως, δεν έχουμε δικαίωμα να αναρωτιόμαστε εφόσον έχει να κάνει με τη προσωπική ζωή του καθενός ατόμου. Ωστόσο τι γίνεται όταν οι ιδιαιτερότητες φτάνουν στο σημείο να καταγγέλλουν χώρες, όπως και έπραξε ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης που «γύρισε» το βίντεο με την σύλληψη λαθρομετανάστη και με το οποίο εκτίθεται η χώρα και το αίσθημα πολλών ελλήνων πολιτών; Και τι γίνεται όταν καταγγέλλει στην Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ το «τυχαίο εύρημα» του μόλις λίγες ημέρες προ των εκλογών και μερικές ημέρες μετά την απόφαση για τη λήψη μέτρων κατά της λαθραίας μετανάστευσης.

Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ


 κωνσταντινος παπαθεοδωρου <tsantismenos11@gmail.com>
Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ
© Φωτογραφία:  Flickr.com/Cremo

Σύμφωνα με στοιχεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο αμερικανικός στρατός αύξησε απότομα τον όγκο των πυρομαχικών, του εξοπλισμού και των στρατιωτικών εφοδίων, που φυλάσσονται στο έδαφος του Ισραήλ.
Η συμφωνία για τη δημιουργία στρατηγικού αποθέματος εξοπλισμών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπεγράφη τη δεκαετία του 1980. Τον τελευταίο καιρό οι όγκοι των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αυξήθηκαν κατά 50%.
Τα εφόδια, που αποθηκεύονται στο έδαφος του Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό σε περίπτωση πολέμου. Το Ισραήλ, κατά τις συνθήκες της συμφωνίας επίσης έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει αυτά τα όπλα.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΈΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΆΧΝΑ


Πάρτε το είδηση ρεμάλια: ΧΙΛΙΟΙ “ΕΥΘΥΜΙΟΥ”, ούτε ένας γέροντας. Το κράτος δίνει δεκάδες όργανα για να φυλάνε τον κάθε Ευθυμίου,  την ώρα που γερόντισσες και γέροντες δολοφονούνται ανυπεράσπιστοι.Μην Παίζεται Με Την Οργή Του Κόσμου Γιατί Θα Σας Πνίξει!

Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 85χρονου, ο οποίος είχε  βρεθεί νεκρός, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (18.04.2012), σε αγροτική περιοχή στη Μίνθη Ηλείας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνέλαβαν ύστερα από εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους, δύο Αλβανούς, ηλικίας 48 και 28 ετών, οι οποίοι αφού προηγουμένως είχαν ληστέψει τον ηλικιωμένο στο...

Υπάρχουν ακόμη, Έλληνες Πατριώτες ;

20120422-115304.jpg


Γράφει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
( Με αφορμή, τον new entry μπαμπούλα της ακροδεξιάς,
που κραδαίνουν η περίτρομη διαπλοκή και τα τσιράκια της).
Υπάρχουν ακόμη Ελληνες Πατριώτες,που ΔΕΝ κατάλαβαν ;
Υπάρχουν ακόμη Ελληνες Πατριώτες, που τρομοκρατούνται από τη διαπλοκή ;
Υπάρχουν ακόμη Ελληνες Πατριώτες,που καταπίνουν αμάσητη
την απελπισμένη,περίτρομη κι ενδεή προπαγάνδα, των μνημονιακών
δωσίλογων, ακριβοπληρωμένων υπαλληλίσκων ;
Υπάρχουν ακόμη Ελληνες Πατριώτες, που επείσθησαν πως ΟΛΗ
η κακοδαιμονία της μεταπολίτευσης, περιορίζεται στα εξωτικά ονόματα,
Ευφραίμ και Ακης ;
Υπάρχουν ακόμη Ελληνες Πατριώτες, που χάφτουν τις ”ειδήσεις”
των καναλαρχών και των...

Από τον Λαμπράκη και τον ΑΣΠΙΔΑ στο ... έλεος του ΠΑΣΟΚ! Η αποστασία το προτεκτοράτο και η Κεντροαριστερά !!!




Λάζαρος Ελευθεριάδης στο aegeantimes.gr 
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στην “Κερασίτσα Αρκαδίας” στίς 3 Απριλίου του 1912 και ήταν το 14ο παιδί από τα συνολικά 18 που απέκτησαν οι γονείς του. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη γυναικολογία.


Υπήρξε αθλητής με πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και κατείχε για 23 χρόνια (ως το 1959) το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με επίδοση 7,37 μ. 


Στην διάρκεια της κατοχής διοργάνωνε με άλλους συναθλητές του αγώνες, διαθέτοντας τα έσοδα σε λαϊκά συσσίτια. 


Στις 22 Μαΐου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα κινηματογράφου επί της οδού Ερμού. 


Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης. 


Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών.


Ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης απήγγειλε, μάλιστα, κατηγορίες και εναντίον ανώτατων αξιωματικών της Χωροφυλακής, παρότι ο πατέρας του ήταν...

Με πλάτες του ΥΠΕΞ γερμανική εμπλοκή στις ελληνικές εκλογές.

«Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης» μας λέει ο Γκίντο Βεστερβέλε και με κροκοδείλια δάκρυα αναφέρει τον απέραντο «σεβασμό και αναγνώριση» της Γερμανίας απέναντι στην κατάσταση, που η ίδια, έχει φέρει την Ελλάδα. Κι όλα αυτά σε ένα άρθρο σε κυριακάτικη εφημερίδα το οποίο το συνυπογράφει με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Σταύρο Δήμα. Σε ένα άρθρο όπου ο Σταύρος Δήμας προφανώς δεν μπόρεσε να πείσει το ομόλογό του να υπάρχει έστω μια ελάχιστη αναφορά, σαν υπονοούμενο έστω, για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων… Προφανώς δεν φθάνει να λέμε ότι για εμάς το ζήτημα δεν έχει τελειώσει και ΘΑ το εγείρουμε, γενικώς και αορίστως. Μόνο με σταθερά βήματα, υπομονή και επιμονή φέρνεις αποτέλεσμα στην εξωτερική πολιτική.
Προσοχή: Δεν εννοούμε πως οι περισσότερες από τις αλλαγές δεν ήταν απαραίτητες για να καταφέρουμε να επιβιώσουμε σε ένα καθαρά ανταγωνιστικό περιφερειακό, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκόσμιο, ως μέλη του οργανισμού αυτού σε σχέση με τις υπόλοιπες παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις, επίπεδο. Αυτό που μας επέβαλλαν οι Γερμανοί είναι το να προχωρήσουμε στις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις πάση θυσία, μέσα σε λίγους μήνες αφήνοντας τους παγερά αδιάφορους το αν κατά πόσον θα επιβιώσει κανείς στη χώρα μας από την οικονομική λαίλαπα αφού εκ των πραγμάτων το ελληνικό κράτος δεν ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθει από τη μια στιγμή στην άλλη στις κοσμογονικές αυτές αλλαγές, ούτε φυσικά και η κοινωνία είχε...

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΡΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΟΛΑΝΤ, ΑΝΟΔΟΣ ΛΕΠΕΝ


Οι ψηφοφόροι της γαλλικής ακροδεξιάς ίσως κρίνουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε χθες ένα δυνατό ποσοστό, αποσπώντας το 18% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ κέρδισε οριακά τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, συγκεντρώνοντας το 28,6% έναντι 27,1%. Οι δυό τους θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου, με τη Λεπέν να δηλώνει πως "η μάχη της Γαλλίας μόλις άρχισε".
Το ποσοστό της Μαρί Λεπέν κάποιοι το χαρακτηρίζουν έκπληξη, αλλά...

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στον Αντ1

 Με σαφέστατες απαντήσεις στον κ. Παπαδάκη και τους συνεργάτες του, ο κ. Πάνος Καμμένος κάλυψε πλήρως  με ειλικρίνεια και σαφήνεια όλα τα "δύσκολα" ερωτήματα για τις θέσεις των " Ανεξαρτήτων Ελλήνων" σε όλα τα θέματα (συμπεριλαμβανομένου και του  λαθρομεταναστευτικού), κατά τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο.
 Η σαφήνεια, και η εμφανέστατη ειλικρίνειά του εντυπωσίασαν και ικανοποίησαν τις απαιτήσεις του εκλογικού σώματος.
 Στην Efenpress άρχισαν ήδη να καταφθάνουν κατά δεκάδες e-mails πολιτών, που είχαν εκφράσει κάποιες ανησυχίες για το θέμα των λαθρομεταναστών, με τα οποία  αίρονται  οι ανησυχίες αυτές και δηλώνουν πλέον την αμέριστη συμπαράταξή των με τον κ. Καμμένο, τον οποίο θεωρούν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Χώρας.
 Η EFENPRESS εφιστά τη προσοχή των επιφορτισμένων με την προσωπική του ασφάλεια, γιατί λόγω των Εθνικών τοποθετήσεών του, που έρχονται σε αντιπαράθεση με τεράστια  διεθνή πολιτικά και οικονομικάσυμφέροντα, η ζωή του ευρίσκεται σε κίνδυνο.
Το μήνυμα αυτό αφορά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες που θα πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Tι ψηφίζουμε; Mε σιχασιά το μη χείρον!

Χρήστος Γιανναράς
O κ. Eυάγγελος Bενιζέλος διετέλεσε υπουργός Eθνικής Άμυνας από τις 7.10.2009 ώς τις 16.6.2011. Στους δεκαεννέα αυτούς μήνες δεν ασχολήθηκε, άραγε, ποτέ με τα οικονομικά του υπουργείου του, με τις εκκρεμείς παραγγελίες εξοπλισμών, δεν έλεγξε ποτέ αν οι εκκρεμείς παραγγελίες αντιστοιχούσαν με συνέπεια στα μυθώδη ποσά κοινωνικού χρήματος που είχαν διατεθεί γι’ αυτές; Δεν άκουσε ποτέ να μιλούν στο υπουργείο του για τα όσα τα MME έφερναν στο φως και αφορούσαν σε εγκλήματα οικονομικά του προκατόχου του, φυλακισμένου σήμερα Άκη Tσοχατζόπουλου, κορυφαίας και συμβολικής φυσιογνωμίας του ΠAΣOK;
Tα όσα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε και οι δημοσιογραφικές αναλύσεις διασάφησαν συνιστούν όγκο τεκμηρίων που καθιστούν ένοχη τη σιωπή του κ. Bενιζέλου, συντρίβουν την αξιοπιστία του. Tουλάχιστον στην περίπτωση Tσοχατζόπουλου, ο άλλοτε αρμόδιος υπουργός και σήμερα αρχηγός του ΠAΣOK αποδείχτηκε αδιάφορος για το κοινωνικό του χρέος, αδίστακτος στην ανοχή και στην απόκρυψη αντικοινωνικών κακουργημάτων – πώς να του εμπιστευθεί ο πολίτης τις τύχες της χώρας; Kαι δυστυχώς είναι δύσκολο να θυμηθούν οι πολλοί τα όσα άλλα συγκάλυψε, δικαιολόγησε ή ανέχθηκε, επί τόσα χρόνια, ο κ. Bενιζέλος συμπαίζοντας με το κόμμα του παπανδρεϊσμού, του συνειδητού αμοραλισμού – οι μεθοδικά εξηλιθιωμένες, για δεκαετίες τώρα, μάζες μοιάζει να έχουν χάσει το ιστορικό βάθος...

Ένα θέμα την ημέρα από τον κ. Βενιζέλο, που κάνει ότι δεν ακούει τον Τόμσεν.

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη


«Ένα θέμα την ημέρα»: Για όσους δεν θυμούνται – για την ακρίβεια προσπαθούν να ξεχάσουν – την στρατηγική Παπανδρέου στην προ του 2009 περίοδο του «Λεφτά υπάρχουν», υπενθυμίζω πως αυτή ήταν και τότε η επικοινωνιακή πολιτική. 

Το ίδιο κάνει και ο κ. Βενιζέλος. Ξαφνικά έχει θυμηθεί τα πάντα – τη ρευστότητα, την ακρίβεια, τους φτωχούς και τους αδυνάμους, την… ψυχή του ΠΑΣΟΚ. 

Με τη μέθοδο της πλημμυρίδας, πετάει από το ένα θέμα στο άλλο – και για όλα έχει μια λύση, μια δικαιολογία, μια εξήγηση. 

Μας λέει τώρα ότι στο πρώτο μνημόνιο πήγαμε κατ’ ανάγκην και εκ των ενόντων και πως ο ίδιος δεν συμφωνούσε – πλην όμως το εφάρμοσε και το επεξέτεινε. 

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Την 23η Απριλίου του 1998, η πολιτική καρδιά της Ελλάδας σταμάτησε να χτυπά. Γιατί η απώλεια του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν μια στιγμή από εκείνες μπροστά στις οποίες η Ιστορία κοντοστέκεται. Και ένα ολόκληρο έθνος θυμάται.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε να ενώσει στο πρόσωπο και την ηγετική φυσιογνωμία του Έλληνες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Όχι με… καθωσπρεπισμούς και άνευρο, στρογγυλοποιημένο πολιτικό λόγο. Αλλά με ρήξεις, συγκρούσεις και ρητορική γεμάτη γωνίες. Που σε υποχρέωναν να ακούσεις όσα έλεγε, και να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσες πολιτικά μαζί του.

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος: Ένας οικουμενικός Άγιος. Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιώργηδες-Γεωργίες.


Ανατολή, Δύση αλλά και ο Μουσουλμανικός κόσμος, 

τιμούν τον Άγιο Γεώργιο!!

Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια (μικρά και μεγάλα)
που γιορτάζουν σήμερα :)
Χρόνια Πολλά Γιωγράκη
Χρόνια Πολλά Γιωργίτσα

Βίος Αγίου

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας
και Τροπαιοφόρος

Πατριαρχικὸς Ναὸς Ἅγίου Γεωργίου στὸ Φανάρι.

Saint George

Ο Άγιος Γεώργιος (γνωστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία ως Τροπαιοφόρος) είναι από τους πιο γνωστούς Αγίους της σε ολόκληρο τον Χριστιανικό (και μη) κόσμο. 
Ο πατέρας του, Γερόντιος, ήταν Έλληνας από την περιοχή της Καππαδοκίας, και η μητέρα του, Πολυχρονία, καταγόταν από τον γνωστό Λύδδα (Διάσπολη) της Παλαιστίνης.

Ιστορία του Ναού του Αγίου Γεωργίου (Λύδδας)

 Ο τάφος του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα
 Επί Διοκλητιανού αναδείχθηκε σε υψηλά αξιώματα στο ρωμαϊκό στρατό.
Το 303 μ.Χ. όταν άρχισαν οι λυσσαλέοι διωγμοί του Διοκλητιανού, ο Άγιος Γεώργιος δε δίστασε να ομολογήσει τη χριστιανική του πίστη, προκαλώντας το αδυσώπητο μένος του Διοκλητιανού.
Τα βασανιστήρια που υπέστη, και ο μαρτυρικός του θάνατος υπήρξαν η αιτία να γίνουν χριστιανοί πάρα πολλοί και να μαρτυρήσουν. 
Μεταξύ τους και η ίδια η γυναίκα του Διοκλητιανού.

Γιατί οι μουσουλμάνοι δοξάζουν σήμερα τον Άγιο Γεώργιο; 

Η Σχολή Ευελπίδων στις 10 καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες του Κόσμου!


Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης

Με τον τίτλο “10 Most Prestigious Military Academies in the World” η αμερικανική ιστοσελίδα OnlineCollege.org! (http://www.onlinecollege.org/10-most-prestigious-military-academies-in-the-world) παρουσιάζει τις δέκα στρατιωτικές ακαδημίες στο κόσμο με το υψηλότερο γόητρο. Δέκατη στη σειρά ηΣτρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Η εν λόγω ιστοσελίδα ανήκει σε οργανισμό ο οποίος εξειδικεύεται στη εξεύρεση διεξόδων εκπαίδευσης για νέους, επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλα σχετικά. Μεταξύ των προτάσεων που κάνει είναι και το στρατιωτικό επάγγελμα. Για το λόγο αυτό προτείνει, όπως σημειώνεται, κάποιες από τις καλύτερες, τις πιο αυστηρές και του πιο υψηλού γοήτρου στρατιωτικές ακαδημίες στον κόσμο. 

ΟΙ ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Τόσες μέρες δεν ήθελα να εμπλακώ στο παιχνιδάκι της αγίας δημοκρατίας και του κακού φασισμού που αναβιώνει και διάφορα τέτοια, γιατί οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Επί πλέον επειδή ο περισσότερος κόσμος μιλάει πριν ακούσει και κρίνει πριν καταλάβει, είναι λογικό να ζούμε αυτό το θέατρο υποκρισίας και να το μεταφράζουμε όπως μας βολεύει καλύτερα.
Το ερώτημα που πολλές φορές έχω θέσει στο εαυτό μου (κι ακόμα δεν είμαι σίγουρη για την απάντηση) είναι αν ο φασισμός - με την ευρύτερη έννοια της λέξης και όχι σαν απλή καταγραφή ιστορικών γεγονότων - είναι μια πολιτική επιλογή που μπορεί να οδηγείται κάποιος κάτω από ορισμένες συνθήκες ή μήπως συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Μήπως ο άνθρωπος είναι φασίστας από κύτταρο και όλες οι εναλλακτικές επιλογές του είναι απλά το χρώμα που περνάει ο μάστορας στο τοίχο? Η ανθρώπινη ιστορία έχει διανύσει μια μεγάλη πορεία στο χρόνο. Οπότε στον 21ο αιώνα κάποιος έχει μπόλικο υλικό να μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Προσπαθώ λοιπόν μελετώντας αυτή τη μακρόχρονη πορεία, να ανακαλύψω που στο καλό είναι κρυμμένη η "δημοκρατικότητα" του ανθρώπου και η...

ΤΑ 52 ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ


Δημήτρης Τσίτος
(Συγγραφέας – Σύμβουλος διαπραγματεύσεων)
Copyright: 
www.rieas.gr




Σε μερικές μέρες στην Ελλάδα θα διεξαχθούν εκλογές.
Το πολιτικό σύστημα δεν έχει αλλάξει.  Οι ίδιοι, περίπου, άνθρωποι με διαφορετικά «κουστούμια νοοτροπίας» αλλά με την ίδια νοοτροπία του παρελθόντος.
Διεθνείς αναλυτές αναφέρουν ότι η Ελλάδα αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια πληγή όπως το Αφγανιστάν για τις ΗΠΑ.

Διοχετεύονται μεγάλα ποσά για την τακτοποίηση των κακώς κειμένων και αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Αποτέλεσμα δεν υπάρχει, σύμφωνα με τα όσα γράφονται, επειδή η νοοτροπία των πολιτικών είναι στοχευόμενη σε άλλα θέματα που δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής –που ήδη αποτελεί γεγονός- και την ανάκαμψη.
Η στόχευση είναι στο άμεσο προσωπικό τους συμφέρον (ο νεποτισμός περιλαμβάνεται) και λίγο τους ενδιαφέρει η παράλυση του κρατικού μηχανισμού, η επιδημία της διαφθοράς, η αποτελεσματική λειτουργία της δικαιοσύνης, η ουσιαστικής έλλειψη παιδείας, η αξιοπιστία εντός και εκτός της χώρας και η δημόσια ασφάλεια.

Ακόμη περισσότερο επιτείνει την αγωνία για τα μελλούμενα η μη συμπαγής κατάσταση εντός των δύο πολιτικών κομμάτων, τα οποία κατακερματίσθηκαν και δημιουργήθηκαν νέα μορφώματα.  Όσοι «αρχηγοί» απεχώρησαν για να δημιουργήσουν νέα πολιτικά σχήματα στην...

Δεν δέχθηκε την πρόσκληση της ΝΔ ο Β.Μαρκεζίνης


Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκδήλωσε έμπρακτα την αποδοκιμασία του προς την πολιτική υπερψήφισης των Μνημονίων της ΝΔ και παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πρόσκληση από τη Γραμματεία της Ν.Δ. να βρίσκεται στη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του κόμματος για την οικονομία, αρνήθηκε να παρευρεθεί.
Η καρέκλα του στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της παρουσίασης παρέμεινε "ηχηρά" κενή καθ'όλη την διάρκεια της ομιλίας του Α.Σαμαρά, αφού ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να έχει εμπλοκή με κανένα κόμμα, παρά μόνον με την σύνταξη μιας εθνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.
Ο Β.Μαρκεζίνης θεωρεί ότι η ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των Μνημονίων και της απομάκρυνσης από την στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία, της οποίας είναι φανατικός υπέρμαχος, το μόνο που καταφέρνει είναι να εμβαθύνει την οικονομική και γεωστρατηγική κρίση που βιώνει η χώρα.

Πολιτικό σοκ στη Γαλλία! Αναμένονται τα συγχαρητήρια του Βενιζέλου προς την Μαρί Λεπέν.


Εφόσον οι εκτιμήσεις των exit polls για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών επιβεβαιωθούν, ο Νικολά Σαρκοζί έχει στη διάθεσή του 15 μέρες, για έναν διμέτωπο αγώνα, που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παραμονή του στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο σημερινός, πρώτος γύρος της αναμέτρησης, δεν σήμανε τόσο τη δική του ήττα, αλλά την πανωλεθρία των δημοσκόπων. Οι οποίοι προέβλεπαν άνετη διαφορά υπέρ του Φρανσουά Ολάντ, και κυρίως συρρίκνωση των ποσοστών της Μαρίν Λεπέν, έναντι του Κεντροαριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν.
Το επίσημο exit poll της γαλλικής τηλεόρασης, δείχνει τον Φρανσουά Ολάντ να προηγείται με 28,4%, τον Νικολά Σαρκοζί να ακολουθεί με 25,5%, και την Μαρίν Λεπέν να προκαλεί πολιτικό σεισμό στη Γαλλία και την Ευρώπη, αγγίζοντας το 20%. Ο…

Πεθαίνουμε ενώ η ηθικοί αυτουργοί είναι το ελληνικό κράτος και οι πολιτικοί του

ΤΡΑΓΙΚΟ: 26χρονη μάνα αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να μεγαλώσει τα παιδιά της!

ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ....

Η ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα φαίνεται πως οδήγησαν μια 26χρονη μητέρα δύο παιδιών στην αυτοκτονία....
 Η γυναίκα ρωσικής καταγωγής ζούσε στο Σχηματάρι με το σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 3 και 5 ετών.
Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, οι δύο γονείς ήταν άνεργοι με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.
Στις 10:30 πρωί της Κυριακής ο πατέρας βγήκε με τα παιδιά μια μικρή βόλτα, ενώ η 26χρονη δήλωσε πως δεν είχε διάθεση να ακολουθήσει.
Όταν επέστρεψαν στο σπίτι αναζήτησαν τη νεαρή μητέρα η οποία όμως δεν απαντούσε. Τα παιδιά άνοιξαν τη πόρτα του υπνοδωματίου και αντίκρισαν τη μητέρα τους πνιγμένη.
Όλοι η τοπική κοινωνία έχει σοκαριστεί και από την απώλεια της νεαρής μητέρας, αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά που θα κουβαλούν μαζί τους για μια ζωή τον σημερινό εφιάλτη που έζησαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 26χρονη δεν άφησε κάποιο σημείωμα.

Επιτέλους, ανάγκη μιας Ευρώπης με αυτάρκεια!

Το πρακτορείο Bloomberg διαπιστώνει τεράστιο έλλειμμα ηγετών με «εκτόπισμα» αι προφανώς δεν σφάλει. Η Ευρώπη στερείται γενικώς ηγεσιών ενός Αντενάουερ, ενός Σουμάν, Κολ, Θάτσερ, Μιτεράν, οι οποίοι είτε μας άρεσαν είτε όχι ήταν ηγέτες των οποίων η φωνή ακουγόταν σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα, αντιθέτως, ένα συνονθύλευμα από «ανθρωπάκια» τα οποία άγονται και φέρονται από την εσωτερική πολιτική συγκυρία έχουν φέρει την Ευρώπη στο χείλος της καταστροφής και αυτοί εξακολουθούν να κοιτούν «το δέντρο» την κακιά Ελλάδα που φταίει για όλα και όχι «το δάσος» των ανεπαρκειών της ενωμένης Ευρώπης και...

Μια περίεργη πολιτική κωμωδία. Γιατί οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί της Γαλλίας δεν καταφέρνουν να συσπειρώσουν τους πολίτες.....

Estelle Youssouffa

Περίληψη: 

Δυστυχώς, το θέατρο του παραλόγου (στο οποίο η προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας έμοιαζε ως τώρα) δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για άσκηση καλής πολιτικής.

Ο Νικολά Σαρκοζί χρησιμοποίησε την πρόσφατη τραγωδία στη χώρα του και τον φόνο του γεννημένου στη Γαλλία 24χρονου Μοχάμεντ Μερά, ενός αυτοαποκαλούμενου μουσουλμάνου ριζοσπάστη - ως μια ευκαιρία να βάλει την προεκλογική εκστρατεία του στην τελική ευθεία. Δείχνοντας απολύτως ως πρόεδρος (δηλαδή όχι ως υποψήφιος), ο Σαρκοζί απάντησε με επισημότητα στην κτηνωδία που άφησε επτά νεκρούς - ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, οργανώνοντας μια εθνική τελετή κηδείας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κηδείας η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, οι άλλοι υποψήφιοι διαγκωνίζονταν για να εμφανιστούν μπροστά στην κάμερα και κατέστη έτσι σαφές το πόσο πολιτική έγινε αυτή η περίοδος πένθους. Ανάγωγο, ίσως, αλλά το σόου έπρεπε να συνεχιστεί.

Φυσικά, η ανικανότητα των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας να εμποδίσουν τις επιθέσεις μπορεί να υπονομεύσει τις επιδόσεις της εθνικής ασφάλειας του Σαρκοζί, αλλά αντισταθμίζοντας αυτό το περιστατικό ενεργοποιήθηκε η χωλαίνουσα προεκλογική εκστρατεία του προέδρου. Οι δημοσκοπήσεις αμέσως έδειξαν βελτίωση της εικόνας του. Με την τολμηρή στάση του σε μια...

Να και κάτι που μπορούμε να του το αναγνωρίσουμε! Το μοναδικό μέχρι σήμερα...


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΙΤΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ...;

ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ MEGA...
Έρχονται και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί που με δημόσια δήλωσή τους θα αρνηθούν να βγουν στο Mega.
Από το δικό μας ρεπορτάζ ο πρώτος στην λίστα είναι ο Καμμένος.
Και ακολουθούν άλλοι δυο. Αναφερόμαστε σε πολιτικούς αρχηγούς ..κοινοβουλευτικών... κομμάτων.
Πολύ άσχημη εξέλιξη για το... έγκυρο Mega.
Μια εξέλιξη που πρώτος άνοιξε ο Τσίπρας. Να του το αναγνωρίσουμε αυτό γιατί τους έβαλε στην θέση τους.
Πολύ χοντρό το φτύσιμο που του άξιζε εκεί στο Mega...

Πηγή

“Why I chose a gun”: Η ομιλία του Ολλανδού Α/ΓΕΕΘΑ

by Ιωάν. Παρίσης
Θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις για την ομιλία του Ολλανδού Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Peter van Uhm, με τίτλο “Why I chose a gun”, (http://www.ted.com/talks/peter_van_uhm_why_i_chose_a_gun.html?source=email#.T342zY5B3TZ.email) η οποία φαίνεται ότι εντυπωσίασε πολλούς και κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Παρατήρησα μάλιστα ότι από κάποιους αποστέλλεται ειδικώς στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, σαν να την προτείνουν ως υπόδειγμα.
Η ομιλία δόθηκε σε μη στρατιωτικό ακροατήριο και οργανώθηκε στο Άμστερνταμ από την αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση TED που έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση και διάδοση σημαντικών ιδεών, δίνοντας βήμα σε “the world’s smartest thinkers, greatest visionaries and most-inspiring teachers, so that...

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ...ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΛΑΜΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Χαρές στην Ιπποκράτους αλλά σύντροφοι ο Ολάντ κέρδισε και όχι… το ΠΑΣΟΚ. Εξ άλλου ο σοσιαλισμός σας δεν έχει σχέση με τον δικό τους....

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Στην επιστήμη της κλινικής ψυχολογίας, η αναζήτηση βιωματικών υποκατάστατων αποκαλύπτει βαθιά ρήγματα και προσωπικά κενά στον ψυχισμό κάποιου. Που προσπαθεί να τα καλύψει, ταυτίζοντας τον εαυτό του με κάποιον άλλο.

Βλέποντας, ακούγοντας και διαβάζοντας τη διθυραμβική προσέγγιση της εκλογικής επιτυχίας του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, δυσκολεύεται κανείς να αντέξει στον πειρασμό της διατύπωσης μιας μάλλον αυτονόητης απορίας: Ο Ολάντ κέρδισε ή…