Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το χλιμίντρισμα της Ιστορίας…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να… περισσεύει από το μέλλον του τόπου, από τη στιγμή που αποτελεί το κύριο μέρος του εθνικού προβλήματος, και επομένως δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος αυτού, δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε την ιστορική διαδρομή του.
Η σημερινή εκλογή νέας ηγεσίας, έστω και με… μονοθεματική υποψηφιότητα, από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει αντίπαλο στην κάλπη, συνεπάγεται ένα χλιμίντρισμα της μνήμης, που φτάνει μέχρι το μακρινό 1995, και τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Μια διαδοχή, περίπου δια της βίας, καθώς ο ιδρυτής του Κινήματος ήταν...

Ο κοινωνικός αυτοματισμός των Μνημονιακών Κυβερνήσεων και της Τρόικας.


Η προπαγάνδα των μνημονιακών επικεντρώνεται σε αυτούς που λένε ΟΧΙ στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της τρόικας. Οι ίδιοι οι οποίοι μας χρεοκόπησαν, είναι αυτοί που προσπαθούν να μας σώσουν.
Οι ΔΗΜΙΟΙ ΜΑΣ προσπαθούν να μας σώσουν.
Μας βαφτίσανε απάτριδες, κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, κρατιστές, «μαζί τα φάγαμε, τεμπέληδες και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Φτάνει που είσαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του μνημονίου, της μνημονιακής κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων, των μνημονιακών βουλευτών, της τρόικας, της μοναδικής τους λύσης.

Ποιοι είναι οι αληθινοί εχθροί όμως των μνημονιακών και της τρόικας που ανακαλύπτονται μέσω του κοινωνικού...

Έτοιμοι για γεωτρήσεις στην Αμμόχωστο οι Τούρκοι! (ΣΧΟΛΙΟ)


Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι έφθασαν στο τέλος οι προεργασίες για την επί εδάφους γεώτρηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για πετρέλαιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ημερομηνία έναρξης των γεωτρήσεων.
Απέδωσε δε την έως τώρα καθυστέρηση έναρξης των εργασιών στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η ενέργεια αυτή των Τούρκων είναι πιο πολύ συμβολική παρά ουσιαστική. Επιθυμούν να δείξουν προς τη διεθνή κοινότητα ότι αυτοί είναι τα «αφεντικά» στην κατεχόμενη Κύπρο και ότι οι γεωπολιτικοί δρώντες της περιοχής οφείλουν να συνδιαλέγονται με την Άγκυρα προτού αναπτύξουν την πολιτική τους για την περιοχή.
Με απλά λόγια, η Τουρκία δεν μπορεί με τίποτα να «χωνέψει» ότι τόσες δεκαετίες μετά τα δραματικά γεγονότα του 1974 και τα κατορθώματα του αιμοσταγούς και βάρβαρου ΑΤΤΙΛΑ, δεν έχει κατορθώσει να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής και...

Ο "σκοτεινός" ρόλος του Τύπου το 1941, οι δοσίλογοι του τώρα...

Image
Έχει πολύ ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα λεγόμενα των σημερινών ΜΜΕ με αυτά που λέγονταν από τον Τύπο την εποχή της Κατοχής. Ακόμα και όσοι έχουν δυσκολία να διαβάσουν στη καθαρεύουσα ας κάνουν τη προσπάθεια αξίζει το κόπο καθότι θα διαπιστώσει απίστευτες ομοιότητες στο ρόλο των ΜΜΕ τότε και τώρα. Μη ξεχνάμε ότι και τώρα διανύουμε περίοδο οικονομικής κατοχής οπότε οι καταστάσεις είναι όμοιες.Αυτό που τρομάζει όμως είναι η ομοιότητα των επιχειρημάτων ως προς τη προσπάθεια καθυπόταξης οποιασδήποτε αντίδρασης του Ελληνικού λαού.Ακολουθεί το δημοσίευμα.

«Αι περιστάσεις τας οποίας διέρχεται σήμερον η Ελλάς, εις την δύσκολον αυτήν καμπήν της Ευρωπαϊκής ιστορίας, είναι εξαιρετικαί. Όλαι αι εκδηλώσεις της ζωής μας έχουν καταφανή τα δείγματα μιας πρωτοφανούς κρίσεως. Η οικονομική δε κρίσις θα ήτο ίσως ολιγώτερον αισθητή, αν δεν υπήρχεν εις την Ελληνικήν ζωήν, τόσον έκδηλος, η ηθική και λογική κρίσις εκ της οποίας πάσχομεν ως κοινωνικόν σύνολον. Το χρήμα δεν θα υφίστατο τότε τον σημερινόν εκμηδενισμόν. ο πλούτος θα έρριπτε και ένα βλέμμα φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης εις τα πλήθη των πειναλέων, αι λαϊκαί τάξεις θα ανεκουφίζοντο με τας γενναίας χειρονομίας των ευπόρων. Αλλά δεν...

Από τη Μαδρίτη στη Χάγη Διευρυμένη ανταρσία κατά του Δημοσιονομικού Συμφώνου

 Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος
Kapopoulos@pegasus.gr

Όταν το Δεκέμβριο η Γερμανία εξασφάλισε την υποστήριξη του συνόλου των κρατών-μελών της Ε.Ε. πλην Βρετανίας για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο όλοι μιλούσαν για προσωπικό θρίαμβο της Μέρκελ αλλά και για την ντε γιούρε πλέον εγκαθίδρυση μιας γερμανικής Ευρώπης.
Στη συνέχεια στο πλευρό της Βρετανίας συμπαρατάχθηκε η Τσεχία, και σχεδόν ταυτόχρονα καταγράφηκαν η δέσμευση Ολάντ για την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου, η απόφαση της Ιρλανδίας να διεξαγάγει Δημοψήφισμα, αλλά και η δήλωση Ραχόι αμέσως μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ότι η Ισπανία δεν θα μπορέσει να συμμορφωθεί στους κανόνες που μόλις είχε εγκρίνει για το 2012 και το 2013.

Η επόμενη έκπληξη ήλθε την Τρίτη 13 Μαρτίου από την Ολλανδία, με το Εργατικό Κόμμα -που βρίσκεται μεν στην αντιπολίτευση, αλλά χωρίς τη στήριξή του δεν συγκεντρώνεται η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου- να απειλεί να μην εγκρίνει το Σύμφωνο, αν η χώρα δεν διασφαλίσει έναν...

Τα δικά μας ισοδύναμα


Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής υπόσχονται μια πιο δημιουργική και λιγότερο επώδυνη εφαρμογή του νέου μνημονίου, στη βάση των λεγόμενων ισοδύναμων μέτρων. Υποστηρίζουν ότι με αυτά τα μέτρα μπορεί να αποτραπούν οι δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και να δημιουργηθούν σιγά σιγά οι προϋποθέσεις για να βγούμε από τη βαθιά ύφεση. Η έννοια των ισοδύναμων μέτρων περιέχεται στο αρχικό και στο νέο μνημόνιο, εφόσον στις περισσότερες περιπτώσεις η τρόικα ενδιαφέρεται για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και όχι για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν σε αυτό.
Συνεχίζοντας την αρνητική πολιτική παράδοση που έχουν δημιουργήσει, τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων χρησιμοποιούν την έννοια των ισοδύναμων μέτρων για να δημιουργήσουν την προεκλογική εντύπωση εύκολων λύσεων στα μεγάλα δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα. Έτσι, συνήθως προτείνουν, σαν ισοδύναμα μέτρα, τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Δημοσίου σε κτίρια που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο ή τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος απ’ ό,τι η ενοικίαση των αναγκαίων...

Το σύστημα και το υπο-σύστημα...



Δεν χωράει αμφιβολία πως τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί η Ελλάδα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα πολιτικής εξουσίας που κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες στον τόπο. Ήταν ένα σύστημα στηριγμένο στις πελατειακές σχέσεις, στην ρουσφετολογία, στην ευνοιοκρατία και τον δανεισμό. Για να κάνουν τους καλούς, οι πολιτικοί μοίραζαν χρήματα και εύνοιες σε διάφορες επί μέρους ομάδες κατακερματίζοντας το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα δημιουργώντας ένα κυκεώνα ρυθμίσεων και μηχανισμών. Ένα χάος δηλαδή που σήμερα το πληρώνει η χώρα αδυνατώντας να βάλει μια στοιχειώδη έστω τάξη σε αυτό που λέγεται δημόσιος τομέας. Μέσα από την λογική αυτή αναδείχτηκαν «λαϊκά» κόμματα και από τα δεξιά και τα αριστερά, που δήθεν φρόντιζαν για τους αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτό όμως που ουσιαστικά έκαναν ήταν να διαβρώσουν το σύστημα εξαγοράζοντας ψήφους κι’ εθίζοντας τον λαό σε εύκολες και άκοπες λύσεις όπου μόνο ορισμένοι πολιτικοί ήσαν σε θέση να προσφέρουν.
Κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος συναντούσε λυσσώδεις αντιστάσεις. Με παντιέρα την εικονική φροντίδα των αδυνάτων και με εύκολη την κατηγορία της εξάρτησης από σκοτεινά υποτίθεται συμφέροντα όλων όσων επιχειρούσαν να κάνουν κάτι. Ο Κων/νος Καραμανλής είχε κατηγορηθεί για σοσιαλμανία όταν είχε προσπαθήσει να απαγκιστρώσει κρατικοδίαιτες...

Όλα τα ονόματα των ψηφοδελτίων της ΝΔ ανά περιοχή! Οι νυν βουλευτές του κόμματος συμμετέχουν εξ οφίτσιο


Όλα τα ονόματα όσων κατέθεσαν αιτήσεις στις κατά τόπους ΝΟΔΕ για την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έκαναν την εμφάνισή τους σε λίστα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την διαδικασία που έχει αποφασίσει η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η παρακάτω λίστα θα αξιολογηθεί απο τον πρόεδρο του κόμματος Αντωνη Σαμαρά και τα τελικά ψηφοδέλτια της ΝΔ θα ανακοινωθούν λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής. 

Οι νυν βουλευτές του κόμματος συμμετέχουν εξ οφίτσιο στα ψηφοδέλτια και γι` αυτό δεν κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογικές λίστες.

Ά Αθήνας

1. Ν, Μηταράκης, 2. Α. Ψυχάρης, 3. Β.Κικίλιας, 4. Μ. Ζαννή, 5. Μ. Μαυρομμάτης,6. Π. Κούκος, Α. Μωραϊτάκης

Πολύ απογοητευμένος μου φάνηκε ο βενιζέλος... Και αυτή η αναφορά του στον ελάχιστο των ελαχίστων ελβενιζέλο τον εκ Κρήτης που αποσκοπούσε; Να μας πείσει ότι διαχρονικά, σ' αυτήν εδώ την χώρα, η πολιτική αλητεία είναι «προνόμιο» εκ «κληρονομιάς» της λεγόμενης «δημοκρατικής παράταξης»;

Με το ζόρι μάς έβγαλαν στην «πίστα»


Παρακολουθώντας τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις μετά τη δημοσιοποίηση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, κατέληξα εύκολα στο συμπέρασμα πως η υπερβολή είναι τελικά το βασικό στοιχείο του DNA των Ελλήνων πολιτικών. Στη βιασύνη τους να αρπάξουν τα «εύσημα» ή να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους, μπορεί να αφήσουν να εξέλθουν από το στόμα τους κουβέντες οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύονται κάλπικες.
Το «κούρεμα» είναι ένα σημαντικό γεγονός, ιδιαί­τερα για μια χώρα όπως η Ελλάδα η οποία έχει φορτωθεί τεράστιο χρέος λόγω των λαθών και των σκανδάλων των πολιτικών της. Με συντηρητικούς...

"Ο Όμηρος και η προέλευση του Ελληνικού Αλφαβήτου" του Αμερικάνου κλασσικιστή Barry Powell



(του Ανδρέα Παναγόπουλου καθηγητή της Kλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών)

 Tο βιβλίο του Barry Powell «O Oμηρος και η καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου» αποτελεί προάγγελο του ακολουθήσαντος «A New Compa-nioto Homer» («Mια νέα συντροφιά στον Oμηρο»), που επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με τον IaMorris. Περιέργως, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από εδώ και από άλλα fora, και τα δύο παραμένουν άγνωστα στη χώρα μας για το ευρύ κοινό, γιατί κανένας εκδότης δεν έχει συγκινηθεί με κάτι τόσο σημαντικό. O ρηξικέλευθος Aμερικανός κλασικιστής (Πανεπ. Wisconsi- Madison) με το έργο του αυτό προκάλεσε στη διεθνή αρχαιογνωστική κοινότητα ποικίλες αντιδράσεις: από το απλό σήκωμα του ενός φρυδιού λόγω δυσπιστίας, μέχρι την πλήρη αποδοχή και επιδοκιμασία, με ενδιάμεσες στάσεις την απορία, τον σκεπτικισμό, τον προβληματισμό, το ενδιαφέρον, την περιέργεια, την πειθώ, τον έπαινο – έτσι άλλωστε συμβαίνει με όλα τα πραγματικά μεγάλα έργα: γίνονται σημείο αμφιλεγόμενο. Tο βασικό πόρισμα του βιβλίου είναι ότι ένας μόνο Έλληνας (ίσως από την Eύβοια, Kυμαίος ή Xαλκιδεύς) επινόησε το ελληνικό αλφάβητο, για να καταγράψει την «Iλιάδα» και την «Oδύσσεια» του Ομήρου. 

Ξεχείλισε από ...δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 

Ούτε στα χειρότερα κομουνιστικά ή φασιστικά καθεστώτα δεν γίνονται εκλογές με ...έναν (1) μόνο υποψήφιο και...αποκλεισμό των άλλων!!!
Με έκπληξη, περιέργεια και..."θαυμασμό" παρακολουθεί ο λαός τα τεκταινόμενα !
Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα είναι αρχηγός στο κατάλοιπο του ΠΑΣΟΚ.
 Ο μόνος που ενδιαφέρεται είναι ο ..."υποψήφιος" αρχηγός και οι ...παρατρεχάμενοι που ελπίζουν να ωφεληθούν προσωπικά από την όλη ιστορία.
Το πλέον ευτράπελο, σ αυτή την ιστορία, είναι ότι ο "υποψήφιος" κομπάζει για τις ...

Kαταιγισμός αποκαλύψεων για τη μεγάλη λεηλασία στα ταμεία


 Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποκαλύψεις για την παράνομη καταβολή επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. Tα στοιχεία που προκύπτουν από τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκαλύπτουν την παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς  τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων που αγγίζουν το ύψος των 2 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα αυτά εισπράττονταν με την παραποίηση ή την κατασκευή παραστατικών και ενταλμάτων πληρωμής και την εμπλοκή στο κύκλωμα υπαλλήλων του OAEΔ ακόμη και τραπεζικών υπαλλήλων.


Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με την "Ημερησία του Σαββάτου", ένας στους δέκα δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων δεν προσήλθε στην πρόσφατη απογραφή. Tα 30.000 - 40.000 αυτά άτομα υπολογίζεται ότι εισπράττουν παρανόμως επιδόματα περί τα 250 εκατ. ευρώ...

Οι Βρετανοί θα ζήσουν χειρότερα...



 Το επίπεδο ζωής της σημερινής γενιάς των Βρετανών θα είναι χειρότερο από ότι των γονιών τους, υποστηρίζει η εφημερίδα Financial Times, που δημοσιεύει τα αποτελέσματα έρευνας μεγάλης κλίμακας. Οι συντάκτες της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα εισοδήματα των σημερινών αποφοίτων σχολών ΑΕΙ και μέσης εκπαίδευσης, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, θα είναι χαμηλότερα από ό,τι των γονέων τους, ακόμη και των γιαγιάδων και παππούδων τους. Κατά τον τρόπο αυτό η Μεγάλη Βρετανία μία από τις πρώτες χώρες της Δύσης θα μπει στην εποχή, όπου οι νέες γενεές θα εισπράττουν χαμηλότερους μισθούς, θα έχουν χειρότερες στεγαστικές συνθήκες και φθηνότερα αυτοκίνητα. Οι ειδικοί συνδέουν την εισβολή των «νέων εποχών» με την παγκόσμια οικονομική κρίση, που άρχισε το 2008. 

Ο καλός πολίτης


Στιγμές στιγμές, νιώθω πως ζω σε όνειρο. Θα κάνω έτσι και θα ξυπνήσω.
Τ’ αυτιά μου πονούν από τις χοντράδες που ακούω από κάθε “ειδικό”, κάθε ενημερωτή, κάθε υποψήφιο διασώστη των οικονομικών μου και της ζωής μου.
Πονούν τα στήθεια μου, από τις κατραπακιές που τρώμε σαν έθνος χωρίς αξιοπρέπεια χωρίς αιδώ.
Βλέπουμε το βιοτικό μας επίπεδο μέσα σε δύο χρόνια να έχει μαζέψει σε τριτοκοσμικά επίπεδα. Και τα χειρότερα  έρχονται χωρίς καμιά προοπτική στο άμεσο μέλλον των …δέκα χρόνων.
Σιχαίνομαι ν’ ακούω την ανέξοδη βλακεία “πάει αυτή η γενιά κάηκε”.
Βαρέθηκα ν’ ακούω τα μόμολα της πολιτικής να με φέρνουν σε...

Συμβιβασμένη η Αλέκα (γενικά ο... Περισσός), συμπαθητικός ο Τσίπρας αλλά δεν φθάνει......

Ζητείται (αριστερός) ηγέτης
Για τρίτη φορά στην ιστορία της, η ελληνική Αριστερά βρίσκεται αντικειμενικά ενώπιον μιας ιστορικής και πιθανώς τελευταίας ευκαιρίας, και πρόκλησης συνάμα, να διεκδικήσει την κατά Γκράμσι ηγεμονία του έθνους της στον ύψιστο αγώνα που καλείται να δώσει για την ίδια του την επιβίωση ο ελληνικός λαός, αλλά και να αποδείξει ότι είναι αυτό που δηλώνει. Αναδεικνυόμενη σε κύρια εθνική δύναμη, διεκδικώντας όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την εξουσία, μόνη της ή σε συμμαχία. Οι προηγούμενες δύο τέτοιες καταστάσεις στην Ελλάδα εμφανίστηκαν το 1941 και το 1974. Από τον τρόπο που θα χειρισθεί την τωρινή κρίση, θα κριθεί όχι μόνο το μέλλον, αλλά η ίδια η ύπαρξη της αριστεράς.
Η προοπτική αριστερής ανόδου τρομοκρατεί τα κέντρα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας τραπεζικής εξουσίας. Αντιδρώντας σε επιστολή που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρωθυπουργός μιας λιλιπούτειας χώρας-πλυντηρίου, προέβη σε νέο εκβιασμό, πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης. Λέγοντας ότι, αν διακόψουν οι ‘Ελληνες το πρόγραμμα της καταστροφής τους, ψηφίζοντας κόμματα της αρεσκείας τους, θα χάσουν την υποτιθέμενη βοήθεια προς αυτούς. Χωρίς μάλιστα κανείς από αυτούς που παριστάνουν τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς μας να διανοηθεί να υπερασπιστεί τη χώρα και τη δημοκρατία.
Τρομοκρατημένοι δεν είναι μόνο από την Ελλάδα, είναι και από τη Γαλλία. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα του νέου, χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού, εξελίσσεται κανονικά και χωρίς προβλήματα, γιατί...

Αλλάζει ο Μανωλιός;..


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
 
Στην αρχή διαβάζει κάποιος την είδηση και μένει έκπληκτος. Η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου «προχωρεί σε σαρωτικές αλλαγές προσώπων στη γενική διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ριζικό τρόπο τα φαινόμενα διαφθοράς στη διαχείριση των επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις, μετά το σκάνδαλο χρηματισμού δύο υπαλλήλων του υπουργείου, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η κ. Διαμαντοπούλου, η ανοχή όλων μας πρέπει να είναι μηδενική όχι μόνο γι’ αυτούς που πατούν τον όρκο τους αλλά και για εκείνους που ανέχονται δίπλα τους να εξελίσσονται τέτοια φαινόμενα.» 
Μιλάμε διαβάζεις ότι έγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και μάλιστα από Έλληνα πολιτικό, και μένεις άγαλμα!!! Μετά έρχεται η ηδονή, ότι επιτέλους κάτι αλλάζει σε αυτή την χώρα και στο τέλος ακολουθεί η σκέψη… Και αυτό το μυαλό, τι παιχνίδια πάει και παίζει! Γιατί θυμάται ο εγκέφαλος την λαϊκή σοφία που λέει ότι...

Έκθεση στα Σκόπια για τα "παιδιά πρόσφυγες της Μακεδονίας του Αιγαίου" .


Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε δείξει φανέρα "προς τα που την πήγαινε" την επίλυση του προβλήματος με την ονομασία. Άλλωστε ήδη είναι πολλοί όσοι έχουν αντικαταστήσει στα λεξικά τους το όνομα εφιάλτης με το όνομα Παπανδρέου. Έναν περίπου μήνα αργότερα, ο διορισμένος αντικαταστάτης του κάτι άρχισε να "ψελλίζει" περί κοινής προσπάθειας όταν στην επιστολή που έστειλε στον σκοπιανό ομόλογο του, ο Λουκάς Παπαδήμος έγραφε: "...Η επικείμενη επίσκεψη του κ. Nimetz στην περιοχή μας αναμένεται να συμβάλει στην υπό εξέλιξη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος, υπό την...

Έλληνες! είμαστε υπό κατοχή; Αν ναί, τί σημαίνει ο όρος κατοχή για τον Ελληνικό Λαό;


Nik Iord nodiord@yahoo.gr
Πώς γίνεται ωρισμένοι πατριώτες να ζητούν εκλογές σε κατοχική περίοδο, προκειμένου να ανατραπούν οι τύραννοι; Δεν υπάρχει περιθώριο για ασάφειες στην χρήση των λέξεων. Η πολιτική ασάφεια συγχύζει την συνείδηση του Λαού και αμβλύνει την διάθεσή του για Επανάσταση.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ιφικράτους Χολαργέως στον Πειραια.

Θέμα: «Εννοιολογικό πλαίσιο και στρατηγική ανατροπής της κατοχικής κυβερνήσεως»

Ακούστηκε από ανίδεους περί τα πολιτικά πατριώτες ότι ο Λαός είναι ανόητος. Γι' αυτό ψηφίζει τους προδότες. Αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι πολιτικοί ηγέτες που θέλουν να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις.

Ο Λαός δεν φταίει σε τίποτε αν εμφανίζονται πατριώτες οι οποίοι δεν προσδιορίζουν ένα διαφορετικό εννοιολογικό πλαίσιο και δεν κατέχουν μία στρατηγική θεωρία.

Ο ΥΠΕΞ των Τούρκων Αχμέτ Νταβούτογλου στην εισαγωγή του βιβλίου του «Στρατηγικό βάθος» ομιλεί συνεχώς για τον καθορισμό ενός εννοιολογικού πλαισίου, χωρίς το οποίο δεν ...νοείται η ανάπτυξη μίας τουρκικής στρατηγικής θεωρίας.

Χαρακτηριστικώς αναφέρει το παράδειγμα ενός ανθρώπου ευρισκομένου μέσα σε ένα ποτάμι. Το ποτάμι ρέει και ο παρατηρητής προσπαθεί να ερμηνεύσει τί...

Απορία! Ο ηλίθιος υπερήφανος Αμερικανός πολίτης Γιωργάκης Παπανδρέου, δεν τα γνώριζε αυτά την στιγμή που κατηγορούσε τους Έλληνες για διαφθορά;


Η Διαφθορά στο αμερικανικό δημόσιο
Εκεί τουλάχιστον πάνε και κάποιοι φυλακή, όσο ψηλά και να βρίσκονται. Ο Rod Blagojevich, πρώην κυβερνήτης του Ιλλινόις στις 14 Μαρτίου θα περάσει την πύλη της φυλακής για να εκτίσει 15-ετή παραθέριση. Οι λόγοι πολλοί, όπως δωροδοκία, απάτη και προσπάθεια να πουλήσει (!) την έδρα της Γερουσίας. Παρεμπιπτόντως είναι ανάμεσα στους τέσσερεις, από τους εφτά τελευταίους κυβερνήτες της ίδιας πολιτείας που καταδικάζεται. Συνολικά στο Ιλλινόις από το 1976 έως το 2010 1828 περιπτώσεις διαφθοράς έχουν φτάσει στα δικαστήρια και έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις. Μια έκθεση από το πανεπιστήμιο του Ιλλινόι εκτιμά το κόστος της διαφθοράς στα 500 εκατ. δολάρια ετησίως.
Το Ιλλινόις ξεπερνούν οι πολιτείες της Ν. Υόρκης και της Καλιφόρνιας, με τις συνολικές καταδίκες κυβερνητικών υπαλλήλων να φτάνουν τις 2,522 και 2,345 αντιστοίχως.
Ενώ, αν ληφθεί υπ’ όψιν ο συνολικός πληθυσμός, τα πρωτεία έχουν το Ιλλινόις με 1.4 καταδίκες ανά 10,000 κατοίκους, ενώ η πόλη της Ουάσιγκτον DC με 17 ανά 10,000 κατοίκους.
πηγή

Η αριστερή ψευτοδιανόηση παντού ίδια...Ο Δάντης στην πυρά της πολυπολιτισμικότητας




Ο Δάντης είναι προσβλητικός και ρατσιστής, συκοφαντεί τον εβραϊκό λαό, το ισλάμ και τους ομοφυλόφιλους, οπότε δεν πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), Gherush92, που δραστηριοποιείται στην Ιταλία όπου τώρα υποστηρίζει ότι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του δυτικού πολιτισμού, η Θεία Κωμωδία του Δάντη, δεν θα πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία. Η Gherush92 δεν είναι...

Προεκλογική παρέμβαση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. σχεδιάζει ο Κώστας Καραμανλής


Σε μια προσπάθεια να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην συσπείρωση της κομματικής βάσης και των στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός που διατηρεί άριστες επαφές με την νέα ηγεσία, σχεδιάζει να εκφράσει με ηχηρό τρόπο την στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, ο κ. Καραμανλής στις συνομιλίες που έχει συνεχώς με βουλευτές και στελέχη του κόμματος που τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή συναντάται μαζί τους σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, επιμένει ότι «ο κ. Σαμαράς πρέπει να στηριχθεί από όλους και με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η ΝΔ να κερδίσει την αυτοδυναμία και να διασφαλιστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα μια σταθερή κυβέρνηση».

Συνομιλητής του μάλιστα εξηγούσε ότι αυτήν την προσπάθεια στήριξης την κάνει ο πρώην πρωθυπουργός αθόρυβα και σε συνεχή βάση εδώ και πολύ καιρό και προεξοφλεί ότι...

Ευνουχισμός ανηλίκων σε σχολεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας το `50


 


Τουλάχιστον δέκα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε σχολεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας ευνουχίστηκαν την δεκαετία του `50, γράφει στο χθεσινό της φύλλο η ολλανδική εφημερίδα Handelsblad. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ευνουχισμοί πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις ψυχιατρείου της Καθολικής Εκκλησίας για να "θεραπεύσουν" τα αγόρια που εθεωρείτο ότι ήταν ομοφυλόφιλα και σε τουλάχιστον μια περίπτωση με αυτόν τον τρόπο τιμωρήθηκε το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που τόλμησε να το καταγγείλει.
Ερευνητική επιτροπή πέρυσι διαπίστωσε ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση σε ιδρύματα της Καθολικής Εκκλησίας στο διάστημα 1945-1981.Ο Αρχιεπίσκοπος της Ουτρέχτης Βιμ Εικ τον Δεκέμβριο ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα. 

Ο Ανδριανόπουλος… τα λέει όλα


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κατ εξοχήν εκφραστής φιλελεύθερων θέσεων στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, που συνειδητά έχει επιλέξει να παρακολουθεί από την «εξέδρα» τις πολιτικές αναμετρήσεις, αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο-εφόσον κληθεί- να συμμετάσχει στο κεντροδεξιό προσκλητήριο. Επικροτεί τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή που κάνει να αντιπαρατεθεί με την Αριστερά, ενώ διαφωνεί με όσους εκτιμούν ότι η ένταξη του Μ. Βορίδη και του Α. Γεωργιάδη σηματοδοτούν δεξιά στροφή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά και στο παρελθόν είχαν ενσωματωθεί στελέχη της Εθνικής Πράταξης, χωρίς...

Αποστολή: Εξοντώστε τον Καμμένο..


Καθημερινές είναι οι συσκέψεις του επιτελείου της ΝΔ, αν δεχθούμε ότι σ΄αυτό το κόμμα υπάρχει επιτελείο της προκοπής.
Ο πονοκέφαλός του δεν είναι άλλος από το φαινόμενο «Πάνος Καμμένος» και την ραγδαία αύξηση των ποσοστών του.
Έπεσαν στο τραπέζι όλες οι ιδέες-ακόμη και οι πιο βρώμικες που έχουν να κάνουν με βιομηχανία λάσπης από τους σεσημασμένους εκτοξευτήρες του διαδικτύου.
Ο συντονισμός του πόλεμου στον Καμμένο και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», έχει...

Ο θανάσιμος κίνδυνος των αγγλικών βάσεων για την Κύπρο

Η ομολογία του Βρετανού υπουργού εξωτερικών , ότι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να κτυπήσουν και την Κύπρο , ένεκεν της παρουσίας των αγγλικών βάσεων προφανώς, φέρει την κυβέρνηση της κυπριακής δημοκρατίας προ μεγάλων ευθυνών αναφορικά με την πολιτική σιωπής που ακολουθεί στο θέμα των βάσεων .
Η γεωστρατηγικές επιλογές των Εγγλέζων δεν μπορούν να θέτουν σε κίνδυνο το κυπριακό λαό επειδή θέλουν να χρησιμοποιούν τις βάσεις στη Κύπρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Η κυβέρνηση οφείλει να καταγγείλει την παραμονή και χρησιμοποίηση των βάσεων σε όλα τα διεθνή φόρα και πρωτίστως στην Ευρωπαϊκή Ένωση..
Ας σημειωθεί ότι η πράξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής κίνησης κατά την διάρκεια της προεδρίας της Ε.Ε από...

Παιδιά – σκλάβοι σε έναν κόσμο ντροπής…


Μπροστά σε τόσο χρήμα ποιος θα λυπηθεί τα παιδιά;

Οι συχνότατες πια περιπτώσεις κακοποίησης (κυρίως σεξουαλικής) παιδιών μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα που όλο και διογκώνεται. Μόνο που ακόμα βλέπουμε τα… δέντρα και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πιο πίσω υπάρχει ένα τεράστιο δάσος ανθρώπινων ψυχών που εξαθλιώνονται καθημερινά και γίνονται βορά στις ορέξεις ανώμαλων ανθρωποειδών.

Η.Π.Α.: Πάνω από 100.000 παιδιά
εξωθούνται βίαια στην πορνεία
ή την πορνογραφία κάθε χρόνο.
Οι αριθμοί και τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικά!
Δύο παιδιά εκτιμάται ότι πωλούνται σαν σκλάβοι κάθε λεπτό που περνάει. Από τα 27 εκατομμύρια σκλάβων που διακινούνται ετησίως στον κόσμο τα μισά είναι...

ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ… ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ


Εκεί ψηλά, λοιπόν, αποφασίζουν να συνέλθουν σε σύσκεψη-«Εκκλησία» την έλεγαν οι πιο παλιοί τους- οι Μεγάλοι να βγάλουν κρίση και να προσπαθήσουν να πείσουν τους Μικρούς, πως έχουν κι αυτοί λόγο, αν και μακριά. Το είπαν ο ένας στον άλλο, ψάχτηκαν στα μέρη που είναι, βρέθηκαν, κλείστηκε η μάζωξη κι ήρθαν στην ώρα τους. Κάθισαν κυκλικά, χωρίς πολλές προσποιήσεις, γνωρίζονταν είναι η αλήθεια, οπότε είχαν το θάρρος και δε χρειάζονταν πολλές συστάσεις και διατυπώσεις. Συμφώνησαν να μην πουν κάτι καινούριο, αλλά να πουν κουβέντες απ αυτές, που είχαν πει και παλιά, όταν κρέμονταν απ τα λόγια τους ή τα γραπτά τους οι άνθρωποι. Επίσης συμφώνησαν οι κουβέντες τους να ναι λίγες και να χτυπήσουν στην «καρδιά» των Μικρών, γιατί θα τους ακούνε κι πολλοί απ την πατρίδα, αυτοί που τους αγάπησαν.
Κάθεται στη σειρά λοιπόν ο Νίκος, ο μεγάλος Κρητικός σε στάση «δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα…», μασά το μασούρι της κανέλας, όπως τότε που απ τις ακτές του Λυβικού, έγραφε φιλοσοφώντας και φιλοσοφούσε γράφοντας ,… και παίρνει το λόγο φουριόζος. Κι ο λόγος είναι παρμένος απ τον «Καπετάν-Μιχάλη» :
«στα χρόνια που ζω και ζώνουμαι κατάλαβα πως δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια τη λευτεριά, είναι σκλάβος».
και συνεχίζει με τα λόγια...

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

Συνάδελφοι, η Χώρα μας διέρχεται μια δραματική φάση οικονομικής ύφεσης, τα δημοκρατικά δικαιώματα αμφισβητούνται και φαλκιδεύονται, η εθνική μας αξιοπρέπεια και κυριαρχία γίνονται αντικείμενα διαπραγμάτευσης και η νομιμότητα καθορίζεται από αρχές ξένες προς τις αρχές δικαίου που διέπουν τον πολιτισμό μας.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες οι ευθύνες των δικαστών αυξάνονται και η περιφρούρηση της δημοκρατικής νομιμότητας πρέπει να….