Σελίδες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός συνόρων το κρητικό λάδι Πρωτοβουλία από τους τοπικούς φορείς





Την εκτός συνόρων προβολή του κρητικού ελαιολάδου, επιθυμεί το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το οποίο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη του προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό,δυναμικά προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, την Anuga 2011, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Το Δίκτυο πρόκειται να συμμετέχει στην έκθεση μέσω ενός ενιαίου περιπτέρου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης, δράση που διοργανώνεται από τον ΟΠΕ και αναφορικά με την κρητική συμμετοχή από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης. Από την Κρήτη συμμετέχουν 16 επιχειρήσεις, οι οποίες και δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα υπάρχει η δυνατότητα γευστικής δοκιμής του κρητικού ελαιολάδου, η οποία θα συνοδεύεται μάλιστα από γαστρονομικές δημιουργίες μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, οι οποίες θα είναι βασισμένες στην κρητική διατροφή. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της γενικότερης παρουσίασης, θα υπάρχει και...

Άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα μέτρα Λίμπερμαν κατά της Τουρκίας!




Σύμφωνα με το Israel International News, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν αναλαμβάνει δράση εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν όχι μόνο να ανακοινώνονται αλλά και να πραγματοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα ενάντια στη τουρκική προκλητικότητα:
- Ταξιδιωτική οδηγία ώστε να μην επισκέπτονται τη Τουρκία, οι Ισραηλινοί πολίτες.
- Στενότερη συνεργασία με την Αρμενία και ταξίδι του Ισραλινού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ ώστε να συναντηθεί με το εκεί αρμενικό λόμπι.
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία από τους Τούρκους.
- Συνάντηση με επικεφαλείς του Κουρδικού PKK ώστε να ξεκινήσει μεταξύ τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκπαίδευσης των ανταρτών του PKK από Ισραηλινούς, όπως επίσης και παροχή στρατιωτικής εξοπλιστικής βοήθειας.
- Ισραηλινή διπλωματική εκστρατεία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά τις μειονότητες που ζούνε στη Τουρκία.
Τέλος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το ερχόμενο χρονικό διάστημα η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα μιας και έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μέσα σε αυτά βρίσκεται και η χώρα μας, ενώ είναι θέμα χρόνου να έρθει σε αντιπαράθεση με Συρία και Ιράν.

Αυτοσυγκράτηση δείχνει το Ισραήλ στις τουρκικές προκλήσεις



«Βαριές και σκληρές» χαρακτήρισε ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Νταν Μέριντορ τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε χθες ότι στο εξής τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας, θα συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά πλοία.
“Οι δηλώσεις αυτές είναι βαριές και σκληρές, αλλά δεν θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την πολεμική. Είναι καλύτερο να σιωπήσουμε και να περιμένουμε, δεν είναι σκόπιμο να επιδεινώσουμε την κατάσταση απαντώντας με (λεκτικές) επιθέσεις”, είπε ο Νταν Μέριντορ.
Πρόσθεσε, εντούτοις, ότι “η Τουρκία θα παραβιάσει το διεθνές δίκτυο” εφόσον επιχειρήσει να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι η επιτροπή του ΟΗΕ αναγνώρισε τη “νομιμότητα” του μέτρου.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας μη κατονομαζόμενος ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η εφαρμογή τέτοιων μέτρων εκ μέρους της Τουρκίας θα συνιστούσε “πολύ σοβαρή προκλητική ενέργεια” και ότι “είναι πολύ δύσκολο να φαντασθεί κανείς ότι η Τουρκία θα έφθανε μέχρι την λήψη τέτοιων μέτρων, δεδομένων των δεσμεύσεών της απέναντι στο ΝΑΤΟ”.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.



Posted by anacondagr
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ .. ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ :
*Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΩ ΙΣΧΥΡΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΕΙΣ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΚΣΑΖ, ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 12/ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ. ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ S-300… Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΙΣ…Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ-12 ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ… ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΑΦΚΥΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΚΕΤΟ…
*Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΜΕΡ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΗ-ΣΥΓΝΩΜΗ(ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ) ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ...

Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία για την αντιπυραυλική ασπίδα






Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ramin Mehmanparast σε δηλώσεις του προειδοποίησε τη Τουρκία πως αν δεν άρει την απόφασή της σχετικά με την εγκατάσταση της νατοϊκής αντιπυραλικής ασπίδας, οι συνέπειες προβλέπονται να είναι ...περίπλοκες.
"Το Ιράν καταδικάζει την εγκατάσταση της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στα σύνορα του με τη Τουρκία. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα οδηγήσει σε νέα κούρσα εξοπλιστικών προγραμμάτων τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης. Το Ιράν δεν θα δεχτεί την όποια παρέμβαση στα εθνικά του θέματα", ήταν ορισμένες από τις φράσεις και άλλων Ιρανών αξιωματούχων.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Ελληνικές λέξεις που ξενιτεύτηκαν και επέστρεψαν αγνώριστες,


Aπό το θαυμάσιο 24grammata e-Magazine


Οι λέξεις της εβδομάδας Λεξιλογικοί “Νόστοι”
Ελληνικές λέξεις που ξενιτεύτηκαν και επέστρεψαν αγνώριστες, όπως : γκλάμουρ , πλάζ, μασίφ, πόζα, σενάριο, μπουάτ, μαρμελάδα, πέναλτι, πιάτσα, τζίρος, λαζάνια, κρετίνος, κουπόνι, λαζάνια, μπαλλέτο, γόνδολα και πολλές πολλές άλλες

 
γράφει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης (βιογραφικό, εργογραφία)

 
Ο «νόστος», η επιστροφή στην πατρίδα (από το ρήμα νέομαι «επιστρέφω»), δεν χαρακτήρισε μόνο «τη γλυκιά προσμονή τής επιστροφής στην πατρίδα» που κατέληξε στο νόστιμος, αλλά έδωσε και «τον ψυχικό πόνο που γεννάει αυτή η προσμονή», τη νοσταλγία. Και ήταν μάλιστα οι Γάλλοι που κατέφυγαν στις ελληνικές λεξιλογικές πηγές, πλάσσοντας πρώτοι αυτοί το άλγος τού νόστου, το nostalgie. Ετσι, από άλλο δρόμο, η λέξη επέστρεψε στη «λεξιλογική πατρίδα» της.
Η επιστροφή μιας λέξης ως δανείου στη γλώσσα από την οποία ξεκίνησε χαρακτηρίζεται ως αντι-δάνειο, ως επιστροφή δανείου, ως επιστροφή μιας λέξης στη γλώσσα στην οποία γεννήθηκε. Από τις πιο αποκαλυπτικές διαδικασίες λειτουργίας τής γλώσσας στο πεδίο συνάντησης των λαών και των πολιτισμών είναι τα αντιδάνεια. Συνιστούν μαρτυρίες τής περιπέτειας στη ζωή των λέξεων και μαζί παραδείγματα τού πόσο αυτά τα κατεξοχήν πνευματικά δημιουργήματα, που είναι οι λέξεις, εξελίσσονται εννοιολογικά περνώντας από γλώσσα σε γλώσσα, από λαό σε λαό, για να ξαναγυρίσουν συχνά στον τόπο καταγωγής τους πραγματοποιώντας έτσι τον «λεξιλογικό νόστο» τους. (για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com)
Ποιος περίμενε λ.χ. ότι η σχολαστικότατη έννοια που δηλώνει η αρχαία ελληνική λέξη γραμματική θα επέστρεφε μετά από αιώνες στη σημερινή ελληνική γλώσσα ως γκλάμουρ! Με συνήθη γέφυρα τη λατινική γλώσσα η λέξη πέρασε από τα Ελληνικά στα παλαιά Γαλλικά κι από κει στην παλαιά Αγγλική, όπου η αρχική σημασία «γραμματική», ως γνώση των ολίγων μορφωμένων, πήρε τον χαρακτήρα...

Σχετικά με όσους πιστεύουν πως θα υπάρξει επαναπροσέγγιση μεταξύ Ισραήλ – Τουρκίας




Κάποιες παλιότερες ΣΟΒΑΡΕΣ επισημάνσεις που αξίζουν τη προσοχή μας! (αν και ο ίδιος διαφωνούσα)
Γράφει ο Μανώλης Κυπραίος (στις 28.06.2011)
Η κρίση-αν μπορεί να ονομαστεί κρίση-που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Συρίας και Τουρκίας, φουντώνει τα σενάρια περί επαναπροσέγγισης Ισραήλ και Τουρκίας και επιστροφής στο προηγούμενο status στη Μέση Ανατολή. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Η απάντηση είναι μονολεκτική:
Όχι.
Αν παρακολουθήσουμε προσεκτικά όλες τις εξελίξεις, θα παρατηρήσουμε πως η Τουρκία δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που επιτάσσει η στρατηγική της χάραξη. Επί του απλούστερου παίζει σε «δύο ταμπλό». Ουσιαστικά οι κινήσεις στρατευμάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι μικρές και σε ρόλο αρωγής προσφύγων και δεν έχουν...

Μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας Λέλας Καραγιάννη


Τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944 η Λέλα Καραγιάννη οδηγήθηκε μαζί με άλλους πατριώτες στο Δαφνί, όπου εκτελέσθηκε ψάλλοντας μεγενναιότητα τον Εθνικό Ύμνο .
Για να διαβάσουν-ενημερωθούν οι νεώτεροι για τη ηρωίδα αυτή της αντίστασης ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της προβαίνουμε στην παρούσα ανάρτηση.



 H μεγάλη ηρωΐδα πολύτεκνη μητέρα της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης.H δράση και η εκτέλεσή της όπως την περιέγραψε ο γυιός της Bύρων Kαραγιάννης
Αρθρογράφος: Βύρων Καραγιάννης, τέκνο Λέλας Καραγιάννη
Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα… Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.
Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.
Με βαθιά συγκίνηση σας γνωρίζω ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας.
Την οργάνωση ονόμασε «Μπουμπουλίνα» και την απετέλεσαν λίγοι στην αρχή, αποφασισμένοι πατριώτες, και τα μεγαλύτερα απ’ τα παιδιά της.
Άρχισε να προκαλεί σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών και ήρθε σε επαφή με το συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διεβίβαζε...