Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Προς Γερμανούς επιστολής Σουηδέζας το ανάγνωσμα (ή ένα άρθρο για την Ελλάδα προς κάθε Ευρωπαίο)


 

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).
Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.
Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται...

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ…

Ζούμε στο ΠΑΣΟΚισταν όπου από Πρωθυπουργό μέχρι τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ δουλεύουν για το ΔΝΤ. Έχουν μάλιστα φτιάξει νόμους ώστε τα ενοχοποιητικά στοιχεία να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την δικαιοσύνη. Πλήρης μπανανία δηλαδή. Οδυσσεύς

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ…

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε γιατην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.



Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.

Το e-mail αυτό έφτασε στα χέρια υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι...

Το επίδομα ανεργίας μοναδικό εισόδημα για 8.000 Ρεθεμνιώτες. Τα ίδια παντού στον παράδεισο του ΠΑΣΟΚιστάν....


Εκατοντάδες είναι οι Ρεθεμνιώτες που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και έχουν πλέον σαν βασικό εισόδημα τα λιγοστά χρήματα του ταμείου ανεργίας. Ο αριθμός των ατόμων που εγγράφεται στις λίστες του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ ολοένα και μεγαλώνει, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια καταγράφεται μεγάλη αύξηση στην κατηγορία των επιδοτούμενων ανέργων.
Σε επίπεδο νομού, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι ετησίως εισπράττουν το επίδομα ανεργίας, αριθμός αρκετά αυξημένος εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια που η λίστα έφτανε περίπου τα 5.500 άτομα. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων έμειναν χωρίς δουλειά μετά από αρκετά έτη συνεχούς εργασίας, ενώ η εκτόξευση του αριθμού των επιδοτούμενων ανέργων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθίζηση που έχει υποστεί η οικοδομική δραστηριότητα στο Ρέθυμνο.

http://heraklion1.blogspot.com/

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ


Δεν θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του UDemand ότι ο Βενιζέλος (ένας ψεύτικος Βενιζέλος μάλιστα) είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί να μην είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός και ο τελευταίος βουλευτής του οιουδήποτε κόμματος; Θα συμφωνούσα μαζί του μόνο με το σκεπτικό ότι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες, με κάτω του μετρίου πολιτικοί παιδεία, καταφέρνουν να κυβερνούν αυτήν εδώ την χώρα και μάλιστα ορισμένοι να χαρακτηρίζονται και «εθνάρχες». Οδυσσεύς

UDemand Προσεγγίσεις



Το “διάγγελμα” του Ευάγγελου Βενιζέλου -ενός εν δυνάμει πρωθυπουργού- προς τον ελληνικό λαό και την αντιπολίτευση ήταν ξεκάθαρο και με ατσάλινη λογική. Ήταν φανερό ότι μετέφερε τις εντυπώσεις του και τις απόψεις από τους ομολόγους του της ΕΕ και φάνηκε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος και πεπεισμένος από αυτούς. Θα πρέπει να τους άκουσε με μεγάλη προσοχή.
Πράγματι αυτά που του ζήτησαν ήσαν ξεκάθαρα και λογικά και φάνηκε ότι ο εν δυνάμει πρωθυπουργός τα αποδέχτηκε καθ’ ολοκληρία αφού ακουμπούσαν σε μια τετράγωνη λογική επιχειρηματολογία.
1.Το κράτος σας είναι τελείως αναξιόπιστο
2.Το κράτος σας πρέπει να περικόψει τις δαπάνες και να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό
3.Η αντιπολίτευση είναι παράλογη, ανεύθυνη και λαϊκίζει
4.Τα εισπρακτικά μέτρα που παίρνετε είναι αντιλαϊκά και πιθανόν δεν θα πετύχουν το στόχο
5.Ο δημόσιος τομέας είνα υπερβολικά διογκωμένος και θα πρέπει να διώξετε ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων
Όλα αυτά είναι και λογικά και σωστά υπό το πρίσμα ενός αντικειμενικού και ψυχρού παρατηρητή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαινόταν ικανοποιημένος που τα είπε έξω από τα δόντια στον Ελληνικό λαό και ζήτησε κι άλλες θυσίες από τους πολίτες χωρίς...

Μας "έστησαν" την πτώχευση και τώρα τρώνε τις σάρκες μας



Άραγε, ποια διαφορά θα έχει η πτώχευση με αυτό που πάνε να μας κάνουν; Με αυτό που μας έστησαν, για να λέμε την αλήθεια, αφού πλέον είναι κοινά παραδεκτό από τις αποκαλύψεις για την προσυνεννόηση Γ. Παπανδρέου με Ντ. Στρος-Καν για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ και το στημένο έλλειμμα του 15,4%, ένα όργιο μείωσης εισοδημάτων που οδηγεί στην εξαθλίωση τους πολίτες.
Αφού από κάθε ένα ευρώ που "κόβεται" από τους δημοσίους υπαλλήλους είναι σα να κόβεται και μισό ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα που θα απωλέσει την κατανάλωσή τους... Ας δούμε τι ετοιμάζει για αύριο η κυβερνητική επιτροπή:
- Μειώσεις συντάξεων έως και 30%
- Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο μέσω της άμεσης εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου
- Μαχαίρι στα προνοιακά και άλλου είδους επιδόματα
- Καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, που θα σημάνουν αυτόματα:
α. Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου Τομέα
β. Μείωση στο μισό του χορηγούμενου εφάπαξ στο Δημόσιο για το οποίο οι πρόσφατα αποχωρήσαντες περιμένουν εδώ και δύο χρόνια.

Πέρα από αυτά, ετοιμάζονται και άλλα:
- Να εξισώνεται από φέτος πλήρως ο φόρος στο πετρέλαιο, που θα σημάνει σχεδόν τον διπλασιασμό της τιμής της θέρμανσης.
- Να αυξάνονται ξανά οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα που θα οδηγήσουν την τιμή του μέσου πακέτου στα 6 ευρώ
.- Να κόβονται εκατοντάδες φοροαπαλλαγές.

Πέραν της αυριανής τηλεδιάσκεψης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του νόμιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Μπομπ Τράα, στο συνέδριο του Economist.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κύπρος: Χειρόγραφο σημείωμα «καίει» τον Χριστόφια


Σύμφωνα με κυπριακό δημοσίευμα, χειρόγραφο σημείωμα, ημερομηνίας 12 Φεβρουαρίου 2009, του τέως υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε τις οδηγίες αποθήκευσης των εκρηκτικών του πλοίου “Monchegorsk” στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα “Αλήθεια”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ.

Το σημείωμα είναι γραμμένο πάνω σε αναφορά του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού για το κόστος μεταφοράς του φορτίου από το λιμάνι Λεμεσού στην ναυτική βάση, αναφορά που διαβιβάστηκε με την ένδειξη “Πολύ επείγον” προς τον τότε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.

Στο χειρόγραφο, που φέρει τη μονογραφή του τέως υπουργού, αναφέρεται πως“μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης για εκφόρτωση του απαγορευμένου υλικού από το εν λόγω πλοίο και μεταφορά του στη ναυτική βάση στο Μαρί. Ως εκ τούτου παρακαλώ όπως εγκρίνετε τη διενέργεια των σχετικών δαπανών, που απαιτεί το ΓΕΕΦ και στη συνέχεια να διευθετήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών την κάλυψη τους με επιπρόσθετες πιστώσεις”.

Στην κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση, ο κ. Χριστόφιας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες για αποθήκευση του επικίνδυνου φορτίου και υποστήριξε ότι η ναυτική βάση ήταν επιλογή του πρώην αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνου Μπισμπίκα. [Πρώτο Θέμα]

Διαβάστε επίσης

Έχει ή όχι ποινικές ευθύνες ο Χριστόφιας για το Μαρί;

Εκτός ποινικής έρευνας για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου ο Χριστόφιας, λόγω της ασυλίας….

Γνώριζε και αποφάσιζε ο Χριστόφιας

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΑΣ

Ο Ισλαμικός νόμος της Σαρία πολλαπλασιάζεται στη Γερμανία




Ο Ισλαμικός νόμος της Σαρία πολλαπλασιάζεται στη Γερμανία


Ισλαμικά δικαστήρια λειτουργούν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. - Γερμανικά δικαστήρια δικάζουν σύμφωνα με το νόμο της σαρία!
Του Soeren Kern (Hudson new York) / μετΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η εξάπλωση του ισλαμικού νόμου της Σαρία στη Γερμανία είναι πολύ πιο προχωρημένη από όσο προηγουμένως νομίζαμε, και οι γερμανικές αρχές είναι «ανίκανες» να κάνουν κάτι γι’ αυτό, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο για το μουσουλμανικό σκιώδες δικαστικό σύστημα στη Γερμανία.
Το 236-σελίδων βιβλίο με τίτλο «Δικαστές Χωρίς Νόμο: Η Ισλαμική Παράλληλη Δικαιοσύνη Θέτει σε Κίνδυνο το Συνταγματικό Κράτος μας», που συντάχθηκε από τονJoachim Wagner, Γερμανό νομικό και πρώην ερευνητή δημοσιογράφο για την ARD, την Γερμανική δημόσια τηλεόραση, λέει ότι ισλαμικά δικαστήρια της Σαρία λειτουργούν σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.
Αυτό το «παράλληλο δικαστικό σύστημα» υπονομεύει το κράτος δικαίου στη Γερμανία, λέει ο Βάγκνερ, επειδή οι μουσουλμάνοι δικαστές - ιμάμηδες εξετάζουν ποινικές υποθέσεις έξω από τα δικαστήρια, χωρίς τη συμμετοχή Γερμανών εισαγγελέων ή δικηγόρων, πριν οι αρχές μπορέσουν να...

Αλήθεια, για ποιο πράγμα θα μπορούσαν να είναι υπερήφανοι για την Οθωμανική Αυτοκρατορία


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ…

Εφ. Ταράφ 18-9-2011
Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους υπερηφανεύονται για την κοινότητα τους, για την φυλή τους, για την θρησκεία τους και την ιστορία τους.
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη να περηφανεύονται για την κοινότητα, για την φυλή, για την θρησκεία, και το παρελθόν τους, αλλά το αντίθετο οι κοινότητες, οι φυλές, και οι θρησκείες υπερηφανεύονται και στηρίζουν τέτοιους ανθρώπους.
Ο Σέξπιρ δεν έχει ανάγκη να υπερηφανεύεται για τους Άγγλους, αλλά οι Άγγλοι είναι υπερήφανοι με τον Σέξπηρ.
Ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Τολστόι και ο Φόλκνερ δεν αισθάνονται την ανάγκη να είναι υπερήφανοι για μιαν χώρα.
………………………
Τον τελευταίο καιρό μεταξύ των πολιτικών μας κάποιοι υπερηφανεύονται σχετικά με τους Οθωμανούς. Με ποιο μέτρο υπερηφανεύονται για τους Οθωμανούς δεν μπορώ να ξέρω. Οι Οθωμανοί δεν ήταν και πολύ δημιουργική κοινωνία. Ζωγραφική δεν υπήρχε, θέατρο δεν...

Η Κύπρος είτε το θέλουμε, είτε όχι, αποδεικνύεται η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της τουρκικής εξωτερικής των δήθεν “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες.


Μπράβο στη Κύπρο – Τους βάλανε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.



Νέες δηλώσεις Νταβούτογλου δημοσίευσε πριν λίγο 
η τουρκική HURRIYET. Ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί
 να στείλει πολεμικά πλοία να παρεμποδίσουν την 
γεώτρηση που ξεκινά τη βδομάδα που έρχεται. Το 
να κάτσω να μεταφράσω το είπε ο πολυδιαφημισμένος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι περιττό, μιας και όλοι τα έχουμε ακόυσει πάνω από δέκα φορές.

Το θέμα είναι να δούμε πόσα από αυτά που λέει, μπορεί να τα κάνει και στη πράξη. Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο. Η Noble Energy, είναι αμερικανική εταιρία και πριν μερικές ώρες ο ίδιος ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της. Το Ισραήλ έχει στείλει εδώ και μέρες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) να επιτηρούν το “οικόπεδο 12″ που θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις. Η Κύπρος πήρε μόλις προχθές δάνειο από τη Ρωσία, χωρίς να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης -ΔΝΤ-, ενώ και πριν ένα μήνα η Ρωσία δήλωσε ευθαρσώς πως έχει συμφέροντα στη περιοχή.

Που αποσκοπούν οι δηλώσεις Νταβούτογλου, και οι γνωστοί τουρκικοί λεονταρισμοί; Η Κύπρος είτε το θέλουμε, είτε όχι, αποδεικνύεται η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της τουρκικής εξωτερικής των δήθεν “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες. Η Κύπρος, χάραξε μία ενιαία στρατηγική, μία ενιαία πολιτική, τηρήθηκε ΠΙΣΤΑ από όλα τα κόμματα που εκλέχθηκαν και σήμερα με πληθυσμό δέκα φορές μικρότερο της Ελλάδας αλλά και με το 35% της Κυπριακής επικράτειας υπό κατοχή, παρέδωσε ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ.

Προσωπικά θεωρώ ως πρέπων, αναγκαίο αλλά και ως δεδομένο του ότι οφείλουμε όλοι μας κάτι στην ιστορία, αντί να μεταφράζουμε το “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ” του Νταβούτογλου, μάλλον θα πρέπει σύντομα να γράψουμε και ένα βιβλίο στον αντίποδα του κατάπτυστου “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ”, που να αναλύει, εξηγεί και ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ τη μέγιστη επιτυχία της ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ απέναντι σε όσους παραμένουν …τουρκολάγνοι και σκυφτοί.



Πάμε για νέα προδοσία.....τύπου Ιμίων.....



Πρόκειται για μια ανάλυση του πολύ καλού ιστολογίου «ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ kooukfamily». Καταπιάνεται με όλα τα θέματα σωστά και η προσέγγισή του είναι πετυχημένη. Διαβάστε τη, Οδυσσεύς

Θέλω να εκφράσω απλά την προσωπική μου άποψη.
Επειδή είναι πολύ άσχημο γενικώς να ονειροβατούμε καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για την μεγάλη προδοσία που έρχεται....
Να είστε σίγουροι οτι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία που κυβερνά τον τόπο άσχετα από τους λεονταρισμούς και τα στημένα "πατριωτικά πυροτεχνήματα" τύπου Πάγκαλου (περί πολέμου με την Τουρκία) και Μπεγλίτη (περί ενεργού Ενιαίου Αμυντικου Δόγματος κλπ) , είναι πανέτοιμη στο πρώτο μπάμ ή και λίγο πριν από αυτό, να κάνει πίσω και να λουφάξει.... αφήνωντας όλους τους Ελληνες για μια ακόμα φορά με την πίκρα του ραγιά και στην ντροπή....
Τα κοινά με τα Ιμια είναι πάρα πολλά...
1. Η ψυχολογία είναι ίδια.....
2. Τα κύρια πρόσωπα είναι περίπου ίδια εκτός του Σημίτη και φυσικά η φιλοσοφία ως προς τα εθνικά μας θέματα ή ίδια..... δηλαδή.... "ο αέρας να πάρει την σημαία" και "δεν θα κάνουμε δα και πόλεμο για κάτι παλιονησίδες"....
3. Το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων χαμηλό..... (ξέρω ότι εδώ μερικοί φίλοι θα έχουν αντιρρήσεις αλλά μην ξεχνάμε τον πόλεμο νεύρων που έχει κάνει ήδη η συγκεκριμένη προδοτική κυβέρνηση στους στρατιωτικούς). Και μην ξεχνάμε και την εντολή για "ΜΗ αναχαίτηση" των Τούρκων στο Αιγαίο.....
4. Οι προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων στο χειρότερο σημείο της δεκαετίας.... λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης.....
5. Και η Αμερική όπως και τότε το παίζει Πόντιος Πιλάτος....
Συνεπώς αδέρφια μου Ελληνες το μόνο που μένει για να μην...

Ο Ελληνισμός δεν είναι «θνητός» για να πεθάνει!



Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το τρομοκρατικό σενάριο περί πτωχεύσεως της χώρας. Συγνώμη, σήμερα πτωχεύει η χώρα; Η χώρα έχει πτωχεύσει πάνω από μία δεκαετία. Το θέμα δεν είναι αν έχει πτωχεύσει η χώρα ή όχι. Το θέμα είναι να διευκρινίσουμε μεταξύ μας οι νεοέλληνες τον όρο …«πτώχευση».
Τι εννοούμε με τον όρο «πτώχευση»; Πτώχευση κοινωνική; οικονομική; τι πτώχευση; πτώχευση σε όλα τα επίπεδα; Η ιστορία γράφει πως περίπου πάντα, το κράτος που οδηγήθηκε σε οικονομική πτώχευση πρωτίστως είχε δεχτεί σημαντικές αλλοιώσεις στο τομέα της παιδείας του. Κοινώς υπάρχουν στάδια στη πτώχευση. Πτωχεύει πρώτα η παιδεία μας, και στο τέλος η οικονομία μας.
Ο Ελληνισμός, ως ιδέα, είναι συνυφασμένος με την Παιδεία. Ωστόσο ο Ελληνισμός δεν κινδυνεύει, όχι σήμερα, αλλά και ποτέ, γιατί δεν έχει όρια, δεν είναι ορατός και είναι σε θέση να μαγεύει περισσότερο από ποτέ μέσα από τη τέφρα του. Ο Ελληνισμός δεν έχει σύνορα. Ο Ελληνισμός είναι ένας και μοναδικός.
Θα πεινάσουμε, θα κλάψουμε, θα πονέσουμε, αλλά ότι και να μας τύχει έχουμε ένα ιδανικό αλλά και σημαντικό προνόμιο. Είμαστε όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν θα πεθάνουμε, όπως δεν πεθάναμε χιλιάδες χρόνια. Θα τα καταφέρουμε.
Δεν ξέρω αν μας άξιζε να το πάθουμε τούτο το κακό. Ωστόσο μας αξίζει το ΚΑΛΟ να σώσουμε το τόπο. Στο χέρι μας είναι. Ευρηματικοί είμαστε και ενέργεια έχουμε. Ποτέ δεν είναι αργά.
Η διαφορά των άλλων δήθεν ιδεολογιών με εκείνη του Ελληνισμού διαφέρει κυρίως σε κάτι. Ο Ελληνισμός εξαρτάται και από τη μονάδα γιατί αυτή η (ελληνική) μονάδα απλώς δεν μοιάζει με τις …άλλες!