Σελίδες

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ; Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ/ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΟ Α’ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ!


 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
H μείωση μισθών όλοι γνωρίζουμε ότι έχει ξεκινήσει από το 2010.
Τώρα μαζί με τον κατώτατο θα κερδίσουν και το δεύτερο που ζητούσαν από το Α΄Μνημόνιο την κατάργηση/ελάττωση του Επιδόματος Ανεργίας, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ από άλλες χώρες, ότι η πολιτική τους, προκαλεί ανεργία.
Γι όσους δεν γνωρίζουν το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται από ένα ...

Οι τρεις αντιστασιακοί σωτήρες !!! H ζήτηση θα μειωθεί, η ανεργία θα αυξηθεί και το χρέος θα συνεχίσει να διογκώνεται από το163% του ΑΕΠ που είναι σήμερα!

Λάζαρος Ελευθεριάδης  
Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά “τρυκ” η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι την στηρίζουν, προσπαθούν να μεταθέσουν τον επίκεντρο της προσοχής του Ελληνικού λαού, απο την μεγαλειώδη “κωλοτούμπα” τους ενώπιον των “πιστωτών”μας, της "Τρόικας", με πράξεις υποτέλειας και ενδοτισμού, επαναλαμβάνοντας την πολιτική απάτη των προηγουμένων ετών.  

Επί δικτατορίας Μεταξά, το 1936, η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε την εξυπηρέτηση δανείου στη βελγική τράπεζα Societe Commercial de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την για αθέτηση υποχρεώσεων. Η Ελλάδα με“ειδικό υπόμνημα”, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, απάντησε ότι με βάση «τα συμφέροντα του ελληνικού λαού για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την...

Η ΔΑΚΕ απειλεί τον Σαμαρά με αντάρτικο και μέσα στη Βουλή!


Η ΔΑΚΕ απειλεί τον Σαμαρά με αντάρτικο και μέσα στη Βουλή
Τελεσίγραφο έστειλαν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά προειδοποιώντας τον ότι διαφωνούν κάθετα με την πρόθεσή του να αποδεχθεί τα τελεσίγραφα της Τρόικα για τη λήψη νέων μέτρων, ενόψει της δανειακής σύμβασης.
Χθες το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστών στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.
Οι συνδικαλιστές σε έντονο ύφος, αρκετές στιγμές, επισήμαναν...

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη μυστική βάση του Χίτλερ στην Ανταρκτική!


DNA, Αδόλφος Χίτλερ, Ανταρκτική, αποστολή, Αργεντινή, Τζον Πρίσκου, αρχείο, βιολ
Απίστευτη τροπή φαίνεται ότι παίρνει η επιστημονική έρευνα των Ρώσων βιολόγων στην Ανταρκτική. Μετά την επιτυχία της γεώτρησης στη λίμνη Βοστόκ και τον ενθουσιασμό των επιστημόνων φαίνεται ότι κοντά στη λίμνη ανακαλύφθηκε μυστικό οχυρό των...Ναζί!
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας στην περιοχή είναι πιθανό να υπάρχει μυστικό καταφύγιο των Ναζί όπου βρίσκονται μυστικά αρχεία του ίδιου του Χίτλερ.
«Θεωρείται ότι προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί «μετακόμισαν» στο Νότιο Πόλο όπου και ξεκίνησαν την κατασκευή μιας βάσης στη λίμνη Βοστόκ,» αναφέρει το RIA Novosti, το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το πρακτορείο επικαλείται τις αναφορές του Γερμανού ναυάρχου Καρλ Ντόντιζ (Karl Dontiz) το 1943 ο οποίος έγραφε ότι «ο υποβρύχιος στόλο της Γερμανίας είναι...

Το αστείο της ημέρας. Το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μην ψηφίσει τα μέτρα! Το πιστεύει κανείς;


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, καίτοι αμφισβητούμενος από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη, τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, προκειμένου να συναινέσουν στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Η υπογραφή αυτή ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτεί γράμμα κενό περιεχομένου, από τη στιγμή που στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται φυγόκεντρες τάσεις…

ΚΥΠΡΟΣ: Καταστροφείς μελλοντικών γενεών…


Η απαξίωση της πολιτικής ζωής δεν είναι καθόλου τυχαία. Και πώς να μην είναι, όταν η κοινή γνώμη κατανόησε τα όσα πονηρά συνέβησαν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο για το ψήφισμα Ντάουνερ, καθώς και τις αντιφάσεις του εξής εκφρασθέντος ενώπιον της Βουλής ισχυρισμού: Δεν θα πρέπει να καταγγελθεί ευθέως ο κ. Ντάουνερ και να ζητηθεί άμεσα η αποπομπή του, επειδή έτσι τα βάζουμε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Και ως εκ τούτου θα γίνουμε καταστροφείς των μελλοντικών γενεών!
Ο ισχυρισμός αυτός είναι διάτρητος και αντιφατικός, καθότι: 
Πρώτο, το κομματικό σύστημα και σχεδόν σύσσωμο το Εθνικό υποστηρίζει τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που συνιστά συνώνυμο της διχοτόμησης. Και μια τουρκοβρετανική λύση, που θα καθιστά τους Τούρκους κυρίαρχους στον βορρά και...

Υιοθετεί προτάσεις πασοκανθρώπων, προσκυνημένων ένστολων ραγιάδων που ντροπιάζουν το στράτευμα!


ΟΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ

Από τη στιγμή που έγινε υπουργός ο Δ. Αβραμόπουλος ακολουθεί δική του πορεία, σαν να είναι παρακυβέρνηση. Αποφασίζει και ενεργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και το κόμμα του, εμπνεόμενος από τα δικά του οράματα.
Το τελευταίο «κατόρθωμα» -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατία»- είναι η...

Ποιος; Ο πλέον ασυνεπής και αφερέγγυος Υπουργός εξαπέλυσε...

...Θρασύτατη επίθεση Βενιζέλου στους πολιτικούς αρχηγούς
«Ασκείται πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στη χώρα, στον Ελληνικό λαό, απέναντι στους πολίτες... Η αποτυχία του προγράμματος συνεπάγεται ακόμη περισσότερες θυσίες... και δυστυχώς κάποιοι ξοδεύουν τις δυνάμεις τους σε ξεπερασμένη κομματική αντιπαράθεση» 
Είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε αμέσως μετά την χθεσινή του συνάντηση με την Τρόϊκα ο υπουργός Οικονομικών.
Στις δηλώσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που ανακυπτουν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων αλλά...

Ξαφνιάζει ο Τσίπρας.....


Η «γεωπολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ανήκουμε «εις τη Δύση»

Ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα μας, μέσω του προέδρου της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Αλέξη Τσίπρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία σπάνια για το κόμμα στιγμή άρθρωσης γεωπολιτικού λόγου, μέσω του Αλ. Τσίπρα, φαίνεται να προτείνει ή για να το θέσουμε καλύτερα, φαίνεται να μισο-προτείνει μία λύση, χωρίς κραυγές και αφορισμούς αλλά με κάποια «λογική», ασχέτως εάν φυσικά κάποιος συμφωνεί ή όχι με αυτή.
Ο Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του από το ΥΠΕΞ, υπογράμμισε πως «…η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό», αφού το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση», όπως ανέφερε, «δεν είναι μόνο ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο». Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαπίστωσε πως η προσκόλληση στο άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ έχει γίνει πολύ έντονη, ανέφερε πως το κύριο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας έχει να κάνει με την «εθνική μας κυριαρχία» την οποία όπως είπε την έχουμε «σε μεγάλο βαθμό» απολέσει «εδώ και δύο χρόνια».
Οι «οδυνηρές συνέπειες του μονομερούς ευρωατλαντικού προσανατολισμού της εξωτερικής μας πολιτικής» ανέφερε «και της καθολικής ενσωμάτωσης της διεθνούς...

...κι αν κράζουν οι εγχώριοι τοποτηρητές σας κύριοι της ''Διεθνούς'' του κεφαλαίου και της τοκογλυφίας, έχουμε και τον δικό μας δρόμο, τη δική μας λύση, στο δικό μας πρόβλημα


ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ κε ΤΟΜΣΕΝ


του Σταύρου Καρκαλέτση*

Επιτέλους, γίνεται διαπραγμάτευση; Μακάρι! Αλλά και αυτό παραμένει θολό, κι ούτε γνωρίζουμε αν και σε ποιό βαθμό συμβαίνει. Γιατί η εθνική μας απόγνωση, ανάμεικτη με ελπίδα, θέλει να γαντζωθεί από κάπου. Στην πιό κρίσιμη μεταπολιτευτική στιγμή, τις ώρες που παίζεται κυριολεκτικά το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας, μπορούμε να εκλάβουμε ως ειλικρινή την προσπάθεια που γίνεται, σε μια διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενο; Έχει σημασία να καταλάβουν οι τροικανοί νεοαποικιοκράτες πως η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αντοχές.

Σημασία έχει να καταλάβουν οι τροικανοί μικρόνοες πως η εθνική αξιοπρέπεια είναι στοιχείο μή διαπραγματεύσιμο. Πως δεν αντέχει ο ελληνικός λαός άλλες θυσίες, για να πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές της Frau Μέρκελ και τα οπλικά συστήματα που μας αναγκάζουν να αγοράζουμε όλοι συλλήβδην οι μεγαλοευρωπαίοι. Συντηρώντας επί ...

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο δήθεν ήρωας και «αγωνιστής πατριώτης» (ΕΓ)Γλέζος ...


Και ο Μανώλης Γλεζος ειπε ΟΧΙ στον Μέγα Αλέξανδρο!

Ο Μανώλης Γλέζος  σηκώνει  αντιμνημονιακή σημαία και η εφημερίδα αυτή τον στηρίζει. Είναι πρωτοπόρος και στην διεκδίκηση από την Γερμανία των αποζημιώσεων που οφείλει στην Ελλάδα από τις ναζιστικές θηριωδίες της.
Όσοι όμως δεν το γνωρίζουν, ο Μανώλης Γλέζος έχει γυρίσει την πλάτη του στον Μέγα Αλέξανδρο! Μπορεί να απογοητεύει πολλούς με την στάση του αυτή ο Μανώλης Γλέζος, αλλά για όσους γνωρίζουν, κουβαλάει μαζί του τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αριστερής ιδεολογίας, την οποία υπηρετεί με πάθος. Θεωρεί λοιπόν, όπως το σύνολο των αριστερών, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σφάχτης των λαών, ιμπεριαλιστής και άλλα ανιστόρητα!
Βάζει και ο Μανώλης Γλέζος όπως και όλη η αριστερή ιδεολογία, βούτυρο στο ψωμί των ...

Γιατί σύρουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε πολυμερή διάσκεψη

Προς πολυμερή διάσκεψη οδηγείτε το εθνικό θέμα της Κύπρου . 
Ο όρος “πολυμερής” δείχνει πως σε αυτή τη διάσκεψη δεν θα βρίσκονται κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών , αλλά διάφορα “μέρη”. Με αυτό το τρόπο θέλουν να υποβιβάσουν αφενός την κυπριακή δημοκρατία και να αναβιβάσουν την τουρκοκυπριακή “κοινότητα” ( η λέξη που αποδίδει ορθά την πραγματικότητα είναι μειονότητα και όχι κοινότητα) σε ισότιμη οντότητα με την κυπριακή δημοκρατία.
Η κυβέρνηση Χριστόφια παρά της περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις οδεύει προς την πολυμερή αφού έχει ήδη αποδεχθεί στο greentree 2 τον “οδικό χάρτη” που περιέγραψε ο Μπαν γκι Μουν. 
Η κυβέρνηση Χριστόφια καθησυχάζει το λαό ώστε να τον φέρει προ τετελεσμένων...

Γιατί εξακολουθούμε να αγοράζουμε ακριβά από το ράφι


Ποιος είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που συμβάλλουν στη διατήρηση των ακριβών τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Picture 0 for Γιατί εξακολουθούμε να αγοράζουμε ακριβά από το ράφι
Πολλοί είναι οι λόγοι που συμβάλουν στη διατήρηση των ακριβών τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ένας απ αυτούς, ενδεχομένως λιγότερο γνωστός, έχει να κάνει με το πολύ υψηλό μεταφορικό κόστος.
Σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει τελευταία από καταναλωτικές οργανώσεις, ενώ το κόστος μεταφοράς ενός φορτίου, με φορτηγό, από την Πάτρα στην Αθήνα κοστίζει κάτι παραπάνω από 380 ευρώ (η χιλιομετρική απόσταση είναι 215 χιλιόμετρα), το κόστος για τη μεταφορά του ίδιου φορτίου από την Μασσαλία...

Το αποτέλεσμα της πολιτικής ανεπάρκειας! Γίναμε Γιάννη-Αγιάννηδες και η αστυνομία ....βρήκε δουλειά

Κλέβουν μέχρι και ψωμί! 

Ψωμί από ένα φούρνο έκλεψαν ένας 46χρονος και άλλο ένα άτομο σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 32χρονος ιδιοκτήτης του αρτοποιείου στις αρχές του Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα κι έπειτα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος τα δύο άτομα αφού έσπασαν την κλειδαριά της εισόδου του φούρνου αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και από προθήκη του καταστήματος, μία σακούλα με αρτοσκευάσματα χρηματικής αξίας 20 ευρώ.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας από τους δυο δράστες της κλοπής, είναι ένας 46χρονος , ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν!



Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.
Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του...

Ο Βέλτσος, ο Καμύ και ο μύθος του Ευρώ …


 

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Τον Γιώργο Βέλτσο υποθέτω ότι τον γνωρίζετε: είναι αυτός που συνήθως βρίζετε, καθώς σας μπερδεύει με μια γλώσσα που κάτι σας θυμίζει, αλλά δεν ξέρετε τι ακριβώς. Τον Αλμπέρ Καμύ ίσως τον έχετε ακουστά ή και «διαβάσει» κάποιο καλοκαίρι, όπως έκανα κάποτε εγώ για να χτυπήσω καμιά «προχωρημένη» γκόμενα στην αμμουδιά: είναι τούτος που κινείτο μεταξύ αυτοκτονίας και καφετιέρας [«Να αυτοκτονήσω ή να κάνω καφέ;»]. Παρακμή είναι ο σύγχρονος ελληνικός μύθος που δε έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό Μύθο, εντός του οποίου αισθανόταν άνετα ο Καμύ και μάλλον συνεχίζει να βολεύεται ο Βέλτσος. Πρόκειται για τον μεταδικτατορικό μύθο που εξελίχθηκε στον μύθο του ευρώ, αφού πρώτα...

Ηπειρώτικη αποκριά στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012.


Με την συμπαράσταση
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 21:00.Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη 
Πειραιώς 206 Ταύρος.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΑΠΟΚΡΙΑ 



ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ  ΑΠΟΚΡΙΑ.
Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση με τους:

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκική απειλή σύρραξης


Α Γ Γ Ε Λ Ι Α Φ Ο Ρ Ο Σ (μονάχα;) των τουρκικών επιδρομικών απειλών πολέμου για τα κοιτάσματα υπήρξε, ανοικτά και σαφώς, ο αντιπρόσωπος του Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Αλ. Ντάουνερ. Το ‘κανε δημοσίως, σε συνέντευξή του στις 18 Δεκεμβρίου στον κ. Α. Πολυδώρου τής «Καθημερινής». Δήλωση που χωρούσε και την ερμηνεία ότι επιχειρούσε έναν ευθύ εκβιασμό προς την Κυπριακή Δημοκρατία, να αυτοδιαλυθεί σε «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» με τους Τούρκους, προκειμένου να μην τής επιτεθεί η Τουρκία για ν’ απαγορεύσει στους «Ελληνοκυπρίους να εκμεταλλευθούν μόνοι» τα κοιτάσματα…
Επί λέξει ο κ. Ντάουνερ είχε πει τα εξής: «Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό; Θα αποδεχθεί η Τουρκία οι Ε/κ να εκμεταλλευτούν μόνοι τον εθνικό πλούτο τής χώρας; Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση τής έντασης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Και θα μπορούσε να λάβει πραγματικά σοβαρές διαστάσεις»...

"Δεν χρεοκοπήσαμε με την δραχμή. Με το Ευρώ και τα Μνημόνια χρεοκοπήσαμε!"


Αισχύλου , «Πέρσαι»: «Δει γαρ δίκαιος, σώφρων και αγαθός ανήρ σιωπάν ή λέγειν τα καίρια»

 


Το Antinews έχει ήδη ασχοληθεί με την άστοχη , χρονικά και πολιτικά , παρέμβαση του διοικητού της ΤτΕ  κ. Γ. Προβόπουλου κατά εθνικού μας νομίσματος σε συνέντευξη του στην  “Καθημερινή”.
Να μου επιτρέψετε όμως να την σχολιάσω σήμερα κι εγώ:
1.  Ισχυρίζεται ο κ. Γ.Προβόπουλος ότι  “με αληθινή κόλαση θα ισοδυναμούσε η επιστροφή της Χώρας στην δραχμή” .  Είναι προφανής η πρόθεση του  διοικητού της ΤτΕ να αποθαρρύνει, να αδρανοποιήσει και να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό Λαό με τέτοιες αναφορές. Θά ώφειλε , ως οικονομολόγος , να γνωρίζει  ότι η ονομασία ενός νομίσματος δεν έχει καμία σχέση  με τα κακά πράγματα που αυτός φαντάζεται ότι θα μας συμβούν. Αν , λόγου χάριν, η πλούσια και καπιταλιστική Ελβετία άλλαζε το νόμισμά της (το ελβετικό φράγκο) και υιοθετούσε αντ΄αυτού την Λίρα της Ουγκάντα (!) , μήπως θα κατέρρεε η Ελβετική οικονομία ;  Ασφαλώς και όχι .  Η ισχύς...

Τετραπλό βέτο στον ΟΗΕ: Η αρχή του τέλους της ηγεμονίας των ΗΠΑ

από τον Thierry Meyssan


Σε αντίθεση με ό, τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ιράκ, η Γαλλία δεν υπερασπίστηκε τις αρχές του διεθνούς δικαίου στην περίπτωση της Συρίας, αλλά συσπειρώθηκε με το αυτοκρατορικό στρατόπεδο και τα ψέματά του. Και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν μια ιστορική διπλωματική μάχη, η Ρωσία και η Κίνα έγιναν οι πρωταθλητές της κυριαρχίας των λαών και της ειρήνης.
Η νέα διεθνής ισορροπία δυνάμεων δεν είναι μόνο η συνέπεια της στρατιωτικής πτώσης των ΗΠΑ, αλλά δείχνει επίσης τη μείωση του κύρους τους. Τελικά, οι Δυτικοί έχασαν την ηγετική θέση που είχαν μοιραστεί σε όλο τον εικοστό αιώνα, επειδή εγκατέλειψαν κάθε νομιμοποίηση και πρόδωσαν τις ίδιες τις αξίες τους.

Δύο φορές, στις 4 Οκτωβρίου 2011 και στις 4 Φεβρουαρίου 2012, τα μόνιμα μέλη του...

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (STATE OF NECESSITY): ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ “ΟΠΛΟ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ!


Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω άρθρο του Μιχάλη Βάρδα , οικονομολόγου και παραγκωνισμένου (γιατί άραγε;) στελέχους του Λαος. Περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια τι θα έκαναν οι πολιτικοί που “διαπραγματεύονται” ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ:

Το Αγγλικό Δίκαιο και τα Ελληνικά Ομόλογα, η Στάση Πληρωμών και η Κατάσταση (έκτακτης) Ανάγκης (State of Necessity)
Με τις επερχόμενες δανειακές συμβάσεις (παλαιά και νέα), η Ελλάδα καλείται να παραδώσει το Όπλα της !
Αυτά είναι το Ελληνικό Δίκαιο που διέπει την έκδοση και διαχείριση των Ελληνικών Ομολόγων και η Στάση Πληρωμών.

Αν η Ελλάδα υποκύψει τώρα ένεκα της ολιγωρίας των αδυνάμων πολιτικών ηγεσιών της, θα εξαθλιωθεί , θα καταστραφεί και, τελικά, θα υποδουλωθεί στους νέους δυνάστες της οριστικά και αμετάκλητα !!!
Πέρα από την τρομοκρατία που ασκείται στους Έλληνες για το ενδεχόμενο...

Στο ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου αντί για φλουρί έδωσαν... ομόλογο! Το χιούμορ ευτυχώς δεν λείπει...




Φαίνεται πως παρά την κρίση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την μεγάλη δημοσκοπική κάμψη, πολλοί δεν έχουν χάσει το χιούμορ τους σε βαθμό που να κάνουν πολιτικό αυτοσαρκασμό, όπως το ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, που κατά την κοπή πίτας του δεν έδωσε φλουρί αλλά....

Ένταση και αντιπαραθέσεις Ιεραρχών για τον...Εφραίμ



Με ένταση, διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις Ιεραρχών για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με την υπόθεση του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ έπεσε η «αυλαία» της καθιερωμένης εκδήλωσης της Ιεράς Συνόδου προς τιμήν του Ιερού Φωτίου, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πεντέλη.
Η ένταση ξεκίνησε στο τέλος της εκδήλωσης, αμέσως μετά το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το ζήτημα της..http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=8323

Γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο: Η ταμπακιέρα της Ελληνικής Οικονομικής Κρίσης Αλλο ένα δημοσιογραφικό ταμπού της ... Ελληνικής σιωπής των αμνών!


Μια καλή μέρα αρχές Σεπτεμβρίου 2009 βγήκε ως πρωθυπουργός ακόμα ο Κώστας Καραμανλής και ζήτησε από τον Ελληνικό λαό νωπή εντολή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μελλούμενα λέω εγώ - διεθνή κρίση λέγανε τότε (που άρχισε από τις ΗΠΑ υπενθυμίζω επειδή το εθνικό μας σπορ είναι ότι ξεχνάμε εύκολα) με κάποια δυσάρεστα μέτρα.Βλόγησε τα γένια του βέβαια στην φράση:

<< Βεβαίως, οι επιπτώσεις της κρίσης θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο επώδυνες, αν η οικονομία τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει ουσιαστικά βήματα προόδου. Βήματα,

Το απόλυτα ηλίθιο σχέδιο μας


Με κινητοποιήσεις απαντούν στα νέα μέτρα και τη συμφωνία με την Τρόικα πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς. Πιο αναλυτικά:

Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας... τους πάντες να κατέβουν στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Στην συγκέντρωση θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί, δικαστικοί, υπάλληλοι των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία, κλειστά τα καταστήματα, ακινητοποιημένα αστικά,τραμ, μετρό κτλ. Μάλιστα νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Τρομερό σχέδιο. Και κυρίως.. έχει υλοποιηθεί γύρω στις... 20134 φορές τα τελευταία χρόνια και είναι άκρως πετυχημένο. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και τα ρέστα. Ας βρούμε τους εμπνευστές του να τους παρασημοφορήσουμε με το ανώτατο μετάλλιο ανδρείας και να τους απονεμηθεί ο τίτλος του ευφυέστερου Έλληνα. Μάλιστα άκουσα, πως μέλη της Τρόικας, όταν άκουσαν το σχέδιο δράσης μας, άρχισαν να μαζεύουν τις βαλίτσες τους ζητώντας συγνώμη από τους περαστικούς συμπατριώτες μας.

Με τις ηλίθιες κινητοποιήσεις, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ταλαιπωρείτε το μέσο Έλληνα πολίτη, που προσπαθεί να συνέλθει από το ψυχολογικό σοκ που έχει υποστεί, να γονατίζετε περαιτέρω την ελληνική οικονομία και στην ουσία... να μην κάνετε απολύτως τίποτα! Ναι! Είναι 1000 φορές καλύτερο να καθίσετε στον καναπέ σας και να κλαίτε τη μοίρα σας παρά αυτό!
Θέλετε να κάνετε κινητοποιήσεις; Πραγματοποιείστε τις κινητοποιήσεις σας, έξω από τα σπίτια των προδοτών του Ελληνικού έθνους, κλείστε τους στο σπίτι τους, απαγορεύστε τους να γυρίσουν σε αυτό, λιντσάρετε τους εκεί! Νομίζετε ακόμη πραγματικά, ότι τους ενδιαφέρει εάν θα χάσει η Ελλάδα 20.000 ευρώ με το να μη φύγει ένα πλοίο από το λιμάνι; Μα είστε καθόλου καλά; Ποιος χέστηκε και δε μας το είπαν στις ειδήσεις; Τι άλλο πρέπει να κάνουν δηλαδή για να καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ;

Και για να τελειώνουμε, θεωρώ ΌΛΟΥΣ όσους συμμετέχουν στις ηλίθιες και ανούσιες υποκινούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ηθικούς αυτουργούς της κατάντιας της χώρας μας. 

Δέξου το.



Πηγή

Ένας κάλπικος θίασος!


γράφει ο αρισταρχος
  
Άκουγα το πρωί σε μια συνέντευξη του Χ#Νικολάου να λέει στον βουλευτή «Δηλαδή είστε υπέρ της χρεοκοπίας;» Τον ρώτησε δύο ή τρεις φορές.
Ο τύπος άρχισε να λέει μπαρδάκια. Δηλαδή πομφόλυγες, δηλαδή φούσκες, δηλαδή … άντε να μην πω.
Δεν υπάρχουν συνταγές και εναλλακτικές πολλές. Μία με ένα διαζευκτικό.
Υπερήφανη χρεωκοπία ή Χρεωκοπημένοι & υποδουλωμένοι...

Τα συνεπακόλουθα της κάθε επιλογής είναι το εξής ένα.
Φτώχεια .
Διαλέξτε το δεύτερο συνθετικό. Με υπερηφάνεια ή υποδούλωση
Το πρώτο το ζήσαμε δια μέσου των αιώνων πάμπολλες φορές με...

Ο Νταβούτογλου επιστρατεύει και διαδόχους των Σουλτάνων!


  Tι σημαίνει η σύγκλιση σύσκεψης στην Τουρκία με τουρκόφρονες βουλευτές των Βαλκανίων, στην οποία παρέστησαν και ημέτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου

Picture 0 for Ο Νταβούτογλου επιστρατεύει και διαδόχους των Σουλτάνων!
Η επιλογή των ειδήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ είναι γνωστό πως δεν γίνεται με τα δέοντα κριτήρια. Ιδιαίτερα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να επιτευχθεί υψηλή θεαματικότητα / ακροαματικότητα, καταφεύγουν οι παρουσιαστές σε ειδήσεις που προκαλούν φόβο, δοκιμασμένη συνταγή για υψηλή τηλεθέαση / ακρόαση. Κι αν η είδηση δεν προσφέρεται για κατανάλωση επαρκώς, προστίθεται λίγη «σάλτσα» για να γίνει αρκούντως εύγεστη.
Αυτή η τακτική υποβοηθείται και από το σύστημα, ώστε να ευνουχίζεται πνευματικά το κοινό, προκειμένου να περιορίζεται το εύρος των ενδιαφερόντων του. Με αυτήν την τακτική, ο ελληνικός λαός δεν πληροφορείται ότι υπάρχουν σημαντικά γεγονότα, καθοριστικά για το μέλλον του.
Εμείς, από αυτήν εδώ τη στήλη, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε...

Γιατί δεν προτείνουν άλλες τουλάχιστον ισοδύναμες πηγές εσόδων; Ραγιαδισμός ή άλλες σκοπιμότητες

Ο ραγιαδισμός τον οποίο επιδεικνύει το πολιτικό σύστημα μόνον ως αποτέλεσμα εκβιασμών μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν συζητούν για την σωτηρία της χώρας αλλά για παράδοση της χώρας μέσα από την εξαθλίωση των πολιτών, έστω και αν πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να εμφανιστούν ως...αντιστασιακοί ακολουθώντας την λογική του Χότζα: Σου ζητάω τρία,  σου αφήνω δύο και παίρνω τελικά το ένα που πραγματικά θέλω και παράλληλα παριστάνω και τον ήρωα!
paraemporio-834
Το ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει. Γιατί δεν προτείνουν άλλες τουλάχιστον ισοδύναμες πηγές εσόδων;
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, υπολογίζεται ότι ο ετήσιος...

Πέτρος Γιάλλουρος, μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, προτού εκπνεύσει ανεφώνησε: «ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ»

Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>

 


Η Μ Ε Ρ Α Τρίτη ήταν το 1956 η 7η Φεβρουαρίου. Λίγο πριν από τις 9 π.μ., στη συμβολή των οδών Ερμού και Κυπριανού της Αμμοχώστου, έξω από το κατάστημα τροφίμων Καψουράχη, απέναντι από το φαρμακείο Μίκη Μιχαηλίδη, Εγγλέζος/υπαξιωματικός, μέλος εποχούμενης σε ανοικτό λαντρόβερ περιπόλου της στρατιωτικής αστυνομίας, σκόπευσε με αυτόματο Στεν, πυροβόλησε και σκότωσε τον επικεφαλής μαθητικής διαδήλωσης, άοπλο, δεκαεπτάμισι χρονών μαθητή του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρο Γιάλλουρο, από το Ριζοκάρπασο.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 8.2.1956, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» της Λευκωσίας έγραφε στην πρώτη σελίδα: «Ο μαθητής του Γυμνασίου Αμμοχώστου Πέτρος Γιάλλουρος εφονεύθη χθες την πρωίαν βληθείς υπό σφαίρας εις το στήθος. Κλείσιμο καταστημάτων και απεργίαι εις ένδειξιν διαμαρτυρίας διά τον φόνον του μαθητού».
Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της ...