Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αθώος ο Πειραιώς Σεραφείμ. Κατατροπώθησαν Βαλιανάτος - Δημητράς.

Μου την έστειλε με mail ο φίλος Νίκος Πρωτόπαππας (elbx1833@hotmail.com).
Με χαρά δημοσιεύω την ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς με την οποία μας πληροφορεί ότι απέτυχε η προσπάθεια σπίλωσης του σεβ. μητροπολίτου κ. Σεραφείμ από στελέχη «ομοερωτικών» φορέων μεταξύ των οποίων και ο πρώην σύμβουλος του «φευγάτου» πρωθυπουργού μερίδος του ελληνικού λαού, του Γρ. Βαλιανάτου. Ποτέ δεν εναντιώθηκα στο δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να ικανοποιείται ερωτικά όπως θέλει. Αυτό που δεν ανέχομαι είναι να προσπαθούν οι εν λόγω «ομοερωτικοί φορείς» να με πείσουν ότι η πλειοψηφία είναι λάθος και πρέπει να τους «μοιάσουμε». Επίσης δεν ανέχομαι να σπιλώνουν θεσμούς κοινωνικούς ή θρησκευτικούς. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορούν να δεθούν με τα ιερά δεσμά του θρησκευτικού γάμου δύο άνδρες ή δύο γυναίκες. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να προβαίνουν σε υιοθεσίες με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν σε άρρωστο περιβάλλον (κάντε μου μήνυση) αθώες ψυχούλες έχοντας για πατέρα τον Νίκο και για μαμά τον Γιώργο ή πατέρα την Μαρία και μητέρα την Γιώτα. Με τον Δημητρά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ γιατί αν εκφράσω την γνώμη μου δεν γλυτώνω την αγωγή. Σεβασμιώτατε είμαστε στο πλευρό σας, Οδυσσεύς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  &  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 22ᾳ Σεπτεμβρίου 2011

                                                              Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Μέ τίς ὑπ’ ἀριθμ. ΕΓ/104-2010/361/9Δ/2011 διάταξη τῆς Εἰσαγγελέως Πλημελλειοδικῶν Ἀθηνῶν καί ὑπ’ἀριθμ. 15/2011 διάταξη τοῦ Εἰσαγγελέως Ἐφετῶν Ἀθηνῶν ἡ ἔγκλιση τῶν κ. Andrea Helen Gilbert τοῦ Milton, Γρηγορίου Βαλλιανάτου  τοῦ Νικολάου, Εὐαγγελίας Βλάμη τοῦ Κωνσταντίνου, Δημητρίου Τσαμπρούνη τοῦ Νικολάου στελεχῶν «ὁμοερωτικῶν» φορέων καί Παναγιώτου Δημητρᾶ τοῦ Ἠλία, νομίμου ἐκπροσώπου τῆς Ἑταιρίας κοινωνικῆς καί πολιτικῆς ἔρευνας «ΕΤΕΠΕ» Ἑλληνικοῦ Παρατηρητηρίου τῶν Συμφωνιῶν τοῦ Ἐλσίνκι, κατά τῆς ἐλαχιστότητός μου γιά δῆθεν «ἐξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση καί γιά προσβολή μέ λόγο τῆς τιμῆς τῶν “ὁμοερωτικῶν” ἀτόμων» καί ὅτι δῆθεν μέ τίς δηλώσεις μου, διά τοῦ Τύπου, κατά τῆς ὁμοφυλοφιλίας συνέβαλα στήν δημιουργία «ἐκφοβιστικοῦ, ἐχθρικοῦ, ἐξευτελιστικοῦ, ταπεινωτικοῦ ἤ ἐπιθετικοῦ...

Απολείπειν η Αγορά Συναλλασσόμενον

Το πήρα από το«Απουσία ψάλτου...βηξ». Απολαύστε το, Οδυσσεύς

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’ ακουσθεί,
της Wall το κλείσιμο ξανά...
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές, με τυμπανοκρουσίες,
την τύχη σου που δεν ενδίδει πια, τα trades σου που απέτυχαν, 
τα διαγράμματα σου που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αγορά που φεύγει.
Προπάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν όνειρο, 
πως απατήθηκεν η ακοή σου, σε πρόδωσεν η διαίσθηση κι η όραση μαζί...
Μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, μα και συνάμα γνωστικός,
σαν που ταιριάζει σε, που ενώ αξιώθηκες μια τέτοια τύχη... 
Της Αγοράς ν’ ακούς τις υποδείξεις, όταν στραβά μάτια σου έκανε.
  Μα εσύ τις δυνατότητές σου υπερεκτίμησες κι ανεπονόρθωτες ζημιές τόσες 
φορές μ' ανόητα trades προξένησες, όταν χωρίς να ξέρεις τι ποιεί, 
απερίσκεπτα ενεργούσες...

Ακου τώρα λοιπόν τους γέλωτές της, δέξου και τις σφαλιάρες της, 
νιώσε μικρός μπροστά της, τρέξε για να κρυφτείς, σκεπάζοντας τ' αφτιά... 
στ' ατέλειωτα χαχανητά της. 

Στάσου τώρα μπρος στην οθόνη σου και κοίτα με συγκίνησιν, 
 αλλ’ όχι με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα...
Ως τελευταία απόλαυση τους αριθμούς, τους δείκτες, τα γραφήματα, 
 τ’ account statements και τις μεταβολές του χαρτοφυλάκιου σου
κι αποχαιρέτα την, την Αγορά που χάνεις...

Αποχαιρέτα την, πάει πια, σε άφησε, την έχασες, 
 σε κούρασε ξέρεις να λες, μα εσύ πρώτος την ταλαιπώρησες... 
Της Αγοράς το πονηρό χαμόγελο αντικρύζεις τώρα, σαν τελευταίο 
 αποχαιρετισμό, λίγο πριν σε προδώσει...

Στων περιστάσεων στάσου το ύψος κι αποχαιρέτα την πικρά, 
σαν που ταιριάζει σε, τώρα που “φεύγει” και σ' αφήνει... 

Τη νύσταξες, χασμουρητά τη γέμισες, μα κι απογοητεύσεις... 
Μ' όλες τις άστοχες, εκείνες τις εμπνεύσεις, τότε εσύ που πίστεψες, 
πως μια καινούργια Αμερική ανακαλύπτεις... 

Την έχασες την Αγορά, βαρέθηκε με σένα, έπαψε ν' ασχολείται, 
 την έκανε, σε άφησε, λίγο πριν αντιδράσει... 

Είμαι κάτω απο 55 ετών Αξιωματικός ε.α. και φτύνω στα μούτρα σας....

Έλαβα το πιο κάτω δημοσιευόμενο κείμενο από το Syndesmos71.blogspot.com και θέλω να σου πω αγαπητέ συνάδελφε Χρήστο ότι συμπάσχω όσον αφορά το θέμα της υγείας σου. Θέλω να σου πω ότι από 30 ετών παίρνω χάπια για την πίεση και ότι κι εγώ έφυγα νωρίτερα από την υπηρεσία για τους ίδιους, αν και όχι τόσο σοβαρούς λόγους υγείας. Σαν μεγαλύτερος θέλω να σου πω ότι εγώ ποτέ μου δεν τα έβαλα με τους πολιτικάντηδες γιατί αυτοί το συμφέρον τους κοιτούσαν. Εγώ τα έχω με τους δικούς μας συναδέλφους, τσανακογλύφτες, προσκυνημένους αλήτες που, προκειμένου να κερδίσουν έναν βαθμό, καταρράκωναν την αξιοπρέπεια του κατώτερου συναδέλφου τους μη σεβόμενοι ούτε τους ίδιους, ούτε τις οικογένειές τους. Όσο για τους πολιτικούς μη σε νοιάζει. Είμαι της άποψης ότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις σου δεν θα επαληθευθούν αλλά, ο μη γένοιτο, πιστεύω ότι έχω την εξουσιοδότησή σου, όχι μόνο να φτύσω τους τάφους τους αλλά τους ίδιους κατάμουτρα. Και λέγοντας τούτα τα τελευταία... δεν κάνεις μια προσπάθεια να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί  ώστε και να τους φτύσουμε, και να τους λοιδορήσουμε και να τους αποκαθηλώσουμε και μαζί μ' αυτούς και τους ανάξιους συναδέλφους μας;  Οδυσσεύς.


Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. και φτύνω στα μούτρα σας.
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.
Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς..
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ...

Από το τριπλό σημείο επαφής έως το Καστελλόριζο





γράφει ο Ν. Λυγερός


Το τριπλό σημείο επαφής των ΑΟΖ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου είναι καθοριστικό, όχι ως ορισμός αλλά ως συνέπεια για το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει επαφή της ΑΟΖ της Ελλάδας με την ΑΟΖ της Κύπρου, είναι να έχει όχι μόνο το Καστελλόριζο μια οικονομική δραστηριότητα αλλά και η Στρογγύλη. Επιπλέον, πρέπει η τοπική ΑΟΖ να μην είναι περιορισμένη, διότι αυτή δε θα επαρκούσε για να δώσει την ιδιότητα της συνεκτικότητας στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Κατά συνέπεια μια άμεση αντιμετώπισή της μπορεί να μην υποστηριχθεί από το διπλωματικό σώμα. Ένας τρόπος για να αποφύγουμε αυτή τη δυσκολία είναι να ενεργοποιήσουμε το τριπλό σημείο επαφής, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την ύπαρξη μιας πλήρης ΑΟΖ για το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου. Ο καθηγητής Καρυώτης προτείνει σε αυτό το πλαίσιο μια διακρατική συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδος και Κύπρου. Αυτή η ιδέα βασίζεται βέβαια και στη διακρατική συμφωνία της Αιγύπτου με την Κύπρου, η οποία έγινε το 2003. Με άλλα λόγια, να γίνει μια διπλή συμφωνία. Για να προωθήσουμε αυτήν την ιδέα σε πρακτικό επίπεδο μπορούμε να επισημάνουμε ότι η διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο προσφέρει ήδη στην Ελλάδα, το τριπλό σημείο επαφής, πράγμα το οποίο αποδεικνύει de facto και de jure την ύπαρξη της ΑΟΖ του Καστελλόριζου και μαζί και δίχως περιορισμούς. Δηλαδή αυτή η κίνηση δημιουργεί ήδη μια κατάσταση η οποία βοηθά το οικοδόμημα της διπλής συμφωνίας μεταξύ των τριών κρατών. Αντί να προσπαθήσουμε ν' αγγίξουμε πρώτα την κανονική ΑΟΖ του Καστελλόριζου, μπορούμε ν' αναζητήσουμε τη διπλή συμφωνία και για να γίνει αυτή μπορούμε να επικεντρωθούμε στο τριπλό σημείο επαφής. Σε κάθε περίπτωση είναι το πρέπον να παίξουμε με την Αίγυπτο, η οποία είναι ένας δύσκολος παίκτης που ξέρει από τη διπλωματία. Δεν πρέπει να έχουμε επιφυλάξεις για τις τοπικές αλλαγές. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τόσο σημαντικά που αγγίζουν αναγκαστικά την υψηλή στρατηγική του κράτους, κατά συνέπεια δεν πρέπει να εμπλέκουμε σε κομματικές αντιπαραθέσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το πλαίσιο της ΑΟΖ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το ιστορικό της Αιγύπτου… Αλλιώς θα παραμείνει επιφυλακτικά σε ένα παραδοσιακό συμμαχικό πλαίσιο. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να παραμερίσουμε το γεγονός ότι η Αίγυπτος υπέγραψε μια συμφωνία με την Κύπρο το 2003. Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε και ως Ελλάδα.


Πέντε νταλίκες μετέφεραν ευρώ... και όχι δραχμές !!!!!!!!





Μέχρι και σενάριο... για επιστροφή της χώρας στην δραχμή, δημιούργησε η παρουσία πέντε νταλικών στο λιμάνι της Πάτρας. Τα φορτηγά που ερχόντουσαν από την Γερμανία, χρειάστηκαν αστυνομική συνοδεία μέχρι την Αθήνα, αφού μετέφεραν υλικό ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Κάποιοι υποστήριξαν ότι στο εσωτερικό τους υπήρχαν τόνοι χαρτιού προκειμένου να τυπωθούν δραχμές στο Εθνικό Νομισματοκοπείο. Τελικά όμως μετέφεραν τραπεζογραμμάτια ευρώ. Η αποστολή εντασσόταν στην γενικότερη χρηματοδότηση της χώρας μας χωρίς να έχει σχέση με την 6η δόση. Αποστολέας ήταν κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ προ τριμήνου η ίδια διαδικασία είχε επαναληφθεί και πάλι μέσω του λιμανιού της Πάτρας. 
ΠΗΓΗ: iraklioradio.blogspot