Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Δράσις- Κ.Ε.Σ. Ετήσιο μνημόσυνο Ισαάκ - Σολωμού.

                                          
Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού μαζί με τον Ενιαίο Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, διοργανώνουν, όπως και κάθε χρόνο, το μνημόσυνο των ηρώων μας αυτή την Κυριακή 11 Αυγούστου.
Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι στις 8:30πμ. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ και Τρισάγειο στου τάφους των κεκοιμημένων ηρώων μας.
Καλούμε τον κόσμου του ΕΦΑΕΦΠ καθώς και όλους τους ευαισθητοποιημένους Έλληνες να παραστούν στο μνημόσυνο των ηρώων μας που μαρτύρησαν για την Πατρίδα.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες αγωνιστές προς τους ήρωες μας.

ΙΣΑΑΚ – ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ!

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. Aνησυχία για τη σύγκρουση Ήλιου - Γης (Βίντεο)

Οι επιστήμονες ανησυχούν, καθώς οι τελευταίες εικόνες δείχνουν μία γιγαντιαία μαύρη τρύπα πάνω στον ήλιο. Αναφέρουν ότι το κομμάτι του ήλιου έρχεται προς εμάς με περίπου 2 εκατομμύρια μίλια την ώρα.

Το κομμάτι που λείπει είναι περίπου 80 φορές πιο μεγάλο από τη Γη.

Προφανώς αυτό το είδος των πραγμάτων συμβαίνει συχνά, αλλά όχι στο μέγεθος της παρούσας κατάστασης.

Πόσο άρρωστοι, πόσο μαζοχιστές πρέπει να είναι οι καμμουνιστές!!!

Πόσο άρρωστα μυαλά πρέπει να κουβαλούν και πόσο φανατισμό πρέπει να κρύβουν στις καρδιές τους νέοι και μεγαλύτεροι ηλικιακά δημοσιογράφοι του πάλαι ποτέ κομμουνιστικού «902». Βέβαια οι περισσότεροι  από αυτούς μόνο στον «902» και στον Ριζοσπάστη θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα, άντε και στην «Αυγή», οπότε φυσικό είναι να υπερασπίζονται ότι τους απέμεινε. Μια θέση στην δημοσιογραφική ομάδα του «Ριζοσπάστη» ελπίζοντας ότι δεν θα πουληθεί και αυτός. Σ' αυτήν την περίπτωση βέβαια δεν ξέρουμε τι στάση θα κρατήσουν οι «συναγωνιστές» δημοσιογράφοι αλλά είμαι σίγουρος ότι μάλλον δεν θα είναι η σημερινή. Διαβάστε πιο κάτω τρεις απαντήσεις «δημοσιογράφων» του «902» σε οοοοοόλους αυτούς που ρίχνουν λάσπη στο κόμμα (ένα είναι το απόκομμα) με την υπόθεση της πώλησης του σταθμού... Θα βρείτε περισσότερες ΕΔΩ.  Ο.Π

Οι εργαζόμενοι του «902» απαντούν: Δίνουμε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματός μας!

-- Η Κατερίνα Αρνοκούρου, δημοσιογράφος του «902», γράφει: «Ορισμένοι που τώρα το παίζουν έκπληκτοι και οργισμένοι για τον "902" είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια "έσκιζαν τα ρούχα τους" για το μη ποιοτικό πρόγραμμα του σταθμού, για τα telemarketing, για τον "στενά κομματικό σταθμό". Είναι αυτοί που τους ενοχλούσε η φωνή και η εικόνα του "902" (...) Είναι αυτοί που φοβούνται και τρέμουν στην ιδέα ότι ο λαός κάποτε θα σηκώσει κεφάλι και θα διεκδικήσει καλύτερες μέρες για τον ίδιο. Θα διεκδικήσει τον πλούτο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Κασέτα αντί για ιερέα ακούνε οι ομογενείς στη Βοστώνη!


Στη Βοστώνη δεν έχουν παπά να τους κηδέψει...
Απίστευτο κι όμως συμβαίνει στην ελληνική ομογένεια της Γιούτα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το dogma.gr, οι ομογενείς της Γιούτα πήγαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στους δύο ναούς της κοινότητας του Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, της Αγίας Τριάδος και του Προφήτη Ηλία, άναβαν ένα κερί, κάθονταν λίγη ώρα αμίλητοι και προσεύχονταν μόνοι τους, ακούγοντας εκκλησιαστικούς ύμνους από μαγνητόφωνο και ύστερα έφευγαν.

Και τούτο διότι ο Μητροπολίτης Ντένβερ κ. Ησαΐας απαγόρευσε στους τρεις ιερείς, Μιχαήλ Κουρεμέτη, Ματθαίο Γκίλμπερτ και Ηλία Κούκο να λειτουργούν, να τελούν Μυστήρια και Ακολουθίες, σε αντιπερισπασμό στην απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου να περικόψει

Αποκαλύψεις για τη δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια


Picture 0 for Αποκαλύψεις για τη δράση της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια
Αποκαλυπτική για την εκπαίδευση ισλαμιστών τρομοκρατών είναι η είδηση που δημοσίευσε το κρατικό ραδιόφωνο της Ρωσίας ("greek.ruvr.ru" - "η Φωνή της Ρωσίας"), τοποθετώντας την εκπαίδευσή τους σε "αλβανικά εδάφη", που σημαίνει πως δεν τα περιορίζει στο αλβανικό κράτος, αλλά και στις γειτονικές χώρες (Κόσσοβο, Τέτοβο Σκοπίων γιατί όχι και στο Πρέσεβο της Σερβίας).

Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τις ελληνικές υπηρεσίες, είναι πως το δημοσίευμα κάνει λόγο για μελλοντικό ισλαμικό κράτος στα δυτικά Βαλκάνια, με συνένωση όλων των περιοχών που κατοικούνται από Αλβανούς και έχουν την πλειοψηφία.

Εκείνο που προκαλεί ανησυχία στους Ρώσους είναι ότι κατά τις πληροφορίες τους οι εκπαιδευόμενοι τζιχαντιστές θα δράσουν σε Ευρώπη και Ρωσία. Την δε εκπαίδευσή τους έχει αναλάβει η παραστρατιωτική οργάνωση AKSH (Αλβανικός Εθνικός Στρατός), που υποκαθιστά τον UCK (αναφερθήκαμε στον AKSH σε παλαιότερα δημοσιεύματα) .

Η αντίδραση Αλβανών στο δημοσίευμα της "Φωνής της Ρωσίας» δεν προήλθε ούτε από την Αλβανία ούτε από το Κοσσυφοπέδιο, αλλά από το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων των

Τί μᾶς συμφέρει: Ὁ Ἔρντογαν ἤ ὁ Μπασμπούγ;

γράφει ο Δημήτρης Κιτσίκης

Τὸ σημερινὸ σουννιτικὸ Ἰσλὰμ δὲν ἔχει τίτοτα τὸ μετριοπαθές. Εἶναι φανατικὸ καὶ ἀναδεικνύεται ὁ μεγαλύτερός μας ἐχθρός, ἀκόμη μεγαλύτερος καὶ ἀπὸς τοὺς διαφόρους ἐθνικισμοὺς τῶν Βαλκανίων καὶ τὸν πανσλαυϊσμὸ τῶν Ῥώσων. Ὁ Ἔρντογαν, ἀπὸ τὸ 2003 ποὺ ἀνέλαβε τὴν ἐξουσία στὴν Τουρκία, ἐπαρουσίασε συστηματικὰ μία εἰκόνα μετριοπαθοῦς Ἰσλὰμ καὶ συνηργάσθη ἐποικοδομητικὰ μὲ τὸν οἰκουμενικὸ πατριάρχη μας, σὲ σημεῖο νὰ ἐπιτρέψῃ, πέραν τῶν ὅρων τῆς συνθήκης τῆς Λωζάννης, τὸ ἄνοιγμα ὀρθοδόξων ἐκκλησιῶν καὶ τὴν τέλεση ὀρθοδόξων λειτουργειῶν στὴν ὑπόλοιπη χώρα, ἐκεῖ ὅπου δὲν τὸ προέβλεπε ἡ συνθήκη τῆς Λωζάννης ὡς καὶ ἐπιστροφὴ ἀκινήτων στὴν δικαιοδοσία τοῦ πατριαρχείου. Ἀλλά, παρὰ τὶς ἐπανειλημμένες ὑποσχέσεις του, δὲν ἐπέτρεψε μέχρι στιγμῆς τὴν ἐπαναλειτουργία τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης καὶ ἐβοήθησε τὸν συρφετὸ τῶν σουννιτῶν μουσουλμάνων μισθοφόρων, τῶν αὐτοαποκαλουμένων μαχητῶν τῆς ἐλευθερίας ποὺ μὲ δυτικὰ ὅπλα καὶ χρήματα σφάζουν συστηματικὰ ἀλαουῗτες καὶ χριστιανούς καὶ κατακαίουν ἐκκλησίες. Εὐρεία εἶναι ἡ ἀπὸ πολλῶν ἐτῶν φήμη στὴν Τουρκία ὅτι ὁ Ἔρντογαν κρύβει τὸ παιχνίδι του ἕως ὅπου νὰ ἐξαφανίσῃ τοὺς Τούρκους ἀντιπάλους του τοῦ κοσμικοῦ κράτους καὶ ὅταν θὰ τοὺς ἔχῃ ἀνεπιστρεπτεὶ κατατροπώσει, τότε θὰ ἀποκαλύψῃ τὸ πραγματικό του πρόσωπο, αὐτὸ τοῦ σουννιτοῦ φονταμενταλιστοῦ ἰσλαμιστοῦ εἰς βάρος καὶ τῶν χριστιανῶν ἀλλὰ καὶ τῶν ἀλεβήδων τῆς Τουρκίας. Πράγματι, εἶναι ἀνεξήγητο πῶς ἡ

Ο Ελληνισμός και η εποχή του Ειρηνικού Ωκεανού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας


Από τη δεκαετία του 1990 στην αμερικανική αρθρογραφία περί εξωτερικής πολιτικής ο όρος Pacific Rim -δηλαδή οι ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού- κατέκτησε σημαντική θέση. Οι αναλυτές των γεωστρατηγικών επιλογών των ΗΠΑ τόνιζαν ότι το μέλλον βρίσκεται περισσότερο στον Ειρηνικό Ωκεανό παρά στην Ευρώπη και ότι οι ΗΠΑ πρέπει εκεί να στρέψουν τα οικονομικά, στρατιωτικά και διπλωματικά ενδιαφέροντά τους. Η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας και της Κορέας, η ύπαρξη επιστημονικού δυναμικού με ειδίκευση στην πληροφορική και στις νέες τεχνολογίες, η δημογραφική ακμή της περιοχής και πάνω απ’ όλα η τεράστια αναδυόμενη αγορά της Κίνας βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος.

Μετά από τους αμερικανούς διεθνολόγους, επιχειρηματίες και πολιτικούς στο παιγνίδι της Άπω Ανατολής μπήκαν και οι δυτικοευρωπαίοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένες

ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ

Από το «Εθνική Αντίσταση»


Ευχή και κατάρα για όλους τους Έλληνες Πολεμιστές του τότε, του τώρα, του αύριο...

Μια μικρή ανυπόταχτη πνοή μάχεται μέσα μου απελπισμένα να νικήσει την ευτυχία, την κούραση και το θάνατο.
Γυμνάζω σαν άλογο πολεμικό το σώμα μου, το συντηρώ λιτό, γερό, πρόθυμο. Το σκληραγωγώ και το σπλαχνίζουμαι. Αλλο άλογο δεν έχω.
Συντηρώ το μυαλό μου ακοίμητο, λαγαρό, ανήλεο. Το αμολώ να παλεύει ακατάλυτα και να κατατρώει, φως αυτό, το σκοτάδι της σάρκας. Αλλο αργαστήρι να κάνω το σκοτάδι φως δεν έχω.
Συντηρώ την καρδιά μου φλεγόμενη, γενναία, ανήσυχη. Νιώθω στην καρδιά μου όλες τίς ταραχές και τις αντινομίες, τις χαρές και τις πίκρες της ζωής. Μα αγωνίζουμαι να τις υποτάξω σ΄ ένα ρυθμό ανώτερο από το νου, σκληρότερο από την καρδιά μου. Στο ρυθμό του Σύμπαντου που ανηφορίζει.
Η Κραυγή κηρύχνει μέσα μου επιστράτεψη. Φωνάζει: "Εγώ, η Κραυγή, είμαι ο Κύριος ο Θεός σου! Δεν είμαι καταφύγι. Δεν είμαι σπίτι κι ελπίδα. Δεν είμαι Πατέρας, δεν είμαι Γιος, δεν είμαι Πνέμα. Είμαι ο Στρατηγός σου!
"Δέν είσαι δούλος μου μήτε παιχνίδι στις απαλάμες μου. Δεν είσαι φίλος μου, δεν είσαι παιδί

Το έγκλημα της συγκάλυψης και η εφαρμογή του νόμου της ανταποδόσεως στην καθημερινότητα του Κοινοβουλίου

Παρ' όλο που ο μακαρίτης Κάρολος (ο Μάρξ προς άρση κάθε παρεξηγήσεως) μετά την κατάρρευση του ανύπαρκτου «υπαρκτού σοσιαλισμού» προς χάριν του οποίου αιματοκυλίσθηκε η Έλλάδα, θάφτηκε επισήμως και με τιμές στα σκοτεινά υπόγεια της επαύλεως του «Περισσού» του Κομμουνιστικού (απο)Κόμματος Ελλάδος δεν παύει να συγκινεί ένα σεβαστό τμήμα της εγχώριας αριστεράς και βασικά αυτής που ιδεολογικά είναι φιλική προς την τρομοκρατία, και άρα το έγκλημα, δηλαδή της αριστεράς που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αν όχι στο σύνολό του, σε μεγάλο τμήμα της ηγετικής του ομάδος. 
Στο συμπυκνωμένο κείμενο του Καρλ Μαρξ το οποίο εγράφη μεταξύ 1860 και 1862 και που επιγράφεται «Εγκώμιο του εγκλήματος», μάλλον από τον τίτλο της γαλλικής έκδοσης, αποκαλύπτονται πολλές από τις αλυσιδωτές επιδράσεις και εξελίξεις που προκαλεί το έγκλημα, πολλές απ’ αυτές θετικές.
Ο εγκληματίας δεν παράγει μόνο εγκλήματα, αλλά και το ποινικό δίκαιο και τον καθηγητή που το διδάσκει, καθώς και το σύγγραμμα του καθηγητή, αστυνομία, δικαστήρια, δικαστές, δικηγόρους, δήμιους, ενόρκους... Συντελεί στη βελτίωση της κλειδαριάς για να αποφευχθεί η κλοπή, στην τελειοποίηση της νομισματοκοπίας για να αντιμετωπιστεί η παραχάραξη, στην εφαρμοσμένη χημεία προς αποκάλυψη της νοθείας και άλλα πολλά. Επίσης ο εγκληματίας παράγει και τέχνη, ωραία λογοτεχνία, μυθιστορήματα ακόμη και τραγωδίες. Το κείμενο αυτό του Μαρξ είναι πράγματι σπινθηροβόλο και φωτίζει το θέμα από απρόσμενες πλευρές.
Και η συγκάλυψη είναι έγκλημα, συντελεί σε διάφορες αλυσιδωτές αντιδράσεις, συνήθως αρνητικές, ποτέ όμως δεν έχει καταξιωθεί στη λογοτεχνία και όπου αναφέρεται, αυτό γίνεται πάντα με απαξιωτικό τρόπο. Στα άλλα εγκλήματα ο λογοτέχνης μπορεί να βρει στοιχεία εξανάστασης και παλικαριάς, ατίθασα πνεύματα και βία που κάποτε ξεσπά δικαιολογημένα. Στην συγκάλυψη όμως τι να βρει να αναπτύξει ένας καλλιτέχνης εκτός ίσως από μια υποκρυπτόμενη συνενοχή; Η συγκάλυψη είναι το έγκλημα της μιζέριας και

Ένα σενάριο για το colpo grosso του Ερντογάν για να διασωθεί πολιτικά

Χωρίς αμφιβολία, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι στριμωγμένος πολιτικά με πρωτοφανή τρόπο. Οι εξελίξεις τις οποίες ο ίδιος προκάλεσε με τις ενέργειές του, τον έχουν οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση, ενώ δεν θα ήταν και υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι ακυρώνουν και το νεοθωμανικό του όραμα να αναδειχθεί σε ηγέτη και των Αράβων, τους οποίους επιχειρεί να «κατακτήσει» μέσω της κοινής θρησκείας.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Η ζημιά στην τουρκική εξωτερική πολιτική είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα σε μια περίοδο κατά τη οποία οι εξελίξεις «τρέχουν» με πρωτοφανή ταχύτητα, ενώ ίσως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν δείχνουν να ευνοούν την Άγκυρα, οπότε, θεωρητικά, σε αυτή τη συγκυρία θα ήταν πιο χρήσιμη από ποτέ η πρόσβαση και η άσκηση επιρροής σε διεθνή κέντρα εξουσίας. Οι ενέργειες όμως του Ερντογάν έχουν προβληματίσει ακόμα και

Όταν ο Αντώνης έμπαινε στον Λευκό Οίκο Πηγή:www.capital.gr

του Θανάση Μαυρίδη

Κάθε συνάντηση Έλληνα πρωθυπουργού με τον ηγέτη της μοναδικής υπερδύναμης στον πλανήτη έχει μεγάλη σημασία. Σηματοδοτεί εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως στις σχέσεις μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο ιστορικός του μέλλοντος, λοιπόν, θα αναφέρει την σημερινή συνάντηση. Το ερώτημα είναι τι θα λέει παρακάτω...
Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική δείχνει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τα τεκταινόμενα στον χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι Αμερικανοί δεν παρακολουθούν με την ίδια ζέση τις εξελίξεις, όπως τις παρακολουθούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το φθηνό φυσικό αέριο φαίνεται να αλλάζει τις προτεραιότητές τους.
Η δεύτερη σημείωση αφορά την οπτική τους για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Με την γερμανική ηγεσία της Ευρώπης βρίσκονται σε μόνιμη τριβή, καθώς είναι διαφορετική η συνταγή που προτείνει και εφαρμόζει η κάθε πλευρά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Για την Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι περισσότερο από μία διαχείριση μιας μακροχρόνιας σχέσης. Η Ελλάδα δεν έχει για τους Αμερικανούς το μεγάλο ειδικό βάρος του παρελθόντος. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα επιθυμούσαμε μία αναβάθμιση του ρόλου μας στην περιοχή και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας στρατηγικός στόχος της επίσκεψης Σαμαρά.
Τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που φέρουν τους Αμερικανούς να

Υπογράφεται σήμερα. Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα: Συμμαχία-χαστούκι στα σχέδια της Άγκυρας

Με μια σημαντική συμφωνία, τόσο σε πρακτικό όσο και σε συμβολικό επίπεδο (που αποτελεί και έμπρακτη απάντηση σε ενδεχόμενο τουρκικό σχέδιο νέας επέμβασης στην Κύπρο λόγω των υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε ο Τουρκοκύπριος πρώην «ηγέτης» Ταλάτ), «δένουν» σήμερα τη συνεργασία τους Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα.

Ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ, χαρακτήρισε το γεγονός «ιστορικής σημασίας».

Πρόκειται για την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας και υδάτινων πόρων μεταξύ της χώρας του, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το μνημόνιο υπογράφεται σήμερα από τον κ. Σαλόμ, τον υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Γιώργο Λακκοτρύπη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας Γιάννη Μανιάτη.

Ο κ. Σαλόμ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Νίκο Κουγιάλη, δήλωσε ότι βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμβάλει στην προώθηση των θεμάτων ενέργειας και υδάτινων πόρων, όπως επίσης και του θέματος ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου.

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ (1): Ο ΔΑΚΡΥΒΡΕΚΤΟΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                                                                                                     

            Κατά την δεκαετία του ΄60, δηλαδή τη δεκαετία του καλού σατυρικού και πραγματικού ελληνικού κινηματογράφου, μεγάλοι συγγραφείς και σεναριογράφοι, όπως ο Αλέκος Σακελάριος, ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο Δημήτρης Ψαθάς και τόσοι άλλοι, δημιούργησαν καταπληκτικές ταινίες, όπου πραγματεύονταν με χιουμοριστικό τρόπο την ανικανότητα, την ραδιουργία, την απατεωνιά, την ψευτιά και την αλαζονεία των πολιτικών προσώπων της εποχής. Τέτοια σατυρικά-κινηματογραφικά αριστουργήματα ήταν επί παραδείγματι, το «ζητείται ψεύτης» και το «υπάρχει και φιλότιμο» (Μαυρογιαλούρος).
            Παρ΄ ότι λοιπόν, παρήλθαν από τότε πολλές δεκαετίες, εν τούτοις τα σημερινά παχύδερμα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, εξακολουθούν και διακρίνονται από τα ίδια ευτελή και απαξιωτικά χαρακτηριστικά, εκείνων των πολιτικών τους προγόνων. Ίσως όμως, σήμερα να μπορούσαμε να τους προσάψουμε και την ατιμωτική κατηγορία των προδοτών, από τη στιγμή που στην εποχή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων έχουν εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και έχουν εξαθλιώσει πλήρως τον Ελληνικό λαό.
            Έτσι, στο σημερινό μου άρθρο θα ασχοληθώ με ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο, καταγράφοντας με ακρίβεια ένα απόσπασμα ομιλίας του. Από εσάς θα ζητούσα να αναγνωρίσετε τον σύγχρονο «Μαυρογιαλούρο», πριν τον αναφέρω παρακάτω: «…Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε, για καιρό, να ανεβαίνουμε, ως λαός και ως χώρα. Γι΄ αυτό και πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων…Όχι, σε αυτόν τον τόπο δεν αρμόζει να γίνουμε το κλοτσοσκούφι κανενός! Σε αυτόν τον τόπο αρμόζει μόνο