Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ - Μίκης Θεοδωράκης


                                   
Το ΟΧΙ του 1940 είναι μια από τις ιερότερες παρακαταθήκες του Ελληνικού Έθνους. Ένα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η Εξουσία. Το ΟΧΙ είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του Λαού.
  • ΟΧΙ στην εξαπάτηση του Λαού.
  • ΟΧΙ στο ψέμα και στη διαφθορά.
  • ΟΧΙ στην ατιμωρησία υπουργών και άλλων ισχυρών.
  • ΟΧΙ στην παραβίαση του Συντάγματος.
  • ΟΧΙ στην εθελοντική παράδοση μέρους της εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένους.
  • ΟΧΙ στην εξόντωση των εργαζομένων.
  • ΟΧΙ στην ερήμωση της χώρας.
  • ΟΧΙ στο πρόσφατο «ΝΑΙ σε όλα» που καθιστά τη χώρα υποτελή, αναγκασμένη να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.

Και τέλοςΟΧΙ στην προσβολή ενός ολόκληρου Λαού. Γιατί προσβολή είναι το να

Ο λαγός της παγκόσμιας διακυβέρνησης ΓΑΠ: «Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάνε οι λαοί που διαδηλώνουν στις πλατείες – και στην Ελλάδα...»


 από το «Κόκκινος Ουρανός»


Από την επίσημη σελίδα του Πασοκ:
«Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Wall Street και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας.» Τα παραπάνω διακήρυξε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Όλη η ομιλία ΕΔΩ
Δείτε το βίντεο:

Γιωργάκη, τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου; Το «Όχι» ή την... Αραβική Άνοιξη;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
στην Ελεύθερη Ζώνη
31/10/2011
Περισσότερο ανησυχητικός και από αυτά καθαυτά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, είναι ο αυτιστικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασε το πολιτικό σύστημα. 

Τρεις μέρες τώρα ασχολούνται όλοι με τον τύπο και όχι με την ουσία, επέλεξαν την προσφιλή τους μέθοδο της επίρριψης ευθυνών (blame game, όπως θα έλεγε και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Σοσιαλιστική Διεθνή), αναλύουν τις αφορμές και έχουν κατεβάσει πάλι το savoir vivre της βαρόνης Σταφ, που φαίνεται ότι στις πτωχευμένες χώρες αντιμετωπίζεται ως δεύτερο ευαγγέλιο – το πρώτο είναι πάντα το μνημόνιο.

Κάνουν όλοι – από τον πρώτο ως τον τελευταίο - πως δεν βλέπουν τα αίτια, δεν ακούνε την βοή της Ιστορίας, δεν φτάνει στ’ αυτιά τους ο ήχος από τον κοχλασμό μιας κοινωνίας που βράζει.

Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει και όλοι ασχολούνται με τις αφορμές. Κανείς με

Η επίσκεψη του Σιμόν Πέρεζ στην Κύπρο

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Αυτή την εβδομάδα αναμένεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Τόσο ο πολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης όσο και τα διπλωματικά μηνύματα που εκπέμπει η επίσκεψη είναι ευδιάκριτα και εγγράφονται στη λογική του νέου στρατηγικού πλαισίου που αρχίζει να διαμορφώνεται στις Ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. 

Οι σχέσεις αυτές έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το σπάσιμο του πάγου που επικρατούσε για δεκαετίες στις σχέσεις των δύο κρατών (σημειωτέον ότι Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν οι τελευταίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισαν de jure το Ισραήλ). Οι νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές πραγματικότητες που δημιούργησε ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003, λόγω της ανατροπής του καθεστώτος Σαντάμ Χουσείν σε συνδυασμό με την άρνηση της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί τόσο με τις πολεμικές όσο και

Το HΛΙΟΣ "καίει" την κυβέρνηση - Δεύτερο κατοχικό δάνειο!


Image
Ανατριχίλα προκαλεί το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που αναφέρεται στο πως θα εξοφληθεί το ελληνικό χρέος. Για πρώτη φορά ένα ελεύθερο (τυπικά τουλάχιστον) κράτος δέχεται να εκχωρεί όλα τα έσοδά του από ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές του, να έχουν οι δανειστές του τον απόλυτο έλεγχο, την τιμολόγηση, την πώληση και την αγορά και να μην μπορεί ούτε μία κιλοβατώρα από αυτό το τεράστιο έργο να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά!
Σε άλλες εποχές όποιος υπέγραφε τέτοιο κείμενο τον περίμενε το εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορίας της απιστίας και της ζημίας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου. Σήμερα η κυβέρνηση πανηγυρίζει. Είναι η πρώτη φορά που ένα επενδυτικό πρόγραμμα αναφέρεται ονομαστικά σε ένα τέτοιο κείμενο ενδεικτικό της σημασίας και του βάρους που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επένδυση.
Η ακριβής διατύπωση του άρθρου 13 είναι η εξής: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».
Δηλαδή η Ελλάδα δεσμεύεται όλα τα έσοδα από το ΗΛΙΟΣ να πάνε για

Τι προκαλεί άγχος στα παιδιά;


Τα παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που είναι επιρρεπείς στις αρνητικές συνέπειες του στρες, καθώς δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστα από τις ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα...
να εκδηλώνουν συμπτώματα άγχους.

Φαίνεται πως τα παιδιά κάθε ηλικίας είναι δυνατόν να βιώσουν στρες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν σε αυτό έχει να κάνει με την ηλικία, την ιδιοσυγκρασία τους, καθώς και με το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.

Τα αίτια, λοιπόν, του παιδικού στρες θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη έχει να κάνει με το στρες που προκύπτει λόγω της

"Ρήξη" και κρίσεις Αρχηγών για να "τονωθεί" το προφίλ Μπεγλίτη. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο, για λάθος λόγους από λάθος κυβερνήσεις...


“Ρήξη και κρίσεις” που ενδέχεται να έχουν …πολύ αίμα, διαρρέουν από το περιβάλλον του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη, όπου πάντως κυριαρχεί μεγάλος εκνευρισμός.

Μπορεί και ο ίδιος και οι συνεργάτες του να περιμέναν ότι η “αποστολή στη θεσσαλονίκη” θα ήταν δύσκολη και υψηλού ρίσκου, ούτε που είχαν φανταστεί όμως το ενδεχόμενο να καταγραφεί ο Μπεγλίτης ως ο πρώτος ΥΕΘΑ της χώρας που ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων και δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει στρατιωτική παρέλαση!

Το κλίμα στο ΥΕΘΑ είναι λογικό να είναι φορτισμένο , μετά και από σειρά δημοσιευμάτων για τη νέα

SONER ÇAĞAPTAY: Επιβάλλεται να υιοθετήσουμε την «διπλωματία των σεισμών» με το Ισραήλ.

  Λουκάς στο Geopolitics & Daily News

SONER ÇAĞAPTAY – HURRIYET
Όταν ένας μεγάλος σεισμός έπληξε τη Τουρκία το 1999, βρέθηκε τρόπος ώστε να βελτιωθούν τότε οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα έστειλε τότε βοήθεια και ομάδες διάσωσης στην Τουρκία για τον απεγκλωβισμό θαμμένων από τον σεισμό Τούρκων πολιτών. Αργότερα η συγκεκριμένη κίνηση βαπτίστηκε ως και η «διπλωματία των σεισμών», μιας και έφερε αποτελέσματα αλλά κυρίως κοντύτερα τους λαούς των δύο χωρών.
Στη περίπτωση που ακολουθηθεί ξανά η ίδια τακτική ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Τουρκία βασιζόμενη στο πρόσφατο σεισμό στη χώρα μας (Τουρκία) μπορεί να γίνει επανέναρξη των τουρκο-ισραηλινών συζητήσεων στα πλαίσια μιας ήδη πετυχημένης συνταγής που δεν είναι άλλη από την «διπλωματία των σεισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ισραηλινός

Assyrians International News Agency: Οι Έλληνες βουλευτές ουδέποτε ψήφισαν τις τουρκικές γενοκτονίες εις βάρους τους


 ...Η πλέον μεγάλη απογοήτευση είναι πως μέχρι τώρα  η συγκεκριμένη πρόταση έχει φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τουλάχιστον τέσσερις φορές και απορρίφθηκε όλες γιατί στην Ελλάδα δεν θέλησαν κάποιοι να χαλάσουν τις καλές σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία!

Μία ανάλυση κόλαφος όχι για τους Τούρκους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες βουλευτές δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Assyrians International News Agency (AINA). Ενώ η ανάλυση ξεκινά βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα και αποτρόπαιες πράξεις που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου εις βάρος των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων καταλήγει στο ανεξήγητο για εκείνους ερώτημα: Πως είναι δυνατόν τόσες χώρες του κόσμου, που δεν ένιωσαν στο πετσί τους την τουρκική βαρβαρότητα, να περάσουν από το Κοινοβούλιό τους νομοσχέδια σχετικά με τις τουρκικές γενοκτονίες ενώ οι ίδιοι οι Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό ζυγό να σωπαίνουν;”
Ερώτημα που χρήζει ίσως μέχρι και ψυχιατρικής ανάλυσης για το Assyrians

Τον σεβασμό δεν τον επιβάλεις τον ακτινοβολείς.


Σε άλλα θα συμφωνήσω και σε άλλα όχι με τον φίλο Κλεισθένη (Ιδεοπηγή). Θα συμφωνήσω ότι πρόκειται για διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς και ότι στους εκπροσώπους του δεν αξίζει κανένας σεβασμός αλλά δεν πρέπει εμείς, οι ηλικιακά μεγάλοι, να εκμεταλλευόμαστε την αφέλεια και την αγνότητα της μαθητιώσας νεολαίας για να κάνει αυτά που δεν έχουμε το θάρρος να κάνουμε εμείς οι γονείς και οι δάσκαλοι. Κατά την γνώμη μου πρέπει να δώσουν εξηγήσεις  οι γονείς και οι δάσκαλοι γιατί χρησιμοποίησαν την αθωότητα για εκφράσουν την δική τους οργή. Δεν γνωρίζω τα σημερινά συναισθήματα του νεαρού, έχω όμως την εντύπωση ότι, αν οι γονείς του τον μεγάλωσαν σωστά σίγουρα θα διακατέχεται από ενοχές και πρέπει αυτοί να βρουν τρόπο να σηκώσουν το βάρος του. Αν πάλι, δεν τον μεγάλωσαν σωστά ας είναι σίγουροι, γονείς και δάσκαλοι, ότι μια τέτοια χειρονομία θα εισπράξουν από τον νεαρό στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.... Οδυσσεύς

Ο Κλεισθένης γράφει.

Ο καλός διαδικτυακός φίλος Μπαρμπανίκος μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.
«Μόλις πήρα τη πληροφορία, ότι το διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, θα ξεσπάσει όλη του την οργή, εναντίον του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή, που τόλμησε και φασκέλωσε τους καραγκιόζηδες της εξέδρας, που