Σελίδες

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι ούτε της ηλίθιας κυβέρνησης των δωσίλογων ούτε της γελοίας "σιωπηλής" αντιπολίτευσης. Είναι του Ελληνικού Λαού... Είναι ο Ελληνικός λαός....Και ο Ελληνικός Λαός δεν θέλει κάφρους ανάμεσα στα στελέχη του Στρατού του. Πάρτε το χαμπάρι. Τα νομοσχέδιά σας δεν θα περάσουν..!!!!!!.


Το σοβαρό (;) ΑΝΤΙΒΑΡΟ αιτία να δακρύσουν τα μάτια υπερήλικα

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μου έδωσε ο εμπαιγμός, από συγκεκριμένο ιστολόγιο, ενός ανθρώπου που ευρίσκεται στα τελευταία έτη της ζωής του, υπερήλικας πια, στην προσπάθειά του να ζήσει το σήμερα και ξέρω ότι πολλοί από σας (και λόγω του νεαρού της ηλικίας σας) θα γελάσετε ειρωνικά, προσπαθώντας να σχολιάσει «κάτι» σε ένα από τα , θεωρούμενα, σοβαρά ιστολόγια.
Θα γελάσετε γιατί δεν ξέρετε ότι ο πατέρας μου (διδάσκαλος, ανώτερος αξκος ε.α, εκδότης , συγγραφέας που μόλις προ μηνών εξέδωσε βιβλίο αλλά και ποιητική συλλογή κάποιου, τέλος πάντων, επιπέδου και με πληθώρα δημοσιευμάτων τόσο στρατιωτικο-πολιτικού όσο και γενικότερου αλλά και φιλοσοφικού περιεχομένου στον αθηναϊκό και επαρχιακό, ημερήσιο και περιοδικό τύπο) θέλει να ζει στο σήμερα παρ' όλα τα προβλήματα της ηλικίας του και την δυσκολία του "με τούτα τα αναθεματισμένα μηχανήματα", ενώ αυτός μέχρι χθες ακόμη, έγραφε, τα ταχυδρομούσε, τα δημοσιεύανε και τελείωνε το θέμα....
Θέλησα κι εγώ προ έτους να σχολιάσω κάτι στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ  και από τότε δεν ξαναεπιχείρησα. Παρ' όλα αυτά όταν προ 15ημέρου ο πατέρας μου ήλθε στα Ιωάννινα, για τελευταία φορά λέει, τον εισήγαγα στα του διαδικτύου του υπέδειξα και ποια, κατά την γνώμη μου, ιστολόγια θα τον ενδιέφεραν, μεταξύ των οποίων και το προαναφερθέν και τον άφησα να "παλεύει" από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με το γράψιμο δεν είχε πρόβλημα (μοιάζει καταπληκτικά με την ηλετρική γραφομηχανή για τους παλαιότερους) αλλά είχε πρόβλημα με την εγγραφή. Κι ενώ με τα υπόλοιπα συνδέθηκε με το ΑΝΤΙΒΑΡΟ δεν τα κατάφερε.
«Βρε παιδάκι μου, λές και προσπαθώ να μπω στα αρχεία της CIA ή της KGB"» είναι το παράπονό του. «Γιατί τέτοια διαδικασία και γιατί με απορρίπτουν συνέχεια; Με ξέρουν;» και απ' ότι παρατήρησα την όλη διαδικασία την έκανε σωστά αλλά μόνιμα  «δεν ταίριαζε ο κωδικός με την επανάληψή ασφαλείας».
Βλέποντας τα δακρυσμένα μάτια του, του είπα, να μην ασχολείται πλέον γιατί όσο σοβαροφανές και αν δείχνει ένα ιστολόγιο στην πραγματικότητα "δεν αξίζει μία" γιατί, στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι από μας αντιγραφή κάνουμε ο ένας από τον άλλο,  και άρα αυτοί που το διευθύνουν είναι ευθυνόφοβοι φοβούμενοι να επιτρέψουν την είσοδο στον οποιοδήποτε  σαν να μην υπάρχει άλλος τρόπος απόρριψης ενός κειμένου, και ότι μάλλον του κάνουν πλάκα. Τον βοήθησα να γράψει ένα σύντομο απαντητικό σχόλιο περιέχοντας μια λέξη που τους χαρακτηρίζει απόλυτα και έστρεψα το ενδιαφέρον του αλλού.
Ώρες μετά, απομεσήμερο πια, γράφω τούτα τα λόγια για να εκτονοθώ και να ηρεμήσω. Θα στείλω τούτο το κομμάτι σε όσα ιστολόγια παρακολουθώ χωρίς απαίτηση ανάρτησής του αλλά και στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ και είναι το μόνο από το οποίο δεν θέλω απάντηση. Τι να την κάνω άλλωστε!
                      Ο διαχειριστής του «Ήπειρος, η πατρίδα μας»   Οδυσσεύς

Ο αγώνας κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών. Στο Βίτσι το επίσημο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων πατριωτών. Μνημόσυνο και στην Βούρμπιανη Κονίτσης.




 
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στα πλαίσια του ετήσιου μνημοσύνου που τελείται στον Γράμμο και το Βίτσι υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την περίοδο των επιχειρήσεων 1946-49, σας προσκαλεί όπως παρευρεθείτε στην επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Βίτσι την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 10:20. Τηλ. ΕΑΑΣ: 2103633797, φαξ: 2103621410, τηλ. παραρτήματος ΕΑΑΣ Φλώρινας: 2385022668, 6946942982, τηλ. παραρτήματος ΕΑΑΣ Καστοριάς: 2467027887, 6972084142.
Πρόγραμμα εκδηλώσεως
  • 10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Αγίων Ιωάννου Προδρόμου και Γεωργίου Ελευθερωτή.
  • 11:00 Έπαρση σημαιών. Προσκλητήριο πεσόντων στο μνημείο.
  • 11:05 Χαιρετισμός Προέδρου ΕΑΑΣ αντιστράτηγου ε.α Παντελή Μαυροδόπουλου.
  • 11:15 Χαιρετισμός διευθύνοντος συμβούλου ΕΑΑΑ επισμηναγού ε.α. κ. Γεώργιου Κασσαβέτη.
  • 11:20 Ομιλία από τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κόρκα.
  • 11:40 Κατάθεση στεφάνων
  • 11.55 Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.
  • 12:00 Πέρας τελετής.
Την ίδια μέρα στον Γράμμο (Βούρμπιανη Κονίτσης) θα τελεστεί μνημόσυνο από την ΕΑΑΣ Ιωαννίνων στην μνήμη αξιωματικών και στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στον αγώνα κατά του ξενοκίνητου κομμουνισμού. Δηλώσεις συμμετοχής (μεταφορά με λεωφορείο) στο τηλ. 26510-27144.

Αναβίωση ποντιακού Εθίμου. Παρχάρια στον οικισμό Κοίλα του νομού Έβρου


Είναι γνωστή η αγάπη των Ελλήνων Ποντίων για την πατρώα γη. Αυτό φαίνεται από την λαχτάρα των παιδιών  στην μάθηση και χρήση της ποντιακής διαλέκτου και από τα ήθη και έθιμά τους τα οποία τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.  Την αναβίωση ενός πανάρχαιου εθίμου επιχειρούν σήμερα στα Κοίλα Έβρου Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποντιακοί σύλλογοι και είναι ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε.


Το πανάρχαιο ελληνικό έθιμο των Ελλήνων του Πόντου, τα Παρχάρια, αναβιώνουν για πρώτη φορά στο νομό Έβρου, η αντιδημαρχία Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Ποντίων Φερών, ενώ στηρίζεται από το σύλλογο των Κοίλων ο «Άγιος Γεώργιος» και άλλους φορείς της περιοχής.

Τα Παρχάρια είναι βοσκότοποι σε οροπέδια, και τόποι εξοχικοί. Η λέξη είναι σύνθετη από το "παρά' και το "χωρίον" και στον Πόντο σηματοδοτούσε τη μετακίνηση των κτηνοτρόφων από τα χαμηλά στα ορεινά οροπέδια για να αποφύγουν οι κάτοικοι της περιοχής την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και για να βρουν βοσκή για τα ζωντανά τους.

Η θερινή διαδρομή στα Παρχάρια ξεκινούσε τέλη Απριλίου και τελείωνε