Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Εταιρία παραγωγής Ψηφοφόρων!Μια βιομηχανία παραγωγής τίτλων για αντιστασιακή δράση κατά τη γερμανική κατοχή που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο Δημόσιο εξακολουθεί να λειτουργεί, έξι δεκαετίες μετά τη λήξη της Εθνικής Αντίστασης.
Από τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», προκύπτει ότι την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930!
154 εκατομμύρια ευρώ σε 40.000 αντιστασιακούς/ανάπηρους πολέμου σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή… καθώς φαίνεται οι αντιστασιακοί και οι ανάπηροι είναι αιωνόβιοι!!!
20.000 είναι οι αντιστασιακοί που... εξακολουθούν να πληρώνονται 80.000.000 ευρώ από τον αναιμικό κρατικό κορβανά.
Έτσι κέρδιζαν τις εκλογές οι αληταράδες εκμαυλιστές του Ελληνικού…
Όσο για σας μαϊμουπασοκοαντιστασιακοί έχω να σας πω ότι οι
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ (ΜΕ ΚΛΕΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝ…
Ουστ, πασοκοπαρτάλια…

harryklynn

Να αναλάβει ο Καρατζαφέρης την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!


 

Δήλωσε ο αρχι-κωλοτούμπας... «Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα». Και το έθεσε σαν ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να συνεχίσει να είναι στη κυβέρνηση...

Ας προχωρήσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ σε άμεση αντικατάσταση του "βιδωμένου στη καρέκλα" - για να βγει μη τον στρίβετε αριστερά ...ΔΕΞΙΑ ...ΔΕΞΙΑ ... - με τον άξιο αντικαταστάτη Γ.Καρατζαφέρη....

Μπορεί να στεναχωρηθεί ο Τζουμάκας αλλά... εκεί που έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ... μπορεί να θεωρηθεί και στροφή προς τα αριστερά...

2011: Το έτος του γυμνού και ανίκανου βασιλιά
Ενώ η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2012 σε ένα γκρίζο περιβάλλον χωρίς ιστορικό προηγούμενο από το 1974 και μετά, με την οικονομία να καταρρέει και μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της να υποφέρει από οικονομική ανέχεια και κατάθλιψη, ο λεγόμενος πολιτικός κόσμος χορεύει αμέριμνος στα σαλόνια της πρώτης θέσης του Τιτανικού: το ΠΑΣΟΚ συσκέπτεται για το αν θα πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι του ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα μέχρι εδώ, η ΝΔ αναρωτιέται αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, ο ΛΑΟΣ φθάνει πλέον να βάζει όρους για την παραμονή του στη κυβέρνηση και η αριστερά σφυράει αδιάφορα.

ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ μια τόσο δραστική απομυθοποίηση ενός...

31 Δεκεμβρίου 1956. ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑΣ: "Μάστρε μου πεθαίνω. Ζήτω η Ελλάς!"


 Nik Iord <nodiord@yahoo.gr>


Το 1935, στο κατεχόμενο σήμερα χωριό Μαραθόβουνο, γεννήθηκε ο Μιχαήλ (Μάκης) Γεωργάλλας. Στις 31 Δεκεμβρίου 1956 ο 21χρονος Μάκης ξεψυχούσε με το όνομα της Μάνας Ελλάδας στα χείλη…

Φοιτούσε ακόμη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, όταν πρωτοστατούσε σε μαχητικές διαδηλώσεις κατά των αποικιοκρατών. Δεν μπορούσε η ελληνική του ψυχή να δεχτεί πως η Κύπρος ήταν σκλαβωμένη. Σε κάθε χριστιανική και εθνική κίνηση μέσα ήταν κι ο Μάκης. Συνελήφθηκε και κλείστηκε στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς. Μα πώς μπορούσε να χωρέσει η ελεύθερη ψυχή του στις φυλακές εκείνες; Με μεγάλη τόλμη πέτυχε να δραπετεύσει στις 13 Σεπτεμβρίου 1956 και να καταφύγει στα βουνά. Αμέσως μετά, κατάφερε να ενωθεί με την ομάδα του Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του, τρεις μήνες αργότερα.

Ο Αρχηγός Γρίβας, χαρακτηρίζει τον Γεωργάλλα «γενναίο παλικάρι, αγνός και...

«Η Ευρωπαική Ένωση να πάρει στα χέρια της την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου». ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ Μετά τους ισχυρούς της ευρωζώνης έβαλαν τα ...τσικό να εγείρουν θέμα ευρωπαϊκού ελέγχου της ελληνικής δημόσιας περιουσίας

Περίμενε την Πρωτοχρονιά ένας κάποιος βουλευτής του συνασπισμού της Α. Μέρκελ για να μας πει πως πρέπει να εκχωρήσουμε την δημόσια περιουσία της χώρας στην Ε.Ε.   
Ο Hans Michelbach ανύπαρκτος θεσμικά στα Ευρωπαϊκά όργανα, απέστειλε ανακοίνωση στο οικονομικό ενημερωτικό δίκτυο Dow Jones Newswires προσπαθώντας να επαναφέρει το θέμα της διαχείρισης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας από κοινοτικό διαχειριστικό όργανο.

Τώρα βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Michelbach αποφάσισε να κάνει …

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (βίντεο)


 Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet.gr.
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει...

Υπολογιστή των 19 ευρώ λανσάρει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

Υπολογιστή των 19 ευρώ με το όνομα Raspberry Pi λανσάρει το Πανεπιστήριο του Κέμπριτζ.
από τον Φιλελεύθερο
Κέμπριτζ, Αγγλία: O Raspberry Pi, ένας υπολογιστής με τιμή μόλις 19 ευρώ που βασίζεται στο Linux, φτάνει στην αγορά το 2012 με χρηματοδότηση από το Εργαστήριο Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. 

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ, διαθέσιμος σε μορφή πλακέτας, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους σε δύο μοντέλα:

● Raspberry Pi μοντέλο Α με 128 ΜΒ RAM χωρίς θύρα Ethernet
● Raspberry Pi μοντέλο B με 256 MB RAM και θύρα Ethernet

Ο φτηνός υπολογιστής είναι μείζον ζητούμενο στην αγορά πληροφορικής. Εκατομμύρια μαθητές θα επωφεληθούν από τον χαμηλού κόστους φτηνό υπολογιστή Raspberry Pi, ειδικά στις χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. 

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ περιλαμβάνει:

● Επεξεργαστή ARM11 στα 700 MHz 
● Μνήμη 128 ΜΒ SD RAM
● Ανάλυση 1080p, H264 αναπαραγωγή
● Έξοδοι Composite και HDMI 
● Θύρα USB 3.0 
● Κάρτες SD/MMC/SDIO
● Θύρα I/O γενικής χρήσης
● Λειτουργικό Linux Fedora, Debian, Ubuntu

Κυοφορούνται νέες πολιτικές εξελίξεις;


Στα κομματικά επιτελεία, ολοένα και περισσότερο, γίνεται κατανοητό ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου συνεπάγεται μεγάλο πολιτικό κόστος
30 Δεκ 2011 - 15:28
Picture 0 for Κυοφορούνται νέες πολιτικές εξελίξεις;
Έντονες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις κυοφορούνται τις τελευταίες ώρες πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Κοινή είναι η αίσθηση ότι η διάρκεια τηςκυβέρνησης Παπαδήμου, τίθεται ευθέως υπό αμφισβήτηση, καθώς στα κομματικά επιτελεία, ολοένα και περισσότερο, γίνεται κατανοητό ότι η στήριξη της συνεπάγεται μεγάλο πολιτικό κόστος.
 
Ήδη, η αντίληψη αυτή αρχίζει να γίνεται η επικρατούσα στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ). Μάλιστα, η αναφορά του προέδρου του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στην ανάγκη εκλογής γρήγορα νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ιπποκράτους, η οποία...

H χρονιά που οι πράκτορες της καταστροφής έβγαλαν τις μάσκες! Στην ουσία μιλάμε για το ίδιο σύστημα που εξοφλεί μετεκλογικά, τα προεκλογικά γραμμάτια προς τους χρηματοδότες του!!!


Γιώργος Αδαλής   στο Aegean Times       
 Ισως αυτό να είναι το τελευταίο άρθρο για το έτος που φεύγει στην προσωπική αυτή στήλη. Ένα έτος το οποίο θα γραφτεί στην Ελληνική Ιστορία, με μαύρα γράμματα! Ένα έτος, που όλοι οι Ελληνες κατάλαβαν ότι από το 2000 που ξεκινήσαμε να «φωνάζουμε» ότι ξεπουλούν την Ελλάδα, δεν είχαμε «προηγούμενα» με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών και μετέπειτα Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου!

Απλά είχαμε διαπιστώσει πολύ νωρίς ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί στα δύσκολα χρόνια που έρχονται!

Είχαμε δει τι είχε διαπράξει ως Υπ.Εξ. και καταλάβαμε τι θα επακολουθήσει.

Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε το κόμμα του σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά που...

Β. Κορέα: Ο Κιμ Γιογκ Ουν, ανέλαβε και στρατάρχης

 Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν είχε αποκτήσει την 8η Οκτωβρίου τον τίτλο του "ανώτατου ηγέτη" του στρατού, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

    Ο Κιμ, νεότερος γιος του θανόντος Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ονομάστηκε "ανώτατος ηγέτης" της χώρας την Πέμπτη, μετά το θάνατο του πατέρα του, που ανακοινώθηκε την 19η Δεκεμβρίου.

    Είχε ήδη αναλάβει την "ανώτατη ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων την 8η Οκτωβρίου κατά διαταγή...

2011Το 2011 ήταν μια όμορφη και «χρήσιμη χρονιά».
Ήταν η χρονιά που γύρισε τον καθρέφτη πάνω στην ελληνική κοινωνία και της είπε «Αυτή είσαι».
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την αλήθεια και προτιμούν τις αυταπάτες.
Ωραία φάση οι αυταπάτες αλλά, αν το παρακάνεις, καταλήγεις στο τρελοκομείο.


Η πραγματικότητα είναι πως το τέλος του 2011 βρίσκει τους Έλληνες ηττημένους.Ένας φυτευτός πρωθυπουργός και τέσσερις βουλευτές του ΛΆΟΣ στην κυβέρνηση. Και η χρεοκοπημένη χώρα να κυβερνάται ουσιαστικά από τις Βρυξέλλες. Και άκρα του τάφου σιωπή.


Κάποιοι υποστηρίζουν πως ...

Μύθοι και αλήθειες για την οικονομική πολιτική...


Του Βασίλη Σεραφειμάκη*
Να πάμε πίσω στα θεμελιώδη της Μακρο-Οικονομίας, δηλ. του κλάδου που ασχολείται με τα οικονομικά πράγματα σε επίπεδο κράτους. Και να εξετάσομε κάποιους από τους πολλούς Μύθους πάνω στους οποίους βασίζεται η οικονομική πολιτική των περισσότερων δυτικών κρατών - και τις αντίστοιχες αλήθειες:

ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Τα κρατικά ελλείμματα είναι αρνητικά για μία  οικονομία ενώ τα πλεονάσματα είναι θετικά.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Δεν υπάρχει καλό ή κακό έλλειμμα, όπως δεν υπάρχει καλό ή κακό πλεόνασμα. Το ισοζύγιο εισπράξεων και πληρωμών του δημοσίου είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός. Οφείλομε να το χειριζόμαστε και να το εξετάζομε σε συνάρτηση με τα ουσιαστικά και σημαντικά μεγέθη, τους στόχους δηλαδή, της εθνικής μας οικονομίας, με βασικότερο στόχο την παραγωγικότητα –και παραγωγικότητα σημαίνει κατ’ αρχάς  επίπεδο απασχόλησης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια παραγωγικότητας από το να έχεις ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού σου να κάθεται! (Είτε επειδή είναι σε καταστολή σε κάποια θέση στο Δημόσιο είτε διότι...

Ας το δούμε με “Αντικειμενικά” κριτήρια…


Ήρθε λοιπόν η στιγμή της εφαρμογής της εφετινής σκληρότερης version των “αντικειμενικών” κριτηρίων με βάση τις αυξήσεις φωτιά που αναμένονται να ισχύσουν. Και τι φωτιά! Χειρότερη από αυτές που ανάβει η ΜΙΤ.


Με αντικειμενικά λοιπόν κριτήρια αν διαθέτεις ένα αυτοκίνητο 1400cc συνεπάγεται πως έχεις εισόδημα τουλάχιστον € 5.200,00 το 2011 έναντι € 3.600,00 το 2010.


Η περίπτωση να σου στοιχίζει τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα και όποτε τυχόν το κινείς, μη ξεπερνώντας τα π.χ. € 1.200,00 / έτος επειδή σου έκοψαν τα πάντα, έχασες τη δουλειά σου, δεν προλαβαίνεις να πληρώνεις, απλά αποκλείεται.


Αντίθετα για ένα αυτοκίνητο για την αγορά του οποίου δαπάνησες ας πούμε το αστρονομικό ποσό των € 16.000,00 εξυπακούεται πως τα έχεις, τα έκλεψες, τα κρύβεις και σίγουρα σε τρία χρόνια με € 5.200,00 το χρόνο που σου στοιχίζει, έχεις αγοράσει ένα ακόμη.


Αλλά μην αγοράσεις καλύτερα, γιατί να τα αποτελέσματα μετά! Τουλάχιστον ας αναρωτηθούμε, το πήραμε το ρημάδι turbo; Αυτά τη γλίτωσαν για την ώρα.


Αν μάλιστα υπέπεσες στο αμάρτημα να είσαι λάτρης των αυτοκινήτων, να ζορίστηκες, να δανείστηκες, να έκανες την ανάγκη σου παξιμάδι για να πάρεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο της τάξης των 1800cc τότε σίγουρα βγάζεις κοντά € 7.400,00 το χρόνο.


Τι κι αν κάποιοι έχουν παθολογικό έρωτα με το αυτοκίνητο; Κλέφτες είμαστε όλοι!


Κι αν είχες ξανακάνει τη γκάφα να παράξεις παξιμάδια για να χτίσεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι που να ξεπερνά τα 100 τ.μ. τότε είσαι ένοχος!


Και τι κάνουν συνήθως οι ένοχοι; ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!


Το να είχες την ατυχία να είσαι άνεργος και να βρέθηκες με σπίτι από κληρονομιά; Την έβαψες. Αν είναι π.χ. 120 τ.μ. τότε σίγουρα βγάζεις € 5.800,00, αν δε αυτό αγγίζει τα 150 τ.μ. τότε πάμε στα € 12.740,00.


Τώρα πλέον θα μας καλεί ο συμβολαιογράφος και θα φτύνουμε τον κόρφο μας να μη μας θυμήθηκε ο διαθέτης! Αλίμονό του αν μας έχει θυμηθεί. Να καεί στην κόλαση ο αμαρτωλός!


Το δε σπιτάκι στο χωριό για τα μπάνια του καλοκαιριού ή τις εκδρομές του χειμώνα αποτελεί και αυτό τεκμήριο. Τεκμήριον ενοχής! Και όπως έλεγε το ιουδαϊκό ιερατείο “τι χρείαν έτι έχομεν μαρτύρων;”. Οπότε πάρτε ένα ακόμη τεκμηριάκι – καπελάκι να δέσει με το σύνολο.


Αλήθεια ο τεχνοκράτης δημοφιλέστερος καταλληλότερος τι έχει να πει; Αλλά τι να πει, ότι μόνο ένας ανόητος θα θέσπιζε αντικειμενικά κριτήρια ηλιθιότητας;


Κι αλήθεια, αφού πάμε σε ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, αφού τα σπίτια μας θα αποτελούν μικρές επιχειρήσεις με έσοδα, έξοδα και καταστάσεις. Αφού τίποτε πια δε θα ξεφεύγει, τότε τι χρειάζονται τα “αντικειμενικά” κριτήρια;


Εν ολίγοις:


- Αν έχετε εξοχικό, ξεχάστε το.


- Αν σκέπτεστε να κάνετε εργασίες στο σπίτι σας γιατί όπως παρακολουθείτε τηλεόραση οι σοβάζες πέφτουν στο τσάι σας και τα παράθυρα με ένα πόντο κενό θυμίζουν inverter που δροσίζει τα πάντα το καλοκαίρι, ξανασκεφτείτε το.


- Αν τύχον περάσατε στην ανεργία διαθέτοντας και σπίτι και εξοχικό και Ι.Χ. γιατί κάποτε δουλεύατε ή τα βρήκατε, καλύτερα να περάσετε και στην επόμενη φάση εξέλιξης της ζωής.


- Αν εργάζεστε ακόμη, κρατηθείτε όσο μπορείτε. Καλύτερα να πεθάνετε παρά να μείνετε άνεργοι.


- Αν θέλετε να αγοράσετε αμάξι, μπορείτε να ανακαλύψετε τη μαγευτική σας πόλη μέσα από τις αστικές συγκοινωνίες. Αν το αγοράσατε ήδη, τουλάχιστον ας το κρατάτε καθαρό πλένοντάς το με τα δάκρυά σας.


Βέβαια λύσεις υπάρχουν όταν μας φέρνουν στο ΑΜΗΝ.


Μπορούμε να τους πάρουμε με τις πέτρες όπως είχε προφητεύσει κι ο ΓΑΠ ώστε τουλάχιστον αφού ως πρωθυπουργός ήταν κάτω του μηδενός, ως προφήτης να δικαιωθεί.


Ή για να μη λερωνόμαστε κι όλας, μπορούμε όταν θα πάμε στην κάλπη να τους στείλουμε όλους στον αγύριστο.


Με καθαρά αντικειμενικά κριτήρια. Αμ πως!
Στρατής Μαζίδης
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: amaliadanews.gr

Να γιατί τρελαθήκαμε!Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου 

Το έτος 2012 θα είναι για τους Έλληνες το έτος του ψυχιάτρου ή του ψυχαναλυτή, ανάλογα την περίπτωση. Το βέβαιο είναι ότι οι διαταραχές στη σκέψη των περισσοτέρων εκ των συμπατριωτών μας θα παρουσιάσουν μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση, ενώ καταστροφικά πλήγματα θα δεχθεί η αντίληψη της πραγματικότητας, η κοινωνική συνείδηση και η συνειδησιακή σχέση με τον εαυτό μας. Από το σοκ που επέφερε η ένταξή μας στο πρόγραμμα της τρόικας, θα περάσουμε ως κοινωνία, μετά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις με τεχνολογία ΔΝΤ, σε μια μορφή γενικευμένης παράκρουσης, ενώ ως άτομα θα...

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ !
Ποιός θυμάται αυτή τη φωτογραφία από το 2002;
Ο Romano Prodi, και η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσιάζουν ένα διευρυμένο πρότυπο της μελλοντικής κάρτας (υγείας)
CE | Βρυξέλλες – EC/Breydel | Π-008647/00-2 | 12/02/2002
Η Υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου μέλος της λέσχης Μπίλντερμπεργκ αφαιρεί την πίστη από τα θρησκευτικά στα σχολεία.
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες.

100 νοικοκυριά τη μέρα μένουν χωρίς ρεύμα


energia.gr
Εκατό οικογένειες κάθε μέρα μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ηράκλειο, εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας του ειδικού τέλους για τα ακίνητα, ενώ οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά θα συνεχιστούν ακόμα και στην περίοδο των εορτών!
Καθημερινά, στα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο συνωστίζονται εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και το χαράτσι για τα ακίνητα, ένα μέτρο που τινάζει κυριολεκτικά στον «αέρα» τους...

Περί άμεσης Δημοκρατίας


a_external_collaboration 
στο «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» του κ. Γεωργίου Ν. Γκέκα, Εκπαιδευτικού
 
Πρόσφατα ορισμένοι προτείνουν ως λύση στο ελληνικό πολιτειακό πρόβλημα την θεσμοθέτηση της άμεσης δημοκρατίας. Μια τέτοια πρόταση είναι παντελώς ανεφάρμοστη και ουτοπική, λειτουργεί όμως αποπροσανατολιστικά και δημοκοπικά, απαλλάσσοντας το εκλογικό σώμα από κάθε ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στην Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία (1974 έως σήμερα). Πράγματι, η πρόταξη της άμεσης δημοκρατίας είναι απόρροια της εξιδανίκευσης των εκάστοτε πλειοψηφιών. Αλλά οι πολιτειακές εξιδανικεύσεις κάθε εκδοχής (των πολιτικών κομμάτων εν γένει –Σύνταγμα 1975– του «κόμματος του λαού» –όποιο κι αν είναι– του μεγάλου ηγέτη, κλπ) είναι γενικά οι δρόμοι προς την οδύνη και την καταστροφή. Επιπλέον, η πρόταση πρέπει να χαρακτηριστεί ανιστόρητη. Η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία, το πρότυπο αναφοράς στην άμεση δημοκρατία, αποτελεί μεν παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους δημαγωγούς οδήγησε σε λίγες δεκαετίες μια πόλη-υπόδειγμα θεσμών και πολιτισμού και μια ηγεμονεύουσα υπερδύναμη στην αυτοκαταστροφή. Τούτο υπήρξε, μεταξύ άλλων, συνέπεια της απόλυτης εξουσίας ενός μόνον οργάνου του πολιτεύματος αλλά και...

Γέμισε με ΜΑΤ το κέντρο της Αθήνας, για... προληπτικούς λόγους

Το καθεστώς της μνημονιακής κυβέρνησης, της κυβέρνησης των υποταγμένων υπαλλήλων των "δάνειων δυνάμεων", των μισάνθρωπων στραγγαλιστών της Ελλάδας, τρέμει στην ιδέα πιθανής και για οποιονδήποτε λόγο συγκέντρωσης των πολιτών. Φοβούνται οι αχυράνθρωποι την σοβαρή πιθανότητα να ενωθούν οι Έλληνες απέναντί τους και να τους αποκαθηλώσουν εν ριπή οφθαλμού.

Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής και από σήμερα (30.12.2011) αστυνομοκρατείται το κέντρο της πρωτεύουσας με ΜΑΤ και κλούβες να έχουν «στρατοπεδεύσει» στην Ακαδημίας και σε όλους σχεδόν τους παράδρομους που την τέμνουν
ΜΑΤ σε πλήρη εξάρτηση και ετοιμότητα βρίσκονται σε...

Μύθος και Θρησκεία στην Αρχαία Ελλάδα

the_gods-1_thumb
Πέρα από το δέος και το θάμβος που προκαλεί το θείον, η Ελληνική θρησκεία εμφανίζεται ως μία ευρύτατη συμβολική κατασκευή, σύνθετη αλλά με συνοχή, που επιτρέπει στη σκέψη, όπως και στο συναίσθημα, να εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδά της, περιλαμβανομένης της λατρείας. Ο μύθος παίζει κι αυτός τον ρόλο του σ’ αυτό το σύνολο, όπως και οι τελετουργικές πρακτικές και οι μορφές με τις οποίες εικονίζεται το θείον.
>Μύθος,
>Τελετουργία,
>Εικαστική αναπαράσταση,
…αυτοί είναι οι τρεις τρόποι – λόγος, δράση, εικόνα – μέσω των οποίων δηλώνεται η θρησκευτική εμπειρία των Ελλήνων.
Κάθε Πάνθεον, όπως το Ελληνικό Πάνθεον, προϋποθέτει ένα πλήθος θεοτήτων, κάθε θεότητα...

"Επανάσταση" των Αγιορειτών κατά της ελληνικής διοίκησης...


 "Eπανάσταση" κατά της ελληνικής διοίκησης από τους Αγιορείτες μοναχούς, σημειώθηκε πριν λίγο όταν η η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους απέστειλε οξεία επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα της Αθωνικής Πολιτείας,  και διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου Εφραίμ. Όταν ξεσηκώνονται και οι Αγιορείτες μοναχοί, κατά της ελληνικής Πολιτείας, πόσο πιο κάτω να πάει αυτή η χώρα;
Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και υπογραμμίζει πως  το Άγιον Όρος έζησε "πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις στην...

Επιστροφή από τη Σοβιετική Ένωση....

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)Homo Sovieticus. Αλήθεια, πόσοι θυμούνται ακόμη αυτόν τον όρο, τον οποίο δημιούργησε ο σοβιετικός συγγραφέας Αλεξάντερ Ζηνόβιεφ, το 1982, προκειμένου να χαρακτηρίσει με σαρκαστικό, αλλά και με κριτικό πνεύμα, εκείνη την τυποποιημένη κατηγορία σοβιετικών ανθρώπων, η οποία εξέφραζε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δράσης επί του οποίου εδράζετο το πρώην κομμουνιστικό μπλοκ;

Προσφάτως, κυκλοφόρησε σε ελληνική μετάφραση, 75 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση στα Γαλλικά, το γνωστό βιβλίο του Γάλλου Νομπελίστα, Αντρέ Ζιντ (1869 – 1951), «Επιστροφή από τη Σοβιετική Ένωση», το οποίο αποτελεί μία πρώιμη, πλην όμως, καίρια κριτική για το κομμουνιστικό σύστημα της Σοβιετικής Ενώσεως και μία πρόβλεψη για τον ξεπεσμό ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος που σταδιακά οδήγησε σε αυτό που σαρκαστικά ο Ζηνόβιεφ ονόμασε Homo Sovieticus. 

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις εντυπώσεις, τους φιλοσοφικούς στοχασμούς και τις πολιτικές παρατηρήσεις που ο Αντρέ Ζιντ διετύπωσε μετά το ταξίδι του στην Σοβιετική...