Σελίδες

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η Ντόρα κάνει δηλώσεις "υψηλού επιπέδου" , οοοόσο και το πνευματικό της επίπεδο!!

Οποία ηλιθιότης!!!! Δηλαδή ρε Ντόρα αυτοί που κτύπησαν τον Χατζηδάκη ήταν "μνημονιακοί";
Πρέπει να είσαι πολύ νούμερο, εκτός και αν οι δράστες ήταν δικοί σου πληρωμένοι άνθρωποι  πράγμα που μου φαίνεται και το πιθανότερο!!!!!!!!!!!!!!!

Στην Κύπρο το Κομουνιστικό Κόμμα ψάχνει για οπαδούς ευκαιρίας χωρίς να το ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Μήπως συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα;


ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

0


Η βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Σκεύη Κουκουμά σε ομιλία της στη βουλή, αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετανάστευσης και είπε μεταξύ άλλων ότι «διαχειριζόμαστε τη μετανάστευση, με τρόπο ανθρώπινο και αμοιβαία επωφελή», προσθέτοντας ότι «η μόνη αποτελεσματική, που είναι ταυτόχρονα και η πιο ανθρώπινη, λύση είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία με ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις».
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αποφάσισε να πολιτογραφήσει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται ή έρχονται στη Κύπρο , νόμιμους ή παράνομους . Ας σημειωθεί ότι για τους κοινοτικούς μετανάστες ισχύουν οι νόμοι της ένωσης που καθορίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών της. Ως εκ τούτου δεν νομίζουμε να αναφέρεται σε αυτούς η κ. Κουκουμά. Αναφέρεται προφανώς στους πάσης φύσεως μετανάστες που συρρέουν από την Ασία , την Αφρική και γενικά από χώρες εκτός Ε.Ε. Όλοι αυτοί θα γίνουν σε μια νύχτα , πολίτες αυτού του κράτους με ίσα δικαιώματα. Δεν αποκλείεται βέβαια να πολιτογραφήσουν και κοινοτικούς μετανάστες και να τους δώσουν κυπριακή υπηκοότητα. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μετά βεβαιότητας τι έχουν στο κεφάλι τους οι ιθύνοντες του ΑΚΕΛ και των άλλων κομμάτων που τους υποστηρίζουν σε αυτό το θέμα.
Με αυτό τον τρόπο , το ελεύθερο τμήμα της κυπριακής επικράτειας θα αποκτήσει 200 έως 300 χιλιάδες πολίτες που θα δικαιούνται τα πάντα. Από επιδόματα μέχρι θέσεις στο δημόσιο .Έτσι ο λαός της κυπριακής δημοκρατίας δεν θα είναι αυτός που γνωρίζαμε αλλά ένα πολυφυλετικό , πολυπολιτισμικό σύμφυρμα, που η πλειοψηφία του θα ανήκει στους ξένους και στους διάφορους εθνοπροδότες και εθνομηδενιστές υπό την ευλογία των μονοπωλίων και των τραπεζών. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πολυφυλετική εργατική τάξη που θα υπηρετήσει τα σχέδια του διεθνιστικού ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου , τις ξένες επιχειρήσεις και τα ξένα συμφέροντα. Το ΑΚΕΛ ως κόμμα που εξελίχθηκε σε υπερασπιστή των τραπεζών και των ξένων συμφερόντων, πρωτοστατεί σε αυτή την θανάσιμη αλλοίωση της κοινωνίας μας, έχοντας την υποστήριξη του κατ’ εξοχήν προδοτικού κόμματος του ΔΗΚΟ , του κόμματος που άνοιξε τα οδοφράγματα και μετέτρεψε τη Κύπρο σε ξέφραγο αμπέλι των λαθρομεταναστών , των τούρκων πρακτόρων και των τουρκοκυπρίων που ζουν με επιδόματα από τους φόρους των ελλήνων.
Γνωρίζουν βέβαια ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει χωρίς μαζικές αντιδράσεις. Και όμως προχωρούν χωρίς δισταγμό. Έχουν σκοπό να αιματοκυλίσουν τη Κύπρο και μέσα από την οδό του αίματος να επιβάλουν και τη λύση που απεργάζονται μαζί με τους αγγλοτούρκους κατακτητές.
Εάν εφαρμοστεί η πολιτική της πολιτογράφησης μεταναστών άλλη μια τεράστια κατοχική μάζα θα προστεθεί στην τουρκική κατοχική αγέλη και ο ελληνισμός της Κύπρου θα αναγκαστεί είτε να εγκαταλείψει το νησί είτε να ριφθεί σε ένα αιματηρό αγώνα επιβίωσης , έχοντας εχθρό του, το δικό του κράτος. Πριν φτάσουμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση ας αντιδράσουμε. Όχι όμως για να περιορίσουμε τα επιδόματα των μεταναστών , όπως διακηρύττουν μερικοί ψηφοθήρες , αλλά για να διώξουμε άμεσα τους λαθρομετανάστες από τη πατρίδα μας κόβοντας τους κάθε παροχή εργασίας και στέγης. Αυτοί που συντηρούν λαθρομετανάστες σκοτώνουν τη πατρίδα , είναι σιχαμεροί προδότες. Σημαδέψτε με κόκκινη μπογιά τα σπίτια τους, τις δουλειές τους , κηρύξτε τους οικονομικό πόλεμο , φτύστε τους κατάμουτρα στα καφενεία , στους δρόμους. Μόνο έτσι κτυπιέται η λαθρομετανάστευση , κτυπώντας αυτούς που τη συντηρούν και όχι με παρελάσεις.
Να πεινάσουν οι προδότες που συντηρούν λαθρομετανάστες , να κλείσουν οι δουλειές τους τα σπίτια τους , να χαθούν από το πρόσωπο της πατρώας γης. Τότε θα καταλάβουν οι κρατούντες πως δεν θα περάσει το θανάσιμο για τον κυπριακό ελληνισμό , σχέδιο της πολιτογράφησης των μεταναστών.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Αν είναι δυνατόν!!! Προσπαθούν να με πείσουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν πουλημένος πράκτορας των Αμερικανών και ότι ο Γιωργάκης δεν ακολουθεί πιστά την οικογενειακή παράδοση.

«Προσπαθούσαν να καταλάβουν την Ελλάδα από τα ουϊσκι του Ανδρέα»

9/12/2010 Έθνος

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία πολιτικών, δημοσιογράφων, ερευνητών και φίλων των συγγραφέων, παρουσιάστηκε χθες από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη και το Μetropolis το βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου και Μάριου Ευρυβιάδη «CIA-O Απόρρητος Φάκελος του Ανδρέα».

Το βιβλίο αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας έρευνας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μιχάλη Ιγνατίου, καθώς και του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Μάριου Ευρυβιάδη, και αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο έβλεπαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, οι ηγεσίες, οι διπλωμάτες και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, την περίοδο 1965-1995.

Ανησυχία των Αμερικανών για Ανδρέα

Ρίχνοντας «φως» σε αρκετά «σκοτεινά» σημεία της πολιτικά ταραγμένης περίοδου 1964-65, που οδήγησε στο πραξικόπημα του 1967, το βιβλίο εξιστορεί τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 1981 και μέσα από εκθέσεις, αναφορές και τηλεγραφήματα, που αντάλλασαν η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τις παραμονές των εκλογών του 1981, αναδεικνύει την ανησυχία των ΗΠΑ για την διαφαινόμενη άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.

Όπως, προκύπτει από την έρευνα, αυτό που κυρίως τους ανησυχούσε περισσότερο, ήταν πώς θα επηρέαζε η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα, τι θα μπορούσε να συμβεί, αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ΝΑΤΟ.
Καλύτερα στρατός παρά Ανδρέας!
Μάλιστα, φαίνεται, ότι ανησυχούσαν τόσο, που προτιμούσαν να επέμβει ο στρατός παρά να ανέλθει στην εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για τρεις ολόκληρες δεκαετίες ήταν τέτοιο το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί για τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε όλα τα κλιμάκια της ηγεσίας των ΗΠΑ-καθώς τον έβλεπαν ως εχθρό για τα συμφέροντά τους στην περιοχή- που χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους και να τον καλέσουν να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο, επί Προεδρίας Μπιλ Κλίντον το 1994, περίπου δυο χρόνια πριν από το θάνατό του.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν οι πρώην Υπουργοί Γιάννης Καψής και Αναστάσης Πεπονής, ο συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου- γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου- καθώς και ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ενώ διαφωτιστικές για τον τρόπο με τον οποίο συλλέχθηκαν και αναδείχθηκαν οι πληροφορίες που καταγράφονται στο βιβλίο ήταν και οι ομιλίες των δυο συγγραφέων του κ.κ Ιγνατίου και Ευρυβιάδη.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία, σύντομη αλλά περιεκτική, του συγγραφέα Νίκου Παπανδρέου και γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθούσαν να καταλάβουν την Ελλάδα από τα ουϊσκι του Ανδρέα»

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι οι αναλύσεις των πληροφοριοδοτών του Στέιτ Ντιπέρτμεντ στην Αθήνα, που αφορούσαν τον πατέρα του, «ήταν ψυχαναλυτικές και όχι πολιτικές» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «προσπαθούσαν να καταλάβουν την Ελλάδα μέσα από τα πόσα ουίσκι έπινε ο Ανδρέας». Όπως παρατήρησε «θα ήταν καλύτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να είχε προσλάβει δυο-τρεις μαρξιστές, προκειμένου να καταλάβουν τι γινόταν στην Ελλάδα το 1960, παρά τους αναλυτές που είχε εκείνη την περίοδο».

«Είναι ψυχοπαθής»

Μάλιστα, αφηγήθηκε προσωπική του εμπειρία, από την περίοδο του 1988, όπου στη διάρκεια ενός γεύματος έτυχε να κάθεται δίπλα του Αμερικάνος βουλευτής, ο οποίος δεν είχε καταλάβει ποιος ήταν, και άρχισε να του λέει ότι «ο Ανδρέας είναι ψυχοπαθής, έχει μανιακή κατάθλιψη, η Μαργαρίτα τον ωθεί να είναι πιο αντιαμερικάνος από ό,τι θέλει να είναι», και όταν τον ρώτησε πού τα άκουσε αυτά, του απάντησε ότι «πριν μπει στο αεροπλάνο του δώσανε την ανάλυση της Ελλάδος», παραδεχόμενος ότι δεν είχε έρθει ποτέ στη χώρα μας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το βιβλίο των Ιγνατίου και Ευρυβιάδη έχει πολλές αποκαλύψεις για το πώς έβλεπαν οι Αμερικανοί τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, ενω δεν έκρυψε ότι υπήρχαν ακόμη και σενάρια για τη φυσική εξόντωσή του, τη νύχτα του πραξικοπήματος όταν τραυματίστηκε στην ταράτσα του Ψυχικού και αιμορραγούσε στο γόνατο.

Ο Ανδρέας και η...17Ν

Αναφερόμενος στο θέμα της 17 Νοέμβρη, υπογράμμισε ότι « οι πληροφορίες της CIA για σχέση Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ με τρομοκράτες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ» και αναρωτήθηκε «όλοι αυτοί οι Αμερικάνοι από πού αντλούσαν τις πληροφορίες; Από τους άλλους Ελληνες. Ποίοι ήσαν οι Έλληνες που λέγανε ότι η 17 Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας; Η ΝΔ, η συντήρηση. Γιατί όλες αυτές οι αναλύσεις για τον Ανδρέα ερχόντανε από κύκλο Αβέρωφ, από κύκλο βασιλιά, τότε δεκαετία του ‘60, `70, `80 , αυτοί τους τα λέγανε. Και είχαν πειστεί από τους Έλληνες. Και σημερινοί βουλευτές υπάρχουν ακόμη που τα λένε αυτά», κατέληξε ο κ. Ν.Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, αφού σημείωσε ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματικά απόλαυσε, πρόσθεσε ότι «μέσα από τις σελίδες του επιβεβαιώνουμε τις εκτιμήσεις μας για την αμερικανική πολιτική» και παρατήρησε ότι οι σημερινές αποκαλύψεις του Wikileaks αποδεικνύουν ότι η τακτική αυτή εφαρμόζεται και σήμερα από την αμερικανική πολιτική.

Το μεγάλο του αμάρτημα

Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προκαλέσει την οργή των αμερικανικών μηχανισμών, υπογράμμισε ότι κύρια αιτία ήταν η προσπάθεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ να σπάσει τους μηχανισμούς εξάρτησης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ διαμορφώνοντας μια εταιρική σχέση. «Αυτό ήταν το μεγάλο του αμάρτημα και αυτό πλήρωσε» υπογράμμισε ο Σταύρος Λυγερός.

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Καψής χαρακτήρισε «σπάνιο» και «αποκαλυπτικό» το περιεχόμενο του βιβλίου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι στις σελίδες του περιγράφεται, η προσπάθεια των μυστικών υπηρεσιών για τη φυσική εξόντωση του Ανδρέα, και σε τελική ανάλυση «αποκαλύπτεται μια υπερδύναμη, που η πολιτική της περιλαμβάνει πραξικοπήματα και πολιτικές δολοφονίες».

Επίσης, υπογράμμισε ότι διαφαίνεται πως «οι διαρροές και το κουτσομπολιό είναι θεσμός στην αμερικανική πολιτική» και πρότεινε τη μετάφραση του βιβλίου στα αγγλικά προκειμένου να διαβαστεί και από Αμερικανούς, προκειμένου να μάθουν και εκείνοι με ποιον τρόπο λειτουργεί η αμερικανική πολιτική.

Με τη σειρά του, ο πρώην Υπουργός Αναστάσης Πεπονής, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο «αποτελεί πολύτιμο υλικό για να δούμε με ποιες πρακτικές κατέληγαν στα συμπεράσματά τους για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί διπλωμάτες αλλά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σημειώνοντας την αδυναμία τους να προβούν σε έγκυρες εκτιμήσεις για τα γεγονότα στη χώρα μας.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκλεισαν με τις ομιλίες τους οι συγγραφείς του Μ.Ιγνατίου και Μ.Ευρυβιάδης, οι οποίοι αφού επισήμαναν -με αφορμή και το ζήτημα των διαρροών πληροφοριών από το Wikileaks- ότι η συλλογή των εγγράφων που παρατίθενται στο βιβλίο τους έγινε με νόμιμο τρόπο και πάντα σεβόμενοι τη σχετική αμερικανική νομοθεσία για τους ερευνητές και την αναζήτηση ντοκουμέντων και αρχείων, ευχαρίστησαν όσους τους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Μισητός στους αμερικανικούς μηχανισμούς

Η δουλειά του ερευνητή συχνά είναι σαν να περπατά πάνω σε τεντωμένο σχοινί» επισήμανε ο Μ.Ιγνατίου, ενώ αναφερόμενος στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε ότι «για να ήταν τόσο μισητός για τους αμερικανικούς μηχανισμούς, έπρεπε να ήταν μεγάλος πολιτικός». Στο σημείο αυτό, σημείωσε ότι δεν υπήρξε ούτε ένα αμερικανικό έγγραφο κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, που να αφορούσε τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και να μην είχε επικριτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του.

Στο ίδιο ύφος και ο Μ.Ευρυβιάδης τόνισε ότι μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους στην έρευνα διδάχθηκαν να είναι προσεκτικοί στα όσα αναφέρουν, προκειμένου, όπως είπε, «να είμαστε σωστοί τόσο απέναντι στους αναγνώστες μας, όσο και απέναντι σε αυτούς που μας βοήθησαν στη συγγραφή του βιβλίου».

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν μεταξύ άλλών ο υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, οι πρώην Υπουργοί Κώστας Λαλιώτης, Γεράσιμος Αρσένης, οι βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός, ο αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
geopolitics
 
Οδυσσεύς, η θέση μου: Ότι και να κάνουν, ότι και να πουν, πεποίθηση του ελληνικού λαού είναι ότι ο Ανδρέας ήταν πράκτορας των Αμερικανών όπως και ο πατέρας του Γ. Παπανδρέου ήταν πράκτορας των Άγγλων και ο γυιός του Γιωργάκης ακολουθεί πιστά την οικογενειακή παράδοση. [