Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή προς Θάνο Μικρούτσικο και Χρίστο Θηβαίο. Αγαπητέ κύριε Μικρούτσικε και Θηβαίο, μας σκοτώσανε τα παιδιά μας και τώρα; Τώρα οργανώνουν συναυλίες για να χορέψουνε επάνω στα πτώματά τους; Θα συμμετάσχετε ;Σχόλιο Σ.Ο.Λάβαμε και δημοσιεύουμε. Μια επιστολή που θα μπορούσατε και εσείς να στείλετε στους εν λόγω καλλιτέχνες, ή έστω να την προωθήσετε και να την δημοσιεύσετε. Aς ξέρει ο κόσμος και οι οπαδοί τους με ποιων το μέρος τάχθηκαν την κρίσιμη ώρα του πόνου και της αγανάκτησης της κυπριακής κοινωνίας…
Mikroutsikos_thivaios_600_141208_E51920 Εμπροσθοφύλακας’ 
«Επιστολή προς Μικρούτσικο και Θηβαίο» 
25 Σεπτεμβρίου 2011
Αγαπητέ κύριε Μικρούτσικε και Θηβαίο,
Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα σας έγραφα, και ειδικότερα ποτέ δεν πέρασε από το νου μου ότι θα σας έγραφα για να σας παρακαλέσω να μην πραγματοποιήσετε μια συναυλία σας. Ναι, σας γράφουμε για να σας παρακαλέσουμε να μην παρευρεθείτε στην κομματική εκδήλωση του ΑΚΕΛ στις 29/09/2011 στο στάδιο Ελευθερίας στη Λευκωσία. Αφού αυτοί που το οργανώνουν δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν καν ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι πέραν κάθε ηθικής και ξεπερνά και το όριο του θράσους. Στις 11 Ιουλίου 2011 χάσαμε δεκατρία αδέρφια μας, τον Ανδρέα, τον Μίλτο, τον Χρίστο, τον Μιχάλη, τον Αντώνη, τον Αδάμο, τον Γιώργο, τον Βασίλη, τον Κλεάνθη, τον Ανδρέα, τον Παναγιώτη, τον Σπύρο και τον Λάμπρο. Και για μια βδομάδα ακούγαμε τις καμπάνες να κλαίνε πένθιμα καθώς αυτή η Κύπρος που δεν χόρτασε ποτέ από ήρωες, δεχόταν άλλους 13 στα σπλάχνα της. Τρεις μήνες σχεδόν μετά και το μόνο που ήρθε να αλλάξει είναι ο ήχος της πένθιμης καμπάνας και να έχει αντικατασταθεί με το κλάμα της μάνας, του πατέρα, της συζύγου, του γιού, της κόρης, του αδελφού, της αδελφής.
Και αφού οι υπεύθυνοι δεν μας έδωσαν καμία απάντηση, καμία συγνώμη καμία εξήγηση, οργανώνουν συναυλία μια μέρα πριν το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής. Μας σκοτώσανε τα παιδιά μας και τώρα; Τώρα οργανώνουν συναυλίες για να χορέψουνε επάνω στα πτώματά τους; Αν αυτό θέλουν αυτοί ας το κάνουν. Στο κάτω, κάτω είναι αδίστακτοι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω από τέτοιους ανθρώπους. Αλλά από εσάς που είστε τόσο σημαντικός για εμάς, τους νέους μας και την κοινωνία γενικότερα, περιμένουμε να δούμε ένα σημάδι ανθρωπιάς και σεβασμού. Να μας δείξετε εσείς αυτά που δεν μας δείξανε αυτοί που μας κυβερνούν. Δεν σας ζητάμε να ακυρώσετε μια συναυλία σας. Σας ζητάμε να μη τραγουδήσετε μαζί με αυτούς που «μπορεί» να σκότωσαν τα παιδιά μας. Να βγει το πόρισμα, να δικαιωθούν οι ψυχές τους και όταν γίνει αυτό, μπορείτε να έρθετε να τραγουδήσετε για όλη την Κύπρο και τότε ίσως να καταφέρετε να κλέψετε ένα μικρό χαμόγελο και από τα χείλη τα δικά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και για την κατανόησή σας.
Εκ μέρους των Αγανακτισμένων και των εθελοντών αφύπνισης.

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/987

Για τον προδότη κομμουστή Χριστόφια συνέχεια....της συνέχειας


Ειρήσθω

Η δυστυχία να τον έχεις Πρόεδρο

Εκτύπωση | 27/09/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Δ. Χριστόφιας: «Φεύγω από την Κύπρο δυστυχής, γιατί το εσωτερικό μας μέτωπο είναι θρύψαλα» (Σάβ. 24.9.11, Ν. Υόρκη)
Δ. Σολωμός (1798-1857): «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε»…
Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ο κυπριακός λαός εξαπατήθηκε στις 24.2.2008 να εκλέξει Πρόεδρο που αμέσως μετά την εκλογή του αποδείχθηκε ότι είχε δολίως κρυφή προεκλογικά πολιτική να υπεξαιρέσει τις νικητήριες ψήφους από ΔηΚο και ΕΔΕΚ για να οδεύσει με «λαϊκή εντολή» και αγύριστο γινάτι προς το είδος της λύσης που ο λαός, με το 76% στο Δημοψήφισμα της 24.4.2004, είχε απορρίψει: Τον διζωνικό «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» με τον Ταλάτ, της 23.4.2008.
Ε Ν Α Ν ΠΡΟΕΔΡΟ που χωρίς την έγκριση του λαού και παρά την αντίθεση του λαού, έσπευσε να μειοδοτήσει τις «γενναίες προσφορές» του προς τους Τούρκους, για...

Για τον προδότη κομμουνιστή Χριστόφια συνέχεια...


Αντιστάσεις

Αφού η Κύπρος τον πληγώνει, γιατί ακόμα παραμένει εδώ;

 27/09/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΕΧΟΥΜΕ έναν δυστυχή Πρόεδρο. Βιώνει καθημερινά μιαν εμφανώς ανυπόφορη ψυχολογική κατάσταση, που επηρεάζει την πολιτική τεχνοτροπία και συμπεριφορά του, τις αποφάσεις και τις ενέργειές του. Πρόκειται περί τραγωδίας, επειδή έχουμε έναν Πρόεδρο, που δεν είναι ευτυχής με το χάλι, όπως λέγει, που παρουσιάζει η Κύπρος. Είναι χρυσός κανόνας στις εργασιακές και προσωπικές σχέσεις ότι, άμα ο άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος εκεί που εργάζεται ή με όσους συνεργάζεται, αυτό έχει άμεση, αρνητική επίπτωση στη συμπεριφορά του.
Έτσι πρέπει να ερμηνεύσουμε, συνεπώς, όλες εκείνες τις βλακώδεις αντιδράσεις του Προέδρου στα διάφορα φόρα, όπου επιχειρεί να μιλήσει σε… δικωμίτικα εγγλέζικα και γελά μαζί μας...

Τελικά ρε προδότη κομμουνιστή Χριστόφια, πόσο πιο βλάκας από τον δικό μας Γιωργάκη μπορεί να είσαι; Ευτυχώς που έξυπνοι άνθρωποι σώζουν τις καταστάσεις...Θα θυσίαζαν τη γεώτρηση χάρη των συνομιλιών...

 ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥΛΛΗ

Το προχθεσινό δημοσίευμα της «Σημερινής», σύμφωνα με το οποίο η Κυβέρνηση προσανατολιζόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε αναβολή της έναρξης των γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας μας, την περασμένη Κυριακή, σ’ έκτακτη σύσκεψη που κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο ίδιος ο Πρόεδρος μαζί με την υπουργό Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, υποστήριξαν πως οι διεργασίες στο «Οικόπεδο 12» θα έπρεπε να ματαιωθούν, ώστε να μην τιναχθούν, όπως επιχειρηματολόγησαν, οι συνομιλίες για το Κυπριακό στον αέρα.
Άποψη έναντι της οποίας αντέδρασε έντονα ο κ. Κασίνης, ...

Φοβισμένοι «στρατηγοί» οδηγούν το στράτευμα στην ήττα


           Πάντα σωστή και εύστοχη η Σοφία μας...                                       
Τρόμαξαν με την τρομολαγνεία τους
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει παλαιά και νέα μέτρα και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις πολυδιαφημισμένες «κρίσιμες συνομιλίες» του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τελεί υπό συνθήκες παράκρουσης και παράλυσης.

Διαφωνίες, ανοιχτές επιστολές, τηλεοπτικές εμφανίσεις αμφισβήτησης, αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, δεν έχουν απλώς δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, που κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Ο φόβος, που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση σε λαό και κοινοβουλευτική ομάδα έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, με αποτέλεσμα οι στρατηγοί (λέμε τώρα) να εμφανίζονται περισσότερο τρομοκρατημένοι από τους στρατιώτες.

Εν ολίγοις, σκόρπισαν τόσο πολύ τρόμο που… φοβήθηκαν και οι ίδιοι! Σε αντίθεση με το «στράτευμα» που αναζητά όραμα και ελπίδα στην αρχαία του δόξα, γεμίζοντας το Μουσείο της Ακρόπολης και λαμβάνοντας μέρος, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησής του, στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. 
Χθες εκδηλώθηκε άλλη μια ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ Ρέππα και...

Η ακαταμάχητη δύναμη του θετικού παραδείγματος
Η ακαταμάχητη δύναμη του θετικού παραδείγματος


Δυστυχώς έχουμε μάθει να περιμένουμε από τους ηγέτες, ειδικώς δε τους πολιτικούς,  να λύνουν όλα τα προβλήματα μας κι όταν αυτό δεν γίνεται να τους καταλογίζουμε αβασάνιστα την ευθύνη για ό,τι στραβό μας συμβαίνει. Αρκετοί φτάνουν να ισχυρίζονται μάλιστα ότι ακόμη και για οποιαδήποτε παραβατική ή μη προνοητική μας συμπεριφορά φταίει ο πολιτικός ή ακόμη πιο αόριστα ή πολιτική ή ...

Τα τρία δημαρχίδια...., Ο Σάββας Παύλου , ο Καμίνης, ο Μπουτάρης και ο Φίλιος

Ο τίτλος και το κείμενο είναι του «Αντιφωνητή». Σύμφωνα με τον Σάββα Παύλου τον Ερυθροτερμινθέα (savvaspavlou.wordpress.com/) και την μελέτη του σχετικά με τα υποκοριστικά με τίτλο «Τα Επικίνδυνα Υποκοριστικά» (Δεκ. 2010) αυτό το δημαρχίδια μάλλον για υποκοριστικό του «δήμαρχοι» μου κάνει. Δήμαρχος, δημαρχίδ, δημαρχίδιο δηλαδή ο «μικρός δήμαρχος». Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο, εμένα οι αναφερόμενοι Τούρκοι δήμαρχοι κάθε άλλο από «μικροί» φάνταξαν στα μάτια μου. Το αντίθετο μάλιστα και θα διαφωνήσω με τον «Αντιφωνητή». Εγώ σαν δημαρχίδια θα χαρακτήριζα τον Καμίνη , τον Μπουτάρη και τον δικό μας εδώ στα Γιάννινα που επειδή είναι πανελληνίως άγνωστος θα σας πω ότι λέγεται Φίλιος ...κάτι (ούτε το μικρό του όνομα θυμάμαι). Και ... ενώ οι Τούρκοι εκλέγουν στις πόλεις τους δημάρχους «με όρχεις» εμείς τους δικούς μας τους επιλέγουμε να έχουν «αρχίδια» δηλαδή, πάντα σύμφωνα με τον Σάββα Παύλου, και κατά το όρχεις-ορχιδ-αρχιδ , μικρούς όρχεις. Οδυσσεύς Τρία δημαρχίδια...
Ὁ Μουσταφά Ντουντάρ κατάγεται ἀπό τήν ἑλληνική Θράκη (ἀπό τό χωριό Δροσιά τῆς Ροδόπης) καί εἶναι δήμαρχος τοῦ πολυπληθοῦς δήμου Ὀσμάνγκαζη τῆς Προύσσας. Ἔρχεται συχνά στήν Ἑλλάδα, συναντᾶται μέ πολιτικούς, δημάρχους καί βουλευτές καί δέν χάνει εὐκαιρία νά δηλώσει τήν πίστη του στήν ἑλληνοτουρκική φιλία. Πρό ἡμερῶν ξαναβρέθηκε στά μέρη μας μαζί μέ μιάν ἀγέλη βουλευτῶν τῆς γείτονος καί μάλιστα πῆρε τόν λόγο στό ἐκτουρκισμένο (πρώην πομάκικο) πανηγύρι τοῦ Ἀλάντεπε. Ἐκεῖ ἀνέφερε καί τά σχέδιά του γιά ἀδελφοποίηση τοῦ δήμου του (τῶν 850.000 κατοίκων) μέ τόν τοπικό δῆμο Ἀρριανῶν (τῶν 18.000). Σημειωτέον...

Με εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις ξεκινά η νέα περίοδος για τον Σύλλογο Ποντίων ΞάνθηςΘ. Ρωμανίδης: «Η παράδοση είναι ένας θησαυρός για τον καθένα μας»

Πιστός στην διάσωση, τήρηση και διάδοση των εθίμων και στην τόνωση της ιστορικής μνήμης, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης ξεκινά και τη φετινή περίοδο προγραμματίζοντας μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Το εκπαιδευτικό βάρος δίνεται στα τέσσερα τμήματα που θα λειτουργήσουν και φέτος στον...

Βιβλιοπαρουσίαση στη Λεμεσό: «Η Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας»Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου/ερευνήτριας Φανούλας Αργυρού:
«Η Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1955-2011»
την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ., στο κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός...

Ο Πόντος ως Ανθεκτικότητα του Ελληνισμού (του Ν. Λυγερού) 286 βίντεο 
32 Προβολές 
   

Η «Σπίθα», οι Ορνιθες και ο Μίκης


 

Σε πολιτική εκδήλωση μετατράπηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του
«Σ’ ευχαριστώ Σπίθα. Μας άναψες»«Σπίθα» ονομάζεται, ως γνωστόν το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών που δημιούργησε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης. Και αυτός που...