Σελίδες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς εθνική γραμμή η κυβέρνηση, δικαιώνεται ο Σαμαράς, επιμένει η ΝΔ


«Δεν βοηθιέται η χώρα με σύμπραξη στο κακό»

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 3:57 μμ

 

Αθήνα: Το επιχείρημα πως η κυβέρνηση δεν έχει εθνική γραμμή, αλλά και «κόκκινες γραμμές» προτάσσει η Νέα Δημοκρατία και επικαλείται και δηλώσεις υπουργών, όπως της Άννας Διαμαντοπούλου και του Μιχ. Χρυσοχοΐδη για να υποστηρίξει την άρνησή της να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για ενιαία στάση στο εξωτερικό. 

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει ότι ο αρχηγός της Αντ. Σαμαράς δικαιώνεται για τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και επικαλούνται έμπειρους και παλαίμαχους Eυρωπαίους κεντροαριστερούς πολιτικούς, τους Ζακ Ντελόρ και τον Ρομάνο Πρόντι. 

Κουρδική φωτιά άναψε ξανά στην Τουρκία


 


Με επιθέσεις από ξηράς και αέρος κατά βάσεων του PKK απάντησε η Αγκυρα. “Η εκδίκηση για τους θανάτους των στρατιωτών θα είναι τρομερή” προειδοποίησε ο Γκιουλ. Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο από τον Ερντογάν, που ματαίωσε το ταξίδι του στο Καζακστάν.
Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά τις συντονισμένες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών κατά αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό 22. Αμεση ήταν η αντίδραση της Αγκυρας. Τούρκοι κομάντος εξαπέλυσαν επιχείρηση αναχαίτισης των Κούρδων ανταρτών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος

Aμυντικό σύμφωνο Κύπρου-Ισραήλ λόγω ελληνικής αδυναμίας...


Image
Απούσης της Ελλάδας ή για να ακριβολογούμε, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδα να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Κύπρο στην πρόσφατη κρίση (είναι εντυπωσικό ότι ούτε ψαρόβαρκα έστειλε η Αθήνα ανατολικά του Καστελόριζου διαρκούσης της κρίσης) η Λευκωσία στρέφεται για την προστασία της πλέον απόλυτα στο Ισραήλ. 
Όπς αναφέρουν απόλυτα σφαλείς πηγές από την Λευκωσία στο defencenet.gr, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η κατάρτιση αμυντικού συμφώνου μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα προβλέπει την ματαστάθμευση στην αεροπορική βάση της Πάφου "Ανδρέας Παπανδρέου" (το οποίο κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει τα ... ελληνικά μαχητικά που έχουν χρόνια ολόκληρα να εμφανιστούν στον ουρανό της Κύπρου) ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και ανακατασκευή της ναυτικής βάσης στο Μαρί με ισραηλινή βοήθεια και εν συνεχεία ελλιμενισμό των σκαφών του ισραηλινού Ναυτικού, εκεί.  

Τέλος εποχής – Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ο θάνατός του Καντάφι.


Πολύ γρήγορα οι Λίβυοι θα τον αναζητήσουν ......Οδυσσεύς 




Geopolitics & Daily News

Το ΔΝΤ σε κείμενο εργασίας αποκαλύπτει το πάρτυ της σπατάλης την περίοδο 99 μέχρι το 2004

  Στη σελίδα 76 του κειμένου εργασία του ΔΝΤ με τίτλο Macroprudential Policy: What Instruments and How to Use Them? Lessons from Country Experiences, όπου Macroprudential Policy σημαίνει Μακροπρολητική πολιτική, έννοια άγνωστη στους έλληνες πολιτικούς, οι επιστήμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσιάζουν το πάρτι στο οποίο οδήγησαν την κοινωνία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1995 – 2004.
Χωρίς να μπω στο καθαρά θεωρητικό περιεχόμενο του κειμένου αυτού, στην αναζήτηση Greece μπορεί να

HΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ Η ΔΥΣΗ...


του Γιάκομπ Ογκστάιν*

Kάποτε ο όρος «δύση» είχε κάποιο περιεχόμενο. Περιέγραφε ένα σύνολο κοινών στόχων και αξιών, την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε αντίθεση με την τυραννία και το δεσποτισμό. Αλλά σήμερα πια, μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν. Το πράγμα που αποκαλούσαμε «δύση» πλέον δεν υπάρχει, κι όσοι θα ήθελαν να συνεχίσουν να αναφέρονται σε αυτό, καλά θα έκαναν να το ξανασκεφτούν. Όπως κι αν το δει κανείς, η Αμερική δεν είναι πλέον δυτική χώρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που η εξουσία της έπεσε τελεσίδικα στα χέρια μιας ελίτ.

Την περασμένη δεκαετία, ο αχαλίνωτος και επιθετικός μιλιταρισμός κόστισε στη χώρα δύο δαπανηρούς πολέμους. Δεν είναι απλά πως η κοινωνία έχει διχαστεί , κοινωνικά και πολιτικά· το χειρότερο είναι πως η ιδεοληπτική τυφλότητά της την οδηγεί πέραν του βασικού χαρακτηριστικού της δημοκρατικής συγκρότησης: η χώρα χάνει τη δυνατότητα να μπορεί να κάνει συμβιβασμούς.

Τα ίδια και στην Κύπρο! Με όποιον δάσκαλο καθήσεις....


Αντιστάσεις

«Όσοι επιτίθενται κατά των εργαζομένων να δηλώσουν πόθεν έσχον»

 20/10/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη




ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, κόμματα και ο νέος Υπουργός Οικονομικών διασαλπίζουν
ότι όλοι πρέπει να βάλουμε τους ώμους μας για την αντιμετώπιση της
οικονομικής κρίσης. Όλοι; Όχι, βέβαια, αφού ακόμα και υπό συνθήκες
σοβαρότατης κρίσης, που εντάθηκε εξαιτίας της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης,
τις επιπτώσεις υφίστανται οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η ανεργία κατερείπωσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που κλείνουν κατά εκατοντάδες. Και πότε; Όταν οι πατρίκιοι του κράτους απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και επιδόματα ενώ πάρα πολλοί έχοντες φοροδιαφεύγουν, εξαπατώντας και κατακλέβοντας το κράτος. Χθες, με αφορμή ανάλυση του γράφοντος, έγινα αποδέκτης επιστολής από μια οργισμένη εκπαιδευτικό. Μου γράφει:
«Το άρθρο σου βάζει κάποια σημαντικά ερωτήματα τα οποία, φυσικά, οι αγαπητοί κυβερνώντες και οι φίλοι μας οι βουλευτές κάνουν ότι δεν τα καταλαβαίνουν. Δυστυχώς, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι ακολουθούμε κατά πόδας την κατηφόρα της Ελλάδας. Εδώ και χρόνια μειώνουν μισθούς, συντάξεις και γενικά τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και κάθε τρίμηνο είναι σε χειρότερη κατάσταση.
Γιατί; Όσο δεν παίρνουν διαρθρωτικά μέτρα, μέτρα εκσυγχρονισμού, ελέγχου της κακοδιαχείρισης και πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Εμείς ακολουθούμε

Έλληνας Αρχιερέας:«Εν ονόματι του Θεού και λαού κηρύττω την ένωσιν μετά της μητρός Ελλάδος και την ανυπακοήν και ανυποταξίαν εις τους ανόμους νόμους του ανηθίκου, φαύλου, και επονειδίστου καθεστώτος, όπερ καλείται “Αγγλικόν καθεστώς”.»


Φιλελεύθερος’ 
«Τα «Οκτωβριανά» του 1931» 
Πέτρος Παπαπολυβίου*
mylonas-nikodemosΤα «Οκτωβριανά» υπήρξαν η σημαντικότερη τομή στην ιστορία της αγγλοκρατούμενης από το 1878 Κύπρου, μέχρι την έκρηξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, το 1955. Οι αιτίες για το ξέσπασμα της λαϊκής οργής πολλές: Η συνεχιζόμενη «συνταγματική φάρσα» του Νομοθετικού Συμβουλίου, η οικονομική κρίση, η αυταρχικότητα του κυβερνήτη Στορρς, μια σειρά νόμων που προκάλεσαν ένταση (εκπαιδευτικό, ποινικός κώδικας, «νέο δασμολόγιο»), η πάγια υπεροπτική βρετανική στάση που απέρριπτε όλα τα κυπριακά αιτήματα. Η αφορμή δόθηκε με την αιφνιδιαστική παραίτηση (17 Οκτωβρίου) από το Νομοθετικό Συμβούλιο του μητροπολίτη Κιτίου Νικοδήμου Μυλωνά, βουλευτή Λευκάρων, ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου εκφώνησε δύο εμπρηστικούς λόγους στη

Καλλισθένης… εν δήμω



Η απαγόρευση Μπουτάρη, ποιο είναι το πιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης και πότε θα έχουμε ανασχηματισμό
20 Οκτ 2011 - 00:22
Picture 0 for Καλλισθένης… εν δήμω
Απαγορεύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τη ρίψη ρυζιού εντός του δημαρχείου κατά τους πολιτικούς γάμους. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς Ναούς. Θέλει σκούπισμα μετά. Χρειάζεται όμως και μια απαγόρευση για ρίψη γιαουρτιού. Διότι το νέο έθιμο, σε αντικατάσταση του παλιού με το ρύζι, άρχισε να επεκτείνεται επικίνδυνα και σε αυτοδιοικητικούς. Ρωτήστε τον Σίμο και τον δήμαρχο Τρικάλων.

Ο κυρ Γιάννης δεν το κατάλαβε αυτό, και το έπαιζε μέχρι χθες άνετος. Τώρα μιλά για βιαιότητες του Μανουσαρίδη και ότι εισέβαλε ως «ταύρος εν υαλοπωλείω», στο Δημαρχείο, κραυγάζοντας μαινόμενος. Ποιοι εξέθρεψαν τέτοιες συμπεριφορές, δήμαρχε; Ποιοι προστάτευαν μέχρι χθες όλους τους «βίαια συμπεριφερόμενους». Η γιαγιά μου λέγει «τώρα θα τα λουστείτε» (σοφή γυναίκα).

Η παρακολούθηση των συνεδριάσεων της Βουλής, είναι το πιο ψυχαγωγικό

Το Άρθρο 37 ούτε είναι, ούτε μπορούσε να είναι απαίτηση της τρόικας


Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
Όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις που έπονται –και τις οποίες έχω συνοψίσει στο σημείωμα το οποίο αποτυπώνει τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης- οι σχετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, μέσα από μια βάναυση παραβίαση των οικείων διατάξεων του Συντάγματος, μια ισοπεδωτική λογική σε βάρος των δημόσιων υπαλλήλων και της αξιοκρατίας και μια προκλητική άγνοια βασικών δεδομένων της διοικητικής επιστήμης, είναι αδύνατο –ευτυχώς- να εφαρμοσθούν.  Πέραν τούτου επισημαίνεται ότι τίποτα απ’ αυτά δεν έχει ζητήσει η Τρόικα, όπως άλλωστε η ίδια έχει διαρρεύσει με πολλούς τρόπους.  Το υπό συζήτηση «γονατογράφημα» και θεσμικό τερατούργημα είναι, λοιπόν, αποκλειστικής πρωτοβουλίας και «έμπνευσης» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η οποία και φέρει, στο ακέραιο, την ευθύνη για τις καταστροφικές του συνέπειες.

Ι.  Κινητικότητα (άρθρο 5).

Το σχέδιο νόμου καθιερώνει την ανεξέλεγκτη, χωρίς κριτήρια, μετακίνηση υπαλλήλων από Υπουργείο σε Υπουργείο ή σε αποκεντρωμένη διοίκηση και αντιστρόφως ή και μεταξύ αποκεντρωμένων διοικήσεων, για χρονικό διάστημα που δεν ορίζεται  στο νόμο, αλλά θα ορίζεται με την απόφαση μετακίνησης.  Έτσι όμως η μετακίνηση υπαλλήλου ούτε σε κριτήρια υπακούει -για το ποιος δηλαδή μεταξύ περισσοτέρων θα επιλεγεί προς μετακίνηση- ούτε σε ανώτατο χρονικό όριο, αφού ο νόμος δεν θέτει κάτι τέτοιο.

1. Η μετακίνηση γίνεται με κοινή απόφαση του αρμόδιου Υπουργού και του Υπουργού

Ακόμα ένας παλιός δορυφόρος πέφτει ανεξέλεγκτα τη Γη από αύριο Παρασκευή έως την Δευτέρα.


Ο ROSAT, εδώ σε καλλιτεχνική απεικόνιση, έχει μέγεθος μεγάλου αυτοκινήτου.
Ο ROSAT, εδώ σε καλλιτεχνική απεικόνιση, έχει μέγεθος μεγάλου αυτοκινήτου.
Βερολίνο: Μία στις 2.000 είναι η πιθανότητα να πέσει στο κεφάλι κάποιου ανυποψίαστου ανθρώπου ένας ανενεργός γερμανικός δορυφόρος που θα συντριβεί κάπου στη Γη.

Όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος, οι ερευνητικός δορυφόρος ROSAT έχει πάψει να επικοινωνεί με τη Γη και βρίσκεται σε φθίνουσα τροχιά που θα προκαλέσει τη συντριβή του κάποια στιγμή από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα.

Ο ROSAT εκτοξεύτηκε το 1990, πριν ακόμα αρχίσουν να αποκτούν οι δορυφόροι προωθητικά συστήματα για τη διόρθωση της τροχιάς τους και την ελεγχόμενη καταστροφή τους στη γήινη ατμόσφαιρα.

Εισαγγελική έρευνα για εμπόριο οργάνων από αλβανόφωνους στο Κόσοβο, το 1999


Image
Aμερικανός ειδικός εισαγγελέας, διορισμένος από την ΕΕ, ξεκινά έρευνα για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κόσοβο από αλβανόφωνους μαχητές, στον πόλεμο της Σερβίας το 1999. 
Οι κατηγορίες στηρίζονται σε πληροφορίες που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγα χρόνια, ότι αιχμάλωτοι πολέμου είχαν μεταφερθεί στην βόρεια Αλβανία η οποία, όπως καταγγέλλεται, ήταν το κέντρο των επεμβάσεων αφαίρεσης οργάνων και η αφετηρία της διακίνησή τους στη μαύρη αγορά.

Το Κόσοβο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές, δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ.....

του Αντώνη Περδικάρη* 

To «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» («Human Rights Watch - HRW» είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους οργανισμούς στον κόσμο, αφιερωμένο στην υπεράσπιση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η «Human Rights Watch» έχει οργανωθεί ανά ήπειρο. Ποιοι διευθύνουν το HRW στην Ευρώπη; Η ενότητα της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1978 και αρχικά ονομάστηκε «Συντονιστική Επιτροπή του Ελσίνκι» ή «Helsinki Watch».
Είναι ο πυρήνας που αργότερα προήλθε η οργάνωση «Human Rights Watch». Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν γίνει το κύριο θέμα στην προπαγάνδα του «ψυχρού πολέμου» και αυτό έγινε μετά την Σοβιετική παραχώρηση στην σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι (το 1975), που επέτρεψε την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατόπιν, οι δυτικές κυβερνήσεις ενθάρρυναν το ξεφύτρωμα «ιδιωτικών» οργανώσεων ώστε να χρησιμοποιήσουν έτσι αυτή την σοβιετική παραχώρηση και

TI ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ)

Συναντήθηκε ο Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. Πολλές ερμηνείες επίσημες και ανεπίσημες δόθηκαν.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΓΑΠ ενδιαφέρεται μόνο για το τι θα μεταδώσουν τα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την επερχόμενη σύνοδο της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Εξηγούμαι. Κατά 99% η σύνοδος θα αποφασίσει πιο θα είναι το κούρεμα που θα γίνει.Αν είναι μικρό,θα εξακολουθεί η Ε.Ε να χρηματοδοτεί μια χώρα,που σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να αποπληρώσει ούτε τους τόκους,όσοι φόροι και αν μπουν.
Αν είναι μεγάλο το κούρεμα,από 40% και πάνω,τότε έχουμε χρεωκοπία.
Ο ΓΑΠ λοιπόν εκλιπαρεί τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ να βάλουν πολύ ΤΖΑΤΖΙΚΙ στο πως θα παρουσιάσουν την ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
Το μεγάλο πρόβλημα δηλαδή του ΑΞΙΟΠΟΥΣΤΑ είναι το πως θα παρουσιαστεί η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ και όχι αυτό καθ' αυτό το πρόβλημα.
ΠΑΣΟΚΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.
Υ.Γ.1 Μη περιμένετε εκπλήξεις από την αυριανή ψηφοφορία. Μπορεί να φύγουν 1-2 βουλευτές αλλά τίποτα άλλο.Εξάλλου σας το έχω ξαναγράψει,.σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία θα φεύγει και από ένας,για εκτόνωση, μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν.
Υ.Γ 2. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει είτε από εξωτερικό γεγονός,η, από την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.
Υ.Γ 3 Σέβομαι απεριόριστα τους απανταχού οικονομολόγους,αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.Κανένας δεν έχει ξαναδιαχειριστεί ένα τέτοιο πρόβλημα.Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Τουρκία ούτε Αργεντινή.
Μην ξεχνάμε τι είπε ο Μπαρόζο αμέσως μετά την σύνοδο της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
ΥΓ 4. Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη έχουμε χρεωκοπήσει.Από αυτά που θα πληρώσουμε για ΦΟΡΟΥΣ κ.λ.π ,αφαιρούμε αυτά που θα έχουμε σαν εισοδήματα και η σούμα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ.
ΥΓ. 5 Τον ΓΑΠ άρχισαν να τον απασχολούν οι λέξεις ΓΟΥΔΙ και ΚΡΕΜΑΛΕΣ. Χμμμμ κάτι είναι και αυτό. ΔΕΞΙ Χ-term

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΛΑΘΟΣ" ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ


 



Με αφορμή την 8η επέτειο από την αγιοποίηση τηςΜητέρας Τερέζα αναρτούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή αφιερωμένη στα "λάθος" βραβεία Νόμπελ. Ακολουθεί το απόσπασμα από την εκπομπή INFOWAR:


Για όποιον ενδιαφέρεται και για τα λοιπά "λάθος" Νόμπελ ειρήνης

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΗ 19/10/2011 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

από το «iefana@shaw.ca»

15621 
   

Όπλα "ηλεκτρομαγνητικού παλμού" και "βρώμικα όπλα".



Θεοφάνης Ε. Ράπτης,
Φυσικός-Προγραμματιστής-Συγγραφέας
Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Συνεργάτης Hellenic NEXUS


Στην ιστορία του Ηλ/μαγνητισμού υπάρχουν πάντοτε κάποιες «παραξενιές» που είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής δυσκολίας που παρουσιάζει το πρόβλημα της σύνθετης αλληλεπίδρασης των πεδίων με την ύλη (Ηλ/δυναμική), γεγονός που καθιστά Την Ηλ/μαγνητική θεωρία πιο δύσκολη από την συμπαγή κ σχετικά κλειστή μορφή της Κλασσικής Μηχανικής για παράδειγμα. Φυσικά, και οι δύο θεωρίες περιέχουν ακόμη άλυτα προβλήματα (βλ. θεωρίες του χάους) που προσεγγίζονται μόνον αριθμητικά με τη χρήση των σύγχρονων Η/Υ.

Ειδικά, η αλληλεπίδραση της ύλης με την ακτινοβολία είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πεδίο μετά την έλευση της κβαντικής θεωρίας που καθιστά εξαιρετικά πολύπλοκη την μελέτη της μικροδομής και μάλιστα σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκδηλώνει σε μακροσκοπική κλίμακα τα ανορθόδοξα και αντι-διαισθητικά αποτελέσματα του κβαντικού μικρόκοσμου στον ίδιο τον μακρόκοσμο.

ΡΚΚ: Η Τουρκία θα πληγεί εντονότερα σε περίπτωση επιχειρήσεων εκτός συνόρων της


Ερμπίλ (Ιράκ) - Η Τουρκία κινδυνεύει να χτυπηθεί σκληρότερα αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της, δήλωσε την Τετάρτη ο Ahmed Denis, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 
Ο τουρκικός στρατός θα κτυπηθεί
σκληρότερα αν προσπαθεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το θάνατο των είκοσι τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών σε πολλαπλές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ,  κατά την Άγκυρα.