Σελίδες

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ», ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ.


ΤΑ 5 ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ ΤΑ 60 ΔΙΣ ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ




-ISIN GR0138002689, Ημερομηνία Λήξης,20/09/2040, Τοκομερίδιο 4,60%
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 7.920 εκ. ευρώ


-ISIN GR0138001673, Ημερομηνία Λήξης , 20/0920/37, Τοκομερίδιο 4,50%,
Ανεξόφλητο υπόλοιπο 9.000 εκ. ευρώ. 


-GR0133002155. Ημερομηνία Λήξης, 22/10/2022, Τοκομερίδιο, 5,90%, Ανεξόφλητο υπόλοιπο εκ. ευρώ 8.930

Αυτά τα τρία τα εξέδωσε ο Αλογοσκούφης το 2007. Σύνολο 25.860, και 1.292εκ τόκοι κάθε χρόνο. Το χρέος και το έλλειμμα αυξήθηκαν κατά 6.935.000.000 από το 2007 μέχρι σήμερα από τους τόκους και τον δανεισμό για την πληρωμή των τόκων, και το χρέος μαιμού των 25.860 έχει γίνει 32.795.000.000


Ο Χριστοδουλάκης εξέδωσε...

Προεδρία Δημοκρατίας: Χέρι-χέρι με τις "Μαρίες Αντουανέτες" στον γκρεμό. Ο Κάρολος Παπούλιας θυσιάζει τον Θεσμό για να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης.....;


Image



Είναι σαφές πλέον ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου (τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και οι υπουργοί της) έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και αυτό είναι κρίσιμο και κορυφαίο πρόβλημα, τόσο για τους ίδιους (αυτό είναι το ολιγότερο), όσο κυρίως για την χώρα.
Ο Γ.Παπανδρέου και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησής του (Μπεγλίτης, Παπουτσής, Παπαϊωάννου), αντί να δείξουν κατανόηση  και να λειτουργήσουν κατευναστικά,  βρίζουν σκαιότατα τους Έλληνες πολίτες που δεν τους ανέχονται πλέον.
Για τον Γ.Παπανδρέου, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που προέβησαν χθες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, είναι «Συνασπιστές (σ.σ. οπαδοί του Συνασπισμού) και ακροδεξιοί που ενώνονταιι» (δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ)!
Δηλαδή τι περίμεναν ότι θα συμβεί μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον των Θεσσαλονικέων...

Επιτέλους σωστές αποφάσεις. Οι δικηγόροι της Αργεντινής απορρίπτουν τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ως αντισυνταγματικό. Απορρίπτουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Παράδειγμα προς μίμηση...


Καθηγητές Νομικής που παρακολούθησαν το σημαντικότερο συνέδριο της Αργεντινής όσον αφορά το αστικό δίκαιο ψήφισαν για να δηλώνουν ότι ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος περί "γάμου" των ομοφυλόφιλων είναι αντισυνταγματικός.

Οι νομικοί συνέστησαν επίσης την απαγόρευση της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους και καταδίκασαν την νομική έννοια των πολλαπλών μητέρων ή πατέρων του ίδιου παιδιού, ως ασυμβίβαστη με τον κοινωνικό κώδικα του έθνους.
Τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά την εξαμηνιαίο Εθνικό Συμπόσιο Αστικού Δικαίου (Jornadas Nacionales de Derecho Πολιτικής), που πραγματοποιήθηκε φέτος στο περίφημο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Tucumán από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.
Σε μια ψηφοφορία 32-24, η Επιτροπή ψήφισε για το νόμο της Αργεντινής 26.618 που θεσπίζει τον "γάμο" ​​των ομοφυλόφιλων τον οποίο απέρριψε ως αντισυνταγματικό. Ο νόμος, που δημιουργεί ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2010 από το Εθνικό Κογκρέσο και υπογράφηκε από την πρόεδρο Cristina Fernandez de Kirchner. Οι δικηγόροι επίσης ψήφισαν 22-8 για να συστήσουν ο νόμος να αντικατασταθεί με ένα τύπο αστικής ένωσης...

Ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας ως μέρος του προβλήματος.


 

Ο Γ. Κοντογιώργης στο Mega (29.10.2011) για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και τις ευθύνες του Προέδρου της πολιτείας.

Το ΣΟΚ της Θεσσαλονίκης,ταράζει το πολιτικό σκηνικό!


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.Η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, η φυγάδευση των πολιτικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας από την εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση των “πολιτικών” τμημάτων υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών αποτέλεσαν ένα σοκ που όμως έχει πολλές αναγνώσεις.

Το πρώτο σοκ το έπαθαν οι …ανυποψίαστοι πολιτικοί μας! Αν διαβάσετε όλες τις δηλώσεις των πολιτικών και όλες τις ανακοινώσεις των κομμάτων θα διαπιστώσετε το πανικό αλλά και τον φόβο που έχουν αρχίσει να αισθάνονται από την αγανάκτηση των πολιτών που φαίνεται ότι αρχίζει να εκφράζεται και μέσα από αυθόρμητες αντιδράσεις. Κι αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα από το “σοκ της Θεσσαλονίκης” που πρέπει να επισημανθεί.

Στο ναδίρ ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κύπρου για το 2012.


Σε ιστορικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί ο προϋπολογισμός του κυπριακού υπουργείου Άμυνας και για το 2012, καθώς ο υπουργός Οικονομίας της ΑΚΕΛικής κυβέρνησης Κίκης Καζαμίας (σ.σ. φανατικός υπέρμαχος του αντεθνικού Σχεδίου Ανάν) δεν ενέκρινε σημαντικό μέρος κονδυλίων που ζητήθηκαν από το ΥΠΑΜ μέσω του γενικού διευθυντή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδαςΦιλελεύθερος, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για το 2012 προβλέπει αφενός αυξημένα κονδύλια όσον αφορά στις δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού και αφετέρου, μειωμένα κονδύλια όσον αφορά στα λειτουργικά έξοδα και τις δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της Εθνικής Φρουρά αφού το κονδύλι για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μειωμένο κατά €13 εκατ. σε σύγκριση με πέρυσι και ανέρχεται στα €92 εκατ. Ειδικότερα, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας για το 2012 που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, προβλέπει τα ακόλουθα:

Μέση Ανατολή, Σόρος και Βαλκάνια!


Το “Open Society” του George Soros προωθεί την ”Φυσική Αλβανία” εις βάρος Ελλήνων, Σέρβων και …Σκοπιανών 
Πριν αρκετούς μήνες και πιο συγκεκριμένα στις αρχές του χρόνου που διανύουμε αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα της WikiLeaks πως οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια είχαν υιοθετήσει έναν “διπλό” ρόλο σχετικά με ορισμένα από τα Αραβικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής αλλά και της Βορείου Αφρικής. Στη περίπτωση που ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε πως εκτός της Συρίας, όλα περίπου τα τυραννικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής αλλά και της Βορείου Αφρικής έτυχαν άμεσης υποστήριξης των ΗΠΑ για δεκαετίες.
Οι αντικαθεστωτικοί που σύντομα θα αναλάβουν τις τύχες των χωρών τους είχαν αφενός την παρότρυνση από τους γνωστούς κύκλους σε συνεργασία πάντα με τις ΗΠΑ (και ΝΑΤΟ), κυρίως όμως από το ίδρυμα National Endowment for Democracy, ένα ταμείο θεσμό που αντλεί 100 εκατ. δολάρια ετησίως από το Αμερικανικό

''Μνήμη μου σε λένε Πόντο''


 "Πόντος, Ελλενικός, μεγάλος και ευδαίμων" 


Σειρά 12 αυτοτελών 45λεπτων εκπομπών για την ιστορία, τα ήθη, τον πολιτισμό των απανταχού Ποντίων που φιλοδοξεί να καταγράψει την ιστορική πορεία του ποντιακού ελληνισμού αλλά και την σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Πόντιοι στην Ελλάδα στην Τουρκία και στην Ρωσία. Θα ψηλαφίσει κάθε πλευρά που αφορά το παρελθόν και το παρόν των βασανισμένων αυτών Ελλήνων επιχειρώντας μια σύνθετη και μοντέρνα τηλεοπτική αφήγηση.

Πιο αναλυτικά τρεις θα είναι οι θεματικοί άξονες που θα διασχίσουν την δημιουργία αυτής της σειράς.

Α) μια σειρά επεισοδίων θα αφορά την ιστορία των Ποντίων από την αρχαιότητα ως την απομάκρυνση από τις εστίες τους. Τα επεισόδια αυτά θα ασχοληθούν επίσης με τις δυσκολίες της εγκατάστασης τους στην Ελλάδα καθώς και με το κύμα των νεοπροσφύγων Ποντίων που κατέλυσε την χώρας μας μετά την διάλυση των πρώην χωρών του λεγόμενου ανατολικού μπλοκ. Στον ίδιο κύκλο επεισοδίων θα εστιάσουμε και σε μικρότερες «ιστορικές ενότητες», που παρουσιάζουν όμως μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον όπως π.χ. την ιστορία της Παναγίας Σουμελά.

Β) κάποια επεισόδια θα ασχοληθούν με τον ποντιακό πολιτισμό και συγκεκριμένα, το ποντιακό

Απαντήσεις κ. Παπούλια! Διαφορετικά σας αμφισβητώ και σαν άνθρωπο και σαν εκπρόσωπο Θεσμού.


Αμφισβητώ ευθέως την αντιστασιακή δράση του Κάρολου Παπούλια. Να μου πει συγκεκριμένα πότε, που, με ποιους  (συμπολεμιστές) πολέμησε κατά των Γερμανών διαφορετικά δεν είναι παρά ένας ψεύτης και δεν του αναγνωρίζω ούτε το αξίωμα ούτε το δικαίωμα που του έδωσαν διακόσιοι πενήντα άνθρωποι να παριστάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αν είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι τους θεσμούς κανείς δεν με υποχρεώνει να σέβομαι τους εκπροσώπους τους και κυρίως όταν οι ίδιοι δεν σέβονται τους Θεσμούς που εκπροσωπούν.....








Ζαλίστηκε απ΄ τις κυβιστήσεις ο Καρατζαφέρης


 

Είναι τέτοια η σύγχυση που έχει προκαλέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα και στους ψηφοφόρους του που ακόμη και ο ίδιος μπερδεύει τι έχει πει στον ένα και τι στον άλλο. Ο λόγος για τον Καρατζαφέρη που από τη μια μεριά καλεί τον Παπανδρέου να παραιτηθεί , από την άλλη ζητεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, από την τρίτη θέλει εκλογές αμέσως και από την τέταρτη τηλεφωνάει στο Μαξίμου για ραντεβού!
Ο άνθρωπος είναι προφανές ότι …

Κροκοδείλιο Έθνος, εκνευρισμένη Δημοκρατία


                                                                                Στέργιος Ζυγούρας szygouras@sch.gr
28η Οκτωβρίου 2011. Και ξαφνικά, εκνευρισμός και κροκοδείλια δάκρυα για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τους εθνικούς αγώνες, την εθνική υπερηφάνεια και για την ίδια τη Δημοκρατία. Καταδίκη του κοινωνικού διχασμού από αυτούς που κομματο-σκυλοκαυγαδίζουν ή σκυλοβρίζονται το απόγευμα στη Βουλή και το βράδυ τα πίνουν μαζί (ή και χώρια, από το εθνικό ταμείο όμως πάντα)

Πού ήταν όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι όταν καταρρακωνόταν κάθε έννοια Συντάγματος
        στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων - εθνικού πλούτου
        στην μη εφαρμογή του σκοπού της παιδείας
        στην εξάρτηση της δικαστικής εξουσίας
        στην κατ’ εκβιασμό ψήφο των βουλευτών
        στην ατιμωρησία των υπουργών
        στις νόθες διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος
και (για να μην πολυλογούμε)
        σε δεκάδες άλλα σοβαρά θέματα ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, (για να μην πιάσουμε τους Νόμους και τα Π.Δ. που σε πολλές περιπτώσεις θα έκαναν τους Πελοποννήσιους κοτζαμπάσηδες και τον Οθωμανό σουλτάνο να κοκκινίσουν από ντροπή)

Η στάση των περισσότερων πολιτικών και των μεγαλο-δημοσιογράφων δείχνει το φόβο τους, αλλά κυρίως το αμετανόητό τους και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι «πολίτες», αν θέλουν να ξαναποκτήσουν επί της ουσίας τον τίτλο αυτό: πλήρη ανατροπή του διαπλεκόμενου συστήματος που έχει υποκαταστήσει τους θεσμούς και την ηθική στον τόπο αυτό. Κι αυτό θα επιτευχθεί με μια προϋπόθεση: να προσέξουν οι πολίτες τις παγίδες χειραγώγησης - διχασμού - συκοφαντίας του κινήματός τους.

Η πραγματική Εξέγερση ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, σαρωτικός ο Ελληνικός Λαός!


 από το Iefana@shaw.ca 

Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. | 10/28/2011

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιας χώρας χωρίς πραγματική Δημοκρατία, αντικρύζοντας ένα δυναμικό και βροντερό ΟΧΙ από τον Ελληνικό Λαό, διέφυγε έντρομος και εξοργισμένος από την "πίσω" πόρτα της παρέλασης και με την κίνησή του αυτή αναγκάσθηκε να βάλει ένα τέλος στο σημερινό "καθεστώς" και να δώσει χώρο στην οργή του Ελληνικού Λαού, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον τις τύχες στα χέρια του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του καθεστώτος, που από καιρό

"Δεν βρέθηκαν ούτε δέκα"!!!


από το Iefana@shaw.ca

Χρήστου Γιανναρά
Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία.  Kαι εντελώς αδύνατο να στοιχειοθετηθεί προοπτική ανάκαμψης.  Δεκαεφτά μήνες τώρα περιφρονείται βάναυσα η στοιχειώδης λογική:  Δεν είναι δυνατό οι αυτουργοί της καταστροφής να διαχειρίζονται τη σωτηρία μας από τις εφιαλτικές συνέπειες των εγκλημάτων τους.  
Bασικό αίτιο της συντελεσμένης καταστροφής δεν είναι το κοινωνικό κράτος που το αφανίζουν, είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος που δεν διανοούνται, οι αχρείοι, να το θίξουν έστω κατ' ελάχιστο.  Eίναι σκέτη παράνοια να περιμένουμε από τους φαύλους να πατάξουν τη φαυλότητα, από τους αποδεδειγμένα σπιθαμιαίους και ιδιοτελείς να συνεγείρουν την κοινωνία σε τιτάνιο άθλημα δημιουργικού μόχθου και αυταπάρνησης. 
Σε δεκαεφτά ολόκληρους μήνες, από τους διακόσιους τριάντα εννέα βουλευτές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν βρέθηκαν ούτε δέκα να