Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Eμείς ξέραμε από τις 4 Μαίου το αποτέλεσμα! Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων γιατί δε το ... ήξεραν;;; Αλήθεια ποιος πιστεύει τις δημοσκοπήσεις;Γιατί πρέπει να απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις ΤΡΕΙΣ μήνες πριν τις εκλογές; - Μια πρόταση στη νέα Κυβέρνηση με σκοπό να εξυγιάνει το αποτυχημένο σύστημα που παραπλανά τους Ελληνες. Γιώργος Αδαλής  στο aegeantimes.gr 


Τρεις μέρες πριν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου, στις 11 το πρωί, έγραφα στους αναγνώστες των AegeanTimes.gr, ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει ΤΡΙΑΝΤΑ ποσοστιαίες μονάδες και η ΝΔ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ. Αν δε ίσχυε η απαγόρευση, θα έγραφα –πιστέψτε με- κι άλλες λεπτομέρειες για το εκλογικό αποτέλεσμα! Μάλιστα, στο άρθρο αυτό, ήμουν τόσο πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα, που έγραψα από την Παρασκευή, ότι με το άρθρο αυτό κάνω μια … τηλεμεταφορά στο πρωί της Δευτέρας! [Δείτε το άρθρο εδώ]

Δεν θα σταθώ σήμερα στο τι άκουσα από τα … γνωστά-άγνωστα «παπαγαλάκια» των κομματικών γραφείων, γιατί κάθε φορά που εδώ και 2Ο χρόνια προβαίνω σε μια εκλογική πρόβλεψη, έχω συνηθίσει να μου την «πέφτουν» όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι!

Όμως …

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ! «Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ»!

Τους εγκατέλειψαν το 1974 και καρατομούν σήμερα τις συντάξεις τους
Κραυγή αγωνίας και οργής από τις οικογένειες των αγνοουμένων και πεσόντων στην Κύπρο.


από τον Μάκη Βραχιολίδη

Η Ελλάδα του 2012, σκοτώνει για μια ακόμη φορά τους πεσόντες και αγνοούμενους  της Κυπριακής τραγωδίας! Μετά την προδοτική εγκατάλειψη που επεφύλαξε η ελληνική Πολιτεία στους πλέον των 100 αγνοουμένων Ελλαδιτών, από την ημέρα της εισβολής του Αττίλα έως τις μέρες μας, σήμερα τους ξανα-σκοτώνει με το χειρουργικό νυστέρι που βάζει στις συντάξεις των οικογενειών τους.
Αν και οι πολεμικές συντάξεις δεν φορολογούνται ούτε κόβονται, η  ελληνική κυβέρνηση, υπακούοντας στις εντολές της Μέρκελ και των άλλων τροϊκανών, επιδεικνύει απίστευτη κοινωνική αναλγησία προς τις οικογένειες των πεσόντων και αγνοουμένων ηρώων της Κυπριακής τραγωδίας.
Η Πρόεδρος του «Συλλόγου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων της Κύπρου», Μαρία Κουρούπη, σύζυγος του συνταγματάρχη Παύλου Κουρούπη, που αγνοείται από τις 20 Ιουλίου 1974, μιλάει με πόνο και οργή: «Το μέρισμα που παίρναμε κάθε τρίμηνο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, κόπηκε. Έπαιρνα σύνταξη για τον αγνοούμενο σύζυγό μου 1.500 ευρώ , ήδη πήγε 1.300 ευρώ και περιμένω να φτάσει στα 1.040 ευρώ! Θα κόψουν δηλαδή άλλα  20% από τα 1.300 ευρώ. Αν τα πάρω κι αυτά. Ζω από τη σύνταξη του ήρωα συζύγου μου, μέχρι να μου την καταργήσουν και αυτή!  Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις οικογένειες των  αγνοουμένων και πεσόντων ηρώων. Μου τηλεφωνούν άλλες γυναίκες-μέλη του Συλλόγου μας και μου λένε: “Τι θα κάνουμε; Θα μας αφήνουν επί ξύλου κρεμάμενες!” Αυτή είναι η τραγική κατάσταση που βιώνουμε».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Αντιδρούν δυναμικά στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας οι Κύπριοι αδελφοί μας. ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ!!!!


Κ Α Θ Η Κ Ο Ν  ΣΑΦΕΣ κι εντιμότητας υποχρέωση, να γράφουμε και να υπογράφουμε οι πολίτες, κατά τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την πολιτική μας βούληση. Ώστε ουδείς πολιτικός ή πολιτικάντης, ή δημοσκόπος ή δημοκόπος, ή αναλυτής ή αρθρογράφος, δικός ή ξένος, να δικαιούται προφάσεις οποιουδήποτε είδους ασάφειας. Και προπάντων: Όσοι αισθάνονται, ή βαρύνονται, ή παριστάνουν πως είναι ηγέτες και, ιδίως, όσοι επιδιώκουν ρόλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, να γνωρίζουν εκ των προτέρων και σαφώς-σαφέστατα, τη βούληση των ψηφοφόρων.

Ε Ν Α Σ ΤΩΝ 
ψηφοφόρων του 2013 -αν θέλει ο Θεός- θα ‘ναι κι ο γράφων την καθημερινή αυτή στήλη. Πιθανόν τα γραφόμενα εδώ, να ‘χουν κάποιαν απήχηση και να επηρεάζουν ίσως τους συλλογισμούς των αναγνωστών της στο χαρτί ή στο διαδίκτυο. Προς τους οποίους, η στήλη, αισθάνεται ύψιστη υποχρέωση να λέει την αλήθεια, να εκφράζει την γνώμη της και ν’ αποφεύγει τα μισόλογα. Με τον ίδιο τρόπο που προσδοκά, η σαφής βούληση κάθε πολίτη να φτάνει στ’ αφτιά εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο πολιτικό μας σύστημα: Αρχηγούς κι αξιωματούχους και συλλογικά όργανα των κομμάτων, υποψηφίους για την...

Παράδειγμα προς αποφυγή ο Καρατζαφέρης. Ακόμη και για τον Τσίπρα!!!Τσίπρας: «Δεν θα γίνω ο αριστερός Καρατζαφέρης του δικομματισμού»


Αλέξης Τσίπρας, αριστερός, Γιώργος Καρατζαφέρης, διερευνητική εντολή, δικομματισΤην διερευνητική εντολή παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε πως δε θα προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αγωνιστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα είναι σε αρμονία με την λαϊκή επιταγή.
«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θέτοντας πέντε άξονες ως ελάχιστη βάση συζήτησης. Η αρχικά διαφαινόμενη προθυμία των κομμάτων του μνημονίου ήταν απολύτως προσχηματική. Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να βρουν ένα αριστερό Καρατζαφέρη ώστε να συνεχιστεί η λαίλαπα του μνημονίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν πρόκειται να προδώσουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη του λαού για να πάρουμε τρία υπουργεία. Λαϊκή επιταγή σαφής- κατάργηση μέτρων λιτότητας που βυθίζουν στην απελπισία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
πηγή

Ειρήνη δια της ισχύος! Για μια επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής

by Ιωάν. Παρίσης*

Τα στοιχεία σχέσεων ισχύος Ελλάδας-Τουρκίας τα οποία εμφανίζονται στη δημοσιότητα αναφέρονται συνήθως στη στρατιωτική ισχύ και ειδικότερα στην απαρίθμηση οπλικών συστημάτων, στρατιωτικών σχηματισμών και στρατευμάτων. Αυτό οδηγεί σε μία ελλειπή εκτίμηση της ισορροπίας ισχύος μεταξύ των δύο χωρών αλλά και δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων στον ελληνικό πληθυσμό. Διότι απλούστατα, δεν αποτελούν οι απόλυτοι αριθμοί το καθοριστικό στοιχείο της ισχύος. Άλλωστε πάντοτε η Ελλάδα πολέμησε εναντίον αριθμητικά ισχυρότερων αντιπάλων.
Το 1940 η σχέση ισχύος μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος ήταν καταλυτική υπέρ της πρώτης σε όλα τα αντικειμενικά στοιχεία και παράγοντες ισχύς: οικονομία, βιομηχανική παραγωγή, πληθυσμός, αριθμός στρατευμάτων, οπλικά συστήματα. Και όμως το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν αντιστρόφως ανάλογο προς αυτά τα μεγέθη ισχύος. Τι ήταν εκείνο που συνέβαλε στην ανατροπή των δεδομένων;
Ο γεωγραφικός παράγοντας
Είναι καταρχήν εύκολα αντιληπτό ότι τα γεωγραφικά δεδομένα δεν ευνοούν την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει ο Παν. Κονδύλης (1997), το καθοριστικό γεωγραφικό δεδομένο είναι...

Ισχυρές ενδείξεις ότι είπε το “ναι” ο Φώτης Κουβέλης

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες με όλες τις ενδείξεις να συντείνουν ότι πάμε σε σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον κ. Φώτη Κουβέλη και με την κοινοβουλευτική στήριξη 168 βουλευτών της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης φαίνεται να προσεγγίζει θετικά αυτό το ενδεχόμενο, κάτι που διαφαίνεται και από την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ που ασκεί σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν αξιοποίησε τη διερευνητική εντολή και...

"Γειά σου Στρατούλη άρχοντα! Πάρε μας τα υπάρχοντα! "
(από τον Παναγιώτη Λιακο -Δημοκρατία)

Παίζουν τη χώρα στα ζάρια

Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε ποιος θα λάβει μέρος στο άτυπο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών που, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου;

Υπάρχει χώρα που οφείλει, περισσότερο από κάθε άλλη, να έχει εκεί μια ισχυρή εκπροσώπηση – και μάλιστα προερχόμενη από νωπή λαϊκή εντολή;

Παρ’ όλα αυτά, όλα δείχνουν πως η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Παπαδήμο, ενώ η χώρα θα βρίσκεται ξανά σε προεκλογική περίοδο.

Το σενάριο μοιάζει πλέον με εφιάλτη.

Η χώρα υπερψηφίζει λάθος ανθρώπους στη λάθος στιγμή και όταν αυτοί (οι λάθος άνθρωποι) την οδηγούν στην καταστροφή, υπερψηφίζει και πάλι άλλους λάθος ανθρώπους στην ακόμη πιο λάθος στιγμή, ενώ τιμωρεί...

Η ΔΥΤΙΚΟΤΡΟΠΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς είχε διατυπώσει μέσα στο τετράδιο των πολιτικών του σκέψεων ένα σαφή περίγραμμα της έννοιας και της μορφής του δημοκρατικού πολιτεύματος που εμπεδώθηκε στη Δύση και διακλαδώθηκε στα υποτιθέμενα ελεύθερα έθνη δια των δοτών ηγεσιών. Είναι η ίδια δημοκρατία που ζούμε έως σήμερα και διαμόρφωσε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Είχε πει λοιπόν ο Ιωάννης Μεταξάς ότι το πολίτευμα αυτό «είναι όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα. Είναι όργανο με το οποίο κατορθώνει ο Καπιταλισμός να παριστάνει τη θέλησή του ως λαϊκή βούληση».

Οι πολιτικοί υπάλληλοι του νεοταξισμού, που στο μεταξύ είχαν παρεισφρύσει στην εθνική κοινότητα ως τάχα μέλη και καταγόμενοι εξ αυτής, εισήγαγαν τις εκλογές με μυστικό ωστόσο τρόπο για να νομιμοποιήσουν την υπηρέτηση των ξένων συμφερόντων και τις λοιπές βρωμιές τους. Η δυτικότροπη αστική δημοκρατία οικειοποιήθηκε ονομαστικά την εξουσία του δήμου, δηλαδή του λαού, αλλά δεν την εφάρμοσε ποτέ. Ο Εθνικός Ηγέτης μας λέει ότι...

Πολιτική και κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!
Όταν τον Αύγουστο του 2009 ανακοινώθηκαν οι έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ήμουν σίγουρος ότι σύντομα θα γίνονταν εκλογές, βλέποντας ότι ο σαρακατσάνος εγκατέστησε άρον-άρον τον κοντοχωριανό του στο ύπατο αξίωμα. Πράγματι, οι εκλογές προκυρήχθηκαν μόλις 3 βδομάδες μετά, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πρόσφατα, το έργο ξαναπαίχθηκε με κάποιες τροποποιήσεις: οι ετήσιες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου 2012 μετατέθηκαν για το χρονικό διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου (ΦΕΚ 56Α'/14-3-12). Ο  χρόνος διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων καθορίζεται από νόμο (Ν.3883/10), ενώ η αναβολή τους αποφασίστηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργικού Συμβουλίου και μη μου πείτε ότι η αναβολή των κρίσεων ήταν θέμα "εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης" για να εκδοθεί τέτοια πράξη σύμφωνα με το Άρθρο 44 του Συντάγματος. Αλήθεια, κυρώθηκε η πράξη από τη Βουλή εντός 40 ημερών όπως προβλέπεται; Εγώ δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο Εθνικό Τυπογραφείο! Βέβαια, η ιστορία έχει και παρενέργειες, αφού αν δεν γίνουν κρίσεις, δεν μπορούν να γίνουν ούτε μεταθέσεις. Πράγματι, πολλοί στρατιωτικοί που περιμένουν μετάθεση δεν ξέρουν σε ποιο σχολείο πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους ή αν θα ξενοικιάσουν τα σπίτια τους και πότε. Δυστυχώς, κάποιοι...

Θάψαμε τον δικομματισμό ή θα τον νοσταλγήσουμε;

Πότε όμως καταφέραμε, οι Έλληνες, να συνεννοηθούμε; Πότε αποκτήσαμε την πολιτική παιδεία, ώστε να υποχωρούμε στο μερικό προς όφελος του γενικού;Πέρασαν μόνο δύο μέρες από την εκλογική διαδικασία και άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια, σχετικά με την ύπαρξη ειλικρινούς διάθεσης των πολιτικών μας, να εργασθούν για τον τόπο. Δεν το κρύβω, ότι είμαι μεταξύ αυτών που εδώ και καιρό έπαψα να πιστεύω ότι οι εκπρόσωποί μου διακρίνονται για την ανιδιοτέλειά τους.

Δεν ευθύνομαι εγώ για την αρνητική κρίση, αλλά οι ίδιοι που συνεχίζουν να αποδεικνύουν τον πολιτικό τους καιροσκοπισμό. Και τούτο διότι, σε κρίσιμες στιγμές ο κάθε ανιδιοτελής πολίτης, εκτελεί το χρέος του προς το σύνολο και δεν μετρά τα πολιτικά οφέλη ή κόστη των πράξεών του. Όταν πιάνει φωτιά το σπίτι σου, μπαίνεις μέσα στις φλόγες για να σώσεις τα παιδιά σου, και δεν σκέφτεσαι αν καεί το κουστούμι σου.

Χρόνια ακούμε, ότι για όλα τα δεινά μας φταίει ο δικομματισμός. Η εναλλαγή, επί δεκαετίες, δύο μόνο κομμάτων, με όμοιο πολιτικό προσανατολισμό, δεν επέτρεπε την...

Τα αμήχανα λάθη του ΤσίπραΈχουμε μπλέξει. Όλοι μεταξύ μας και ο καθένας μόνος του. Αλλά κάτι μου λέει ότι ενώ στο τέλος σηκώνεται σκόνη από την οποία ξεχωρίζουν μόνο γροθιές και κλωτσιές, ο πρώτος που θα καταφέρει να βγάλει κεφάλι είναι οΣαμαράς. Από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τη διερευνητική εντολή, στο διάβα του κλείνουν παραθυρόφυλλα, μαζεύονται παιδιά από τους δρόμους και ευρώ από τις τράπεζες. Στην Κουμουνδούρου κάνουν πάρτι, αλλά στο ξημέρωμα θα τους μείνουν μόνο τα άδεια τενεκεδάκια. Μπορούσαν να έχουν πολλά περισσότερα.
.
Τη στιγμή, λοιπόν, που ο Αλέξης μιλούσε για κρατικοποιήσεις και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, ο Στρατούλης κάτι πήγαινε να πει για τις τράπεζες αλλά το κρατούσε σαν γέλιο που τελικά δεν υπακούει και το σκάει από τα σφιγμένα δόντια. Το μόνο που δεν ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παγκόσμια ειρήνη, αφοπλισμός και πρόκριση της Ελλάδας στον ημιτελικό του Euro. Ζήτησε πράγματα που δεν γίνονται, προανήγγειλε χειρισμούς που τρομάζουν και δεν συνέδεσε καμία εξαγγελία με την πραγματικότητα. Διότι το να λες ότι θα ακυρώσεις τις δανειακές συμβάσεις και θα βρεις λεφτά μέσω των καταθέσεων, ισοδυναμεί με το να υπόσχεσαι πετρέλαιο από τον Τσάβες και στην περίπτωση που δεν επαρκεί θα το πάρεις από τις δεξαμενές...

«Η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.Χ.»

Η τραγικά αληθινή διαπίστωση ανήκει στον κορυφαίο διανοητή Κορνήλιο Καστοριάδη. Ποτέ δεν χάιδεψε αυτιά, ποτέ δεν κολάκευσε.
Το... προνόμιο αυτό το άφησε για το «πολιτικό προσωπικό» της χώρας. Η δική του «δουλειά» έγκειτο στο να αφυπνίζει συνειδήσεις. Ο φίλαυτος νεοέλληνας, που κορδακίζεται και περιαυτολογεί, επικαλούμενος κατορθώματα προγόνων 2.500 χρόνια πριν, δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος έχει την τύχη στα χέρια του. Αλλά δεν την πήρε ποτέ.
Από την πτώση της αθηναϊκής δημοκρατίας και εντεύθεν στοιχίζονταν πίσω από κάθε λογής προστάτες. Άλλοτε παρά τη θέληση του, άλλοτε εθελοντικά. Γύρευε πάντα τον «μεγάλο πατερούλη», είτε στο πρόσωπο ενός κατακτητή, είτε ενός «χαρισματικού ηγέτη», είτε μιας ξένης δύναμης. Μια ψύχραιμη ιστορική αναδρομή, το αποδεικνύει. Υπήρξαν εξαιρέσεις; Ασφαλώς. Αλλά επιβεβαίωναν τον κανόνα. Και κυρίως, εξουδετερώθηκαν από νέες περιπέτειες και νταβατζιλίκια.
Ο λαός, αυτός ο μόνος υπεύθυνος για τη μοίρα του, παρέμεινε φοβισμένος, δουλικός, ευάλωτος σε κολακείες, έμεινε υποχείριο, εύκολος στο μανιπουλάρισμα και στην όποιας μορφής «δωροδοκία» – είτε...

Οι νέες εκλογές δεν παραγράφουν τα αδικήματα του Γιώργου Παπανδρέου

Μια «απίστευτη καραμπόλα» διατάξεων του Συντάγματος επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ορισμένοι συνταγματολόγοι και συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες σημαίνει και παραγραφή των όποιων αδικημάτων συντελέστηκαν επί διακυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου....
Η εξειδίκευση της υπόθεσης είναι αρκετά δαιδαλώδης, παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα απαντά με πλήρη σαφήνεια σε κάθε επιμέρους ζήτημα.

Αναλυτικά, το τελευταία εικοσιτετράωρα και καθώς οι νέες εκλογές φαντάζουν αναπόφευκτες , έχει αναπτυχθεί ένας προβληματισμός για το αν θα πρέπει να συγκληθεί η νέα βουλή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδώσει Διάταγμα που θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές. Έγκυροι Συνταγματολόγοι απαντούν ότι για να διαλυθεί η Βουλή και να οδηγηθούμε στις κάλπες θα πρέπει πρώτα να...

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για Έλληνα στρατηγό πρώην αρχηγού ΓΕΕΦ προσβάλλει τους απόστρατους αλλά και τους υπηρετούντες Έλληνες αξιωματικούς,
Οι στρατηγοί δεν κρύβονται  Τσαλικίδη σκέτο χωρίς το κύριε. Δεν απολαμβάνουν μόνο τα οφέλη που τους παρέχει ο, ελέω κομματικοποίησης του στρατού , βαθμός τους. Αναλαμβάνουν και το μερίδιο των ευθυνών τους σε πράξεις ή παραλείψεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι Έλληνες Κύπριοι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το παράδειγμά σου μας προσβάλλει. Και μας ανησυχεί Τσαλικίδη για το κατά πόσον οι στρατηγοί «μας» είναι ικανοί να φέρουν τον βαθμό που τους χάρισε κάποιος ανίδεος και ηλίθιος πολιτικάντης υπουργός Ε.Θ.Α. Παρουσιάσου στο δικαστήριο της Κύπρου και υπερασπίσου την τιμή σου και την τιμή των Ελλήνων Αξιωματικών.  Οδυσσεύς

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον τέως Αρχηγό της Ε.Φ., Πέτρο Τσαλικίδη έχει εξασφαλίσει η κυπριακή αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ 
Την υπόθεση χειρίζεται με πάσα μυστικότητα η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας της Κύπρου, η οποία...

Η γέννηση του «νέου ΠΑΣΟΚ». Μετάλλαξη μέσω ΣΥΡΙΖΑ Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Παιχνίδι στα χέρια του κ. Τσίπρα έχει γίνει η χώρα, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά εγγυήσεις για μη εφαρμογή του μνημονίου και καταγγελία της δανειακής σύμβασης, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.


Στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής βρίσκεται η χώρα με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης να έχει εξελιχθεί σε ένα κουρελόχαρτο.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού την περιέφερε επί δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας τη για καθαρά μικροκομματικά οφέλη - αν και γνώριζε πως οι αριθμοί δεν τον βοηθούσαν - την κατέθεσε και από σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο μεταξύ, η τρόικα έχει αναβάλει την επιστροφή της στην Αθήνα έως ότου «ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές εξελίξεις», τα μηνύματα από τους δανειστές είναι σαφή – ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε δήλωσε χθες πως οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα...

Ελληνική Κοινωνία: Η θλιβερή διάσταση της πραγματικότητας

Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος

Οι διάφοροι “σοφοί”, πολιτικοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του ονομαζόμενου πνευματικού κόσμου, αναφέρονται συχνά στο ΛΑΟ, την σοφία του και την ετυμηγορία του. Ριζώνουν βαθειά στην ψυχή του απλού πολίτη αυτό το θεϊκό υπερ-όν που είναι αλάνθαστο, τον υπερ-εγκέφαλο που εκπέμπει κατά διαστήματα τον χρησμό του που το ιερατείο ερμηνεύει και ουαί και αλίμονο σε αυτόν που θα τον αμφισβητήσει. Το γεγονός ότι αυτός ο υπερ-νούς έχει για σαράντα σχεδόν χρόνια έχει πάει στα σχολεία που όλοι ξέρουμε θεωρείται εντελώς άνευ σημασίας.

Έτσι και αυτή τη φορά πήραμε τον χρησμό του. Μόνο που τώρα ακόμα και το ιερατείο αισθάνεται πολύ άσχημα για να ανακοινώσει την σημασία του και υπάρχουν αντικειμενικοί και υποκειμενικοί λόγοι γι`αυτό. Μπορεί εν τούτοις κανείς να παρατηρήσει ορισμένα στοιχεία του.

Καταρχήν φαίνεται να επηρεάζει εξελίξεις πολύ πέραν των Ελληνικών συνόρων και μάλιστα σημαντικά. Από αυτή την σκοπιά ο χρησμός βάζει αυτό τον ΛΑΟ σε περίοπτη διεθνή θέση. Και βεβαίως οι προκλήσεις που περιέχει για την διεθνή κοινότητα θα αξιολογηθεί και...

Ουδέν κακόν αμιγές καλού… να πως θα φέρουμε αποτέλεσμα!

Εάν συνεχίσουμε στο παρόν μοτίβο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι βαδίζουμε με γοργό βήμα στον δρόμο της καταστροφής. Υπάρχει σωτηρία; Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ΝΑΙ. Αρκεί να κατανοήσουμε τα δεδομένα του προβλήματος και να λειτουργήσουμε επιτέλους ως συντεταγμένη κοινωνία. Μετά θα έχουμε χρόνο να λέει ο καθένας «το μακρύ του και το κοντό του» και να τσακωνόμαστε. Τώρα όμως, άλλα προέχουν και συγκεκριμένα, εφαρμόζοντας αυτό που διδάσκει η εμπειρία, ότι το καλό και το κακό, το θετικό και το αρνητικό συνυπάρχουν στη ζωή, να διακρίνουμε όσα δίνουν ελπίδα και να τα αξιοποιήσουμε…
Μετεκλογικά, στο μάτι του κυκλώνα έχουν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Το «defence-point.gr» έχει ασκήσει δριμεία κριτική και στις δυο πλευρές με αποτέλεσμα να έχει γίνει δέκτης ευπρεπών παραπόνων και από τις δυο πλευρές. Τονίζουμε το «ευπρεπών» διότι αυτό αποδεικνύει ότι όσο σκληρή κι αν είναι η κριτική όταν υπάρχει πραγματικό ζήτημα και όχι εμπάθεια, όταν στόχος είναι...

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ...

Από τα πολλά που εγχωρίως γράφτηκαν για τα των εκλογών, συγκρατούμε κάποια βασικά σημεία των όσων κατέθεσε ο γνωστός σε όλους μας Χρήστος Γιανναράς στην ''Καθημερινή'', διευκρινίζοντας πως εκφράζουν και εμάς ως δεξαμενή σκέψης. Και συγκρατώντας το ότι το μέλλον της πατρίδας μας έχει ''πολλή ξηρασία'', όπως τιτλοφορείται χαρακτηριστικά το κείμενο από τον μεγάλο αυτόν πολιτικό στοχαστή.

Tο ευτυχέστερο δυνατό αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας, επισημαίνει ο Γιανναράς, θα είναι η πρόσκαιρη αποτροπή συνθηκών χάους: ανεξέλεγκτης βίας, λεηλασιών, αιματοχυσίας. Διότι η ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί σε παρακμή χωρίς προηγούμενο. Στα τετρακόσια χρόνια κάτω από τον τουρκικό ζυγό οι συνθήκες επιβίωσης των Eλλήνων ήταν ασύγκριτα δυσκολότερες από τις σημερινές, συνήθως εφιαλτικές. Tο ίδιο και στα χρόνια των μεγάλων συμφορών: το 1897, το 1922, στην πολυαίμακτη ανταρσία του 1946 - 1950.

Όμως σε όλες αυτές τις δραματικές περιστάσεις, όπως και στις επανειλημμένες πτωχεύσεις του κράτους, στον λιμό που συνόδεψε τη γερμανική κατοχή, στο μαρτύριο της προσφυγιάς που προηγήθηκε και σε κάθε άλλη συλλογική οδύνη, ο Eλληνας δεν έπαυε να...

Ενότητα ή Εμφύλιος;

Γράφει ο Άρης Παπαχρήστου

Μία εποχή τέλειωσε.
Μία καινούργια αρχίζει.
Η αρχή συνοδεύεται με πόνους πολλούς.
Οι ωφελημένοι της προηγούμενης εποχής, πολεμούν να διατηρήσουν όσο περισσότερα προνόμια μπορούν.
Άλλοι επιθυμούν την αλλαγή και θέλουν να προχωρήσει.
Η αδυσώπητη αλήθεια είναι ότι το χρήμα είναι πεπερασμένο και πρέπει να μοιρασθεί κατά κάποιον τρόπο.
Το πόσο χρήμα είναι διαθέσιμο, δυστυχώς, δεν είναι μία αλήθεια δεκτή από όλους.
 Όταν έχεις μάθει να ζεις με ένα επίπεδο χρημάτων, δεν είναι εύκολο να δεχθείς ότι τώρα πια διαθέτεις πολύ λιγότερο.
Έτσι αναπτύσσονται αστικοί μύθοι ή προστρέχουμε σε δυνητικές μελλοντικές πηγές, πχ ορυκτός πλούτος, όπως ο απελπισμένος στρέφεται...

Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου Μια κρίσιμη καμπή για την παγκόσμια Δημόσια Υγεία

Laurie Garrett


Περίληψη: 

Στις μέρες μας, τα παγκόσμια προγράμματα υγείας παραπαίουν στην κόψη του ξυραφιού. Η διεθνής οικονομική κρίση και οι πολιτικές περιστολής του δανεισμού απειλούν τα πάντα, από τον έλεγχο της ελονοσίας και την αντιμετώπιση του AIDS, μέχρι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ νεαρές υποψήφιες μητέρες και τις δράσεις κατάρτισης των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη. Ακόμη και αν το υπάρχον παγκόσμιο οικοδόμημα της δημόσιας υγείας επιζήσει αυτής της εποχής των περιστολών και της λιτότητας, θα πρέπει στην πορεία να αναδιαρθρωθεί.

Στις μέρες μας, τα παγκόσμια προγράμματα υγείας παραπαίουν στην κόψη του ξυραφιού. Η διεθνής οικονομική κρίση και οι πολιτικές περιστολής του δανεισμού απειλούν τα πάντα, από τον έλεγχο της ελονοσίας και την αντιμετώπιση του AIDS, μέχρι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ νεαρές υποψήφιες μητέρες και τις δράσεις κατάρτισης των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη. Ακόμη και αν το υπάρχον παγκόσμιο οικοδόμημα της δημόσιας υγείας επιζήσει αυτής της εποχής των περιστολών και της λιτότητας, θα πρέπει στην πορεία να αναδιαρθρωθεί.
Πριν από το 2000, οι δεσμοί ανάμεσα στα προγράμματα για την παγκόσμια υγεία σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος και στις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των πλουσίων χωρών ήταν χαλαροί, κυρίως επειδή...

Σαν σήμερα εκτελέστηκαν από τους Άγγλους οι Καραολής και Δημητρίου


Στίς 10 Μαϊου 1956, ἀπαγχονίστηκαν στην Κύπρο, ὁ Μιχαήλ Καραολῆς καί ὁ Ἀνδρέας Δημητρίου, αὐτοί πού ὀνομάστηκαν καί πρωτομάρτυρες τῆς Ἀγχόνης. Γιά τόν λόγο αὐτόν,  ἀφιερώνουμε το κείμενο αυτό, στή μνήμη τῶν δυό αὐτῶν παλληκαριῶν τονίζοντας βασικές πτυχές τῆς προσωπικότητάς τους, πτυχές πού χαρακτήριζαν καί τούς περισσότερους ἐκ τῶν Ἀγωνιστῶν τοῦ Ἐθνικοαπελευθερωτικοῦ Ἀγώνα  τῆς ΕΟΚΑ 1955-59....
Ὁ Μιχαήλ Καραολῆς καί ὁ Ἀνδρέας Δημητρίου, ὡς πρωτομάρτυρες τῆς Ἀγχόνης ἦταν οἱ πρῶτοι πού τήν ἐξαγίασαν μέ τήν ἁγνή θυσία τους κι ἔγιναν φωτεινά πρότυπα γιά τούς νέους, πού ἀκολούθησαν τά χνάρια τους στό ματωμένο μονοπάτι τοῦ χρέους καί τῆς θυσίας. Ἦταν αὐτοί οἱ πρῶτοι γιά ν’ ἀκολουθήσουν ὁ Ἰάκωβος Πατάτσος, ὁ Ἀνδρέας Ζάκος, ὁ Χαρίλαος Μιχαήλ, ὁ Στέλιος Μαυρομάτης, ὁ Ἀνδρέας Παναγίδης, ὁ Μιχαήλ Κουτσόφτας καί ὁ Εὐαγόρας Παλληκαρίδης. Εἶναι ὅλοι αὐτοί πού ἀναπαύονται στά «Φυλακισμένα Μνήματα» μαζί μέ τούς Γρηγόρη Αὐξεντίου, Μάρκο Δράκο, Κυριάκο Μάτση, Στυλιανό Λένα καί Μιχαλάκη Παρίδη. Στά «Φυλακισμένα Μνήματα», τά ὁποῖα κάθε Ἕλληνας ἀπό τή Μητροπολιτική Ἑλλάδα πού ἐπισκέπτεται τήν Κύπρο, ὀφείλει ν’ ἐπισκέπτεται καί ν’ ἀποτίει φόρο τιμῆς στούς...

Η αθροιστική δύναμη του λαού

Άρθρον του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-κλασσικού φιλολόγου-
                            
Πολλοί κατηγόρησαν τον λαό δια την τελευταία ετυμηγορία του και τον κατηγορούν ακόμα και μέσα στις κατηγορίες αυτές είναι και οι εξής:
·       Ο λαός εψήφισεν με το συναίσθημα κι όχι με την λογική. Και μάλιστα εψήφισεν με οργή
·       Ο λαός επέτρεψε να αναδειχθούν οι ναζήδες ξεχνόντας τα όσα πέρασε δραματικά την εποχή του μεγάλου πολέμου
·       Ο λαός δεν επέτρεψε σε κάποιον να κυβερνήση την χώρα δίδοντάς του σαφή ισχυρή εντολή.
Αυτά καταλογίζουν οι «άριστοι» λοιπόν στον λαό και τώρα χαιρέκακα του επιρρίπτουν ευθύνες δια την περιπέτεια εις την οποία εισήλθαμε. Λησμονούν ωστόσο ότι η αθροιστική σοφία του λαού ούτως εκδηλώνεται και είναι πάντοτε ανώτερη από εκάστη «σοφία» και άποψη του κάθε αρίστου ξεχωριστά.
Λέγει ο Αριστοτελης στα «Πολιτικά» του και είναι κατηγορηματικός: «το ότι το πλήθος των πολιτών σε μιαν πολιτεία δημοκρατική είναι κύριον περισσότερον από τους αρίστους και τους ολίγους είναι δεδομένον και υπεράνω πάσης συζητήσεως». Διότι με τους πολλούς συμβαίνει αν και ένας έκαστος εξ αυτών να μην είναι σπουδαίος άνδρας όμως εάν συνέλθουν όλοι μαζί και απαρτίσουν σύνολον να είναι πολύ καλύτεροι εξ εκείνων των αρίστων όχι βεβαίως ως μονάδα αλλά...

Η πλήρης αποτυχία στενών συνεργατών του Σαμαρά σηματοδοτεί εξελιξεις;ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ... ΑΔΩΝΙ ΣΤΗΝ Ν.Δ...!!!

Δεν έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν , παρα μόνο ακροθιγώς. με τα εγκληματικά λάθη και τις εγγενείς ανεπάρκειες των ανθρώπων πού συγκροτούν το περιβάλον του Σαμαρά.
Για να αριθμήσει κανείς τις αδυναμίες τους χρειάζονται σελίδες, ενώ γιά να τούς ονομάσει αρκούν τα δάκτυλα της... "μιάς χειρός"...!!!
Σκεφτείτε ότι ένα από τα πρωτοπαλήκαρα ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πού σημειωτέον είχε εισηγηθεί επιμόνως να μη δεχθεί ο Σαμαράς την...

Ο Μπουτάρης και... ιδεολογικός προκρούστης.

Ο Μπουτάρης και...  ιδεολογικός προκρούστης
Κατά την γνώμη μου ο Μπουτάρης είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να κρίνει, να σχολιάσει και να συμβουλεύσει τον ελληνικό λαό και τις επιλογές του. Όσο για το ΚΙΣ Ελλάδος  ας καταδικάσουν την φασιστική τακτική του Ισραήλ και μετά να μιλούν για τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού. Δείτε και την προηγούμενη ανάρτηση. Οδυσσεύς


Γ. Μπουτάρης: Να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Η πραγματικότητα είναι ότι αν ο καθένας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, έκοβε τα ιδεολογικά "άκρα" άλλων, όπως φαίνεται να θέλουν ορισμένοι κύκλοι, τότε η κοινωνία μας θα ήταν τόσο ανάπηρη όσο και οι εμπνευστές παρόμοιων επιθυμιών.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ' Σώμα Στρατού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να κηρυχτεί παράνομο -όπως έχει γίνει...

Ρατσισμός στο Ισραήλ: Επίθεση με μολότοφ σε καταυλισμό Αφρικανών προσφύγων!!! (Λαός και κράτος συμφωνούν...)

Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post: Άγνωστοι πέταξαν την Παρασκευή, βόμβες μολότοφ σε τέσσερα σπίτια και ένα νηπιαγωγείο που συνδέονται με μια κοινότητα Αφρικανών αιτούντων άσυλο στην περιοχή Shapira του Τελ Αβίβ.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά υπήρχαν υλικές ζημιές, και οι γείτονες πιστεύουν ότι η επίθεση οργανώθηκε ειδικά εναντίον των προσφύγων. Η αστυνομία έφτασε στη γειτονιά για να ερευνήσει την υπόθεση μετά το συμβάν.

Η αστυνομία δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό που αναφέρθηκε ως «απόπειρα εμπρησμού». Συγκεκριμένα, αρνήθηκε να σχολιάσει αν το έγκλημα είχε ρατσιστικά κίνητρα και για το γεγονός ότι και άλλες βόμβες μολότοφ βρέθηκαν στην γύρω περιοχή.

Η αστυνομία παραδέχθηκε στην Jerusalem Post ότι δεν είχε έκαναν καμία ανακοίνωση προς τον Τύπο σχετικά με το περιστατικό. Όταν ρωτήθηκαν...