Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σαν σήμερα 4η Αυγούστου 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς.... Πώς είδαν το γεγονός Έλληνες κομμουνιστές!

4η Αυγούστου σήμερα. 


Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και , δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλοί αλλά και για να μαθαίνουν οι νεώτεροι, σαν σήμερα  «εν όψει των διεθνών εξελίξεων, ο Ιωάννης Μεταξάς, με αφορμή την πανεργατική απεργία της 5ης Αυγούστου, ζητά από τον Βασιλέα Γεώργιο την άρση  των 'Αρθρων του Συντάγματος 5,6,10,11,12,14,20, και 95 (βάσει του Νόμου  4229/1929 «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας της ελευθερίας των πολιτών» η  «το ιδιώνυμο» που είχε ψηφίσει η Βουλή επί Βενιζέλου).  Θεωρεί την λύση αυτή στην οποία οδηγείται αναγκαστικά η χώρα ως  την μόνη  μπρος στο αδιέξοδο που την είχε οδηγήσει ο κοινοβουλευτισμός.  Το Διάγγελμα πρός τον Λαόν δια την Μεταβολήν της 4ης Αυγούστου 1936, και ο λόγος που εκφωνεί από ραδιοφώνου την 10η Αυγούστου, ο Ιωάννης Μεταξάς ως Εθνικός Κυβερνήτης (Λόγοι σελ. 16-18), προς τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την ελληνική νεολαία φανερώνει τους λόγους από τους οποίους οδηγήθηκε στην άρση των άρθρων του Συντάγματος και τους Σκοπούς της 4ης Αυγούστου». 


 Όσοι θέλουν να θυμηθούν ή να μάθουν για τον Εθνικό Ηγέτη και πώς φθάσαμε στην 4η Αυγούστου 1936 μπορούν να ανατρέξουν στο www.ioannismetaxas.gr.


Εγώ όμως θα σταθώ σε μια διαφορετική προσέγγιση του γεγονότος όπως την καταγράφει στο βιβλίο του " O NIKΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 22 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ" ο Δημήτρης Βλαντάς, ένας πανέξυπνος άνθρωπος και καταξιωμένο στέλεχος του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού στρατού του 1946-49. Γράφει λοιπόν ο Μήτσος Βλαντάς στην σελ. 24 του βιβλίου του:
«..... στις 30-4-1936 οι βουλευτές των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων εξουσιοδότησαν τον Μεταξά να κυβερνήσει χωρίς την βουλή, ως τον Σεπτέμβρη.... Τι έκανε στο παραπάνω διαστημα ο Ζαχαριάδης με τ' άλλα μέλη του Πολιτικού Γραφείου (σσ του ΚΚΕ βεβαίως); Κατ' αρχή, τίποτε δεν κατάλαβαν από τον διορισμό του Μεταξά σαν υπουργού στρατιωτικών, στις 5-3-1936. Μόνο στις 25 Μάρτη δημοσίεψαν νια ανακοίνωση.... Αυτή ήταν ξόρκι, δεν ήταν σύνθημα για κοινή δράση .....κτλ, κτλ »  και πιο κάτω: « ....Κανένα πραξικόπημα δεν έγινε στις 4-8-1936. Απλά, οι δυο συνδιδάχτορες κατάργησαν και τυπικά μια βουλή που είχε αυτοκτονήσει  στις 13-4-1936 , όταν σαν άβουλο κοπάδι παραδέχθηκε τον διορισμό (σσ εννοεί άραγε ότι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης της Ελληνικής Βουλής;) του Μεταξά σαν πρωθυπουργού».


Η αλήθεια λοιπόν ειπωμένη με την πέννα ενός καταξιωμένου κομμουνιστή την δράση του οποίου στους κόλπους του ΚΚΕ, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Το βιβλίο είναι εκδόσεων ΓΛΑΡΟΣ με χρονολογία έκδοσης 1984.


Κλείνοντας θέλω να πω ότι όσοι ενδιαφέρονται και, κυρίως οι νέοι, να μάθουν επί πλέον  των όσων έχουν διαβάσει  κατά καιρούς γύρω από την εφαρμογή του κομμουνισμού (δεν μιλώ για την θεωρία του Μαρξισμού) τους προτρέπω να διαβάσουν τα βιβλία των "γνήσιων Ελλήνων κομμουνιστών" και θα "δουν το φως". Θα δουν την προδοσία της πατρίδος μας, τις ρουφιανιές, τα αλληλοκάρφωμα στην "ασφάλεια του Μεταξά", την περιφρονητική συμπεριφορά των σοβιετικών και των άλλων κομμουνιστών προς τους Έλληνες ομοϊδεάτες τους, το πώς τα στελέχη απέφευγαν τις μάχες και άφηναν τους ιδεολόγους να σκοτωθούν και άλλα θαυμάσια γεγονότα..... 


Εκτός από το παραπάνω βιβλίο τους προτείνω και τα:
α. "ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ, ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" του αρχιστράτηγου (;) ΓΙΩΡΓΗ ΒΟΝΤΙΤΣΟΥ-ΓΟΥΣΙΑ (δύο τόμοι) εκδόσεως "Γραφικές Τέχνες"
β. "ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ" του συγχωριανού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ (ΒΡΑΣΙΔΑ) εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ του 1981 και 
γ. "Δ.Σ.Ε., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΑΛΤΕΖΟΥ (ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΗ) μάλλον εκδοθέν από τον ίδιο στον Βόλο όπου κατέφυγε όταν επαναπατρίσθηκε, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, γιατί στην Ήπειρο δεν τολμούσε να εγκατασταθεί....
αλλά και οποιοδήποτε άλλο βιβλίο βρείτε, αν βέβαια έχει αφήσει το ΚΚΕ για να το βρείτε....


                                                                                                                                                               Οδυσσεύς