Σελίδες

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προσευχή στον ναό του Αγίου Γεωργίου


Όταν ζούσα στην Ελλάδα,ήμουν απο αυτούς που πολύ σπάνια πατούσαν το πόδι τους σε εκκλησία.Στην Πόλη όμως ο ρόλος αντιστράφηκε.Αρκετά συχνά επιδιώκω να επισκέπτομαι εκκλησίες,απλά για να κάνω έναν σταυρό,μια μικρή προσευχή ή ευχή και να ανάψω ένα κεράκι.Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι οι ναοί απο κάθε άποψη είναι τόσο ιδιαίτεροι και μοναδικοί στην Πόλη και ασκούν μια φοβερή έλξη πάνω μου.Χτές βρέθηκα στο Φάναρι και είχα την διάθεση για μια μικρή εκκλησιαστική επίσκεψη.Ο ναός του Αγίου Γεωργίου ήταν ο πιο κοντινός.Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν σε δυό λεπτά είχα βρεθεί στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου!
Η πρόσοψη του ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Έχω βρεθεί φυσικά πολλές φορές εδώ κατά την διαμονή μου στην Πόλη.Αποφεύγω Κυριακές και μεγάλες γιορτές γιατί γίνεται χαμός.Δεν είναι τόσο η πολυκοσμία όσο ο τρόπος που όλοι τρέχουν εδώ κι εκεί με τις κάμερες και τις φωτογραφικές τους μηχανές παραμάσχαλα.Έξω απο τον χώρο του Πατρειαρχείου στήνεται σχεδόν λαική αγορά με κάθε λογής θρησκευτικό και μή εμπόρευμα.Απο την άλλη πλευρά είναι λογικό να συμβαίνει αυτό μιάς και υπάρχει κόσμος που δεν έχει πολλές επιλογές και δυνατότητες να επισκεφτεί την Πόλη και το Πατριαρχείο.Αφού όμως εγώ μπορώ,προτιμώ να απολαμβάνω τις πνευματικές αυτές στιγμές εν κλίμα γαλήνης.
Το εσωτερικό του χώρου του Πατριαρχείου

Και τώρα που τα φάγαμε μαζί, ο Πάγκαλος πάει για χώνεψη



του Στρατή Μαζίδη από το freepen
«Αποσύρομαι δε θα δώσω την δυνατότητα στον λαό να με ψηφίσει. Δε θα είμαι υποψήφιος, μπορώ να σας δώσω έναν τυπικό λόγο. Είμαι 74 ετών και 32 χρόνια στο Κοινοβούλιο και θεωρώ ότι κάποτε αυτή η δυνατότητα ανταλλαγής ατόμου και του λαού λήγει» Θεόδωρος Πάγκαλος.

Δε θα είναι υποψήφιος, μπορώ να σας δώσω έναν ουσιαστικό λόγο.
Έχουν μαζευτεί τόσα πολλά εις βάρος του τα οποία βέβαια απέκτησαν μορφή χιονοστοιβάδας ώστε ο Θεόδωρος (δώρο Θεού) Πάγκαλος κατάλαβε ότι στη δύση τόσο του βιολογικού όσο και του πολιτικού του βίου τον περίμενε δυσάρεστο φινάλε. Δεν είναι καιρός στα 74 για τέτοιες συγκινήσεις, ειδικά όταν έχεις τη δυνατότητα να αράξεις στην πανέμορφη Κέα απολαμβάνοντας τις ομορφιές της κι απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα της Άννας με θέα τον Ότζια. Όπως λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης και παλαιότερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δραπέτευσαν...

ΚΚΕ


ΚΚΕ…. Ένα κόμμα που πραγματικά πρέπει να αναλυθεί για την πορεία του και τον λόγο της ύπαρξης του από εδώ και στο εξής.

Μέχρι το 2009 πριν ακριβώς ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το ΚΚΕ ήταν το κόμμα του λαού όπως έλεγε.

Ήταν το κόμμα των απογοητευμένων ψηφοφόρων του δικομματισμού.
Ήταν το κόμμα που υποστήριζε τις θέσεις των εργαζομένων απέναντι στην πλουτοκρατία αλλά ποτέ δεν άσκησε σοβαρές πιέσεις προς αυτή. Πέρα από κάτι 24ωρες η 48ωρες απεργίες που είτε γινόταν είτε όχι δεν ίδρωνε το αφτί των αφεντικών.
Ήταν και συνεχίζει να είναι ένα αντιδημοκρατικό κόμμα που για πάρα πολλά χρόνια στην προεδρία του βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα και το σινάφι της χωρίς να δημιουργεί εσωκομματικές εκλογές για την αλλαγή πρόεδρου.

Ήταν το κόμμα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία. (δείτε στο τέλος του άρθρου σχετικές πληροφορίες)
Ήταν το κόμμα που στάθηκε στο πλευρό των 300 λαθρομεταναστών όταν έκαναν κατάληψη το μέγαρο Υπατία και απειλούσαν έναν ολόκληρο λαό με απεργία πείνας. (δείτε στο τέλος του άρθρου σχετικές πληροφορίες)

Τώρα που οι εργασιακές σχέσεις έχουν κατατροπωθεί, τώρα που ο βασικός μισθός αγγίζει τριτοκοσμικές χώρες, τώρα που τα εθνικά θέματα έχουν ανάγκη τους πατριώτες υπάρχει λόγος να βρίσκεται το ΚΚΕ στη βουλή ;

Πραγματικά ποιοι είναι η στόχοι του ΚΚΕ ;
Να κυβερνήσει ;
Να είναι μια μάχιμη δημοκρατική αντιπολίτευση στο πλευρό της Ελλάδας ;
Η μια αντιπολίτευση για να αποσπά μόνο τα κρατικά κονδύλια ;

Επιχορηγήσεις Κομμάτων την εποχή του ΔΝΤ. Τα παρακάτω ποσά δόθηκαν για το β΄ τρίμηνο του 2011. Καθε τρίμηνο τα ίδια
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,
Ν.Δ.:4.249.890,
ΚΚΕ:1.306.27
ΛΑΟΣ: 1.089.378
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155
54 εκ. ευρώ το χρόνο για 6 κόμματα στην Ελλάδα!

Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο από το πρώτο θέμα με τίτλο:
Τρόφιμοι της Υπατίας ρήμαζαν αυτοκίνητα στα Χανιά!
protothema.gr

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται την εθνική μακεδονική μειονότητα
Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε σε δύο συνέχειες, στην εφημερίδα Ριζοσπάστης (όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ), στις 24 και 25 Νοεμβρίου του 1932.

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ (www2.rizospastis.gr)
Για όσους δεν το βλέπουν και πολύ καλά γράφει:
Κουμμουνιστικό κόμμα Μακεδονίας (ΠΓΔΜ)

Ποιοί προσπαθούν να πείσουν ότι τα CDS “είναι ψιλά”; Ψιλά 82,5 δις;


Και μάλιστα με αυξητική πορεία;

Για να μην τους αδικούμε όλους βεβαίως, ακόμα και οι FT την πάτησαν και ζήτησαν συγγνώμη αφού δεν είδαν τα 13,4 δις ΝΕΑ CDS που δημιουργήθηκαν μετά την περιβόητη “σωτηρία”! Δεν μπορούν μάλιστα να πουνε με βεβαιότητα εάν το επίσημο ποσό θα αυξηθεί ή θα …μειωθεί! Ακριβής επανάληψη της απάτης με τις μοχλεύσεις της Lehman, όπου ακόμα και η κοιτίδα του καπιταλισμού δεν μπόρεσε να ελέγξει....


Όπως βλέπετε όμως στην εικόνα, το συνολικό ποσό που έχει “παιχθεί” πάνω στο αίμα του Ελληνικού λαού έφτασε στο ιλιγγιώδες ποσό των 82,5 δις. Πριν την “σωτηρία” (την πτωχευσάρα δηλαδή) έφταναν τα 69 δις.


69 δις, σχεδόν όσα ομόλογα φτερούγισαν στο Λουξεμβούργο με την έναρξη της κρίσης, από...

Σεβόμαστε και αγαπάμε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σαν εθνικοθρησκευτικό θεσμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα κάθε απόφαση, ενέργεια ή λόγο του Πατριάρχου. Δεν θα το σχολιάσω και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...


Επιστολή-καταπέλτη απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο αναφορόμενος σε ορισμένες «απαράδεκτες» κινήσεις - από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος., με στόχο την αμφισβήτηση των Πανορθοδόξων αποφάσεων για την συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στους διμερείς και πολυμερείς θεολογικούς διαλόγους με τους ετεροδόξους.
Χαρακτηριστικά ο κ.Βαρθολομαίος υποστηρίζει «Αι κινήσεις και εκδηλώσεις αύται, περιωρισμέναι και αμελητέαι ίσως κατ' αρχήν, έλαβον προσφάτως απαραδέκτους διαστάσεις, ως συνέβη, μεταξύ άλλων, και εν τινι Ιερά Μητροπόλει της Αγιωτάτης Υμών Εκκλησίας εν οργανωθείση υπό του οικείου Μητροπολίτου λαϊκή συνάξει, ου μην αλλά και κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής της Ορθοδοξίας δια της εκφωνήσεως υπό του ιδίου Μητροπολίτου "αναθεματισμών" κατά ετεροδόξων και αλλοθρήσκων, ως και πάντων των μετεχόντων εις την λεγομένην Οικουμενικήν Κίνησιν».

Ακολουθεί η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη:
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ιερώνυμε, Πρόεδρε της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα...

Πρόβλημα «Κοινωνικό-Πολιτικό-Οικονομικό»: Βγάλτε τις ... παύλες τώρα! Η κοινωνία, απλά εμπλέκεται με την πολιτική! Η πολιτική με την σειρά της διαπλέκεται με την οικονομία!


  
Το τελευταίο διάστημα, ακούω πολύ συχνά, από περισπούδαστους –και μη- αναλυτές, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι … κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό!
Μάλιστα, μαθαίνω ότι ετοιμάζονται να εντάξουν την έννοια αυτή στα βιβλία του Λυκείου, που τώρα τελευταία είναι της μόδας να τα γράφουν από την αρχή!
Ελάτε όμως να δούμε τι εννοούν όλοι αυτοί που δίνουν μια τριπλή έννοια στην Ελληνική Κρίση!
Προφανώς, θέλουν να ποτίσουν ενοχές στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία, ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και μάλιστα εξίσου! Αυτό είπε άλλωστε και ο Πάγκαλος, που στην εκπομπή του Κ.Βαξεβάνη, μας απείλησε ότι θα γράψει βιβλίο με τον τίτλο μαζί τα φάγαμε! Διότι όπως είπε, η φράση του αυτή παρήγαγε … πολιτική! Φυσικά δεν βρέθηκε κανείς να του πει, ότι η πολιτική που παρήγαγε, εξόργισε τον Ελληνικό λαό, σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη κι ο ίδιος κατάλαβε ότι αν κατέβαινε στις εκλογές, θα έπαιρνε τον …

ΟΧΙ στην υποκρισία! Δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!


Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!
"Ώρα της Γης 2012"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Tο Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!
Ο πλανήτης θα σωθεί όταν...
  πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!

Μαζέψτε τους γιατί θα τους μαζέψουμε εμείς....Τέρμα αυτά.Καταλαβαίνετε; Κανένας μισθός πάνω από 2.000 ευρώ



Η ΔΕΗ διορίζει προεκλογικά διευθυντές με 9.000 ευρώ το μήνα!
Η ΔΕΗ διορίζει προεκλογικά διευθυντές με 9.000 ευρώ το μήνα!
Σε «προεκλογικές» προσλήψεις προχωρά η ΔΕΗ, που έχει μάλλον... εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από τις συνεχείς ανατιμήσεις εις βάρος των πολιτών.

Η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά σε διορισμούς «ημετέρων» στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια όσο και στη νέα υπό σύσταση εταιρεία, θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) που θα...

Άλλα έταζε ο Μάρξ και άλλα θα κάνει ο…MAD MAX!


1mad
Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

 Ήρθε κάποτε ένας σούπερ μάνατζερ και μου μιλούσε (με ορατή περιφρόνηση) για το πώς βγαίνει, το τότε λεχθέν… έξυπνο χρήμα. Κατάντησε… πορτοφολάς.
Πιο καλό παράδειγμα για τον (sic) Οικονομικό σχεδιασμό της χώρας, όσα και αν ακούω από την τηλεόραση, δεν μπόρεσα να βρω…
Θα μου πείτε ότι πάντα αυτό που αρχικά ακούγονταν ελκτικό και ιδεατό, ξέπεφτε σε λίγο χρόνο…
Όχι ο κάθε …white collar criminal.
Εδώ, κάποτε, π.χ. η Τυραννίς ήταν προοδευτικός τρόπος διακυβέρνησης. Υπήρξαν Τύραννοι που έχαιραν εκτίμησης κυρίως για τα δημόσια έργα τους και τα πολιτιστικά επιτεύγματα τους.
Ύστερα ήρθε η Αρχαία Δημοκρατία, με στόχο την ευημερία των πολιτών αλλά η εφαρμογή της κράτησε λίγες δεκαετίες.
Κάποτε και η Βασιλεία ήταν ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πολίτευμα. Το εξηγεί ο Λόπε δε Βέγα μέσα από το θεατρικό...

Ολική Επαναφορά


Μια Κυβέρνηση Πατριωτών μπορεί σε ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ να βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση.
Η Ελληνική οικονομία είναι ΗΔΗ μία από τις καλύτερες οικονομίες στην Ευρώπη και βέβαια στον κόσμο.
Αυξήσεις πρέπει να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Ακόμα και το πιο εύκολο πρόβλημα στον κόσμο είναι αδύνατον να επιλυθεί αν, δεν γίνουν κατανοητά τα δεδομένα του …Αν κάποιοι πονηροί κρύβουν ή παραποιούν με ψέματα κάποια από αυτά τα δεδομένα. Ούτε καν το "ένα συν δύο" δεν μπορούμε να υπολογίσουμε, αν κάποιοι πονηροί "παίζουν" με αυτά τα δεδομένα, όταν εμείς κάνουμε υπολογισμούς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ενώ είναι ένα εύκολο στην κατανόησή του πρόβλημα, κάποιοι —με γκεμπελικές μεθόδους— διαρκώς το περιπλέκουν, για να μην μπορεί να βρεθεί λύση …Για να μην δουν τη λύση οι Έλληνες, εφόσον τους αφορά αυτό το πρόβλημα …Το απλό πρόβλημα.

Γιατί είναι απλό; Γιατί είναι ένα πρόβλημα, το οποίο δεν απαιτεί γνώσεις ανώτερων μαθηματικών για την κατανόησή του …Είναι ένα απλό πρόβλημα …Ένα πρόβλημα, το οποίο προέκυψε εξαιτίας δύο παραμέτρων. Η πρώτη παράμετρος ήταν το δημόσιο χρέος, το οποίο "ξέφυγε" σε σχέση με το ΑΕΠ και η δεύτερη παράμετρος ήταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, το οποίο και αυτό "ξέφυγε" από τον έλεγχο και έγινε διψήφιο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα πολύ απλό, που δεν χρειάζεται η γνώση των οικονομολόγων για να επιλυθεί.
…Ένα πρόβλημα τόσο απλό, το οποίο το αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατομμύρια απλών πολιτών …Πολιτών, οι οποίοι βλέπουν να ξεφεύγουν τα χρέη τους σε σχέση με τα εισοδήματά τους ή τα "πάγιά" τους σε σχέση με τους μισθούς τους …Απλά καθημερινά προβλήματα, που προβληματίζουν εκατομμύρια νοικοκυριών. Αυτό το απλό πρόβλημα το αντιμετώπισε και το μεγάλο "νοικοκυριό" της Ελλάδας. Έπρεπε απλά να κάνει οικονομία και να περιορίσει τα έξοδά του …Να περιορίσει τις σπατάλες του κράτους, τις οποίες όλοι οι Έλληνες έβλεπαν ότι γίνονται …

Αστείο θέμα το "Μακεδονικό" για τον φιλέλληνα κατά τα άλλα Ντανιέλ Κον Μπεντίτ


Τον ακούσαμε να φωνάζει, να υπερασπίζεται κατά κόρον την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο γνωστός για τις φιλελληνικές τάσεις - με εξαίρεση το ζήτημα της ονομασίας- ευρωβουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε αστεία την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία, σε συνέντευξη που έδωσε στο Kanal 5 των Σκοπίων.

Ο Κον Μπεντίτ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει.
«Αυτό το είδος προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν (σ.σ. οι Έλληνες) μια συμβιβαστική λύση με την πΓΔΜ. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο. Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’».

«Μόλις είπατε ότι η «Μακεδονία» είναι ‘Μακεδονία’. Ναι, η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’. Μπορώ να πω Βόρεια Μακεδονία, Νότια Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Νεφελώδης Μακεδονία, αλλά είναι ‘Μακεδονία’», πρόσθεσε ο...

Σηκώνει τσεκούρι στους μισθούς και ο «υπερασπιστής» της Ανάπτυξης Διεθνής Οργανισμός…


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΟΣΑ!
Τρεις παγκόσμιοι θεσμοί –τρεις οικονομικές εξουσίες στον κόσμο…
Παγκόσμια Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Οικονομικός Οργανισμός Συνεργασίας και  Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Οι δύο πρώτοι στυγνοί τραπεζίτες. Ανελέητοι.
Όπου μπήκαν, κόλαση. Υψώθηκαν μαύρες σημαίες πείνας. Σακαταμένων λαών. Υπερχρεωμένων.
Κάπου-κάπου, όταν ξεσπάει αιματοκύλισμα…
Τραβάνε και κάποια διαγραφή χρέους.Στην ουσία εικονική.
Γιατί όποιος μπλέκει μ’ αυτούς δεν γλυτώνει. Ποτέ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ!
Ο τρίτος, δεν είναι τραπεζίτης. Προσέχει τον άνθρωπο. Δεν τον βλέπει σαν αριθμό λογιστηρίου.
Συνυπολογίζει, τις κοινωνίες. Σ’ όλες τις μελέτες του.
Δεν αποφασίζει, προτείνει.
Δεν δεσμεύει, συμβουλεύει. Διορθώνει.
Προειδοποιεί, εγκαίρως, ηγέτες και κυβερνήσεις.
Κεντρικός στόχος, η Ανάπτυξη. Το λέει και ο τίτλος, του.
Ιδρύθηκε, μετά τον Πόλεμο με το όνομα Οικονομικός Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας (ΟΕΟΣ).
Ανέλαβε και διαχειρίστηκε, το Σχέδιο Μάρσαλ. Που έσωσε τους Γερμανούς. Τους έβγαλε από...

Μεταρρυθμίσεις και Αντιμεταρρυθμίσεις

 Σήμερα που όλοι μιλούν για μεταρρυθμίσεις, 

πολλοί αγνοούν τις σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία που προώθησε η κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004-2008και τις οποίες εν πολλοίς εγκατέλειψε, αν δεν ανέτρεψε, η κυβέρνηση Παπανδρέου
Μεταρρυθμίσεις που στόχο είχαν τη ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
Λόγω και των μεταρρυθμίσεων αυτών η ελληνική οικονομία επέτυχε την περίοδο εκείνη υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημαντική μείωση της ανεργίας και πραγματική σύγκλισησε αντίθεση με τη βαθειά ύφεση, την έκρηξη της ανεργίας και την απόκλιση από την Ευρώπη των τελευταίων δυόμιση περίπου χρόνων....

Α. Φορολογική Μεταρρύθμιση
Η φορολογική μεταρρύθμιση προωθήθηκε για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. 
Βασίστηκε στην απλοποίηση του συστήματος της άμεσης φορολογίας και την προγραμματισμένη, σταδιακή μείωση των συντελεστών άμεσης φορολογίας για τις επιχειρήσεις (από το 35% στο 25%) και τα μεσαία εισοδήματα φυσικών προσώπων (από το 35-40% στο 25%). 
Για τα χαμηλά εισοδήματα επελέγη η αύξηση του αφορολογήτου ορίου από τις 10 στις 12 χιλιάδες ευρώ, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι, τυχόν φορολογικά μέτρα που ενδεχομένως θα απαιτούνταν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν θα αναιρούσαν τις προγραμματισμένες μειώσεις των συντελεστών της άμεσης φορολογίας.
Οι προγραμματισμένες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών εφαρμόστηκαν με συνέχεια και συνέπεια. Όποτε χρειάστηκαν επιπλέον έσοδα, για να ενισχυθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, υπήρξε προσφυγή στην αύξηση του ΦΠΑ (2005), στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των καυσίμων (2006) και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης (2008).
Επιπλέον, εισήχθη για πρώτη φορά ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, το χαμηλό τέλος ακίνητης περιουσία (ΤΑΠ) με ποσοστό 0,1%, ενώ καταργήθηκε ο φόρος κληρονομιών και γονικών παροχών.
Δυστυχώς η φορολογική μεταρρύθμιση ανατράπηκε πλήρως μόλις εξελέγη η κυβέρνηση Παπανδρέου. Έκτοτε επικρατεί ένα φορολογικό αλλαλούμ, με υπερφορολόγηση των εισοδημάτων και των ακινήτων, απουσία κανόνων στη φορολογική πολιτική και συνεχείς νέες επιβαρύνσεις. Αυτό έχει οδηγήσει σε εμβάθυνση της ύφεσης, έκρηξη της ανεργίας, αλλά και καχεξία των φορολογικών εσόδων.


Β. Αποκρατικοποιήσεις
Οι αποκρατικοποιήσεις της περιόδου μετά το 2004 ήταν, σε αντίθεση με το παρελθόν, στρατηγικού χαρακτήρα. 
Δόθηκε έμφαση στην πλήρη αποκρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (πλην της Αγροτικής Τράπεζας) και των τηλεπικοινωνιών. Η Εθνική και η Εμπορική τράπεζα αποκρατικοποιήθηκαν πλήρως. 
Το ελληνικό δημόσιο κατέστη μέτοχος μειοψηφίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον ΟΠΑΠ. 
Ο ΟΤΕ απέκτησε στρατηγικό εταίρο, ο οποίος ανέλαβε και τη διοίκηση του οργανισμού, με σημαντικά όμως δικαιώματα αρνησικυρίας για το ελληνικό δημόσιο. 
Μία αδυναμία υπήρξε η μη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων στους τομείς της ενέργειας και της ύδρευσης. Ειδικά στον τομέα της ενέργειας επελέγη η προώθηση συμφωνιών για τη διέλευση αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου. Στον τομέα των μεταφορών, μετά από πολλές προσπάθειες, ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. (βλ. Πίνακα 3).
Τα συνολικά έσοδα από το Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων (2004-2009) ανήλθαν σε €7,63 δις, σχεδόν 10% της αύξησης του ΑΕΠ μέσα στην πενταετία. Μέσα από τις νέου τύπου αποκρατικοποιήσεις η Ελλάδα ξαναμπήκε στο διεθνή επενδυτικό χάρτη. Το 77% περίπου των εσόδων προήλθε από εισροές ξένων κεφαλαίων, κάτι που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που δημιουργήθηκε για την ελληνική οικονομία. 
Επιπλέον, μετά το 2009, η μόνη αποκρατικοποίηση που έγινε (διάθεση επιπλέον μετοχών του ΟΤΕ)βασίστηκε σε συμφωνία που είχε συνάψει το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή. 
Καμμία άλλη νέα αποκρατικοποίηση δεν έχει προωθηθεί.

Γ. Ψηφιακή Στρατηγική
Η ενίσχυση των ψηφιακών τεχνολογιών έγινε μέσω της ψηφιακής στρατηγικής, που έδωσε έμφαση στην προώθηση της ευρυζωνικότητας, στην ανάπτυξη της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες και στις επενδύσεις σε νέες ψηφιακές υπηρεσίες τόσο για το δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα. 
Η ψηφιακή στρατηγική υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς οδήγησε σε αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, από το 0,1% του πληθυσμού το 2004, στο 13,4% στις αρχές του 2009. 
Οι μηνιαίες τιμές ευρυζωνικής σύνδεσης ADSL, οι οποίες το 2004 ήταν οι υψηλότερες στην ΕΕ, στα τέλη του 2008 βρίσκονταν στο μέσο όρο, έχοντας μειωθεί κατά 85% περίπου. Οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ το 40% των νοικοκυριών είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο στα τέλη του 2008, από 20% το 2004.

Δ. Αναπτυξιακές Μεταρρυθμίσεις
Η ενίσχυση της ανάπτυξης, και δη της περιφερειακής, επιδιώχθηκε με μία σειρά από πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις.
Κοινοτικά Πλαίσια: Με την επιτάχυνση της αξιοποίησης του Γ΄ Κοινοτικού πλαισίου στήριξης, το οποίο καρκινοβατούσε ως το 2004, και την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) που το διαδέχθηκε. 
Στην τετραετία 2005-2008 οι εισπράξεις από την Ε.Ε. για το Γ΄ ΚΠΣ έφθασαν τα €14 δις και ήταν υπερδιπλάσιες από ό,τι στην τετραετία 2001-2004 (€5,5 δις). Από το Γ΄ ΚΠΣ δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό απορρόφησης που παρέλαβε το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μετά από τέσσερα χρόνια μόλις 23%. 
Το ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2007-2013 ανέρχεται μαζί με την εθνική συμμετοχή σε €32 δις, εκ των οποίων τα €20,4 δις αποτελούν συμμετοχή της Ε.Ε. Οι πόροι αυτοί διασφαλίστηκαν με σκληρές διαπραγματεύσεις, ενώ το ελληνικό ΕΣΠΑ εγκρίθηκε μεταξύ των πρώτων στην Ε.Ε. Το ΕΣΠΑ μαζί με το πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία, ύψους €5,3 δις, αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία για την περίοδο ως το 2013.
Επενδυτικός Νόμος: Με τον επενδυτικό νόμο 3299/2004, ο οποίος προέβλεπε σημαντικές επιχορηγήσεις για επενδύσεις στην περιφέρεια, έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματιστεί σημαντικές επενδύσεις που συνέβαλαν και θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα: Με το πρωτοποριακό πλαίσιο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που δημιουργήθηκε με το νόμο 3389/2005, έχουν προγραμματιστεί σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών, με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα. 
Προγραμματίστηκαν 327 νέες υποδομές σε όλη την Ελλάδα, μέσω 52 έργων ΣΔΙΤ. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε €5,7 δις (βλ. Πίνακα 4). Τα έργα αυτά, τα οποία προβλεπόταν να πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τα επόμενα χρόνια. 
Επιπλέον δε αυτών, υπάρχουν και τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργων, κυριώς για τους οδικούς άξονες. Δυστυχώς, τα έργα αυτά εγκαταλείφθηκαν και λιμνάζουν, σε μία περίοδο που είναι απολύτως απαραίτητα ως εργαλεία για την αντιμετώπιση της ύφεσης.
Ενίσχυση της Εξωστρέφειας: Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας επιδιώχθηκε με την αναβάθμιση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), μέσω των στρατηγικών αποκρατικοποιήσεων καθώς και με την ενθάρρυνση των επενδύσεων ελληνικών επιχειρησέων στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Αξιοπιστία Κεφαλαιαγοράς: Με τους νόμους 3283/2004, 3301/2004, 3340/2005, 3371/2005, 3401/2005, 3461/2006, 3356/2007 λήφθηκαν εκτεταμένα θεσμικά και νομοθετικά μέτρα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη θωράκιση της Κεφαλαιαγοράς από την χρήση προνομιακής πληροφόρησης, την ενίσχυση της ορθής, έγκαιρης και επαρκούς πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, την αποτροπή φαινομένων χειραγώγησης της αγοράς, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κεφαλαιαγοράς, και την κατοχύρωση του αναπτυξιακού της ρόλου.

E. Μεταρρυθμίσεις στη Λειτουργία των ΔΕΚΟ.
Με τους νόμους 3429/2005 και 3691/2008 τέθηκαν οι βάσεις για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στις δημόσιες επιχειρήσεις, τα νοσοκομεία, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Με το νόμο 3429/2005 επιδιώχθηκε ο περιορισμός του ευρύτερου δημόσιου τόμεα, η μείωση των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο περιορισμός των εργασιακών ανισοτήτων μεταξύ ΔΕΚΟ και ιδιωτικού τομέα και η λετουργία των ΔΕΚΟ ως σύγχρονων επιχειρήσεων με σαφή επιχειρηματική στρατηγική. 
Ο νόμος προβλέπει την κατάρτιση και παρακολούθηση από την Ειδική Γραμματεία των ΔΕΚΟ επιχειρηματικών σχεδίων σε όλες τις ΔΕΚΟ, εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και των διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης ενώ οι ΔΕΚΟ υποχρεούνταν να καταρτίζουν και να τηρούν χάρτα υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή. 
Με το νόμο 3691/2008, οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης) υποχρεούνται να καταρτίζουν και να υποβάλουν σε Διυπουργική Επιτροπή, υπό τον Υπουργό Οικονομικών, πλήρεις προϋπολογισμούς και απολογισμούς, συμβατούς με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. 
Με την πλήρη εφαρμογή αυτού του νόμου, θα εξέλειπαν τα προβλήματα με τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας που αποκάλυψε η απογραφή του 2004, αλλά και η αναθεώρηση του 2009. 
Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με την εφαρμογή του νόμου θα μπορούσε να ενισχυθεί. 
Δυστυχώς όλες οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΣΤ. Πρωτοβουλίες για την Κοινωνική Συνοχή
Τέλος, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής επιδιώχθηκε μέσω της οικονομικής στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων, καθώς και με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, μέσω του οποίου δόθηκαν το 2008 και το 2009 σημαντικές ενισχύσεις στους οικονομικά αδύναμους. 
Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά €20 δις. Από τα €28,8 δις που ήταν το 2004 το 2009 αυξήθηκαν στα €48,7 δις, με δράσεις όπως η ενίσχυση του ΕΚΑΣ στα €230, της σύνταξης του ΟΓΑ στα €330, της ενίσχυσης των υπολοίπων χαμηλών συντάξεων, του επιδόματος ανεργίας, τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής κλπ. Αυτές ήταν οι δημόσιες δαπάνες που αυξήθηκαν επί της κυβέρνησης Καραμανλή. Δαπάνες για κοινωνικές μεταβιβάσεις προς τους οικονομικά αδυνάτους.
Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προώθησε μεταρρυθμίσεις δεν έχει καμμία βάση και αποτελεί μύθο. Προωθήθηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, οι οποίες όχι μόνο βοήθησαν την αναπτυξιακή προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, αλλά θα μπορούσαν να εξακολουθούν να δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. Επιπλέον, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια, την εξυγίανση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δέσμια των ιδεολογικών της προκαταλήψεων και των υποχρεώσεων που ανέλαβε με το μνημόνιο, εγκατέλειψε και ανέτρεψε όλες σχεδόν τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της περιόδου 2004-2008, αυτοσχεδιάζοντας και ακροβατώντας.

Πετρέλαια στην υπηρεσία της προπαγάνδας Οι εκλογές του… μαύρου χρυσού!



Το γερό χαρτί των υδρογονανθράκων παίζει το ΠΑΣΟΚ μέσω της παρουσίας στο αρμόδιο υπουργείο του Γ. Παπακωνσταντίνου,  ο οποίος, αφού έλαβε μέρος στη δυσφήμηση της χώρας, τώρα παρουσιάζει έντονη κινητικότητα  γύρω από το μοναδικό θέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά. 

Έτσι, την ώρα που εδώ και ένα χρόνο δεν βρίσκεται λογική λύση για τα ταξί, ούτε αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, καταβάλλεται προσπάθεια να προβληθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως αυτό του ορυκτού πλούτου της χώρας, ως όχημα παροχής ελπίδας προς τον λαό. 

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να προβληθούν οι επαφές του υπουργείου με ξένες εταιρίες – μια διαδικασία που απαιτεί σκληρές διαπραγματεύσεις, την ώρα που τέτοιες δεν έγιναν...

Τα λάθη του κ. Σαμαρά...

Γενική είναι η εκτίμηση ότι η λεγόμενη «κεντροδεξιά πολυκατοικία» βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλης αναταραχής. Ενώ η ΝΔ θα έπρεπε να έχει μία σχετικά εύκολη εκλογική αποστολή εξαιτίας της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι και αυτή θα δοκιμαστεί σκληρά στις κάλπες. Το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Καμμένου, προκαλεί μεγάλη δημοσκοπική υποχώρηση στα ποσοστά της ΝΔ και αναστατώνει το «γαλάζιο» επιτελείο.


Διαμετρικά αντίθετες
Ο κ. Σαμαράς έκανε τρεις διαμετρικά αντίθετες επιλογές από αυτές που περιέγραφε σαν αδιαπραγμάτευτες. Πρώτον, αφού άντλησε πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τη δυναμική αντίθεσή του στο μνημόνιο, έκανε στροφή 180 μοιρών και αποδέχθηκε το πολύ πιο σκληρό νέο μνημόνιο. Δεύτερον, αφού διεκδίκησε και πήρε την ηγεσία προβάλλοντας την αντίθεσή του με τα «τζάκια» και τους «βαρόνους» του κόμματος, έδωσε νέες διαστάσεις στην οικογενειοκρατία που χαρακτηρίζει τη ΝΔ. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι εκλογικές λίστες της ΝΔ θα είναι γεμάτες παιδιά και συγγενείς γνωστών βουλευτών και κομματικών παραγόντων. Τρίτον, αφού κήρυξε τον αγώνα κατά της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων και αφού επέτρεψε στους βασικούς συνεργάτες του να δημιουργήσουν ένα κλίμα απόλυτης κάθαρσης στο δημόσιο βίο ανεξάρτητα από το κόστος, ο πρόεδρος της ΝΔ ενέταξε στο περιβάλλον του και στα ψηφοδέλτια του κόμματος τα παιδιά και τους συγγενείς της… διαπλοκής.
Δογματικός
Και ενώ ο κ. Σαμαράς επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που περιγράφει, αντιμετωπίζει με δογματισμό και πολιτική σκληρότητα τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που αρνούνται να προσαρμοστούν. Στην πρώτη φάση διέγραψε την κ. Μπακογιάννη και ορισμένους βουλευτές επειδή στήριξαν το μνημόνιο, ενώ αυτός είχε την αντίθετη άποψη. Αργότερα διέγραψε σχεδόν το 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ορισμένους από τους βασικούς συνεργάτες του, επειδή δεν προσαρμόστηκαν αμέσως στην απότομη στροφή που έκανε υπέρ του νέου μνημονίου.
Στην αντίληψή του ο επικεφαλής της ΝΔ μπορεί να κάνει τα πάντα, και κυρίως τα αντίθετα από αυτά που περιγράφει με δημόσιες δηλώσεις του, ενώ οι βουλευτές, τα στελέχη και οι συνεργάτες του είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθούν χωρίς να αμφισβητούν τις επιλογές του, που αλλάζουν συνεχώς.
Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που ο χώρος της ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης, με αποτέλεσμα τα δημοσκοπικά ποσοστά να είναι πολύ κάτω από τον επίσημο στόχο της αυτοδυναμίας και αρκετά κάτω από το εκλογικό ποσοστό (33%) των βουλευτικών του 2009. Το χειρότερο είναι ότι η έλλειψη ενός σταθερού πλαισίου πολιτικής και κάποιων στοιχειωδών αρχών αποδυναμώνει τη ΝΔ σε μία περίοδο κατά την οποία υποτίθεται ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσαν οι «γαλάζιες» και οι «πράσινες» κυβερνήσεις.

Όταν η ανεπάρκεια είναι στο άπειρο και ακόμα παραπέρα.....

Όπου και να κοιτάξει κανείς, βλέπει οργανισμούς που είχαν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα. Ακόμα και οργανισμοί που δεν θα έπρεπε να κατέχουν καμία επενδυτική θέση σε οτιδήποτε, είχαν κατά έναν παράξενο τρόπο τις αποταμιεύσεις τους σε κρατικά ομόλογα. Άπαντες είχαν φορτωθεί με ομόλογα του δημοσίου, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο.

Το ερώτημα που εγώ έχω είναι, για ποιο λόγο;

Θα αφήσω έξω από την συζήτηση διάφορους οργανισμούς που δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν κατέχω αρκετές γνώσεις για το θέμα και χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν, απλά θα πω ότι δεν ξέρω αν έχουν δίκιο ή άδικο.

Εντύπωση όμως μου κάνουν οι αναφορές για το χαρτοφυλάκιο ομόλογων που είχαν στην κατοχή τους τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, τα πανεπιστήμια της χώρας έχασαν περίπου 120 εκατ. ευρώ από το πρόσφατο PSI. Με το συμπάθιο, αλλά που ακριβώς βρήκαν αυτά τα ποσά τα ελληνικά πανεπιστήμια;

Βάζοντας όμως στην άκρη το που βρήκαν τα ποσά που αναφέρθηκαν (διότι ακούμε...

Ο Αργύρης στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τυχεροί ΠΑΣΟΚοι, ποιος «την χάρη σας»!

Ο Αργύρης στην συνηθισμένη του
ενασχόληση! Τον καθαρισμό της
μύτης του...
Όπως διάβασα στον τοπικό τύπο ο Ευάγγελος Αργύρης, ένας από τους αντιπροέδρους της βουλής , προορίζεται για την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Βενιζέλο για να συμπληρωθεί το προφίλ του κόμματος. Μετά τον νέο αρχηγό που διετέλεσε και «ως ο χειρότερος υπουργός οικονομικών ολόκληρης της Ενωμένης Ευρώπης» ένας ακόμη αστήρ αναμένεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην προσπάθεια νεκρανάστασης του κόμματος. 
Έχει όλα τα προσόντα! 
Απόφοιτος εξαταξίου Γυμνασίου είναι αν και, εδώ στα Ιωάννινα, οι κακές οι γλώσσες λένε ότι δεν έχει απολυτήριο. Άλλοι λένε ότι ο Αργύρης τελείωσε τελικά το λύκειο την ίδια χρονιά και στην ίδια ηλικία που «πήρε» πτυχίο και η Ντόρα Μπακογιάννη (γύρω στα πενήντα τους).
Υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν  έσχες» των βουλευτών ενώ ο ίδιος κατά την προεκλογική περίοδο, σαν υποψήφιος περιφερειάρχης, (κυριολεκτικά πάτωσε), δεν κατέθεσε ως όφειλε πλήρη στοιχεία αλλά έδωσε ψευδή  δηλαδή εκείνα που δήλωσε με το "πόθεν έσχες" στη Βουλή χωρίς να δημοσιοποιήσει:
α) τα περιουσιακά στοιχεία της οικογενείας του (παιδιών και συζύγου)
β) χωρίς να δηλώσει αν έκανε ή όχι μεταβίβαση περιουσιακών του στοιχείων και

γ) την αγορά οικιών στο Λονδίνο (πολλά ακούγονται), αν και όχι στην ίδια πολυτελή συνοικία με του Γιωργάκη Παπανδρέου
για τα οποία είναι, προφανώς, εκτεθειμένος στη συνείδηση της κοινής γνώμης, μια και  δεν το έχει πράξει ακόμα.
 
Ίσως να ήταν και ένας από τους 5-6 ισχυρούς λόγους που έφαγε τις σφαλιάρες του στις εκλογές για την ΤΑ.
Έχει βουλιάξει οικονομικά όσες συνεταιριστικές επιχειρήσεις υπήρχαν στον νομό  μας με αποτέλεσμα να κλείσουν ή να πουληθούν κοψοχρονιάς επειδή τις είχε μετατρέψει σε προσωπικό πολιτικό παραμάγαζο (διορισμοί, μισθοί κτλ).
Δεν έχει προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό στην περιοχή ενώ οι τυχόν «κομματικές εξυπηρετήσεις» του είχαν ανταποδοτικό χαρακτήρα (ψήφοι) και με τα αποτελέσματα που μόλις προαναφέρθηκαν.
Τελικά το ΠΑΣΟΚ προόρισται να ζήσει θα ζήσει (όπως-όπως)!